Kriza u Grčkoj

Post Reply
kiky

#1001 Re: Kriza u Grčkoj

Post by kiky »

grčka nema šta tražit u eu ...
nije nikad ni imala i ona je članica samo radi geopolitičkog položaja ...
izlaz grčke iz eu zone bi značio i početak kraja eura a zatim i eu-a i zato drže grčku na aparatima ...
čak imam osječaj da će im davat i više love ako grci odustanu od plana štednje ...
glupava eu i nezna drugačije rješavat probleme nego samo farbat ih parama svojih poreskih obveznika ...
doklen ...
vidjet će mo ..
:sad:
zemo_online

#1002 Re: Kriza u Grčkoj

Post by zemo_online »

kiky wrote:grčka nema šta tražit u eu ...
nije nikad ni imala i ona je članica samo radi geopolitičkog položaja ...
izlaz grčke iz eu zone bi značio i početak kraja eura a zatim i eu-a i zato drže grčku na aparatima ...
čak imam osječaj da će im davat i više love ako grci odustanu od plana štednje ...
glupava eu i nezna drugačije rješavat probleme nego samo farbat ih parama svojih poreskih obveznika ...
doklen ...
vidjet će mo ..
:sad:

:thumbup: dobar post.
bas bode u oci koliko se trude da pomognu grckoj,da grcka stedi itd. i laik se mora pitat zasto je tome tako?
ti si dao odgovor, inace bi davno otpilili grcku.
-samo se pitam dali ce se lijeva stranka drzat obecanja ako na sljedecim izborima dobiju vlast?? ili ce ih kupit?

u biti,oni bi htjeli da grci rade za 100 eura mjesecno i to narednih godina,a sa ostatkom plate da otplacuju dug.
mO k3

#1003 Re: Kriza u Grčkoj

Post by mO k3 »

Da ispricam jednu pricu na kratko......

Jedan moj poznanik grk ima svoj restoran to jest komsija od mene , prica meni prije jedno 6 godina kako trazi kuhare iz grcke , koji bi radili kod njega ,on njima daje stan,hranu,pice znaci imaju sve , trazio je preko novina putem oglasa trazio je duze vrijeme 2 godine niko mu se nije javio jer su dobro zivjeli ,danas mu dojdu iz grcke svaka 2 mjeseca ,dodju malo rade i odu ,previse ime posla .........

Necu da kazem da su lijeni , ali nece oni ni kile i zasto da mi ih bude zao???

Grcka je ubacila svoga trojanskog konja po drugi put ponovo
kiky

#1004 Re: Kriza u Grčkoj

Post by kiky »

nije eu trenutno problem samo grčka ...
grčka je jedan od čireva na bolesnom eu organizmu ...
nemoguče je pravit politiku neprekidnih i nepreglednih kompromisa na kompromise ...
nemoguče je imat zajedničku valutu i ekonomiju bez zajedničke politike tj. i političke unije ...
može na kratko ali na duge staze to fabrikuje nove probleme i iziskuje sve bolnije mjere za njihovo rješavanje ...
eu je imala poleta dok je bio helmut kol, ali poslije helmuta, ostao je samo ogroman brisel koji nema ni volju ni viziju kako dalje sa eu i unutar eu ...
eu je došla do krajnjih granica tih njihovih bezbrojnih dogovora i dokumenata i paktova i sad guši samu sebe ...
eu birokratija sa debilima tipa oli rhena, karla bildta je jednostavno postala cilj sama sebi bez ikakvog istinskog razumijevanja smisla i svrhe postojanja same eu ...
odnosi unutar same eu su postali krajnje perverzni i nevidim razloga zašto bi ijedna iole ozbiljna država težila da bude član takvog orgijanja ukoliko cijeni samu sebe ...
još veči paradox je da je zemljama kao što je naša nametnuto da MORAJU iči putem eu integracija ili im slijede finansijske, političke i svake druge sankcije ...
čak nam je to nametnuto kao jedina opcija ...
i još bla bla i tra la la la ...
jezivo ...
:(
Skijaš

#1005 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Skijaš »

kiky wrote:odnosi unutar same eu su postali krajnje perverzni i nevidim razloga zašto bi ijedna iole ozbiljna država težila da bude član takvog orgijanja ukoliko cijeni samu sebe ...
još veči paradox je da je zemljama kao što je naša nametnuto da MORAJU iči putem eu integracija ili im slijede finansijske, političke i svake druge sankcije ...
jezivo ...
Eurointegracije odgovaraju BiH jer donose pozitivne promjene sistema unutar BiH, više transparentnosti i efikasniju birokratiju. Tačno je da ima negativnih strana, ali je pozitivnih puno, puno više. Nama u BiH ne odgovara izolacija u kojoj će domaći Zlatkošenko i Laktašenko podijeliti tal i vladati u mraku zatvorenih granica. Nama odgovara dizanje standarda u proizvodnji hrane, odgovara nam brisanje granice kako bi izvozili taj sir i to vino Nijemcima ili Šveđanima. Izolacija ne odgovara slabijoj strani, a u odnosu EU-BiH nije tajna ko je slabija strana.

A ako izbace Grčku, to će naštetiti Grcima, nikako Belgijancima ili Francuzima.
Last edited by Skijaš on 24/05/2012 09:50, edited 1 time in total.
zemo_online

#1006 Re: Kriza u Grčkoj

Post by zemo_online »

ama covjece gledam na tv koliko grci ne placaju porez,koliko je prevara da bi se dokopali novca od drzave(lazni invalidi isl.),neki ne placaju ni rezije po 20 godina itd,pa se covjek zapita kako ce izvuc tu zemlju iz financijskog gliba,14 plata i bonusa prije krize itd.
sada rade masovnu reviziju invalida,utjeruju porez itd. ali za to trebaju valjda godine.

guzonjama je bitno da grci vrate dug i da ih ne povuku u ponor,ostalo je nebitno.
niko ne zna kako ce ovo zavrsit jer su spekulacije svakodnevne.
kiky

#1007 Re: Kriza u Grčkoj

Post by kiky »

Skijaš wrote:
kiky wrote:odnosi unutar same eu su postali krajnje perverzni i nevidim razloga zašto bi ijedna iole ozbiljna država težila da bude član takvog orgijanja ukoliko cijeni samu sebe ...
jezivo ...
Eurointegracije odgovaraju BiH jer donose pozitivne promjene sistema unutar BiH, više transparentnosti i efikasniju birokratiju. Tačno je da ima negativnih strana, ali je pozitivnih puno, puno više. Nama u BiH ne odgovara izolacija u kojoj će domaći Zlatkošenko i Laktašenko podijeliti tal i vladati u mraku zatvorenih granica. Nama odgovara dizanje standarda u proizvodnji hrane, odgovara nam brisanje granice kako bi izvozili taj sir i to vino Nijemcima ili Šveđanima. Izolacija ne odgovara slabijoj strani, a u odnosu EU-BiH nije tajna ko je slabija strana.

A ako izbace Grčku, to će naštetiti Grcima, nikako Belgijancima ili Francuzima.
ne zagovaram nikakvu izolaciju, niti je to danas uopšte moguče pogotovo u situaciji u kojoj se bosna nalazi ...
ali za integraciju u nešto potrebno je i malo iskrenog prijateljstva i poštovanja koje ja trenutno nevidim i neprimječujem u odnosima eu prema bosni ...
zašto da trčimo za nekim ko na nas gleda sa gađenjem ...
:roll:
andromeda101

#1008 Re: Kriza u Grčkoj

Post by andromeda101 »

test01 wrote:ama covjece gledam na tv koliko grci ne placaju porez,koliko je prevara da bi se dokopali novca od drzave(lazni invalidi isl.),neki ne placaju ni rezije po 20 godina itd,pa se covjek zapita kako ce izvuc tu zemlju iz financijskog gliba,14 plata i bonusa prije krize itd.
sada rade masovnu reviziju invalida,utjeruju porez itd. ali za to trebaju valjda godine.

guzonjama je bitno da grci vrate dug i da ih ne povuku u ponor,ostalo je nebitno.
niko ne zna kako ce ovo zavrsit jer su spekulacije svakodnevne.
Koliko ih kod nas ne plaća porez državi?!

A svi se bune protiv korupcije i kriminala.

Ili što niko neće da čuva ovce za 700 maraka mjesečno plus plaćena hrana, stanovanje itd..

Znamo "gledati" kako su Grci lijeni.

Bar Grci imaju solidno primorje i potencijal za turizam. A i mogu loviti ribu ko Ijslanđani.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1009 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Truba »

nismo ba mi toliki problem
kod nas ljudi žive s penzijama od 150 eura a kod njih su penzije bile 10X veće
i nisu plaćali porez te su i mrtvi primali mirovine i tako dalje
u njih je baš rasulo bilo... u nas se mnogo pazi za penzije... postoje štele ali država ipak mnogo više pazi kad treba dati lovu...
andromeda101

#1010 Re: Kriza u Grčkoj

Post by andromeda101 »

Pa bolje da se naši ljudi pokažu da nisu kao Grci, jer EU nakon grčkog debakla će strožije gledati na sve ovo crnilo.

Oni čak šta više puste namjerno da ih neka vodena zmija ugrize, da bi imali izgovor da tamane guštere.
kiky

#1011 Re: Kriza u Grčkoj

Post by kiky »

čekajući te izbore u grčkoj ...
ako grci glasaju za one ljevičare slijedi izlaz iz eura i početak kraja eu ...
burgundy

#1012 Re: Kriza u Grčkoj

Post by burgundy »

Nije kriza u Grckoj :lol:
It_is_a_Leclerc

#1013 Re: Kriza u Grčkoj

Post by It_is_a_Leclerc »

Nacistima treba fino... preko nišana.

S njima civilizovanog razgovora nema.
simpozijum delirijum

#1014 Re: Kriza u Grčkoj

Post by simpozijum delirijum »

It_is_a_Leclerc wrote:Nacistima treba fino... preko nišana.

S njima civilizovanog razgovora nema.
:thumbup:

Obama je odrzao govor naciji i uz ostale teme spomenuo je krizu u Evropi koja po njegovom misljenju ima jako los uticaj na USA ekonomiju , koja je inace slaba , i poziva Grke da budu "odgovorni" na sljedecim izborima 17 Juna i ne odbacuju EU
ma vidi ti Obame ? svi su mu drugi krivi , preabacuje odgovornost i usudjuje se kao imperijalista da naredjuje Grcima kako da glasaju ?
on bi Grcima naredio kako i sta da rade , da Americke debele guzice ne bi pale u jos vecu krizu ?
:lol:
Grcki narode ? ma hebite i majku :D
http://news.yahoo.com/blogs/ticket/obam ... 26377.html
simpozijum delirijum

#1015 Re: Kriza u Grčkoj

i sutra je taj famozni dan D , parlamentarni izbori u Grckoj , u kojem su favoriti partije koje se protive mjerama tacnije sankcijama EU preko ledja obicna covjeka , ili da budemo otvoreni; extremna ljevica i revolucionari su favoriti ! uz naravno extremne desnicare , jadan narod !
sudbina EU ? sudbina Eura ?
mnogo pitanja, jer sada i Spanija je sljedeca na "crnoj listi " EU
i trenutno vrlo cudnovato kako bas noc prije sudbonosnih izbora su izbili veliki sumski pozari oko Atine ( na vise lokacija istovremeno )
trenutno mnogo glasina i dezinformacija
nesretni Grcki narod je povukao gomilu kesh love iz banaka i skuplja zalihe konzervirane hrane :shock:
pa jebote kao kod nas 1992 pred rat !!
Nedelja 17 Jun i sta ce biti ? ko to zna , mnogo neizvjesnosti svakako ..ne samo u Atini vec i u Briselu i dalje ...
nemoguce vruce

#1016 Re: Kriza u Grčkoj

Post by nemoguce vruce »

Svako iole pametan je vec 2001, kada je euro uvedev, znao da ce kad tad ovo otici u belaj.
Evo, npr. Njemacka, koja je motor Evrope ako ne i cijelog svijeta, drzava koja ima 16 republika i koje imaju maltene isti infrastrukturu, zakone, porez itd ne moze uskladiti ili bolje receno dotjerati u red da iste te republike imaju isti bruto dohodak. Znaci, republike kao Bavarska ili Baden-Würtemberg, koje su finansijski najjajce u NJemackoj, redovno pomazu ostalim republikama Njemacke. Naravno u kesu.
E sad, kada to ne pali u drzavi kao sto je Njemacka, suludo je bilo ocekivati, da ce zemlje kao Grcka, Portugal, evo sad i Spanija imati dovoljno snage da se mjeri sa jednim ekonomskim gigantom kao sto je Njemacka. Sve te drzave su manje-vise sa veoma slabom infrastukturom, porezni sistem je katastrofalan, jedino sto im uspijevalo je bio turizam imalo poljprivrede. Ostale industrijke grane su iluzija.
Uvodjenjem eura kao plateznog sredstva u zemlje Eurozone je najvise je profitirala Njemacka, jer ima najbolje proizvode, te najvise tih proizvoda plasira u zemlje Eurozone. Tacno ja da Njemacka najvise placa u mnoge evropske fondove, iz kojih se zemlje losije ekonomije redovno hrane, ali Njemacka najvise i kasira, zahvaljujuci upravo svojim gigantskoj ekonomiji i plasmanu svojih prozvoda u sve zemlje svijeza.
E sad, Njemacka kao zemlja, koja je navikla na veoma visok standard, susrece sa jednim, za nju veoma opasnim problemom. Bijelom kugom, Po proracunu njemackih demografa u nardnih 30 godina, Njemacka ce izgubiti vise od 20% domicilnog stanovnistva. Znaci, nema novih generacija, a ove starije, zahvaljujuci medicini i dobrom standardu zive duze nego socijalni, penzijski i drugi fondovi moguto podnijeti, a da ne riknu. Jedino rjesenje je uvodjenje kvalifikovane, mlade readne snage iz susjednih zemalja. Od 1 Aprila je taj zakon stupio na snagu. Iz koji zemalja, danas je svima jasno. I naravno, zahvaljujuci euru.
simpozijum delirijum

#1017 Re: Kriza u Grčkoj

najvaznije je trenutno da je poslije mnogo dezinformacija , glasina , sve relativno mirno u Grckoj , samo manji incidenti ,
uglavnom ? Syriza partija , i nazovimo ih otvoreno jer su extremna ljevica ; Komunisti 8-)
vode trenutno ( oko 27-28 % )
u Briselu i Vasingtonu takodjer nervozno grickaju nokte i ceskaju se po glavi , cekajuci finalne rezultate :lol:
vijecemo sta ce biti , i zelim srecu i mir Grckome narodu , i da se iscupaju iz najvece krize koj je zahvatila njihovu lijepu zemlju ...
prenos uzivo ;
http://globalrevolution.tv/
mO k3

#1018 Re: Kriza u Grčkoj

Post by mO k3 »

simpozijum delirijum wrote:najvaznije je trenutno da je poslije mnogo dezinformacija , glasina , sve relativno mirno u Grckoj , samo manji incidenti ,
uglavnom ? Syriza partija , i nazovimo ih otvoreno jer su extremna ljevica ; Komunisti 8-)
u Briselu i Vasingtonu takodjer nervozno grickaju nokte i ceskaju se po glavi , cekajuci finalne rezultate :lol:
vijecemo sta ce biti , i zelim srecu i mir Grckome narodu , i da se iscupaju iz najvece krize koj je zahvatila njihovu lijepu zemlju ...
prenos uzivo ;
Ja im ne zelim nista dobro , danas sam iso u park ,neki grci su tu bili rostiljali i postavili svoju zastavu da se vihori ,pitam se samo odakle im tolika arognacija :x :x :x ja da sam na njhovom mjestu ne bi se ponosio
Haettenschweiler

#1019 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Haettenschweiler »

Ženski Dr.Med wrote:
simpozijum delirijum wrote:najvaznije je trenutno da je poslije mnogo dezinformacija , glasina , sve relativno mirno u Grckoj , samo manji incidenti ,
prenos uzivo ;
Ja im ne zelim nista dobro , danas sam iso u park ,neki grci su tu bili rostiljali i postavili svoju zastavu da se vihori ,pitam se samo odakle im tolika arognacija :x :x :x ja da sam na njhovom mjestu ne bi se ponosio
Prijetlju šta očekuješ? To su Grci, nisu Japanci ili Švabe da se kolektivno samo-kažnjavaju zbog sranja svojih vođa.
Ja od Grka ništa ne očekujem. To je narod koji je, vjerovali ili ne, ljeniji i korumpiraniji čak i od nas.
To je narod koji nije navikao na državu jer se stotine godina borio protiv države u kojoj je živio. Država, porezi, red...su za Grke prirodni neprijatelji. Hebi ga hajdučija, inat i ljenost im ušla u krv. Teško je to istjerati.
Last edited by Haettenschweiler on 17/06/2012 20:07, edited 1 time in total.
Challenger__

#1020 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Challenger__ »

Ženski Dr.Med wrote: Ja im ne zelim nista dobro , danas sam iso u park ,neki grci su tu bili rostiljali i postavili svoju zastavu da se vihori ,pitam se samo odakle im tolika arognacija :x :x :x ja da sam na njhovom mjestu ne bi se ponosio
A zašto bi se povijali, kao da su nešto krivi? Dužni bankarima? *ebo dug, *ebo bankare, neka im (bankarima) Allah vrati dug.
mO k3

#1021 Re: Kriza u Grčkoj

Post by mO k3 »

Challenger__ wrote:
Ženski Dr.Med wrote: Ja im ne zelim nista dobro , danas sam iso u park ,neki grci su tu bili rostiljali i postavili svoju zastavu da se vihori ,pitam se samo odakle im tolika arognacija :x :x :x ja da sam na njhovom mjestu ne bi se ponosio
A zašto bi se povijali, kao da su nešto krivi? Dužni bankarima? *ebo dug, *ebo bankare, neka im (bankarima) Allah vrati dug.
molim te ,izgleda da nisi dovoljno pratio kako su grci zivjeli zadnjih godina

i to banke mani se te price , banke su krive
Challenger__

#1022 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Challenger__ »

Ženski Dr.Med wrote: molim te ,izgleda da nisi dovoljno pratio kako su grci zivjeli zadnjih godina

Da, pratio sam, itekako. Potrošili, pa šta! Neka su potrošili. Ko *ebe bankare i MMF i WB, živjelo rasipništvo.
mO k3

#1023 Re: Kriza u Grčkoj

Post by mO k3 »

Challenger__ wrote:
Ženski Dr.Med wrote: molim te ,izgleda da nisi dovoljno pratio kako su grci zivjeli zadnjih godina

Da, pratio sam, itekako. Potrošili, pa šta! Neka su potrošili. Ko *ebe bankare i MMF i WB, živjelo rasipništvo.
:shock: sam si sebe diskvalifikovao iz dalje diskusije .... kako bi bilo da neko potrosi tvoje pare ,pa da kaze ma ko ga hebe nisu moje pare ,njegove su
Challenger__

#1024 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Challenger__ »

Ženski Dr.Med wrote: :shock: sam si sebe diskvalifikovao iz dalje diskusije .... kako bi bilo da neko potrosi tvoje pare ,pa da kaze ma ko ga hebe nisu moje pare ,njegove su
Čije pare bolan? Moje, tvoje? Pare MMF-a i Svjetske banke? Ja da brinem radi para planetarnih kriminalaca??

Ne pada mi na pamet...

mO k3

#1025 Re: Kriza u Grčkoj

Post by mO k3 »

Te pare koje trebaju sada da dobiju ,su pare koje sam i ja zaradio ;)
Post Reply