Marokanski iscjelitelj u Bosni

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
Barrett

#1001 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Barrett »

dinoxy wrote:
Barrett wrote:
Ili psihijatrija ili pak malo old school "rukje" should do the job nicely.
Ako nisi vjernik, poštuj one koji jesu, mozda nekog vrijeđaš...jer je pomenuta tema u sklopu vjere...
Ni mene vjernici ne poštuju, grade bogomolje od mojih para pa nikome ništa jelte. Niste valjda postali toliko osjetljivi da vas i riječi vrijeđaju, daj ba.
dinoxy

#1002 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

Barrett wrote:
dinoxy wrote:
Barrett wrote:
Ili psihijatrija ili pak malo old school "rukje" should do the job nicely.
Ako nisi vjernik, poštuj one koji jesu, mozda nekog vrijeđaš...jer je pomenuta tema u sklopu vjere...
Ni mene vjernici ne poštuju, grade bogomolje od mojih para pa nikome ništa jelte. Niste valjda postali toliko osjetljivi da vas i riječi vrijeđaju, daj ba.
Od tvojih para...ma daj bolan o čemu pričaš, pa ti lupetas pravo...kojih tovjih bolan, pa ne grade se bogomolje iz budzeta drzave, entiteta ili kantona, pa da tu ima tvojih para...to ti ono po starom dobrom obicaju, prica narod...
karanana

#1003 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by karanana »

dinoxy wrote:
karanana wrote:pozitivko, pozitivno misljenje, ali realnost je jedno a happy end filmovi drugo. pa i mekki ima dvije zene pa pipka.

dinoxy, vidim branis vjeru na ovoj temi iako to nije ni tema i iako svi mi koji smo protiv ovoga chike u jednu ruku takodjer branimo vjeru.
reci mi kakvo je tvoje misljenje o osobi o kojoj se ovdje prica i o kojoj je tema. pretpostavljam da si protiv njega.
Moj/moja karanano, ti si poceo da branis vjeru, "odvajajuci" je od doticnog gospoddina...a ja rekoh da neko ko pise postove poput tvojih, nikako ne moze braniti vjeru...sjecas se ono mozda je to supljak(a branio bih i odvajao)...
sto se tice Torabija, nemam stav, jer ako procitas ili pogledas i govor mr.Kuduzovica, on nije rekao da se bioenergija krsi sa islamskim vjerovanjem, vec pominje nacin na koji Torabi prenosi energiju i koje dijelove žena dohvati tom prilikom...kao naravno i jos neke druge stvari...al na samom pocetku nije rekao da je bioenergija u suprotnosti...procitaj/pogledaj...
vjerovatno za razliku od tebe, istina je da ja nisam neki vjernik kad su u pitanju neka striktna pracenja vjere u pogledu mnogih ovozemaljskih stvari (konzumiranje alkohola, sex prije braka, kocka, neklanjanje 5 vakata su neke od stvari koje mi ljudi-vjernici mogu zamjeriti). hrasnom sam replicirao da su mozda hadz, jerusalemi i sve stvari vezane za vjeru ublehe a mozda i nisu, ja svakom dopustam da ima svoje misljenje o tome.
pored ovog gore navedenog ne znam ni puno sura ni ucenja iz kurana, ali znam ono esheduallah....i citao sam o islamu i stvarima koje su najvaznije po jednog vjernika. a jedna od najvaznijih stvari je pracenje i postovanje onoga sto to esheduallah....znaci. a ovo klanjanje ovom smrtniku i grijesniku sigurno nije u skladu s tim. ali na kraju krajeva, bas me briga.
Barrett

#1004 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Barrett »

dinoxy wrote:
Barrett wrote:
Od tvojih para...ma daj bolan o čemu pričaš, pa ti lupetas pravo...kojih tovjih bolan, pa ne grade se bogomolje iz budzeta drzave, entiteta ili kantona, pa da tu ima tvojih para...to ti ono po starom dobrom obicaju, prica narod...
'Aj ne seri kruha ti. Malo otvori oči, pogledaj koje vijesti pa vidi koja vlada je donirala koliko. Eno jučer je bilo za pravoslavnu crkvu u Mostaru da je vlada RS-a ispunila svoja obećanja i donirala nekoliko desetina hiljada, ne znam koliko, lahko je to naći, a da se na donaciju federacije čeka. Svake sedmice imamo takve primjere. Šta misliš da su vjernici nakon rata obnavljali džamije? Malo morgen prijatelju, malo morgen.
dinoxy

#1005 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

karanana wrote:
dinoxy wrote:
karanana wrote:pozitivko, pozitivno misljenje, ali realnost je jedno a happy end filmovi drugo. pa i mekki ima dvije zene pa pipka.

dinoxy, vidim branis vjeru na ovoj temi iako to nije ni tema i iako svi mi koji smo protiv ovoga chike u jednu ruku takodjer branimo vjeru.
reci mi kakvo je tvoje misljenje o osobi o kojoj se ovdje prica i o kojoj je tema. pretpostavljam da si protiv njega.
Moj/moja karanano, ti si poceo da branis vjeru, "odvajajuci" je od doticnog gospoddina...a ja rekoh da neko ko pise postove poput tvojih, nikako ne moze braniti vjeru...sjecas se ono mozda je to supljak(a branio bih i odvajao)...
sto se tice Torabija, nemam stav, jer ako procitas ili pogledas i govor mr.Kuduzovica, on nije rekao da se bioenergija krsi sa islamskim vjerovanjem, vec pominje nacin na koji Torabi prenosi energiju i koje dijelove žena dohvati tom prilikom...kao naravno i jos neke druge stvari...al na samom pocetku nije rekao da je bioenergija u suprotnosti...procitaj/pogledaj...
vjerovatno za razliku od tebe, istina je da ja nisam neki vjernik kad su u pitanju neka striktna pracenja vjere u pogledu mnogih ovozemaljskih stvari (konzumiranje alkohola, sex prije braka, kocka, neklanjanje 5 vakata su neke od stvari koje mi ljudi-vjernici mogu zamjeriti). hrasnom sam replicirao da su mozda hadz, jerusalemi i sve stvari vezane za vjeru ublehe a mozda i nisu, ja svakom dopustam da ima svoje misljenje o tome.
pored ovog gore navedenog ne znam ni puno sura ni ucenja iz kurana, ali znam ono esheduallah....i citao sam o islamu i stvarima koje su najvaznije po jednog vjernika. a jedna od najvaznijih stvari je pracenje i postovanje onoga sto to esheduallah....znaci. a ovo klanjanje ovom smrtniku i grijesniku sigurno nije u skladu s tim. ali na kraju krajeva, bas me briga.
Ko je rekao da je "klanjanje ovom smrtniku" u skladu s vjerom...al ne mozes ulaziti u kontradikcije u istom postu i jos biti u pravu...jarane ja ti govorim iz najbolje namjere da ako o necemu dovoljno ne znas da i ne pises/komentarises, ati uzmi sta hoces za sebe...ja takođe ne mogu reci da poznajem sve o vjeri ili o medicini, te s toga i nemam argumente da bih bio za ili protiv...jer i u vjeri ima stvari koje nisu stavljene u prvi plan,a recimo za covjeka koji ne vjeruje su nedokucive i nadrealne...
dinoxy

#1006 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

Barrett wrote:
dinoxy wrote:
Barrett wrote:
'Aj ne seri kruha ti. Malo otvori oči, pogledaj koje vijesti pa vidi koja vlada je donirala koliko. Eno jučer je bilo za pravoslavnu crkvu u Mostaru da je vlada RS-a ispunila svoja obećanja i donirala nekoliko desetina hiljada, ne znam koliko, lahko je to naći, a da se na donaciju federacije čeka. Svake sedmice imamo takve primjere. Šta misliš da su vjernici nakon rata obnavljali džamije? Malo morgen prijatelju, malo morgen.
Pa naravno da se ulaze u obnovu vjerskih objekata koji su ranije postojali, ljudi koji se vrate i koji su vjernici hoce da imaju i vjerski objekat...nemoj mi reci da su i ove nove dzamije po gradu napravlejen od tvojih para zivotati...Ne znam i kod nevjernika kruh i sranje ne idu zajedno, to je do kucnog odgoja i kulture...
karanana

#1007 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by karanana »

a kad bi ti rekao da ovaj covjek prima medicinske moci od boga preko telepatske komunikacije sa niskim zelenim bicima sa 5 udaljenih planeta u obliku mocne energije koja lijeci skoro pa sve i svasta, sta bi mi mogao reci kada je u pitanju ova njegova tvrdnja i sushta osnova islama koja kaze da je muhamed posljednji poslanik i posljednji ljudski primatelj bozije poruke?
shuriken

#1008 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by shuriken »

Od tvojih para...ma daj bolan o čemu pričaš, pa ti lupetas pravo...kojih tovjih bolan, pa ne grade se bogomolje iz budzeta drzave, entiteta ili kantona, pa da tu ima tvojih para...to ti ono po starom dobrom obicaju, prica narod...[/quote]

'Aj ne seri kruha ti. Malo otvori oči, pogledaj koje vijesti pa vidi koja vlada je donirala koliko. Eno jučer je bilo za pravoslavnu crkvu u Mostaru da je vlada RS-a ispunila svoja obećanja i donirala nekoliko desetina hiljada, ne znam koliko, lahko je to naći, a da se na donaciju federacije čeka. Svake sedmice imamo takve primjere. Šta misliš da su vjernici nakon rata obnavljali džamije? Malo morgen prijatelju, malo morgen.[/quote]

Pa naravno da se ulaze u obnovu vjerskih objekata koji su ranije postojali, ljudi koji se vrate i koji su vjernici hoce da imaju i vjerski objekat...nemoj mi reci da su i ove nove dzamije po gradu napravlejen od tvojih para zivotati...Ne znam i kod nevjernika kruh i sranje ne idu zajedno, to je do kucnog odgoja i kulture...[/quote]

prvo kazes da se ne grade od nasih para pa onda kazes "naravno da se ulaze"
sta se ulaze, *urac ili nase pare?
a kao predizborne dzamije/crkve se ne grade?
lijepo ti je rekao covjek da seres
kamen spoticanja

#1009 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by kamen spoticanja »

karanana wrote:a kad bi ti rekao da ovaj covjek prima medicinske moci od boga preko telepatske komunikacije sa niskim zelenim bicima sa 5 udaljenih planeta u obliku mocne energije koja lijeci skoro pa sve i svasta, sta bi mi mogao reci kada je u pitanju ova njegova tvrdnja i sushta osnova islama koja kaze da je muhamed posljednji poslanik i posljednji ljudski primatelj bozije poruke?
nije stvar bas tako jednostavna :wink: ali me fascinira ova fascinacija istim...od svih dijelova pucanstva...ko liku radi PR ne znam...al volio bih stosta od njega naucit...3,5 miliona dusa prica o torabiju :shock: :-)
dinoxy

#1010 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

karanana wrote:a kad bi ti rekao da ovaj covjek prima medicinske moci od boga preko telepatske komunikacije sa niskim zelenim bicima sa 5 udaljenih planeta u obliku mocne energije koja lijeci skoro pa sve i svasta, sta bi mi mogao reci kada je u pitanju ova njegova tvrdnja i sushta osnova islama koja kaze da je muhamed posljednji poslanik i posljednji ljudski primatelj bozije poruke?
Da li je Torabi izjavio da je poslanik...ili neko drugi...mozda malo previse pitas za ovu temu, obzirom na strukturu diskutanata pojasnjenje o tome bi moglo izazvati dodatne nepotrebne diskusije, za ovu temu...s druge strane, nemoj me pogresno shvatiti, ja sam ukazao samo na ono sto sam vidio i bode oci, a naravno ja nisam toliko nacitan da budem tumac...medjutim mozes naci ako te interesuje dosta toga i na netu...mogao bih ti nesto reci ovdje,a l iz navedenog prosirenja i promjene teme, te dodatnih komplikacija od strane ucesnika ne bih, jer tema ipak nije vjjera...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1011 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ladyblue18 »

pozitivka, novi.dan.nova.nafaka, The Nightwatchman, memlija, Chisum, manje offtopica.

Za ostale isto vazi.
dinoxy

#1012 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

shuriken wrote:Od tvojih para...ma daj bolan o čemu pričaš, pa ti lupetas pravo...kojih tovjih bolan, pa ne grade se bogomolje iz budzeta drzave, entiteta ili kantona, pa da tu ima tvojih para...to ti ono po starom dobrom obicaju, prica narod...
'Aj ne seri kruha ti. Malo otvori oči, pogledaj koje vijesti pa vidi koja vlada je donirala koliko. Eno jučer je bilo za pravoslavnu crkvu u Mostaru da je vlada RS-a ispunila svoja obećanja i donirala nekoliko desetina hiljada, ne znam koliko, lahko je to naći, a da se na donaciju federacije čeka. Svake sedmice imamo takve primjere. Šta misliš da su vjernici nakon rata obnavljali džamije? Malo morgen prijatelju, malo morgen.[/quote]

Pa naravno da se ulaze u obnovu vjerskih objekata koji su ranije postojali, ljudi koji se vrate i koji su vjernici hoce da imaju i vjerski objekat...nemoj mi reci da su i ove nove dzamije po gradu napravlejen od tvojih para zivotati...Ne znam i kod nevjernika kruh i sranje ne idu zajedno, to je do kucnog odgoja i kulture...[/quote]

lijepo ti je rekao covjek da seres[/quote]

s kim ti pricas druze, dobro vece, kako si...rekao sam obnavljaju se, a gradnja je nesto drugo, ne znam kako ide to kod gradnje crkava, al sto onda izgradnju rijaseta nije pomogla drzava...ili koju je to dzamiju drzava izgradila...obnova je nesto drugo...
shuriken

#1013 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by shuriken »

dinoxy wrote:
shuriken wrote:Od tvojih para...ma daj bolan o čemu pričaš, pa ti lupetas pravo...kojih tovjih bolan, pa ne grade se bogomolje iz budzeta drzave, entiteta ili kantona, pa da tu ima tvojih para...to ti ono po starom dobrom obicaju, prica narod...

lijepo ti je rekao covjek da seres[/quote]

s kim ti pricas druze, dobro vece, kako si...rekao sam obnavljaju se, a gradnja je nesto drugo, ne znam kako ide to kod gradnje crkava, al sto onda izgradnju rijaseta nije pomogla drzava...ili koju je to dzamiju drzava izgradila...obnova je nesto drugo...[/quote]

ako ne znas da je i sdp dao pare za izgradnju rijaseta, iz propagandnih razloga, sta ja imam s tobom na tu temu pricat. osim toga, sto rece moderator, da ne offtopicarimo
Barrett

#1014 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Barrett »

dinoxy wrote:
s kim ti pricas druze, dobro vece, kako si...rekao sam obnavljaju se, a gradnja je nesto drugo, ne znam kako ide to kod gradnje crkava, al sto onda izgradnju rijaseta nije pomogla drzava...ili koju je to dzamiju drzava izgradila...obnova je nesto drugo...
Čuj ovog inženjera. Gradnja totalno porušene bogomolje, na čistoj lijepoj livadi je obnova a ne gradnja, ma svaka čast majstore.
kamen spoticanja

#1015 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

sta ...jel to torabi obnavlja neku crkvu...ne pratim vas vise...kako je krenulo haman ce na i Vc koridor torabii izgradit :D
dinoxy

#1016 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

Barrett wrote:
dinoxy wrote:
Čuj ovog inženjera. Gradnja totalno porušene bogomolje, na čistoj lijepoj livadi je obnova a ne gradnja, ma svaka čast majstore.
Gradnja na cistoj livadi je gradnja, a ako je objekat porusen do temelja pa se ponovo gradi to je obnova...kazem aj kod crkava ne znam odakle sredstva idu, a jel ti kazes da je npr. dzamija na A.polju od tvojih para napravljena...Za tvoju informaciju ja i jesam inženjer i to građevine...
dinoxy

#1017 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

shuriken wrote:
dinoxy wrote:
...

ako ne znas da je i sdp dao pare za izgradnju rijaseta, iz propagandnih razloga, sta ja imam s tobom na tu temu pricat. osim toga, sto rece moderator, da ne offtopicarimo
Niko te nijee ni tjerao da pricas, a jel to ti sdp - ove pare smatras za svoje...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1018 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ladyblue18 »

Drugo upozorenje...
kamen spoticanja

#1019 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

cekaj ...ja koliko sam razumio torabi je drugi put upozoren zato sto nije obnovio crkvu koju je trebao ponovo izgradit jer to nije bila obnova na cistoj livadi :-) i zato svi moramo kupit vodu iz izvora u dvorani zetra s pet planeta :D
moderator ne zamjeri al morao sam :D
Barrett

#1020 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Barrett »

dinoxy wrote:
Gradnja na cistoj livadi je gradnja, a ako je objekat porusen do temelja pa se ponovo gradi to je obnova...kazem aj kod crkava ne znam odakle sredstva idu, a jel ti kazes da je npr. dzamija na A.polju od tvojih para napravljena...Za tvoju informaciju ja i jesam inženjer i to građevine...
A kako se obnavlja, uče se sure pa se cigle same pojavljuju iz zemlje, peku, redaju i lijepe. Obnova je riječ koja se ne koristi samo za građevinu, i obnova kada se govori o bogomoljama je ustvari izgradnja. Poenta je bila da prestaneš spominjati bilo kakvo vrijeđanje, jer vi uzimate moje pare, milione maraka za gradnju objekata koji nemaju nikakvu svrhu. Zamisli kako je nama ateistima kada gledamo sa strane kako niču beskorisni objekti, stotine njih po čitavoj državi a većina tih ljudi koji tamo klanjaju ne znaju od kojih para će sutra jesti. Očaj, neznanje, bogovanje. Tako to nekako ide i u slučaju Torabijevih pacijenata.
dinoxy

#1021 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

kamen spoticanja wrote:cekaj ...ja koliko sam razumio torabi je drugi put upozoren zato sto nije obnovio crkvu koju je trebao ponovo izgradit jer to nije bila obnova na cistoj livadi :-) i zato svi moramo kupit vodu iz izvora u dvorani zetra s pet planeta :D
kamen spoticanja, ti koliko vidim spotices da se ide van teme... :-D
kamen spoticanja

#1022 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

dinoxy wrote:
kamen spoticanja wrote:cekaj ...ja koliko sam razumio torabi je drugi put upozoren zato sto nije obnovio crkvu koju je trebao ponovo izgradit jer to nije bila obnova na cistoj livadi :-) i zato svi moramo kupit vodu iz izvora u dvorani zetra s pet planeta :D
kamen spoticanja, ti koliko vidim spotices da se ide van teme... :-D
ama citate li vi sta pisete evo 43 stranice...ja da sam moderator ne bi vas banovao...namarisao bih vas letvom :)
dinoxy

#1023 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

Barrett wrote:
dinoxy wrote:
A kako se obnavlja, uče se sure pa se cigle same pojavljuju iz zemlje, peku, redaju i lijepe. Obnova je riječ koja se ne koristi samo za građevinu, i obnova kada se govori o bogomoljama je ustvari izgradnja. Poenta je bila da prestaneš spominjati bilo kakvo vrijeđanje, jer vi uzimate moje pare, milione maraka za gradnju objekata koji nemaju nikakvu svrhu. Zamisli kako je nama ateistima kada gledamo sa strane kako niču beskorisni objekti, stotine njih po čitavoj državi a većina tih ljudi koji tamo klanjaju ne znaju od kojih para će sutra jesti. Očaj, neznanje, bogovanje. Tako to nekako ide i u slučaju Torabijevih pacijenata.
Vrati se unazad, a to mogu i svi ostali pa da vidimo ko je vrijeđao (poento)...ko je rukju uporedio sa necim sto ja ne bih pominjao ovdje...Jel to tako nekako ide i s Torabijem u kontekstu da i on tvoje pare uzima :D
Barrett

#1024 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Barrett »

dinoxy wrote:
Barrett wrote:
dinoxy wrote:
Vrati se unazad, a to mogu i svi ostali pa da vidimo ko je vrijeđao (poento)...ko je rukju uporedio sa necim sto ja ne bih pominjao ovdje...Jel to tako nekako ide i s Torabijem u kontekstu da i on tvoje pare uzima :D
Ponavljam, kako možeš spominjati vrijeđanje ako nešto nazovem govnetom. Ko si ti? Miss Daisy? Šta bi sada trebalo da pobune vodimo po ulicama grada zato što jedni navijaju za Želju a jedni za Sarajevo, da se fizički obračunamo. Bitno je to što Sarajevo troši Željin novac, a Željo se ne ljuti, dok Sarajevo reaguje na svaku riječ koja im ne odgovara.

Torabi nema veze sa tim i ne mislim da uzima moj novac jer ga još uvijek nisam posjetio. Inače o njemu sve najbolje. Uvijek sam držao da ljudsku glupost treba unovčiti, pa čak, koliko to okrutno zvučalo, i ljudsku neracionalnost u teškim periodima po njih. Ukoliko on zarađuje, fair play to him. Ukoliko ne, kako da imam išta protiv čovjeka koji misli da dodirom prenosi energiju koja liječi ljude. Pa taj čovjek leti. Ne znam zašto se ne pokreću teme na forumu o zatvaranju kasina. Tamo se ruše porodice, veze među ljudima i neko stvarno zarađuje debelo na ljudskoj gluposti, pa opet ne vidim tv priloge, novinarske članke a sve je transparentno, nije u pitanju nikakva energija. Sve je čisto, jedan na jedan otimačina para od ljudi sumnjive inteligencije.
O'zone
Globalni moderator

#1025 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by O'zone »

Tema je ubleha zvana Torabi i njegove nindža kornjače i 5 planeta sa kojih dobija energiju istina ili laž!?

Ostavite po strani i bogomolje i sveta mjesta i vjere govorimo o jednom čovjeku i njegovom načinu liječenja-zavođenja ljudi te eventulanim kršenjima zakona pri tome,zgrtanju novca i eventulani dokazima kog i od čega je izliječio!

:roll:
Locked