Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Silent.Hunter wrote:Eh da i ja dadnem svoje mišljenje Bajra pašteta- u početku super, ali sad mi i nije nešto Barphy- sve pohvale za ovaj eurokrem Sarajevsko pivo- ne znam šta da kažem, dno dna ( za mene).... Da li te likove zanima marketing, promo oaterijal i tako to. Pa u gradu je mene stid naruciti Sarajevsko radi one flaše koja izgledao kao je iz 80-tih.... I zato većina raje danas pije karlovačko, žuju, heineken.... Violeta- Malo skuplje, ali haj', naše je Vispak-Domaće je najbolje
samo da dodam za bajru, da otprilike imam isto iskustvo, prvi put odusevljen, drugi put kao da joj nešto fali. interesantno da sam naišo na mnogo ovakvih komentara, šta bi mogo bit fol?
Fol je u tome da bajrina pašteta nema ADITIVA kao argeta
Samim tim ne postajete OVISNI dok jedete, i ne morate je jesti svaki dan.
Sva ta uvozna hrana , paštete, salame, raznorazni sokovi, cola, je puna hemije,
od kojih postajete ovisni. znači kupiš jedan i odmah bi uzeo još jedan.
Naši domaći proizvodi su još uvijek domaći i to treba iskoristiti dok se i oni ne sjete uvaljivati raznorazne gluposti u hranu.
IMHO
Ili je to, ili je u pitanju da vani prehrambeni proizvodi, pa sa tim i pastete koje uvozimo, moraju imati deklarisano sve sto sadrze, pa i aditive, dok kod nas jos "moze proci" da na deklaraciji ne pise bas sve. Pa napisu da ima mesa i slicno, ali ne napisu koje su sve E sastojke i slicne stavili unutra. Pa izgleda kao da je u domacem proizvodu sve prirodno i super, a kod uvoznih sve hemija.
Ne tvrdim da je tako, ali ne bih se zacudio da jeste.
Silent.Hunter wrote:Eh da i ja dadnem svoje mišljenje Bajra pašteta- u početku super, ali sad mi i nije nešto Barphy- sve pohvale za ovaj eurokrem Sarajevsko pivo- ne znam šta da kažem, dno dna ( za mene).... Da li te likove zanima marketing, promo oaterijal i tako to. Pa u gradu je mene stid naruciti Sarajevsko radi one flaše koja izgledao kao je iz 80-tih.... I zato većina raje danas pije karlovačko, žuju, heineken.... Violeta- Malo skuplje, ali haj', naše je Vispak-Domaće je najbolje
samo da dodam za bajru, da otprilike imam isto iskustvo, prvi put odusevljen, drugi put kao da joj nešto fali. interesantno da sam naišo na mnogo ovakvih komentara, šta bi mogo bit fol?
Fol je u tome da bajrina pašteta nema ADITIVA kao argeta
Samim tim ne postajete OVISNI dok jedete, i ne morate je jesti svaki dan.
Sva ta uvozna hrana , paštete, salame, raznorazni sokovi, cola, je puna hemije,
od kojih postajete ovisni. znači kupiš jedan i odmah bi uzeo još jedan.
Naši domaći proizvodi su još uvijek domaći i to treba iskoristiti dok se i oni ne sjete uvaljivati raznorazne gluposti u hranu.
IMHO
Profesore necu reci da vam je prica glupa ali...
Ja eto vani sve ovisnici hodaju, stoje ispred marketa i kriziraju da ti samo to vidis
Sent sa mog ultra, sexy, cool mobitela using tapatalk
strong69 wrote:Ja ne sumnjam da Ljubljanska mljekara i Dukat u BiH varaju potrosace i serviraju im proizvode od uvoznog polufabrikata mlijeka ali sam se jako iznenadio da i Meggle ne vodi racuna o svojim potrosacima kao jedina uvazena strana mljekara u BiH po mom misljenju.
Procitao sam tekst u Oslobodjenju da su uvezli bolesne junice iz Njemacke i podijelile ih farmerima u USK te da je bolest sa tih zarazenih grla presla i na ona zdrava, domaca grla te se prema misljenju veterinara iz USK bolest siri velikom brzinom. Posto je clanak objavljen u medijima nadam se da ce inspekcija reagovati i tako zastiti nas potrosace.
A koju posluku porati? Sta jesti i piti...
Uzeh mlijeko od 3,2MM Meggle,naše domaće,u propisnom roku trajanja,ugrijah ga jer je stajalo neotpakovano u frižideru,okus je bio neopisivo odvratan.Ko da si pokupio proliveno mlijeko sa dna štale.I taj užasni okus užegle štale se nije jednom desio,ali kontam vjerovatno je "vrisnulo" negdje na polici u prodavnici,pa se prevarih i uzeh još par puta i svaki put mi se ista stvar desila.Ništa mi drugo nije ni preostalo nego da ga prospem.Boga pitaj gdje se te krave valjaju,u kakvom su higijenski ispravnom prostoru,jesul bolesne,kako oni uopće obrađuju mlijeko.Neću ni da mislim,samo znam da ga više nikada neću kupiti poslije ovog cirkusa,neka ga kupuje ko god hoće.
strong69 wrote:Ja ne sumnjam da Ljubljanska mljekara i Dukat u BiH varaju potrosace i serviraju im proizvode od uvoznog polufabrikata mlijeka ali sam se jako iznenadio da i Meggle ne vodi racuna o svojim potrosacima kao jedina uvazena strana mljekara u BiH po mom misljenju.
Procitao sam tekst u Oslobodjenju da su uvezli bolesne junice iz Njemacke i podijelile ih farmerima u USK te da je bolest sa tih zarazenih grla presla i na ona zdrava, domaca grla te se prema misljenju veterinara iz USK bolest siri velikom brzinom. Posto je clanak objavljen u medijima nadam se da ce inspekcija reagovati i tako zastiti nas potrosace.
A koju posluku porati? Sta jesti i piti...
Uzeh mlijeko od 3,2MM Meggle,naše domaće,u propisnom roku trajanja,ugrijah ga jer je stajalo neotpakovano u frižideru,okus je bio neopisivo odvratan.Ko da si pokupio proliveno mlijeko sa dna štale.I taj užasni okus užegle štale se nije jednom desio,ali kontam vjerovatno je "vrisnulo" negdje na polici u prodavnici,pa se prevarih i uzeh još par puta i svaki put mi se ista stvar desila.Ništa mi drugo nije ni preostalo nego da ga prospem.Boga pitaj gdje se te krave valjaju,u kakvom su higijenski ispravnom prostoru,jesul bolesne,kako oni uopće obrađuju mlijeko.Neću ni da mislim,samo znam da ga više nikada neću kupiti poslije ovog cirkusa,neka ga kupuje ko god hoće.
vecinom kupujem milkos mlijeko, ali nekidan kupih meggle jer milkosa nije bilo... kupio sam tri litra i sad prvi litar je imao cudan ukus, blago gorkast... otvorim sljedeci, ista stvar... bio sam ubijedjen da je ustvari bilo pitanje navike na ukus milkos mlijeka, ali ocito da ima jos nesto... ima li jos neko slicna iskustva u skorije vrijeme sa meggle mlijekom? mozda ih distributer/trgovac minira?
Cuj Seti caj vrhunski?! Jednom uzeo (zeznuo se zestoko), 20 minuta sjedio bukvalno i cijedio da bar malo boje i mirisa pusti. Katastrofa. Preporucujem svima da taj caj zaobidju u sirokom luku.
Za brojler se slazem, jesu dobri, ali za prefiks vrhunski treba jos puno vise. Ovo ostalo nisam probao.
Ne znam, ali meni je taj čaj odličan. Mi samo kamilicu kupujemo, ostale ne, jer slabo čaj pijemo svakako.
A od Brojlera uzimamo piletinu i dosta pilećih prerađevina i još uvijek nijednoj nismo mane našli.
Cuj Seti caj vrhunski?! Jednom uzeo (zeznuo se zestoko), 20 minuta sjedio bukvalno i cijedio da bar malo boje i mirisa pusti. Katastrofa. Preporucujem svima da taj caj zaobidju u sirokom luku.
Za brojler se slazem, jesu dobri, ali za prefiks vrhunski treba jos puno vise. Ovo ostalo nisam probao.
Ne znam, ali meni je taj čaj odličan. Mi samo kamilicu kupujemo, ostale ne, jer slabo čaj pijemo svakako.
A od Brojlera uzimamo piletinu i dosta pilećih prerađevina i još uvijek nijednoj nismo mane našli.
Sve im je svježe sa kratkim rokom trajanja.
Brojler uzimam u njihovim mesarama.Sasvim je OK,inače izbjegavam duboko smrznuto meso,samo svježe,ako mi je ćeif ostaviću ga u zamrzivaču pa po potrebi koristiti.
Seti čaj nije loš,imam dva pakovanja od divlje trešnje i jagode.
kako ste zaboravili domaće legendarno motorno ulje OPTIMU
, koje se i pored nelojalne i nekvalitetne konkurencije i dalje odlično drži
pravi najnovija ulja po WV specifikacijama za najnovije TDI motore, svaka im čast
Vala ja im Bira bojlerom od 80 litara nisam bas zadovoljan. Radi ali... Kao da nije 80 litara, nego 50... Prebrzo ostane bez vruce vode... A termostat na max... Bice da im je maximum nizak...
Mile_Doboj wrote:niko nije postavio BIRA Bihać, bijela tehnika, od televizora do frižidera i šporeta...svaka čast
Bira Bihac je Bira Kina ( osim nekoliko modela frizidera)
ej, otkrio si toplu vodu
pogledaj malo i na ovim "uglednim" markama potrošačke elektronike da li piše "made in china"
svi imaju tamo tvornice radi jeftine radne snage, misliš da ćeš Panasonic TV ili Philips dobit iz Evrope, malo sutra, sve je to Čajna
dakle, na isto se svodi kao i Bira
naročito me prijatno iznenadilo da "proizvode" pod svojom značkom i
auto CD playere, inače prvi put vidio u Robot-u, svaka čast i ovome vlasniku, jer preferira domaće proizvođače
inače zna li se ko je i odakle taj vlasnik ROBOT-a, odnsono gdje je centrala, sjedište firme
Da nosim bojler na servis ? Pa da mi se *aja do Japana razvuku...
Posto grije, samo bi rekli:"Pa ispravan je, radi"... I stvarno radi, osim sto topla voda traje dosta krace nego kod vecine 50 litarskih... A kod mene 80 litara...