Mis mekinjas wrote:Od mamine prijateljice klinac kad je bio mali... Elem nikad pred njim nisu psovali. I neke godine bile ljetne OI, i utrka na 100m, i klinac stane pred TV i ničim izazvan drekne: " Prirema, pozor, KURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAC."
![]()
![]()
kad sam bio mali
- Averus
#1001 Re: kad sam bio mali
- VenomousV
#1002 Re: kad sam bio mali
pade mi na pamet maloprije 
- johnny-bravo
#1003 Re: kad sam bio mali
Vala i meniSadaMeHuseine wrote:thousands of voices wrote:Kad sam bila mala...
Skupljala sam jadne "napustene" zabe, gustere, miseve, gusjenice, mrave... na cisti uzas mojih sestrara.
Jednom sam kupala macku i pokusala je fenirati - naravno macka se upi*ala od straha. U tom se mama nenajavljeno pojavila, pa sam macku sakrila u regal - naravno i tu se macka se upi*sala. Jadna je mama danima cistila stan jer je "nesto" smrdilo![]()
Godinama sam djedu nosila cvijece za 8. mart
Na garazi smo u sitne sate prizivali duhove - ali se jedna curica onesvijestila od straha - nikad vise to nismo ponovili jer nas je ona prestravila vise od "duhova"
Krali smo kruske i kad nas je ljuta casna sestra potjerala, ugazila sam u poveliko khkm - nikad vise nisam krala kruske![]()
Kad sam bila mala...
Tito je bio jaci od Chuck Norrisa
Popravila si mi dan....![]()
![]()
Kad sam bio mali i ja sam bio Titov pionir
Jedno ljeto sam kod djede na selu napravio zestok zijan, zapalio sam sijeno, osjekao prst sjekirom jer sam mislio da sam indijanac i htio sam da uzjasem djedovu kravu jer je to mojoj glavi bio konj sa rogovima
Plakao sam kao kisna godina kada sam gledao onog iz AUDICIJE dok je recitovao "sedmero je ostenila kucka"
Bio sam zaljubljen u Jessicu Rabit i jednu Lejlu sto je stanovala sprat iznad mene, svirala je klavir i imala crnu pudlicu Astora koga je setala oko zgrade uvijek u isto vrijeme, a ja bi se kao vrzmao tu nesto... I danas volim sve cure koje se zovu Lejla
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#1004 Re: kad sam bio mali
ovo nije bas kad je bio mali, ali mi je smiješno.
http://www.youtube.com/watch?v=r3F73LWW ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=r3F73LWW ... re=related
- Averus
#1005 Re: kad sam bio mali
Kad sam bio mali, jedne prilike, gurnuo sam prst u šiljalo i zavrtio 
I dan danas se sjećam koliko je to izgledalo gadno, ali se ne sjećam da me boljelo
I dan danas se sjećam koliko je to izgledalo gadno, ali se ne sjećam da me boljelo
- Ridjobrki
#1006 Re: kad sam bio mali
Joj, ovog sam se juče sjetio:
Kad sam bio mali čuo sam hadis koji kaže da je svakom ko napravi džamiju pa makar ona bila veličine ptičijeg gnijezda zagarantovan džennet. Sjednem ja, uzmem LEGO kockice i napravim džamiju od njih i briga me, skontam riješeno što se plasmana u džennet tiče...

Kad sam bio mali čuo sam hadis koji kaže da je svakom ko napravi džamiju pa makar ona bila veličine ptičijeg gnijezda zagarantovan džennet. Sjednem ja, uzmem LEGO kockice i napravim džamiju od njih i briga me, skontam riješeno što se plasmana u džennet tiče...
- VenomousV
#1007 Re: kad sam bio mali
Ridjobrki wrote:Joj, ovog sam se juče sjetio:
![]()
![]()
![]()
![]()
- krompir i riza
#1008 Re: kad sam bio mali
A ljudi dragi što se ismijah ovim tumačenjima pjesama i džamiji
jednom sam gledao neki film gdje se neka ženska žali prijateljici :'' toliko dugo se nisam kresnula da imam paučinu između nogu'' i to mi k'o nešto ostalo u glavi (mada pojma nisam imao šta to zapravo znači)..i tako mi dođemo nani na ručak i priča ona nama (a ima nas puna soba) kako devera s paučinom, nikako da je se više kutariše ,i ja naravno sav pametan : '' haman se nisi dugo kresnula''
elem..stari je meni kresn'o šamar
jednom sam gledao neki film gdje se neka ženska žali prijateljici :'' toliko dugo se nisam kresnula da imam paučinu između nogu'' i to mi k'o nešto ostalo u glavi (mada pojma nisam imao šta to zapravo znači)..i tako mi dođemo nani na ručak i priča ona nama (a ima nas puna soba) kako devera s paučinom, nikako da je se više kutariše ,i ja naravno sav pametan : '' haman se nisi dugo kresnula''
- Ridjobrki
#1010 Re: kad sam bio mali
VenomousV wrote:Ridjobrki wrote:Joj, ovog sam se juče sjetio:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Al' prvo sam snimio koliko je veliko ptičje gnijezdo da ne bih podbacio gabaritima i onda utrošio sve kockica što sam imao, pusti ti to...krompir i riza wrote:A ljudi dragi što se ismijah ovim tumačenjima pjesama i džamiji![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Šta me briga, sad sam rahat, ha ja...
- Ajatolah_
#1011 Re: kad sam bio mali
krompir i riza wrote:jednom sam gledao neki film gdje se neka ženska žali prijateljici :'' toliko dugo se nisam kresnula da imam paučinu između nogu'' i to mi k'o nešto ostalo u glavi (mada pojma nisam imao šta to zapravo znači)..i tako mi dođemo nani na ručak i priča ona nama (a ima nas puna soba) kako devera s paučinom, nikako da je se više kutariše ,i ja naravno sav pametan : '' haman se nisi dugo kresnula''![]()
![]()
![]()
![]()
- krompir i riza
#1012 Re: kad sam bio mali
U prvom razredu osnovne,nekako prvih dana škole, mom se rođaku pripiša i pusti ga učiteljica u wc. Obavio on sve al' se ne zna vratiti, sve mu učionice iste
elem, pred kraj časa ulijeće on sav zajapuren u učionicu i s vrata učiteljici (plavuši) : ''jebem te žutu, jedva sam te naš'o''

- bingov buraz
#1013 Re: kad sam bio mali
digao pobunu u vrticu jer smo dva dana zaredom za rucak dobili grasak 
- Averus
#1014 Re: kad sam bio mali
mislio sam da je "Papa test" zapravo test koji otkriva pravog oca djetetu
mislio sam da mi se "ono" diže samo zato što mu/mi se piški
igrao sam se danima s gusjenicom... i dan danas se sjećam kako je izgledala... to mi je bio najbolji jaran ikad!
mislio sam da će se nešto ružno desiti ako ne kažem: "laku noć mama, laku noć tata" (tačno ovako)
mislio sam da je japan s jedne strane planete, a kina s druge
do 2-3 osnovne sam se pitao šta znači ono kad neka cura kaže "dobila" i sve mi bilo krivo što ja ništa ne dobijem
igrao sam se danima s gusjenicom... i dan danas se sjećam kako je izgledala... to mi je bio najbolji jaran ikad!
mislio sam da će se nešto ružno desiti ako ne kažem: "laku noć mama, laku noć tata" (tačno ovako)
do 2-3 osnovne sam se pitao šta znači ono kad neka cura kaže "dobila" i sve mi bilo krivo što ja ništa ne dobijem
-
Mr. Brightside
#1015 Re: kad sam bio mali
Nenji_Avero wrote:mislio sam da je "Papa test" zapravo test koji otkriva pravog oca djetetu![]()
-
StupskaBitanga
#1016 Re: kad sam bio mali
nekad u osnovnoj učiteljici sam za valentinovo odnio pola kile kafe i 1kg šećera
- brzica
#1017 Re: kad sam bio mali
nisam jeo voćnu salatu do 9-10 godine...jer sam mislio da je u njoj i paradajz
a njega nisam volio nikako...
a njega nisam volio nikako...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1018 Re: kad sam bio mali
sad nekoliko malaca od nekih 7-8 godina, ispod mog prozora... u hladu ubijaju dosadu, i na momente me podsjetiše na mene
gledaju ima li šta bačeno po ćoškovima, kad jedan: "Joooooooooooooooooooooooj jaraneeeee, koliko govnooooo!"

gledaju ima li šta bačeno po ćoškovima, kad jedan: "Joooooooooooooooooooooooj jaraneeeee, koliko govnooooo!"
- astrid
#1019 Re: kad sam bio mali
aaaaaaa.....krompir i riza wrote:jednom sam gledao neki film gdje se neka ženska žali prijateljici :'' toliko dugo se nisam kresnula da imam paučinu između nogu'' i to mi k'o nešto ostalo u glavi (mada pojma nisam imao šta to zapravo znači)..i tako mi dođemo nani na ručak i priča ona nama (a ima nas puna soba) kako devera s paučinom, nikako da je se više kutariše ,i ja naravno sav pametan : '' haman se nisi dugo kresnula'' elem..stari je meni kresn'o šamar

- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#1020 Re: kad sam bio mali
Nekada davno, ... bila je slicna tema.
Tamo gdje sam odrastao bila je jedna velika basta, sa ruzicnjakom i puno raznolikog rastinja, zbunja i dva velika jablana. Naselje je bilo veliko i vecina nas djece se igralo u toj basti.
I onda, ... jedne tople ljetne veceri, u sumrak, ... njih dvije, dva najveca vraga u raji, ...
- "Papeeee, ... Papeeee, ... hodi `vamo, .... !!!" Razaznajem im glasove, ali ... ne vidim ih.
-"Pa gdje ste bone?"
- "U zbunju kod jablanova."
- "Aha", ... ... zaletim se preko basce i zavlacim se u zbunje, kontajuci da su nasle neku neobicnu bubu, ili nesto slicno.
Njih dvije cucnule i kikocu se.
- "Sta je bilo, ... sto me zovete?"
- "Znas sta, .... hajde da skinemo gace i radimo ono, .... "
- "Mrs, ... bezobraznice jedne!" ... Okrenem se i zbrishem koliko su me noge nosile, ....
Tri dana nisam izlazio u bastu, ....
Ponekad ih sretnem, .... uvijek se smjeskaju, ali .... ne zovu me vise da radimo ono.
Tamo gdje sam odrastao bila je jedna velika basta, sa ruzicnjakom i puno raznolikog rastinja, zbunja i dva velika jablana. Naselje je bilo veliko i vecina nas djece se igralo u toj basti.
I onda, ... jedne tople ljetne veceri, u sumrak, ... njih dvije, dva najveca vraga u raji, ...
- "Papeeee, ... Papeeee, ... hodi `vamo, .... !!!" Razaznajem im glasove, ali ... ne vidim ih.
-"Pa gdje ste bone?"
- "U zbunju kod jablanova."
- "Aha", ... ... zaletim se preko basce i zavlacim se u zbunje, kontajuci da su nasle neku neobicnu bubu, ili nesto slicno.
Njih dvije cucnule i kikocu se.
- "Sta je bilo, ... sto me zovete?"
- "Znas sta, .... hajde da skinemo gace i radimo ono, .... "
- "Mrs, ... bezobraznice jedne!" ... Okrenem se i zbrishem koliko su me noge nosile, ....
Ponekad ih sretnem, .... uvijek se smjeskaju, ali .... ne zovu me vise da radimo ono.
- Michun
#1021 Re: kad sam bio mali
imala istu, zelenu. danima je mrcvarila i brala lisce da je hranim, drzala je u kutiji od kapi za usiNenji_Avero wrote: igrao sam se danima s gusjenicom... i dan danas se sjećam kako je izgledala... to mi je bio najbolji jaran ikad!![]()
nestala misteriozno. mislim da je tata bacio u travu
- Averus
#1022 Re: kad sam bio mali
Ja svoju nisam nigdje zatvarao, bila mi ispred kuće (u kojoj sam živio kad sam bio u izbjeglištvu). Ja dođem, malo se provrtim tu i eto nje za par minutaMichun wrote:imala istu, zelenu. danima je mrcvarila i brala lisce da je hranim, drzala je u kutiji od kapi za usiNenji_Avero wrote: igrao sam se danima s gusjenicom... i dan danas se sjećam kako je izgledala... to mi je bio najbolji jaran ikad!![]()
![]()
nestala misteriozno. mislim da je tata bacio u travu
I na kraju dana, ja nju pustim opet, ona ode negdje u travu, pa sutra opet
- ExNihilo
#1023 Re: kad sam bio mali
Gledao nindza kornjače kako jedu pizzu i svaki dan mami trubio da mi je napravi. Bio sam ubjeđen da je pizza slatkiš, dok je kornjače jedu. I mama napravi pizzu. Krenuo ja jest, vidim SLANO.
Razočarao se ko nikad u životu, jer nisam mogao da shvatim zašto nindža kornjače jednu slano.
Razočarao se ko nikad u životu, jer nisam mogao da shvatim zašto nindža kornjače jednu slano.
- derion
#1024 Re: kad sam bio mali
Kad sam bio mali mislio sam:
- da će soka na slamčicu (u onim malim vrećicama) biti više ako bude pijuckao pomalo, u kratkim intervalima.
- da će se nešto strašno desiti ako se Titu opsuje nešto.
- da se romani (stripovi) prave na moru, jer su uvijek bili puuuno jeftiniji kada bih ljetovao na Jadranu.
- da nema ružnih Skandinavki, jer sam uvijek vidio lijepe plavuše na Jadranu.
- da su svi ljudi u ex-Jugoslaviji isti i da žive na isti način.
- da dobre vile žive na dnu rijeke Bosne i da nikada ne ulaze u Savu (još neprovjereno).
- da su Pežo i Peugeot dva različita tipa auta (Karadžiću, ko te rodi?)
- da će soka na slamčicu (u onim malim vrećicama) biti više ako bude pijuckao pomalo, u kratkim intervalima.
- da se romani (stripovi) prave na moru, jer su uvijek bili puuuno jeftiniji kada bih ljetovao na Jadranu.
- da dobre vile žive na dnu rijeke Bosne i da nikada ne ulaze u Savu (još neprovjereno).
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1025 Re: kad sam bio mali
ili ako se zakunes Titom, a slazhesderion wrote:Kad sam bio mali mislio sam: