Centrotrans vozi za 1KM
-
samo malo
#1001 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Ne kaze se ksenofobizam vec ksenofobija.
- mrtva kokoš
#1003 Re: Centrotrans vozi za 1KM
normalno da nam treba detektor, cim je alija u svakom tramvaju.ZukSan wrote:evo pročitao sam par postova i sada zaista nemam pojma šta dobra većina vas želi?
Jedino nacionalistima i ksenofobima treba zabraniti ulaz u vozila GRAS-a, a najtragičnije je da kuda god pogledaš takvih ima najviše...tragično totalno.
Đuro dragi treba nam pod hitno jedno 1000 komada Nacional detektora![]()
kada si poceo raditi u grasu??
-
sarajevo63
#1004 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Revizori ne treba daZukSan wrote:evo pročitao sam par postova i sada zaista nemam pojma šta dobra većina vas želi?
Komentari:
1. "putnici u vozilima grasa poslje rata su mahom bili iz ruralnih sredina navikli na uništavanje tuđeg"..... šta reći na ovakve komentare nego: dno dna, krajnji oblik ksenofobizma (mržnja prema strancima-u ovom slučaju prema sandžaklijama i onima iz ruralnih sredina). Ovdje se vidi mržnja prema drugima i drugačijima i da su oni krvi za sve probleme. Ista priča koja se pričala u Njemačkoj 1939. god ili u Beogradu i Palama 1991-1992. godine.
Ljudi zaista se trebate preispitati kakvi ste vi ljudi, kada nešto ovako napišete i da li uopšte zaslužujete da uđete u gradski prevoz.
Gradski prevoz služi za prevoz SVIH LJUDI bez obzira na rasu, vjeru, porijeklo ili seksualnu pripadnosti.
Jedino nacionalistima i ksenofobima treba zabraniti ulaz u vozila GRAS-a, a najtragičnije je da kuda god pogledaš takvih ima najviše...tragično totalno.
Đuro dragi treba nam pod hitno jedno 1000 komada Nacional detektora
2. "Revizori ovakvi-onakvi"
Halo ba, do ovakve situacije u GRAS-u se dovelo jer papčine neće da plačaju karte, glume face ko je taj revizor da on meni traži kartu. Ma ko ima pravo da se vozi bez karte, ma nema i ne smije biti. Građani koji uredno plate kartu treba da osude onog što se "šverca", a ne da se simatišu sa njim. Osim toga revizori ne trebaju da hodaju po tramvaju i da pregledavaju ko ima kupljene karte, nego građani MORAJU ući u vozilo GRAS-a na prvim vratima, kupiti kartu i poništiti je odmah, tako da nebi bilo potrebe za revizorima. A pogledate samo koliko vas čeka da se otvore krajnja vrata kako bi se "ušvercali", moram priznati da sam i sam kao student to isto radio, ali to je pogrešno i mora se sa tim prestati.
3. "Centrotrans će voziti sve linije u gradu"
Aha sigurno će, prije će reprezentacija BiH osvojiti Svjetsko prvenstvo nego što Centrotransov minibus bude izašao na Sedrenik, Briješće, Bostariće itd.
Dosta vas kao što sam vidio u postovima nije uopšte pročitalo šta su rekli i šta žele iz Centrotransa. Ljudi žele da voze samo DVIJE relacije: Vijećnica-Dobrinja i Vijećnica-Hrasnica. To su dvije komercijalne rute i treba da je voze, zašto bi ljudi čekali po pola sata na GRAS-ovu komercijalu kada mogu i sa Centrotransom. O ovome nema rasprave, monopol na te dvije linije treba ukinuti, ali ponavljam to samo DVIJE LINIJE i više od toga neće nikad ni biti, jer se ne isplati voziti bilo koju drugu liniju u gradu.
Mene najviše fascinira srčanost pojedinih za i protiv Centrotrasa, ono kao da je od životne važnosti za građane, očigledno je krajnji oblik propagande u pitanju. Samo se jedno pitam zar smo kao narod, nacija, građani ili jednostavno ljudi tako podložni propadandi da nas tako zatalasa propaganda jedne autoprevozničke firme. Poslije ovoga zaista mi nije čudno šta nam rade naši političari.
Pogotovo zamjeram redakciji, članak: "Patetikom na konkurenciju GRAS parolama nastavlja rat protiv Centrotransa. Piše: A. Panjeta" kao da ga je pravio sam Gebels ili neki iz RTRS-a iz ratnih dana, dragi/a A.Panjeta bukvalno si pljunuo na svoje novinarstvo ovim člankom. Dugo nisam pročitao pristrasniji članak i zaista ne znam šta je cilj članka bio. Mogu shvatiti da je Centrotrans platio ovaj članak, ali novinar koji je to napisao i glavni urednik, koji je to odobrio, trebaju se zapitati zar se profesionalizam i ljudskost tako jeftino prodaje.
Trebali bi obavezno prvo bonton polagati (čast rijetkim izuzecima), trebali bi imati zube u glavi, mirisati na sapun bar, ne obraćati se sa ti, imati uniforme i izgledati pristojno, ne pušiti kod vozača, itd, itd.
Na vozilima nisu samo prva vrata za ulaz, isto piše i na zadnjim. Poništač je nekad bio i u stražnjem dijelu vozila.
Građani nemaju šta osuđivati one koji se šveraju, jer svak plaća svoje račune, pa tako i karte. To što stanu na stranu švercera više je tihi otpor prema onima koji ih maltretiraju.
Pogrešno je samo to što ovdje nema svijesti. a kad bi je bilo ne bi oni koji vladaju, na svim poljima, pa tako i na
cesti mogli raditi što rade.
Patetika, pristrasnost....ma daj. Davno si koristio javni servis građana, kako se sami nazvaše. A pošto su javni servis ne mogu mi imbecilnim porukama zaklanjati pogled. Jer su javni servis. U službi građana.
-
ZukSan
#1005 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Vidite, ono što bi zaista volio vidjeti jesu konstruktivni prijedlozi za poboljšavanje javnog gradskog prijevoza. Ono što mi najviše smeta, a to sam i rekao u prošlom postu, jesu ksenofobni i nacinalistički komentari (oko toga se treba trebaju pobrinuti moderatori foruma).
Prijedlog da revizori trebaju polagati lekcije iz bontona je pravo dobar (čak šta više potrebno je to uvesti za sve državne službenike: policajce, revizore, blagajnke u pošti itd). Uposelnici pogotovo GRAS-a trebaju biti uzor svima, ma čak ako treba da nose frak, bijele rukavice i polucilindar, jer su oni jedan od oličja grada.
Ja sam se nadao da će se na forumu potaći inicijativa da GRAS ispostavi javno izvještaj o utrošenim sredstvima i kako je moguće da kao Javni gradski prevoz jednog glavnog grad imaju najstariji vozni park u Europi! I šta treba se uraditi kako bi se kvalitet usluga poboljšao, a ne da bude debilnih ksenofobnih priča i komentara.
Prijedlog da revizori trebaju polagati lekcije iz bontona je pravo dobar (čak šta više potrebno je to uvesti za sve državne službenike: policajce, revizore, blagajnke u pošti itd). Uposelnici pogotovo GRAS-a trebaju biti uzor svima, ma čak ako treba da nose frak, bijele rukavice i polucilindar, jer su oni jedan od oličja grada.
Ja sam se nadao da će se na forumu potaći inicijativa da GRAS ispostavi javno izvještaj o utrošenim sredstvima i kako je moguće da kao Javni gradski prevoz jednog glavnog grad imaju najstariji vozni park u Europi! I šta treba se uraditi kako bi se kvalitet usluga poboljšao, a ne da bude debilnih ksenofobnih priča i komentara.
Last edited by ZukSan on 14/05/2010 19:03, edited 2 times in total.
- minjonja
#1006 Re: Centrotrans vozi za 1KM
ja se vozila danas besplatno
sjedila, klima radila, nema drndanja, cisto, ma milina
iako je pisalo "promotivna besplatna voznja", dosta ljudi je dalo marku, eto onako, jer je sramota voziti se besplatno. toliko o onoj grasovoj recenici da su se ljudi naucili besplatno voziti. narod nije lud da za grasovu kartu da vise nego za cigare. marka do marka i dvadeset je realna cijena od dobrinje do carsije.
sjedila, klima radila, nema drndanja, cisto, ma milina
iako je pisalo "promotivna besplatna voznja", dosta ljudi je dalo marku, eto onako, jer je sramota voziti se besplatno. toliko o onoj grasovoj recenici da su se ljudi naucili besplatno voziti. narod nije lud da za grasovu kartu da vise nego za cigare. marka do marka i dvadeset je realna cijena od dobrinje do carsije.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1007 Re: Centrotrans vozi za 1KM
ja se vozo danas centrotransom
žurio i nije mi se dalo čekati i strepiti u tramvaju
ocjena: sve je to u pet deka...
profulao stanicu jer mi se nije dalo derati
a nema tipke za otvaranje vrata
marka je sasvim prihvatljiva cijena za vožnju do grada... samo kad bi nabavili kakve gradske buseve
profulao stanicu jer mi se nije dalo derati
marka je sasvim prihvatljiva cijena za vožnju do grada... samo kad bi nabavili kakve gradske buseve
- AmADin_gospo
#1008 Re: Centrotrans vozi za 1KM
recimo da sam dobro upučen, ali nisam GRASovacMesud11 wrote: hej, dobro ti ovo napisa svaka cas, slazem se i u pravu si, samo ovaj drugi dio oko revizora....treba njih odmah odalamiti....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
PS a kako ti ovo sve znas
Gradski prevoz jeste za prevoz LJUDI a ne STOKE. Nemam ništa protiv ljudi pridošlih u sarajevo koji se ponašaju normalno za gradsku sredinu, ali imam protiv stoke koja nije prije rata vidila ništa osim Lade, TAMića pa poslje došli u grad i počeli da uništavaju sve, možeš me nazvati ksenofobom, vakim il nakim, ali sam znaš da je to činjenica, Prije rata je bilo nepojmljivo da se uđe u gradski prevoz i neplati karta, prije rata su trolejbusi i tramvaju trajali godinama s tu i tamo ponekom švljotinom hemijske olovke, sad nijedan trolejbus nije preživio mjesec dana da nije devastiran, sad niko neplača kartu i to se smatra kao normalno.ZukSan wrote: 1. "putnici u vozilima grasa poslje rata su mahom bili iz ruralnih sredina navikli na uništavanje tuđeg"..... šta reći na ovakve komentare nego: dno dna, krajnji oblik ksenofobije (mržnja prema strancima-u ovom slučaju prema sandžaklijama i onima iz ruralnih sredina). Ovdje se vidi mržnja prema drugima i drugačijima i da su oni krvi za sve probleme. Ista priča koja se pričala u Njemačkoj 1939. god ili u Beogradu i Palama 1991-1992. godine.
Ljudi zaista se trebate preispitati kakvi ste vi ljudi, kada nešto ovako napišete i da li uopšte zaslužujete da uđete u gradski prevoz.
Gradski prevoz služi za prevoz SVIH LJUDI bez obzira na rasu, vjeru, porijeklo ili seksualnu pripadnosti.
kad se gradskim saobračajem prestane voziti necivilizirana stoka a počnu građani, neče biti potrebe za revizorima. Zašto su oni "ovaki il onaki".. drčni i nekulturni?... pa između ostalog što niko kulturan i normalan nema živaca da se kači s kretenima bez karte nego protiv njih možeš dovesti jedino njima slične. priej rata revizori su bili tu onako čisto reda radi, da ih ima, a sad su prijeko potrebni.
-
HomeArt
#1009 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Gradski busevi su ugovoreni samo se ceka da kanton konacno ispostuje odluku o monopolu.komi wrote:ja se vozo danas centrotransom
profulao stanicu jer mi se nije dalo deratia nema tipke za otvaranje vrata
-
akcija007
#1010 Re: Centrotrans vozi za 1KM
i ja sam se danas u spici u pola 5 vracao kuci iz grada za marku. 50-tak ljudi sjedi i jos max 10-tak moze stajati; oni autobusi kojima CTS vozi ove linije po gradu nisu za gradsku voznju
-
The Realist
#1011 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Hajde kad već napadaš "stoku" i pridošle koji su došli u SA, barem onda nauči razlikovati č i ć, pa da se može barem naslutiti da si 8 razreda završio.AmADin_gospo wrote:recimo da sam dobro upučen, ali nisam GRASovacMesud11 wrote: hej, dobro ti ovo napisa svaka cas, slazem se i u pravu si, samo ovaj drugi dio oko revizora....treba njih odmah odalamiti....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
PS a kako ti ovo sve znas
Gradski prevoz jeste za prevoz LJUDI a ne STOKE. Nemam ništa protiv ljudi pridošlih u sarajevo koji se ponašaju normalno za gradsku sredinu, ali imam protiv stoke koja nije prije rata vidila ništa osim Lade, TAMića pa poslje došli u grad i počeli da uništavaju sve, možeš me nazvati ksenofobom, vakim il nakim, ali sam znaš da je to činjenica, Prije rata je bilo nepojmljivo da se uđe u gradski prevoz i neplati karta, prije rata su trolejbusi i tramvaju trajali godinama s tu i tamo ponekom švljotinom hemijske olovke, sad nijedan trolejbus nije preživio mjesec dana da nije devastiran, sad niko neplača kartu i to se smatra kao normalno.ZukSan wrote: 1. "putnici u vozilima grasa poslje rata su mahom bili iz ruralnih sredina navikli na uništavanje tuđeg"..... šta reći na ovakve komentare nego: dno dna, krajnji oblik ksenofobije (mržnja prema strancima-u ovom slučaju prema sandžaklijama i onima iz ruralnih sredina). Ovdje se vidi mržnja prema drugima i drugačijima i da su oni krvi za sve probleme. Ista priča koja se pričala u Njemačkoj 1939. god ili u Beogradu i Palama 1991-1992. godine.
kad se gradskim saobračajem prestane voziti necivilizirana stoka a počnu građani, neče biti potrebe za revizorima. Zašto su oni "ovaki il onaki".. drčni i nekulturni?... pa između ostalog što niko kulturan i normalan nema živaca da se kači s kretenima bez karte nego protiv njih možeš dovesti jedino njima slične. priej rata revizori su bili tu onako čisto reda radi, da ih ima, a sad su prijeko potrebni.
Inače, slažem se sa većim dijelom onog prvog posta, pa i ovog drugog, ali ti generaliziranje nije na mjestu.
- AmADin_gospo
#1012 Re: Centrotrans vozi za 1KM
osobe koje nemaju ništa pametno reči, a žele da ih se čuje to pokazuju slaganjem s nečijim mišljenjem ta ispravkom pravopisa.
što se tiče generaliziranja, naravno da netreba generalizirati, ali kad sramotnih 5-6% "sarajlijica" posjeduje građanski mentalni sklop te se mancipiralo, onda su nažalost utopljeni u masu divljaka.
nekaže se đaba, možeš istjerati seljaka s sela, al ne i selo iz seljaka.
što se tiče generaliziranja, naravno da netreba generalizirati, ali kad sramotnih 5-6% "sarajlijica" posjeduje građanski mentalni sklop te se mancipiralo, onda su nažalost utopljeni u masu divljaka.
nekaže se đaba, možeš istjerati seljaka s sela, al ne i selo iz seljaka.
-
olimpik1
#1013 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Pošto na svakom travaju imaju one nekakve poruke neka samo kopiraju jedan virman za tramvaj koji su kupili a ne dobili na guzove i ja kupujem godišnju.
Dotada....
Dotada....
- saso mange
#1014 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Mogu ponosno reci da sam jedan od onih koji placaju kartu, sada cekam potvrdu pa da izvadim onu godisnju GRAS-ovu.
Proslo je vrijeme srednje skole gdje sam se sverco, sad vise volim ovako. Istina, nekada se vozim besplatno ali samo u slucaju da nemam repa a lose se totalno osjecam il ubija kisa. Naravno pitam vozaca a posto ih znam jer ih vidjam cesto puste me jer placam.
Revizori i vozaci u autobusima nikad mi nisu smetali, nikada nisam imao konflikta s njima niti sam se mogao pozaliti (osim sto neko rece, ne persiraju ali furam da to vise smeta starijim osobama, ja licno ne volim da me persiraju)
ALI revizori u tramvaju su sasvim druga prica, s njima 100 neugodnih situacija, cisto da covjek popizdi!
Jednom sam kupio kartu i krenuo je ponistiti i nije moglo ni na jednom od onih ponistivaca, vozacu kad sam se obratio reko je da kupim novu (ne pada mi na pamet)!
Dosao revizor trazi kartu, ja mu objasnim situaciju a seljacina (s mirisom kozjeg mlijeka) bukvalno: "Govno jedno malo, hoces sveranje jel jebem li ti pleme mrs napolje"
Jaran (koji je imao mjesecnu) mi govori da ne pizdim pa sam fino odgovorio: "Gospodine molim vas vi probajte ponistiti vidjecete"
Frajer mi nastavi psovati pola familije, vrijedjat me ovo ono na sta sam normalno popizdio skocio i poceo se derati
"jbem ti sve u usta ubicu hljeb u tebi papcino jebena"
Naravno, idiot je usutio ja sam ga uhvatio za ruku odveo do ponistivaca i pokazao da ne moze, tada je samo usutio i potpisao se na kartu.
Druga scena, jaranica iskrene nogu blizu stanice, u tom dolazi tramvaj, ja joj pomognem da odsepa do tamo, kad revizor na prednjim vratima. Ja sacekam da svi udju i obratim mu se "gospodine moja jaranica je iskrenula nogu, ako moze molim vas samo jedna stanica blizu joj je kuca".
Frajer umjesto da kaze zao mi je ne moze, moze naravno, moze al da ti bar kupis kartu kaze: "Sta ce kurva sto ne zna hodat nek lomi nogu"
I fino odgovorim "haj papcino sad stisni pa me izbaci da vidimo ko ce sta slomit" i udjem s jaranicom unutra. Kad nece ko gradjanin onda cemo ko seljadija. Naravno nije ni pisnuo.
Nekad mi nije jasno sto pokusavam fino, u srednjoj (godine mangupluka) samo bih mu ispod kapuljace reko da nemam i da odjebe i sve bi fino proslo. Ocigledno ne znaju (90% njih) za fine rijeci!
Proslo je vrijeme srednje skole gdje sam se sverco, sad vise volim ovako. Istina, nekada se vozim besplatno ali samo u slucaju da nemam repa a lose se totalno osjecam il ubija kisa. Naravno pitam vozaca a posto ih znam jer ih vidjam cesto puste me jer placam.
Revizori i vozaci u autobusima nikad mi nisu smetali, nikada nisam imao konflikta s njima niti sam se mogao pozaliti (osim sto neko rece, ne persiraju ali furam da to vise smeta starijim osobama, ja licno ne volim da me persiraju)
ALI revizori u tramvaju su sasvim druga prica, s njima 100 neugodnih situacija, cisto da covjek popizdi!
Jednom sam kupio kartu i krenuo je ponistiti i nije moglo ni na jednom od onih ponistivaca, vozacu kad sam se obratio reko je da kupim novu (ne pada mi na pamet)!
Dosao revizor trazi kartu, ja mu objasnim situaciju a seljacina (s mirisom kozjeg mlijeka) bukvalno: "Govno jedno malo, hoces sveranje jel jebem li ti pleme mrs napolje"
Jaran (koji je imao mjesecnu) mi govori da ne pizdim pa sam fino odgovorio: "Gospodine molim vas vi probajte ponistiti vidjecete"
Frajer mi nastavi psovati pola familije, vrijedjat me ovo ono na sta sam normalno popizdio skocio i poceo se derati
"jbem ti sve u usta ubicu hljeb u tebi papcino jebena"
Naravno, idiot je usutio ja sam ga uhvatio za ruku odveo do ponistivaca i pokazao da ne moze, tada je samo usutio i potpisao se na kartu.
Druga scena, jaranica iskrene nogu blizu stanice, u tom dolazi tramvaj, ja joj pomognem da odsepa do tamo, kad revizor na prednjim vratima. Ja sacekam da svi udju i obratim mu se "gospodine moja jaranica je iskrenula nogu, ako moze molim vas samo jedna stanica blizu joj je kuca".
Frajer umjesto da kaze zao mi je ne moze, moze naravno, moze al da ti bar kupis kartu kaze: "Sta ce kurva sto ne zna hodat nek lomi nogu"
I fino odgovorim "haj papcino sad stisni pa me izbaci da vidimo ko ce sta slomit" i udjem s jaranicom unutra. Kad nece ko gradjanin onda cemo ko seljadija. Naravno nije ni pisnuo.
Nekad mi nije jasno sto pokusavam fino, u srednjoj (godine mangupluka) samo bih mu ispod kapuljace reko da nemam i da odjebe i sve bi fino proslo. Ocigledno ne znaju (90% njih) za fine rijeci!
- Truba
#1015 Re: Centrotrans vozi za 1KM
ne vrijedi pričati s njima
nemam ništa protiv tih ljudi ali uopće ne želim komunicirati s njima zato izađem iz tramvaja kad vidim da ulaze i cao
pjehe laganini
nemam ništa protiv tih ljudi ali uopće ne želim komunicirati s njima zato izađem iz tramvaja kad vidim da ulaze i cao
pjehe laganini
-
sarajevo63
#1016 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Prijevoz: Na 12 linija sada osim GRASA mogu da konkuriraju svi prijevoznici"Centrotrans" povlači autobuse
Autor: S. MUHIĆ19.05.2010. 08:19
Potrebna usklađivanja na linijama
Ministarstvo saobraćaja KS jučer je obavijestilo sve zainteresirane prijevoznike o prikupljanju zahtjeva za usklađivanje i registraciju novih redova vožnje na linijama Sutjeska - Donja Vogošća, Sutjeska - Ilijaš - Lješevo, Ilidža - Hrasnica, Ilidža - Hadžići, Ilidža - Sokolovići, Ilidža - Rakovica - Kobiljača, Ilidža - Tarčin - Vukovići, Nedžarići - Dobrinja, Vijećnica - Dobrinja, Sutjeska - Vogošća, Ilijaš - Popovići i Sutjeska - Kamenica. To je ministarstvu naložila i Federalna upravna inspekcija.
Broj polazaka
Ministar saobraćaja Mihajlo Krmpotić potvrdio je da je ovo jedan od naloga inspekcije.
- Ovo su usklađivanja na linijama kako se redovi vožnje i polasci ne bi poklapali. Ovo se odnosi na one linije koje već postoje i imaju određen broj polazaka i te polaske treba samo uskladiti između prijevoznika koji već rade - kazao je Krmpotić.
Na upit hoće li na linijama Dobrinja - Vijećnica i Hrasnica - Vijećnica biti usklađeni redovi vožnje "Centrotransa" i GRAS-a, ministar je kazao da je to stvar komisija i struke. Međutim, Ibrahim Kerla, tehnički direktor "Centrotransa", suprotnog je mišljenja. On ističe da je ovo jedini legalan način za dodjelu linija i redova vožnje.
Redovi vožnje
- Sada se svi zainteresirani prijevoznici koji ispunjavaju uvjete mogu prijaviti i dobiti redove vožnje na ovih 12 linija. Nema više monopola jer će se moći prijaviti svi zainteresirani prijevoznici i ako budu ispunjavali uvjete, dobit će dio posla - kazao je Kerla.
Kerla je dodao da sada ne postoji mogućnost da samo GRAS dobije linije i redove vožnje jer po zakonu imaju pravo svi koji ispunjavaju uvjete.
"Centrotrans" povlači autobuse
- "Centrotrans" će do okončanja postupka usklađivanja redova vožnje povući svoje autobuse s linija Dobrinja - Vijećnica i Hrasnica - Vijećnica. Pored toga, nećemo raditi sve dok se budu poštovali zakoni i pravila, te dok se bude radilo prema uputama Federalnog ministarstva
TO JE TO - TENDER SINE PA KO BOLJI.
Zbog ovog bi CT trebao imati malu prednost (svaka čast na pametnom istrajavanju), al u svakom slučaju nek pobjedi najbolji!
Autor: S. MUHIĆ19.05.2010. 08:19
Potrebna usklađivanja na linijama
Ministarstvo saobraćaja KS jučer je obavijestilo sve zainteresirane prijevoznike o prikupljanju zahtjeva za usklađivanje i registraciju novih redova vožnje na linijama Sutjeska - Donja Vogošća, Sutjeska - Ilijaš - Lješevo, Ilidža - Hrasnica, Ilidža - Hadžići, Ilidža - Sokolovići, Ilidža - Rakovica - Kobiljača, Ilidža - Tarčin - Vukovići, Nedžarići - Dobrinja, Vijećnica - Dobrinja, Sutjeska - Vogošća, Ilijaš - Popovići i Sutjeska - Kamenica. To je ministarstvu naložila i Federalna upravna inspekcija.
Broj polazaka
Ministar saobraćaja Mihajlo Krmpotić potvrdio je da je ovo jedan od naloga inspekcije.
- Ovo su usklađivanja na linijama kako se redovi vožnje i polasci ne bi poklapali. Ovo se odnosi na one linije koje već postoje i imaju određen broj polazaka i te polaske treba samo uskladiti između prijevoznika koji već rade - kazao je Krmpotić.
Na upit hoće li na linijama Dobrinja - Vijećnica i Hrasnica - Vijećnica biti usklađeni redovi vožnje "Centrotransa" i GRAS-a, ministar je kazao da je to stvar komisija i struke. Međutim, Ibrahim Kerla, tehnički direktor "Centrotransa", suprotnog je mišljenja. On ističe da je ovo jedini legalan način za dodjelu linija i redova vožnje.
Redovi vožnje
- Sada se svi zainteresirani prijevoznici koji ispunjavaju uvjete mogu prijaviti i dobiti redove vožnje na ovih 12 linija. Nema više monopola jer će se moći prijaviti svi zainteresirani prijevoznici i ako budu ispunjavali uvjete, dobit će dio posla - kazao je Kerla.
Kerla je dodao da sada ne postoji mogućnost da samo GRAS dobije linije i redove vožnje jer po zakonu imaju pravo svi koji ispunjavaju uvjete.
"Centrotrans" povlači autobuse
- "Centrotrans" će do okončanja postupka usklađivanja redova vožnje povući svoje autobuse s linija Dobrinja - Vijećnica i Hrasnica - Vijećnica. Pored toga, nećemo raditi sve dok se budu poštovali zakoni i pravila, te dok se bude radilo prema uputama Federalnog ministarstva
TO JE TO - TENDER SINE PA KO BOLJI.
Zbog ovog bi CT trebao imati malu prednost (svaka čast na pametnom istrajavanju), al u svakom slučaju nek pobjedi najbolji!
- Lady Saray
#1017 Re: Centrotrans vozi za 1KM
znaci ne ostaje linija hrasnica vijecnica
- Truba
#1018 Re: Centrotrans vozi za 1KM
sta ovo na sajtu piše da ne voze više 
-
EliasVeskot
#1019 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Joj linije su bas atraktivne
. Mislim da ce neko jedva cekat da mu dodjele liniju Ilidža - Sokolovići ili Nedžarići - Dobrinja.
- ruud
#1020 Re: Centrotrans vozi za 1KM
NARODE, jel vozi CT danas one 'dzabne' voznje?
-
svako_dobro_bih
#1021 Re: Centrotrans vozi za 1KM
ja ti ne bih bas preporucio da tratis vrijeme cekajuci ih...meni prosli petak rekli da ima, ja cekao vise od pola sata, nikad nisu dosli 
- ruud
#1022 Re: Centrotrans vozi za 1KM
ma pitam nako, nisam planirao ici sa njima 
imam preceg posla, al me onako zanimalo
svakako hvala
svakako hvala
-
svako_dobro_bih
#1023 Re: Centrotrans vozi za 1KM
evo sad bio u gradu, vidio jedan centrotransov autobus, znaci vozeruud wrote:ma pitam nako, nisam planirao ici sa njima
svakako hvala
- minjonja
#1024 Re: Centrotrans vozi za 1KM
ja se prosli petak vala vozila, a i danas voze, kao i svakog petka.svako_dobro_bih wrote:ja ti ne bih bas preporucio da tratis vrijeme cekajuci ih...meni prosli petak rekli da ima, ja cekao vise od pola sata, nikad nisu dosli
-
bole_02
#1025 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Sapunica o prijevozu: Ministarstvo zamazuje oči javnosti i dobiva na vremenu
"Centrotrans" proširio krivičnu prijavu protiv ministra Krmpotića
Kako smo i najavili, Uprava "Centrotransa" povukla je svoje autobuse i do daljnjeg neće prevoziti putnike na linijama Dobrinja - Vijećnica i Hrasnica - Vijećnica, osim petkom, kada planiraju besplatno voziti građane.
Povukli autobuse
- S obzirom na to da smo legalisti, postupili smo prema nalogu inspekcije i povukli autobuse. Sada ćemo zatražiti zaštitu od Federalnog ministarstva pravde, žalit ćemo se Ministarstvu prometa i komunikacija FBiH i Ministarstvu saobraćaja KS, a proširit ćemo i krivičnu prijavu protiv ministra Mihajla Krmpotića zbog konstantnog kršenja zakona, zloupotrebe položaja i ovlasti. Ali, nakon što inspekcije ponište nezakonite redove vožnje, nastavit ćemo prevoziti putnike do potpune primjene zakona - kazao je na jučerašnjoj pres-konferenciji direktor Safudin Čengić.
Redovi vožnje
Dodao je da će tražiti javnu raspravu na Skupštini KS o problemima u saobraćaju i nezakonitom radu Ministarstva saobraćaja.
Komentirajući obavještenje kojim Ministarstvo saobraćaja poziva zainteresirane prijevoznike da se prijave za usklađivanje i registraciju novih redova vožnje, Čengić je kazao da je to "samo zamazivanje očiju javnosti te da na taj način Ministarstvo želi dobiti na vremenu, a da GRAS samostalno radi na tržištu".
Autobusi s klimom
- Uprava je odlučila kupiti 10 novih gradskih autobusa za prijevoz građana. Nova vozila imat će vrhunsku opremu, čak i klimu. Pored toga, vozila će imati i invalidske rampe - kazao je Čengić.
Kačar: Glasat ćemo za stranku koja izabere stručnog ministra
Govoreći o konstantnim problemima u saobraćaju i neznanju u Vladi KS i Ministarstvu, Bejto Kačar, predsjednik Sindikata saobraćaja BiH, kazao je da će njihovi radnici na narednim izborima glasati za onu stranku koja im obeća da će budući ministar biti saobraćajne struke jer su do sada svi bili obrazovani za nešto drugo.
"Centrotrans" proširio krivičnu prijavu protiv ministra Krmpotića
Kako smo i najavili, Uprava "Centrotransa" povukla je svoje autobuse i do daljnjeg neće prevoziti putnike na linijama Dobrinja - Vijećnica i Hrasnica - Vijećnica, osim petkom, kada planiraju besplatno voziti građane.
Povukli autobuse
- S obzirom na to da smo legalisti, postupili smo prema nalogu inspekcije i povukli autobuse. Sada ćemo zatražiti zaštitu od Federalnog ministarstva pravde, žalit ćemo se Ministarstvu prometa i komunikacija FBiH i Ministarstvu saobraćaja KS, a proširit ćemo i krivičnu prijavu protiv ministra Mihajla Krmpotića zbog konstantnog kršenja zakona, zloupotrebe položaja i ovlasti. Ali, nakon što inspekcije ponište nezakonite redove vožnje, nastavit ćemo prevoziti putnike do potpune primjene zakona - kazao je na jučerašnjoj pres-konferenciji direktor Safudin Čengić.
Redovi vožnje
Dodao je da će tražiti javnu raspravu na Skupštini KS o problemima u saobraćaju i nezakonitom radu Ministarstva saobraćaja.
Komentirajući obavještenje kojim Ministarstvo saobraćaja poziva zainteresirane prijevoznike da se prijave za usklađivanje i registraciju novih redova vožnje, Čengić je kazao da je to "samo zamazivanje očiju javnosti te da na taj način Ministarstvo želi dobiti na vremenu, a da GRAS samostalno radi na tržištu".
Autobusi s klimom
- Uprava je odlučila kupiti 10 novih gradskih autobusa za prijevoz građana. Nova vozila imat će vrhunsku opremu, čak i klimu. Pored toga, vozila će imati i invalidske rampe - kazao je Čengić.
Kačar: Glasat ćemo za stranku koja izabere stručnog ministra
Govoreći o konstantnim problemima u saobraćaju i neznanju u Vladi KS i Ministarstvu, Bejto Kačar, predsjednik Sindikata saobraćaja BiH, kazao je da će njihovi radnici na narednim izborima glasati za onu stranku koja im obeća da će budući ministar biti saobraćajne struke jer su do sada svi bili obrazovani za nešto drugo.