Bosna i Hercegovina - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
dalmatinka

#1001 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by dalmatinka »

Van Halen wrote:Ne nego gube 4:1
5-1
Stari

#1002 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Stari »

vox-populi wrote:Hoce li mi neko objasniti kako nam je to dovoljan bod u Estoniji za baraz?

Ako tamo uzmemo bod i izgubimo od Spanije, znaci imamo 17 bodova. Ako Turci dobiju slijedece dvije, imaju 18 bodova. Znaci mi smo treci u tom slucaju. Da li to i neke trece reprezantije idu u baraz?

koliko sam ja upratio niko i nije kategoricki tvrdio da je dovoljan bod u Talinu ....teoretski i mozda ...da .
Neelix

#1003 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Neelix »

Mahalac wrote:Hrvati zijanili 4:0

:run:
trenutno je 5-1 :)
macan prvi

#1004 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by macan prvi »

Turci su u zadnjih 10 minuta napadali ko onomad na Bec :D , al je svejedno sacuvan dobar rezultat. :thumbup:

:bih:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1005 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Dado dijasporitus »

test01 wrote:zar nismo drugi bez obzira na estoniju i u barazu????????

Ako Turci ne pobjede Belgiju u gostima, jesmo.
Better Man

#1006 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Better Man »

Momcima svaka čast! Možemo biti zadovoljni rezultatom, jer smo igrali protiv reprezentacije koja je bila polufinalist Eura i treči na svijetu 2002. godine. Usput Englezi ismijavaju Hrvate. Trenutno je 5:1! Po dva gola dali Lampard i Gerrard i 1 dao Rooney. Nisam upratio ko je dao za Hrvatsku gol.
TheWatcher

#1007 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by TheWatcher »

Mahalac wrote:Hrvati zijanili 4:0

:run:

5:1
ahahahahahaah
a jos traje :skoljka:
vox-populi

#1008 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by vox-populi »

pirmin wrote: Prosjecni bili, prosjecni ce i ostati ali imaju onaj inat, srce, cupaju, oru, petljaju, kradu, lome se kao da im je zadnje, otimaju iz ruku lopte one djece sto pored aut-linije dohvacaju lopte...i pokoju tehnicku rafinesu.Iz tih razloga su bili treci onomad davno i samo nebo zna da li ce to ikad ponoviti.(u proslosti se ne zivi)

Na zemlji sam ti ja jarane odavno, jos od tekme sa Belgijom, jos jednom ekipom koja nam je prijetila pravo u sred Zenice, ekipom koja je jos ispod prosjeka.
Hajd dobro, ako ti kazes. Ja ipak mislim da je ova generacija Turske iskusnija ekipa koja je vec nesto postigla na velikim takmicenjima (na kojima mi nikada nismo ni bili). I da nekoga ne zbuni, ne volim Tursku i ne govorim ovo iz nekih kvazi patriotskih pobuda. Mislim da sam realan kad kazem da je reprezentacije BiH jos uvijek bez iskustva igranja velikih utakmica i upravo zbog toga je vecerasnji rezultat fantastican. Nije isto odigrati 1-1 sa Turskom na pocetku kvalifikacija kada je sve otvoreno i u utakmici u kojoj oni znaju da ako ne pobijede vjerovatno nece ici na SP. Ne velicam ja njih nesto posebno, u grupi sa recimo Italijom, Njemackom ili Holandijom ne bi se ni vidjeli ali ipak su jos uvijek iznad BiH. Mozda trenutno ne po kvaliteti (a to pokazuje i pozicija na tabeli) ali sigurno po iskustvu i rejtingu. 1-1 je super rezultat. Ciro je odlican motivator a to nam upravo treba u Estoniji jer smo od njih sigurno kvalitetniji. Tri boda tamo i onda sa Spanijom za prestiz. A u barazu sta bude, nebitno, bitno je da po prvi put igramo u barazu. Pa makar i ne prosli, to je veliki napredak.
TheWatcher

#1009 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by TheWatcher »

Better Man wrote:Momcima svaka čast! Možemo biti zadovoljni rezultatom, jer smo igrali protiv reprezentacije koja je bila polufinalist Eura i treči na svijetu 2002. godine. Usput Englezi ismijavaju Hrvate. Trenutno je 5:1! Po dva gola dali Lampard i Gerrard i 1 dao Rooney. Nisam upratio ko je dao za Hrvatsku gol.

brazilski hrvat eduardo :mrgreen:
elSaik

#1010 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by elSaik »

vox-populi wrote: Hajd dobro, ako ti kazes. Ja ipak mislim da je ova generacija Turske iskusnija ekipa koja je vec nesto postigla na velikim takmicenjima (na kojima mi nikada nismo ni bili). I da nekoga ne zbuni, ne volim Tursku i ne govorim ovo iz nekih kvazi patriotskih pobuda. Mislim da sam realan kad kazem da je reprezentacije BiH jos uvijek bez iskustva igranja velikih utakmica i upravo zbog toga je vecerasnji rezultat fantastican. Nije isto odigrati 1-1 sa Turskom na pocetku kvalifikacija kada je sve otvoreno i u utakmici u kojoj oni znaju da ako ne pobijede vjerovatno nece ici na SP. Ne velicam ja njih nesto posebno, u grupi sa recimo Italijom, Njemackom ili Holandijom ne bi se ni vidjeli ali ipak su jos uvijek iznad BiH. Mozda trenutno ne po kvaliteti (a to pokazuje i pozicija na tabeli) ali sigurno po iskustvu i rejtingu. 1-1 je super rezultat. Ciro je odlican motivator a to nam upravo treba u Estoniji jer smo od njih sigurno kvalitetniji. Tri boda tamo i onda sa Spanijom za prestiz. A u barazu sta bude, nebitno, bitno je da po prvi put igramo u barazu. Pa makar i ne prosli, to je veliki napredak.
Mislim da bi psihološki utakmica baraža bila lakša od ove večerašnje.
Klodovik

#1011 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Klodovik »

TheWatcher wrote:
Better Man wrote:Momcima svaka čast! Možemo biti zadovoljni rezultatom, jer smo igrali protiv reprezentacije koja je bila polufinalist Eura i treči na svijetu 2002. godine. Usput Englezi ismijavaju Hrvate. Trenutno je 5:1! Po dva gola dali Lampard i Gerrard i 1 dao Rooney. Nisam upratio ko je dao za Hrvatsku gol.

brazilski hrvat eduardo :mrgreen:
Kažu na sportnet.hr:

Hukanje i zvižduci s tribina pri svakom dodiru Eduarda s loptom još jednom dokazuje englesko licemjerje i neodgoj te bahate nacije. Ali bolje nismo ni očekivali.
illuminated

#1012 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by illuminated »

ima li neko stream sa Hrvatima i ENglezima...da vidimo ..hvala.
chengaba

#1013 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by chengaba »

Gerard wrote:Evo ispostavilo se da nam je potrebna Samo pobjeda protiv Estonije i u barazu smo. Mozda cak i bod.
Ejs :-) :-)
BKrajina

#1014 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by BKrajina »

Ljudi priznajte nije bilo nimalo lako gledati, e onda zamislite kako je bilo igrati. Hebote meni se noge ukocile gledajuci, gledam noge a one vako malecke, nemicu se. Nana mi sherbeta pravila a zena me umivala vodom. Valjda je to nas mentalitet, sta li je....Nikad mi nismo igrali dobro kod kuce kad imamo sve u rukama, uvijek smo pravili cuda kad nas svi otpisu. Sto bi reko Ciro.....CUDO....ovaj remi je CUDO...naka nase cokoladice dusu mi povrati :-D
Mahalac

#1015 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Mahalac »

Uzalud vam prica ono mrtvilo i lijenost, a da ne govorim umor koji je bio ocigledan na licima nasih u 2 pol. me jednostavno ubija u pojam.
Pre-naivno ispadamo i tako neangazovano a u ovako bitnoj tekmi... necemo nidokle.

Srece smo imali ko nikad...jedino to.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1016 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by pici »

komeba wrote:Da pojasnim sta znaci da Salihovic ne treba igrati beka...
Ako stavis Ronalda na stopera,Messi-a na beka,oni ce opet dobro odigrati jer su odlicni igraci.
Ali ako ih stavis na njihove prirodne pozicije,bice puno opasniji i korisniji za ekipu.
Salihovic je odlicno odigrao,ali jos bi bolje igrao i bio opasniji po protivnicki gol da igra u vezi.U defanzivi je los,nepotrebno se trosi,preko njega smo primili gol i preko njega smo mogli primiti jos 5.
:thumbup: tHoČno tako al ko Će ga Ćiri znat ša je imo u glavi :mrgreen: ...Rahimić je jedini zatvaro prodor turaka kroz sredinu ostali gledali ko sa tribina...
arzuhal

#1017 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by arzuhal »

Nisam znao da je Hrvtaskoj klimavo drugo mjesto. Ukrajina pravo prijeti.
macan prvi

#1018 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by macan prvi »

Jazz_Junkie wrote:Danas sam skonto sto sam presto pratit nogomet. :D Steta, imali smo bolje sanse, ali poslije su Turci pritisnuli. Supic je bio fantastican, Salihovic zavalio golcinu i po, ali je previse ceko sa dodavanjima. Rezultat jest realan i popijmo svi zajedno u harmoniji po jedan aspirin. :D
Supic odlican! :thumbup:
cyprus

#1019 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by cyprus »

cyprus wrote:Ovo nije ni optimistična, ni pesimistična prognoza, već realna :-)

0:1 Turan 47'
1:1 Salihović 61'

Eh sad, dal ću promašit ko obično, vidjećemo :D

PS Vi koji biste i Zvjezdana i Miralema + 2 napadača stvarno ste zaista :roll: :-) :D
Za početak, samo da kažem da sam jednostavno znao :D . Ozbiljniji komentar slijedi poslje :)
vox-populi

#1020 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by vox-populi »

elSaik wrote:
Mislim da bi psihološki utakmica baraža bila lakša od ove večerašnje.
I ja vjerujem da ce biti psiholoski laksa jer smo vec nesto postigli samim igranjem u barazu. Ovo sve do sada je bilo vec vidjeno, u grupi smo, igramo, pa ne prodjemo nigdje. U barazu je vec kakav-takav uspijeh iza nas. Mislim da je kljuc ovdje Ciro. I do sada smo imali kvalitetne pojedince koji igraju za velike evropske timove i sigurno imaju i znanja i iskustva ali nikada do sada nismo imali kvalitetnu reprezentaciju. Sada imamo sansu da se docepamo velikog takmicenja a poslije toga ce svake slijedece kvalifikacije biti lakse. Tesko je napraviti prvi korak.
Misirlija

#1021 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Misirlija »

srbija-francuska 1:1
moldavija - grcka 1:1
s.irska- slovakia 0:2
sve ovo ide u nasu korist, jer ovi drugoplasirani imaju bod ili dva manje od nas
Sarajevo&Zeljo

#1022 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Sarajevo&Zeljo »

Ljudi, koliko god za Bosnu navijao, ja sam mislio prije tekme da cemo izgubiti od Turaka, realno gledajuci. Ovaj bod danas je k'o kuca. Isto mislim da ne mozemo Spance dobiti ako ovi dodju u najjacem sastavu. Samo mi nije jasno sto je Ciro do kraja isao sa dva spica, kad su Turci opasno prijetili nasem golu i imali sansu da nam dodju na bod razlike. Estonce bi trebali dobiti i zavrsiti posao.
vee-jay

#1023 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by vee-jay »

jao ljudi, pa ja sam bio prvi koji je nase kritikovao nakon irana i armenije. ali ovo je ipak turska. to sto su oni kiskali neke utakmice ne znaci da su sranje od repke, a pogotovo kad igraju na sve ili nista...

mi smo trebali jos u prvom poluvremenu zabiti dodatni gol i onda sa vodstvom otvoriti drugo poluvrijeme. ali eto nismo, pa smo radi tih hiljadu propustenih sansi dozivjeli i prezivjeli euforicne i gola gladne turke. i onda jos ona stativa :shock: ... kako ljudi napravise lijepu sansu, pa kako se to moze dozvoliti :-?

zamislite samo da je je ona sejina umjesto od precku usla u go :-D

dobro je, imamo mjesec dana da se pripremimo za narednu utakmicu, aBd nas ce napad do tada proraditi na efektivnosti

:bih: :bih: :bih: :bih:
AmSel

#1024 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by AmSel »

Brine me forma Dzeke. Izgubio je onaj dobar prvi kontakt, nije vise strpljiv ko prije. Imo je najmanje 5 ili 6 sansi u igri. Valjda nece ovako ostati.

Supic je fantastican. Ne znam kako odbrani onu jednu sansu u sesnestercu. Svaka mu cast.

Sredina igre nam bila nula.

Kontre nismo iskoristili u drugom poluvremenu. Imali smo ih previse.

Ali ipak je rezultat fer. Sudbina je u nasim rukama.
todd_smith

#1025 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by todd_smith »

Misirlija wrote:srbija-francuska 1:1
moldavija - grcka 1:1
s.irska- slovakia 0:2
sve ovo ide u nasu korist, jer ovi drugoplasirani imaju bod ili dva manje od nas
samo rusija ima znatno vise poena od nas

ako estoniju dobijemo DEFINITIVNO idemo u baraz
Locked