Dino Merlin 2011

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
manki

#1001 Re: Dino Merlin 2011

Post by manki »

Večeras Merlin nastupa u polufinalu Dore. :bih:

Počinje u 20.10...
Harrre

#1002 Re: Dino Merlin 2011

Post by Harrre »

moe_syzlak wrote:Ovdje se ne smiju izgleda ostavljati komentari protiv Dine Merlina.Tema je postavljena da bi se davalo misljenje o njemu,ali ocigledno administratori su veliki fanovi pa ne dopustaju da iko pise protiv njega jer tad slijedi banovanje.
Ali sobzirom da mi zivimo u demokratskom drustvu imam pravo na svoje misljenje.
Moje misljenje je da je pjesma tipicna evrovizijska,tj. jedino veliko smece i da ce proci medju prvih 10.Jer je Dino veliko ime (koliko god se ja grozio te cinjenice ,ali doduse i Ceca je veliko ime pa je prema tome smece=smece),i proce na glasove dijaspore.Koreografija je cista nula jer uopste ne ide uz takvu muziku .A gledajuci misljenje njegovih fanova,njima bi dovoljno bilo i da se Slino dodje izurinira i posere 3 minute na sceni.Pjesma kao pjesma,nista posebno,znacenje teksta stavrno ne razumijem niti ga on sam razumije a pogotovo niti njegovi vjerni stovaoci,engleski jezik mu je cista NULA.Bolje bi mu bilo da nauci engleski kako Bog zapovjeda a ne da se ovako ofira.
I jos jedna stvar,volio bih da ta pjesma ispadne na kraju plagijat ili da ispadne u polufinalu.
Imaju i oni koji ne razumiju Ivu i Mesu
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1003 Re: Dino Merlin 2011

Post by plain vanilla »

eno Dzuliii :dance: :D
Kristijana

#1004 Re: Dino Merlin 2011

Post by Kristijana »

Ja ću ipak gledati Beoviziju, sad će u 21h a Doru repriziraju na HTV2 noćas...

Smor mi je ovogodišnja Dora od početka s onoliko emisija, koliko li su para oni potrošili na show-ove? :roll:
( Je li Josipa Lisac ikad bila na Eurosongu? :?: :D )

No, kad bude Dino pjevao, obavezno ću da prebacim kanal ponovo na HRT. :D
because_of_you

#1005 Re: Dino Merlin 2011

Post by because_of_you »

Na kojem programu je Beovizija?
VenOM__

#1006 Re: Dino Merlin 2011

Post by VenOM__ »

because_of_you wrote:Na kojem programu je Beovizija?
RTS
because_of_you

#1007 Re: Dino Merlin 2011

Post by because_of_you »

Hvala :thumbup:
VenOM__

#1008 Re: Dino Merlin 2011

Post by VenOM__ »

Srbi su najavljivali "senzaciju", a po meni su sve tri pjesme zesce sranje. Razocarali su me :?
BHF_Manijak

#1009 Re: Dino Merlin 2011

Post by BHF_Manijak »

moe_syzlak wrote:Ovdje se ne smiju izgleda ostavljati komentari protiv Dine Merlina.Tema je postavljena da bi se davalo misljenje o njemu,ali ocigledno administratori su veliki fanovi pa ne dopustaju da iko pise protiv njega jer tad slijedi banovanje.
Moje misljenje je da je pjesma tipicna evrovizijska,tj. jedino veliko smece i da ce proci medju prvih 10.Jer je Dino veliko ime (koliko god se ja grozio te cinjenice ,ali doduse i Ceca je veliko ime pa je prema tome smece=smece),i proce na glasove dijaspore.Koreografija je cista nula jer uopste ne ide uz takvu muziku .A gledajuci misljenje njegovih fanova,njima bi dovoljno bilo i da se Slino dodje izurinira i posere 3 minute na sceni.Pjesma kao pjesma,nista posebno,znacenje teksta stavrno ne razumijem niti ga on sam razumije a pogotovo niti njegovi vjerni stovaoci,engleski jezik mu je cista NULA.Bolje bi mu bilo da nauci engleski kako Bog zapovjeda a ne da se ovako ofira.
I jos jedna stvar,volio bih da ta pjesma ispadne na kraju plagijat ili da ispadne u polufinalu.
Gdjes muzicar, sta ima... :lol: :run:

Sve vrli poznavaoci muzike, na hiljade recenzija uradili, kritika napisali, nema dalje...A vrh im po cijeli dan da im tandrce u winampu Ceca i Karleusa... :zzzz: Hajd ba ohladit malo, znao ne znao pjevati, bio slinav ili ne, Dino je postigo u zivotu sto vi mozete samo sanjati, a sto se plagijatorstva tice, ima lijepo sud pa ko god misli da je "opljackan" nek se ganja sa njim, ionako danas co'eka zbgo boje gaca mozes tuzit a kamo li sta drugo! :oops: Za Dinu, ako nista, cijeli Balkan zna a za vas jedva sa-x forumasi i pokoji mjestanin vaseg grada/sela/kasabe ili cega vec!

Al' opet na povrsinu ispliva onaj nas seljacki mentalitet, ko i za onog levata sto za Dzeku veli "Ma 'ta ce on, ja mu kroz noge loptu proturo...", tako i ovdje...Sta ce Dino, ja u kafani godinama pjevo i platu zaradjivo... :dance: :zzzz:
spreca

#1010 Re: Dino Merlin 2011

Post by spreca »

BHF_Manijak wrote:
Gdjes muzicar, sta ima... :lol: :run:

Sve vrli poznavaoci muzike, na hiljade recenzija uradili, kritika napisali, nema dalje...A vrh im po cijeli dan da im tandrce u winampu Ceca i Karleusa... :zzzz: Hajd ba ohladit malo, znao ne znao pjevati, bio slinav ili ne, Dino je postigo u zivotu sto vi mozete samo sanjati, a sto se plagijatorstva tice, ima lijepo sud pa ko god misli da je "opljackan" nek se ganja sa njim, ionako danas co'eka zbgo boje gaca mozes tuzit a kamo li sta drugo! :oops: Za Dinu, ako nista, cijeli Balkan zna a za vas jedva sa-x forumasi i pokoji mjestanin vaseg grada/sela/kasabe ili cega vec!

Al' opet na povrsinu ispliva onaj nas seljacki mentalitet, ko i za onog levata sto za Dzeku veli "Ma 'ta ce on, ja mu kroz noge loptu proturo...", tako i ovdje...Sta ce Dino, ja u kafani godinama pjevo i platu zaradjivo... :dance: :zzzz:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1011 Re: Dino Merlin 2011

Post by ladyblue18 »

26. Feb. 2011. 21:02 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» moe_syzlak

30 dana
plain vanilla

#1012 Re: Dino Merlin 2011

Post by plain vanilla »

Evo nastupio je Dino na HRT-u, i moram reci da mi se pjesma i dalje ne svidja :skoljka:

Dobio je fin aplauz, vijorila se bh zastava, ali mene nije ponijelo nimalo :oops:

A i ovaj njihov Ziga nije cemu, a izgleda ce bas on pobijediti :-)
DaysleepeR

#1013 Re: Dino Merlin 2011

Post by DaysleepeR »

plain vanilla wrote:Evo nastupio je Dino na HRT-u, i moram reci da mi se pjesma i dalje ne svidja :skoljka:

Dobio je fin aplauz, vijorila se bh zastava, ali mene nije ponijelo nimalo :oops:

jel opet lupao nogom kao da ga je struja stresla?

http://www.youtube.com/watch?v=J9IaM_z2H40
C350

#1014 Re: Dino Merlin 2011

Post by C350 »

u inat onima što se ne sviđa :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=Dc88nDzy6HY& :skoljka:
plain vanilla

#1015 Re: Dino Merlin 2011

Post by plain vanilla »

DaysleepeR wrote:
plain vanilla wrote:Evo nastupio je Dino na HRT-u, i moram reci da mi se pjesma i dalje ne svidja :skoljka:

jel opet lupao nogom kao da ga je struja stresla?

http://www.youtube.com/watch?v=J9IaM_z2H40
jeste :roll:

izgovor nije poboljsao, meni je isto zvucao, ali kao da su malo manje skakali
ista odjeca..
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1016 Re: Dino Merlin 2011

Post by Pera Trta »

Ali ona Dinina što se vere uz ono nešto, uvijek me podsjeti na onaj Vukov stih iz "Crven bana": "Djevojka se uz k...c penjala" :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1017 Re: Dino Merlin 2011

Post by Pera Trta »

Ko je ba on? Lik ima četiri banke, a tek se sad pojavio.
I kakve su ono parole na njemačkom...žal za Austro-Ugarskom, Trećim Rajhom ili šta...?
plain vanilla

#1018 Re: Dino Merlin 2011

Post by plain vanilla »

Pera Trta wrote:

I kakve su ono parole na njemačkom...žal za Austro-Ugarskom, Trećim Rajhom ili šta...?
ne znam, sad citam komentare za njega na jednom forumu :lol:
Žiga, ti nisi momak na lošem glasu, ti si momak s lošim glasom
:lol: :lol: :lol:
nellington

#1019 Re: Dino Merlin 2011

Post by nellington »

Pera Trta wrote:

Mister Morgen :D
plain vanilla

#1020 Re: Dino Merlin 2011

Post by plain vanilla »

Ispao je, Zak i Daria idu u finale
mada i ovu Dariu ne znam, ona neka strankinja
Pera Trta

#1021 Re: Dino Merlin 2011

Post by Pera Trta »

plain vanilla wrote:Ispao je, Zak i Daria idu u finale
Ja navijam za Cartmana :D
dharma

#1022 Re: Dino Merlin 2011

Post by dharma »

U sljedecu subotu se bira pobjednik ( to sam skontala :roll: ), i onda se pobjedniku pise pjesma ili je pjesma vec spremna :?
Kad je ispala ona sto je pjevala od Amy i mislim nekog Marka, onu Valerie, sto je cupkala nogom haman ko Dino :D
plain vanilla

#1023 Re: Dino Merlin 2011

Post by plain vanilla »

Pera Trta wrote:
plain vanilla wrote:Ispao je, Zak i Daria idu u finale
Ja navijam za Cartmana :D
U prosloj emisiji se Ziga zalio na izbor pjesama, i sad su sami birali pjesmu, Medjutim, on i Zak su izabrali istu pjesmu..
samo se moze pokriti usima po glavi, Zak je razvalio
Ocito mu je talenat proporcionalan kilazi
mimsy

#1024 Re: Dino Merlin 2011

Post by mimsy »

Preglup mi je ovaj izbor kod hrvata,a ni srbi nisu nista bolji...
karanana

#1025 Re: Dino Merlin 2011

Post by karanana »

mimsy wrote:Preglup mi je ovaj izbor kod hrvata,a ni srbi nisu nista bolji...
ipak bolje nego kod nas. kod nas ti samo jednog dana na vijestima prenesu taj u taj ce nastupati na evroviziji. ovo kod srba i hrvata mi je ipak malo demokraticnije.
Locked