Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ultima_palabra

#1001 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ultima_palabra »

Ta će Amelie... jedan od najprecjenjenijih filmova ikad.
johnnykola

#1002 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

aha, sta ima!
samo ona jedna scena kad pravi
zabice nad rijekom podera no man's
samo tako.
horion_bosona

#1003 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by horion_bosona »

Black swan wrote:kućeš ba realnije od toga da američki oficir ne da spašavanje zarobljenog teroriste
nema ništa realnije od toga
nismo se razumjeli... upravo sam i napisao "doslovno prikazane mikrorealnosti", to što si naveo je jedna od njih... govorim o prilično plitkoj političkoj i istorijskoj dimenziji koju taj film ima...

ipak se radi o filmu koji je dobio Oscara za najbolji film i samim tim je postao jedan od obilježja protekle filmske dekade, ali i vremena u kojem je nastao... za 20 ili 30 godina kad ga bude neko gledao, teško da će u njemu naći nešto bitno što će mu omogućiti da shvati kontekst rata u Iraku...

npr. dokumentarac Restrepo, svi snimci su autentični ali predstavljaju samo "isječak" zbivanja u Afganistanu i kako bude vrijeme odmicalo gubiće na značaju...

The Hurt Locker se pojavio na netu gotovo godinu dana prije nego je nagradjen, moj prvi utisak je bio pozitivan i to ponajviše što nije bilo patriotskog sranja i što je čitava priča stavljena u ravan protagonista... medjutim kad se sve oko filma zakotrljalo, nisam se mogao načuditi zašto se filmu daje toliko na značaju...

pomenuću opet Redacted koji je inovativniji i hrabriji film, ali najveća mana mu je što "ne izgleda dobro na velikom ekranu" te momentum...
sumirprimus

#1004 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by sumirprimus »

jesam li vec stavio?mišn imposibl ovo duh nesto... :-)
jedan je stiven segal i osamdesete :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1005 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

ko želi realnost rata u iraku nek pogleda

http://www.zuti-titl.com/arhiva/p-q-r-s ... clear-2009

film koji je kao generation kill + paranormal activity dakle found footage

poslije ovog filma ti se povraća zbog tematike i samog načina kako je snimano (poluamaterski, pomijeranje kamere...)

ali za taj film niko nije čuo :?
horion_bosona

#1006 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by horion_bosona »

nisam gledao taj film...

upravo Redacted ima tu formu - kamera iz ruke, snimci sigurnosnih kamera i kamera sa sljemova vojnika itd... izasao je 2 godine ranije, nije reziran od strane filmskog anonimusa vec naprotiv, te je dobio i srebrenog lava u Veneciji...
alibaba_i_30_godina

#1007 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by alibaba_i_30_godina »

johnnykola wrote:aha, sta ima!
samo ona jedna scena kad pravi
zabice nad rijekom podera no man's
samo tako.
:thumbup: Soundtrack je mozda i bolji od samog filma.
LSD

#1008 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by LSD »

Image

Nemojte gledati ovo...a Ritchie-u bi neko treba savjetovati ili zabraniti da se bavi Holmesom...od Sherlocka je napravio drugorazrednog klauna :oops: ....zbog njega se sad Conan okrece u grobu.
dassa

#1009 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dassa »

Image

vrlo razocaravajuci film. i to ne u pogledu price, nego su mi zasmetale neke sporedne stvari. prije svega, u nekim momentima imao sam osjecaj da je scenografija preuzeta iz carobnjaka iz oza. sve sam cekao da limenko iskoci u kadar :D mislim oz je dobar samo ovo je film iz 2011. godine. pa onda oni francuzi i njemci i njihov izgovor kao iz "Alo, alo". zar nije mogao spilberg ukljuciti visejezicnost kako bi prica dobila vjerodostojnost. i ona vrpca sta li je, sto je na konja stavio, pa malo nestane, pa se pojavi. ima jos stvari koje su mi bole oci, jedva istrpih 2h 2 min. da ne ugasim. jedini plus dajem konjima i njihovoj odlicnoj utreniranosti. zasjenili su glumce. :-D
art vandeley

#1010 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by art vandeley »

Image

Pocetak i uvod interesantni, ali u nasatvku slijedi katastrofa :x
azurna_obala

#1011 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by azurna_obala »

Image

Film ne da je dosadan, nego ubija u pojam, radnja filma, glumci ma jedan kompletan užas....mislim da je ovo definitivno najgori film koji sam gledala...scene sexa...žalosno :roll: ...ništa ni š'čim što bi se reklo....
azurna_obala

#1012 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by azurna_obala »

azurna_obala wrote:Image

7SEX7

Film ne da je dosadan, nego ubija u pojam, radnja filma, glumci ma jedan kompletan užas....mislim da je ovo definitivno najgori film koji sam gledala...scene sexa...žalosno :roll: ...ništa ni š'čim što bi se reklo....
Zux

#1013 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Zux »

Dovoljno mi je bilo vidjeti trailer, taman tako sam ga i zamisljao. Pade mi na pamet jedan drugi hrvatski film koji ja takodje smatram jednim od najgorih sto sam ikada gledao, a to je Fine mrtve djevojke. Pa to je takva bljuvarije da je to zaista tesko opisati rijecima. Pretpostavljam da je ovaj vrlo slican.
Skream

#1014 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Skream »

karanana

#1015 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by karanana »

mene je ovaj zaintrigirao cisto da vidim sex i golotinju. cak koliko sam i vidio u trailoru, nisam ni ocekivao neku pricu. ali znaci ni sex ni golotinja ne valjaju?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1016 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Velkoski »

:lol: :lol:
BHF_Manijak

#1017 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by BHF_Manijak »

Joj Karanana ti si meni kralj Allahami! :lol: :lol: :mrgreen:
Frooteky

#1018 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Frooteky »

Pogledaš Nafaku, Kod Amidže Idriza i slične filmove i kontaš da nema gorih i onda te Hrvati demantiraju :mrgreen:
BHF_Manijak

#1019 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by BHF_Manijak »

Frooteky wrote:Pogledaš Nafaku, Kod Amidže Idriza i slične filmove i kontaš da nema gorih i onda te Hrvati demantiraju :mrgreen:
:roll: :roll:
cyprus

#1020 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by cyprus »

Frooteky wrote:Pogledaš Nafaku, Kod Amidže Idriza i slične filmove i kontaš da nema gorih i onda te Hrvati demantiraju :mrgreen:
Staviti Nafaku i Kod amidže Idriza u kontekst sa ovim i ovakvim filmovima iz Hrvatske je zaista glupost...

Nego da potvrdim i ja - 7sex7 je definitivno najgori ikad pogledani film u životu... Nema konkurencije :-D
azurna_obala

#1021 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by azurna_obala »

karanana wrote:

mene je ovaj zaintrigirao cisto da vidim sex i golotinju. cak koliko sam i vidio u trailoru, nisam ni ocekivao neku pricu. ali znaci ni sex ni golotinja ne valjaju?

Možda tebi bude valjo' hahahhaaha....ne znam....
ma priče nema nigdje...
Zux

#1022 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Zux »

cyprus wrote:
Staviti Nafaku i Kod amidže Idriza u kontekst sa ovim i ovakvim filmovima iz Hrvatske je zaista glupost...
Nafaka manje-vise, ali uvijek sam se cudio ljudima kojima Kod amidze Idriza ne valja. Ne znam bih li ih zalio, svadjao se s njima ili ih samo izvrijedjao :D
cyprus

#1023 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by cyprus »

Zux wrote:
cyprus wrote:
Nafaka manje-vise, ali uvijek sam se cudio ljudima kojima Kod amidze Idriza ne valja. Ne znam bih li ih zalio, svadjao se s njima ili ih samo izvrijedjao :D
Dobro, Kod amidže Idriza je i za moj ukus malo onako... dosadan :roll: , ali nikada ne bih osporio njegovu vrijednost, jer znam šta se htjelo njime reći i prikazati...
Zux

#1024 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Zux »

cyprus wrote:
Zux wrote:
cyprus wrote:
Dobro, Kod amidže Idriza je i za moj ukus malo onako... dosadan :roll: , ali nikada ne bih osporio njegovu vrijednost, jer znam šta se htjelo njime reći i prikazati...
Niko ne osporava pravo na misljenje o tome da li ga je neki film dovoljno zabavio ili zaokupirao, ali sto kazes trpati ga u slican kos sa ovim smecem gore navedenim...
kokuz_sa

#1025 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by kokuz_sa »

Image
film je o tvrdoglavom zensku koje kad mu se kaze "NE" opet uradi po svom i sve zajebe..a uz to je jos i zajebala ramba po potezima,snazi i baratanjem svim mogucim vrstama oruzija..
uz to ima odokativno 45kg u glumici koja uveliko prasi neprijatelje koji su troduplo tezi od nje
uglavnom film beze
Post Reply