Ako ti tako kažeš šefeNK33 wrote:Čovjek nikako da preboli što je istresao tolike pare na tako malo auto a ovamo ljudi kupe polovno s kojim su isto tako zadovoljni za 4 puta manje paraemko1234 wrote:Prvo ko išta zna o osiguranjima u BiH zna da je BSO karina po pitanju osiguranja imovine. A to je imovinska kolektivna polisa koja se potpisuje s osiguravajućom kućom gdje premiju očigledno ne plaća ugovarač (kramar) nego kupac (osiguranik) što je opet jednim dijelom neozbiljno.golfiista wrote:Koliko komentara, a zapravo niko ne zna suštinu, ali svi vole pametovati.
Malo sam se raspitao.
Nova dvogodišnja garancija je u saradnji sa Bosna sunce osiguranjem, i ista pored one standardne garancije koju daje Kramar ( motor, odnosno unutrašnjost motora i mjenjač ), ova garancija je mnogo šira, te pored ostalog, pokriva i recimo turbinu, ovjes, kompresor klime, alnaser i sl. Dakle, pismena proširena garancija, ali koja se i doplaćuje u iznosu od 500,00 KM.
Eto nije samo marketinski trik, već jedna sada ozbiljna garancija uz saradnju sa ozbiljnom osiguravajućom kućom. Mislim da je fer ponuda.
Zašto? Prodaješ polovna auta gdje ti je 50% reklame ta famozna garancija, i onda ja dođem i kažem ok, uzimam auto a ti mi kažeš super, još samo 500 km za garanciju.
1. Pa u tom slučaju ti može prodat mrtvog kršinu koja je malo ušminkana a ti si platio polisu, pa će ti osiguranje plaćat popravke. Jel vi stvarno mislite da je to tako?
Produžene garancije rade još neka osiguranja u BiH, između ostalih Croatia i Uniqa. Ali produžena garancija se može kao polisa napraviti samo na nove proizvode. Nova auta konkretno, i nove uređaje. Recimo znam da kod Uniqe postoji paket gdje preko šoping rajfajzen kartice kupiš neku stvar, elektroniku naravno, i uz minimalnu doplatu možeš uzeti produženu garanciju. Ali ta stvar je nova u startu.
2 .Jel vi mislite da neko iz BSO-a ide kod kramara i pregleda auta koja on uvozi kako bi mu dali pravo da uz plaćanje premije dobije garanciju na ispravnost vozila? Pa osiguranja bi morala imati poseban odjel gdje bi zapošljavala ljude isklučivo automehaničarske struke koja će pregledat vozila kojim se produžuje garancija.
Da mi je samo vidjet tu polisu, koju kupiš od BSO-a kao osiguranje ili ti ga garanciju.
1. Kramar nikada nije prodavao mrtve krševe pa je za očekivati da neće ni sad.
2. Upravo iz razloga što Kramar nikada nije prodavao krševe nema potrebe da BSO radi pregled auta. Zato BSO i imaju ugovor s Kramarom a nemaju s nekim fuš prodavačima koji prodaju krševe
Nadam se da je malo jasnije (ako uspiješ izači iz čahure skontat ćeš).
A vidim jako si upućen. Inače osiguranja rade na principu povjerenja.
"Zdravo ja sam Hamo Hamić, naštimao sam do sad 10 saobraćajki i opalio po ušima 10 osiguranja, došao sam da zaključim kasko kod vas".
"Zdravo gospodine Hamo, jao malo je nezgodina situacija, ne znam kako da to sad uradimo, pa vi ste ipak C ili D klijent".
"Ma ne sekirajte se, prestao sam to da radim, ALLAHA mi, počeo sam ići na džumu svaki drugi petak kad stignem ustat".
"Jao gospodine Hamo, pa to je divna vijest, evo ovdje poptišite".