Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!
-
Princeton
- Anti-Depresiv
#1002 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Sad sa protesta - broj prisutnih -5 tj moze i bolje ali me je pravo dojmilo koliko je bilo mladih i parova sa vrlo malom djecom.....Sve u svemu bio sam nekako ponosan na ovaj revolt Sa raje (i jos sam uvjek) dok ne stigoh kuci i pogledah slike ovih "intelektualaca" sa nekakvim znakovima jednakosti sa nasim GENERALOM , iskreno ja to za vrijeme protesta nisam ni primjetio ali ko ih j... nemogu oni pokvariti opsti dojam i poruku sa danasnjeg protesta...
SMRT FASIZMU - SLOBODA ZA NASEG JOVU
SMRT FASIZMU - SLOBODA ZA NASEG JOVU
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#1003 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Jao, bre, snegom na Srbina!
Jeli ovo onaj Galijašević kojeg ste mnogi voljeli dok je srao po Aliji na srpskim televizijama?
- luckylaka
#1004 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ovom velicanstvenom skupu uvijek ce biti oni koji ce nacu neke primjedbe pa bio to ,,zuka,,,,jovo srbin-jasta je nego ponosni srbin,,Bravo za Sarajevo.Sta reci.JOVO DIVJAK.Uhoda wrote:Pa baš u toj Hrvatskoj na državnoj televiziji juče prenijeli vijest da je uhapšen bosanski general Divjak a ne srpski. Logično, čovjek bio u Armiji BIH. kao i ja.
- valterbranisarajevo
#1005 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Pipi-ličnost dana...
Šta morate imati u frižideru?
Imate li kućnog ljubimca?
Čekamo odgovore...
Šta morate imati u frižideru?
Imate li kućnog ljubimca?
Čekamo odgovore...
-
Uhoda
#1006 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
tako je!sansun wrote:Ne serite više bijednici, i taj čovjek ima pravo da bude čist dok se suprotno ne dokaže.Zulfikar "Zuka" Ališpaga = sramota za ČASNU ARMIJU RBIH
Razumijem donekle mnoge koji negoduju povodom toga što su se i Zukini simpatizeri priključili današnjim protestima , ali ne razumijem ove jadnike koji pljuju po čovjeku koji je bio jedan od glavnih komandira i organizatora oslobodilačkog rata koji usput još nizašta nije proglašen krivim!??
Last edited by Uhoda on 05/03/2011 15:50, edited 1 time in total.
- bez_ideje
#1007 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Uh smrznuta
Pipi legendo
Bilo je dosta raje..bas civilizovano i kulturno.......
Od ovih Zukovaca se treba ograditi u svakom slucaju.....mislim da ih je bilo samo 20
Pipi legendo
Bilo je dosta raje..bas civilizovano i kulturno.......
Od ovih Zukovaca se treba ograditi u svakom slucaju.....mislim da ih je bilo samo 20
- nellington
#1008 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Neverovatno, grudve snega! Ja u najmanju ruku pomislih da su NATO avioni krenuli iz Aviana i Incirlika
A Rejbanog Dževada ne treba ni komentarisati, njime bi se trebao pozabaviti Sadik Ahmetović, i to ne kao ministar nego defektolog.
- O'zone
- Globalni moderator
#1009 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ja retarda bože dragiEkspert za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala Dževad Galijašević izjavio je Srni da je ratni komandant takozvane Armije BiH Jovan Divjak, koji je uhapšen 3. marta na aerodromu u Beču, otputovao u Austriju da podigne novac sa svoga računa u Hipo banci, gdje ima oročena sredstava zajedno sa sarajevskom strukturom političara okupljenih oko Agencije za pomoć muslimanima (TWR), na čijem čelu je Fatih El Hasanei.
-
true
#1010 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
nisam ni znao za ovo
kako mi je krivo sto nisam bio
- bez_ideje
-
Uhoda
#1012 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Halo ako ti je Dayton nametnuo stav da je kod čovjeka samo bitno šta je po nacionalnosti ne moraš to tako slijepo slijediti! budi malo ispred!Pera Trta wrote:Naravno, bosanski general srpske nacionalnostiUhoda wrote:Pa baš u toj Hrvatskoj na državnoj televiziji juče prenijeli vijest da je uhapšen bosanski general Divjak a ne srpski. Logično, čovjek bio u Armiji BIH. kao i ja.
- valterbranisarajevo
#1013 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
"Jedan kontingent oružje Divjak je prodavao Teritorijalnoj odbrani BiH i Hrvatskoj vojsci u Busovači.
Evo kako se idiot provaljuje....Nije prodavao nego im izdao nalog da otključaju skladište i sami uzmu oružje jer je radio u republičkom štabu TO i imao ovlasti za to, i još veća provala -nije Busovača nego KISELJAK......
Evo kako se idiot provaljuje....Nije prodavao nego im izdao nalog da otključaju skladište i sami uzmu oružje jer je radio u republičkom štabu TO i imao ovlasti za to, i još veća provala -nije Busovača nego KISELJAK......
- amrica
#1014 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
B 92
""Jovo Srbine čaršija je uz tebe"
Izvor: B92, Tanjug
Sarajevo -- Zbog hapšenja bivšeg generala Armije BiH Jovana Divjaka, u Sarajevu protestuje više hiljada građana. Među transparentima i "Jovo Srbine čaršija je uz tebe".
Demonstranti su se uputili i prema zgradi ambasade Srbije, koju obezbeđuje jak kordon policje.
Više hiljada građana protestovalo ispred Ambasade Austrije u Sarajevu, kao i ispred zgrade zajedničkih institucija i Kancelarije visokog predstavnika u BiH, izražavajući na taj način nezadovoljstvo zbog hapšenja Jovana Divjaka u Beču.
Učesnici protesta sa pištaljkama, transparentima i fotografijama sa Divjakovom slikom, uzvikuju parole "Jovo Srbine čaršija je uz tebe", "Raja je uz tebe", "Izdrži Jovo", "Živela BiH", "Ne damo Jovu".
Današnji protesti protiču uz jake mere obezbeđenja policijskih snaga MUP Federacije BiH i kantona Sarajeva.
Demonstranti traže oslobađanje Divjaka, koji je 3. marta uhapšen u Beču na osnovu poternice Srbije zbog ratnih zločina u Dobrovoljačkoj ulici u maju 1992. godine u Sarajevu."
""Jovo Srbine čaršija je uz tebe"
Izvor: B92, Tanjug
Sarajevo -- Zbog hapšenja bivšeg generala Armije BiH Jovana Divjaka, u Sarajevu protestuje više hiljada građana. Među transparentima i "Jovo Srbine čaršija je uz tebe".
Demonstranti su se uputili i prema zgradi ambasade Srbije, koju obezbeđuje jak kordon policje.
Više hiljada građana protestovalo ispred Ambasade Austrije u Sarajevu, kao i ispred zgrade zajedničkih institucija i Kancelarije visokog predstavnika u BiH, izražavajući na taj način nezadovoljstvo zbog hapšenja Jovana Divjaka u Beču.
Učesnici protesta sa pištaljkama, transparentima i fotografijama sa Divjakovom slikom, uzvikuju parole "Jovo Srbine čaršija je uz tebe", "Raja je uz tebe", "Izdrži Jovo", "Živela BiH", "Ne damo Jovu".
Današnji protesti protiču uz jake mere obezbeđenja policijskih snaga MUP Federacije BiH i kantona Sarajeva.
Demonstranti traže oslobađanje Divjaka, koji je 3. marta uhapšen u Beču na osnovu poternice Srbije zbog ratnih zločina u Dobrovoljačkoj ulici u maju 1992. godine u Sarajevu."
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1015 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ocekivao sam puno vishe, a mislio da ce doci puno manje. Sve u svemu nije loshe bilo.
Tek sad vidim ovo sa zukom

Tek sad vidim ovo sa zukom
-
juventino77
#1016 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
ovog Galijasevica bi zadavio vlastitim rukama i uzivao
-
veiz
#1017 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Slučanjno ili ne Rađo ispred omladine koja nosi transparente ZUKE
ja mislim da sa ovim SBB nema ništa

ja mislim da sa ovim SBB nema ništa
Last edited by veiz on 05/03/2011 16:04, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1018 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
veiz wrote:Slučanjno ili ne dževad Rađo ispred omladine koja nosi transparente ZUKE
ja mislim da sa ovim SBB nema ništa![]()
![]()
![]()
-
Hohstapler
#1019 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Sarajevo je danas poslalo jasnu poruku a ljudi koji su danas bili na protestima su najbolje sto Sarajevo ima ... Tuzno je sto nas nije bilo vise ali obzirom da smo pasivnan narod i ovo je ODLICNO ... Medju onima koji su danas sa gradjanima dali podrsku generalu Divjaku nisam vidio gradonacelnika Behmena, Zeljka Komsica, univerzitetske profesore, kulturne radnike i mnoge druge koji su danas MORALI BITI TU (medju gradjanima)... niko nije ni ocekivao da se na protestu podrske generalu Divljaku pojavi nepismeni Ministar sigurnosti (koji lici na Sinana Sakica
) ali jedan Zdravko Grebo je trebao biti medju gradskom rajom ... Svaka cast prof Ganicu sto je dosao sa porodicom, rijetkim glumcima i novinarima ali vecinom su to bili oni koje je danasnja vlast marginalizirala ...
Last edited by Hohstapler on 05/03/2011 16:06, edited 1 time in total.
-
Princeton
#1020 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Mozda su bili neki od nabrojanih, treba sačekati, bilo je puno raje... što se tiče Komšića, nema on šta radit tu, on je dosad treb'o bit u Austriji i poduzimat neke konkretne korake...Hohstapler wrote:Sarajevo je danas poslalo jasnu poruku a ljudi koji su danas bili na protestima su najbolje sto Sarajevo ima ... Tuzno je sto nas nije bilo vise ali obzirom da smo pasivnan narod i ovo je ODLICNO ... Medju onima koji su danas sa gradjanima dali podrsku generalu Divjaku nisam vidio gradonacelnika Behmena, Zeljka Komsica, univerzitetske profesore, kulturne radnike i mnoge druge koji su danas MORALI BITI TU ( medju gradjanima )... niko nije ni ocekivao da se pojavi nepismeni Ministar sigurnosti (koji lici na SInana Sakica) ali jedan Zdravko Grebo je trebao biti medju gradskom rajom ... Svaka cast prof Ganicu sto je dosao sa porodicom, rijetkim glumcima i novinarima ali vecinom su to bili oni koje je danasnja vlast marginalizirala ...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1021 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
sreća pa nisu zapalili šta usput...zoom66 wrote:dzevad se samo bori za naklonost avazaveiz wrote:Slučanjno ili ne dževad Rađo ispred omladine koja nosi transparente ZUKE
ja mislim da sa ovim SBB nema ništa![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1022 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Bio je Grebo, ja ga licno vidio. Ne shvatam ljude koji ovako generalno govore a nema sanse da su mogli vidjeti svakoga ko je bio, pa onda donose zakljucke ko je bio ko nijeHohstapler wrote:Sarajevo je danas poslalo jasnu poruku a ljudi koji su danas bili na protestima su najbolje sto Sarajevo ima ... Tuzno je sto nas nije bilo vise ali obzirom da smo pasivnan narod i ovo je ODLICNO ... Medju onima koji su danas sa gradjanima dali podrsku generalu Divjaku nisam vidio gradonacelnika Behmena, Zeljka Komsica, univerzitetske profesore, kulturne radnike i mnoge druge koji su danas MORALI BITI TU ( medju gradjanima )... niko nije ni ocekivao da se pojavi nepismeni Ministar sigurnosti (koji lici na SInana Sakica) ali jedan Zdravko Grebo je trebao biti medju gradskom rajom ... Svaka cast prof Ganicu sto je dosao sa porodicom, rijetkim glumcima i novinarima ali vecinom su to bili oni koje je danasnja vlast marginalizirala ...
- valterbranisarajevo
#1023 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
šta dalje?
Valjda će mu "gospoda" u ponedjeljak obezbijediti advokate.. To mora biti prioritet proriteta...
Mislim da ima i neka peticija koja se potpisuje. Odoh pokušati potražiti link....
Valjda će mu "gospoda" u ponedjeljak obezbijediti advokate.. To mora biti prioritet proriteta...
Mislim da ima i neka peticija koja se potpisuje. Odoh pokušati potražiti link....
-
LaBomba
#1024 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
A srbi zapalili americku ambasadu na demonstracijama protiv nezavisnosti Kosova, i nikom nista.
Najvise me raduje sto konacno vidim zastave Republike Bosne i Hercegovine na ulicama Sarajeva, i svaka cast za pjevanje himne "Jedna su jedina". Zbog dejtonaca se ovo sve i desava. Nadam se da je ovo samo pocetak.
- valterbranisarajevo