Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Sarajevski_Marlboro

#1001 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Sarajevski_Marlboro »

:lol: :lol: :lol:

E to kad uvijete napravite pundju od toga :razz:
zamzija

#1002 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Ma srce si stvarno! Ali stvarno!
I dugujem ti čokoladu, tako si strpljiva :D
zamzija

#1003 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

I još kad bi mi neko rek'o ono što sam pitala prije dvije tri stranice.
Dakle novi zadatak :lol:
Treba mi fiksator / učvrščivač / pjena za kosu
Dakle prije nego što napravim frizuru, uvijem kosu, da stavim to nešto na kosu i da ona kad se uvije tj osuši da tako stoji. E sad ne znam šta je najbolje - valjda se to nešto stavlja na mokru kosu kad se opere :D
preporučite najbbolje!
Lounge Act

#1004 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lounge Act »

e da i ja bih to samo da nema onog efekta prasine po kosi, ja ne znam ranije dok sam se jos trudila uvijati kosu da li sam imala nekvalitetne pjene/gelove/lakove, ali nakon bilo cega sto stavim ta kao prasina, perut, ne znam ni ja sta je, se primijeti. bas sam bila rahat kad sam bila plavusa :lol:
mimsy

#1005 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by mimsy »

enisa wrote:e da i ja bih to samo da nema onog efekta prasine po kosi, ja ne znam ranije dok sam se jos trudila uvijati kosu da li sam imala nekvalitetne pjene/gelove/lakove, ali nakon bilo cega sto stavim ta kao prasina, perut, ne znam ni ja sta je, se primijeti. bas sam bila rahat kad sam bila plavusa :lol:
jest jest,meni se to od tafta znalo desiti..kao da mi se paucina pofatala po glavi :lol:
Abu FEED el-Castro

#1006 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Abu FEED el-Castro »

saga wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:MOZEL PITANJE?

Zena bi na celavo da se osisa. Ma reko' evo ja cu te, ima masinica imaju i makaze. Imal kakav savjet? Recimo gore da idem na 2-icu a sa strana kec?
Vjerovatno ima neki fol za "zenske ćele". Mislim i ranije nekad sam ja to radio i bili smo zadovoljni i ja i dotična ali evo vidim temu pa reko da se pokonsultujem. :)
Ja sam osisana na 2icu... mene sisa tako sto mi osisa sve na 2... i samo nazad jedan dio, ono uz vrat pa malo gore nekako, na keca... i ovo oko usiju malo vise skrati... valjda sam malo pomogla :mrgreen:
Inace i ja sad svjeza iz frizerskog, bas sam zarasla bila :s Al skupo brate, meni naplati 7KM, a liku koji se sisao slicno kao ja 5... nema smisla... U subotu idem u potragu za masinicom :razz:

Haj' metni sliku dav'dim :D :D

Hvala lijepo, skonto, pomogla si bas sto me zanimalo :)
Gospoda Ministarka

#1007 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Gospoda Ministarka »

bez_ideje wrote:Image

Samo je jedna gumica

A tako :shock: :D majke mi ne bih skontala da nisi i ovaj dio nacrtala :lol: :lol:
Sad mi ima smisla. :D
Lounge Act

#1008 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lounge Act »

LieToMe wrote:ne bih ni ja agresivan nacin vec nesto postepeno, jedini problem je sto je ispalo bas crno (iako nisam uzela crnu boju vec paletinu 510 srednje pepeljasto smedju) i sto je najgore nakon jucerasnjeg feniranja (ja se inace rjetko feniram kuci) kosa je nekakva ostra i suha, tako da cu vikend provesti lijepeci sve i svasta ne bi li se malo oporavila.
meni je najveci problem sto se vec dugo farbam u neke tamnosmedje varijante tako da mi je moja prirodna jako posvijetlila, pa kad izraste bude bas velik kontrast, mada nesto kontam ako budem mogla da izdrzim koji mjesec da nista ne stavljam na glavu da sto vise izraste moja, da joj konacno odredim neku nijansu.
e i meni je kosa bila suha poslije paletinih farbi pa ih vise ne koristim, a bas sto kazes kako koristim tamnije boje moja kosa mi posvijetlila. ja sad stavljam garnierove njegujuce boje, pise da se ispiru do 28 pranja, ali ne primijetim nesto da se ispiru, a kosu farbam kad imam porast pa se valjda i ne stignu isprat (kosu perem 2, najvise 3 puta sedmicno)
Lounge Act

#1009 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lounge Act »

inspire_me wrote:Dzaba, nista ne znaci frizura kao frizura, morala bih staviti i svoju sliku da vidite sta mi bolje stoji, a dje's to :D :D
ma zamrljas lice u paintu, samo da vidimo obrise i eto :lol:
alica.k

#1010 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

necete vjerovat ljudi, al onaj klorane sampon citron sto sam uzela? za svakodnevnu upotrebu.

bude mi kosa i po tri dana cista od njega.

cekala sam par pranja da vidim jel bas od njega il je nesto drugo...i je. od njega je!

a sto ej najbolje, kosa bude sva leprsava i fina!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1011 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyblue18 »

alica.k wrote:necete vjerovat ljudi, al onaj klorane sampon citron sto sam uzela? za svakodnevnu upotrebu.

cekala sam par pranja da vidim jel bas od njega il je nesto drugo...i je. od njega je!

Gdjes uzela to, koliko para? :oops: :D
vjesticanametli

#1012 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by vjesticanametli »

LieToMe wrote:dobro jutro dame moje :-D juce mi je trebala promjena i osisah se (sreca pa kosu do pola ledja nisam skratila skroz na kratko a bilo me opasno spucalo) i vec zazalih sto sam ista uradila sa glOve jer je ocajno. citavo jutro ponavljam sebi "kod ovog frizera (kojeg btw svi hvale) si otisla tri puta:prvi put, zadnji put i NIKAD VIŠE!!!"
uglavnom, nisam zadovoljna iako sam jutros pokupila par komplimenata jer mi je siske toliko skratio da sam jutros na posao snalice stavila ko da mi je 5 godina :lol: ostatak glave i nije tako los, fino je isisano ruku na srce (mozda najbolje slojevito ikad) mada mi je na onu moju samo vrhove skinuo 5 cenata, a nije ostecena bila. mislim da me za dugo nece uhvatiti da se sisam. muz je bio najkrvaviji :lol: kaze ti si sa ljepsom frizurom otisla u frizerski salon :lol: kasnije se vadio kao eto nije lose, fino je, kad se malo bolje pogleda :lol: :( mislim da me po godine nece uhvatiti da se odem sisati, bar dok ove siske ne porastu.
e sad, mene zanima nesto po pitanju one lushove kane. naime, kosa mi je tamno smedja, koristila dugo loreal casting (smedje tonove) i kosa pocela ici na crvenkasto. uzmem neku pepeljasto smedju da ubijem crvenilo kosa ispala crna :( (sad bih nekako da predjem na neke toplije nijanse smedje (samo ne spominjite sisanje briznucu u plac) pa me zanima ima li kakve sanse sa onom kanom sto je svi hvale i moze li to generalno na ofarbanu kosu???
ako ima neko sa slicnim iskustvom da me pRosvjetli bila bih mu zahvalna :)
eee da ono sto sam nedavno spominjala, uil paletta, za skidanje boje, kod nas u sarajevu nema
upomoc imam isti problem...........necu da bIdnem ni crna ni crvena :( hocu smeĐŽu boju nazad
*mima*

#1013 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by *mima* »

Maska od zelene gline........fantasticna za kosu.........konacno moja tanka kosa na nesto lici :D ........a i obavezno je preme samponom za volumen
alica.k

#1014 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

ladyblue18 wrote:
alica.k wrote:necete vjerovat ljudi, al onaj klorane sampon citron sto sam uzela? za svakodnevnu upotrebu.

Gdjes uzela to, koliko para? :oops: :D
u apotekama ima, ista firma koja proizvodi i avene, 13.50KM.

Image

to je sampon
Last edited by alica.k on 01/04/2011 12:27, edited 1 time in total.
bez_ideje

#1015 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Koliko rapa je zelena glina u onim biljnim apotekama ?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1016 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyblue18 »

Fala alice bas cu pogledati. :)
*mima*

#1017 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by *mima* »

bez_ideje wrote:Koliko rapa je zelena glina u onim biljnim apotekama ?

200 gr....oko 5 km....i manje......maska za kosu...za lice.....pijem je.......ma evo me sva zelena.... :lol: .....odlicna je....bar meni...
bez_ideje

#1018 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Super.......ja sam je trazila prije pola godine,tad su me svi blijedo gledali .....sad je vidim svukuda :twisted: :twisted:
Kako je pijes...mislim,koliko razmutis ?
Cholina_Lokica

#1019 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Cholina_Lokica »

*mima* wrote:

200 gr....oko 5 km....i manje......maska za kosu...za lice.....pijem je.......ma evo me sva zelena.... :lol: .....odlicna je....bar meni...
Mazes li je na hljeb, umjesto pastete :D
*mima*

#1020 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by *mima* »

bez_ideje wrote:Super.......ja sam je trazila prije pola godine,tad su me svi blijedo gledali .....sad je vidim svukuda :twisted: :twisted:
Kako je pijes...mislim,koliko razmutis ?

Prva sedmica - Glina se pije ujutro, na tašte, ne mješajući je (ostaviti talog na dnu čaše).
Druga sedmica - Glinena voda se pije ujutro na prazan želudac a prethodno se promiješa drvenom kašikom i ostavi da malo odstoji.
Treća sedmica - Pošto se promiješa, rastvor gline u vodi drvenom kašikom, popije se odmah, na tašte.
*mima*

#1021 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by *mima* »

Cholina_Lokica wrote:
*mima* wrote:

Mazes li je na hljeb, umjesto pastete :D

Nemoj se kofrcit sa svojom kosom..... :twisted:
Cholina_Lokica

#1022 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Cholina_Lokica »

Nisam je ni spomenula :D
*mima*

#1023 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by *mima* »

Ja sam tu glinu malo zapostavila....uvijek sam je imala u kuci....od kad sam nekad daaaaaaaavno procitala knjige od RIKE ZARAI......kako se samo zena izlijecila sa zelenom glinom......treba samo pogledat sastav gline.....odlicno.....
*mima*

#1024 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by *mima* »

Cholina_Lokica wrote:Nisam je ni spomenula :D

ne trebas ni spominjat....ja kad vidim tvoj nick.....u glavi mi tvoja kosa.....haj bjezi odavde
Cholina_Lokica

#1025 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Cholina_Lokica »

*mima* wrote:
Cholina_Lokica wrote:Nisam je ni spomenula :D

ne trebas ni spominjat....ja kad vidim tvoj nick.....u glavi mi tvoja kosa.....haj bjezi odavde
Kad se budem sisala, sve cu da pokupim i donesem ti :D
Post Reply