Vlada Kantona Sarajevo
- valterbranisarajevo
#1001 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Na zasjedanju Skupštine KS od 35 prisutno samo 19 poslanika...Sram vas bilo bagro..... 
- Control panel
#1002 Re: Fikret Musić - Vlada KS
ko je bagra. ovi sto su ostali ili ovi sto su razgulili a svoje razguljivanje naplatili.valterbranisarajevo wrote:Na zasjedanju Skupštine KS od 35 prisutno samo 19 poslanika...Sram vas bilo bagro.....
iz kojih stranaka su ovih 19 savjesnih, sto je ostalo?
-
StupskaBitanga
#1003 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Ja ne mogu opisati svoje oduševljenje ministrom E.Suljagićem
Naime od ove godine prilikom upisa u srednju umjesto dosadašnjeg pismenog rada iz Bosanskog/H/S/ ide test sa cjelinama: pravopis, gramatika, književnost i medijska kultura
Također učenici generacije iz osnovnih škola također polažu prijemni ispit samo što u ukupnom zbiru bodova dobijaju 5 boddova više
Naime od ove godine prilikom upisa u srednju umjesto dosadašnjeg pismenog rada iz Bosanskog/H/S/ ide test sa cjelinama: pravopis, gramatika, književnost i medijska kultura
Također učenici generacije iz osnovnih škola također polažu prijemni ispit samo što u ukupnom zbiru bodova dobijaju 5 boddova više
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1004 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Zna li neko je li smijenjen ovaj Muharemović?

-
udarnik35
#1005 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Koliko ja znam, mrcina je jos na poziciji.PipiDugaDevetka wrote:Zna li neko je li smijenjen ovaj Muharemović?
-
Dialer
#1006 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Mahalas i papcina prava...
-
walk_M-A-N
#1007 Re: Fikret Musić - Vlada KS
De kad znaš, kako je završio taj sudski proces po tuižbi koju je podnio taj što je ostao bez posla?udarnik35 wrote:Koliko ja znam, mrcina je jos na poziciji.PipiDugaDevetka wrote:Zna li neko je li smijenjen ovaj Muharemović?
Stvarno ne podnosim ovako nekoga ko izađe u novine i priča, imaju 2 strane, sigurno bi i druga imala šta reći.
-
walk_M-A-N
#1008 Re: Fikret Musić - Vlada KS
SDP je izgubio svoj socijaldemokratski smisao, i postao obični neoliberalni sljedbenik, kao i skoro sve druge stranke. I šta im je onda ostalo, da se razlikuju od drugih, kada nema više ekonomske osnove komunističkog naslijeđa? Pa ostaje ovo protivvjerkso djelovanje, nakon toga će podržavati skupove pedera i eto, to je nova vlast. I evo uspijevaju, jer ih niko ne pita zašto ne zaustave kriminal, ponište pljačkašku privatizaciju, zaustave rasprodaju svega, neumjerenju potrošnju, ponižavajuće zaduživanje, smanjivanje proizvodnje i radnih mejsta u privredi...perajic wrote:uopste ne zelim da ulazim u to je li treba vjeonauka ili ne treba.
samo ne mogu da vjerujem kako neko moze biti toliko politicki nesposoban i naceti ovako nebitnu temu u momentu kada se kola lome oko drzave, ustava, itd. i gdje je svaka probosanska snaga (pa makar se zvala i SDA) vazna.
samo mamlaz je mogao da pomisli da ovo nece dici prasinu i da SDA nece reagovati. SDA je dovedena red svrsen cin i da bi zadrzali svoje glasace morali su osporiti ovu odluku. umjesto da je sacekao neki povoljniji trenutak i naceo datu temu. on sada rasklimava ionako klimavu probosansku koaliciju.
drugo, stalno se spominje diskriminacija prema djeci koja nemaju vjeronauku, a zar se istom odlukom ne bi nanijela jos veca nepravda prema djeci, koja su godinu dana isla na cas (neko zbog istinske zelje, neko zbog prosjeka) da bi na kraju saznala da je to sve bilo badava. znaci i ako je htio nesto mijenjati, to je imalo smisla tek za sl. skolsku godinu.
trece, zar je bilo tesko raspitati se malo kako je to regulisano u drugim SEKULARNIM multireligijskim drzavama.
npr. u njemackoj djeca mogu da biraju izmedju katolicke nastave, evangelisticke nastave i etike (sam sam pohadjao istu). obavezno je i ulazi u prosjek. zar ovo rjesenje nije bilo perfektno za nase podneblje? ne bi iznevjerio SDP glasace, a isto tako ne bi zapalio ove druge. to je politika, a ne "odoh sada kontru onim anamo, da se vidi ko je sada gazda" !!! pogotovo ako su "oni anamo" glavni koalicioni partner.
sve ovo kad pogledam vidim da je taj covjek vise nego nesposoban donositi politicki mudre odluke, zato bi bilo najbolje da se prihvati njegova ostavka.
doduse samo naivan se pored naslova ispod mogao nadati da je na ovu funkciju dosao sposoban, a ne podoban.
„Pogled na profil, ideologiju, politiku – Zlatka Lagumdžije”
(http://www.sdp.ba/dokumenti/publikacije ... mdzija.pdf),
Ne kažem da su stari bolji, time bih postao obični forumaš koji ne vidi dalje od nosa. Naš je problem što su sve te stranke iz navedenog razloga na kraju slične u glavnim ekonomskim pitanjima, ostala je samo ideologija da se razilkuju.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1009 Re: Fikret Musić - Vlada KS
@walk_M_A_N,walk_M-A-N wrote:De kad znaš, kako je završio taj sudski proces po tuižbi koju je podnio taj što je ostao bez posla?udarnik35 wrote:Koliko ja znam, mrcina je jos na poziciji.PipiDugaDevetka wrote:Zna li neko je li smijenjen ovaj Muharemović?![]()
Stvarno ne podnosim ovako nekoga ko izađe u novine i priča, imaju 2 strane, sigurno bi i druga imala šta reći.
Molim te pročitaj posljednju rečenicu iz priloženog novinskog članka.
Završili su sudski procesi protiv Brankovića, Bičakčića,...Džaferovića,...Sve po zakonu, propisima i savjesti sudija...
-
palamuda
#1010 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Evo vidim nisu usvojili ni izvještaj domova zdravlja
-
Innovation
#1011 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Kad se ne usvoji izvjestaj smjenjuje se direktor. 
- ja.neron
#1012 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Koliko mi je dobro na birou da ti odmah predlažem zamjenu radnih mjesta - ti (Musić)da se prijaviš na biro ja da preuzmem mjesto premijera vlade KS.
fakultet sam završio bez ŠTELE, informatički sam pismeniji od svakog člana vlade KS, engleski govorim bolje od "skoro" svih ministara tvoje vlade dok skupštinu KS neću spominjati jer pojedinci imaju ključ, jesam krao kao dijete voće iz tuđih voćnjaka...
Dugove imam samo prema Bogu i majci tako da se ne brineš da će me neko držati u šaci.
Vidiš Fikret Musiću da sam prihvatljiviji kandidat za premijera vlade KS i od tebe ali hoću da budem na birou jer tamo imam odlične beneficije.
-
StupskaBitanga
#1013 Re: Fikret Musić - Vlada KS
a jesu se latili tih društvenih i navalili tehničke
i šta
imaćemo i hiperprodukciju tehničkih fakulteta
mislim nigdje veze
kao da će nam produkcija više tehničara onijeti dobro državi
i šta
mislim nigdje veze
- madner
#1014 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Naravno da ce donijeti, mi stvaramo u realnom sektoru i povecavamo stvarnu ekonomiju.
- amrica
#1015 Re: Fikret Musić - Vlada KS
StupskaBitanga wrote:a jesu se latili tih društvenih i navalili tehničke
i šta
mislim nigdje veze
Lakse se ispaliti kao ing nego kao ecc ili iur
-
StupskaBitanga
#1016 Re: Fikret Musić - Vlada KS
ama čovečeamrica wrote:StupskaBitanga wrote:a jesu se latili tih društvenih i navalili tehničke
i šta
mislim nigdje veze
Lakse se ispaliti kao ing nego kao ecc ili iur
više
eno koliko zna ing saobraćaja naa birou
Mislim helloo
ŠtAa to ispade da svakog ing čeka posao
hahahahah
- madner
#1017 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Pa naravno da su na birou kada im je Cekic bio dekan. Oni su vise tehnicki gledano fakultet, a ne tehnicki faklutet. 
-
StupskaBitanga
#1018 Re: Fikret Musić - Vlada KS
a vidim svi lete na taj isti FSKmadner wrote:Pa naravno da su na birou kada im je Cekic bio dekan. Oni su vise tehnicki gledano fakultet, a ne tehnicki faklutet.
što će se usreciti
ett Fikretu je pozitivno što će se otvoriti još jedan shopping centar za građevinarstvo
- madner
#1019 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Pa ne skodi, ali to su mini projekti za bransu.
Neka pocne graditi koridor na podrucju kantona i podupla ulazne saobracajnice u grad i to ce biti pozitivno za gradjevinare.
Neka pocne graditi koridor na podrucju kantona i podupla ulazne saobracajnice u grad i to ce biti pozitivno za gradjevinare.
-
StupskaBitanga
#1020 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Želim do 2014 da budu u velikom jeku radovi na stupskoj petlji i transverzali do vgošće i da krenu sa ono od Suade i Olge do Nedžarića
E u tom slučaju ova vlada će dobiti moj glas
E u tom slučaju ova vlada će dobiti moj glas
- Control panel
#1021 Re: Fikret Musić - Vlada KS
neko povlaci rucnu (u) novoj vlasti, pa ne ide kako je planirano.
-
StupskaBitanga
#1022 Re: Fikret Musić - Vlada KS
ko?Control panel wrote:neko povlaci rucnu (u) novoj vlasti, pa ne ide kako je planirano.
sda?
- nosara
#1023 Re: Fikret Musić - Vlada KS
'ta ce roditelji...Suljagić: Država neće ispunjavati želje roditelja
-
StupskaBitanga
#1024 Re: Fikret Musić - Vlada KS
ministar je ljudina 
-
Incerum Canabea
#1025 Re: Fikret Musić - Vlada KS
Izjava zvuči kao ona Jadrankina "Mi smo platili popis tanovništva", ali je čovjek potpuno upravu. Ono što nama treba jeste državna matura poslije osnovnih i srednjih škola, a i neki vid iste i poslije fakulteta. Čuj njegovo dijete hoće da upiše gimnaziju.
Pa hoćemo li onda i Medicinu ustrojiti tako da je može upisati svako onaj čiji babo to želi? Pa nek je upisuju djeca sa dvicama iz biologije, hemije, etc. i sve potaman. Narod zna!