BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bosanski_kralj

#1001 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

hz__semir wrote:
Bosanski_kralj wrote:
udrch wrote:Zaboravih napisati Said Husejinović kaže havaz ide sljedeće sezone na pozajmicu u Herthu..valjda ga ovi puste levati..
Jel on ono igra po strani?
Ne igra on ni po čemu... Taj je zadnji put sastavio tri tekme zaredom dok je još u Slobodi bio.
Ma treba se nadati da će početi igrati, od viška glava ne boli, samo izgleda da će biti u 2. ligi, pa nema velike šanse za poziv :D
LSD

#1002 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by LSD »

Odbrana, stoperi i bekovi...to treba iskopati iz zemlje ako treba jer ovo što imamo je kriticno...golmani su najmanji problem naše selekcije.
zecko_kupuz

#1003 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Šta sada ispade, Sudić i Mujdža kao slijedeće akvizicije ili..? Sušić reče da će "otpustiti" dva igrača u avgustu, vjerovatno Šehića i još jednog (a mislim da je to početak kraja za Murata u reprezentaciji).

I taman se malo razvedrim po pitanju Ibričića, vidim da je na kraju sezone zabio 17 golova, ne može to svako jebga. Ali onda dođe Njemačka i ona njegova grozota od predstave. A odigrao jedno poluvrijeme. Sve mislim da će biti idealan u drugom poluvremenu, da malo osvježi ekipu, da malo povuče loptu naprijed i predribla nekoga...jašta radi. :roll:
Davno su prošla vremena kad je taj momak žario i palio u mladoj selekciji. :sad:
FootballIsComingHome

#1004 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by FootballIsComingHome »

zecko_kupuz wrote: Davno su prošla vremena kad je taj momak žario i palio u mladoj selekciji. :sad:
Zario je mozda, ali na drugoj, prirodnoj poziciji - play.

Igrac njegovcih karakteristika nema sta trazit na krilu. To je ozbiljnim ljudima bilo jasno cim ga je prvi put Ciro gurnuo. (moze s Estonijom, ali s njima moze i Sehic stajat po krilu) To je ad acta.

btw, malo je 2 otpisat. 4 minimum. ( Murat, Berberovic, Ibisevic i Alispahic) Bar za august. Dvojica za stalno, jedan dok ne pronadje formu, jedan dok ne nadje ozbiljniji klub/ligu. :skoljka:

Otprilke se i znaju cetri nova kandidata za provjeru, jelte.
jeza u ledja

#1005 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

zecko_kupuz wrote:Šta sada ispade, Sudić i Mujdža kao slijedeće akvizicije ili..? Sušić reče da će "otpustiti" dva igrača u avgustu, vjerovatno Šehića i još jednog (a mislim da je to početak kraja za Murata u reprezentaciji).

I taman se malo razvedrim po pitanju Ibričića, vidim da je na kraju sezone zabio 17 golova, ne može to svako jebga. Ali onda dođe Njemačka i ona njegova grozota od predstave. A odigrao jedno poluvrijeme. Sve mislim da će biti idealan u drugom poluvremenu, da malo osvježi ekipu, da malo povuče loptu naprijed i predribla nekoga...jašta radi. :roll:
Davno su prošla vremena kad je taj momak žario i palio u mladoj selekciji. :sad:
Mislim da Ibricic uopste ne treba da igra ako nece igrati na poziciji na koju je navikao u klubu. On nema kondicije da igra bilo kakvu odbrambenu ulogu, pogotovo ne na krilu.
jeza u ledja

#1006 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

hehe eto momak iznad mene haman napisa isto sto i ja :thumbup:
sadzak

#1007 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by sadzak »

zna li ko sta neko o Denisu Halilovicu igra u rusiji Saturn ili tako nesto odbrana,moza treba pozvati Ahmetovica iz rostova zasto ne ljevakovica,ljudi ima siguran sam 11 igaca koji nisu nimalo losiji od ovih koje imamo.jasmin buric golman ili jedan sto brani u belgiji ili tako nesto bese,onda ceric rijeka,sudic svedska,halilovic saturn,bahtijarevic turska,ljevakovic,cocalic.stilic,mahmutovic,haurdic,ahmetovic i vuckovic iz njukastla pogledajte citava postava vrsnih igraca nabrojanih iz prve ruke koji su tu ali se ne koriste.nijedan stariji od 25 .
jeza u ledja

#1008 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

FootballIsComingHome wrote:
zecko_kupuz wrote: Davno su prošla vremena kad je taj momak žario i palio u mladoj selekciji. :sad:
Zario je mozda, ali na drugoj, prirodnoj poziciji - play.

Igrac njegovcih karakteristika nema sta trazit na krilu. To je ozbiljnim ljudima bilo jasno cim ga je prvi put Ciro gurnuo. (moze s Estonijom, ali s njima moze i Sehic stajat po krilu) To je ad acta.

btw, malo je 2 otpisat. 4 minimum. ( Murat, Berberovic, Ibisevic i Alispahic) Bar za august. Dvojica za stalno, jedan dok ne pronadje formu, jedan dok ne nadje ozbiljniji klub/ligu. :skoljka:

Otprilke se i znaju cetri nova kandidata za provjeru, jelte.
Ja bi provjerio redom: Mujdza, Stilic, Ljevakovic, Cocalic, Sudic - pod obavezno, te Buric, Haurdic, Mahmutovic, eventualno par ovih sto se vrte po Hrvatskoj ili nekog iz nase lige. Alispahicu bi dao jos jednu sansu, te probao nagovoriti onog momka iz Twentea.
jeza u ledja

#1009 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

sadzak wrote:zna li ko sta neko o Denisu Halilovicu igra u rusiji Saturn ili tako nesto odbrana,.
Slovenac
elSaik

#1010 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by elSaik »

Nikada mi nećemo napredovati sa izmišljanjem pozicija igračima. Onoga dana kada svi igrači u repki budu igrali ono na šta su navikli igrati i u klubu, mi ćemo biti ozbiljna repka, sve do tad smo samo eksperiment.
kory_galaktikos

#1011 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by kory_galaktikos »

meni jedno nije jasno zasto niko ne zove niti ozbiljno ne racuna na stilica,momak j medju glavnim igracima poljske lige a u repki ga nema nigdje....steta...
onda evo fali nam brzih igraca..sta je sa vladalicem
cito sam da ima neki nas igrac 16 mu godina u mladom timu arsenala-stoper..
onda sta je sa onim momcima sto su osvojili SP sa svajcarskom....ganjal to iko..
ljudi BIH ima nevjerovatno dobre igrace vani,sve je to mlado...samo mi imamo jedan problem niko to nece niti zna da trazi u nasem savezu....rteba prvo mijenjat savez dovest pismene ljude koji se razumiju u fudbal... :D
Eborg

#1012 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Eborg »

Meni samo nije jasno zašto Sušić ne insistira da se ugovore tri utakmice sa, lupam, Katarom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinom i fino okupi B reprezentaciju? Pristat će te ekipe i da dođemo sa B reprezentacijom i fino platili bi troškove. A one debilne izjave kako im se ne da putovati tako daleko su više svima navrh glave, pa ne idu autobusom. Treba 3-4 sata i riješena stvar. I onda se fino pozovu Šehić, Burić, Štilić, Bunoza, Bilbija, Bahtiyaroglu, Ljevaković, Mahmutović, Vranješ, Alispahić, Cocalić i ostali koji se razvlače po medijima i forumima non-stop.

Ne može se provjeriti igrač u 10-15 minuta, i najveći levat može dobro odigrati ako se neke stvari poklope odnosno i najveći znalac može podbaciti.

Uostalom, treba napraviti pospremanje u reprezentaciji.

Penzija u reprezentaciji: Muratović

Tehnološki višak: Šehić (ili bilo koji treći golman)

Klupa: Ibišević

Tribine: Medunjanin , Zec (iako bih i njih gurnuo na širi spisak a na tribinama držao mlade igrače da osjete atmosferu u ekipi tokom treninga)

Širi spisak: Berberović , Alispahić, Pandža, Mravac
zecko_kupuz

#1013 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

@eborg
E nama stvarno nikad po volji. :roll: Konačno smo dočekali da naši uvežu nekoliko prijateljskih utakmica u Evropi, a ti sada zagovaraš da se opet ide na kraj svijeta. :-)

Ako svi ovi igrači lete na klupu, tribine ili širi spisak, kako će onda izgledati prvi sastav? Mravac nije igrao na svojoj poziciji, Alispahić je imao premalu minutažu da bi se bilo šta zaključilo o njemu, a ne vidim po čemu bi Zec trebao na tribine. :? Momak je svoje odradio, odigrao kratko u ove dvije tekme i zabio gol. Potreban je.

Sve u svemu, čudno razmišljanje, ali opet...sloboda govora je li. :-D
udrch

#1014 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by udrch »

Ja gluposti ne mogu da vjerujem..
Šehić nije potencijal za prvi tim, ali evo ovdje priznajem da jeste, ima odlične reflekse, sjajno istrčava, odlično degažira loptu :D , a vrijeme će reći svoje..ne nikad nisam bio na Grbavici, ovo pričam ofrlje, ne sviđa mi se ko insan..
Višća je već druga priča i ako se nešto nepredviđeno desi, pričaće se o njemu..
Sve sami potencijal spominjete ovdje, a sve igrači za koje bi se moglo reći da bi bilo dobro kad bi se vratili u našu ligu, malo bi nam rejting porastao..
Želimo na EP, a guramo nižerazredne igrače u reprezentaciju, a istovremeno otpisujemo one koji su nam prijeko potrebni za takav uspjeh..
Ibišević ako nije kvalitet kakav nam je demonstriro prije one jebene povrede, ja vam ovdje tvrdim da se mi nećemo plasirati ni na EP ni na SP, jer jednostavno nemamo kvalitetnih napadača..
Ako Džeko ostane u ovoj formi i ako se Ibišević vrati u svoju ja garantujem da ćemo otići ili na EP ili na SP sa ovom generacijom..ako se njima dvojici nešto dogodi nema nas nigdje..
Bekove ćemo nekako pokrpiti, te pozicije se mogu igrati i srcem, ali ako nema ko dati go, ostaješ negdje u sredini bez izgleda da budeš najbolji u grupi..
Eborg

#1015 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Eborg »

zecko_kupuz wrote:@eborg
E nama stvarno nikad po volji. :roll: Konačno smo dočekali da naši uvežu nekoliko prijateljskih utakmica u Evropi, a ti sada zagovaraš da se opet ide na kraj svijeta. :-)

Ako svi ovi igrači lete na klupu, tribine ili širi spisak, kako će onda izgledati prvi sastav? Mravac nije igrao na svojoj poziciji, Alispahić je imao premalu minutažu da bi se bilo šta zaključilo o njemu, a ne vidim po čemu bi Zec trebao na tribine. :? Momak je svoje odradio, odigrao kratko u ove dvije tekme i zabio gol. Potreban je.

Sve u svemu, čudno razmišljanje, ali opet...sloboda govora je li. :-D
Naveo sam te reprezentacije jer nisu jake a imaju novca. Isti efekat bi bio da uvežeš Luksemburg, Latviju i Vels. To bi bila i bolja rješenja ali čisto sumnjam da će isti prihvatiti da nam i plate i da im dovedemo B reprezentaciju (ili da oni nama dođu u goste o svom trošku, nije bitno).

Mravac - Svi mi znamo da gdje god da taj igra da on dalje neće napredovati, dotakao je svoj plafon i nije neki igrač. On treba da igra kada je neko povrijeđen ili ima kartone, nikako drugačije.

Alispahić - Slažem se da je imao premalu minutažu no šansu je dobio zbog dobre forme. Sada je ponovo na širem spisku, ako opet upadne u dobru formu može ga se pozvati.

Zec - Dobar ali pored Džeke, Muslimovića i Ibiševića u ekipi zaista nema potrebe da i on sjedi na klupi. U kvalifikacijskim utakmicama imamo samo tri izmjene a Muslimović odnosno Ibišević su sasvim solidni za klupu. A mi nikad aktivno ne igramo sa tri napadača.
k3ngur

#1016 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by k3ngur »

Ako Damiru Coricu srede papire, onda bi njemu trebalo dati sansu da zaigra protiv Qatara. Naravno tu bi trebao Susic i Mujdzu ubacit. Za Papca neznam hocel se odazvati, ali ako se bude odazvao e tu mozemo ocekivati i Papca da nam zaigra...
al_neri

#1017 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by al_neri »

ak81 wrote:Ako Damiru Coricu srede papire, onda bi njemu trebalo dati sansu da zaigra protiv Qatara. Naravno tu bi trebao Susic i Mujdzu ubacit. Za Papca neznam hocel se odazvati, ali ako se bude odazvao e tu mozemo ocekivati i Papca da nam zaigra...
Dati sansu Coricu koji nema nijedne profesionalne utakmice ? :D
Obuca9

#1018 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

al_neri wrote:
ak81 wrote:Ako Damiru Coricu srede papire, onda bi njemu trebalo dati sansu da zaigra protiv Qatara. Naravno tu bi trebao Susic i Mujdzu ubacit. Za Papca neznam hocel se odazvati, ali ako se bude odazvao e tu mozemo ocekivati i Papca da nam zaigra...
Dati sansu Coricu koji nema nijedne profesionalne utakmice ? :D
Ma neka bolan daj akvih. Nema veze što nisu redovni ni u svojim klubovima, sto ih niko ne prati, ali daj samo lupaj imena.

Šta vam je pobogu ljudi, kao da se takmičite ko će pokazati da zna nabrojati više igrača. Na ovom forumu je u zadnjih par mjeseci toliko igraca "predlozeno" i "preporuceno" da bi nam taman jedan ciklus bio dovoljan da svakog isprobamo sa po 2-3 utakmice. A osim Štilića nije spomenuto nijedno pravo ime, koje bi sutra glat moglo uletiti u repku ili igrati u nekom klubu Petice.

Ne možeš preko noći promjeniti 10 igrača iz prošlog (dosta uspješnog) ciklusa i očekivati rezultat, eto onako, s neba da padne.
callmethebreeeze

#1019 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by callmethebreeeze »

nastavimo li ovako susic ce biti u poziciji k'o maradona, da testira sto igraca u kvalifikacijama.
:D
elSaik

#1020 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by elSaik »

Ma jest, vala, yebo nove igrače, imamo mi Jahića, može on igrati šta god zatreba.
shalla

#1021 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by shalla »

Kapiten njemačke U19 reprezentacije NE MOŽE biti loš igrač, dapače... Zašto ne dati momku šansu da vidimo koji je kalibar, pa bar ga zovnuti u mladu reprezentaciju, bolji je sigurno od kojekakvih stopera iz mlade repke...
P.S. Sema, iznenađuješ me ponekad sa razmišljanjem...
Obuca9

#1022 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

elSaik wrote:Ma jest, vala, yebo nove igrače, imamo mi Jahića, može on igrati šta god zatreba.
shaqqa wrote:Kapiten njemačke U19 reprezentacije NE MOŽE biti loš igrač, dapače... Zašto ne dati momku šansu da vidimo koji je kalibar, pa bar ga zovnuti u mladu reprezentaciju, bolji je sigurno od kojekakvih stopera iz mlade repke...
P.S. Sema, iznenađuješ me ponekad sa razmišljanjem...
Nismo se razumjeli i ja sam za to da se pozovu neki novi momci, ali maksimalno dvojica-trojica po utakici, evo sad je Pape zvao 3 nova igrača: Alispahića, Šehića i Mujdžu. Ovaj drugi nije debitovao zbog razvoja situacije u prvom mečusa Švedskom, dok treći nije stigao srediti papire, pa je ostalo samo na Alispahiću.

Recimo za tekmu sa Katarom, pozvati Štilića i (opet) Šehića i Mujdžu, te možda još jednog i to je ono što je po meni optimalno i jedino razumno. Pa nećeš pozvati 15 novih igrača za posljednju provjeru uoči starta kvalifikacija.

A ne ovo što raja ovdje buba, nabrajaju kako im koji igrac padne napamet, od onih koji taj poziv zaista zaslužuju (Štilić, Mahmutović) do igrača koji su zadnji put uvezali dvije uzastopne utakmice dok je još rahmetli Alija bio živ (Dialiba, Huseinović...) ili onih koji nikad u životu nisu odigrali nijednu profesionalnu utakmicu.

A to što je taj dečko kapiten Njemačke U-19 repke nije nikakvo mjerilo kvaliteta. Sjeti se samo Kučukovića koji je bio među boljim igračima Njemačke U-19 i U-21 repke, pa šta bi, što nikad ne napravi karijeru? Zato što je nula od igrača, koji je bio dobar među svojim vršnjacima, a kad se trebao pokazati na velikoj sceni ispao je manji od makova zrna. A takvih je primjera na stotine, igrača koji su u omladinskom pogonu razvaljivali, a onda kad se trebalo pokazati i dokazati na profesionalnoj sceni propali.
ODVRATAN_i_GADAN

#1023 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

hz__semir wrote:A to što je taj dečko kapiten Njemačke U-19 repke nije nikakvo mjerilo kvaliteta. Sjeti se samo Kučukovića koji je bio među boljim igračima Njemačke U-19 i U-21 repke, pa šta bi, što nikad ne napravi karijeru? Zato što je nula od igrača, koji je bio dobar među svojim vršnjacima, a kad se trebao pokazati na velikoj sceni ispao je manji od makova zrna. A takvih je primjera na stotine, igrača koji su u omladinskom pogonu razvaljivali, a onda kad se trebalo pokazati i dokazati na profesionalnoj sceni propali.
Nisi daleko od istine... Zenica, 10.10.2002. godine BiH-Njemacka U21

Sastav Njemacke: Heimeroth, Hinkel, Zepek, (46. Franz), Schlicke, Gemiti (46. Kling), Lauth, Preuß (79. Tiffert), Marx (60. Afriyie), Mikolajczak, Kurnayi (70. Jungnickel), Jones
Obuca9

#1024 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

Eto, neko od njih 16 je bio kapiten sigurno, a gdje su danas ti igrači? Da li se bave fudbalom uopšte?

Osim Kuranyia i Hinkela ja ni za jednog drugog čuo nisam.
A1fa

#1025 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by A1fa »

hz__semir wrote:Eto, neko od njih 16 je bio kapiten sigurno, a gdje su danas ti igrači? Da li se bave fudbalom uopšte?

Osim Kuranyia i Hinkela ja ni za jednog drugog čuo nisam.
Jarmaine Jones sad nastupa za reprezentaciju SAD-a, Benjamin Lauth i Tiffert su oni koji su meni jos poznati bez googlanja :)
Post Reply