Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Nisrin

#1001 Re: Renault Megane all about

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 13/07/2013 16:59, edited 1 time in total.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1002 Re: Renault Megane all about

Post by mali_milojica »

kakaljin wrote:
johntra wrote:U ovom slučaju ne znaš šta je bilo, pa se čovjek odvojio...Benjo je dobar momak, tako da ne bi trebalo niko da požali, ako ode kod njega...Na kraju krajeva, Edvin je i dalje tu...
Pogresno si skontao, govorim da je po meni bolje da je vise dobrih majstora na jednom mjestu da imaju kvalitetan servis na jednom mjestu.
Zajednica=propalica
Dva brata se zavade zbog bezveznijih stvari od para,dva majstora bi se vjerovatno poklala ili bi radili kljucevi,pajseri,cekici i ostali sitni alat :D
direstraits0078

#1003 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

Flashao bi jedan drugom ECU. :lol:

Dobro je za krajnjeg korisnika i ovako, veca je konkurentnost. :thumbup:
salih88

#1004 Re: Renault Megane all about

Post by salih88 »

Pozdrav

Ja sam prije neki dan pitao na forumu od megana kako postaviti sat u renault megane II

@drndalo je nakon toga postavili post na engleskom koji objasnjava kako postaviti

Problem je u tome sto na mom renault megane II ne postoje dugmad za podešavanje, a isto tako ne kontam koje dugme lijevo iznad volana. :(

Kada pritisnem I drzim dugme na kontrolnoj ploči resetuje mi postavke koje trenutacno pokazuje. Na lijevoj rucici koja sluzi za paljenje svjetala imam neku tipku auto, za koju ne znam zasto sluzi.

Bio bih vrlo zadovoljan kad biste mi odgovorili. Ovako isto kao da vozim negdje u Australiji

Lijep pozdrav
Warashii

#1005 Re: Renault Megane all about

Post by Warashii »

Jbo ga MEgane II i farovi.
Bas nema jednostavnijeg nacina skidanja farova osim da se skine kompletan prednji branik?
Imam problem sa zmigavcem koji cu izgleda moci jedino rjesiti tako da izvadim far a vadjenje fara je haman pa rastavljanje pola auta.
iSwagga

#1006 Re: Renault Megane all about

Post by iSwagga »

Pozdrav raja, pitanje za vlasnike Megana sa ugradjenim ZEDERom. S obzirom da se pali na karticu a ne na klasicni kljuc da li ugradnjom zedera moze vrsiti elektroblokada paljenja motora? Dakle osnovna funkcija zedera. Konkretno, ugradio sam u Megana 2007. god ali i kad aktiviram zeder auto se i dalje upali? Pa me interesuje da nije to sto je na karticu? Ili da ipak ja ovo vratim majstoru da 'popravi'? Hvala :)
Alenbeg

#1007 Re: Renault Megane all about

Post by Alenbeg »

Kupio sam Renault Megane 1.5 dci 2010 g. sa celicnim felgama 15 incha, 5 rupa. E sad sam htio kupiti rezervnu gumu, jer je nisam dobio u autu (samo neki kit za popravku). Nigdje nisam uspio naci podatak za ove felge sto se tice oznake, barem sa ove vanjske strane felge kad skinem ratkapu. Mjerio sam metrom od pocetka sarafa pa do kraja centralne rupe i ispada mi da je 10 cm. Sad negdje na netu sam nasao da su felge 5X100, negdje 5X104, pa 5X108 itd. Gdje mogu ovu felgu kupiti polovnu za rezervu? Gledao sam po PIK-u ali su vecina stari model ili za Lagunu i neka veca dimenzija. Zato molim ko moze da mi tacno kaze dimenzije ove felge i gdje je mogu povoljno kupiti, moze i sa gumom? Hvala unaprijed...
direstraits0078

#1008 Re: Renault Megane all about

5x114.3, ø66, tesko ces ih naci u slobodnoj prodaji ali pokusaj nazvati otpade, mozda imaju. :bih:
salih88

#1009 Re: AW: Renault Megane all about

Post by salih88 »

salih88 wrote:Pozdrav

Ja sam prije neki dan pitao na forumu od megana kako postaviti sat u renault megane II

@drndalo je nakon toga postavili post na engleskom koji objasnjava kako postaviti

Problem je u tome sto na mom renault megane II ne postoje dugmad za podešavanje, a isto tako ne kontam koje dugme lijevo iznad volana. :(

Kada pritisnem I drzim dugme na kontrolnoj ploči resetuje mi postavke koje trenutacno pokazuje. Na lijevoj rucici koja sluzi za paljenje svjetala imam neku tipku auto, za koju ne znam zasto sluzi.

Bio bih vrlo zadovoljan kad biste mi odgovorili. Ovako isto kao da vozim negdje u Australiji

Lijep pozdrav
Rijeseno - sat se podesava na rucici iza volana koja sluzi za pojacavanje i amanjivanje. Ali kod mene nisu radila source dugmad. NAPRAVLJENO. Hvala @drndalo

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 4 Beta
salih88

#1010 Re: AW: Renault Megane all about

Post by salih88 »

Warashii wrote:Jbo ga MEgane II i farovi.
Bas nema jednostavnijeg nacina skidanja farova osim da se skine kompletan prednji branik?
Imam problem sa zmigavcem koji cu izgleda moci jedino rjesiti tako da izvadim far a vadjenje fara je haman pa rastavljanje pola auta.
Ja sam isto imao problem sa svjetlima. Ali ne mora se sve skidati. Ako mijenjas lijevo svjetlo, smotas puni desni, odvrnes poklopac i promjenis. ;)
salih88

#1011 Re: AW: Renault Megane all about

Post by salih88 »

Ne znam za ostale ali dugo mi se vec vuce problem sa SENZORIMA NA VRATIMA. Imam Megane 2. Na lijevoj strani skoro pa i ne rade a na desnoj bez problema.

Znaci kad hocu da otkljucam, prvo moram desno ubaciti ruku u bravu pa mogu ici sjesti. :?

Jel' neko imao isti problem?

Ima li mogucnost da se ovi senzori ociste?

Warashii

#1012 Re: AW: Renault Megane all about

Post by Warashii »

salih88 wrote:
Ja sam isto imao problem sa svjetlima. Ali ne mora se sve skidati. Ako mijenjas lijevo svjetlo, smotas puni desni, odvrnes poklopac i promjenis. ;)
JEst kad mjenjas sijalice, al da izvadis cijeli far moras raskopat pola auta :) .
salih88

#1013 Re: AW: Renault Megane all about

Post by salih88 »

Warashii wrote:
salih88 wrote:
JEst kad mjenjas sijalice, al da izvadis cijeli far moras raskopat pola auta :) .
Eh to jest, isto kao kad bosanac izgubi marku pa uzore cijelu njivu, isto ovdje i zbog fara moras skidati sve. Dobro je da se motor ne mora vaditi vani :D

johntra

#1014 Re: AW: Renault Megane all about

Post by johntra »

Warashii wrote: JEst kad mjenjas sijalice, al da izvadis cijeli far moras raskopat pola auta :) .
a to se inače skoro svakodnevno radi... :-)
shlauf

#1015 Re: AW: Renault Megane all about

Post by shlauf »

johntra wrote:
Warashii wrote: JEst kad mjenjas sijalice, al da izvadis cijeli far moras raskopat pola auta :) .
a to se inače skoro svakodnevno radi... :-)
6 žabica i 4 šarafa i prednja karambolka pada pred noge. Ako hoćeš da je cijelu odvojiš od auta onda ispod se skidaju još 3 šarafa na zaštiti motora i raskopčava se džek od maglenki. Onda imaš sve pred sobom. Za skidanje fara toreks 30 i odvrnu se 3 šarafa i far je slobodan. Sve traje 10-tak minuta.

:autic:
citroen xm

#1016 Re: Renault Megane all about

Post by citroen xm »

A i činjenica je da ništa od toga ne trebaš raditi i da samo uz malo vještine možeš zamjeniti sijalicu bez skidanja bilo čega poput branika i fara.
Tema prežvakana 100 puta i opet joj se neki vraćaju.
Warashii

#1017 Re: Renault Megane all about

Post by Warashii »

citroen xm wrote:A i činjenica je da ništa od toga ne trebaš raditi i da samo uz malo vještine možeš zamjeniti sijalicu bez skidanja bilo čega poput branika i fara.
Ama nije cij izmjene sijalice jbt nego mjenjanje FARA.
@shlauf jest jednostavno onom ko zna al ko ne zna bar ce jednu zabicu da polomi.
Pa meni su dvije pukle dok sam skino plastiku ispod sofersajbe da ocistim odvode :) .
direstraits0078

#1018 Re: Renault Megane all about

Njezno to moras, nije to g2...
kakaljin

#1019 Re: Renault Megane all about

Post by kakaljin »

Warashii wrote:
citroen xm wrote:A i činjenica je da ništa od toga ne trebaš raditi i da samo uz malo vještine možeš zamjeniti sijalicu bez skidanja bilo čega poput branika i fara.
Ama nije cij izmjene sijalice jbt nego mjenjanje FARA.
@shlauf jest jednostavno onom ko zna al ko ne zna bar ce jednu zabicu da polomi.
Pa meni su dvije pukle dok sam skino plastiku ispod sofersajbe da ocistim odvode :) .
Meni je jednom otisla sijalica i otisao sam u ovlasteni servis i zamjenise mi u servisu i naplatise sve sa sijalicom 10 KM tako da je najbolje sve prepustiti ovlastenom servisu da odrade fno i precizno
salih88

#1020 Re: AW: Renault Megane all about

Post by salih88 »

Ne znam za ostale ali dugo mi se vec vuce problem sa SENZORIMA NA VRATIMA. Imam Megane 2. Na lijevoj strani skoro pa i ne rade a na desnoj bez problema.

Znaci kad hocu da otkljucam, prvo moram desno ubaciti ruku u bravu pa mogu ici sjesti. :?

POMAGAJTE JER STVARNO NERVIRA OVA STVAR :|
drndalo

#1021 Re: AW: Renault Megane all about

Post by drndalo »

salih88 wrote:Ne znam za ostale ali dugo mi se vec vuce problem sa SENZORIMA NA VRATIMA. Imam Megane 2. Na lijevoj strani skoro pa i ne rade a na desnoj bez problema.

Ja nikako da skontam sta u stvari pitas ???

Sta ti tacno znaci ovo sto sam oznacio, jer ne kontam nista osim da hoces da otkljucas i da hoces da sjednes kad otkljucas, ali sta se desava izmedju, ne kontam...?
salih88

#1022 Re: AW: Renault Megane all about

Post by salih88 »

drndalo wrote:
salih88 wrote:Ne znam za ostale ali dugo mi se vec vuce problem sa SENZORIMA NA VRATIMA. Imam Megane 2. Na lijevoj strani skoro pa i ne rade a na desnoj bez problema.

Ja nikako da skontam sta u stvari pitas ???

Sta ti tacno znaci ovo sto sam oznacio, jer ne kontam nista osim da hoces da otkljucas i da hoces da sjednes kad otkljucas, ali sta se desava izmedju, ne kontam...?
Ispod onog dijela sto se otvaraju vrata auta(poznat kao brava) nalaze se senzori, koji primjete kada se ubaci ruka. Znaci nije potrebno otkljucavati na daljinski. Nego samo doci sa daljiskim od auta blizu auta te ubaciti ruku u bravu on se sam otkljuca. Ne mora se uopste daljinski traziti ukoliko ga drzimo u torbici.

Eh sad interesuje me da li postoji mogucnost da se ociste ti senzori na lijevoj strani jer ne prepoznaju kad ubacim ruku na lijevoj strani u bravi (ne zeli da prepozna ruku i da otkljuca auto)

faraon_sa

#1023 Re: Renault Megane all about

Post by faraon_sa »

Drustvo, imam jedno pitanje vezano za megan 2 i nasiroko poznati problem sa sijalicama. Ove sijalice koje sam do sada koristio za kratka svjetla (sve su bili neki šklj proizvodzaci) se naravno nisu pokazale kako treba. Hem su crkavale svako malo, hem je osvjetljenje katastrofa. Hajd sreca nisu skupe, al me vise nervira slabo osvjetljenje. Mene sada interesuje vase iskustvo sa ovim malo poznatiji markama (OSRAM, Philips) i koje su se vama pokazale dobre. Dakle da traju malo duze (jer su ipak skuplje od ovih obicnih) i da je osvjetljenje bolje. Citam o ovim nekim NightBreaker, Cool blue, silverstar, light day... al reko da opet vidim vasa iskustva...
iSwagga

#1024 Re: AW: Renault Megane all about

Post by iSwagga »

Ja imam te senzore na vratima, ali mi ne radi to 'automatsko' otkljucavanje kada pridjem brave sa kljucem u ruci ili dzepu. Da li ima neka opcija/dugma da se aktivira ili...?
lavic

#1025 Re: Renault Megane all about

Post by lavic »

faraon_sa wrote:Drustvo, imam jedno pitanje vezano za megan 2 i nasiroko poznati problem sa sijalicama. Ove sijalice koje sam do sada koristio za kratka svjetla (sve su bili neki šklj proizvodzaci) se naravno nisu pokazale kako treba. Hem su crkavale svako malo, hem je osvjetljenje katastrofa. Hajd sreca nisu skupe, al me vise nervira slabo osvjetljenje. Mene sada interesuje vase iskustvo sa ovim malo poznatiji markama (OSRAM, Philips) i koje su se vama pokazale dobre. Dakle da traju malo duze (jer su ipak skuplje od ovih obicnih) i da je osvjetljenje bolje. Citam o ovim nekim NightBreaker, Cool blue, silverstar, light day... al reko da opet vidim vasa iskustva...
Ako ne zelis cesto da mijenjas sijalice onda stavi Osram "ultra life" ili "silverstar2".
Od Phillips sijalica "long life"
Post Reply