Dobio je dva zuta, jedan iza drugog...prvi zbog verbalnog napada na pomocnog sudca, a drugi zbog verbalnog napada na glavnog...noiserr wrote:Kako to u Zenici (sa Howard Webbom) uopste nije bio problem? Nekazem da nismo neke zasluzili ali je bilo barem 10-tak koji su bili pretjerani.jeza u ledja wrote:Kako mogu objasniti? Pa tako sto je Portugal nas mljeo i pretrcavao i dolazio u opasne situacije a nama nije preostajalo nista nego da ih krpimo. Zar treba to objasnjavati uopste?noiserr wrote:Sudija nam nije dao dahnuti, svirao je 24 slobodna udarca za portugalce, dosta tih su bili u opasnim pozicijama. Kako mozes objasniti da smo u Zenici imali 13 faula a u Lisabonu 24. Dok je portugal imao manje faula nego u Zenici.
Iskreno govoreci Portugal jeste bolji, ali dodaj na to pokvarenog sudiju i nemamo mi tu sta traziti. Mi smo trebali bolje odigrati, ali nemozemo zanemariti da je u 6-2 porazu veliku ulogu igrao sudija.
Cinjenica je mi moramo biti puno bolji tim da bi pobjedili bas zbog ovakvih sudija.
Ja nogomet pratim vec 20 godina, velike ekipe ce uvijek imati ovu prednost, i to je ono na sto se mora racunati.
Prestanite se vaditi na sudiju jer je presmijesno.
A pogotovo se neslazem sa izbacivanjem Lulica. Da je ovaj imao zuti pa hajde nebi mi smetalo, ali cisti crveni za progovaranje u ovako vaznoj utakmici je ocigledno pretjerano.
Po tvom ovaj sudija ispade super. A pogledaj mu profila http://en.wikipedia.org/wiki/Wolfgang_Stark. Sve negativno.
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- denimb
#1001 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- pirmin
#1002 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
E hajmo se sad na ovu primiti pa se jos vise dici u visine gdje ocito jos ne spadamo.mikogoago wrote: „Bosna je velika ekipa i bili smo pod velikim pritiskom. Međutim, došli smo do našeg cilja i plasirali se na Evropsko prvenstvo“, rekao je Ronaldo.
Klasicna floskula koju koriste gotovo svi igraci pobjednicke ekipe nakon odlucujucih utakmica.
Umjesto "Bosna" se moze ubaciti bilo koja druga reprezentacija, isto bi bilo.
- bingov buraz
#1003 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
This.pirmin wrote:E hajmo se sad na ovu primiti pa se jos vise dici u visine gdje ocito jos ne spadamo.mikogoago wrote: „Bosna je velika ekipa i bili smo pod velikim pritiskom. Međutim, došli smo do našeg cilja i plasirali se na Evropsko prvenstvo“, rekao je Ronaldo.
![]()
Klasicna floskula koju koriste gotovo svi igraci pobjednicke ekipe nakon odlucujucih utakmica.
Umjesto "Bosna" se moze ubaciti bilo koja druga reprezentacija, isto bi bilo.
a usput i uvelica svoju pobjedu
- jeza u ledja
#1004 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I hajde, s obzirom da vidim da se dosta ljudi slaze oko prvog gola, vidim da sam u manjini sto se tice Velosovog gola.
Kada se pogleda gol pod pravim uglom, vidi se da kod tog suta Begovic ipak nije bio ni blizu stativi svog ugla ko kod onog prvog suta, no opet mescini da je bio daleko.
Baziram svoju konstataciju za njegovu krivicu na cinjenici da prebaciti loptu preko zivog zida i pogoditi blizi dio okvira gola moze svaki izvodjac slobodnjaka 9 od 10 puta. Ono u cemu se razlikuje dobar od loseg suta je preciznost. U slucaju da ide preko zivog zida - izvodjac slobodnjaka gadja raslje, gadja donji ugao ili jednostavno sto blize stativi (tj. sto dalje od golmana koji obicno stoji na drugoj strani gola). Sto je blize stativi i ako je moguce sto je blize rasljama ili dnu u tome se ogleda ta preciznost. Ako lopta jos brzo mijenja smjer to je dodatni bonus.
Dakle to su sve odlike dodatnog suta. Valjda se mozemo sloziti oko toga?
Velosov sut - ne mijenja brzo smjer, nije dovoljno blizu desne stative i nije dovoljno visoko. Putanja lopte je standardna da ne moze biti standardnija - blago zaokrece na unutrasnju stranu. Ne moze biti predvidljiviji sut od ovog. Drugo, lopta je jedno metar od stative. I trece lopta je mozda u visini prsa kad ulazi u gol.
Dakle, Velosov sut nije dovoljno precizan da bi bio neodbranjiv.
Da to NIJE slucaj onda bi mnogo veci procenat ovakvih slobodnjaka (a vidjamo u prosjeku bar 2 na bilo kojoj utakmici), jedno 90 posto njih, redovno ulazio u gol. Sve sto bi trebalo je preskociti zivi zid i pogoditi okvir gola, a to je za bilo kojeg fudbalera shasha.
Na slican nacin , kod prvog gola ta preciznost suta te nagla promjena smjera je jos manja. Lopta ide maltene 2 metra od stative, ne zaokrece na vani, jedino mozda pada naglo po cemu je Ronaldo poznat ali kada golman rukom moze dohvatiti drugu stativu onda kao da kaze evo ti izvoli pucaj.
-----------------------------------------
I jos nesto za kraj nevezano za temu ali meni interesantno, ovo je cisto pametovanje al eto...dozvolite mi...
mislim da nije tolika tajna kako Ronaldova lopta onako brzo pada. Poenta je udariti loptu na takav nacin da se maltene ne okrece, dalje otpor vjetra cini svoje i ona naglo gubi brzinu te pada. No vise je zadivljujuca njegova sposobnost da bude toliko precizan u jacini suta (pored smjera) da tacno zna udariti sa onoliko snage da ona preskoci zid i padne na tlo tacno pred golom.
Problem je sto za takav sut treba snaga i treba veliko ubrzanje lopte za sta onda treba i prostora, odnosno duzine putanje lopte. Ronaldo se i u tome razlikuje jer njemu treba najmanje prostora od svih (recimo mnogi je znaju onako zviznuti ko on nama za prvi gol, recimo tipujem da bi i Pjanic lako zabio onaj gol Begovicu, ali niko je ne zna onako poslati sa 20m). Ja mislim da Ronaldo taj problem nedostatka duzine putanje lopte rjesava tako sto je krhne vise u zrak nego ostali. Time se putanja produzava a isto rjesava problem zivog zida. Tu moras imati jos vecu kontrolu jer prakticno udaras loptu nebu pod oblake ocekujuci da ce ona naglo izgubiti brzinu i poceti padati pred golom. Ako nesto podje po zlu, lopta ce otici visoko. Kao dokaz tome "prilazem" onaj sut Ronalda u prvom poluvremenu u Zenici. Tacno se vidi kako lopta naglo skace na gore kod zivog zida i ode u pm, umjesto da je naglo poletila nadole. (Mislim da sam teorije o ovome gledao i na nekoj emisiji, tako da nije bas da samo pametujem
) Slicne tehnike postoje i u bejzbolu i pretpostavljam nekim drugim sportovima. Sve se vrti oko "nevrcenja" lopte. Probajte udariti ping pong lopticu reketom svom jacinom da se sto manje vrti. Ona ce poletiti brzo ali onda naglo poceti padati zbog otpora zraka. Ako je udarite normalno ona ce i padati u sirokom luku na drugoj strani. Naravno, to je ekstreman primjer jer je loptica lagana, ali slicno samo manje primjetljivo vazi i za fudbalsku loptu.
Kada se pogleda gol pod pravim uglom, vidi se da kod tog suta Begovic ipak nije bio ni blizu stativi svog ugla ko kod onog prvog suta, no opet mescini da je bio daleko.
Baziram svoju konstataciju za njegovu krivicu na cinjenici da prebaciti loptu preko zivog zida i pogoditi blizi dio okvira gola moze svaki izvodjac slobodnjaka 9 od 10 puta. Ono u cemu se razlikuje dobar od loseg suta je preciznost. U slucaju da ide preko zivog zida - izvodjac slobodnjaka gadja raslje, gadja donji ugao ili jednostavno sto blize stativi (tj. sto dalje od golmana koji obicno stoji na drugoj strani gola). Sto je blize stativi i ako je moguce sto je blize rasljama ili dnu u tome se ogleda ta preciznost. Ako lopta jos brzo mijenja smjer to je dodatni bonus.
Dakle to su sve odlike dodatnog suta. Valjda se mozemo sloziti oko toga?
Velosov sut - ne mijenja brzo smjer, nije dovoljno blizu desne stative i nije dovoljno visoko. Putanja lopte je standardna da ne moze biti standardnija - blago zaokrece na unutrasnju stranu. Ne moze biti predvidljiviji sut od ovog. Drugo, lopta je jedno metar od stative. I trece lopta je mozda u visini prsa kad ulazi u gol.
Dakle, Velosov sut nije dovoljno precizan da bi bio neodbranjiv.
Da to NIJE slucaj onda bi mnogo veci procenat ovakvih slobodnjaka (a vidjamo u prosjeku bar 2 na bilo kojoj utakmici), jedno 90 posto njih, redovno ulazio u gol. Sve sto bi trebalo je preskociti zivi zid i pogoditi okvir gola, a to je za bilo kojeg fudbalera shasha.
Na slican nacin , kod prvog gola ta preciznost suta te nagla promjena smjera je jos manja. Lopta ide maltene 2 metra od stative, ne zaokrece na vani, jedino mozda pada naglo po cemu je Ronaldo poznat ali kada golman rukom moze dohvatiti drugu stativu onda kao da kaze evo ti izvoli pucaj.
-----------------------------------------
I jos nesto za kraj nevezano za temu ali meni interesantno, ovo je cisto pametovanje al eto...dozvolite mi...
Problem je sto za takav sut treba snaga i treba veliko ubrzanje lopte za sta onda treba i prostora, odnosno duzine putanje lopte. Ronaldo se i u tome razlikuje jer njemu treba najmanje prostora od svih (recimo mnogi je znaju onako zviznuti ko on nama za prvi gol, recimo tipujem da bi i Pjanic lako zabio onaj gol Begovicu, ali niko je ne zna onako poslati sa 20m). Ja mislim da Ronaldo taj problem nedostatka duzine putanje lopte rjesava tako sto je krhne vise u zrak nego ostali. Time se putanja produzava a isto rjesava problem zivog zida. Tu moras imati jos vecu kontrolu jer prakticno udaras loptu nebu pod oblake ocekujuci da ce ona naglo izgubiti brzinu i poceti padati pred golom. Ako nesto podje po zlu, lopta ce otici visoko. Kao dokaz tome "prilazem" onaj sut Ronalda u prvom poluvremenu u Zenici. Tacno se vidi kako lopta naglo skace na gore kod zivog zida i ode u pm, umjesto da je naglo poletila nadole. (Mislim da sam teorije o ovome gledao i na nekoj emisiji, tako da nije bas da samo pametujem
Last edited by jeza u ledja on 17/11/2011 21:27, edited 2 times in total.
- jeza u ledja
#1005 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Slusaj, sudija Stark je bio ocajan, ali je vise bilo na stetu Portugala nego nas.noiserr wrote:Kako to u Zenici (sa Howard Webbom) uopste nije bio problem? Nekazem da nismo neke zasluzili ali je bilo barem 10-tak koji su bili pretjerani.jeza u ledja wrote:Kako mogu objasniti? Pa tako sto je Portugal nas mljeo i pretrcavao i dolazio u opasne situacije a nama nije preostajalo nista nego da ih krpimo. Zar treba to objasnjavati uopste?noiserr wrote:Sudija nam nije dao dahnuti, svirao je 24 slobodna udarca za portugalce, dosta tih su bili u opasnim pozicijama. Kako mozes objasniti da smo u Zenici imali 13 faula a u Lisabonu 24. Dok je portugal imao manje faula nego u Zenici.
Iskreno govoreci Portugal jeste bolji, ali dodaj na to pokvarenog sudiju i nemamo mi tu sta traziti. Mi smo trebali bolje odigrati, ali nemozemo zanemariti da je u 6-2 porazu veliku ulogu igrao sudija.
Cinjenica je mi moramo biti puno bolji tim da bi pobjedili bas zbog ovakvih sudija.
Ja nogomet pratim vec 20 godina, velike ekipe ce uvijek imati ovu prednost, i to je ono na sto se mora racunati.
A pogotovo se neslazem sa izbacivanjem Lulica. Da je ovaj imao zuti pa hajde nebi mi smetalo, ali cisti crveni za progovaranje u ovako vaznoj utakmici je ocigledno pretjerano.
Po tvom ovaj sudija ispade super. A pogledaj mu profila http://en.wikipedia.org/wiki/Wolfgang_Stark. Sve negativno.
Webb je bio fantastican.
- jeza u ledja
#1006 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja Ronalda odavno postujem i mislim da su mnogi stereotipi o njemu daleko od istine. U stvari, da je dosta sazrio od perioda u Unitedu.mikogoago wrote:CR7 žali se na lakšu povredu, ali je prosistvovao promociji nove NIKE kolekcije odjeće i obuće. U razgovoru sa španskim novinarima ponovo se dotakao i našeg državnog tima.
„Bosna je velika ekipa i bili smo pod velikim pritiskom. Međutim, došli smo do našeg cilja i plasirali se na Evropsko prvenstvo“, rekao je Ronaldo.
Ja bih se jos samo nadovezao na Osima sto rece o njemu:.. A vidite Ronalda. Čovjek ima para kao cijela naša reprezentacija zajedno, a preksinoć je pokazao kako se igra. Ne samo igrački nego i kao sportista, jer nije uradio ništa van granica sportskog“.
Ne mogu kga nikako,ali pocinjem da ga sve vise postujem.
Igrac je kojeg je milina gledati jer je kao Messi posebna kategorija (mada totalno razlicit tip igraca). Bez ikakvog pretjerivanja jedan od najvecih koji su ikad igrali ovaj sport.
- denimb
#1007 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I hajde, s obzirom da vidim da se dosta ljudi slaze oko prvog gola, vidim da sam u manjini sto se tice Velosovog gola.
Kod Velosovog gola je trebao nastimati zivi zid tako da on stoji skoro na sredini gola, i da vidi lopu na zemlji...suta se iskosa i on sam svojim tijelom zatvara svoj desni ugao, a dovoljno je blizu lijeve stative da "skine" onakav sut.
Malo me je iznenadilo ovo njegovo pozicioniranje na golu, i jedino opravdanje koje ja vidim u tome je da je mozda namjerno ostavljao prazan ugao da bi znao gdje ce sut biti upucen, valjda je mislio da je dovoljno brz da stize to sve.
- jeza u ledja
#1008 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Znate sta je odgovor na ovo - i na slabu reakciju zivog zida?denimb wrote:I hajde, s obzirom da vidim da se dosta ljudi slaze oko prvog gola, vidim da sam u manjini sto se tice Velosovog gola.
Kod Velosovog gola je trebao nastimati zivi zid tako da on stoji skoro na sredini gola, i da vidi lopu na zemlji...suta se iskosa i on sam svojim tijelom zatvara svoj desni ugao, a dovoljno je blizu lijeve stative da "skine" onakav sut.
Malo me je iznenadilo ovo njegovo pozicioniranje na golu, i jedino opravdanje koje ja vidim u tome je da je mozda namjerno ostavljao prazan ugao da bi znao gdje ce sut biti upucen, valjda je mislio da je dovoljno brz da stize to sve.
Sto niko nije ocekivao Velosa da puca. Svi su ocekivali fejkanje i onda Ronaldovu bombu. Mislim da se zato Begovic nije ni pomjerio.
Inace zid se postavlja cisto da zatvori direktan pravolinijski sut. Postavkom zivog zida ne mozes ocekivati da lopta nece ici preko njih, mozes se samo nadati da ce to biti tako. U svakom slucaju, lakse je zaustaviti loptu koja ide u luku nego direktan sut na gol koji bi isao mnogo brze.
- ultima_palabra
#1009 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
To prvo da... mislim da nijedan igrač ne zaslužuje mržnju s kojom se on susreće.jeza u ledja wrote:Ja Ronalda odavno postujem i mislim da su mnogi stereotipi o njemu daleko od istine. U stvari, da je dosta sazrio od perioda u Unitedu.mikogoago wrote:CR7 žali se na lakšu povredu, ali je prosistvovao promociji nove NIKE kolekcije odjeće i obuće. U razgovoru sa španskim novinarima ponovo se dotakao i našeg državnog tima.
„Bosna je velika ekipa i bili smo pod velikim pritiskom. Međutim, došli smo do našeg cilja i plasirali se na Evropsko prvenstvo“, rekao je Ronaldo.
Ja bih se jos samo nadovezao na Osima sto rece o njemu:.. A vidite Ronalda. Čovjek ima para kao cijela naša reprezentacija zajedno, a preksinoć je pokazao kako se igra. Ne samo igrački nego i kao sportista, jer nije uradio ništa van granica sportskog“.
Ne mogu kga nikako,ali pocinjem da ga sve vise postujem.
Igrac je kojeg je milina gledati jer je kao Messi posebna kategorija (mada totalno razlicit tip igraca). Bez ikakvog pretjerivanja jedan od najvecih koji su ikad igrali ovaj sport.
To drugo, ne znam... nekako ne izaziva divljenje svojom tehnikom kao neki velikani iz prošlosti. Valjda prototip igrača novog doba - fizička snaga, brzina i spremnost prije svega. Messi mi je opet nekako monoton u svojoj briljantnosti... Maradona, Zidane i Ronaldo da Lima su uvijek znali iznenaditi nečim novim
Sorry za off.
- noiserr
#1010 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Stark nije ni jednu vaznu odluku u nasu korist svirao, to su bile odluke pomocnih sudaca. Nas gol iz ofsajda i zuti karton Postigi za glumu (I ako je ovo bila ispravna odluka mogao je biti penal za Portugal).jeza u ledja wrote: Slusaj, sudija Stark je bio ocajan, ali je vise bilo na stetu Portugala nego nas.
Webb je bio fantastican.
Cinjenica je i ti se slazes da je Stark bio ocajan.
-
nuki_cika
- denimb
#1012 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
jeza u ledja wrote:Znate sta je odgovor na ovo - i na slabu reakciju zivog zida?denimb wrote:I hajde, s obzirom da vidim da se dosta ljudi slaze oko prvog gola, vidim da sam u manjini sto se tice Velosovog gola.
Sto niko nije ocekivao Velosa da puca. Svi su ocekivali fejkanje i onda Ronaldovu bombu. Mislim da se zato Begovic nije ni pomjerio.
Inace zid se postavlja cisto da zatvori direktan pravolinijski sut. Postavkom zivog zida ne mozes ocekivati da lopta nece ici preko njih, mozes se samo nadati da ce to biti tako. U svakom slucaju, lakse je zaustaviti loptu koja ide u luku nego direktan sut na gol koji bi isao mnogo brze.
Pa jeste, ali da je stajao kako treba bio bi spreman i na jedno i na drugo.
Nije uopce problem da je on primio neke golove, kakve Ronaldo zna da zabije...ali je problem sto im je ostavio prostora za ovakve golove kao na treningu da sutaju, jer koliko god pojedincima izgledao onaj sut Ronalda kao neodbranjiv (samo zato sto on to suta) za njega je to bio sut sa treninga.
Ne znam, ali valjda je svjestan toga, i valjda ce u buducnosti raditi na tome...
- shalla
#1013 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pretpostavljam po ovom postu da si i ti mišljenja da je Bega jedan od najvećih krivaca za poraz?hz__semir wrote:Sreća pa nije Hasagić branio i primio ovakve golove. Sad bi imali 450 postova o diskus herniji i njegovim leđima, niko živ ne bi spominjao živi zid.
Također, dosad bi već bilo 200 grupa na FB-u sa zahtjevom da se njemu i Sušiću oduzme državljanstvo i da im se zabrani da ikad više uđu na teritorij BiH.
Plus što bi Edin H. od Papeta tražio da mu vrati pare koje je potrošio na put u Lisabon.
Ne valja to druže, bar ne od tebe za kojeg smatram da se razumiješ u fudbal
Čitam danas izjave Baždarevića i Osima jr. (za koje ću ipak priznati da znaju više od nas), obojica kažu da se oni slobodnjaci ne brane, jbg valjda i oni pripadaju "klanu Begović" pa tako zbore...
Ja ću opet reći hladne glave, evo prošle su kvalifikacije, dakle možemo sumirati učinak golmana:
Hasagić je krivac za samo bod u Albaniji (uz Mravca koji je napravio glupost, papeta koji je više vjerovao povrijeđenom keni neg zdravom asmiru, Canu koju je tu tekmu odigrao ko Pepe a donekle krivim i one albanske golove koji imaju deblje prečke
Begović je valjda kriv što nije odbranio penal Nasriju, kriv je što nam portugal u zenici nije zabio gol ili dva i kriv je donekle za prvi gol na Luzu ali isto tako je "kriv" što smo primili 6 umjesto 8 golova
Nisam za neka ultimativna branjenja nekoga, jebat ih, nije mi ih majka rodila ali nije ti fer povlačiti paralelu i govoriti da bi se sad svi naklatili Keni na kosti da je on branio u Portugalu... Keno je dobar, ustvari vrlo dobar golman ali golman koji ima zdravstvenih problema koje ga sprečavaju da pruža 100%, vrlo dobro znaš da je par ljudi ovdje (uključujući i mene) kritikovalo Kenino stavljanje na gol isključivo iz tog razloga (njegove nespremnosti). Da je Bogdo keno zdrav niko ne bi bio sretniji od mene jer bi imali 2 vrhunska golmana. I ne pretjerujem sa ovo "vrhunska" jer ih obojicu smatram takvim, Begović je jedan od najboljih golmana Premijer Lige a za golmana je još uvijek itekako mlad a Keno već dugi niz godina brani na visokom nivou, malo golmana ima takvu konstantnost...
- jeza u ledja
#1014 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Slazemo se.denimb wrote:
Nije uopce problem da je on primio neke golove, kakve Ronaldo zna da zabije...ali je problem sto im je ostavio prostora za ovakve golove kao na treningu da sutaju, jer koliko god pojedincima izgledao onaj sut Ronalda kao neodbranjiv (samo zato sto on to suta) za njega je to bio sut sa treninga.
Ne znam, ali valjda je svjestan toga, i valjda ce u buducnosti raditi na tome...
Haj sad skloni tu muhu sa avatara ziv bio, svaki put se trznem da je prava.
- noiserr
#1015 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Svaka cast. Najgori sudija. Toliko je lose sudjene bilo da bi se ova utakmica trebala ponistiti.nuki_cika wrote:
pogledati
- alica.k
#1016 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
nemoj ziv bio. ko bi to opet prezivio?noiserr wrote:Svaka cast. Najgori sudija. Toliko je lose sudjene bilo da bi se ova utakmica trebala ponistiti.
- denimb
#1017 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
jeza u ledja wrote:Slazemo se.denimb wrote:
Ne znam, ali valjda je svjestan toga, i valjda ce u buducnosti raditi na tome...![]()
Haj sad skloni tu muhu sa avatara ziv bio, svaki put se trznem da je prava.
Ne brini, poslije desetak zamaha naviknes se na nju
- noiserr
#1018 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
hehalica.k wrote:nemoj ziv bio. ko bi to opet prezivio?noiserr wrote:Svaka cast. Najgori sudija. Toliko je lose sudjene bilo da bi se ova utakmica trebala ponistiti.
- jeza u ledja
#1019 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
denimb wrote:Ne brini, poslije desetak zamaha naviknes se na njujeza u ledja wrote:Slazemo se.denimb wrote:
Ne znam, ali valjda je svjestan toga, i valjda ce u buducnosti raditi na tome...![]()
Haj sad skloni tu muhu sa avatara ziv bio, svaki put se trznem da je prava.![]()
- Manic Psycho
#1020 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ako je ovo odlicno onda ti pojma o fudbalu nemasBetter Man wrote:Izvini, ali sudija je odlicno sudio i ako je ko ostecen, onda je to Portugal za penal i nas gol iz offsidea! Portugal nas je samljeo i rastavio na proste faktore i sad okrivljavati sudiju za to je smijesno, kao sto je i smijesno okrivljavati Begovica ze neke golove koji su bili neodbranjivi.noiserr wrote:Sudija nam nije dao dahnuti, svirao je 24 slobodna udarca za portugalce, dosta tih su bili u opasnim pozicijama. Kako mozes objasniti da smo u Zenici imali 13 faula a u Lisabonu 24. Dok je portugal imao manje faula nego u Zenici.
Ja nogomet pratim vec 20 godina, velike ekipe ce uvijek imati ovu prednost, i to je ono na sto se mora racunati
.
evo ismar nam je sastavio sve pa gledajte savrsenstvo sudjenja govneta svabskog wolfganga starka
ako je ovo smijesno onda sta je tek zalosno. gledaj i smiji sejeza u ledja wrote:Kako mogu objasniti? Pa tako sto je Portugal nas mljeo i pretrcavao i dolazio u opasne situacije a nama nije preostajalo nista nego da ih krpimo. Zar treba to objasnjavati uopste?noiserr wrote:Sudija nam nije dao dahnuti, svirao je 24 slobodna udarca za portugalce, dosta tih su bili u opasnim pozicijama. Kako mozes objasniti da smo u Zenici imali 13 faula a u Lisabonu 24. Dok je portugal imao manje faula nego u Zenici.
-
LSD
#1021 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Naštancalo se sigurno 10-tak stranica o analizi Begovića, a koliko ce još to ostaje da vidimo....mora da je debelo zayebo i mnogo zgriješio dok se ovoliko piše baš konkretno o njemu...niti o jednom drugom igracu se nije ovoliko pisalo poslije ovog meca...tema je polako prerasla "hajmo pljunuti što jace u Bega i hajmo mu naci što više mana" jer mora se naci neki krivac....to je ta neka potreba.
-
oridjidji
#1022 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nebi ranjenog Hasagica mjenjao za Begovica nikada. Neko ko nije sabrao ni 5 jakih utakmica u reprezentaciji po meni nikada nebi dobio prednost pred Hasagicem jer je on i sa povredom koju vuce 8 godina na golu reprezentacije nije dopustio sebi da ikada bude ovako obrukan . Ni u jednoj utakmici nije primio više od tri gola i to da je primio tri gola desilo mu se dva puta u karijeri i to protiv Njemacke i Rumunije. Jeste ispao džon protiv Francuske sto je nespreman stao na go, ali on i sa takvim fizickim stanjem meni ulijeva vise povjerenja od Begovica jer ovaj nema dobru komunikaciju sa zadnjom linijom upravo jer nema puno staza na golu repke. Zacudio sam se kako u Zenici nije primio gol. Begovic je izuzetno darovit golman, sa tendencijom da postane jedan od 20 najboljih golmana u Evropi. Ali u reprezentaciji je u utakmici sa Svedskom i ovom sa Portugalom primio ukupno 10 golova. To je i previse s time da ispred njega nisu stajali Mravac i Spahic.ultima_palabra wrote:hz__semir wrote:Sreća pa nije Hasagić branio i primio ovakve golove. Sad bi imali 450 postova o diskus herniji i njegovim leđima, niko živ ne bi spominjao živi zid.
Također, dosad bi već bilo 200 grupa na FB-u sa zahtjevom da se njemu i Sušiću oduzme državljanstvo i da im se zabrani da ikad više uđu na teritorij BiH.
Plus što bi Edin H. od Papeta tražio da mu vrati pare koje je potrošio na put u Lisabon.Dobar
Ljudi pišu sa dosta predrasuda... ma vala da mi je otac reći ću ako se loše postavio.
Malo mi je smetalo što je svaku loptu koju je uhvatio držao 10tak sekundi, a bilo je situacija da je baci kratko umjesto ispucavanja... vjerovatno navika iz Stokea. Treba i njemu utakmica da se uklopi sa ekipom.
P.S. Da ne ispadne da sam pljuvač... Begović je naš najbolji golman i treba biti broj 1
Zao mi je sto je Begovic pored Supica i Dedica uspio najvise da primi golova u dresu BIH reprezentacije. On je golman za buducnost i treba da bude na golu u narednim kvalifikacijama, dali sve ili pojedine utakmice to treba Sušić da prosudi. Lose se postavio kod prvog slobodnjaka i kod petog. Uzasno lose. Jos gore je kako je nas zivi zid reagovao. Oba puta nisu ni skocili. Drugi slobodnjak na utakmici je odbranio zahvaljujuci tome sto se postavio kako treba. Na ovome definitivno mora raditi i on, a i igraci. Biti u zidu a ne skociti je nedopustivo kada vrhunski izvodjaci slobodnjaka izvode slobodnjak.
Nasa reprezentacija je pokazala dosta mana u utakmici protiv Portugala. Nismo trkaci i lose nam odgovaraju ekipe koje mogu da pretrce vise od nas. Ovo je bio razlog zasto smo se onoliko patili sa Bjelorusijom. Fizicka sprema nam je loša. Vezni red izuzetno spor, ne kreće se dovoljno, neotkrivamo se i izuzetno sporo prenosimo loptu. Koliko se puta Meduljanin vratio po loptu do Spahica u namjeri da iznese loptu, mnogo puta. Miske i Pjana nisu puno pomagali odbrambenoj liniji, kao ni Rahimicu i Meduljaninu da iznesu loptu naprijed sve do kartona. Sve nase akcije su isle preko lijeve strane. Razumijem da je nedostatak Mujdze, doveo do toga.
Sve dok nasi igraci ne postanu standardni u svojim klubovima, nasa reprezentacija nece imati snage da iznese jednu utakmicu protiv velikih reprezentacija svih 90 minuta. Fali nama bezobraznih i drskih igraca u timu koji znaju isprovocirati inteligentno protivnika, koji imaju petlju da nekada naprave nesto neuobicajeno, prospu koji dribling, pokusaju pretrcati par igraca. Koji imaju tu zustrinu u nogama u koju se morate zaljubiti.
Portugal nas je nadigrao i nema razloga kriviti igrace i Susica sto je to ispalo bas onako kako je ispalo. Treba povuci pouke iz ovoga meca i nasim igracima pokusati izmjeniti citav jedan obrazac ponasanja koji imaju u glavama koji ih vuce da igraju i previse srcem, bez mnogo inteligencije u svojoj igri. Veliki se pobjedjuju redom, radom i disciplinom, a bogme i inteligencijom koja nama u velikim mecevima fali. Nas balkanski mentalitet koji ocekuje da se preporod fudbalski desi na horuk, a da se ne ulaze mnogo u vlastite karijere od strane reprezentativaca nas i cini ovako slabim. Mi imamo par vrhunskih igraca. To su Dzeko, Spahic, Pjana i Begovic. Ostali su osrednji igraci u svojim klubovima. Ali kad se pogleda i to i sa takvim igracima smo odavno trebali docekati jednu smotru, jer i ova generacija kao i prosle imale su vise darovitih i vrhunskih igraca od recimo jedne Slovenije, Latvije ili neke reprezentacije koja je igrom slucaja uhvatila veliko takmicenje.
- Edin H.
#1023 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
noiserr wrote:Svaka cast. Najgori sudija. Toliko je lose sudjene bilo da bi se ova utakmica trebala ponistiti.nuki_cika wrote:
pogledati
- moa
#1024 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Reko sam sebi da cu se odmarati od reprezentacije, ali ne ide..
portugalci su htjeli vise od nas da idu na EP i ostvarili su taj cilj.
Sve ce ovo jednom narod pozlatit
portugalci su htjeli vise od nas da idu na EP i ostvarili su taj cilj.
Sve ce ovo jednom narod pozlatit
-
ja71
#1025 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Onakav mentalitet kod nasih igracanoiserr wrote: A pogotovo se neslazem sa izbacivanjem Lulica. Da je ovaj imao zuti pa hajde nebi mi smetalo, ali cisti crveni za progovaranje u ovako vaznoj utakmici je ocigledno pretjerano.
bi nas i u buducnosti mogao kostati crvenih