Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
iz dna duše

#1001 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by iz dna duše »

ultima_palabra wrote:
plain vanilla wrote:
ultima_palabra wrote:Realno, kome je Tifa interesantan? Jedan Whitesnake sa možda najboljim rock vokalom svih vremena u Zagrebu (gdje nikad nisu bili) pogleda 4.000 ljudi.

Tife nema nigdje 15 godina i konta uzeti pare na prepad... ne može.
onda je realno ocekivati Cecu na Kosevu? ako cemo pravo, ona i Karleusa su najaktuelnije :mrgreen:
Nije realno iz političkih razloga... ali realno bi napunila i dva Koševa.

Ali nije dovoljno što propadne koncert nekog praistorijskog izvođača da bi se zaključivalo da se Sarajevo poseljačilo, što raja kod nas ima običaj.
Nećemo reći da se Sarajevo poseljačilo, ali čudno jeste da niko ne može napuniti stadion, Zetru u Sarajevu, kao pjevači narodne muzike (koji su još i ok) i li još gore, turbo folk pjevači,,,

Za koncertom Cece i Karleuše bila bi pomama, a nekako me više ne bi ni iznenadilo...neko spomenu da to politički ne bi bilo moguće, ma bi bolan, kod nas je sve moguće...

Što se tiče Tife, mislim da je bila pogrešna procjena organizatora, da se koncert održi na Grbavici, možda je nakon Tifine duže pauze bilo malo preambiciozno...
zulfikar2

#1002 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by zulfikar2 »

iz dna duše wrote:
Nećemo reći da se Sarajevo poseljačilo, ali čudno jeste da niko ne može napuniti stadion, Zetru u Sarajevu, kao pjevači narodne muzike (koji su još i ok) i li još gore, turbo folk pjevači,,,

Za koncertom Cece i Karleuše bila bi pomama, a nekako me više ne bi ni iznenadilo...neko spomenu da to politički ne bi bilo moguće, ma bi bolan, kod nas je sve moguće...

Što se tiče Tife, mislim da je bila pogrešna procjena organizatora, da se koncert održi na Grbavici, možda je nakon Tifine duže pauze bilo malo preambiciozno...

Tifa 13 godina nije izdao album...a onda nakon 13 godina cekanja izdao je jako los album, sa losim muzicarima i losim menadzmentom. Steta zbog Tife, jer nije iskoristio postratni period da se nametne kao broj 1 rock pjevac u BiH, kao recimo sto se Merlin nametnuo u pop muzici. To je tako nazalost.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1003 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:
plain vanilla wrote:ne mislim da se Sarajevo poseljacilo, ali ako bi Ceca napunila dva Koseva-kako to nazvati?

ja se sjecam jednog koncerta u Tuzli..oktobar 1864 svira, nas 6 u publci :mrgreen: ...mogu reci da sam bila na privatnom koncertu :mrgreen:
Pa napunila i bi i dva Maksimira, Poljuda, Stožice itd... da ne govorimo o Tušnju ili Bilinom Polju :D

Jednostavno kod nas ne dolaze aktuelni izvođači iz drugih muzičkih pravaca pa da možemo praviti usporedbe. Što se tiče oktobra, kažu da je Bolero dobro prošao u Slozi :D
Slogu su i Grafiti napunili, bila i ja :lol:

ma meni je zao sto narodnjaci i turbo folk pobjedjuju...nemam nista protiv sto to narod slusa i ide na koncerte jer svako za svoj novac neka radi sta hoce, ali onda cemo u buducnosti i imati samo narodnjake i TF jer od ove muzike niko nece moci prezivjeti...
zulfikar2

#1004 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by zulfikar2 »

plain vanilla wrote: Slogu su i Grafiti napunili, bila i ja :lol:

ma meni je zao sto narodnjaci i turbo folk pobjedjuju...nemam nista protiv sto to narod slusa i ide na koncerte jer svako za svoj novac neka radi sta hoce, ali onda cemo u buducnosti i imati samo narodnjake i TF jer od ove muzike niko nece moci prezivjeti...
Prezivjet ce samo najkvalitetniji. Turbofolkerima kvalitet i nije bitan, zato im se pjesme preko noci zaboravljaju
iz dna duše

#1005 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by iz dna duše »

zulfikar2 wrote:
iz dna duše wrote:

Tifa 13 godina nije izdao album...a onda nakon 13 godina cekanja izdao je jako los album, sa losim muzicarima i losim menadzmentom. Steta zbog Tife, jer nije iskoristio postratni period da se nametne kao broj 1 rock pjevac u BiH, kao recimo sto se Merlin nametnuo u pop muzici. To je tako nazalost.
Slažem se, zato sam i rekla, preambiciozno je bilo očekivati da će napuniti Grbavicu....meni je žao i voljela bih da je sve drugačije uradio i u svojoj poslijeratnoj karijeri i na pripremama koncerta....
Inače, taj neki Gile i Grand...za njih nema zime očito (majko mila :roll: ): http://doznajemo.com/2013/07/07/ludilo- ... az-u-grad/
plain vanilla

#1006 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by plain vanilla »

zulfikar2 wrote:
plain vanilla wrote: Slogu su i Grafiti napunili, bila i ja :lol:

Prezivjet ce samo najkvalitetniji. Turbofolkerima kvalitet i nije bitan, zato im se pjesme preko noci zaboravljaju
pa ko su najkvalitetniji? u Sa jos Dino Merlin moze napuniti Kosevo....da ne pocinjemo raspracu o njegovom kvalitetu

i hoce li doci novi ili ce ove nove generacije znati samo za TF
zulfikar2

#1007 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by zulfikar2 »

iz dna duše wrote:
Slažem se, zato sam i rekla, preambiciozno je bilo očekivati da će napuniti Grbavicu....meni je žao i voljela bih da je sve drugačije uradio i u svojoj poslijeratnoj karijeri i na pripremama koncerta....
Inače, taj neki Gile i Grand...za njih nema zime očito (majko mila :roll: ): http://doznajemo.com/2013/07/07/ludilo- ... az-u-grad/
Za Gileta nema zime jer je najbolji u svojoj kategoriji.
zulfikar2

#1008 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by zulfikar2 »

plain vanilla wrote:
pa ko su najkvalitetniji? u Sa jos Dino Merlin moze napuniti Kosevo....da ne pocinjemo raspracu o njegovom kvalitetu

i hoce li doci novi ili ce ove nove generacije znati samo za TF
Ja mislim da ce doci novi. A kad?

Nema potrebe da raspravljamo o kvalitetu Dine Merlina.
ultima_palabra

#1009 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by ultima_palabra »

plain vanilla wrote:Slogu su i Grafiti napunili, bila i ja :lol:

:D

Ma uvijek će biti dobrih bendova iz garaže, ne mora urbana muzika biti mainstream ;-) Ja sam se recimo iznenadio kako tinejdžeri znaju sve tekstove SARS-a, npr... inače je taj koncert kad su oni svirali sa Van Goghom i Majkama bio pravo dobar i posjećen. Partibrejkersi, Rambo, Urban, TBF, Vlatko, Štuke, Zoster također uvijek dobro prođu u SA... znači publike ima. Za strane bendove se ipak mora potegnuti do BG i ZG.
karanana

#1010 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by karanana »

40.000 u kaknju? svaka cast. halid nije 30.000 imo.
zulfikar2

#1011 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by zulfikar2 »

karanana wrote:40.000 u kaknju? svaka cast. halid nije 30.000 imo.
evo jos jedna

Image
Smajic.smajo

#1012 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Smajic.smajo »

ta ce tifa, pa ko njega slusa...
gidra

#1013 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by gidra »

Ceca i Gile, trećeg nema samo još oni mogu okupiti ovoliko ljudi na jednom mjestu :lol:
Havatar

#1014 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Havatar »

zulfikar2 wrote:
evo jos jedna

Image
Bravo Gile majstore
JOINT_1921
Vozim: odlično

#1015 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by JOINT_1921 »

Jadno, da ne moze jadnije... Nista protiv momka, super pjeva (tu vrstu muzike), i stvarno sam tuzan i zalostan kad vidim sliku sa Grbavice sinoc, covjeka koji pjeva 33 godine, i ovog u Kaknju, gdje dodje 20.000 ljudi covjeku koji je tek poceo a proizvod je "skole" Granda, zatupljivanja ljudskih mozgova hljebom i igrama... BLJAK :place1:
gidra

#1016 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by gidra »

JOINT_1921 wrote:Jadno, da ne moze jadnije... Nista protiv momka, super pjeva (tu vrstu muzike), i stvarno sam tuzan i zalostan kad vidim sliku sa Grbavice sinoc, covjeka koji pjeva 33 godine, i ovog u Kaknju, gdje dodje 20.000 ljudi covjeku koji je tek poceo a proizvod je "skole" Granda, zatupljivanja ljudskih mozgova hljebom i igrama... BLJAK :place1:
nije 20 već 40 milja :lol:
Na kojem je koncertu najviše bilo ljudi do sada u BiH?
zulfikar2

#1017 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by zulfikar2 »

gidra wrote:
JOINT_1921 wrote:Jadno, da ne moze jadnije... Nista protiv momka, super pjeva (tu vrstu muzike), i stvarno sam tuzan i zalostan kad vidim sliku sa Grbavice sinoc, covjeka koji pjeva 33 godine, i ovog u Kaknju, gdje dodje 20.000 ljudi covjeku koji je tek poceo a proizvod je "skole" Granda, zatupljivanja ljudskih mozgova hljebom i igrama... BLJAK :place1:
dino merlin, bijelo dugme...
gidra

#1018 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by gidra »

zulfikar2 wrote:
gidra wrote:
dino merlin, bijelo dugme...
Znam, ali koji broj ljudi?
mali_balon

#1019 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by mali_balon »

Nema dalje, nismo otisli u 3 p.... m.... nego u 23. Sad gledam slike to haos na autoputu, djeca palcu.
Samo se jos na Cevljanovicima vise svjeta skupi.
mistek

#1020 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by mistek »

Bilo je na Merlinu ono jednom 80.000 haman, kad je bilo džabe :)
Mislim da je i drugo mjesto Merlin, pa tek onda Bijelo Dugme.
plain vanilla

#1021 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by plain vanilla »

mistek wrote:Bilo je na Merlinu ono jednom 80.000 haman, kad je bilo džabe :)
znaci lik koji ima jednu pjesmu je sad medju prvih pet bar :mrgreen:
gidra

#1022 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by gidra »

mistek wrote:Bilo je na Merlinu ono jednom 80.000 haman, kad je bilo džabe :)
ev nađoh podatak, 60 hiljada na Dugmetu je bilo
zulfikar2

#1023 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by zulfikar2 »

mali_balon wrote:Nema dalje, nismo otisli u 3 p.... m.... nego u 23. Sad gledam slike to haos na autoputu, djeca palcu.
Samo se jos na Cevljanovicima vise svjeta skupi.
Cestitaj momku... iza sebe je ostavio i mnogo veca imena muzike koju pjeva. Halide, Harise, Hanko... bujrum prekucajte
titinho

#1024 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by titinho »

OVI rock nd roll INTELEKTUALCI su najjaci
Grand zatupljuje mozgove a valjda rock nd roll i to onaj najlosiji moguci podstice na kreativnost i razmisljanje.

Vjerovatno je to tako, jer vi propali polu rokeri stalno "razmisljate" o stvarima koje vas ne trebaju interesovati.
Grand je postavio standarde, Gile tek postavlja.
Narodna muzika i Rock se nikada nece moci porediti, a pogotovo ne na Balkanu (ukljucujuci Bugarsku,Grcku,Tursku)
Layne

#1025 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Layne »

ultima_palabra wrote:... znači publike ima.
Ne punimo stadione, al' nas ima :D

Sloga bude puna i na Iron Maiden tributu :D
Post Reply