Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
csejla

#1001 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by csejla »

Jos jedna zenka se juce okotila na Butmiru i to pod vedrim nebom :( Ima 8 malih kucica, koji na ruku mogu stati :( Ima jos par skotnih kuja koje pod hitno treba uhvatiti i sterilisati.
ljudi pomazite da se skloni kuja sa kucicima i da se ostale kuje sterilisu sto prije :(
ajsela

#1002 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by ajsela »

Vremenska prognoza nije optimisticna! Kuju sa malima treba hitno skloniti jer oni su premali da prezive hladnocu mokri od kise:( Bilo bi idealno da imamo neku supu da ih sklonimo
ajsela

#1003 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by ajsela »

Zna li neko za neku praznu supu gdje bi ih mogli prebaciti?
waterfall

#1004 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by waterfall »

Ako jos niste dovoljno bijesni pogledajte komentare na ovu vijest. Zasto se nije ovako reagovalo kad je krv tekla Brodom ili kad su ubijali pse pred djecom u Tuzli?

Naravno da napadaju jer su gladni ali to je njihov instinkt, ne ubijaju iz obijesti, ne ubijaju jer pljackaju nekog, ne ubijaju iz zelje za krvlju, osvete, idiotluka itd.

Shvatite ubijanje pasa nije efektivno (vec iduce godine ima isto toliko pasa jer se ne kastriraju/sterilisu), ubijanje nije jeftino (2500 km u jednom gradu) u jednom danu (500.000 za godinu dana u jednom kantonu), ubijanje nije humano. Pa zar poslije onakvog rata opet slusamo o masakrima?

Imate sansu pomoci, do vas je!
ajsela

#1005 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by ajsela »

waterfall wrote:
Ako jos niste dovoljno bijesni pogledajte komentare na ovu vijest. Zasto se nije ovako reagovalo kad je krv tekla Brodom ili kad su ubijali pse pred djecom u Tuzli?

Naravno da napadaju jer su gladni ali to je njihov instinkt, ne ubijaju iz obijesti, ne ubijaju jer pljackaju nekog, ne ubijaju iz zelje za krvlju, osvete, idiotluka itd.

Shvatite ubijanje pasa nije efektivno (vec iduce godine ima isto toliko pasa jer se ne kastriraju/sterilisu), ubijanje nije jeftino (2500 km u jednom gradu) u jednom danu (500.000 za godinu dana u jednom kantonu), ubijanje nije humano. Pa zar poslije onakvog rata opet slusamo o masakrima?

Imate sansu pomoci, do vas je!
Ja sam neke procitala i zlo mi je kako ljudi razmisljaju. Zato se niko od njih nije digao da trazimo i zatvorimo onog ludjaka koji je prije par noci napao novinarku u Novom Sarajevu i tukao je, jos su ljudi stajali i gledali kako je tuce?! Od takvih budala po gradu nas nije strah aod pasa lutalica nas je strah i njih treba poubijati, uzas! Pa sta bi sa onim delikventima sto zapalise staricu, sto njih nisu ganjali i ubili?!
A jos kad mi napise "znas li ti koliko ima gladnih ljudi, bolje njih hrani" - e to mi je vrhunac, pa umjesto sto to pise neka ide i hrani ulicom koga zeli, bas on zna koga mi sve hranimo mimo zivotinja!

Ma nema fajde od nerviranja
SenSen

#1006 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by SenSen »

Napravila sam 4-5 ( vecinom uljudnih :D ) komentara na tom clanku.. Stvarno ne mogu da vjerujem kako ljudi skacu da nesto pakosno napisu, eno cak su uspjeli "spomenuti" i Kineze :roll:

Apsolutno razumijem da ljudi imaju drugacije prioritete, i da je nekima mozda glupo brinuti se za zivotinje, dok je losa situacija u zemlji.. Ali isto tako znam da oni koji se tamo pozivaju na "ljude", nebi prstom mrdnuli da nekome pomognu! Dok najbolje osobe koje znam bi skocili da pomognu i ljudima i zivotinjama. Jednostavno, empatija ne bira "metu", ili se suosjecas sa drugima, ili te samo briga za sopstvenu gujicu..
Nini_86

#1007 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Nini_86 »

ma ne treba se uopste nervirati zbog pametnjakovića. komentare ne treba ni citati... rijec "pomoc" u njihovom rjecniku ne postoji. a oni samo cekaju kako ce napakostiti nekome...bilo da je tema zivotinje ili ljudi ili nozni palac :lol: uvijek ce naci nesto...
SenSen wrote:Dok najbolje osobe koje znam bi skocili da pomognu i ljudima i zivotinjama. Jednostavno, empatija ne bira "metu", ili se suosjecas sa drugima, ili te samo briga za sopstvenu gujicu..
eh upravo tako :thumbup:
matan

#1008 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by matan »

Ja ,Amela i Nina smo isli na Butmir da nahranimo cuke sve pijeske nismo nasli prijevoz dole je opsti haus kujica sa kucicima je mokra do koze jedno kuce je uginulo ostali su mokri tresu se oni jos ni progedali nisu ....
onih osam starih kucica su u jako teskom stanju stomcici kod pojednih su se napuhali pravo ... jos su svi ocisceni od parazita .. i oni sto je najgore i ovo citavo leglo je pocelo da sijedi po glavi kao sto je bilo i sa onim kucicima sa butmira sto su uginuli ,..... naravno belaju ikada kraja kod nenada jedan kucic je jos ugnio ... neznam zasto ...
matan

#1009 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by matan »

Dajte da se oraganizujemo da neshto skontamo za onu kuju sa kucicima molim vas
nemojte da dozvolimo da se desi ono najgore jedno nas je vec napustilo.... :sad: :sad:
neraida

#1010 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by neraida »

Ja bih rado pomogla ali ja sam daleko,ja neznam sta i tamo mozete,neznam dali ih gdje mozete smjestiti?

Pa valjda cemo skupiti neki para da platimo smjestaj,valjda je to moguce svako pomalo i eto.
ajsela

#1011 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by ajsela »

Ljudi ima li iko neku supu ili garazu slobodnu da je prebacimo sa kucicima privremeno samo dok malci malo ne ojacaju
Mee

#1012 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Mee »

Matane, sta je s onom garazom gdje je onaj tvoj plavooki bio kad ga je auto udarilo? Mogu li tamo?
matan

#1013 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by matan »

Mee wrote:Matane, sta je s onom garazom gdje je onaj tvoj plavooki bio kad ga je auto udarilo? Mogu li tamo?

to je garaza od armine to moramo nju da pitamo moguli ... ja cu sutra organizovati garazu iznajmimo za 70 KM mjesec ... :-D :-D
SenSen

#1014 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by SenSen »

matan wrote:
Mee wrote:Matane, sta je s onom garazom gdje je onaj tvoj plavooki bio kad ga je auto udarilo? Mogu li tamo?
to je garaza od armine to moramo nju da pitamo moguli ... ja cu sutra organizovati garazu iznajmimo za 70 KM mjesec ... :-D :-D
Joj super! :-D Cija je to garaza?
duboka_misao

#1015 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by duboka_misao »

SenSen wrote:
matan wrote:
Joj super! :-D Cija je to garaza?
nemam pojma nikad cula ja cak ni nemam garaze ..... :run:
matan

#1016 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by matan »

garaza je organizovana treba nam 70 KM za jedna mjesec pomgate MOLIM VAS to je jako malo para a mozemo rijesiti jedan od gorecih problma

aldin066805099
matan

#1017 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by matan »

sir_oliver_oliver HVALA VELIKAAAAAAA
jaca78

#1018 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jaca78 »

sir_oliver :thumbup: :thumbup:
amelino

#1019 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

sir_oliver hvala!!! Olivera putuje za HR, sredjeno je :) Ne jos ali u narednih 10dana sigurno :)
n.nadija

#1020 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by n.nadija »

Sta je sa temom o registraciji udruzenja. Ko je ukloni i zasto?
matan

#1021 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by matan »

n.nadija wrote:Sta je sa temom o registraciji udruzenja. Ko je ukloni i zasto?

ja sam molio da se izbrise jer je pocelo prlazitziti iz krajnosti u karajnost :shock: :shock: :shock:
tetak1

#1022 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by tetak1 »

matan wrote:
n.nadija wrote:Sta je sa temom o registraciji udruzenja. Ko je ukloni i zasto?

ja sam molio da se izbrise jer je pocelo prlazitziti iz krajnosti u karajnost :shock: :shock: :shock:
ovo je smiješno znači svako može određivati šta se može ovdje pisati ili ne ako ti je smetalo nešto od tekstova na temu osnivanja novog udruženja nisi trebao ni posjećivati i nerazumijem šta ti je tu smetalo tebi koji nisi bio u stanju ni rečenicu ispravno napisati a ovo je apsurdno niko se tebi nije obratio niti te je uvrijedio a tema izbrisana, svašta
:-? :-? :-?
duboka_misao

#1023 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by duboka_misao »

a mene taman uhvatio pjesnicki zanos :oops:
felichi

#1024 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by felichi »

jutros sam na ciglanama vidjeo kuju dalmatinca, veoma mrsavu, neuhranjenu, jedva hoda.
vjerovatno je nekome pobjegla.
amelino

#1025 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Ako je mozes uhvatiti, imamo udomitelja odmah za nju. Hvala.
Post Reply