Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ljuspica

#1001 Re: Bosanska dolina piramida

Post by ljuspica »

Mrki
Pa da kao sto sam i mislila, …moje ismijavanje ti i ne možes prepoznati kao ismijavanje jer su nam humori različiti, naravno da je to za tebe nemoguća misija, jerbo da ti nisam rekla poentu posta ne bi je ni znao.

Predloziti omladini da volontira je bolje nego predlagati da se drogira, pije kafe i pive po kafićima ili cami kod kuce za kompjuterom i “ceka bolja vremena”. Druziti se sa strancima uz rad je veliki doprinos sebi samom-usavrsavas jezik u ovom slucaju najcesce se prica engleski, a ujedno upoznajes i kulturu naroda ljudi iz svih krajeva svijeta. To je divno. Ko voli putovat zna o cemu pricam. Sjediti kod kuce uz TV i vijesti nece promjeniti situaciju u zemlji, a jos manje tvoja sekiracija za isto.

Ne palim se uopste. Diskutujem. Ti se palis. Ti ne pricas o činjenicama i dokazima vec o stvarima koje si cuo od nekog drugog pa si ih usvojio kao svoje misljenje.

Znam sta je metafizika, a znas li ti?

Tebi pokazivati znanje o temi decko je nepotrebno, a to sam vec iznijela u gore navedenim postovima, stoga…citaj me pažljivije.

Nick ima veze sa tobom, sa opisom tebe, tvojim razmišljanjima, a samim tim i svim drugim razmišljanjima koja ti imas.

Budi pozdravljen.
Smail Aga

#1002 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Smail Aga »

ljuspica wrote:Mrki
Pa da kao sto sam i mislila, …moje ismijavanje ti i ne možes prepoznati kao ismijavanje jer su nam humori različiti, naravno da je to za tebe nemoguća misija, jerbo da ti nisam rekla poentu posta ne bi je ni znao.

Predloziti omladini da volontira je bolje nego predlagati da se drogira, pije kafe i pive po kafićima ili cami kod kuce za kompjuterom i “ceka bolja vremena”. Druziti se sa strancima uz rad je veliki doprinos sebi samom-usavrsavas jezik u ovom slucaju najcesce se prica engleski, a ujedno upoznajes i kulturu naroda ljudi iz svih krajeva svijeta. To je divno. Ko voli putovat zna o cemu pricam. Sjediti kod kuce uz TV i vijesti nece promjeniti situaciju u zemlji, a jos manje tvoja sekiracija za isto.

Ne palim se uopste. Diskutujem. Ti se palis. Ti ne pricas o činjenicama i dokazima vec o stvarima koje si cuo od nekog drugog pa si ih usvojio kao svoje misljenje.

Tebi pokazivati znanje o temi decko je nepotrebno, a to sam vec iznijela u gore navedenim postovima, stoga…citaj me pažljivije.

Nick ima veze sa tobom, sa opisom tebe, tvojim razmišljanjima, a samim tim i svim drugim razmišljanjima koja ti imas.

Budi pozdravljen.
Vala bolje da mi se dijete drogira i pije nego da ga levati neki trecerazredni prevarant sa svojim ublehama :D :D
Sto bi rekao Djole: Mozes se kockati,kurvati,piti ali nemoj nikad biti kao Semir :D :D :D
Mrki_ma

#1003 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Mrki_ma »

ljuspica wrote:Mrki

Budi pozdravljen.
Oprosti sto nisam vidio da imas smisla za humor, nadam sa da si ovo jerbo namjerno napisala.
Ne diskutujes, nisi nista konkretno rekla, ovo su arheoloska istrazivanja, arheologija je nauka i ovo iziskuje dokaze a ne nagadjanja i metafizicka objasnjenja.

Ne shvatas me ni s ovim oko volontiranja, informisi se malo o tom sta je volontiranje u bosni i malo o tom koliko su ljudi ovdje siromasni, kakva crna putovanja.

Sto se tice nicka, ja stvarno ne znam sta tebi znaci mrki_ma, sta god da je nije to sto ti mislis, osim ako me licno ne poznajes i ne poznajes stvari koje su se meni dogodile...
U svakom slucaju neka te.
RtrnOfSalisbury

#1004 Re: Bosanska dolina piramida

Post by RtrnOfSalisbury »

piramida nije samo piramidalni objekt, piramida je mnogo vise. piramida je stil zivota, piramida je zivljenje.
piramidu treba zivjeti i dozivjeti. piramida nije za svakoga. samo ko je obiso prilazni platao zna kakva je to moc
pemanapemani

#1005 Re: Bosanska dolina piramida

Post by pemanapemani »

ljuspica wrote:Najlakše je ismijavati. To može svako. Ne treba ti nikakva skola za to. U nasoj zemlji najteže je poštovati tuđi rad, a za to postoji vise razloga: ljubomora, zelja za podcjenjivanjem, kad ismijavamo nekog osjecamo se superiornijim u odnosu na istog, u biti podsvijest registrira da se radi o osobi koja ide naprijed a sto vecini ljudi smeta, pa hajmo podmetati kuke jedni drugima, na to smo navikli, hajmo se samounistit i na to smo navikli.

Necu da iznosim teze koje je u vise navrata iznosio Semir Osmanagic o postojanju piramida, ako neko hoce da cita nek nadje brate na guglu, ali , …bez obzira da li postoje piramide ili ne, vec mi neki pocinju ici na zivce sa napadima koji su iskreno receno krkanski, a rijec “ubleha” mi ide na zivce ko vicevi o Čak Norisu.
Necu i ne mogu da vas nagovaram ili pricam price da piramide postoje, ali ono sto je veoma vazno za nasu fildžan drzavu jeste to da se zbog ovih piramida daleko proculo za nju, pa cak i jedan Amerikanac koji bosnu nije znao naci ni na mapi doputuje ovamo da vidi piramidu. Šta to znaci? To znaci da taj isti Amerikanac ostavi lovu bas ovdje. Nebitno koliko…I taj isti Amerikanac dodje sa vise postovanja prema piramidama ili “piramidama” nego 90% bosanaca koji nemaju pametnijeg posla nego da sjede u ćosku jednog kafica i zamaraju se glupostima. Za doprinos nase zemlje (u slucaju piramida)uzela sam kao primjer “ostavljanje love” jer znam da se sve vrti oko para, naročito ovdje u BiH. Mene da pitate, za mlade BiH je neprocjenjivo to sto na volontiranju mogu upoznat ljude raznih kultura iz svih krajeva svijeta a ne moraju mrdnut nigdje, a i nema se para za putovanja sto je činjenica ovdje u BiH. No, bosanaca je najmanje na volontiranju, na zalost. Zasto? Nece niko da radi dzaba.Tako smo vaspitani.

Inace na piramidi radi se svaki dan, krampa se, ali, nije to ni malo lako i iskopavanje će trajati dugo i sporo. Ovo govorim onima koji su rekli da se piramida mogla otkopat do sad.
Bez obzira da li to bila piramida, tuneli, stari grad Visoko, uopste mi nije bitno, bitno mi je da se iskopa i da VIDIM sta je, a do tad cu vjerovat ili mislit da kopam piramide, zapravo sta ja mislim to je moja licna stvar. Ubjedjivati se možemo 20 godina, svako ima prava da iznese svoje misljenje, tako da i ja koja iznosim svoje, možda na grub nacin, no svejedno imam prava na to, ne vrijedjam nikoga licno,niti mi je krivo sto su misljenja podijeljena. Takva misljenja su i među volonterima, pa nikom nista,no, niko od volontera ne vrijeđa Semira ili iskopavanje na piramidi.Radi se. Ljudi nesto doprinose.
Da li se ikad iko od vas (koji vrijeđate Semira) upitao dokle je dosao u zivotu spram onog dokle je Semir dosao i ostvario za svog zivota?
Da se razumijemo, nisam neki ljubitelj Semira, ali ga postujem, njegov rad i trud, čovjek je postigao u zivotu svojom marljivoscu sto ja necu ni za dva zivota i drago mi je da dolaze znatiželjni turisti ovamo iz cijelog svijeta. Prije ih je bilo mnogo manje a i dolazili su samo iz razloga da vide kakve oziljke je ostavio rat. Dosta vise rata, uz postovanje i cast onima kojih vise nema a dali su zivot za moju zemlju, zbog njih sam ziva i neka im je vjecna slava, ali…ja i mi moramo ici dalje….
Najveći problem je što Semir ne govori da ima nešto, nego već godinama priča o piramidama i nekako se uvijek dokopa dijela budžetskog novca.

Interesuje me tzv.alternativna historija. Zvanična ne može objasniti mnoštvo arheoloških nalazišta, od Derinkyua do podvodnih građevina u blizini Osake.

Mislim da je pogrešno rezonovanje – neka dođu i ostavit će novac, a piramida je manje važna.
Spomenula si ismijavanje, a upravo nam se većina naučnog svijeta smije jer nas Semir pravi budalama. Zar nije malo čudno da se nije iskopalo niti metar ruba jedne od nekoliko piramida, a da ne govorimo o dijelu vrha ili platoa. Umjesto toga, on kopa tunele. Hajde da ih i kopa po, nazovimo to, arheološkim pravilima. Iskopavanja se vrše krampama pod sijalicom od 60W. Ako i postoji nešto, sistematski se uništava. Na onaj način se kopa ugalj, a ne artefakti stari više od deset hiljada godina
Modest Musorgski

#1006 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Modest Musorgski »

samo da se citiram :D
Modest Musorgski wrote:@mr_gospodine, pogledah slike s prve stranice i mogu reci samo HAHA!, prirodno je da je brdo na vrhu uze na dnu sire, sasvim je logicno da ce asocirati na piramidalni oblik ali da kazes da lici na piramidu ne bih bas rekao...ovo ne lici na piramidu :) brdo u visokom lici - svaka strana je jednaka , okrenuta je prema suncu tacno onako kako su okrenute egipatske piramide, geolozi iz egipta tvrde da su ploce - stranice tvorevine ljudske ruke , nemoguce da ih je stvorila priroda .. takodje u tunelima se nalazi keramicka ploca - keramika ALO! http://hr.wikipedia.org/wiki/Keramika

@billy the kid, plahe su ti slike i "dokazi" sto odbijate i negirate izjave priznatih i eminentih geologa, egiptologa i ljudi iz brasne arheologije nije mi jasno!??je li iko slusao video koji sam postavio? gdje su vam argumenti?? Da vjerujem Irni (who the fuck is Irna?!?) i njenom "clanku" iz 2006??) a da ne vjerujem TROSTRUKOM DOKTORU NAUKA IZ EGIPTOLOGIJE I ARHEOLOGIJE!! covjeku koji je pronsao 4 piramide u Egiptu, ?!? smijesni ste djeco

Pres konferencija odrzana 2012! :

First International Scientific Conference about the Bosnian Valley of the Pyramids (ICBP) was held in Sarajevo (Bosnia-Herzegovina), from August 25-30, 2008.
(http://www.icbp.ba/)

English Edition of the ICBP Proceedings has just been published. This is unique collection of 50 articles about the Pyramid Science and comprehensive scientific investigation of the Bosnian pyramids in Visoko. Authors are coming from fourteen countries: Egypt, China, United Kingdom, Austria, Poland, Germany, Brazil, Serbia, Austria, Hungary, Italy, Croatia, Russia and Bosnia-Herzegovina. Book consists of 800 pages and more then 1000 color photographs and graphs.

Complete archaeological report of the distinguished Egyptologist and three times PhD in archaeology dr. Nabil Swelim was published in the Book. He claims that "Great Pyramid of the Egypt is the greatest pyramid and Bosnian Pyramid of the Sun biggest pyramid in the world". Russian geophysicists, academician dr. Oleg Khavroshkin and prof.dr. Vladislav Tsyplakov have three reports about geophysical, geochemical and seismic screening of the Bosnian Valley of the Pyramids and claim artificial properties of the pyramids.
Leading European scientific institute LGA Bautechnik from Germany performed geo-radar screening in Visoko (team lead by dr. Andreas Hasenstab) and concluded that 44 anomalies are found under the layer of vegetation and soil (inner passageways, walls).

Similar results are conformed by Serbian experts lead by dr. Dejan Vuckovic from Institute for Geophysics from University of Belgrade (Serbia). ICBP Proceedings gives original radiocarbon klix reports of the organic material found in Bosnian Valley of the Pyramids from two Labs: Silesian University of Technology (Gliwice, Poland) and Christian-Albrecht University (Kiehl, Germany).

Tekst sa ove stranice - http://www.gigalresearch.com

De mi objasni kako ljudi mogu kopati tunel i ne naci ama bas nikakve ostatke, ni oruzja, ni orudja, ni ljudske ostatke. Sve sto je prodadjeno datira iz preioda mnogo kasnijeg od navodnog vremena gradjenja piramde.
na cemu zasnivas ove tvrdnje??

btw evo ti link pa razgledaj sta je sve pronadjeno, a nije neobicno da nema ljduskih ostataka u piramidi, zapravo u vecini piramida u svijetu nema ljudskih ostataka ali neupucen si pa nije bitno...dakle link koji nije "Nas" razgledaj malo...vidi se koliko si informisan evo ti ovdje pari oci "ostacima"

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Sandstone blocks reach the weight of over 20 tons; according to the analysis, the blocks consist of two layers textured top layers, 8-10 cm thickness, base thickness 50-55 cm. Nature does not make two-layer blocks, transport and fit them together.

u detalje na stranici ispod:

http://www.gizaforhumanity.org/scientif ... -pyramids/
Last edited by Modest Musorgski on 15/08/2012 00:28, edited 1 time in total.
poznanik

#1007 Re: Bosanska dolina piramida

Post by poznanik »

pemanapemani wrote:... Zar nije malo čudno da se nije iskopalo niti metar ruba jedne od nekoliko piramida, a da ne govorimo o dijelu vrha ili platoa. Umjesto toga, on kopa tunele...
Nije, jer je zemljište na ovim piramidalnim uzvišenjima najvećim dijelom privatno, a vlasnici, ili traže ogromne novčane naknade, ili nikako ne dozvoljavaju iskop zemlje.
pemanapemani

#1008 Re: Bosanska dolina piramida

Post by pemanapemani »

poznanik wrote:
pemanapemani wrote:... Zar nije malo čudno da se nije iskopalo niti metar ruba jedne od nekoliko piramida, a da ne govorimo o dijelu vrha ili platoa. Umjesto toga, on kopa tunele...
Nije, jer je zemljište na ovim piramidalnim uzvišenjima najvećim dijelom privatno, a vlasnici, ili traže ogromne novčane naknade, ili nikako ne dozvoljavaju iskop zemlje.
Ne znam, prosto ne mogu vjerovati da je baš svaki vlasnik toliki šu.ak i da neda da se iskopa desetak metara gdje se navodno sastavljaju stranice piramide.
poznanik

#1009 Re: Bosanska dolina piramida

Post by poznanik »

pemanapemani wrote:
poznanik wrote:
Ne znam, prosto ne mogu vjerovati da je baš svaki vlasnik toliki šu.ak i da neda da se iskopa desetak metara gdje se navodno sastavljaju stranice piramide.
Prva osoba McD u BiH, Haris Ihtijarević, s porodicom je, još poodavno, tužio Osmanagića zbog pokušaja otkopa gornjeg sloja zemlje na Ihtijarevićkoj parceli.
pemanapemani

#1010 Re: Bosanska dolina piramida

Post by pemanapemani »

Prva osoba McD u BiH, Haris Ihtijarević, s porodicom je, još poodavno, tužio Osmanagića zbog pokušaja otkopa gornjeg sloja zemlje na Ihtijarevićkoj parceli.[/quote]

Ako se uzme da piramida Sunca ima oko dva dužna kilometra oboda (mjesta gdje se spajaju stranice piramide), a koji se nalaze na četiri strane brda Visočica (znači da je velika vjerovatnoća da nije isti vlasnik), nekako je nelogično da se nije našao niko ko bi za razumnu cijenu ustupio dvadesetak dužnih metara za iskopavanje. Treba uzeti u obzir da je Semir duži vremenski period uživao naklonost samog vrha džave i skoro čitave političke elite.
Kako je to fino objasnio premijer Nikšić -znate, svako ima nekog..., čudno je da se nije dalo "nagoditi" iskopavanje.
U blizini piramide Sunca su još dvije piramide sa drugim vlasnicima zemljišta. To mi je nekako neshvatljivo, posebno u državi kakva je BiH.
Stvarno nemam namjeru nekoga ismijavati i praviti se pametan.
alibegoa

#1011 Re: Bosanska dolina piramida

Post by alibegoa »

Piramide nema, nemere bit' da bidne.
rajvosa1

#1012 Re: Bosanska dolina piramida

Post by rajvosa1 »

Ako ovo piramida fanovima nije dosta, ne znam šta je. Ovo je kraj svake priče:

http://www.youtube.com/watch?v=lltFZSGdjos
temohpab

#1013 Re: Bosanska dolina piramida

Post by temohpab »

Ostavit cu ovo ovdje :D
Eksperti Nacionalne geografije, rasturili bosanske piramide
14/08/2012

Stručni tim „Nacionalne geografije“ tvrdi da se u blizini Visokog ne nalaze nikakve piramide stare 12.000 godina! Štaviše, NG je pažljivo proučio istraživanja arheologa Semira Osmanagića i došao do zaključka da je riječ o prevari koja može da se pretvori u pravu katastrofu za ovaj gradić u srednjoj Bosni!

Osmanagićevo spektakularno otkriće „najveće tajne u istoriji čovječanstva", koje je posljednjih godina privlačilo desetine hiljada turista koji su svojim očima željeli da se uvjere u pronalazak novog svjetskog čuda, potpuno je raskrinkano u polučasovnoj reportaži koju su za potrebe ove televizijske kuće u Visokom napravila dvojica naučnika iz Engleske.
Oni su puna četiri dana istraživali Osmanagićeve
„iskopine" na brdu Visočica gdje su, navodno, drevni graditelji napravili najmonumentalniji spomenik u ljudskoj istoriji. Geolog Dugal DŽeram i arheolog Henri Čepmen zaključili su na kraju da u Visokom ne postoji ni P od piramida!
Ugledni profesori Britanskog kraljevskog instituta optužili su Osmanagića za izazivanje opšte opasnosti jer je, kako su naveli, svojom nestručnošću i amaterizmom ozbiljno ugrozio živote volontera koji svakodnevno kopaju tunele u potrazi za „drevnim artefaktima".
Moram priznati da sam se uplašio. Sve je nestabilno i urušava se, a oni misle da su na tragu nečemu - izjavio je vidno preplašeni Čepmen poslije obilaska tunela za koji Osmanagić tvrdi da je skriveni ulaz u drevnu građevinu.
-LJudi zapravo ne idu kroz tunel, nego ga sami prave! Osmanagićev tim ne kopa stari tunel. Oni, zapravo, kopaju nove tunele koji bi se mogli lako urušiti na njih - dodao je zaprepašćeni DŽeram.
Kada su dvojica naučnika detaljno ispitali i druge Osmanagićeve teze, poput one o pravilnim uglovima stranica piramida od 45 stepeni ili korišćenju cementa za izgradnju koji su, navodno, nepoznati neimari vadili direktno iz brda, došli su do poražavajućih rezultata koje su odmah prenijeli i „bosanskom Indijani DŽonsu".
- Položaj stranica nije 45 stepeni, već 26! Stijene koje su pronađene na obroncima formiraju se prirodnim putem. Radi se o mekom kreču, a ne cementu. Materijali koje sam vidio su tipični talozi rijeka i jezera i ovdje su milionima godina. Nisam vidio ništa što bi me ubijedilo da ovo nije isključivo djelo prirode. Popeo sam se na piramidu, a spustio niz obično brdo - jasno je zaključio DŽeram.
NJegov kolega Čepmen bio je još otvoreniji u kritici Osmanagićevih „otkrića", koja je ocijenio kao potpunu izmišljotinu!
- Ovdje nema arheologije ni u tragovima! Ovdje je riječ isključivo o bujnoj mašti jednog čovjeka. Nema nikakvih dokaza. Sve je izmišljeno - nedvosmislen je Čepmen.
Iako je dokaze engleskih naučnika o besmislenosti teza o postojanju „bosanske doline piramida" preko j„Nacionalne geografije" vidjelo stotine miliona ljudi širom svijeta, Osmanagić je ostao nepokolebljiv u stavu da su „piramide tu i da će tu i ostati".
- Za piramide nije važno šta ljudi danas pričaju. Piramide su ovdje, bile su i biće još dugo poslije naše smrti - odgovara Osmanagić.
Planetarnoj blamaži Semira Osmanagića nakon tvrdnji o postojanju monumentalnih građevina u Visokom svjedočio je i Dubravko Lovrenović, predsjednik Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH. On ističe da nije iznenađen rezultatima istraživanja engleskih kolega koji su razočarani napustili
„bosansku Gizu". Dodaje i da je još prije nekoliko godina javnost upozoravao da je Semir Osmanagić obični šarlatan!
- Da li je neko zaista vjerovao da će ozbiljna TV kuća, kao što je „Nacionalna geografija", doći do nekih drugih rezultata koji će pokazati da je tzv. piramide u Visokom gradila neka vanzemaljska civilizacija?! Najtragičnije je što naša komisija nema nikakve nadležnosti da zaustavi ludorije čovjeka čija
„istraživanja" ozbiljno prijete ljudskim životima. Osmanagićeva iskopavanja nalaze se u nadležnosti vlade Zeničko-dobojskog kantona i mi smo tu potpuno nemoćni - kaže Lovrenović.
Komentar o daljoj sudbini „istraživanja" Semira Osmanagića pokušali smo da dobijemo i od ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta u vladi Zeničko-dobojskog kantona Mirka Trifunovića, ali se u njegovom kabinetu niko nije javljao na telefonske pozive.
žuti

#1014 Re: Bosanska dolina piramida

Post by žuti »

Piramide su ok. Ali ja nisam zadovoljan sa vodičima, mora to malo prfesionalnije ipak nam dolaze turisti iz svih krajeva svijeta! :D
temohpab

#1015 Re: Bosanska dolina piramida

Post by temohpab »

žuti wrote:Piramide su ok. Ali ja nisam zadovoljan sa vodičima, mora to malo prfesionalnije ipak nam dolaze turisti iz svih krajeva svijeta! :D
Samo u tunele ne ulazite izginut cete :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1016 Re: Bosanska dolina piramida

Post by PipiDugaDevetka »

Miroslav Antić wrote:JOCA

- Jesi l cuo da ce sutra padati dinari s neba? - Nisam - A jel verujes da ima tica sto donosi kolace? - Ne verujem. - Jesi l cuo da ima negde gde je stalno leto? - Nisam. - A je l verujes da u radiju zive mali ljudi? - Ne verujem. - Mars odavde iz naseg sokaka, kad ne umes da sanjas. Da te pokrljam na pola - kao lebac. Eto!
frozen in time

#1017 Re: Bosanska dolina piramida

Post by frozen in time »

za piramide odavno nista nisam cula, ima li blog ili nesto gdje se rad na iskopavanju moze pratiti? ili se i ovaj projekat ugasio zbog manjka finansijskih sredstava, kao sto je uvijek slucaj? nek se oglasi raja iz visokog, dokle smo. :)
rajvosa1

#1018 Re: Bosanska dolina piramida

Post by rajvosa1 »

frozen in time wrote:za piramide odavno nista nisam cula, ima li blog ili nesto gdje se rad na iskopavanju moze pratiti? ili se i ovaj projekat ugasio zbog manjka finansijskih sredstava, kao sto je uvijek slucaj? nek se oglasi raja iz visokog, dokle smo. :)
Snimaju za Nacionalnu geografiju :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
odr0n

#1019 Re: Bosanska dolina piramida

Post by odr0n »

Ali ubjedljivo najveca izvala je Osmanagiceva replika na argumente o materijalu i savrsenom polozaju, kojim su ovi oborili ikakvu mogucnost da se radi o vjestackoj gradjevini. Prvo je trazio naucne argumente o savrsenom polozaju, dobio je, a onda umjesto da uzvrati naucnim argumentima, govori da ce piramide tu uvijek biti sta god neko mislio (ono ko na silu ima da ih bude) :lol:
(Osmanagic)
Majka priroda ne moze da napravi ovo.
Nadjite mi neku drugu piramidu tako savrsenog polozaja...

(Jerram)
Moram da kazem da je projecni nagib 26 stepena. Varira izmedju 16 i 30.
Niti su sve piramide okrenute prema sjeveru
Piramide su razlicito okrenute, kako bismo i ocekivali od majke prirode.
Mjeranja iz podnozja nam kazuju da ove piramide nisu savrsene.

(Osmanagic)
Za piramide nije vazno sta mi ljudi danas imamo da kazemo.
Piramide su ovdje, bile su i bice jos dugo poslije nase smrti.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... PLY#t=250s
Koji blam, strasno. :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1020 Re: Bosanska dolina piramida

Post by PipiDugaDevetka »

odr0n wrote:Ali ubjedljivo najveca izvala je Osmanagiceva replika na argumente o materijalu i savrsenom polozaju, kojim su ovi oborili ikakvu mogucnost da se radi o vjestackoj gradjevini. Prvo je trazio naucne argumente o savrsenom polozaju, dobio je, a onda umjesto da uzvrati naucnim argumentima, govori da ce piramide tu uvijek biti sta god neko mislio (ono ko na silu ima da ih bude) :lol:
(Osmanagic)

(Jerram)

(Osmanagic)

Blam ili ne, sveopšta bh. sramota ili ne. Nisu piramide, ali nikome ne branimo da dođe, boravi, plati iće, piće i vodiče i vidi sopstvenim očima šta je tu.

Lohnessice mi trebamo naparviti ljudski lanac od Baščaršije do ulaza u piramidu Sunca.

Brinu me samo srednjovjekovni slučajno nađeni artefakti iz predosmanskog bh. perioda. Gdje su? Hoće li biti izložba? Hoće li ih pregledati stručnjaci?
odr0n

#1021 Re: Bosanska dolina piramida

Post by odr0n »

PipiDugaDevetka wrote:
odr0n wrote:Ali ubjedljivo najveca izvala je Osmanagiceva replika na argumente o materijalu i savrsenom polozaju, kojim su ovi oborili ikakvu mogucnost da se radi o vjestackoj gradjevini. Prvo je trazio naucne argumente o savrsenom polozaju, dobio je, a onda umjesto da uzvrati naucnim argumentima, govori da ce piramide tu uvijek biti sta god neko mislio (ono ko na silu ima da ih bude) :lol:
(Osmanagic)

(Jerram)

(Osmanagic)

Blam ili ne, sveopšta bh. sramota ili ne. Nisu piramide, ali nikome ne branimo da dođe, boravi, plati iće, piće i vodiče i vidi sopstvenim očima šta je tu.

Lohnessice mi trebamo naparviti ljudski lanac od Baščaršije do ulaza u piramidu Sunca.

Brinu me samo srednjovjekovni slučajno nađeni artefakti iz predosmanskog bh. perioda. Gdje su? Hoće li biti izložba? Hoće li ih pregledati stručnjaci?
Niko nije rekao da sad treba zabraniti ljudima da dolaze da pogledaju to, provedu se i da sav taj projekat bude u domenu neke zabavne mistike, nego je stvar sto se pokusava na silu kvazi-metodama i kvazi-strucnjacima govoriti o 100% tacnim i naucno prihacenim dokazima. Na sta bi to licilo kad bi svako tako radio i pokusao kao Osmanagic modifikovati nauku i historiju kako mu je cejf, kakav primjer tek saljemo mladima koji bi se okrenuli toj svojevrsnoj pseudonaucnoj kradji, umjesto da se radi na nekoj propagandi kako bi se bavili pravom naukom koja cini obraz naroda, a ne da po svijetu budu ismijavani i oznaceni ko cirkusanti kao sto je Osmanagic&co te da jos bilo gdje u svijetu BiH bude prepoznatljiva po tome.
ljuspica

#1022 Re: Bosanska dolina piramida

Post by ljuspica »

odr0n wrote:...a ne da po svijetu budu ismijavani i oznaceni ko cirkusanti kao sto je Osmanagic&co te da jos bilo gdje u svijetu BiH bude prepoznatljiva po tome.
Da li mislis da je bolje da BiH bude prepoznatljivija po ratu i ismijavana zbog nerazumijevanja drugih naroda i vjecitog pitanja: zbog cega je rat bio ovdje ?

Samo poredim....

.........

Čega te više stid?
Last edited by ljuspica on 15/08/2012 23:00, edited 1 time in total.
odr0n

#1023 Re: Bosanska dolina piramida

Post by odr0n »

ljuspica wrote:
odr0n wrote:...a ne da po svijetu budu ismijavani i oznaceni ko cirkusanti kao sto je Osmanagic&co te da jos bilo gdje u svijetu BiH bude prepoznatljiva po tome.
Da li mislis da je bolje da BiH bude prepoznativiljija po ratu i ismijavana zbog nerazumijevanja drugih naroda i vjecitog pitanja: zbog cega je rat bio ovdje ?

Samo poredim....

.........

Čega te više stid?
Pa sto bi me rata bilo stid kad znamo odakle je dosao i koju je poziciju BiH igrala u tome, tako da bi me jedino bilo stid da sam na mjestu onih odakle je i dosao. Slicno je i sa piramidama, samo sto ovaj put problem dolazi iz zemlje gdje zivim, zato me i jeste sramota sto se svuda po svijetu proculo i pocelo ismijavati, zbog ozbiljnosti namjera koje ima Osmanagic tvrdeci da ce se zbog ovih neposotojecih piramida trebati mjenjati svjetska historija, te jos hoce da se na najozbiljniji nacin sa svojim sci-fi argumentima namece sa svim naucnicima i naucnoj metodi.
Smail Aga

#1024 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Smail Aga »

odr0n wrote:
ljuspica wrote:
Da li mislis da je bolje da BiH bude prepoznativiljija po ratu i ismijavana zbog nerazumijevanja drugih naroda i vjecitog pitanja: zbog cega je rat bio ovdje ?

Samo poredim....

.........

Čega te više stid?
Pa sto bi me rata bilo stid kad znamo odakle je dosao i koju je poziciju BiH igrala u tome, tako da bi me jedino bilo stid da sam na mjestu onih odakle je i dosao. Slicno je i sa piramidama, samo sto ovaj put problem dolazi iz zemlje gdje zivim, zato me i jeste sramota sto se svuda po svijetu proculo i pocelo ismijavati, zbog ozbiljnosti namjera koje ima Osmanagic tvrdeci da ce se zbog ovih neposotojecih piramida trebati mjenjati svjetska historija, te jos hoce da se na najozbiljniji nacin sa svojim sci-fi argumentima namece sa svim naucnicima i naucnoj metodi.
Izmedzu rata i Osmanagica postoji ogromna slicnost. To je taj isti mentalitet sarlatanstva,levacenja,pohlepe,lakomislenosti,povodljivosti,nedostatka bilo kakvoga kriticizma,samokriticizma i objektivnosti. Ljudi poput Semira pokrecu i podsticu ratove ,kao i ucestvuju u njima.
ljuspica

#1025 Re: Bosanska dolina piramida

Post by ljuspica »

odr0n wrote:
ljuspica wrote:

Samo poredim....

.........

Čega te više stid?
Nije bitno odakle je dosao. Jednom strancu to uopste nije bitno. Kao sto ni meni nije bitno zbog cega je bio rat u nekim drugim zemljama. Sve dok pricamo o krivnji drugih mali smo. Porastimo. Ili bar pokusajmo to. Historija koju smo ucili u skolama se vecinom i temelji na pretpostavkama. Jel' ti stvarno mislis da je Kolumbo otkrio Ameriku?
Post Reply