SDP
-
Hipatija
#1001 Re: SDP
..............................
Da "presiječem" ovo spamanje u temi, predlažem da razmislimo koliko je S. Mesić na "liniji" SDP-a BiH.
@sanaman, vidi se da nikad nisi imao "šefa"!
Da "presiječem" ovo spamanje u temi, predlažem da razmislimo koliko je S. Mesić na "liniji" SDP-a BiH.
-
Taranta
#1002 Re: SDP
Kakav sad Mesić i linija SDP-a? Zašto je to bitno? Čemu to služi? Eto, jeste na liniji i šta sada?Hipatija wrote:Nije, već pokazuje koliko sam ja tup (nisam se toga sjetio)!
Vuci (SDP) konkretne poteze tamo gdje možeš. A prostora za djelovanje ima hejbet. U prostoru u koji ni Mesić ni Dodik ni bilo ko od "smetača" ne zalaze (ni fizički ni politički). Je li teško? Jeste. Jesi li dobro plaćen za to što radiš? Jesi. Hoćeš li to da radiš? Hoćeš. Onda otrpi kritiku i radi konkretno.
Kako je krenulo, i nakon tri i po godine vladavine priča će biti "ne može, ne daju nam, teško je, samo kad bi...". Kao mala djeca. I naravno, vjeronauk će i dalje biti na tapetu kao pitanje od nevjerovatnog značaja. Tlapnje, najobičnije tlapnje.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1003 Re: SDP
Jah i....Hipatija wrote:Da "presiječem" ovo spamanje u temi, predlažem da razmislimo koliko je S. Mesić na "liniji" SDP-a BiH.
Ko biva Mesić je dobar čo*ek pa su i oni odmah zato
-
Hipatija
#1004 Re: SDP
Ovo sa ubacivanjem Mesića je samo moj pokušaj da skrenem didkusiju od sadržaja kojim je krenula.
No, ako nećete o Mesićevim zapažanjima ( pročitajte bar članak) hajdemo, onda, malo o SDP-u:
Ministar pokušava obezbijediti već prihvaćene i od BiH usvojene međunarodne dogovore o organizovanju vjerske nastave, te postojeće zakonske propise o realizaciji izborne nastave.
..............
Članak 9.
Škola će unapređivati i štititi vjerske slobode, toleranciju i kulturu dijaloga.
Imajući na umu različitost ubjeđenja/vjerovanja u BiH, učenici će pohađati sate vjeronauka
samo ako su dati sukladno njihovom ubjeđenju ili ubjeđenjima njihovih roditelja. Škola ne može poduzimati bilo kakve mjere i aktivnosti kojima bi se ograničavala sloboda izražavanja vlastitih i upoznavanja drugih i drugačijih vjerskih uvjerenja.
Učenici koji ne žele pohađati vjeronauk neće ni na koji način biti dovedeni u nepovoljnu poziciju u odnosu na druge učenike.
.....................
Jedna od tih obaveza je i omogućavanje anketiranja ( na početku školske godine) u skladu sa zakonskim propisima. To anketiranje svake godine može dati iste, ali i različite rezultate.
Svjedoci smo da su ta anketiranja ranijih godina prilično „traljavo“ sprovođena.
Tako se desilo da je u nekim školama i ove godine posao odrađen "traljavo", te je ministar morao intervenisati i zatražiti ponovno anketiranje ( u skladu sa zakonskim propisima).
Kritikovati ministra zbog insistiranja na dosljednom i kvalitetnom izvršavanju zakonskih obaveza je za svaku osudu (ma od koga ta "kritika" dolazila).
No, ako nećete o Mesićevim zapažanjima ( pročitajte bar članak) hajdemo, onda, malo o SDP-u:
Ministar pokušava obezbijediti već prihvaćene i od BiH usvojene međunarodne dogovore o organizovanju vjerske nastave, te postojeće zakonske propise o realizaciji izborne nastave.
..............
Članak 9.
Škola će unapređivati i štititi vjerske slobode, toleranciju i kulturu dijaloga.
Imajući na umu različitost ubjeđenja/vjerovanja u BiH, učenici će pohađati sate vjeronauka
samo ako su dati sukladno njihovom ubjeđenju ili ubjeđenjima njihovih roditelja. Škola ne može poduzimati bilo kakve mjere i aktivnosti kojima bi se ograničavala sloboda izražavanja vlastitih i upoznavanja drugih i drugačijih vjerskih uvjerenja.
Učenici koji ne žele pohađati vjeronauk neće ni na koji način biti dovedeni u nepovoljnu poziciju u odnosu na druge učenike.
.....................
Jedna od tih obaveza je i omogućavanje anketiranja ( na početku školske godine) u skladu sa zakonskim propisima. To anketiranje svake godine može dati iste, ali i različite rezultate.
Svjedoci smo da su ta anketiranja ranijih godina prilično „traljavo“ sprovođena.
Tako se desilo da je u nekim školama i ove godine posao odrađen "traljavo", te je ministar morao intervenisati i zatražiti ponovno anketiranje ( u skladu sa zakonskim propisima).
Kritikovati ministra zbog insistiranja na dosljednom i kvalitetnom izvršavanju zakonskih obaveza je za svaku osudu (ma od koga ta "kritika" dolazila).
-
Taranta
#1005 Re: SDP
Ja shvatam da je tebi vjeronauk jako važno pitanje. Po meni, nije toliko važan (sa stanovišta utroška ljudske energije i resursa). Posebno zato jer sad imaš opcije (uveo ih ministar, jedan političar iz jedne stranke) da pohađaš vjeronauk, da pohađaš alternativni predmet ili da ne pohađaš ništa od toga. Dakle, stvar je riješena. Vuk je sit, ovce su na broju, a ni travi neće ništa nedostajati. Riješeno. Gotovo.Hipatija wrote:Ovo sa ubacivanjem Mesića je samo moj pokušaj da skrenem didkusiju od sadržaja kojim je krenula.
..............
Članak 9.
.....................
Razumijem i zamjerke na vrijeme održavanja nastave. U praksi, meni je Marksizam (obavezni predmet) još prije rata bio predčas u prvoj smjeni. Nastava mi je počinjala u 7:05. A zakon (i danas) kaže da nastava počinje u 8:00. Je li se neko počešao zbog toga? Nije. Jesu li od mene napravili marksistu? Nisu. Je li moj život zbog tog strašnog predčasa srijedom krenuo potpuno nizbrdo? Nije. Jesam li gubio vrijeme na toj nastavi? Jesam, to jesam.
Radio si u školi kao i ja (u srednjoj). Desilo ti se valjda da imaš pauzu u rasporedu (jer neka starija koleginica nije htjela malo odstupiti u svom rasporedu koji ima već 29 godina ili nije bilo slobodnog kabineta)? Je li ti smetala ta pauza? Jeste, meni je smetala. Trudio sam se da je korisno utrošim i nije mi uvijek išlo. Ali sam nekim čudom i to preživio. I djeca su imala rupe u rasporedu, nekad i po dva časa. Jednostavno je moralo tako. Kad bi imali rupu u rasporedu (posebno po lijepom vremenu), najčešće ih nisi mogao topom natjerati da ostanu u školi (pored slobodnih manjih učionica, biblioteke, čitaonice, računarske laboratorije...). Ne, idu djeca u kafanu. U shopping centar. U park. I iskreno, donekle ih i razumijem.
I još ovo... Sve ovo što imamo prvenstveno je rezultat rada političara. Citirao si već tekst sa stranice Slobodne Evrope. Vrati se na njega i vidjet ćeš da u njemu stoji da je na ovim našim prostorima politika otvarala vrata za ulazak vjere u javni život. Reisu se ja ne čudim. Reis radi ono što će svaki vjerski službenik po definiciji raditi - bilo bi neobično da se on ponaša drugačije. Čudim se političarima, pa i ovim iz SDP-a.
-
Taranta
#1006 Re: SDP
Nekako mi je trenutno najlakše bilo naći tekst Temeljnog ugovora koji je BiH potpisala sa Svetom stolicom (pored ostalih ugovora u ovoj oblasti koji su vjerovatno slični). U njemu (između ostalog, naravno) stoji:
Članak 16.
1. Bosna i Hercegovina u svjetlu načela o slobodi vjere, priznaje temeljno pravo roditelja na vjerski odgoj djece te u sklopu školskoga plana i programa i, u skladu s voljom roditelja ili skrbnika, nastavu katoličkoga vjeronauka u svim javnim osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama, kao obveznoga školskoga predmeta za sve koji ga izaberu, pod istim uvjetima kao za sve druge obvezne predmete.
Nisam pravnik. No, čini mi se da ovaj član znači širom otvorena vrata za organiziranje vjeronauka (u ovom slučaju katoličkog) u javnim obrazovnim ustanovama i to upravo uz ocjenjivanje (jer ono vrijedi i za druge obavezne predmete, kako se gore kaže). Politika je (ovim ugovorom) vjeronauk uvela u obrazovni sistem. Meni se to osobno ne sviđa, ali država sada praktično ima međunarodnu zakonsku obavezu da organizira vjeronauk - od predškolskih ustanova do srednje škole (ako ima zainteresiranih, naravno, i uz neke ograde kojih vjerovatno ima u ugovoru). I ne znam šta je "starije" - ovakvi međudržavni ugovori ili preporuke međunarodnih organizacija. Ako je starije ovo prvo, sad je (u pravnom smislu) kasno mlatiti po gloginju.
I još ovo (onako uopćeno)... SDP ima ljude na važnim mjestima kad je obrazovanje u pitanju i taj segment rada te stranke je naprosto nezaobilazan kad se o njoj govori.
Članak 16.
1. Bosna i Hercegovina u svjetlu načela o slobodi vjere, priznaje temeljno pravo roditelja na vjerski odgoj djece te u sklopu školskoga plana i programa i, u skladu s voljom roditelja ili skrbnika, nastavu katoličkoga vjeronauka u svim javnim osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama, kao obveznoga školskoga predmeta za sve koji ga izaberu, pod istim uvjetima kao za sve druge obvezne predmete.
Nisam pravnik. No, čini mi se da ovaj član znači širom otvorena vrata za organiziranje vjeronauka (u ovom slučaju katoličkog) u javnim obrazovnim ustanovama i to upravo uz ocjenjivanje (jer ono vrijedi i za druge obavezne predmete, kako se gore kaže). Politika je (ovim ugovorom) vjeronauk uvela u obrazovni sistem. Meni se to osobno ne sviđa, ali država sada praktično ima međunarodnu zakonsku obavezu da organizira vjeronauk - od predškolskih ustanova do srednje škole (ako ima zainteresiranih, naravno, i uz neke ograde kojih vjerovatno ima u ugovoru). I ne znam šta je "starije" - ovakvi međudržavni ugovori ili preporuke međunarodnih organizacija. Ako je starije ovo prvo, sad je (u pravnom smislu) kasno mlatiti po gloginju.
I još ovo (onako uopćeno)... SDP ima ljude na važnim mjestima kad je obrazovanje u pitanju i taj segment rada te stranke je naprosto nezaobilazan kad se o njoj govori.
-
Taranta
#1007 Re: SDP
Ne razumijem zašto me to pitaš.zagazaga wrote:Jel' to SDP opet ukida vjeronauku?Taranta wrote:Nekako mi je trenutno najlakše bilo naći tekst Temeljnog ugovora koji je BiH potpisala sa Svetom stolicom (pored ostalih ugovora u ovoj oblasti koji su vjerovatno slični). U njemu (između ostalog, naravno) stoji:
Članak 16.
-
Taranta
#1008 Re: SDP
Ne bih rekao da se iz mog komentara može izvući takav zaključak.zagazaga wrote:Pitam te zato što se to iz tvog posta može zaključiti.
-
Über Bosanac
#1009 Re: SDP
Kada ce SDP izbaciti Hakiju Meholjica iz svojih redova
Napomenuo bih da je ovaj mracnjak dao svoj doprinos u pravljenju norveskih antibosanskih i pro-fasistickih dokumentaraca iznoseci ogromnu kolicini lazi i bljuvotina. Uskoro ce ovi dokumentarci biti prikazani na BN-u.

Napomenuo bih da je ovaj mracnjak dao svoj doprinos u pravljenju norveskih antibosanskih i pro-fasistickih dokumentaraca iznoseci ogromnu kolicini lazi i bljuvotina. Uskoro ce ovi dokumentarci biti prikazani na BN-u.
- Za i Protiv
#1010 Re: SDP
Ti znas jesu li lazi ili nisu? Covjek svo vrijeme rata bio u Srebrenici, komandant policije bio, i ti kazes lazes? Jesi li se kada zapitao ima li istine u svemu tome sto prica?Über Bosanac wrote:Kada ce SDP izbaciti Hakiju Meholjica iz svojih redova![]()
-
Taranta
#1011 Re: SDP
SDP ima ljude na važnim mjestima u segmentu obrazovanja i njen rad u tom segmentu je nezaobilazan kad se ovdje govori o toj stranci. Sama ta činjenica nema veze s vjeronaukom.zagazaga wrote:A kakav drugi zaključak izvući iz posta gdje ce citira član u kojem se objašnjava obaveza države za organizovanje nastave vjeronauke i konstatacija da SDP ima ljude na važnim mjestima...Taranta wrote:Ne bih rekao da se iz mog komentara može izvući takav zaključak.zagazaga wrote:Pitam te zato što se to iz tvog posta može zaključiti.
.....uostalom, samo nastavite......izvinjavam se što upadam u konstruktivnu raspravu
Vjeronauk ima veze sa obavezom države - to je čisto pravno pitanje (nebitno je o kojoj je stranci riječ). Politika je rekla (potpisala) da vjeronauk praktično mora postojati u javnim obrazovnim ustanovama i da se mora ocjenjivati i ulaziti u prosjek (kao i ostali obavezni predmeti). Kako već rekoh, meni se to osobno ne sviđa, ali suvišno je sada govoriti o tome treba li vjeronauk biti u školama (uz ocjenjivanje i ulazak u prosjek) kad su političari to već potpisali kao obavezu.
-
Über Bosanac
#1012 Re: SDP
Mozda on i zna nesto, ali to ne znaci da treba da ucestvuje i daje doprinos u ovakvim antibosanskim i antibosnjackim filmovima. Ovo je tipicna srpska propaganda u kojoj je Meholjic svojevoljno iskoristen.Za i Protiv wrote:Ti znas jesu li lazi ili nisu? Covjek svo vrijeme rata bio u Srebrenici, komandant policije bio, i ti kazes lazes? Jesi li se kada zapitao ima li istine u svemu tome sto prica?Über Bosanac wrote:Kada ce SDP izbaciti Hakiju Meholjica iz svojih redova![]()
Sramota za SDP!
- Alfons Kauders
#1013 Re: SDP
ako hoces da se pravo iznerviras... odgledaj sto je russia today radila dokumentarac za mladica... danas emitovanÜber Bosanac wrote:Kada ce SDP izbaciti Hakiju Meholjica iz svojih redova![]()
galijasevic v2.0
-
Hipatija
#1014 Re: SDP
@lilla: Mah, to je možda samo moja iluzija da bi ovi drugi bolje organizovali časove i ne bi kroz četiri godine radili jedno te isto i da bi, možda, djeci uspjeli prenijeti novo znanje te da se Vjeronauka ne bi svodila samo na mektepski nivo, pa bi se učilo o suživotu sa i o drugim i drugačijim, međusobnoj toleranciji, itd.
@Za i Protiv: Kako vjeronauka moze uciti o suzivotu i toleranciji, kada citav razred ima vjeronauku a Ivan sjedi napolju (primjer moje skole), ili citav razred ima vjeronauku, a moja kcerka sjedi napolju (primjer mog djeteta i njene skole - povratnici u RS)
Pa ni kada je komunizam vladao ovim prostorima, niko nikome, koliko ja znam nije branio da ide na dzumu i u dzamiju... Zakacio si se za Ivana, a nisi za moje dijete, koje kao povratnik u manji entitet ima ista prava kao i Ivan kojeg spominjes... Ja sam ih pomenuo zajedno, i ne vadi iz konteksta... Ponavaljam, nisam ateist, ali zna se gdje je cemu mjesto.
Ima nekih realnih i gresaka i poteskoca koje SDP cini i pred kojima se nalazi... Ali da su isti ili losiji od onih prije, e to ko god kaze, ne misli dobro.
@novi.dan.nova.nafaka: Hehehe, to je ono što mnogi ne mogu da progutaju i da prežale - te se pominju prava manjine, te vako-nako. Mislim, strašno... Što neko reče, manjina može komentarisati, prigovarati, eventualno se žaliti na elementarna prava, ali NEMA pravo odlučivanja.
@KatarinaKosača: Moje će dijete iduće godine u školu, ja ću zaokružiti "ništa" najvjerovatnije, ali kad vidim ovaj militantni, agresivni ateizam... sramim se što pripadamo istom vjeronazoru...
@Alfons Kauders: pa ni vjeronauk nije obavezan, kako ce onda to biti alternativni predmet? svo vrijeme se govorilo o tome da se ce se uvesti dodatni fakultativni predmet... sad svi iznenadjeni sto je ostala opcija "nista" i ispade da trebamo djecu tjerati da biraju jedan od ta dva predmeta, koji onda haman ne bi ni bili fakultativni...
a sto se tice "agresivnog ateizma", ja ljude ne prozivam zato jer su vjernici ili ne vjernici, zato jer navijaju za zelju ili sarajevo, vec zato sto lazu i odluku o uvodjenju novog predmeta izjednacavaju s genocidom, sto je uvreda svakoj cestitoj osobi bez obzira na vjersko opredjeljenje
frajera jebote razapeli zato sto se zalagao da se ocjena iz vjeronauka ne ukljuci u prosjek i sto hoce da promijeni politiku upisa, tako da nemamo svake godine par hiljada ekonomista, kriminalista i gimnazijalaca na birou...
@Taranta: Vjeronauk ima veze sa obavezom države - to je čisto pravno pitanje (nebitno je o kojoj je stranci riječ). Politika je rekla (potpisala) da vjeronauk praktično mora postojati u javnim obrazovnim ustanovama i da se mora ocjenjivati i ulaziti u prosjek (kao i ostali obavezni predmeti). Kako već rekoh, meni se to osobno ne sviđa, ali suvišno je sada govoriti o tome treba li vjeronauk biti u školama (uz ocjenjivanje i ulazak u prosjek) kad su političari to već potpisali kao obavezu.
------------------------------------
Svaki od gore navedenih citata zaslužuje temeljit odgovor, ili, čak, posebnu temu! Većinu ne treba razmatrati u temi o SDP-u, niti samo SDP povezivati sa navedenim pitanjem. Također, nije to samo problematika jednog kantona(sarajevskog), jedne stranke (SDP), jednog ministra (Suljagića), jer ni pare za finansiranje nisu iz jednog kantona ili iz jedne stranke. Pitanja su bitna ca cijelu BiH (svaka manjinska grupa, ili pojedinac, jednako je bitna i važna za svaku grupaciju, u svakom dijelu BiH). Temu o vjerskom obrazovanju u školama imamo na podforumu Nauka i obrazovanje.
Također, mislim, da bi trebalo otvoriti posebnu temu o istinama/neistinama u „dokumentarcima“ o Armiji BiH i o Srebrenici (Meholjić, Mustafić, Banjanović, „komunjare“, Vogošća).
Diskutovati u ovoj temi o tim sadržajima (ja) ne želim (i neću, a vi?)!
..............................................................
@Za i Protiv: Kako vjeronauka moze uciti o suzivotu i toleranciji, kada citav razred ima vjeronauku a Ivan sjedi napolju (primjer moje skole), ili citav razred ima vjeronauku, a moja kcerka sjedi napolju (primjer mog djeteta i njene skole - povratnici u RS)
Pa ni kada je komunizam vladao ovim prostorima, niko nikome, koliko ja znam nije branio da ide na dzumu i u dzamiju... Zakacio si se za Ivana, a nisi za moje dijete, koje kao povratnik u manji entitet ima ista prava kao i Ivan kojeg spominjes... Ja sam ih pomenuo zajedno, i ne vadi iz konteksta... Ponavaljam, nisam ateist, ali zna se gdje je cemu mjesto.
Ima nekih realnih i gresaka i poteskoca koje SDP cini i pred kojima se nalazi... Ali da su isti ili losiji od onih prije, e to ko god kaze, ne misli dobro.
@novi.dan.nova.nafaka: Hehehe, to je ono što mnogi ne mogu da progutaju i da prežale - te se pominju prava manjine, te vako-nako. Mislim, strašno... Što neko reče, manjina može komentarisati, prigovarati, eventualno se žaliti na elementarna prava, ali NEMA pravo odlučivanja.
@KatarinaKosača: Moje će dijete iduće godine u školu, ja ću zaokružiti "ništa" najvjerovatnije, ali kad vidim ovaj militantni, agresivni ateizam... sramim se što pripadamo istom vjeronazoru...
@Alfons Kauders: pa ni vjeronauk nije obavezan, kako ce onda to biti alternativni predmet? svo vrijeme se govorilo o tome da se ce se uvesti dodatni fakultativni predmet... sad svi iznenadjeni sto je ostala opcija "nista" i ispade da trebamo djecu tjerati da biraju jedan od ta dva predmeta, koji onda haman ne bi ni bili fakultativni...
a sto se tice "agresivnog ateizma", ja ljude ne prozivam zato jer su vjernici ili ne vjernici, zato jer navijaju za zelju ili sarajevo, vec zato sto lazu i odluku o uvodjenju novog predmeta izjednacavaju s genocidom, sto je uvreda svakoj cestitoj osobi bez obzira na vjersko opredjeljenje
frajera jebote razapeli zato sto se zalagao da se ocjena iz vjeronauka ne ukljuci u prosjek i sto hoce da promijeni politiku upisa, tako da nemamo svake godine par hiljada ekonomista, kriminalista i gimnazijalaca na birou...
@Taranta: Vjeronauk ima veze sa obavezom države - to je čisto pravno pitanje (nebitno je o kojoj je stranci riječ). Politika je rekla (potpisala) da vjeronauk praktično mora postojati u javnim obrazovnim ustanovama i da se mora ocjenjivati i ulaziti u prosjek (kao i ostali obavezni predmeti). Kako već rekoh, meni se to osobno ne sviđa, ali suvišno je sada govoriti o tome treba li vjeronauk biti u školama (uz ocjenjivanje i ulazak u prosjek) kad su političari to već potpisali kao obavezu.
------------------------------------
Svaki od gore navedenih citata zaslužuje temeljit odgovor, ili, čak, posebnu temu! Većinu ne treba razmatrati u temi o SDP-u, niti samo SDP povezivati sa navedenim pitanjem. Također, nije to samo problematika jednog kantona(sarajevskog), jedne stranke (SDP), jednog ministra (Suljagića), jer ni pare za finansiranje nisu iz jednog kantona ili iz jedne stranke. Pitanja su bitna ca cijelu BiH (svaka manjinska grupa, ili pojedinac, jednako je bitna i važna za svaku grupaciju, u svakom dijelu BiH). Temu o vjerskom obrazovanju u školama imamo na podforumu Nauka i obrazovanje.
Također, mislim, da bi trebalo otvoriti posebnu temu o istinama/neistinama u „dokumentarcima“ o Armiji BiH i o Srebrenici (Meholjić, Mustafić, Banjanović, „komunjare“, Vogošća).
Diskutovati u ovoj temi o tim sadržajima (ja) ne želim (i neću, a vi?)!
..............................................................
-
Taranta
#1015 Re: SDP
@Hipatija
Tema se zove "SDP". Ministar obrazovanja FBiH je iz SDP-a. Premijer KS i ministar obrazovanja su iz SDP-a. Premijer TK i ministrica obrazovanja su iz SDP-a. Premijer USK-a i ministar obrazovanja su iz SDP-a. Sasvim dovoljno razloga da se na temi o toj stranci razgovara i o oblasti obrazovanja.
Tema se zove "SDP". Ministar obrazovanja FBiH je iz SDP-a. Premijer KS i ministar obrazovanja su iz SDP-a. Premijer TK i ministrica obrazovanja su iz SDP-a. Premijer USK-a i ministar obrazovanja su iz SDP-a. Sasvim dovoljno razloga da se na temi o toj stranci razgovara i o oblasti obrazovanja.
-
StupskaBitanga
#1016 Re: SDP
Najgore kada vidim da mnogi ismijavaju SDP a vlast predvođena SDP svaki dan učini nešto novo i pozitivno da začepi usta
Danas je na redu nastavak izgradnje sarajevske zaobilaznice Lot1 koje će raditi BH firme ŽGP i Hidrogradnja
a vi i dalje pkokodačite
Eno vam SBB i njihovi mediji Avaz TV1 OBN
Platformaši
Danas je na redu nastavak izgradnje sarajevske zaobilaznice Lot1 koje će raditi BH firme ŽGP i Hidrogradnja
a vi i dalje pkokodačite
Eno vam SBB i njihovi mediji Avaz TV1 OBN
Platformaši
- Banksy
#1017 Re: SDP
NAKON STRUJE, NOVI ATAK NA BUDŽET GRAĐANA: Koliko skuplji gas će plaćati Sarajlije u novoj zimskoj sezoni?StupskaBitanga wrote:
Najgore kada vidim da mnogi ismijavaju SDP a vlast predvođena SDP svaki dan učini nešto novo i pozitivno da začepi usta
Ponedjeljak | 12.09.2011.
Izvršna direktorica marketinga u "Sarajevogasu", Nihada Glamoč, za '** No links ** 5' pojašnjava šta znače najnovije najave poskupljenja gasa u Kantonu Sarajevo i koliko će one opteretiti ionako iscrpljen budžet građana, te da li ćemo i ove zimske sezone ostati bez gasa
- Za i Protiv
#1018 Re: SDP
O @Banksy, pa gdje si ti... dugo te nije bilo... opetBanksy wrote:NAKON STRUJE, NOVI ATAK NA BUDŽET GRAĐANA: Koliko skuplji gas će plaćati Sarajlije u novoj zimskoj sezoni?StupskaBitanga wrote:
Ponedjeljak | 12.09.2011.
Izvršna direktorica marketinga u "Sarajevogasu", Nihada Glamoč, za '** No links ** 5' pojašnjava šta znače najnovije najave poskupljenja gasa u Kantonu Sarajevo i koliko će one opteretiti ionako iscrpljen budžet građana, te da li ćemo i ove zimske sezone ostati bez gasa
Nego ja cekam kakav isjecak is SB, otkako ti poce vjesat njihove tekstove na sa-x forum, ja prestao kupovati...
haj nesto na brzinu, zivota ti
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1019 Re: SDP
Jel ti to sav argument o novom valu poskupljenja, crnoj hronici ili ima jošZa i Protiv wrote:O @Banksy, pa gdje si ti... dugo te nije bilo... opet
Nego ja cekam kakav isjecak is SB, otkako ti poce vjesat njihove tekstove na sa-x forum, ja prestao kupovati...
- Banksy
#1020 Re: SDP
Nisam ni ja u toku, evo čitam stare brojeve ...Za i Protiv wrote:
O @Banksy, pa gdje si ti... dugo te nije bilo... opet
Evo, recimo, ovo je zanimljivo:
VRH SDA KOLEKTIVNO BOJKOTIRAO, A VRH SDP-A KOLEKTIVNO POHODIO BAJRAMSKI PRIJEM REISA CERIĆA
Definitivno je srušen političko-vjerski monolit uspostavljen u predvečerje prvih demokratskih izbora 1990. godine između čelnika Islamske zajednice BiH i stranačkog vrha SDA.
Nakon skoro dvije decenije međusobne suradnje, potpomaganja i uvažavanja, odnosi između čelnika IZ-a i vrha SDA pali su na najnižu tačku.
Šef SDA Sulejman Tihić ponovo je izbjegao tradicionalni bajramski prijem reisa Cerića, ali ovoga puta, za razliku od ranijih godina, na bajramski prijem nije otišao niko iz vrha SDA, uključujući i Bakira Izetbegovića, koji je svih ranijih godina bio neizostavan gost.
Kolektivni bojkot stranačkih dužnosnika SDA bajramskog prijema reisa Cerića donekle je zasjenjen masovnim odzivom stranačkih dužnosnika SDP-a predvođenih Zlatkom Lagumdžijom.
Donedavno se tvrdilo da je SDA postala desno krilo SDP-a, no ta je teza u međuvremenu modificirana: SDP je izgleda postao desno krilo SDA!
- Adriatic
#1021 Re: SDP
Ima li šta jače?Banksy wrote:Nisam ni ja u toku, evo čitam stare brojeve ...Za i Protiv wrote:
VRH SDA KOLEKTIVNO BOJKOTIRAO, A VRH SDP-A KOLEKTIVNO POHODIO BAJRAMSKI PRIJEM REISA CERIĆA
Definitivno je srušen političko-vjerski monolit uspostavljen u predvečerje prvih demokratskih izbora 1990. godine između čelnika Islamske zajednice BiH i stranačkog vrha SDA.
Nakon skoro dvije decenije međusobne suradnje, potpomaganja i uvažavanja, odnosi između čelnika IZ-a i vrha SDA pali su na najnižu tačku.
Šef SDA Sulejman Tihić ponovo je izbjegao tradicionalni bajramski prijem reisa Cerića, ali ovoga puta, za razliku od ranijih godina, na bajramski prijem nije otišao niko iz vrha SDA, uključujući i Bakira Izetbegovića, koji je svih ranijih godina bio neizostavan gost.
Kolektivni bojkot stranačkih dužnosnika SDA bajramskog prijema reisa Cerića donekle je zasjenjen masovnim odzivom stranačkih dužnosnika SDP-a predvođenih Zlatkom Lagumdžijom.
Donedavno se tvrdilo da je SDA postala desno krilo SDP-a, no ta je teza u međuvremenu modificirana: SDP je izgleda postao desno krilo SDA!
- Banksy
#1022 Re: SDP
Gdje ćeš jače od ovogAdriatic wrote:Ima li šta jače?Banksy wrote:Nisam ni ja u toku, evo čitam stare brojeve ...Za i Protiv wrote:
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1023 Re: SDP
ne znam šta je sporno
to što nazovi ljevičari idu u posjetu
ili što nazovi desničari ne idu više u posjetu
-
hercegovac_pravi
#1024 Re: SDP
Ima bola...Adriatic wrote:Ima li šta jače?Banksy wrote:Nisam ni ja u toku, evo čitam stare brojeve ...Za i Protiv wrote:
Ček dok ti postavi onu o "nelegitimnoj vladi" i "predstojećoj rekonstrukciji " te nelegitimne tvorevine...jer kao što nas je Bansky uvjeravala "mora biti 2+2+2 "
- Banksy
#1025 Re: SDP
tačno, dobro si ...Black swan wrote:ne znam šta je sporno