el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
juventus
#1001 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Mene bi sad bilo sramota i uzeti titulu u sezoni u kojoj si poražen 5:0 od glavog rivala. 
-
fixer
#1002 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Prvo s Barcelonom ne mozes igrati u ovoj formaciji sa zadnjom linijom na 40 metara. Logicno je da ce Barca imati sredinu terena, pa im nije problem dati nekom od napadaca loptu u for. A druga stvar - cim Barci nije odgovarao taj visoko postavljeni zadnji Realov red, prebacili bi loptu na bok i prodirali po njemu i prinudili Real da se ipak povuce. Rezultat - zadnja linija Reala naceta i napola konfuzna. Pogledajte samo kako je Capello postavljao taktiku protiv Barce.juventus wrote:Ne možeš protiv Barcelone kopati rovove i stvarati strateške utvrde ispred svog gola i na sredini terena. To je problem. Možda bi se moglo i njima kad ne uspiju zabiti u prvih pola sata, pa se poslije unervoze, a ti uzmeš bod.
Ali kad mašina krene, kad načne protivnika, onda očekuj samo ples na terenu i moli se da ne budeš osramoćen. Bio na golu Casillas ili neko drugi, a na klupi Mourinho ili bilo ko. To je jednostavno tako.
-
fixer
#1003 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Inace ove iz Juventusa krasi ogromna etika.juventus wrote:Mene bi sad bilo sramota i uzeti titulu u sezoni u kojoj si poražen 5:0 od glavog rivala.
- Libyano
#1004 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Kako Raul sad zahvaljuje Bogu sto se na vrijeme izvukao... 
-
SKONEL_
#1005 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Mislim da navijaci REAL trebajuda da priznaju da je sinoc BARCA zasluzeno pobjedila,imaju srece sto sinoc nisu dobili dva crvena kartona a ne jedan i RAMOS je pokazao kakav je ne fer igrac..mislim da je barcelona i ove sezone kvalitetnija ekipa od REALA..
- Tvrtko II Kotromanić
#1006 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
i on je u zadnjih par sezona znao dobro fasovati od strasne barceLibyano wrote:Kako Raul sad zahvaljuje Bogu sto se na vrijeme izvukao...
- 2407
#1007 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Ne spominji Juventus da ne bi bilo belajafixer wrote:Inace ove iz Juventusa krasi ogromna etika.juventus wrote:Mene bi sad bilo sramota i uzeti titulu u sezoni u kojoj si poražen 5:0 od glavog rivala.
-
fixer
#1008 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
On, ja mislim, zahvaljuje Bogu jer je pobjedio fudbal.Libyano wrote:Kako Raul sad zahvaljuje Bogu sto se na vrijeme izvukao...
-
5 0 5
-
sistematski pregled
#1010 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Sve je super sve je za PET, kad si muško i voliš nogomet...
- Zmijuga loma
-
5 0 5
#1012 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Guardiola/Mourinho:
While Mourinho kept on complicating things for himself and his players, there was Guardiola dealing with each game in itself trying to simplify things and face all the problems instead of ignoring them.
The tactical genius, Mourniho, was confident about his team’s midfield playing football, for the first time against Barcelona, instead of parking-the-bus and the result, however, was slightly disappointing. He might as well now have a dilemma about whether his team should adopt an offensive strategy or a defensive one in the 2nd leg game.
Guardiola, on paper had a routine strategy with a predictable line-up. However, on the field things were much more different. The defense was tighter as the whole team pushed on Madrid players forcing their midfield to lose the ball really fast. The total-football philosophy was perfectly applied, except for a couple of defensive slips that resulted in dangerous counter-attacks for Real Madrid. The whole Barcelona team was actually playing like a whole unit: tight on the defense and stretched on the offense.
The off-match show was Mourinho’s, but the klix match show was Guardiola’s.
Messi/Ronaldo:
To score is one thing, to play but not score is another; to be ineffective during the whole game is yet another thing.
Messi did not score against Madrid having sacrificed a record of scoring in 10 consecutive matches (9 with Barcelona and 1 with Argentina); nevertheless, he was crucial during the game as he assisted Villa. Twice!
Ronaldo, however, as in last season’s two games against Barcelona, found himself helpless against a strong central defense: Pique and Puyol. Except for two free-kicks, Ronaldo was not able to find any space available to play his game!
Barca/Madrid:
The result was thus humiliating to the royal team with five goals to nil. The maestro Xavi scored the opening goal 10 minutes after the game kicked-off. The carnival never ceased to end as goals were scored and chances wasted. Pedro scored the second, Villa the third and fourth goals, while Jeffren closed the curtains with a great finish four minutes after he was substituted in for Pedro.
Valdes was also a crucial factor in the game as he saved his goal twice superbly early in the game leaving Los Blancos without a chance of seeing the light.
Madrid players, on the other hand, were not able to handle the loss. The tension overwhelmed them to the point where they started knocking down Barcelona players, one after the other, thus seven players from Real Madrid were shown the yellow card, while Ramos was later shown the red card for a harsh tackle on Messi and a punch on Puyol’s face.
The show was absolutely stunning! The ball was kept on the move between Barcelona players as they tickled it one after the other forming a great piece of football art with 67% ball possession!
“I’m sorry, but we will be celebrating this victory,” said Guardiola in the post-match press conference. Likewise, Pique’s hand for the five goals scored will always be remembered; and as Xavi said, “winning against Madrid is like having an orgasm.” Nevertheless, the league is still far from being decided yet and winning against Madrid only signifies another three points as the Blaugrana rank at the top of the table two points ahead of Los Blancos. However, this victory only shows the results of a Barcelona project that is being built year after year which focuses on youth, total-football and hard work, while the Madrid project, whether with Mourinho or not, seems to be far from being a success.
Barcelona won five to nil? Yes, and the Madrid loss is far more serious than just another game lost.
- ultima_palabra
#1013 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Mislim da je to pojednostavljeno gledanje na stvari... atmosfera pred ovaj meč se zagrijavala mjesecima i igrači sigurno znaju šta ih čeka u slučaju ovakvog debakla... a još na klupi imaju takvog motivatora2407 wrote:Ne znam drug sta da ti kazem. Ni malo mi nije drago sto je Barca pobjedila a pogtovo ne onoliko koliko je pobjedila, ali drugog razloga ne vidim. Ni Benzu, ni CR-u ni Ozilu, ni Mariji, ni Khediri... nije stalo do Reala niti do derbija dok je drugoj strani klub i derbi sve. Moje vidjenje stvari koje ne mora biti ni malo tacno.ultima_palabra wrote:2407 wrote:Sinoc se vidjela razlika izmedju igraca koji igraju za svoj klub i obicnih placenika.Pa zar i ti?
Uprkos gazenju, i dalje mislim da ce Real bolje proci ove sezone sto se titula tice, ali u situacijama kao sinoc milsim da je presudan onaj gore navedeni faktor.
Mislim da je u pitanju: 1. ogromna razlika u uigranosti ekipa, 2. neke situacije koje su prelomile meč na stranu Barce a koje se mogu okarakterisati kao sreća ili sudijski previd, 3. mislim da i Mou ima svoje krivice - ovakva utakmica je rat, a on nije najbolje procijenio s kojim igračima može u boj (ne poznaje je ih dovoljno još uvijek).
U aprilu će biti druga priča... dotad neka Barca uživa u velikoj pobjedi.
-
paloma
#1014 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Ovaj datum zapisati u kalendar:
16 Apr 2011 Real Madrid - FC Barcelona Bernabéu, Madrid
16 Apr 2011 Real Madrid - FC Barcelona Bernabéu, Madrid
- smoki_choko
#1015 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
nas ne guze glavni protivnici ko vasfixer wrote:Inace ove iz Juventusa krasi ogromna etika.juventus wrote:Mene bi sad bilo sramota i uzeti titulu u sezoni u kojoj si poražen 5:0 od glavog rivala.
- fedor
#1016 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Ne, u pravu si, vas guze mnogo manji protivnici...smoki_choko wrote:nas ne guze glavni protivnici ko vasfixer wrote:Inace ove iz Juventusa krasi ogromna etika.juventus wrote:Mene bi sad bilo sramota i uzeti titulu u sezoni u kojoj si poražen 5:0 od glavog rivala.
-
5 0 5
#1017 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Što? Jel to zimus RM opet planira potrošiti pola milijaarde eura?ultima_palabra wrote: U aprilu će biti druga priča... dotad neka Barca uživa u velikoj pobjedi.
- fedor
#1018 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Ne, nego ćemo se osvetiti!505sCrtom wrote:Što? Jel to zimus RM opet planira potrošiti pola milijaarde eura?ultima_palabra wrote: U aprilu će biti druga priča... dotad neka Barca uživa u velikoj pobjedi.
-
SKONEL_
#1019 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Sad svi navijaci REALA govore vidjecemo kako ce biti na Bernabeu,dzabe pricate ali ce barsa i ove sezone da osvoji primeru..i kakav bernabe izgubicete i tamo..nemoj te se sad izvlacit..pa ja red je bilo..
- ultima_palabra
#1020 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
505sCrtom wrote:Što? Jel to zimus RM opet planira potrošiti pola milijaarde eura?ultima_palabra wrote: U aprilu će biti druga priča... dotad neka Barca uživa u velikoj pobjedi.
http://www.zonalmarking.net/2010/11/30/ ... d-tactics/Still, if Mourinho does one thing well, it is learning lessons from defeats. He has never been on the end of a defeat like this, but one year and five days ago, his Inter side were completely outplayed by Barcelona at the Nou Camp, losing 2-0 and getting passed off the pitch in a manner similar to tonight. By the time the two sides contested the semi-final in late April, however, Mourinho had worked out how to beat Barcelona, and Inter won the tie.
The return fixture is on April 17 at the Bernabeu, and so Mourinho has a similar amount of time to work out how to turn this one around.
- fedor
#1021 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Volim REAL, i priznajem da je barca sinoć rasturila Madriđane! Ali sačekajmo, do aprila....vidjet ćemo!SKONEL_ wrote:Sad svi navijaci REALA govore vidjecemo kako ce biti na Bernabeu,dzabe pricate ali ce barsa i ove sezone da osvoji primeru..i kakav bernabe izgubicete i tamo..nemoj te se sad izvlacit..pa ja red je bilo..
-
paprica29
#1022 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Sve sami stručnjaci treneri. Ima li ko da prevodi Murinju, ispast će nešto od njega.fixer wrote:Nema mi veceg ljudskog izmeta od onog Pikca. Pretprosle godine igrao sa Ronaldom i prosle igraju jedan protiv drugog i ovaj ga provocira. Nesto mu dobacuje, unosi se, podsmjehuje se. Koji je ono degen pokazuje i onaj clip kad gadja vlastitog navijaca sjemenkama. Bas je bahato govno. Ne sumnjam da sutra ako ode iz Barce, da ce nekom dobrno polomiti nogu kad bude igrao s Barcelonom.ultima_palabra wrote:Guardiola, Messi, Iniesta i ostali su na svaki način pokušali isprovocirati protivnika... što je normala u ovim dvobojima, htjeli su ovu pobjedu natrljati madridistima po faciAli nemojmo se onda iščuđavati Ramosu i ostalima na reakciji, šta su tražili to su i dobili na kraju... što kaže onaj komentator sa Arene, sudija je trebao odsvirati kraj na isteku 90-te da bi se izbjeglo sranje.
Jedna stvar je interesantna. Portugal je igrao protiv Spanije i razmontirali su ih. Vidio sam samo isjecke, a nisam gledao kako je to sve izgledalo u 90 minuta.
Po meni je greska u formaciji. Ozil je trebao da bude u istoj ravni sa Alonsom i Khedirom, gdje bi se igrala formacija 4-3-3. I mislim da se nije trebalo igrati sa zadnjom linijom na 40 metara od gola. Vec se trebalo igrati zgusnuto pred golmanom. Ova visoka postavka nije uopce losa zamisao, ali se obila od glavu jer su igraci bili smrznuti, prepadnuti, a za nju je potrebna velika koncentracija.
-
5 0 5
#1023 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Kako? Sačekaj prvo da RM odigra sa Valenciom, Sevillom, Villarrealom. Do aprila RM bi mogao biti i na -10.fedor wrote:Ne, nego ćemo se osvetiti!505sCrtom wrote:Što? Jel to zimus RM opet planira potrošiti pola milijaarde eura?ultima_palabra wrote: U aprilu će biti druga priča... dotad neka Barca uživa u velikoj pobjedi.
Idućih 5 za Barcelonu: Osasuna 12, Real Sociedad 9, Espanyol 4, Levante 16, Deportivo 14
Idućih 5 za Real Madrid: Valencia 5, Zaragoza 20, Sevilla 8, Getafe 11, Villarreal 3
- fedor
#1024 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Nemoj biti nestrpljiv dečko. Sve ćemo te utakmice da riješimo u svoju korist! Vidimo se iduće godine!505sCrtom wrote: Kako? Sačekaj prvo da RM odigra sa Valenciom, Sevillom, Villarrealom. Do aprila RM bi mogao biti i na -10.
Idućih 5 za Barcelonu: Osasuna 12, Real Sociedad 9, Espanyol 4, Levante 16, Deportivo 14
Idućih 5 za Real Madrid: Valencia 5, Zaragoza 20, Sevilla 8, Getafe 11, Villarreal 3
- Šibicar
#1025 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Moram još nešto reći,a vezano je za Murinja,mislim da se njegova filozofija fudbala ne slaže sa Realovom,jer navijači Reala kao i sam klub su navikli da za njih uvijek igraju najveće zvijezde,dok je Murinjo kad je došao u Chelsea,iako je imao sve pare svijeta da dovede igrače koje želi,on je dovodio one igrače za koje je smatrao da su mu potrebni ili u njima prepoznao neki talenat i potencijal,što nikako nije zavisilo od njihovog imena,renomea ili statusa zvijezde.Čak se i "nasilno" dovodjenje Shevchenka u Chelsea,kao velike zvijezde tada,pokazalo kao veliki promašaj.Znači mišljenja sam da Murinjo,koliko god imao para na raspolaganju,više voli da od potencijala napravi igračinu,nego da dobije gotov proizvod ili ti ga mega zvijezdu.Nešto slično sam napisao i kad je tek došao u Real i kad su se na listi pojačanja počela nalaziti imena big starova,nikako mi to nije ličilo na Murinja i njegovu filozofiju igre,i mislim da većina ovih igrača koji igraju u Realu nije dovedena na njegovo insistiranje,već da je moralo tako da bi Real bio REAL.