Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bosanski_kralj

#1001 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

cyprus wrote:
Bosanski_kralj wrote:Ili da se opet kod nas zarati. :oops:

Znam sve to, ali sam reagovao na mišljenje da je ljepše vidjeti reprezentacije poput Nigera, koje mi maltene svaki fifin termin za prijateljske gledamo, nego recimo reprezentacije poput Brazila, pa recimo i Meksika.
Nisam ja reko da je ljepše gledat Niger od Brazila, ja sam dao svoj lični stav da bih vrlo rado pogledao Niger.

Btw, nikad nismo igrali sa reprezentacijom tipa Nigera :) . Tako da boldirano ne stoji
Pa dobro ti bi radije gledao neatraktivnije nogomet u prijateljskoj utakmici, a ja bi radije da u prijateljskoj utakmici gledao atraktivniji nogomet nego da ga gledam u kvalifikacijama.

Mislim da je reprezentacija Nigera mnogo bliža fudbalski reprezentacijama poput Omana, Uzbekisatna, Azerbejdžana nego recimo Paragvaju, Njemačkoj...
burek_in_space

#1002 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Bosanski_kralj wrote: Ja se iskreno nadam da će sa oktobarskim izborima promjeniti se sveukupna društvena situacija. Očigledno je da se promjene u Savezu mogu desiti samo ukoliko dođe i do promjena na vlasti. Pa et narode pamet u glavu. :D
Nemam pojma jesi li ironichan, ali jedno s drugim je usko povezano. A s obzirom da je takva situacija kod nas, ne ochekujem da ce doci do velikih promjena u nashem savezu i nakon oktobarskih izbora.
JBT

#1003 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JBT »

Uglavnom, Savez sebi kupuje vrijeme iskoristavajuci ime Safeta Susica dok toga doticni nije svjestan. U svakom slucaju, prolazi voz i jedna kvalitetna generacija polako ali sigurno stari i razvodnjava se, tako da ce potencijal ostati neiskoristen.
Dobro neko rece, izgleda da nema promjene u toj sferi dok ne promjenimo budale u politici.
cyprus

#1004 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Bosanski_kralj wrote:Pa dobro ti bi radije gledao neatraktivnije nogomet u prijateljskoj utakmici, a ja bi radije da u prijateljskoj utakmici gledao atraktivniji nogomet nego da ga gledam u kvalifikacijama.

Mislim da je reprezentacija Nigera mnogo bliža fudbalski reprezentacijama poput Omana, Uzbekisatna, Azerbejdžana nego recimo Paragvaju, Njemačkoj...
Da ne bi rasprava postala previše dubiozna, da samo kažem da mi je cilj bio jedino da okarakterišem prijateljske utakmice kao ne toliko bitan faktor, pogotovo kada se on koristi kao nepotrebni pritisak na selektora, onda kada mu je to najmanje potrebno - na početku. Eto kao Pape nije dobar izbor, jer mu utakmica u martu nije nešto naročito bitna :oops:

PS Niger ne da je bliži, nego je bitno slabiji od Omana, Azerbejdžana i Uzbekistana, ali recimo da je baš to činjenica zbog koje ja ne bih imao ništa protiv igranja protiv ove sahelske države :) . Elem, nebitno...
jutarnji

#1005 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jutarnji »

Bosanski_kralj wrote:a ja bi radije da u prijateljskoj utakmici gledao atraktivniji nogomet
Sta moze biti atraktivno u nasoj tekmi, haj recimo, sa Brazilom? Da nam ljudi zavale minimalno petardu i
da mi vec na poluvremenu jetra natekne? Je ti atrakcije u pm. Neka tih Nigera, Omana i ostale boranije.
I, kad ce taj Niger, gdje si igra?
Bosanski_kralj

#1006 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

burek_in_space wrote:
Bosanski_kralj wrote: Ja se iskreno nadam da će sa oktobarskim izborima promjeniti se sveukupna društvena situacija. Očigledno je da se promjene u Savezu mogu desiti samo ukoliko dođe i do promjena na vlasti. Pa et narode pamet u glavu. :D
Nemam pojma jesi li ironichan, ali jedno s drugim je usko povezano. A s obzirom da je takva situacija kod nas, ne ochekujem da ce doci do velikih promjena u nashem savezu i nakon oktobarskih izbora.
Nisam ironičan. Jer ako poslije ovoliko nezadovoljstva naroda, štrajkova radnika, protesta boraca opet isti budu izabrani u parlamente i vlade, onda nam stvarno nema pomoći. Mislim da će narod pokazati da je za promjene, barem ovaj u Federaciji.
burek_in_space

#1007 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

jutarnji wrote: Sta moze biti atraktivno u nasoj tekmi, haj recimo, sa Brazilom? Da nam ljudi zavale minimalno petardu i
da mi vec na poluvremenu jetra natekne? Je ti atrakcije u pm. Neka tih Nigera, Omana i ostale boranije.
Do prije 3-4 godine sam koliko-toliko pratio prijateljske utakmice Brazila na gostovanjima, samo zbog jednog chlanka iz nekih kladionicharskih novina. Tamo je pisalo da je za Brazil bitno samo uplatiti $$$$ i remi je zagarantovan. I gle chuda, u tom periodu, od 5 utakmica sigurno su 4 zavrshile remijem. Iz tog razloga ne bih nikada s njima organizovao tekmu kod nas, nego iskljuchivo u Brazilu.

Bosanski_kralj wrote: Nisam ironičan. Jer ako poslije ovoliko nezadovoljstva naroda, štrajkova radnika, protesta boraca opet isti budu izabrani u parlamente i vlade, onda nam stvarno nema pomoći. Mislim da će narod pokazati da je za promjene, barem ovaj u Federaciji.
Da ne odemo predaleko, ali situacija i u RS-u je zrela za promjene, a koliko to narod stvarno zheli, vidjecemo vec u oktobru. Po prvi put u zhivotu, kada su izbori u pitanju, nisam optimista, ali ovdje prestajem sa politikom.
Bosanski_kralj

#1008 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

jutarnji wrote:
Bosanski_kralj wrote:a ja bi radije da u prijateljskoj utakmici gledao atraktivniji nogomet
Sta moze biti atraktivno u nasoj tekmi, haj recimo, sa Brazilom? Da nam ljudi zavale minimalno petardu i
Eto baš će Brazil ući maksimalno ozbiljno u utakmicu, kao da je takmičarska. :roll: Atrakcija bi bila upravo u ležernosti njihovoj, tad je najlakše i igrati lijep nogomet.
Al nek je atrakcija gledati naše igrače kako po nekom od terena u Francuskoj, pred praznim tribinama, pitaju sudca kad će kraj utakmice.
jutarnji

#1009 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jutarnji »

Bosanski_kralj wrote:Atrakcija bi bila upravo u ležernosti njihovoj, tad je najlakše i igrati lijep nogomet.
Ma jasno, sve bi to bilo jako atraktivno nekom Brazilcu, ili nekom koga bas briga za rezultat. Oni kako god usli
u tekmu sa nama, lezerni, nezainteresovani, pa cak i da im po jednu nogu amputiraju, mogu bez po jada da nam
ubiju svaku volju da vise ikad iko u toj zemlji sutne loptu. :D Sto ce reci, novom selektoru koji za sada djeluje
k`o muha bez glave nikako ne treba nekakav Brazil da mu nabije hiljadu kompleksa. Igracima isto.
Da mi prvo nabusimo taj Niger, a onda na megdan Francuzima tamo nekad u septembru, iz kojeg mozemo izvuci
pozitivan rezultat samo ako onog Riberija slomimo u prvih deset minuta, i ako uspijemo nagovoriti onog njihovog
Kerima da sabotira tekmu tako sto ce svakom Francuzu prije tekme prouciti naopako Kuliju u kopacke :D
Djokej

#1010 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Djokej »

Samo se bojim da nam Nigerski teroristi otmu repku, i zamislite mi nagovorimo Papca da igra a oni ga otmu :sad:
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#1011 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

jutarnji wrote:
Protiv Brazila smo odigrali 1:0 sa postavom iz premier Lige, Nudzein Geca tad ustopao Ronalda nije so covjek vidio :D

Al to je bio vakat kad su u Premier ligi igrali igraci koji su bili etablirani i poceli trenirati jos za vrijeme bivse drzave :roll: sad bi nasi lipsali nakon 25 minute
nikad_izvini

#1012 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nikad_izvini »

jeza u ledja wrote:Hajd bolan priznaj fino da si izmislio pricu o 'pouzdanom izvoru'.

Niko nije potvrdio tvoju pricu , osim konstatacije da su Pasic i Susic prijatelji, i da je ovaj prvi posten covjek koji se ne bi upustao u spletke sa savezom, sto su opste poznate stvari.
Inace prica ko prica je nebitna. Ono sto je bitno je da se podvuce da su price rekla-kazala iz 'pouzdanih izvora' jednostavno izmisljotine forumasa koje u silnoj zelji da ispadnu pametni plasiraju LAZI, poluistine i traceve kakvih su inace puni mediji, i koji stvaraju atmosferu zajedljivosti, sprdnje, ljubomore, mrznje, nalik na mentalni sklop ljudi koji takve izmisljotine plasiraju.
Valjda je vaznije ispasti 'upucen' i ljudima kakiti po glavi nego imati svoje misljenje.
Ti stvarno nisi dobar. Liječenje preporučujem.

Smajlije više ne upotrebljavam jer vidim da je vrag odnio šalu.
burek_in_space

#1013 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

@jeza u ledja i @nikad_izvini, opomene i jednom i drugom, uz nadu da cete prestati sa ovom raspravom koja nichemu ne vodi. :-)
Djokej

#1014 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Djokej »

Meni je ova Kanada regularna opcija, bas bih to volio..
Chicha Chvorak

#1015 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Chicha Chvorak »

"Ciro je dos'o samo da spasi guzicare u savezu" - dalo se mnogo puta na ovom forumu procitati.

Vazi li isto i za Susica?
Ako ne,zasto ne?Kakva je razlika?
HarnagaHarnaga

#1016 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

Chicha Chvorak wrote:"Ciro je dos'o samo da spasi guzicare u savezu" - dalo se mnogo puta na ovom forumu procitati.

Vazi li isto i za Susica?
Ako ne,zasto ne?Kakva je razlika?
Jebe se i jednom i drugom za "guzicare iz saveza". Ciro je dosao da se izvuce iz zaborava u koji je bio pao, da bude u prvom planu jer on drugacije ko i da ne zive. Potrefilo se da je to bio sretan potez i sa njim smo ostvarili najveci uspjeh ikada (drugo mjesto u kvalifikacijama). Mislim da je Pape imao sasvim druge razloge posto su njegovi motivi malo drugaciji tj. nije tip za razveseljavanje narodnih masa vec tih i povucen. Njegova glavna ambicija je trenerska karijera i BiH mu se ucinila kao zgodna stanica, sto je vise puta i javno ponovio. Posteno brate, nema govora. Ako se i nase i njegove zelje ostvare pa odemo jedan korak dalje nego sa Cirom, onda bi morali dobro odresiti kesu (valjda bi se napunila posle tih uspjeha - ako ostafleri ne pokradu) da ga zadrzimo ili Pape leti na Park Princeva. No, o tom potom za sada - GO PAPE GO :thumbup:
campa_xxx

#1017 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by campa_xxx »

Ediz Bahtiyaroğlu odabrao BiH

Ediz Bahtiyaroğlu, bivši mladi turski fudbalski reprezentativac odlučio je prihvatiti poziv selektora Safeta Sušića te u budućnosti nastupati za najbolju fudbalsku selekciju Bosne i Hercegovine.

Ovaj 24-godišnji prvotimac Ankaragucua prije debitovanja za našu fudbalsku reprezentaciju svakako će morati proći proces promjene sportskog državljanstva, za šta osnova leži u njegovim bosanskohercegovačkim korjenima, odakle potiče i pravo Edizovo ime, Edis Bahtijarević.

Inače, Edis je stoper, koji igra podjednako sa obje noge, a za turski je mladi nacionalni tim ubilježio jedanaest nastupa i postigao jedan gol.
Djokej

#1018 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Djokej »

Samo odbranu rokaj, pa nek je bez noge :thumbup: :bih:
Bosanski_kralj

#1019 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Jel ičemu? Vidim da je relativno mlad i to mu je neki plus.
Djokej

#1020 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Djokej »

Ovog je tipa samo Pape gledo, mada ja imam puno povjerenje u njegovu stručnost.. Dat ce Bog da smo i mi kakvog dobrog trampili :D
jeza u ledja

#1021 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Bosanski_kralj wrote:Jel ičemu? Vidim da je relativno mlad i to mu je neki plus.
Mislim da je u rangu Nadarevica i Jahica, s tim sto je mladji i ima jos prostora za napredak.
zecko_kupuz

#1022 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Kako ovo Pape reče - ima listu od 15 igrača koje poznaje, a ostatak će dodati Sredojević. :? Inače, širi spisak sadrži 28 imena.

Kakva će uopšte biti konkurencija u zadnjoj liniji sada? Spahić, Nadarević, Berberović, Jahić, Pandza*, Mravac*, Mirvić*, Damjanović*, Bahtiyaroglu (neka ostavi prezime ovako, zvučimo puno atraktivnije :D )....jesam li fulio nekoga? Imamo li još koga?
Djokej

#1023 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Djokej »

To je najače trenutno sto imamo u odbrani uz mogućnost priključka Cocalića i Torlaka(po zaslugama)
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#1024 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

Djokej wrote:To je najače trenutno sto imamo u odbrani uz mogućnost priključka Cocalića i Torlaka(po zaslugama)
Ovo na nesta vec pocinja da lici, samo sto to treba uigrati do kvalifikacija, a kako sada stvari stoje prijateljske u martu nece ni biti, jedna utakmica manje :x Spominju nesto ko fol Kanadu, a na njihovoj stranici ni rijeci o tome :roll:
sinus

#1025 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sinus »

Drago mi je što je doveo odbrambenog igrača, ali da ovo ne bude samo još jedna prodaja preko reprezentacije :-)
Locked