Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ROGOPEK

#1001 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ROGOPEK »

SRETNA NOVA 2012.GODINA
JohnnyS.

#1002 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

limited wrote:

Samo cu reci predgradje i kompleksi nize vrijednosti, a i treba da te pucaju :D hahahhahahhahahahah :D a to sto ti govoris o univerzitezu i to .. pa baci diplomu istog ;) skoluj se na Ilidzi :D sta fali ? Ja ne govorim o osobama koje dolaze iz drugih sredina na nas univerzitet (npr iz Konjica, Mostara itd.) vec govorimo o posebnoj vrsti papaka .. koji citav dan provedu u Sarajevu.. i na kraju se vrate u svoju sredinu(selo), gdje sve sto su naucili u/o gradu, jednostavno odbacuju... i tako proces civilizovanja ide u beskraj :D Zato ja kazem, mozes se ti roditi u Sarajevu.. ali dno Igmana je dno Igmana :( i to se ne moze promijeniti :D Necu vise se trositi jer vidim ima dosta kompleksa ovdje i "nemirenja" sa sudbinom da ste u provinciji :( Topli poz, ja sam zavrsio :D Ispasce da se spustam na nivo provincijalca (sandzosa, fočaka ili albanca iz čaglavice) Ostani na Ilidzi i veličaj Ilidzu :D
hehehe kad ti mozes nesto ovako napisati onda nisi ni ti daleko od mentaliteta kompleksasa :-) pretpostavljam da si mladji pa ti mogu reci da se ti ni ne sjecas sarajeva pravog, al onog prijeratnog. eh vidis ja sa ilidze sam najvise vremena proveo po gradu, u mom lijepom sarajevu. znao hiljadu ljudi i prosao hiljade derneka. nikad vise seljaka nego sada, nije nilo ni na mojoj ilidzi ni u mom sarajevu. ti se vjerovatno ponosis ovim sto sada vidis, a mi od prije rata bi vjerotano i za tebe rekli da si papak kad bi te sreli u gradu. jer vidim ti prijatelje po gradu kako se ponasaju :-) :-)
al stvarno mi nije jasno sta je ovom djecom i mentalitetom podjela. kao malo je sto zivimo u ovoj siromasnoj jadnoj drzavi nego jos treba da se odvajamo po entitetima kantonima i sad i po opstinama. to je malogradjanski mentalitet dok se evropa i svjet ukrupnjavaju i ujedinjuju.
sto bi rekao jedan uvazeni intelektualac
znam ja nas, jebo ti nas.
Last edited by JohnnyS. on 03/01/2012 12:03, edited 1 time in total.
JohnnyS.

#1003 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

.
ROGOPEK

#1004 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ROGOPEK »

Sve opštine u Sarajevu organizuju škole skijanja, klizanja,jedni angažuju autobuse do olimpijskih planina,drugi prave skijaške staze,jedino Ilidža koja je najbliža Igmanu i Bjelašnici i još uz to ima 10.000 đaka ništa.Neka je sram svih direktora škola ,a ima ih podosta;neka je sram načelnika općine Senaida Memića;neka je sram svih vječnika i na kraju neka je sram SDA koja i onako nikad ništa nije uradila za omladinu.
ROGOPEK

#1005 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ROGOPEK »

Ne znam je li neko od vas bio u Avganistanu poslije preuzimanja vlasti Talibana u Kabulu.
Ilidža me najviše podsjeća na to vrijeme.
Ima puno djece,a malo djetinjstva.
palamuda

#1006 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by palamuda »

golfista wrote:
Zadovoljni. Jer ta naselja ulaze u sastav grada Sarajeva i to je grad. a Ilidza je prdgradje i to je to. Ustanovili smo. Ali inace, Ilidza je mjesto kulturne raje.. becke filharmonije, beckih djecaka, kulturne i inelektualne idile itd. Svako vece lome primitivni zvuci folka i naravno ima pozmasan broj intelektualaca koji mogu uzivati u ljepotama toga i drugim ljepotama malogradjanskih ili velikoseljackih manira. Ilidza je samo previse urbana i kulturna za Sarajevo. Naravno dolazi i druga raja iz manjih centara na Ilidzu... i donose novu revoluciju u kulturi tipa : Hrasnica, Otes, Stup, Blazuj, Hadzici... i naravno, mogu oni prodavati kulturu, al' njih faca odaje da su sa sela :( Naravno sad ti popricas s nekim s Ilidze njemu su usta puna Sarajeva ... a da tuga bude veca Ilidza je samo predgradje i ne ulazi u sastav grada Sarajeva :( Lijepo je to .. rodis se u Sarajevu.. ali vratis se pod dno Igmana i prodajes pricu da si iz Sarajeva :D Mozes misliti :P rodis se u Sa, ali kao licnost formiras se na Ilidzi sto je velika razlika :D
A to sto je napravljen univerzitetski centar na Ilidzi... to je sasvim velik napredak za predgradje Sarajeva. A vi koji toliko spominjete taj ilidzanski univerzitet školujte se tamo :D ostavite SA Univerzitet ;) Mozemo jos i dodati da otkako je otvoren i broj Turaka se povecao koji svracaju u nasu metropolu. Znamo dobro da su Turci nazadni, te za 500 godina nisu nista napravili osim Sebilja, tako da se jedino mozemo zahvaliti Bogu na Austrougarima. Nego neka Turaka na Ilidzi. A to sto je zgrada opcine nova.. to je smijesno.. neka je ona nova.. zato moja opcina ima veca budzetska sredstva nego sto ce ih Ilidza ikad imati :D

"Projekat sadnje voćnjaka i za par godina nova aleja (ni to eto ne valja jer će djeca ginut, a na Skenderiji se ne može zaginut od auta to samo na Ilidži može jer su tamo seljaci)" - E moj ti, prodao bi ti dusu djavolu da zivis na Skenderiji i da s ponosom mozes reci da si Sarajlija ;) Pa necemo voćnjake saditi u urbanoj zoni.. zna se gdje se voćnjaci sade ... :D

A ti buraz kad toliko hvalis Ilidzu.. najbolje je da ostaneš tamo i ne svracas u Sa ;) Jer ipak je Ilidza kulturni, ekonomski i intelektualni centar.

Joj zaboravih da dodam da je i struktura stanovnistva mnogo cudna.. da osim lokalnog ruralnog stanovnistva.. stanovnistvo cine Bosnjaci iz Istocne Bosne, Bosnjaci iz Srbije (Sandzaka) i naravno Albanci sa Kosova.
E moj ti iz Saraj`va, nije vrijedno, ali naprosto nisam u stanju oduprijeti se želji i ostati nijem na ljudsku, neću kazati glupost, ali ograničenost hoću..Saraj`vo je inače mjesto kulturne raje, toliko kulturne da vam nije neophodan, jedan stogodišnji muzej, ali je zato potreban policajac na ulazu u školu kako bi održao dostignuti nivo kulture, tolerancije i uvažavanja mladih što odrastaju u toj kulturnoj idili, kako bi sutra bili korisni i vrijedni članovi našeg, pardon vašeg društva.
Otes, Hrasnica, Stup, nisu nikakvi centri, već prigradska naselja u kojem možeš imati svoju kuću sa garažom i dvorištem ( to je ono što gledaš na filmovima i serijama ) a da ona nije naslonjena na komšijin prozor i ne prijeti da će svakog momenta sletjeti u kulturni centar zvani Saraj`vo. to je ono manje od nebodera i zgrada i u kući živi jedna porodica i svako ima svoju sobu u kojoj može slušati muziku i iza 22.00.
Ovdje niko ne prodaje kulturu nikome, ali u budžetu imamo značajna sredstva predviđen aza razvoj kulture pa se nadamo da nikada nećemo dostići taj nivo kulturnog razvoja da recimo u budžetu planiramo stotine hiljada maraka za vjerske zajednice, a nijedne marke recimo za obrazovanje...Što se tiče SA Univerziteta, svjedok sam da isti pohađaju studenti iz raznih krajeva BiH, pa i šire, a najmanji broj studenata dolazi u pravo iz Saraj va, odnosno najmanji broj istih ga i uspješno završi..A svakako da se ne može porediti sa ovim Univerzitetima, ako ništa a ono bar nema sex-a za ocjenu, a i najmanje se teoretiše i palamudi na predavanjima, hoću reći metoda nastave je davno prevazišla socijalistički način usvajanja novih znanja, što je na Sa U. još uvijek naučna fantastika.
Turci nazadni, jeste toliko su nazadni da kada odeš u Tursku ništa i nikoga nisi u stanju vidjeti sem možda Šivana, a ako budeš imao sreću, u toj tamo pustahiji, možda sretneš koga normalnog, na konju naravno, pa uzjašeš i osjetiš kaako e vraćaš 500 g. unatrag, pa skontaš kako su ti Turci fakat nazadni i kako njihove investicije idu u pravcu oplodnje kapitala n amalo čudannačin i prema čudnim objektima, pardon subjektima.
To što je zgrada Općine nova, to nema veze sa budžetskim sredstvima jer je ista izgrađena bez ijedne marke istih, to je samo ono neznanje i nekultura koju prodajemo stranim investitorima a ovi jedva čeakju da nam istresu novce...
Svi oni koji su živjeli na Skenderiji su mahom stanovnici ove ruralne sredine, jer prilikom izgradnje iste, veliki broj porodica je kao naknadu za oduzeto zemljište primalo zamjenske lokacije upravo na Ilidži, ali i stambene prostore u novoizgrađenim zgradama koje sada rentaju, možda i tebi..
A i to je sigurno, struktura stanovištva u Saraj vu je neponovljiva, sve inetelektualac do intelektualca, na važnim mjestima sve ugledni članovi sarajevskih porodica, jer nema te ćevabdžinice ili buregdžinice da je ne vodi sarajevska kulturna elita, elita prepoznatljiva u cijelom regionu po istančanom ukusu i mirisu sarajevskih ćevapa kojeg ne možeš oprat` ni kabašom, a ko nije upoznao sarajevske intelektualce, džaba mu je čitati bonton.

No sve u svemu, nije mjesto to što čini čovjeka čovjekom, već upravo suprotno, i upravo zbog takvih sarajlija kao što si ti tu smo gdje je smo svi u našoj ukupnosti...bojim se nigdje, ni na dnu..e moj sarajlija...
golfista svaka čast :thumbup: :thumbup:

limited se inače registrovao da nam pokaže koliko je ograničen i nazadan, oca m getača niz Kovače, Amara mi malog papak me gleda sestre m garant je sa Ilidže
ROGOPEK

#1007 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ROGOPEK »

Dragi golfista,hvala ti na brizi,ali ja sam sasvim uredu,a ti bezbeli igraš golf,a siguran sam da ne znaš pravila,isto kao načelnik u nas koji je doktor voćarstva,a ne zna ni abecedu sadnje voćaka.(SDA=Taliban)
chuchumbamayumbe

#1008 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by chuchumbamayumbe »

Zgrade na Stupu, umjesto pet, imaju 13 spratova
OV Ilidža usvojilo izmjene RP "Stup nukleus"

Autor Z. K. | Objavljeno 20.01.2012. u 09:14

S jučerašnje sjednice OV
Općinsko vijeće Ilidža jučer je usvojilo odluku o izmjeni i dopuni Regulacionog plana "Stup nukleus" kao i odluku o njegovom provođenju. Izmjenama su obuhvaćene zgrade na Stupu, čiji je investitor firma "Tibra Pacifik" iz Kiseljaka, a koje su, prema Regulacionom planu, trebale imati pet spratova. Investitor je, međutim, sagradio 13-spratnice koje su zaklonile obližnje kuće i ostavile ih bez dovoljno svjetlosti.

Iz MZ Stup II, u kojoj su izgrađene ove zgrade, kažu da su ovakvom gradnjom oštećeni stanari okolnih kuća, od kojih su neke samo desetak metara udaljene od višespratnica.

- Građani nisu protiv gradnje zgrada, ali s pet, a ne 13 spratova. Smatramo da ovim usvajanjem izmjena Regulacionog plana nadležni u Općini krše prava građana jer su izbjegli javnu raspravu kroz koju bi građani iskazali svoje želje i potrebe - kaže Jasmin Mišić, predsjednik MZ Stup II.

Zlatna plaketa Ćenanoviću

Na jučerašnjoj sjednici donesena je odluka da ove godine neće biti dodjele priznanja općine Ilidža. Jedino će rahmetli načelniku Ameru Čenanoviću posthumno biti dodijeljena zlatna plaketa.
StupskaBitanga

#1009 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by StupskaBitanga »

Opštine i govana :x
Napravi neko naselje sa po 7 spratova više i umjesto da se on kazni to mu se na kraju i odobri i legalizuje :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
a one ostale zgrade pored što su po 5 spratova sada izgledaju smjesno i estetski nikako naspram Tibrinih :x :x :x :x
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1010 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

Izlaznost na izborima za nacelnika na stupu 25%, pa tako da smo dobili ono sto smo zeljeli...uzivajmo

ocekujem da se kao pobune stanari onih zgrada kod bivseg mupa gdje se gradi onaj poslovni centar

:run:
StupskaBitanga

#1011 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by StupskaBitanga »

Baš me interesuje ima li gdje taj RP da vidimo hoće li se još zgrada praviti
JohnnyS.

#1012 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

stvar je jasna. nacelnik i njih par iz administracije uzeli pare po svakom kvadratu koji je preko 5 spratova.
pljacka. milioni u pitanju. poslije ovog poslica ni unuci im nece morati raditi.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1013 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

Znaci novi nacelnik, nove procedure ili ja nisam dobro skontao :roll:
JohnnyS.

#1014 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

sve si dobro skontao
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1015 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by KatarinaKosaca »

Po meni najodgovorniji u konkretnom slučaju bi bio onaj ko usko profesionalno odgovara za to, dakle pomoćnik načelnika za urbanizam Mirsad Čaušević.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1016 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

Šuti, ubiše MUĆKA, Mustafu Gujića koji je odrastao i školovao se na IlidžU. Jedno vrijeme radio u staklari u sklopu nakon rata porušene zgrade Stare želj. stanice. Mislim, prije rata je radio u staklari. Trenirao boks. Ja ga se pribojavao, pa se nikako nisam mogao/htio sprijateljiti kao sa nekim drugim. Plašio me nadimak. Nisu ga djeca bezveze prozvala MUĆAK.
:(
fidoremilienko

#1017 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Evo jedna pjesma za našu Ilidžu, od momka sa Ilidže. :)
JohnnyS.

#1018 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

PipiDugaDevetka wrote:Šuti, ubiše MUĆKA, Mustafu Gujića koji je odrastao i školovao se na IlidžU. Jedno vrijeme radio u staklari u sklopu nakon rata porušene zgrade Stare želj. stanice. Mislim, prije rata je radio u staklari. Trenirao boks. Ja ga se pribojavao, pa se nikako nisam mogao/htio sprijateljiti kao sa nekim drugim. Plašio me nadimak. Nisu ga djeca bezveze prozvala MUĆAK.
:(
heheheh i ti znas mucka :-)
ruzno je reci, al kako zivio tako i otisao.
JohnnyS.

#1019 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Najnoviji trac. Ispod vijecnika stranke sda preminula nepoznata zena u motelu sumnjivog karaktera u lukavici.
Narod zna :)
Innovation

#1020 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Innovation »

Bas je pravi trac. :-)
StupskaBitanga

#1021 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by StupskaBitanga »

čitam danas u Oslobodjenju oko škole u okviru Tibre na Stupi
Jarane koje malverzacije i evidentno podmićivanje načelnika pa to je okom vidljivo
:x :x
JohnnyS.

#1022 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

dr. Mujo Hosic je ekstra lik steta sto je u sdu :)

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... jnice.html
ROGOPEK

#1023 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ROGOPEK »

Mujo Hošić još jedino nije bio član Bosanskohercegovačke Podrinjske Narodne Stranke,a nadam se da i neće.
ROGOPEK

#1024 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ROGOPEK »

Nemoj da vas iznenađuju odluke načelnika u nas Sena(h)ida Memića,jer ja sam vas upozorio da će te tek ćuti šta je spreman bolesnik da uradi.Ovo su samo sitnice.
Da se zna:
Nije se zadovoljio time što je "debelguzom besposličaru" iz Hadžića Mustafi DŽeliloviću dao 100.000 KM naših para,nego mu je zaposlio i suprugu u općini Ilidža kao da je općina njegova prćija,a ne servis građana i kao da mi nemamo ne zaposlenih.
P.S.
Valja ti Katarina opet pokušati kod Alibega.
I naravno Dzej

#1025 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by I naravno Dzej »

Ne znam ni koji bi komentar vise napisao za ovog supljatora. Cuj izjave molim te :Sa 4.500 KM, koliko je koštao cijeli projekt, postali smo kulturni ljudi i nismo više ublehaši, kao što smo to do sada bili - kazao je Memić

Pa sta reci...
Locked