Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
aristocat

#1001 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by aristocat »

Alhemicarkaa wrote:E žene, hajde mi opišite kako ste osjetile prvi put bebaru, meni se nešto dešava pa ne znam je li to to :-) :-D
Mislim da sam bebe prvi put osjetila bas tako 18-19 sedmica. meni je to bilo kao da mi damar kuca, al negdje unutra ne na povrsini koze....ne znam lijepo da objasnim :mrgreen:
Btw. alhemicarkaa zelim ti lagodan i ugodan ostatak trudnoce

Niko_niko_kao_ja mi smo danas 26+1 :-D
niko_niko_kao_ja

#1002 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

aristocat wrote:
Alhemicarkaa wrote:E žene, hajde mi opišite kako ste osjetile prvi put bebaru, meni se nešto dešava pa ne znam je li to to :-) :-D
Mislim da sam bebe prvi put osjetila bas tako 18-19 sedmica. meni je to bilo kao da mi damar kuca, al negdje unutra ne na povrsini koze....ne znam lijepo da objasnim :mrgreen:
Btw. alhemicarkaa zelim ti lagodan i ugodan ostatak trudnoce

Niko_niko_kao_ja mi smo danas 26+1 :-D
aristocat znaci pratimo se, zajedno cemo odbrojavati dane pred porod. :-D
McP

#1003 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by McP »

Alhemicarkaa wrote:19 sedmica. Ne bih da si umišljam da je to to, htjela bih da budem sigurna jer je cijela četa nana, majki, ujni i tetki sa ladnim trajnama tražila da im odmah javim "kad se malo počne gicati", pa mi bilo žao da ih zezam kako sam ja već vidjela na UZV da se gica :lol:

Ja sam 22 sad i udarci su vec jaki... Ali bas negdje u 19toj sam pocela osjecati baloncice i pokrete... Ma sigurno je to to sto ti osjecas:)... Sad vec prilicno udara... Za razliku od mrvice koja je uvijek visoko udarala, djecacic me jako nisko udara jer su mu nogice jos uvijek dole..Nadam se da se uskoro okrene u pravi polozaj:).
McP

#1004 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by McP »

Alhemicarkaa wrote:Bebac je uzeo fursata, bila sam prokrvarila u 15 sedmici, i ko bez duše otišla doktoru. U putu sam da smirim sebe pjevala bebi dječije pjesmice, mogu zamisliti kako sam izgledala ljudima oko sebe, i milovala ga po stomaku. I pregleda me i doktor i doktorica a malo moje se smije i maše mi (ljudi mi ne vjeruju, a onda ja izvucem sliku iz novčanika) :-D I onda su mi rekli da nisko nosim i zbog tvrde stolice sam prokrvarila i otada sam na bolovanju. Stolicu sam sredila i krvarenja više nema. Sad dolazim u iskušenje da mu uvijek pred pregled pjevam. Mislim, pjevamo mi njemu stalno (jesmo li ludi, recite mi da to još neko radi :D ), ali nikad pred pregled.

Pa to je super:)... Ja stalno pustam muziku.. Jedna slusalica na stomak a jedna meni... Noru Jones najcesce... To sam i sa mojom mrvicom radila... Bila mirna beba... Samo jela i spavala..:)
LaCici

#1005 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Zna li neko koliko kosta kod Mehmedbasica 4D UZV?
majar

#1006 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by majar »

Znam da je na poliklinici "SUNCE" 100KM
LaCici

#1007 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

OK, hvala. Znas li mozda koji je ginekolog u Suncu?
niko_niko_kao_ja

#1008 Re: Trudnjače i porodilje online

LaCici wrote:OK, hvala. Znas li mozda koji je ginekolog u Suncu?
dr. Taib Delic
LaCici

#1009 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Hvala ;)
Je li taj doktor dobar? Planiram otici i na taj 4D, da malo jasnije vidim sliku.
niko_niko_kao_ja

#1010 Re: Trudnjače i porodilje online

dobar je kako kome i kako kad, misljenja su podjeljena. mojoj sestri je on vodio trudnocu jos dok je radio u MUP-ovoj ambulanti, i nikad joj recimo nije izmjerio pritisak i sl. a cula sam jos losih iskustava, ali ako ces otici samo na 4D, mislim da je ok, dobijes slicica i snimak i mozes stalno gledati svoju bebicu. :-D
LaCici

#1011 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Ma da, to sam i htjela, cisto zbog slike. Mada sam cula da u Opcoj bolnici imaju taj 4D, ali ne znam na koji nacin mozes traziti da ti urade, tj da li ga koriste samo ako je neka komplikacija ili moze svako traziti.
putujucidzindas

#1012 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

Kod dr. Vernesa Begovica je isto 100 KM, ja mislim. ja sam godinama kod njega i placam 50 KM :)
niko_niko_kao_ja

#1013 Re: Trudnjače i porodilje online

meni je Masic radio 4D kad sam bila kod njega u kabinetu, prvo je sve on pregledao na onom obicnom, pa je samo malo ukljucio opciju 4D-a i pokazao meni moje bebce. :-D
LaCici

#1014 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Znaci moze se traziti kod Masica. Jesi li ti trazila ili ti je on sam ukljucio?
niko_niko_kao_ja

#1015 Re: Trudnjače i porodilje online

on sam, nisam mu ja trazila. :)
McP

#1016 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by McP »

LaCici wrote:Zna li neko koliko kosta kod Mehmedbasica 4D UZV?
Ja idem kod Maje (kod Mehmedbasica) i pregled je 50KM sto je 4D... Nema razlike u cijeni... Obicno gleda s 3D pa 4D... Znaci ista cijena... A inace Maja je super. Odlicna.
between

#1017 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by between »

Mene su zivu isprepadali od 16. sedmice,sa svake strane jesi li cula bebu,kada je cujes pogledaj u nesto lijepo :? ...u 20.sedmici pocela me fatati panka kako ne cujem bebu,a ustvari ja sam osjecala kao neke blage grceve u stomaku i to je bila beba ali ja nisam imala pojma :D

Jedno pitanje,da li ima mama kao ja koje ne znaju sta nose? Trebam da udjem u 31.sedmicu i doktor nikako da mi kaze spol,imam osjecaj da nece da se potrudi :x mada dok je on bio na bolovanju druga doktorica mi je u 16.sedmici rekla da joj se cini da je muso al' nije sigurna.Meni je svejedno samo nek je zivo i zdravo al' ne znam koju boju da kupim odjelceta u kojem cu ako Bog da da ga iznesem :-D
Alhemicarkaa

#1018 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

@LaCiCi i meni Mehmedbašić radi 4D pod standardnom cijenom UZV 50 KM, u to je uračunato vaganje, mjerenje pritiska i baš se potrudi oko UZV svaki put, pregled mi traje 20tak minuta.

@between, kupi žuto :D Meno moj doktor nije dao da biram da li želim da znam ili ne, odmah mi je rekao sav ushićen da je dječak, mada je nama stvarno bilo svejedno, ali on ne vjeruje, uvjeren je da muž hoće dječaka, a ja curicu.
Alhemicarkaa

#1019 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Ja sam mislila da ću se prestati brinuti kad osjetim bebaru, a ono jok, što se nije javio, šta sad ovo znači. Sad mi se nekako iz dubine javlja i ja odmah paranoišem :-) Valjda ću izaći normalna do kraja trudnoće. Ja bih na pregled išla svaki dan :oops:
Otkrila sam da je bebara stidna, čim smo u društvu, naročito ako je puno ljudi odmah se ušuti, a čim ja i muž ostanemo sami ono se javlja :D
LaCici

#1020 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Alhemicarkaa wrote:@LaCiCi i meni Mehmedbašić radi 4D pod standardnom cijenom UZV 50 KM, u to je uračunato vaganje, mjerenje pritiska i baš se potrudi oko UZV svaki put, pregled mi traje 20tak minuta.
Jel' ti on vodi trudnocu? Mislim da ti manje naplacuje zato sto si stalna pacijentica i on ti vodi trudnocu, mozda bi za nas druge bilo skuplje. Hvala ti na informaciji, nazvat cu ja za svaki slucaj da provjerim. I to mi se svidja ako ti vise vremena posveti, ja pregled u bolnici zavrsim za 5 minuta, i ne stignem bebu vidjeti kako treba. :sad:
niko_niko_kao_ja

#1021 Re: Trudnjače i porodilje online

i ja bih isla na 4D ali nama je beba okrenula guzu, tako da sad nema fajde, ne bi nista vidjeli. sto smo ga gledali, gledali smo. :( sad je on glavni :-D
putujucidzindas

#1022 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

Nas je svaki put uredno okrenute guze :D zato nam je doktor tesko i odredio pol. ali je opet razlika izmedju obicnog i ovog UZV ogromna. U bolnici ne prepoznajem nista od bebe, ovdje opet vidim sta je sta :)
LaCici

#1023 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Upravo to, dok mi doktor ne kaze ovo je ruka ili noga, ja ne kontam sta je sta. Ni mojoj bebici nije mogao jos odrediti spol, isto okrenuta guzom. :sad: Zato se nadam da bi se na ovom 4D moglo ipak vidjeti.
Alhemicarkaa

#1024 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

LaCici wrote:
Alhemicarkaa wrote:@LaCiCi i meni Mehmedbašić radi 4D pod standardnom cijenom UZV 50 KM, u to je uračunato vaganje, mjerenje pritiska i baš se potrudi oko UZV svaki put, pregled mi traje 20tak minuta.
Jel' ti on vodi trudnocu? Mislim da ti manje naplacuje zato sto si stalna pacijentica i on ti vodi trudnocu, mozda bi za nas druge bilo skuplje. Hvala ti na informaciji, nazvat cu ja za svaki slucaj da provjerim. I to mi se svidja ako ti vise vremena posveti, ja pregled u bolnici zavrsim za 5 minuta, i ne stignem bebu vidjeti kako treba. :sad:
Da, on mi vodi trudnoću, ja sam njegova pacijentica godinama. Prije nego sam ostala trudna imala sam dijagnozu primarni sterilitet, i imala sam osjećaj da mi je Mehmedbašić član obitelji koliko sam ga viđala. Ja sam stvarno prezadovoljna sa njim, doduše, mi svi porodično idemo kod njega, i moja mama, i snaha. Jedino što me kod njega nervira je čekanje kao u državnoj, ukoliko god si zakazan čekaćeš. Ja znam i po sat i po čekati da me primi, iako imam uredno zakazan tretman, ali kad znam koliko je mene puta primio nenajavljenu kad sam se borila da dobijem svoje zlato i ne zamjeram mu. A i kad sam prokrvarila primio me je preko reda. U biti je problem što se on profilisao kao MPO doktor i to mu je najveći broj pacijenata, ali uvijek se nađu one koje hoće da im papa test uradi baš on i niko drugi (što je meni glupo, on uzima samo uzorak i to je rutinski postupak, koji ti dobro obucena medicinska sestra može uzeti, a u laboratoriji se obrađuje, koju on i ne vidi) i džaba on upućuje na doktoricu Maju koja radi u drugoj smjeni, žene insistiraju da im baš on to uradi. Ja sam mami savjetovala da ide kod Maje jer je odlična doktorica i nema gužve, kao u Mehmedbašićevoj smjeni. Ja bi i trudnoću vodila kod Maje da čitavu priču oko steriliteta nisam morala početi kod njega.
Meni je kompletno njegovo osoblje predivno, mada znam da ima i onih koji nisu zadovoljni, mada nikad ni od kog nisam čula konkretno loše iskustvo, nego su oni ili čuli od nekog ili je neka njihova prijateljica čula. Ne znam, ipak držim da nekome jedan doktor može puno pomoći, i biti mu odličan dok drugi neće uopće biti zadovoljan i to može zavisiti od hiljadu faktora.
Nazovi ih i pitaj, broj ti je 811155, na njihovoj stranici još uvijek stoji stari broj.
LaCici

#1025 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Evo upravo zvala, 4D je 200 KM. :shock: To mi je bas previse. Nista od njega, iako sam htjela otici jer sam cula da je prilicno temeljit. Najpovoljnije je izgleda u Suncu, ali nesto nema dosta iskustava na internetu o ovom doktoru Delicu, pa ne znam da li da idem. :roll:
Post Reply