kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Averus

#1001 Re: kad sam bio mali

Post by Averus »

Mis mekinjas wrote:Od mamine prijateljice klinac kad je bio mali... Elem nikad pred njim nisu psovali. I neke godine bile ljetne OI, i utrka na 100m, i klinac stane pred TV i ničim izazvan drekne: " Prirema, pozor, KURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAC."

:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
VenomousV

#1002 Re: kad sam bio mali

Post by VenomousV »

pade mi na pamet maloprije :D

johnny-bravo

#1003 Re: kad sam bio mali

Post by johnny-bravo »

SadaMeHuseine wrote:
thousands of voices wrote:Kad sam bila mala...
Skupljala sam jadne "napustene" zabe, gustere, miseve, gusjenice, mrave... na cisti uzas mojih sestrara.
Jednom sam kupala macku i pokusala je fenirati - naravno macka se upi*ala od straha. U tom se mama nenajavljeno pojavila, pa sam macku sakrila u regal - naravno i tu se macka se upi*sala. Jadna je mama danima cistila stan jer je "nesto" smrdilo :D
Godinama sam djedu nosila cvijece za 8. mart
Na garazi smo u sitne sate prizivali duhove - ali se jedna curica onesvijestila od straha - nikad vise to nismo ponovili jer nas je ona prestravila vise od "duhova"
Krali smo kruske i kad nas je ljuta casna sestra potjerala, ugazila sam u poveliko khkm - nikad vise nisam krala kruske :mrgreen:

Kad sam bila mala...
Tito je bio jaci od Chuck Norrisa

Popravila si mi dan.... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Vala i meni :lol: :lol: :lol: pogotovu ovaj dio sa mackom i ova sto se onesvijestila, tacno sam zamislio :lol: :lol: :lol:
Kad sam bio mali i ja sam bio Titov pionir 8-) i obrukao se pred predsednikom opstine jer nisam naucio pjesmicu do kraja kad je bila ceremonija :oops:
Jedno ljeto sam kod djede na selu napravio zestok zijan, zapalio sam sijeno, osjekao prst sjekirom jer sam mislio da sam indijanac i htio sam da uzjasem djedovu kravu jer je to mojoj glavi bio konj sa rogovima :oops:
Plakao sam kao kisna godina kada sam gledao onog iz AUDICIJE dok je recitovao "sedmero je ostenila kucka" :(
Bio sam zaljubljen u Jessicu Rabit i jednu Lejlu sto je stanovala sprat iznad mene, svirala je klavir i imala crnu pudlicu Astora koga je setala oko zgrade uvijek u isto vrijeme, a ja bi se kao vrzmao tu nesto... I danas volim sve cure koje se zovu Lejla :mrgreen:
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#1004 Re: kad sam bio mali

Post by anthraxQ »

ovo nije bas kad je bio mali, ali mi je smiješno.

http://www.youtube.com/watch?v=r3F73LWW ... re=related
Averus

#1005 Re: kad sam bio mali

Post by Averus »

Kad sam bio mali, jedne prilike, gurnuo sam prst u šiljalo i zavrtio :lol:
I dan danas se sjećam koliko je to izgledalo gadno, ali se ne sjećam da me boljelo :D
Ridjobrki

#1006 Re: kad sam bio mali

Post by Ridjobrki »

Joj, ovog sam se juče sjetio:

Kad sam bio mali čuo sam hadis koji kaže da je svakom ko napravi džamiju pa makar ona bila veličine ptičijeg gnijezda zagarantovan džennet. Sjednem ja, uzmem LEGO kockice i napravim džamiju od njih i briga me, skontam riješeno što se plasmana u džennet tiče...

:D :D :D :D :D
VenomousV

#1007 Re: kad sam bio mali

Post by VenomousV »

Ridjobrki wrote:Joj, ovog sam se juče sjetio:

Kad sam bio mali čuo sam hadis koji kaže da je svakom ko napravi džamiju pa makar ona bila veličine ptičijeg gnijezda zagarantovan džennet. Sjednem ja, uzmem LEGO kockice i napravim džamiju od njih i briga me, skontam riješeno što se plasmana u džennet tiče...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup:
krompir i riza

#1008 Re: kad sam bio mali

Post by krompir i riza »

A ljudi dragi što se ismijah ovim tumačenjima pjesama i džamiji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

jednom sam gledao neki film gdje se neka ženska žali prijateljici :'' toliko dugo se nisam kresnula da imam paučinu između nogu'' i to mi k'o nešto ostalo u glavi (mada pojma nisam imao šta to zapravo znači)..i tako mi dođemo nani na ručak i priča ona nama (a ima nas puna soba) kako devera s paučinom, nikako da je se više kutariše ,i ja naravno sav pametan : '' haman se nisi dugo kresnula'' :lol: :lol: :lol: :oops:

elem..stari je meni kresn'o šamar :D
johnny-bravo

#1009 Re: kad sam bio mali

Post by johnny-bravo »

:shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ridjobrki

#1010 Re: kad sam bio mali

Post by Ridjobrki »

VenomousV wrote:
Ridjobrki wrote:Joj, ovog sam se juče sjetio:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

krompir i riza wrote:A ljudi dragi što se ismijah ovim tumačenjima pjesama i džamiji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Al' prvo sam snimio koliko je veliko ptičje gnijezdo da ne bih podbacio gabaritima i onda utrošio sve kockica što sam imao, pusti ti to...
:lol: :lol: :lol:

Šta me briga, sad sam rahat, ha ja...
Ajatolah_

#1011 Re: kad sam bio mali

Post by Ajatolah_ »

krompir i riza wrote:jednom sam gledao neki film gdje se neka ženska žali prijateljici :'' toliko dugo se nisam kresnula da imam paučinu između nogu'' i to mi k'o nešto ostalo u glavi (mada pojma nisam imao šta to zapravo znači)..i tako mi dođemo nani na ručak i priča ona nama (a ima nas puna soba) kako devera s paučinom, nikako da je se više kutariše ,i ja naravno sav pametan : '' haman se nisi dugo kresnula'' :lol: :lol: :lol: :oops:

elem..stari je meni kresn'o šamar :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
krompir i riza

#1012 Re: kad sam bio mali

Post by krompir i riza »

U prvom razredu osnovne,nekako prvih dana škole, mom se rođaku pripiša i pusti ga učiteljica u wc. Obavio on sve al' se ne zna vratiti, sve mu učionice iste :-) elem, pred kraj časa ulijeće on sav zajapuren u učionicu i s vrata učiteljici (plavuši) : ''jebem te žutu, jedva sam te naš'o'' :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bingov buraz

#1013 Re: kad sam bio mali

Post by bingov buraz »

digao pobunu u vrticu jer smo dva dana zaredom za rucak dobili grasak :mrgreen:
Averus

#1014 Re: kad sam bio mali

Post by Averus »

mislio sam da je "Papa test" zapravo test koji otkriva pravog oca djetetu :D

mislio sam da mi se "ono" diže samo zato što mu/mi se piški :roll:

igrao sam se danima s gusjenicom... i dan danas se sjećam kako je izgledala... to mi je bio najbolji jaran ikad! :D

mislio sam da će se nešto ružno desiti ako ne kažem: "laku noć mama, laku noć tata" (tačno ovako)

mislio sam da je japan s jedne strane planete, a kina s druge :roll:

do 2-3 osnovne sam se pitao šta znači ono kad neka cura kaže "dobila" i sve mi bilo krivo što ja ništa ne dobijem :D
Mr. Brightside

#1015 Re: kad sam bio mali

Post by Mr. Brightside »

Nenji_Avero wrote:mislio sam da je "Papa test" zapravo test koji otkriva pravog oca djetetu :D

mislio sam da mi se "ono" diže samo zato što mu/mi se piški :roll:

igrao sam se danima s gusjenicom... i dan danas se sjećam kako je izgledala... to mi je bio najbolji jaran ikad! :D

mislio sam da će se nešto ružno desiti ako ne kažem: "laku noć mama, laku noć tata" (tačno ovako)

mislio sam da je japan s jedne strane planete, a kina s druge :roll:

do 2-3 osnovne sam se pitao šta znači ono kad neka cura kaže "dobila" i sve mi bilo krivo što ja ništa ne dobijem :D
StupskaBitanga

#1016 Re: kad sam bio mali

Post by StupskaBitanga »

nekad u osnovnoj učiteljici sam za valentinovo odnio pola kile kafe i 1kg šećera
brzica

#1017 Re: kad sam bio mali

Post by brzica »

nisam jeo voćnu salatu do 9-10 godine...jer sam mislio da je u njoj i paradajz :mrgreen:
a njega nisam volio nikako... :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1018 Re: kad sam bio mali

Post by Chmoljo »

sad nekoliko malaca od nekih 7-8 godina, ispod mog prozora... u hladu ubijaju dosadu, i na momente me podsjetiše na mene :lol:

gledaju ima li šta bačeno po ćoškovima, kad jedan: "Joooooooooooooooooooooooj jaraneeeee, koliko govnooooo!" :lol: :lol: :lol:
astrid

#1019 Re: kad sam bio mali

Post by astrid »

krompir i riza wrote:jednom sam gledao neki film gdje se neka ženska žali prijateljici :'' toliko dugo se nisam kresnula da imam paučinu između nogu'' i to mi k'o nešto ostalo u glavi (mada pojma nisam imao šta to zapravo znači)..i tako mi dođemo nani na ručak i priča ona nama (a ima nas puna soba) kako devera s paučinom, nikako da je se više kutariše ,i ja naravno sav pametan : '' haman se nisi dugo kresnula'' elem..stari je meni kresn'o šamar
aaaaaaa.....ImageImageImageImage
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#1020 Re: kad sam bio mali

Post by pape »

Nekada davno, ... bila je slicna tema.

Tamo gdje sam odrastao bila je jedna velika basta, sa ruzicnjakom i puno raznolikog rastinja, zbunja i dva velika jablana. Naselje je bilo veliko i vecina nas djece se igralo u toj basti.
I onda, ... jedne tople ljetne veceri, u sumrak, ... njih dvije, dva najveca vraga u raji, ... :-)

- "Papeeee, ... Papeeee, ... hodi `vamo, .... !!!" Razaznajem im glasove, ali ... ne vidim ih.

-"Pa gdje ste bone?"

- "U zbunju kod jablanova."

- "Aha", ...
... zaletim se preko basce i zavlacim se u zbunje, kontajuci da su nasle neku neobicnu bubu, ili nesto slicno.
Njih dvije cucnule i kikocu se.

- "Sta je bilo, ... sto me zovete?"

- "Znas sta, .... hajde da skinemo gace i radimo ono, .... " :lol:

- "Mrs, ... bezobraznice jedne!" ...
Okrenem se i zbrishem koliko su me noge nosile, .... :roll: Tri dana nisam izlazio u bastu, .... :-)

Ponekad ih sretnem, .... uvijek se smjeskaju, ali .... ne zovu me vise da radimo ono. :cry:
Michun

#1021 Re: kad sam bio mali

Post by Michun »

Nenji_Avero wrote: igrao sam se danima s gusjenicom... i dan danas se sjećam kako je izgledala... to mi je bio najbolji jaran ikad! :D
imala istu, zelenu. danima je mrcvarila i brala lisce da je hranim, drzala je u kutiji od kapi za usi :D
nestala misteriozno. mislim da je tata bacio u travu :-?
Averus

#1022 Re: kad sam bio mali

Post by Averus »

Michun wrote:
Nenji_Avero wrote: igrao sam se danima s gusjenicom... i dan danas se sjećam kako je izgledala... to mi je bio najbolji jaran ikad! :D
imala istu, zelenu. danima je mrcvarila i brala lisce da je hranim, drzala je u kutiji od kapi za usi :D
nestala misteriozno. mislim da je tata bacio u travu :-?
Ja svoju nisam nigdje zatvarao, bila mi ispred kuće (u kojoj sam živio kad sam bio u izbjeglištvu). Ja dođem, malo se provrtim tu i eto nje za par minuta :D I tako smo se igrali i igrali i igrali... :)
I na kraju dana, ja nju pustim opet, ona ode negdje u travu, pa sutra opet :D
ExNihilo

#1023 Re: kad sam bio mali

Post by ExNihilo »

Gledao nindza kornjače kako jedu pizzu i svaki dan mami trubio da mi je napravi. Bio sam ubjeđen da je pizza slatkiš, dok je kornjače jedu. I mama napravi pizzu. Krenuo ja jest, vidim SLANO.

Razočarao se ko nikad u životu, jer nisam mogao da shvatim zašto nindža kornjače jednu slano.
derion

#1024 Re: kad sam bio mali

Post by derion »

Kad sam bio mali mislio sam:
- da će soka na slamčicu (u onim malim vrećicama) biti više ako bude pijuckao pomalo, u kratkim intervalima.
- da će se nešto strašno desiti ako se Titu opsuje nešto.
- da se romani (stripovi) prave na moru, jer su uvijek bili puuuno jeftiniji kada bih ljetovao na Jadranu.
- da nema ružnih Skandinavki, jer sam uvijek vidio lijepe plavuše na Jadranu.
- da su svi ljudi u ex-Jugoslaviji isti i da žive na isti način.
- da dobre vile žive na dnu rijeke Bosne i da nikada ne ulaze u Savu (još neprovjereno).
- da su Pežo i Peugeot dva različita tipa auta (Karadžiću, ko te rodi?)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1025 Re: kad sam bio mali

Post by plain vanilla »

derion wrote:Kad sam bio mali mislio sam:
- da će soka na slamčicu (u onim malim vrećicama) biti više ako bude pijuckao pomalo, u kratkim intervalima.
- da će se nešto strašno desiti ako se Titu opsuje nešto.
- da se romani (stripovi) prave na moru, jer su uvijek bili puuuno jeftiniji kada bih ljetovao na Jadranu.
- da nema ružnih Skandinavki, jer sam uvijek vidio lijepe plavuše na Jadranu.
- da su svi ljudi u ex-Jugoslaviji isti i da žive na isti način.
- da dobre vile žive na dnu rijeke Bosne i da nikada ne ulaze u Savu (još neprovjereno).
- da su Pežo i Peugeot dva različita tipa auta (Karadžiću, ko te rodi?)
ili ako se zakunes Titom, a slazhes :shock: :D
Post Reply