Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
oldplague

#1001 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by oldplague »

Ne znam jeste li vas dvojica pročitali naslov teme i da li ste ga sposobni shvatiti, ali svrha topica je postavljanje pitanja predstavniku Naše stranke. On odgovori i vi na osnovu toga odlučite dopada li vam se ta stranka ili ne. To je sve. Tema nije naslovljena "šta mislite o Našoj stranci?" niti "objasnite nam zašto nećete glasati za Našu stranku".
Svima nam je jasno da vas dvojica nemate namjeru glasati za NS i nije mi jasno koji klinac više hoćete? Serijom debilnih pitanja, uvredljivih komentara, neumornog trolanja i idiotskih zaključaka koji nikoga ne zanimaju, rastjerali ste ljude koji su na ovoj temi vodili ozbiljnu diskusiju.
Ne zanima nas vaš politički izbor, nije li vam to jasno? Ne bi nas zanimalo čak ni kad bismo uspjeli razabrati nešto iz te gomile nepismenih postova.
Sada ću vas prijaviti za trolanje teme, pa se nadam da ćemo se sresti na nekoj drugoj kada i ako shvatite smisao forumskih rasprava.
keno75

#1002 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by keno75 »

Pa jesu dosadni, ali cinjenica je da Pedja selektivno odgovovara i izbjegava "teska" pitanja. Kad Pedja nekoga izignorise ili da razvodnjen i zamucen odgovor, pocinju bockanja, sarkazam (po mom misljenju s pravom) i na kraju provokacije. Po meni ova rasprava NS-u ne ide u prilog i ako Pedja nije u stanju da prihvati svaku raspravu, ovu pricu treba zavrsit. Dobar pokusaj, novi pristup ali vrlo malo mesa ima na tim idejama i programima.
oldplague

#1003 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by oldplague »

Pa svrha teme jeste, između ostalog, da ti shvatiš kako na njihovim idejama ima malo mesa, a ne da skačeš po temi kao zaobadan vrišteći kako ti se njihove ideje ne sviđaju. Pitanja su postavljena, Peđa je na njih odgovorio, a što se nekome ne sviđa odgovor materijal je za drugu temu.
Ponavljam, tema nije "zašto vam se ne sviđa NS". One koji čitaju ovu temu ne zanima mišljenje forumaša niti za koga će forumaši glasati, zanimaju ih ISKLJUČIVO Peđini odgovori. Na osnovu tih odgovora ću ja (i svi ostali) donijeti vlastiti sud i glasati ili ne za NS. Sve ostalo je trolanje i kao takvo će biti prijavljeno administraciji, bez iznimki.
Ako želiš raspravljati o stavu NS spram dejtonskog sporazuma, ustava i unutrašnjeg uređenja BiH otvori temu.
Cirkuzanje sa postovima na katastrofalnom engleskom i još katastrofalnijem bosanskom bit će prijavljeno kao trolanje.
kecher II

#1004 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kecher II »

ok, da ja tebe pitam, zasto ti mislis da je vrijeme da se prica o platama i izgradnji, napretku i tome slicnom? napretku cega? drzave koja je segragacijski uspostavljena, ni Vasa Stranka nema istu platformu zbog te segragacije...eto, na osnivackoj skupstini u banjaluci postadoste prava Njihova Stranka, pogledaj naziva...zar sa ovakvom situacijom treba napredovati? U sta i gdje? u, mozda odcjepljenje i odlazak onih 49% tako sto ce se prica prebaciti na socijalu da se skrene sa glavne stvari koja jos nije dovrsena? ovo sto ti hoces da gradis drzavu, takva nigdje ne postoji, znaci nema sanse ni da ce opstati, znaci samo supljirate radi konacnog cilja, obezbjedjivanje odlaska onih Krvavih 49, PoliticidnoGenocidneStvorevine. a za pitanje za budzet, i to sam ti vec odgovorio...PROMIJENI SISTEM, zaboravi socijalnu pricu. kada to uradis i budzet ces dotjerati u normalu...valjda sada vidis koliko ti je besmislena prica o socijali kada ostavljajuci sistem nemozes uticati na smanjenje budzeta, jer ostavljas sistem...
e, a sada zamisli bosnju, sada kada je gladan i puna mu kapa svega, on ne reaguje nego trpi, SABUR (ma ko ga izmisli)...zamisli takvog jednog kada mu umjesto 400km das 800km...znas sta ce ti reci kada mu kazes da sistem treba mjenjati
"HAJVANU, DO JUCE SAM POLA DOBIV'O OD OVOGA STO IMAM DANAS, JESIL' TI NORMALAN...MA BJEZ'MI IZKUCE, AMA FATO, DODAJ ONI KAL'SNJIKOV DA POTPRASIM OVAJ HAJVAN S PRAGA"...
i odjednom nekako taj sistem koji ga je napravio bjednikom on sam brani, sto je valjda i cilj tih vasih zagovaranja socijale...pametno, nejma sta...
...NEVZETA, DODAJ MI ONI KAL'SNJIKOV...
da ja tebe pitam citas li ti uopste sto PK odgovara i pise, mislim da je dosad vise puta ponovio cjelovita BiH i jednaka za sve na svakom pedlju,
i sto se tice platforme NS koliko sam ja razumio pociva na istim nacelima i principima na cijeloj teritoriji BIH, i rekao je jos i to da ce se zalagati da BiH posatne jedna izborna jedinica a ne kao dosad dvije, sto je jedan veliki plus, ja to nisam cuo ni od jedne druge stranke ni bosnjacko-muslimanske ni bosnjacko-bosanske, ni srpske ni hrvatske, a sto isto demnatuje tvoju tezu o nekakvom prefidnom planu ocjepljena jednog dijela BIH.
i ne razumijem uopste ovo tvoje razmisljanje daj bosnji umjesto sadasnjih 400, 800km i reci mu da mjenja sistem ne bi pristo, ko dje ces mi mjenjat sistem a ja sad duplo vise imam, to samo govori da ti podcjenjujes ''bosnju'' i da te je strah bilo kakve promjene na bolje, mozda i radis u nekoj od institucija ili si clan porodice nekog koji radi u istim pa da se to ne dira, cuj dje ces bosnji dat da zivi bolje pa mu rec da mjenja sistem cccccccc....

ma ja, neka je wrote:hakala, evo bre covek pita ciju bre DoMoVinu? hocul' da mu postavim hakala?
pa postavi mu ga, ...on....svoju! kada te covek pita, sto mu ga ne postavis? postavi...

mislim, prvo da ovo rijesimo...nadam se da vidis sta znaci i nadam se da vidis kojoj i cijoj...a ima toga jos, samo pitaj.
Pozdrav Domovini!
[/quote]
kecher II, ne pita ''ciju bre DoMoVinu'' , vec samo sam zapazio da se kritikuje naziv "nasa stranka" kao nesto neodredjeno pa tako je i "pozdrav domovini" neodredjen,
sliku ne vidim ili je do mog racunara ili nemam pojma sta je a nije ni bitno,
krig

#1005 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by krig »

,
Last edited by krig on 28/06/2010 18:29, edited 1 time in total.
Petit_Beurre

#1006 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

krig wrote:Budući da sam blizak stavovima Naše stranke, mislim da je otvaranje ove teme prava stvar i primjer kako to treba da radi jedna demokratska stranka. Iskoristiću priliku da postavim par pitanja (ponekad sa elementima konstatacije), nadam se da neka neću ponoviti jer nisam imao strpljenja pogledati prethodne komentare.
1. Koja je glavna razlika između Naše stranke i SDP-a? Moj utisak je da je Lagumdžija jedan autoritativan političar koji bi u slučaju preuzimanja vlasti postao mini diktator,nešto slično kao Dodik.
2. Na koji način mislite pridobiti glasače SDP-a i SNSD-a, s obzirom da je tu veliko potencijalno glasačko tijelo Naše stranke?
3. Da li ste u članstvo stranke pozvali Svetlanu Cenić,jer mislim da su njeni stavovi na tragu vaše politike?
4. Kakvu strategiju imate za nastup u Republici Srpskoj? Mislim da je uključivanje Damira Miljevića odličan potez,ali pomalo neopaženo je prošlo učlanjenje Miodraga Živanovića. Više angažujte Grahovca iz Prijedora (nažalost zaboravio sam ime,miješam ga sa Gavrilom).
5. Da li će izborna kampanja uključiti i krajnje otvoreni pristup npr.kampanja "od vrata do vrata", ulične akcije sa različitim temama?
6. Kako ćete zainteresovati mlade ljude da izađu na izbore, da li je u planu posebna kampanja za mlade koja bi uključivala socijalne mreže (npr.FB),muzičke koncerte,sportska takmičenja?
7. Koji su glavni partneri NS, da li će biti predizborne koalicije sa Novom soc.partijom Krsmanovića i ko je još u igri?

Zasad toliko, srdačan pozdrav!
Ako mi Pedja dozvoli, da odgovorim.
Ima na facebooku grupa naši mladi, kao i novi projekat pod nazivom Naša TV (koju možete gledati na fb-u : http://www.facebook.com/home.php#!/grou ... 700&ref=ts ; i na youtube-u : http://www.youtube.com/user/NasaTV2010), koji je tek u fazi pripreme i "opipavanja mjenja" :mrgreen: .
Trenutno razmisljamo o novim projektima, pripremamo teren, tako da ce se sve znati na vrijeme :thumbup:
kecher II

#1007 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kecher II »

ne sjecam se da sam procito ista o maloljetnickoj delikvenciji, oruzju legalnom, ileglanom,
PK,
kako mislite uredit zakon o maloljetnickoj delikvneciji? zakon, kaznena politika.... i sve sto ide s tim,

kako mislite uredit zakon o neleglanom posjedovanju i nosenju oruzja? kako tome stati u kraj, znam da ne moze 100%, ali bitno je da se takvima pokaze i da se obeshrabre kroz zakon da posjeduju i nose ileglano oruzje. sta mislie kakav zakon bi bio najbolji za ovaj problem koji je vrlo izrazen u BIH? i kakvu kazenu politiku voditi prema tome?
Pedja Kojovic

#1008 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

kecher ii

80% krivicnih dijela u Sarajevu cini mali broj tzv. povratnika, od kojih je najveci dio motivisan ovisnoscu o drogama.
Ja mislim da je u slucaju maloljetnicke delikvenije treba puno vise ulagati u prevenciju, prosirenja postojecih kapaciteta za lijecenje od ovisnosti, izdrzavanja kazne ali...
Mi imamo program koji "uvezuje" studente i apsolvente psihologije, policijske stanice i zavode za zaposljavanje. Svaki od navedenih ucesnika po nasem porgramu ima "licni" motiv da ucestvuje.
Program je testiran u mngoim zemljama i pokazao je odlicne rezultate.

krig

1) Nasa stranka je socijalo liberalne orijentacije, bliza centru politickog spektra.
Mi drustvo dozivljavamo ne kroz kolektivitete nego kroz svakog pojedinca zasebno i smatramo da je poduzetnik pokretacka snaga ekonomije. Socijalna odrednica pokazuje nasu sklonost ka socijalno pravednoj drzavi.

Nikad ne bih poredio Lagumdziju i Dodika. Dodik je, u najmanju ruku, politicki siledzija.Sa svim razlikama koje postoje izmedju nas, SDP i Nasa stranka su bliske po mogim nacelima i dijelovima programa.

2) Lokalni izbori 2008 su pokazali da mi ne "uzimamo" glasace SDP-a. Najveci dio nasih glasova je dosao iz bloka apstinenata, dakle, onih koji do tada nisu glasali. Sto se tice SNSD-a...Odbor Nase stranke je osnovan nedavno. Vrlo kvalitetni i sposobni ljudi su se prihvatili organizacije stranke u RS-u i sad je ped njima rad. Koliko ce uspjeti?, vidjecemo.
Moja je procjena da cemo uci u RS- u sigurno uci u parlament. Ako uspijemo formirati treci blok za izbore onda je sve moguce.
3) Sa gospodjom Cenic razgovaramo. Cini se da postoji obostrana simpatija.
4) Nazalost, ljudi u FBiH malo znaju o prof Zivanovicu. Damir Miljevic je, takodje, zaista briljantan.Mladen Grahovac je s nama od prvog dana. I sada je s nama onolko koliko mu zdravlje dopusta.
5)MI smo i u proslim izborima uglavnom isli od vrata do vrata, odnosno, rukovali smo se sa skoro svakim svojim glasacem, tako da kazem. Ja cu uvijek umjesto bilboarda radije obici haustor.
6) Pokusavamo i radimo koliko mozemo pogotovo kroz nase mlade....
7) Ukoliko dodje do stvaranja udruzene alternative mi cemo biti dio tog pokreta. Mi smo bliski sa LDS-om, Krsmanovicem i jos nekim gradjanski orijentisanim partijama.

p.k.
Pedja Kojovic

#1009 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

keche ii

I jos ovo. Zakon o posjedovanju i nosenju oruzje je jedan od onih EU zakona kod kojih, sto je za nas dobro, nemas mnogo izbora. On je napisan, samo ga treba usvojiti.

p.k.
maher

#1010 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by maher »

podrzavam socijalno liberalnu ideju i zelim ns puno uspjeha, ali moram priznati da mi u nekim segmentima djelujete malo naivno...a naivnost nije vrlina...pogledao sam ove inicijative koje si iznio i pretpostavljam da su one donesene na osnovu nekih pokazatelja i cinjenica...
smanjenje administracije nije jednostavna stvar, nama treba efikasna administracija,...mozda je rjesenje bas suprotno u povecanju administracije ili kvalitativnoj promjeni, a ne samo u procentima smanjenja...znamo da poreski organi i finansijska policija nemaju dovoljno ljudi, a oni su ti koji skupljajuo drzavne prihode...

onda u prvoj tacki svojih inicijativa imas smanjenje administracije, a u drugoj odmah povecanje osnivanjem agencije za borbu protiv korupcije...recimo smanjenje administracije teoretski moze povecati korupciju...(duze cekanje na papire, guzve,....)...korupcija se kroz agenciju tako institucionalizuje...da li je to neka stalna agencija ili ce imati rok trajanja...da li ce joj biti u interesu da sama sebe ukine...a i pod borbu protiv korupcije moze se svasta podvesti...

pa onda koje su to osnovne zivotne namirnice i koji su to osnovni lijekovi...zasto ukinuti carine i porez za racunarsku opremu, a ne na neku drugu opremu...recimo za pokretanje proizvodnje u nerazvijenim krajevima...zasto slobodan pristup studentima, a ne recimo profesorima ili domacicama ili penzionerima....kakve ce to posljedice imati po druge segmente drustva....odakle ce se nadoknaditi taj novac koji nedostaje...zasto reforma razvojne banke...je li ne valja banka ili direktor...

u sustini ove inicijative su dobre samo ih treba razraditi i pribliziti ljudima, a ne izbacivati ih kao parole...nadam se da te forumasi nece uvuci u ove dnevno polticke teme i u mahalanje...svaku koju napises ovdje neko ce ti je izvuci iz konteksta kad mu bude trebalo i iskoristice to na taj nacin da sam za sebe neces glasati...

ne smijete potcijenjivati vladajuce stranke, a i glasace....to nisu nimalo naivni protivnici...kampanja od vrata do vrata moze biti dio kampanje, ali mi je i to malo naivno...cini mi se ipak da bi ste trebali makar malu pomoc neke marketinske agencije...jer oni performansi bojim se da nece puno toga donijeti...
Pedja Kojovic

#1011 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

maher

Vi ste potpuno u pravu glede administracije. Ja sam upravo o tome i pisao u ranijim postovima.(Smanjenje administracije, prekvalifikacija, zaposljavanje sluzbenika sa zannjima kakva nam trebaju, itd).
Agecnija za borbu protiv korupcije je agencija ciji je rad regulisan na nacin koji propisuje EU. Korupcija se mora definisati kao "dvostrano" krivicno dijelo. I onaj koji daje i onaj koji prima mito ucestvuju u njemu.
Osnovne namirnice su one koje su definisane u socijalnoj politici kao tzv. "potrosacka korpa" cija se vrijednost izracunava svaki mjesec.
Mi cemo prioritet u potrosnji budzetskih prava ipak staviti na djake i studente, a evo i zasto...
BiH se u ovom trenutku nalazi u stagnaciji. Vecina ekonosmkih strucnjaka ce se sloziti da se kao drustvo nalazimo na prekretnici dohotka po glavi stanovnika. Ako nista ne poduzmemo idemo " na dole2 a ako nesto poduzemo postoji sansa da idemo prema "gore". Ako uzmete ekonomske analize koje su radjene u zemljama koje su dugorocno ostvarile privredni rast preko 7-8% onda cete vidjeti da one sve imaju nesto zajednicko, a to je da su u odredjenom trenutku napravile radikalnu investiciju u sistem obrazovanja. Rezultati toga se osjete brzo, ali puni efekat dolazi tek za deset, petnaest godina. Posto je to, tako da kazem, najduze putovanje, prvi korak moramo napraviti sto ranije.
Razvojna banka ne moze biti koncipirana na pretpostavci da je direktor dobar covjek i nece krasti. Mora postojati sistem koji cu mo to onemoguciti i poslovanje ove banke uciniti transparentnim. Uvodjenje ozbiljnih stranih partnera u banku bi po nama mnogo pomoglo da se dosadasnji sistem rada promjeni i otvori za javnost.
Nove investicije, u smislu, uvozenja opreme koja ce omoguciti nova radna mjesta treba stimulirati ili na poreskoj ili na carinskoj strani. Da bi se izbjegao "carinski protocni bojler" nakon kojeg roba odlazi u susjedne drzave mislimo da je bolje dati poreske olaksice onome koji je robu uvezao, stavio u upotrebu, zaposlio ljude i ostvario profit.
Naivnost je tesko definisati.Ja se stalno susrecem sa komentarima "da se to tako ovdje ne radi" i da sam ja "naivan".
Kad recimo odem kod doktora i cekam u cekaonici prijatelji mi kazu da sam naivan jer se "to nazove i sredi sa doktorom, tako da ne cekas". Sta ja znam. Pretpostavljam da su neki ljudi bijesni sto moraju cekati u redu za doktora ali imaju nekoga u opstini ko im. recimo, sredi druge papire preko reda. Da li ce oni poceti razmisljati na nacin da je bolje po malo cekati i kod doktora i u opstini nego "podrzavati" sistem "stela" ja ne znam. Ali mislim da ako neko pokusava da gleda na nase probleme "novim ocima" i odbacuje dosadasnju praksu kao dokazano neodrzivom tesko moze biti optuzen za naivnost.

p.k.
zrikavac48

#1012 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zrikavac48 »

Ne odgovoriste mi na pitanje. Mozda za Vas je ili ne jasno ili glupo zajedno sa primjerom koji dadoh? Ali vjerujte nije. Kako rekoh da svijet na mladima ostaje, aiz ovog primjera vidimo kako nam buduca obrazovana mladost razmislja.

Ponavljam: Kakvu buducnost mozemo da ocekujemo?

Jedan od komentara na clanak o nepotizmu na FPN u Sarajevu:

"nema smisla da kritikujete ljude, jer kao prvo morate se nauciti pisati. ja sam student političkih nauka u Sarajevu 4 godine, nikad, ali nikad nisam posumnjala u strucnost profesora i asistenata na mom fakltetu. To, kako su oni dosli na mjesta nije ni bitno, mislim da je bitna njihova stručnost. Privatni zivot gore navedenih ljudi ne treba zanimati nikoga, vec ono sta nama prenose na predavanjima. A ti ljudi koji ne mogu zavrsiti ovaj fakultet "bez stele", ne moraju klevetati ljude, vec neka idu gdje ce zavrsiti bez strucnog osoblja. ko zna nikada nece pasti na ispitu i niko ne trazi ni pare ni uslov da se knjiga kupi, sve je stvar dobre volje studenta. Ako si u teskom mater.-finans. stanju poklone vam knjigu.
mislim da bi se ovi ljudi trebali pozabaviti precim stvarima a ne klevetama skolovanih ljudi.
morate imati i izuzetke....."

Zalosno je da student, i to jos fakulteta FPN (drustvenih nauka), ne zna kakvo je zlo nepotizam za drustvo. Jos je vece zlo sto je ta za drustvo razarajuca pojava na univerzitetu.
Na odgojno obrazovnim\ ustanovama u svim nivoima bujaju i cvijetaju nepotizam, korupcija i mito. Cemu se onda nadati?
Izreka je:" Na mladima svijet ostaje". ????????
maher

#1013 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by maher »

zakoni se moraju uskladjivati sa eu, ali se to ne smije raditi streberski bez razumjevanja nase realnosti i posljedica proslih vremena...zakoni se moraju donositi sa punom odgovornosti o svim posljedicama koje iz toga mogu proizaci...isto vazi i za poredjenje sa zemljama koje su napravile brzi rast reformom obrazovanja...prije reforme moraju se znati ciljevi...zbog cega se pravi reforma...jesu li to potrebe trzista, jesu li to tehnoloski razlozi, zbog uvodjenja novih tehnologija ili zastarjelosti postojecih...recimo za deset trenutno najtrazenijih zanimanja u svijetu, prije pet godina nije se moglo skolovati za ta zanimanja...promjene u obrazovanju trebaju kontinuitet i stalna prilagodjavanja, a ne birokratske reforme...jer treba obezbjediti ljude koji ce raditi u obrazovanju te nove stvari...lako se gadjati frazama drustvo znanja, informaticko drustvo i ....,...ali treba vidjeti koja su nam znanja stvarno potrebna i koja ce nas znanja povuci naprijed...
nisam bas siguran da bi bilo bas pametno i u razvojnu banku uvuci strance...mislim da je tu jednak problem sto i nema bas kvalitetnih projekata...
pod naivnosti nisam mislio na bilo kakve stele, mada mislim da se i tu situacija promijenila nabolje i koliko ja vidim dosta stvari se moze brze zavrsiti bez stele, mada raja po navici trazi nekoga....
pod naivnosti smatram kampanju od vrata do vrata kao i ove forumske rasprave, ako ce se na tome zasnivati kampanja...
ahuseino

#1014 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

maher wrote:podrzavam socijalno liberalnu ideju i zelim ns puno uspjeha, ali moram priznati da mi u nekim segmentima djelujete malo naivno...a naivnost nije vrlina...pogledao sam ove inicijative koje si iznio i pretpostavljam da su one donesene na osnovu nekih pokazatelja i cinjenica...
smanjenje administracije nije jednostavna stvar, nama treba efikasna administracija,...mozda je rjesenje bas suprotno u povecanju administracije ili kvalitativnoj promjeni, a ne samo u procentima smanjenja...znamo da poreski organi i finansijska policija nemaju dovoljno ljudi, a oni su ti koji skupljajuo drzavne prihode...

onda u prvoj tacki svojih inicijativa imas smanjenje administracije, a u drugoj odmah povecanje osnivanjem agencije za borbu protiv korupcije...recimo smanjenje administracije teoretski moze povecati korupciju...(duze cekanje na papire, guzve,....)...korupcija se kroz agenciju tako institucionalizuje...da li je to neka stalna agencija ili ce imati rok trajanja...da li ce joj biti u interesu da sama sebe ukine...a i pod borbu protiv korupcije moze se svasta podvesti...

pa onda koje su to osnovne zivotne namirnice i koji su to osnovni lijekovi...zasto ukinuti carine i porez za racunarsku opremu, a ne na neku drugu opremu...recimo za pokretanje proizvodnje u nerazvijenim krajevima...zasto slobodan pristup studentima, a ne recimo profesorima ili domacicama ili penzionerima....kakve ce to posljedice imati po druge segmente drustva....odakle ce se nadoknaditi taj novac koji nedostaje...zasto reforma razvojne banke...je li ne valja banka ili direktor...

u sustini ove inicijative su dobre samo ih treba razraditi i pribliziti ljudima, a ne izbacivati ih kao parole...nadam se da te forumasi nece uvuci u ove dnevno polticke teme i u mahalanje...svaku koju napises ovdje neko ce ti je izvuci iz konteksta kad mu bude trebalo i iskoristice to na taj nacin da sam za sebe neces glasati...

ne smijete potcijenjivati vladajuce stranke, a i glasace....to nisu nimalo naivni protivnici...kampanja od vrata do vrata moze biti dio kampanje, ali mi je i to malo naivno...cini mi se ipak da bi ste trebali makar malu pomoc neke marketinske agencije...jer oni performansi bojim se da nece puno toga donijeti...

Misljenja sam da bas nikako za jedan neefikasan i velik drzavni aparat ne moze biti rjesenje povecati ga.
Ako ne radi, ocigledno nije dobar.

Finansijska policija se moze koristit standardnim pravilima desne ruke upravo te grane ekonomije - rizik vs. profit. Drasticno povecati kazne za prekrsaje, a u manjiti broj uposlenih inspektora. Drzavne revenues ostaju iste, smanjen broj uposlenih, veci rizik poslovanja za finansijske trgovce maglom.

Ovo se ne odnosi samo na porezni sistem vec se moze aplicirati na sve grane drzavnog i drustvenog aparata (ne samo utaja od poslovanja, nego i licni mito i sistemska korupcija).
krig

#1015 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by krig »

[quo
Last edited by krig on 28/06/2010 18:30, edited 1 time in total.
krig

#1016 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by krig »

[
Last edited by krig on 28/06/2010 18:31, edited 1 time in total.
Pedja Kojovic

#1017 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

krig

Pitanje Lagumdzije je pitanje SDP-a i oni sami to treba da rijese kako misle da je najbolje za njih.
Generalno...nije dobro kad je jedan covjek dugo na takvo poziciji. Mandat predsjednika u Nasoj stranci je ogranicen na 4 godine.

"E,sada jedno aktuelno "ratno" pitanje. Kako biste okarakterisali događanja u Dobrovoljačkoj uluci, da li neko treba da odgovara? Kako komentarišete hapšenje Ganića?"
Mi ne komentarisemo sudske procese. SLucaj Ganic je sudski proces. Svako je nevin dok se u sudskom procesu ne dokaze suprotno.
Sto se tice Dobrovoljacke...
Haag je predmet vratio nasem tuzilastvu pod oznakom "C"( Za podizanje optuznice potrebna dodatna istraga ).

Kako namjeravate ubrzati priključenje EU,šta su prioriteti na tom putu?

Zakoni koje moramo usvojiti i implementirati su vrlo precizno nabrojani. Mi bismo bili u stalnom zasjedanju dok se posao ne obavi.

Ovdje je već spomenuto,ali kako namjeravate povećati efikasnost administracije na svim nivoima? Koji su to konretno potezi i mjere koji će doprinijeti povećanju produktivnosti?

O tome sam zaista vec dosta pisao(Smanjenje broja, novi ljudi digitalizacija,ISO9000)

Kako ćete postići da stručni i vrijedni dobiju prednost u odnosu na podobne (stranačko-rođački) pri zapošljavanju?

Tako sto cemo dovoditi strucne i vrijedne ljude bez obzira na stranacku pripadnost.

Izvinite sto ovako telegrafski, ali sam danas i sutra u guzvi.

p.k.
Pedja Kojovic

#1018 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Izvinjenje
U jednom od prethodnih postova sam nabrajajuci nase ljude u RS-u spomenuo i Mladena Grahovca.
Mladen Grahovac, predivan i neustrasiv borac za pravdu, je, nazalost, umro u novembru.
Ja to nisam znao i zato se izvinjavam.

p.k.
krig

#1019 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by krig »

.
Last edited by krig on 28/06/2010 18:32, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#1020 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

Pedja, na osnovu cega tvrdite da glasove koje ste dobili na proslim izborima nisu 'glasovi SDPa' vec glasovi dotadasnjih apstinenata?

I jos nesto,
Koliko ocekujete 'boba' na nivou Kantona Sarajevo? (u postocima i hiljadama), odnosno sta cete smatrati uspjehom u KS?
Kapisla

#1021 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kapisla »

Pedi...........

Pa kakva ste vi to stranka kada niste znali da vam je član Grahovac Mladen umro a bio vam je na listi za protekle izbore i planirali ste sa njim da osnujete odbor u Prijedoru. Sa njim je razgovarao Šero i Bajić. Ja sam odmah primjetio grešku jučer ali nisam htio da ti napišem post jer ti sa mnom ne kontaktiraš ko fol zbog mog mišljenja o homoseksualcima a u stvari vidio si da baratam kompromitujućim podacima o rukovodstvu stranke. A spomenuo sam ti iz Prijedora Anela Ališića koji je bio član GO NS a izbacio ga je Šero iz stranke. Ovo je još jedan dokaz da raspolažem podacima a vi čak ne znate ko vam je od članova umro. Zar ne? Eto kakvi ste vi kao partija i opet vjervatno nećeš odgovoriti na moj post. :lol:
jeza u ledja

#1022 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

Kapisla wrote:Ja sam odmah primjetio grešku jučer ali nisam htio da ti napišem post
:lol:
Pedja Kojovic

#1023 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

jeza u ledja

Uradjeno je nekoliko postizbornih analiza, ali mozda je za ovo pitanje najrelevantnija ona koju je uradio SDP i koja to, kao sto su nam i oni sami rekli, vise nego ocigledno pokazuje.

Sto se tice KS...ja bih bio zadovoljan sa 7-9 poslanika.

p.k.
dariomiamigo

#1024 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dariomiamigo »

Kapisla wrote:Pedi...........

Pa kakva ste vi to stranka kada niste znali da vam je član Grahovac Mladen umro a bio vam je na listi za protekle izbore i planirali ste sa njim da osnujete odbor u Prijedoru. Sa njim je razgovarao Šero i Bajić. Ja sam odmah primjetio grešku jučer ali nisam htio da ti napišem post jer ti sa mnom ne kontaktiraš ko fol zbog mog mišljenja o homoseksualcima a u stvari vidio si da baratam kompromitujućim podacima o rukovodstvu stranke. A spomenuo sam ti iz Prijedora Anela Ališića koji je bio član GO NS a izbacio ga je Šero iz stranke. Ovo je još jedan dokaz da raspolažem podacima a vi čak ne znate ko vam je od članova umro. Zar ne? Eto kakvi ste vi kao partija i opet vjervatno nećeš odgovoriti na moj post. :lol:
Čovjek umro ovaj lik se naslađuje kako on to zna i još veseli smajli na kraju , koja patologija :roll:
Osim ako ja šta nisam upratio,onda se izvinjavam.
Kapisla

#1025 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kapisla »

dariomiamigo.........

Mladen Grahovac je na oktobarskim izborima 2008 godine bio kandidat NS za gradonačelnika Prijedora. Znači bio je neko ko u stranci kotira na visokoj kadrovskoj poziciji,mađutim Pedi ne znajući da je čovjek umro o njemu piše. To pokazuje ozbiljnost i ažurnost u stranci i to je žalosno. Na jednom mijestu oni govore da znaju sve i imaju riješenje za sve a ovamo ne znaju da im je visokokotirajući član stranke preminuo. Eto to je smiješno a u istu ruku žalosno!!!!! E to je politika NS koja će nas izvući iz krize :?
Locked