Gledali ste, ne preporučujete
Moderator: _BataZiv_0809
- ultima_palabra
#1001 Re: Gledali ste ne preporucujete
Ta će Amelie... jedan od najprecjenjenijih filmova ikad.
- johnnykola
#1002 Re: Gledali ste ne preporucujete
aha, sta ima!
samo ona jedna scena kad pravi
zabice nad rijekom podera no man's
samo tako.
samo tako.
- horion_bosona
#1003 Re: Gledali ste ne preporucujete
nismo se razumjeli... upravo sam i napisao "doslovno prikazane mikrorealnosti", to što si naveo je jedna od njih... govorim o prilično plitkoj političkoj i istorijskoj dimenziji koju taj film ima...Black swan wrote:kućeš ba realnije od toga da američki oficir ne da spašavanje zarobljenog teroriste
nema ništa realnije od toga
ipak se radi o filmu koji je dobio Oscara za najbolji film i samim tim je postao jedan od obilježja protekle filmske dekade, ali i vremena u kojem je nastao... za 20 ili 30 godina kad ga bude neko gledao, teško da će u njemu naći nešto bitno što će mu omogućiti da shvati kontekst rata u Iraku...
npr. dokumentarac Restrepo, svi snimci su autentični ali predstavljaju samo "isječak" zbivanja u Afganistanu i kako bude vrijeme odmicalo gubiće na značaju...
The Hurt Locker se pojavio na netu gotovo godinu dana prije nego je nagradjen, moj prvi utisak je bio pozitivan i to ponajviše što nije bilo patriotskog sranja i što je čitava priča stavljena u ravan protagonista... medjutim kad se sve oko filma zakotrljalo, nisam se mogao načuditi zašto se filmu daje toliko na značaju...
pomenuću opet Redacted koji je inovativniji i hrabriji film, ali najveća mana mu je što "ne izgleda dobro na velikom ekranu" te momentum...
-
sumirprimus
#1004 Re: Gledali ste ne preporucujete
jesam li vec stavio?mišn imposibl ovo duh nesto...
jedan je stiven segal i osamdesete
jedan je stiven segal i osamdesete
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1005 Re: Gledali ste ne preporucujete
ko želi realnost rata u iraku nek pogleda
http://www.zuti-titl.com/arhiva/p-q-r-s ... clear-2009
film koji je kao generation kill + paranormal activity dakle found footage
poslije ovog filma ti se povraća zbog tematike i samog načina kako je snimano (poluamaterski, pomijeranje kamere...)
ali za taj film niko nije čuo
http://www.zuti-titl.com/arhiva/p-q-r-s ... clear-2009
film koji je kao generation kill + paranormal activity dakle found footage
poslije ovog filma ti se povraća zbog tematike i samog načina kako je snimano (poluamaterski, pomijeranje kamere...)
ali za taj film niko nije čuo
- horion_bosona
#1006 Re: Gledali ste ne preporucujete
nisam gledao taj film...
upravo Redacted ima tu formu - kamera iz ruke, snimci sigurnosnih kamera i kamera sa sljemova vojnika itd... izasao je 2 godine ranije, nije reziran od strane filmskog anonimusa vec naprotiv, te je dobio i srebrenog lava u Veneciji...
upravo Redacted ima tu formu - kamera iz ruke, snimci sigurnosnih kamera i kamera sa sljemova vojnika itd... izasao je 2 godine ranije, nije reziran od strane filmskog anonimusa vec naprotiv, te je dobio i srebrenog lava u Veneciji...
- alibaba_i_30_godina
#1007 Re: Gledali ste ne preporucujete
johnnykola wrote:aha, sta ima!
samo tako.
-
LSD
#1008 Re: Gledali ste ne preporucujete

Nemojte gledati ovo...a Ritchie-u bi neko treba savjetovati ili zabraniti da se bavi Holmesom...od Sherlocka je napravio drugorazrednog klauna
-
dassa
#1009 Re: Gledali ste ne preporucujete

vrlo razocaravajuci film. i to ne u pogledu price, nego su mi zasmetale neke sporedne stvari. prije svega, u nekim momentima imao sam osjecaj da je scenografija preuzeta iz carobnjaka iz oza. sve sam cekao da limenko iskoci u kadar
- art vandeley
#1010 Re: Gledali ste ne preporucujete

Pocetak i uvod interesantni, ali u nasatvku slijedi katastrofa
- azurna_obala
#1011 Re: Gledali ste ne preporucujete

Film ne da je dosadan, nego ubija u pojam, radnja filma, glumci ma jedan kompletan užas....mislim da je ovo definitivno najgori film koji sam gledala...scene sexa...žalosno
- azurna_obala
#1012 Re: Gledali ste ne preporucujete
azurna_obala wrote:
7SEX7
Film ne da je dosadan, nego ubija u pojam, radnja filma, glumci ma jedan kompletan užas....mislim da je ovo definitivno najgori film koji sam gledala...scene sexa...žalosno...ništa ni š'čim što bi se reklo....
-
Zux
#1013 Re: Gledali ste ne preporucujete
azurna_obala wrote:
Film ne da je dosadan, nego ubija u pojam, radnja filma, glumci ma jedan kompletan užas....mislim da je ovo definitivno najgori film koji sam gledala...scene sexa...žalosno...ništa ni š'čim što bi se reklo....
Dovoljno mi je bilo vidjeti trailer, taman tako sam ga i zamisljao. Pade mi na pamet jedan drugi hrvatski film koji ja takodje smatram jednim od najgorih sto sam ikada gledao, a to je Fine mrtve djevojke. Pa to je takva bljuvarije da je to zaista tesko opisati rijecima. Pretpostavljam da je ovaj vrlo slican.
- Skream
- karanana
#1015 Re: Gledali ste ne preporucujete
mene je ovaj zaintrigirao cisto da vidim sex i golotinju. cak koliko sam i vidio u trailoru, nisam ni ocekivao neku pricu. ali znaci ni sex ni golotinja ne valjaju?azurna_obala wrote:
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- BHF_Manijak
#1017 Re: Gledali ste ne preporucujete
Joj Karanana ti si meni kralj Allahami!

-
Frooteky
#1018 Re: Gledali ste ne preporucujete
Pogledaš Nafaku, Kod Amidže Idriza i slične filmove i kontaš da nema gorih i onda te Hrvati demantiraju 
- BHF_Manijak
#1019 Re: Gledali ste ne preporucujete
Frooteky wrote:Pogledaš Nafaku, Kod Amidže Idriza i slične filmove i kontaš da nema gorih i onda te Hrvati demantiraju
- cyprus
#1020 Re: Gledali ste ne preporucujete
Staviti Nafaku i Kod amidže Idriza u kontekst sa ovim i ovakvim filmovima iz Hrvatske je zaista glupost...Frooteky wrote:Pogledaš Nafaku, Kod Amidže Idriza i slične filmove i kontaš da nema gorih i onda te Hrvati demantiraju![]()
Nego da potvrdim i ja - 7sex7 je definitivno najgori ikad pogledani film u životu... Nema konkurencije
- azurna_obala
#1021 Re: Gledali ste ne preporucujete
karanana wrote:mene je ovaj zaintrigirao cisto da vidim sex i golotinju. cak koliko sam i vidio u trailoru, nisam ni ocekivao neku pricu. ali znaci ni sex ni golotinja ne valjaju?azurna_obala wrote:
Možda tebi bude valjo' hahahhaaha....ne znam....
ma priče nema nigdje...
-
Zux
#1022 Re: Gledali ste ne preporucujete
Nafaka manje-vise, ali uvijek sam se cudio ljudima kojima Kod amidze Idriza ne valja. Ne znam bih li ih zalio, svadjao se s njima ili ih samo izvrijedjaocyprus wrote:Staviti Nafaku i Kod amidže Idriza u kontekst sa ovim i ovakvim filmovima iz Hrvatske je zaista glupost...Frooteky wrote:Pogledaš Nafaku, Kod Amidže Idriza i slične filmove i kontaš da nema gorih i onda te Hrvati demantiraju![]()
- cyprus
#1023 Re: Gledali ste ne preporucujete
Dobro, Kod amidže Idriza je i za moj ukus malo onako... dosadanZux wrote:Nafaka manje-vise, ali uvijek sam se cudio ljudima kojima Kod amidze Idriza ne valja. Ne znam bih li ih zalio, svadjao se s njima ili ih samo izvrijedjaocyprus wrote:Staviti Nafaku i Kod amidže Idriza u kontekst sa ovim i ovakvim filmovima iz Hrvatske je zaista glupost...Frooteky wrote:Pogledaš Nafaku, Kod Amidže Idriza i slične filmove i kontaš da nema gorih i onda te Hrvati demantiraju![]()
-
Zux
#1024 Re: Gledali ste ne preporucujete
Niko ne osporava pravo na misljenje o tome da li ga je neki film dovoljno zabavio ili zaokupirao, ali sto kazes trpati ga u slican kos sa ovim smecem gore navedenim...cyprus wrote:Dobro, Kod amidže Idriza je i za moj ukus malo onako... dosadanZux wrote:Nafaka manje-vise, ali uvijek sam se cudio ljudima kojima Kod amidze Idriza ne valja. Ne znam bih li ih zalio, svadjao se s njima ili ih samo izvrijedjaocyprus wrote:
Staviti Nafaku i Kod amidže Idriza u kontekst sa ovim i ovakvim filmovima iz Hrvatske je zaista glupost..., ali nikada ne bih osporio njegovu vrijednost, jer znam šta se htjelo njime reći i prikazati...
- kokuz_sa
#1025 Re: Gledali ste ne preporucujete

film je o tvrdoglavom zensku koje kad mu se kaze "NE" opet uradi po svom i sve zajebe..a uz to je jos i zajebala ramba po potezima,snazi i baratanjem svim mogucim vrstama oruzija..
uz to ima odokativno 45kg u glumici koja uveliko prasi neprijatelje koji su troduplo tezi od nje
uglavnom film beze