Vlaisavljevići - ALL ABOUT

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
ultima_palabra

#1001 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Max Bunker wrote:
kameni spavac wrote:Osim kritike na Sanju kao licnos ja veoma malo procitah argumentirane kritike na njeno pisanje. Ne nadjoh nigdje neku analizu njenih tekstova koja bi pokazala šta je to ona tako strasno rekla da ovakve stravicne stvari na ovih 44 strane fruma pisete o njoj. Mi jedino sto znamo je vrijedjati licnost nikako neciji rad. Mozda da se malo unesemo u rad ljudi o kojima pisemo. i samo znamo da je to Avaz i da je to Glas Srpske a iz tih medija nista se dobro ne moze procitati....a mozda bi se mogli i prevariti kada bi probali da analiziramo. I tada ce biti ljudi koji se nece slagati u to sam sigurna zato je i demokratija da svako ima pravo na svje misljenje, ali ce tek tada moci dati argumentovanu kritiku koje je ovdje vema malo i samo tada ce to imati smisao. Ovako sve ostaje na vrijedjanju licnosti sto je stravicno.
Mislim da je najbolji osvrt na njeno pisanje, izasao u zadnjem broju Slobodne Bosne.
Njeni tekstovi ( u 80 % slucajeva ) su korektni, no medjutim, problem je sto ne moze svake sedmice biti pametna pa nekada mora napisati i neke "suplje" tekstove ( sto je jedno 15 % njenih tekstova ) a nekada ( radi para ) brani ljude i dogadjaje, koje niko normalan i moralan ne bi trebao da brani i opravdava.

P.S.
Sto ja volim ove postotke, cudo jedno :D
Ne bih se složio... pola tekstova je šuplja, drugih pola je to branjenje neodbranjivog. S tim da je ovo drugo sve više dominira kako se politička situacija zaoštrava, a pare liježu :oops:
ja.neron

#1002 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by ja.neron »

Image

SB br.748 strana 59

:oops:
Abacija

#1003 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Abacija »

kameni spavac wrote:Osim kritike na Sanju kao licnos ja veoma malo procitah argumentirane kritike na njeno pisanje. Ne nadjoh nigdje neku analizu njenih tekstova koja bi pokazala šta je to ona tako strasno rekla da ovakve stravicne stvari na ovih 44 strane fruma pisete o njoj. Mi jedino sto znamo je vrijedjati licnost nikako neciji rad. Mozda da se malo unesemo u rad ljudi o kojima pisemo. i samo znamo da je to Avaz i da je to Glas Srpske a iz tih medija nista se dobro ne moze procitati....a mozda bi se mogli i prevariti kada bi probali da analiziramo. I tada ce biti ljudi koji se nece slagati u to sam sigurna zato je i demokratija da svako ima pravo na svje misljenje, ali ce tek tada moci dati argumentovanu kritiku koje je ovdje vema malo i samo tada ce to imati smisao. Ovako sve ostaje na vrijedjanju licnosti sto je stravicno.
Jesi li sigurna da si procitala temu od pocetka? :roll:

P.S. Ciji li si ti klon? :evil:
tabloid

#1004 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by tabloid »

U pravu si.Ovde svi pljuju,laju,a niko konkretno i argumentovano napise u cemu je to Sanja pogrijesila.Izgleda da im je vrijedjanje licnosti vrhunac njihovog intelekta,bolje ne moze.
amrica

#1005 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by amrica »

I jope' igranka sa zdravim razumom i logikom citalaca :cry:

Gospoja se okomila na Oslobodjenje, a argumenti nidje veze.

Zbog teksta da je havaz iskoristio samoubistvo jednog covjeka da se reklamira kao najvisi toranj u regiji...pa gospoja izjednacava reklamu naviseg tornja sa, napr, "nadjeno tijelo pored Vrbasa..." ili "udes pored Proijedora ..." sa reklamiranjem Vrbasa i Prijedora :roll: Oj zivote dragi :cry:

Pa dalje, mo's misliti, na kritike iz Blodjenja da havaz objavljuje grozne slike mrtvih, unakazenih - replika je: oni objavljuju nasmijesena lica kriminalaca...

odoh, bjaaazim :run:
ne mere vise
Abacija

#1006 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Abacija »

tabloid wrote:
U pravu si.Ovde svi pljuju,laju,a niko konkretno i argumentovano napise u cemu je to Sanja pogrijesila.Izgleda da im je vrijedjanje licnosti vrhunac njihovog intelekta,bolje ne moze.

Jesi li i ti siguran da si procitao temu od pocetka? Sanju ne treba niko kritikovati, ona to sama najbolje radi. U jednom tekstu sto napise u drugom sama sebi skoci u usta. :-)
bregovic

#1007 Re: Sanja Vlaisavljević piše za Glas srpske

Post by bregovic »

bach wrote:Možda je off topic, ali sam kolumnisticu Sanju par puta vidio u gradu, na njoj minić, neka tanka košulja, ubilo se za mog kolegu koji bali za intelektualnim tetama od četiri banke.

Ima li ona toliko? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
45 banki ima mlada
bregovic

#1008 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by bregovic »

poznanik wrote:
„... rijetka vrsta seljačine; ova njeb strana je dopuna onome što nisu znali drugi kada su odlučili raskrinkati ovog primata. Potpuno je nepoznato da je on biseksualac i da se godinama nalazi u vezi sa jednim starijim profesorom; ali treba biti protiv hulja kao što je...; on je trajno opredijeljen za muškarce;... je smeće koje zagađuje širu okolinu; zato bar možemo upozoriti ljude na ovog smrada; sve što je napravio bila je samo jedna velika prevara; još kao student bio je poznat po prevarama; profesor koji ima dijagnozu šizofreničara i koji je bio zatvoren u Jagomiru i danas se liječi kao takav, ali i dalje radi na fakultetu, mada to po zakonu ne smije i ne može.... je neviđena neznalica i bezobraznik; ovo je glas onih koji su ugnjetavani njegovim neznanjem, glupošću, zaostalošću i seljaklukom...“

“…Tvrdnja da je neko teško mentalno bolestan i da zbog toga ne bi smio da radi ili da je oženjen da bi prikrio „svoje homoseksualne sklonosti i da zato nema djece“ predstavljaju najbrutalnije oblike napada na integritet, dostojanstvo i privatnost građana naše društvene zajednice. To je nešto što mora biti zaštićeno i zajamčeno svugdje u svijetu, pa tako valjda i u ovoj zemlji...”
Ovo Sanja Vlaisavljević piše o svom Hugi?
I meni se cini
bregovic

#1009 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by bregovic »

mackicamijau wrote:Mislim da se sa time da Sanja nije vrijedna pažnje ne bi složili oni koji su joj napali kancelariju.
I to je iscenirala da napokon skrene paznju na sebe
bregovic

#1010 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by bregovic »

samoyu wrote:U zemlji u kojoj skoro pa svake sedmice poneki politički skandal zasjeni svakodnevicu nemoguće je ne primijetiti kako ni poslije petnaest godina nakon rata netrpeljivost među građanima nikako da prestane.

Ne bilo gdje, ne među bilo kojim građanima, nego javnim ličnostima. Onim koji obavljaju javne funkcije: profesorima, intelektualcima, novinarima

___________piše: Sanja Vlaisavljević l Glas Srpske

Ne pamtim kada sam se nakon rata toliko prepala kao ovih dana u Sarajevu. Ne znam baš zašto i neću pisati o svojim emocijama, jer ove kolumne nemaju taj ton, ali ovo ipak želim na početku naglasiti radi ostatka teksta.

Obećala sam čak sebi da neću progovoriti niti riječ o svemu što se ovih dana dešava oko mene. Naše javno mnjenje nije prijemčivo da čuje komentare o nekim dešavanjima proteklih dana, o izjavama koje su javno upućene dijelu javnosti i koje izazivaju opravdan strah kod običnih ljudi. Ali s obzirom na to da su sva ta dešavanja pokazala još jednu mračnu stranu sarajevskog duha ili još jedan dobro pokriveni sloj stvarnosti suživota, odvažiću se ipak nešto reći.

Neću pisati o hapšenju Jovana Divjaka, ne zato što nemam šta reći, nego zato što se preko "slučaja Divjak" danas dokazuje multikulturalnost Sarajeva, a koja je više nego diskutabilna. Ako u isto vrijeme dok se na noge podignuto Sarajevo diči jednim Srbinom drugi Srbi, koji ničim nisu pokazali nekakvu zlu volju, proglašavaju četnicima - nešto nije u redu.

Ako izvjesni novinari, kolumnisti i nevladini aktivisti, sebi dozvoljavaju da prozivaju sve one koji nisu javno digli svoj glas protiv hapšenja Divjaka, a pri tome izričito imenuju samo "bračni par Vlaisavljević", opet nešto nije u redu sa multikulturom.

Ovo imenovanje Vlaisavljevića nije ništa drugo nego otvoreni šovinistički poziv na javni linč, jer se time pokušava ukazati da ti ljudi nisu spremni da brane "patriotizam, čast i sarajevski duh"! Da li?

Ovo me podsjetilo na petokolonaški žig koji su tokom rata neki od prozvanih na sebi nosili u tom gradu. Ako će odbrana multikulture biti potkrijepljena pozivanjem na dežurne nosioce te svete sarajevske odlike u liku dobrostojećih sarajevskih Srba koji sada poput starleta pokazuju svoja zabrinuta lica povodom hapšenja jednog Srbina, e onda ne može čovjek a da se ne zapita: "Pa šta su ti Srbi iz izloga do sada uradili za Srbe i one kojima su srpstvo kao kakvo najgore ljudsko svojstvo pripisivali građanski nacionalisti u Sarajevu tokom rata, a bogme ništa manje i nakon rata?".

Istina je da je Divjak omiljeni građanin Sarajeva. Istina je da je nahranio, zbrinuo i školovao brojnu djecu poslije rata. Istina je da brojne Sarajlije izražavaju žaljenje što je u pritvoru. Ali istina je i da se danas multikultura grada brani upravo preko "slučaja Divjak" i da se tim povodom šalju najgore nacionalističke poruke (drugim) Srbima.

Ako će ambasadoru Srbije, izvjesni bivši-sadašnji-budući političar Stjepan Kljujić poručiti da pakuje kofere i ide kući, onda je posrijedi golema greška u tumačenju "zajedničkog života". Samo napomene radi, upravo je aktuelni ambasador Srbije svoga sina doveo u Sarajevo gdje je završio srednju školu. Zašto bi sada trebalo da pakuje kofere i ide odavde?

Šta je zgriješio čovjek koji je veoma puno učinio na zbližavanju dvije susjedne zemlje, a nikada nijednu ružnu riječ nije javno rekao, nijedan neodmjeren komentar dao, nijednu šovinističku izjavu preko medija odaslao? Za razliku od ove Kljujićeve od koje se ledi krv u žilama.

Ako će novinarka RTRS-a samo zato što je postavila pitanje biti četnikuša, glupa, nepismena, neobrazovana, šta se onda javnosti poručuje? Pa i ona živi baš ovdje, baš među svima onima koji su bili na istom mjestu na kojem joj je najgora nacionalistička uvreda upućena, i to na mjestu na kojem su se skupili intelektualci Sarajeva da odbrane multikulturu. Pa šta ako je pitala ko je ubio vojnike? I general Divjak je izjavio, ne jednom, da se u Dobrovoljačkoj desio zločin.

Je li odmah i on četnik, samo onako potajno, ne javno, jer se preko njega brani multikultura, ne zaboravimo?
Novinarka Kusmuk treba da se oslobodi četništva zato što je pitala. A čega onda treba da se oslobode oni koji kvalifikuju "neatraktivne Srbe" baš onako kako je Kusmukova kvalifikovana? Ničega! Jer to je jedna od najiskrenijih izjava koju smo mogli čuti u medijskom prostoru, a koja oslikava iskren stav prema onima "koji žive do nas".

Novinarka RTRS-a pri tome "ponavlja glupost" koja joj je "utuvljena u glavu"! Zašto? Zato što pita. Pa kako takvo pitanje može biti izraz četništva i gluposti? Nema pogrešnog, lošeg ili glupog pitanja u politici opterećenoj najtežim konfliktima. Pa i u logici je poznato da pitanje ne može biti niti istinito niti lažno. Pitanje sa kojim se ne slažemo može upitanome upravo pružiti dobru priliku da se javno pokaže: prednost, nadmoć, utemeljenost njegovih stavova. Nema po sebi loših novinarskih pitanja.

Navodna loša i pogrešna pitanja upravo mogu biti najbolja, jer pomažu da se odagnaju predrasude, da se obrazuje javnost, da se otkrije nepoznat podatak, da se argumentima ukaže na neosnovanost pretpostavki sadržanih u postavljenom pitanju. A nipošto da se diskvalificira osoba koja pita. U slučaju novinarke Kusmuk to se čini i svim onima koji su je "indoktrinirali" i "zaglupili", svim onima sa kojima ona dijeli medijski i životni prostor.

I konačno, kao osoba koja već dugo nosi žig srama zato što se javno oglašava povodom ovakvih primjera nekulture dijaloga, rizikujem da po ko zna koji put dobijem kvalifikaciju poput one koja je upućena Branki Kusmuk (i to ni manje ni više nego na sesiji sarajevskih neovisnih i slobodnomislećih intelektualaca!).

Ipak ću javno da zapitam: kakva je to kampanja oko oslobađanja zatočenog generala, ako je njena glavna oštrica, nipošto bezopasna, upućena ka onim koji su uzdržani ili koji se usuđuju da postave sumnjičava pitanj?Divjaka

zena me svaki put iznenadi svojim tekstovima kako plitko i jadno sanja sanja :x
Glupaca,ufurana da je ona elita grada i da se ocekivalo da se ona i onaj njen,sto ni smrdi ni mirise,pojave na protestima za Jovana Divjaka ,ko je ona i ko je on,oni nisu gradska raja i NIKAD nece biti....papak iz Visokog i mala fufica....
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1011 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Sa novim ljubavima i koalicijama, Sanja je izgubila stalno radno mjesto u Avazu. Ostaje gore citiran medij i vomitantan tekst koji toliko potpiruje mržnju protiv koje tobože ta žena toliko piše. :sad:
HM 2011

#1012 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by HM 2011 »

Meni Ugo Vlaisavljević kao profesor uopšte ne smeta, konkretno ni Sanja Vlaisavljević mi u svakodnevnom životu ne smeta jer sa istom nemam kontakta,

međutim ima jedan dio njene profesije koji meni smeta i koji sam osjetio lično:

evo u citiranom postu iznad uredno piše, postavljanje osjetljivih pitanja, a ista Sanja koristi 2 metoda za osjetljiva pitanja (i ne samo Sanja nego jako puno intelektualaca sumnjivih interesa):

1. hahahaha, sljedeći
2. Vi nemate pravo da postavljate pitanja - toliko o ljudskim pravima

Konkretno čitav tekst protkan raznim nacionalnistima i nigdje etničara osim "poganih Sarajevskih multi etničara", čak su i građani Bosne i Hercegovine - građanski nacionalisti,

svi mogu biti nacionalisti u Bosni i Hercegovini osim Bosanaca i Hercegovaca

i to je taj metod koji meni lično smeta kod mnogih "intelektualaca" ove države (namjerno pod navodnicima, jer ako su nam to intelektualci države - onda slobodno možemo reći da mi niti nemamo državu, nego imamo etničko-religijski čiste regije iste sa tendencijom odcjepljenja koja se manifestuje u označavanju etničko-religijskih grupa kao NACIONALISTI)

usput ima još jedna stvarčica koja me kod kod takvih tipova nervira - činjenica da kada su u nekoj ocjenjivačkoj komisiji - često ocjene budu malo više fingirane u bilo koju stranu, pa bila to knjiga, put na takmičenje ili mogućnost dalje prezentacije svojih stavova - fingiranjem se uklanja sve "nepoćudno" sa društveno političke scene - dok usput podobni idu dalje....

pa sad mi se nikako ne staje u njenu odbranu, ni u ludilu kao i mnogih drugih "zaštitnika ljudskih prava" koji zaista imaju tendenciju da ukidaju pravo drugima na izražavanje svog mišljenja pa čak i na mišljenje - jer smeta njihovoj koncepciji njihovoj privatnoj "ala Cezar" viziji - smeta im mišljenje jednog balavca - šta bi tek radili da im neko puno iskusniji izađe na raspravu - kakve god motive imao ????????......

uživajte u podbnosti - možda, ali zaista možda, jer podobni ljudi oko Vas neće Vam pomoći kada Vam bude potrebno - kao što su se "prilagodili" Vama - tako će se "prilagoditi" svakom drugome....

ako nekome nije jasno - smeta mi intelektualna prostitucija koja se predstavlja kao nevinašce

problem u svemu tome je što ista nije ograničena samo na Sanju Vlaisavljević
te
što otpor pruža jako malo ljudi
mackicamijau

#1013 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by mackicamijau »

bregovic wrote:
mackicamijau wrote:Mislim da se sa time da Sanja nije vrijedna pažnje ne bi složili oni koji su joj napali kancelariju.
I to je iscenirala da napokon skrene paznju na sebe
Napokon? Vidiš li koliko postova ima samo ova tema na ovom forumu? (da ne govorim o ostalim forumima i medijima).
KatarinaKosaca wrote:Sa novim ljubavima i koalicijama, Sanja je izgubila stalno radno mjesto u Avazu. Ostaje gore citiran medij i vomitantan tekst koji toliko potpiruje mržnju protiv koje tobože ta žena toliko piše. :sad:
Izgubila? Ili je možda sama odlučila tako?
bregovic wrote:
poznanik wrote:
„... rijetka vrsta seljačine; ova njeb strana je dopuna onome što nisu znali drugi kada su odlučili raskrinkati ovog primata. Potpuno je nepoznato da je on biseksualac i da se godinama nalazi u vezi sa jednim starijim profesorom; ali treba biti protiv hulja kao što je...; on je trajno opredijeljen za muškarce;... je smeće koje zagađuje širu okolinu; zato bar možemo upozoriti ljude na ovog smrada; sve što je napravio bila je samo jedna velika prevara; još kao student bio je poznat po prevarama; profesor koji ima dijagnozu šizofreničara i koji je bio zatvoren u Jagomiru i danas se liječi kao takav, ali i dalje radi na fakultetu, mada to po zakonu ne smije i ne može.... je neviđena neznalica i bezobraznik; ovo je glas onih koji su ugnjetavani njegovim neznanjem, glupošću, zaostalošću i seljaklukom...“
“…Tvrdnja da je neko teško mentalno bolestan i da zbog toga ne bi smio da radi ili da je oženjen da bi prikrio „svoje homoseksualne sklonosti i da zato nema djece“ predstavljaju najbrutalnije oblike napada na integritet, dostojanstvo i privatnost građana naše društvene zajednice. To je nešto što mora biti zaštićeno i zajamčeno svugdje u svijetu, pa tako valjda i u ovoj zemlji...”
Ovo Sanja Vlaisavljević piše o svom Hugi?
I meni se cini
Aaaa znači ovako se to radi. Kad ne znaš analizirati argumente pisca, počneš analizirati njegov privatni život. (i to zaista loše...).
saibaba

#1014 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by saibaba »

Pisati po narudžbi za procetnicke novine a izigravati uvrijedjenog aristotela ne ide skupa ...
kameni spavac

#1015 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by kameni spavac »

S vremena na vrijeme pratim ovaj forum u nadi da cu procitati nesto sto nece biti mahalski, sto nece biti uvreda licnosti, sto nece biti neka samoincijativna "kategorizacija licnosti" i da ce napokon pojaviti se neka kritika koja ce biti argumentirana i vrijedna paznje. Ova sva pisanja su stravicna. Strasno je kako danas drustvo vidi slogodu govora i dijalog. Dok citam ove redove na forumu sve sam bilize misljenju da smo mi dobri jedino kada pucaju na nas. U ratu smo, ma kako stravicno bilo, bili mnogo mnogo bolji ljudi. Ovi redovi teksta i ove uvrede na racun neke licnosti nisu nesto za sto su mnogi ljudi zivot dali. I nema to veze s tim da li su Sanjini tekstovi dobri ili ne jer to je misljenje svakog pojedinacno, ali ima veze sa nacinom i rijecima na koje se to neslaganje iskazuje. Ljudi za rad i javni istup trebalo bi da dobivaju kritike za to sto su ucinili ukoliko se i ne slazemo s njima, jednako kao i pozitivne komentare. Ali mi smo sebi naravno uzeli za pravo, jer nam je to sistem omogucava i vrijedjamo a ne kritikujemo svakoga s cimim se misljenjima i stavovima ne slazemo. I bilo bi to dobro ukoliko bi to bio slucaj samo s forumima vec i takv stanje u javnom prostoru. E to nije zemlja za koju su mnogi dali zivote...nije to zemlja u kojoj jedan parlamentarac drugom kaze da je glup ili slicne uvrede. Nazalost nije.

Zalosno je to sto se uopste ne nazire napredak i poboljsanje iz godine u godinu. I pitam se sta je rjesenje. Da li je moza najbolji sistem ostati pritajen bez ikakvih odnosa u drustvu jer rizikujes da budes najgore izvrijedjan ili ipak odvazit se i govoriti u drustvu koje ne poznaje kritiku vec jedino uvredu i atak na licnost.
zambaklija

#1016 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by zambaklija »

sad kada sam viđo joj facu ,skonta :rumenka :D ,ša se uzbuđujete sve je to stvar tipa opanaka :D :D
ultima_palabra

#1017 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

kameni spavac wrote:S vremena na vrijeme pratim ovaj forum u nadi da cu procitati nesto sto nece biti mahalski, sto nece biti uvreda licnosti, sto nece biti neka samoincijativna "kategorizacija licnosti" i da ce napokon pojaviti se neka kritika koja ce biti argumentirana i vrijedna paznje. Ova sva pisanja su stravicna. Strasno je kako danas drustvo vidi slogodu govora i dijalog. Dok citam ove redove na forumu sve sam bilize misljenju da smo mi dobri jedino kada pucaju na nas. U ratu smo, ma kako stravicno bilo, bili mnogo mnogo bolji ljudi. Ovi redovi teksta i ove uvrede na racun neke licnosti nisu nesto za sto su mnogi ljudi zivot dali. I nema to veze s tim da li su Sanjini tekstovi dobri ili ne jer to je misljenje svakog pojedinacno, ali ima veze sa nacinom i rijecima na koje se to neslaganje iskazuje. Ljudi za rad i javni istup trebalo bi da dobivaju kritike za to sto su ucinili ukoliko se i ne slazemo s njima, jednako kao i pozitivne komentare. Ali mi smo sebi naravno uzeli za pravo, jer nam je to sistem omogucava i vrijedjamo a ne kritikujemo svakoga s cimim se misljenjima i stavovima ne slazemo. I bilo bi to dobro ukoliko bi to bio slucaj samo s forumima vec i takv stanje u javnom prostoru. E to nije zemlja za koju su mnogi dali zivote...nije to zemlja u kojoj jedan parlamentarac drugom kaze da je glup ili slicne uvrede. Nazalost nije.

Zalosno je to sto se uopste ne nazire napredak i poboljsanje iz godine u godinu. I pitam se sta je rjesenje. Da li je moza najbolji sistem ostati pritajen bez ikakvih odnosa u drustvu jer rizikujes da budes najgore izvrijedjan ili ipak odvazit se i govoriti u drustvu koje ne poznaje kritiku vec jedino uvredu i atak na licnost.
Sanja, vid'ti glave :P :D
Sasvim_Obican

#1018 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Sasvim_Obican »

Sanja Vlaisavljević nema pojma o većini stvari o kojima piše. Ona je, nažalost, vrlo neupućena u tematiku svojih, nazovi, kolumni i često joj se dešavaju katastrofalni propusti.
madner

#1019 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Nisi tu u pitanju propusti. I ako ne zna dovoljno o nekoj temetici ne moze praviti greske u logici i argumentaciji. To se samo desava kada imas predefinisanu poruku pa onda pokusavas nategnuti argumentaciju, jadno i bijedno.
klixober

#1020 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by klixober »

Nije Sanja kriva, nemojte nju napadati. Kriv je onaj koji joj je dao prostor da piše kolumne.
madner

#1021 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Nije tacno, ona je kriva i odgovorna za sve sto podpise.
klixober

#1022 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by klixober »

madner wrote:Nije tacno, ona je kriva i odgovorna za sve sto podpise.
To je kao da kriviš dijete koje je sjelo za volan i ne zna kud vozi...kriv je onaj ko mu je dao ključeve i pustio ga da upravlja autom.
madner

#1023 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Ma daj, pa osoba u pitanju je godinama muzla NVO sektor u Sarajevu dok je islo. Ima neka odgovornost onog koji joj daje prostor, ali ne govorimo o djetetu nego o odrasloj osobi koja odlicno zna sta radi. Tj. ne zna, jer ocajne tekstove pise sa logicke tacke, ali uspjesno je izvrsila tranziciju sa jedne sise na drugu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1024 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

kameni spavac wrote:S vremena na vrijeme pratim ovaj forum u nadi da cu procitati nesto sto nece biti mahalski, sto nece biti uvreda licnosti, sto nece biti neka samoincijativna "kategorizacija licnosti" i da ce napokon pojaviti se neka kritika koja ce biti argumentirana i vrijedna paznje. Ova sva pisanja su stravicna. Strasno je kako danas drustvo vidi slogodu govora i dijalog. Dok citam ove redove na forumu sve sam bilize misljenju da smo mi dobri jedino kada pucaju na nas. U ratu smo, ma kako stravicno bilo, bili mnogo mnogo bolji ljudi. Ovi redovi teksta i ove uvrede na racun neke licnosti nisu nesto za sto su mnogi ljudi zivot dali. I nema to veze s tim da li su Sanjini tekstovi dobri ili ne jer to je misljenje svakog pojedinacno, ali ima veze sa nacinom i rijecima na koje se to neslaganje iskazuje..
Evo pokušaću ja da ti razbijem predrasudu...
Hajde, od gore postanog teksta u Glas Srpske oko Sarajeva, Divjaka, Kljujića i lamentiranja nad svojom sudbinom.
Kao prvo kad odlučiš da pišeš kolumne pod punim imenom i prezimenom, moraš biti spreman i na kritike. Moraš računati da ima svakakvih ljudi od koji će neki zarad svojih interesa ili šale ili zabave, bilo kojeg motiva upotrijebiti bio šta što o tebi znaju. Ne važi samo za gospođu o kojoj govorimo (pišemo). Tako da stalno lamentiranje nad sobom i svojom sudbinom koja se prožima tekstom nije puka sujeta niti senzibilnost nego jako dobar marketinški trik. Kad to čita bivši stanovnik Sarajeva stalno nastanjen na Palama, Han Pijesku ili Sokocu srce mu se napuni što Sarajevo nije ono za kojim svakodnevno pati, nego neki grad opasnih namjera gdje ni "Sanji ne daju da diše". Dakle, tržišni segment pogođen , promotivna poruka pogođena. I to ne bi bilo ništa strašno ni neuobičajeno da prodaješ sapun ili Suknju, ali ovdje prodaješ laž. I pri tom se ne libiš da spomeneš svoje sugrađane u negarivnom kontekstu netolerancije, a sasvim slučajno ambasadora Srbije kao pacifistu koji je ničim izazvan dobio poruku od Kljujića, onog istog koji nije otišao iz grada pa radi toga bio trovan, da to ide, kad njegova zemlja ima tako dobre namjere prema BIH... I ovo je jako rado čitano u Glas Srpske i ovo je marketinška ubleha i ovo je podanički i naručen ili samoinicijativno "serviran i moralno politički podoban tekst".
Dalje o Divjaku se "neće govoriti", ali eto, jeste on uvažen zato što je mnogo djece školovao. Još jedno relativiziranje. Divjak je prevashodno uvažen što je kao rođeni beograđanin ostao u gradu kad je trebalo i stavio se na stranu koja brani grad od vatre i terora sa brda. Za razliku od nekih rođenih sarajlija koji nisu tako postupili i tako i dalje ne postupaju, nego za šačicu feninga ili šačicu zlata demoniziraju isti. Dakle , kad se piše u tekstu "Sarajevo" misli se na građane Sarajeva i onda valjda i ti imaju pravo da kažu nešto u svoju obranu, ili ne? U Glasu srpske za njih nema mjesta, ni u Avazu.. Onda ostaje forum.
super20

#1025 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by super20 »

KatarinaKosaca wrote:
kameni spavac wrote:S vremena na vrijeme pratim ovaj forum u nadi da cu procitati nesto sto nece biti mahalski, sto nece biti uvreda licnosti, sto nece biti neka samoincijativna "kategorizacija licnosti" i da ce napokon pojaviti se neka kritika koja ce biti argumentirana i vrijedna paznje. Ova sva pisanja su stravicna. Strasno je kako danas drustvo vidi slogodu govora i dijalog. Dok citam ove redove na forumu sve sam bilize misljenju da smo mi dobri jedino kada pucaju na nas. U ratu smo, ma kako stravicno bilo, bili mnogo mnogo bolji ljudi. Ovi redovi teksta i ove uvrede na racun neke licnosti nisu nesto za sto su mnogi ljudi zivot dali. I nema to veze s tim da li su Sanjini tekstovi dobri ili ne jer to je misljenje svakog pojedinacno, ali ima veze sa nacinom i rijecima na koje se to neslaganje iskazuje..
Evo pokušaću ja da ti razbijem predrasudu...
Hajde, od gore postanog teksta u Glas Srpske oko Sarajeva, Divjaka, Kljujića i lamentiranja nad svojom sudbinom.
Kao prvo kad odlučiš da pišeš kolumne pod punim imenom i prezimenom, moraš biti spreman i na kritike. Moraš računati da ima svakakvih ljudi od koji će neki zarad svojih interesa ili šale ili zabave, bilo kojeg motiva upotrijebiti bio šta što o tebi znaju. Ne važi samo za gospođu o kojoj govorimo (pišemo). Tako da stalno lamentiranje nad sobom i svojom sudbinom koja se prožima tekstom nije puka sujeta niti senzibilnost nego jako dobar marketinški trik. Kad to čita bivši stanovnik Sarajeva stalno nastanjen na Palama, Han Pijesku ili Sokocu srce mu se napuni što Sarajevo nije ono za kojim svakodnevno pati, nego neki grad opasnih namjera gdje ni "Sanji ne daju da diše". Dakle, tržišni segment pogođen , promotivna poruka pogođena. I to ne bi bilo ništa strašno ni neuobičajeno da prodaješ sapun ili Suknju, ali ovdje prodaješ laž. I pri tom se ne libiš da spomeneš svoje sugrađane u negarivnom kontekstu netolerancije, a sasvim slučajno ambasadora Srbije kao pacifistu koji je ničim izazvan dobio poruku od Kljujića, onog istog koji nije otišao iz grada pa radi toga bio trovan, da to ide, kad njegova zemlja ima tako dobre namjere prema BIH... I ovo je jako rado čitano u Glas Srpske i ovo je marketinška ubleha i ovo je podanički i naručen ili samoinicijativno "serviran i moralno politički podoban tekst".
Dalje o Divjaku se "neće govoriti", ali eto, jeste on uvažen zato što je mnogo djece školovao. Još jedno relativiziranje. Divjak je prevashodno uvažen što je kao rođeni beograđanin ostao u gradu kad je trebalo i stavio se na stranu koja brani grad od vatre i terora sa brda. Za razliku od nekih rođenih sarajlija koji nisu tako postupili i tako i dalje ne postupaju, nego za šačicu feninga ili šačicu zlata demoniziraju isti. Dakle , kad se piše u tekstu "Sarajevo" misli se na građane Sarajeva i onda valjda i ti imaju pravo da kažu nešto u svoju obranu, ili ne? U Glasu srpske za njih nema mjesta, ni u Avazu.. Onda ostaje forum.
katarina, svaka ti čast za ovaj post :thumbup:
Post Reply