Huliganstvo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Mascherano

#1001 Re: Huliganstvo

Post by Mascherano »

reloader wrote:J
Spominjes kako 10 igraca sakama i nogama udara zastitara (koji je stariji i nabijen) i to uporedjujes sa udaranjem pendrecima, stitovima i pancirnim cizmama zavezanog momka od nekih 20 godina?
Ako pogledas opet snimke shvatices da navijaci UVIJEK rade jednu stvar kod tuca, kad dobijes dovoljno batina prestace te tuci, tako je njih par izvelo i onog prasinara i zastitare.

:shock:

E ne mogu da vjerujem sta se ovde sve pise... :lol:

Pa covjece, da li si ti svjestan uopste sta pises? :-)
upaljac83

#1002 Re: Huliganstvo

Post by upaljac83 »

2005 wrote:
Mascherano wrote:
2005 wrote:@ maskerano

sa stokom se izgleda može samo na nasilan način.

:thumbup:

Slazem se. :D
Za ostatak teksta i za bolnu istinu si naravno ostao bez riječi... Jadno. :shock:

A možda i ne znaš čitati, ipak si ti policajac, da ne kažem drot. :-)
Pa pogledaj mu samo odgovor na moje pitanje. Profesionalno, nema sta... :roll:
jeza u ledja

#1003 Re: Huliganstvo

Post by jeza u ledja »

Mascherano wrote: Zavisi od mnogo faktora: tvrdoce glave, ugla pod kojim palica udara u glavu, materijala od kojeg je napravljena palica, siline udarca... :D
Sta ti je smijesno?
pape wrote:da ponovimo osnovno pitanje:
Sta vi imate traziti na terenu?
.
Koji to 'vi'?
Navijaci nisu 'vi' i ne moze jedan navijac odgovarati za nasilnicko ponasanje drugog.

I da, ja sam stavljao 'huligani' pod navodnike jer ste pausalno sve navijace nazivali huliganima.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1004 Re: Huliganstvo

Post by -LIBERO- »

@Hrasno,ti si bas neki isfrustriran lik sa navijacima.
Niti si bio na ovoj utakmici,a po onome sta pises moze se zakljuciti da nisi bio na utakmici i to bas odavno,ali nema veze,ti sebe smatras apsolutno kompetentnim da sudis i zakljucke donosis sa maksimalno relevantnih podataka do nekih 15%.

Spominjes gdje ste pred savezom ,pa sto tamo nesto ne mjenjate !!! :D :D .
Tvrdis da su navijaci sve sami delikventi,klosari i sljam !!! :D :D

Kakve dvije apsurdne greske,sto totalno otkriva koliko lose vladas ovom materijom,al i bez obzira na to ti sebi smatras expertom za ta pitanj :D

Mnogo jak ego imas :D :thumbup: ,tvoja prepotencija na ovoj temi govori:

a.) il' da zaista mislis da si expert,da sve znas i da vladas cijelom materijom
b.) Da si u djetinstvu imao neka jako bolna ,i ocito ,traumatska iskustva sa nekim navijacima. Moguce da su ti u razredu otimali uzinu i pare,neko ko se deklarisao navijacem..moguce,samo kazem ;-) .

A ovo za profil prosjecnog navijaca na sjevernoj tribini,ne moras vjerovati,ali jacina diploma kao i broj istih,je uvjeren sam, puno jaci od recimo broja diploma,kao i kvalitet istih, u recimo policijskoj stanici na Marindvoru ;-)
Da nisam samozatajan i skroman :zzzz: :D ,kao i da mi nije "problematicno" da postavljam svoje "performanse"vrlo lako bih ti to dokazao i u ovoj licnoj/mikro situaciji,ali nebitno ;-) ,bitno je da ti jednostavno tvrdnja o navijacima kao sljamu,bagri,probisvjetima "ne pije vode")

U sustini,da rezimiram.

Huliganstvo nije rezervisan naziv za iskljucivo pripadnika navijacke skupine. Huliganstvo moze biti praktikovano i od pripadnika policije,sto su pokazali u svom punom kapacitetu poslije ove utakmice.
Ponasali su se kao raspojasana bagra,sutajuci,unistavajuci i premlacivajuci sve sto im se naslo na putu. Apsolutno su se ponasali kao skupina bez komande,cilja i planskog dejstvovana..sijuci batine,strah i nasilje.

Znaci,apsolutno su se policajci ponasali huliganski,i ko kaze drugacije,ili je jedan od tih policajaca,ili im "stiti ledja",ili NIJE BIO TO PREDVECERJE ako stadiona Kosevo i u blizini par naselje gdje su taj teror prosipali

@Mascherano,koliko si ti prijavio svojih kolega koji su krsili zakon,a zadatak im je da ga sprovode????
jeza u ledja

#1005 Re: Huliganstvo

Post by jeza u ledja »

Ja sam juce postavio snimak iz Berlina, gdje se desava potpuno ista situacija - nezadovoljni navijaci nakon zavrsetka utakmice ulijecu u teren i zalijecu se prema igracima i svlacionicama. I tamo nakon sto im to nije poslo za rukom doslo je do izivljavanja na klupama za rezevrne igrace.
Prvo treba da se shvati da se navijaci u BiH ne razlikuju puno od navijaca u Njemackoj, Rusiji, ili Argentini, te je njihovo ponasanje vrlo slicno kakav god da klub prate.
No, evo u Berlinu je ishod incidenta bio drukciji. Zasto? U cemu je razlika?
Ovdje se isto tako cesto zna spomenuti Engleska kao pozitivan primjer rjesavanja problema sa navijacima. Sta se tamo promjenilo? Navijaci nisu. U cemu je razlika?

E pa, razlika je u nacinu suzbijanja nasilja na stadionima. Razlika je ponasanju policije, redara, i drugih sigurnosnih elemenata u i oko stadiona. Video iz Berlina je savrsen primjer kako bi se problem sa utakmice Sarajevo - Siroki Brijeg trebao rijesiti. Koliko je tu bilo povrijedjenih ili polomljenih huligana, navijaca, gledalaca, policajaca, redara? Ja ne vidim nijednog.
Zasto? Zato sto je organizacija bezbjednosti utakmice bila na nivou.

1) Redara je bilo dovoljno da zastite svlacionice i igrace.
2) Redari nisu ulazili u direktni sukob sa navijacima.
3) Specijalci su u roku 3-4 minute bili na terenu i smirili situaciju.

S obzirom na sve ovo - niko se nije tukao na terenu; jadni prasinar nije dobio letvu po glavi; policija nije imala povod da se izivljava nad svima koje je uhvatila; cijela prica je imala mnogo manji obim. (Ne znam je li stadion Herthe uopste suspendovan nakon ovoga, kao sto je Kosevo).

U kome je dakle problem? U cemu je dakle razlika?

U POLICIJI!
Last edited by jeza u ledja on 24/04/2010 18:53, edited 1 time in total.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1006 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

Mascherano wrote:Nisam kompetentan da ti odgovorim, ali pokusacu...
Zavisi od mnogo faktora: tvrdoce glave, ugla pod kojim palica udara u glavu, materijala od kojeg je napravljena palica, siline udarca... :D
Misliš:
Image

Image
Mascherano

#1007 Re: Huliganstvo

Post by Mascherano »

-LIBERO- wrote:
@Mascherano,koliko si ti prijavio svojih kolega koji su krsili zakon,a zadatak im je da ga sprovode????

0.

A sad ti meni odgovori na ovo:
Mascherano wrote:
KO PRAVI PROBLEME I IZAZIVA NEREDE SIROM BOSNE I HERCEGOVINE, NAVIJACI ILI POLICAJCI?
2005

#1008 Re: Huliganstvo

Post by 2005 »

Mascherano wrote:
-LIBERO- wrote:

0.

Mascherano wrote:
KO PRAVI PROBLEME I IZAZIVA NEREDE SIROM BOSNE I HERCEGOVINE, NAVIJACI ILI POLICAJCI?
POLICAJCI
Mascherano

#1009 Re: Huliganstvo

Post by Mascherano »

2005 wrote:
Mascherano wrote:
-LIBERO- wrote:

0.

Mascherano wrote:
POLICAJCI

Sjedi 1 (nedovoljan) :D
1946

#1010 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

Mogul' ja?
Mascherano wrote:
-LIBERO- wrote:

0.
Zašto onda očekuješ od mene da ja prijavim ikoga čak i kad bih znao? Kad ti, kao neko ko je tu da sprovodi zakon i valjda bude oličenje nekoga ko poštuje taj zakon, ne radiš to?
Mascherano wrote: A sad ti meni odgovori na ovo:
Mascherano wrote:
Treba biti pošten i reći 60%-40% u korist navijača. Valjda ne bi trebalo biti nikako nereda i problema ali ovo nije utopijska država. Porazno je onih 40% koje vi izazovete i napravite, a tu ste da spriječite.
cappy_tempo

#1011 Re: Huliganstvo

Post by cappy_tempo »

Mascherano wrote:
-LIBERO- wrote:

0.

Mascherano wrote:
navijaci izazivaju i sta sada,a policija mjesto da smiri situaciju samo jos vec belaj napravi,pa frka mjesto da traje 5min traje 2h.sad ces ti reci da nije tako ali samo pogledas snimke i slike i sam mozes skontat.onaj momak sto je pretucen od tvojih kolega i sto je rekao kad navijac nekoga prebije on prestaje sa udaranjem i odlazi i to je tacno i ti kao policajac bi trebao znat da tuca navijaca 1 na 1,10 na 10 nebitno uvjek traje 1min u vrh glave jer vi u 90% slucajeva dodjete kad se zavrsi tuca,ali ne samo navijaca nego inace svaka tuca traje toliko,jer normalni ljudi kad vide da su jaci prestaju sa udaranjem i odu svoji putem,a kod vas nema prestajanja nego vidim da ljudi u nesvijest padaju od batina,a batine se nastave i u policij i onda se svi cudimo sto navijaci mrze policiju i sto sve veci revolt imaju prema njima
luckylaka

#1012 Re: Huliganstvo

Post by luckylaka »

Hajd da ne kopiram post samo da kazem,,Jeza,,isto se dogodilo u Berlinu i Sarajevu samo sto u Berlinu navijac Herte tj,Svabo zna sta ga ceka ako kojim slucakem udari zastitara ili ne daj boze policajca.Na Kosevu se odavno ne zna ni ko pije ni ko placa i onda se nije ni cuditi sto je doslo do ovakovog dogadjaja.Hordama valja pa ne valja uprava,Hordama ne valjaju igraci(doskoro se kleli u iste)Hordama ne valja Musemic,Janjos ...pa sta hocete vise.Ne moze se biti u vrhu svake godine(manite se tradicije i velikog kluba)Ovdje tabelu kroji Ns BiH i mora vam biti jasno da kao na Euroviziji tako u nasem fudbalu sve ide po nacinalnom kljucu i da u Evrposka takmicenja MORA jedan klub iz Federacije jedan iz Sumske i jedan iz HB.A huligani.Milicija je to lako rjesavala,policija malo teze
rado_vidjen

#1013 Re: Huliganstvo

Post by rado_vidjen »

Pa sta se cudite tretmanu kornjaca?

Pa oni imaju specijalne treninge u kojima se navijac DEHUMANIZIRA, predavac ga stavi u rang rashe kardzica. Treniraju ih kerove. Lobotomija.

I onda ovi priglupi ljudi (poznato je da tamo ne moze proci niko sa IQ-om preko 105) samo cekaju na signal da sve svoje zivotne frustracije i komplekse izbace na glavi nekog navijaca, koji je u njihovim ockima vaska, jer im je tako rekao predavac prije tekme. :lol:

Sirovine bez mozga, uz mozda par izuzetaka.
1946

#1014 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

luckylaka wrote:Hordama valja pa ne valja uprava
Laž, nezadovoljstvo tinja otkad su došli.
luckylaka wrote:Hordama ne valjaju igraci(doskoro se kleli u iste)
Laž, odeš na neki forum gdje se malo više priča o igračima i vidjećeš da se tu od početka kukalo kako su loši (osim na Škoru i još ponekog)
luckylaka wrote:Hordama ne valja Musemic,Janjos ...pa sta hocete vise.
Za ovog prvog šta izvali i osta živ :shock: . Ne možeš naći 10 likova od one 3-4 hiljade redovnih svaku na AFH koji su protiv Husrefa.
luckylaka wrote:Ne moze se biti u vrhu svake godine(manite se tradicije i velikog kluba)Ovdje tabelu kroji Ns BiH i mora vam biti jasno da kao na Euroviziji tako u nasem fudbalu sve ide po nacinalnom kljucu i da u Evrposka takmicenja MORA jedan klub iz Federacije jedan iz Sumske i jedan iz HB.A huligani.Milicija je to lako rjesavala,policija malo teze
Što ne može? Ovdje tabelu kroji jačina tima i jačina uprave, podjednako. U Europu idu 4 tima, pravi novu računicu (jedini obavezan tim u Europi je Mladost iz Lištice, upravo zbog veoma jake uprave).
jeza u ledja

#1015 Re: Huliganstvo

Post by jeza u ledja »

luckylaka wrote:,Svabo zna sta ga ceka ako kojim slucakem udari zastitara ili ne daj boze policajca.
Sta ga ceka?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1016 Re: Huliganstvo

Post by -LIBERO- »

Policija je odgovorna za sigurnost svih gradjana ove zemlje.
Kada policija vrsi diskriminaciju prema nekoj skupini stanovnistva samo zato jer im se eto moze.(u ovom slucaju jer navijaci nisu drustveno osjetljiva grupa, za cija prava bi ustale nevladine organizacije,sudovi,pokreti,gradjanstvo..pa eto moze ih se i zlostavljati :-) )
Kada policija ocajno lose odradi pripremu utakmica.
Kada namjerno vrsi pritisak na navijace,usporava konvoj sa navijacima da bi se namjerno zakasnili na tu utakmicu na koju idu.
Kada se istjeruju navijaci sa gostujucih stadiona 10-15 minuta prije kraja utakmice,bez obzira sto imaju uredno placene karte za tu utakmicu.
Kada se ne dozvoljava da se stane autobusima da bi se izvrsila "mala nuzda"( :D )
Kada se ne dozvoljava da se zaustave autobusi i cijeli konvoj da bi se obicna voda uzela/kupila.
Kada se (vrlo cesto) na neki upit ili pokusaj konverzacije na relaciji navijac-Policajci redovno drsko komunicira sa onim poznatim"...nemoj mi se praviti pametnim.."
Kada se dvije navijacke skupine postave na istoj tribini,udaljeni jedni od drugih 6-7 metar (tada je dovoljno 3-4 idiota usijanih glava koji ce baciti par kaenica i onda krece ne selektivno batinjanje SVIJU REDOM,a ne izdvajanje 3-4 idiota koji prave ekces)
Kada se zbog najmanjih sitnica ,recimo -guranju u redu za kupovinu karata/ulazak na tribinu prilikom dolaska na gostovanje,odreaguje drskim odnosom,udarcima pendrekom ,urlikanja i raznih profinjenih metoda "uspostavljanja reda i mira" :roll:

Itd.itd.

Huligani u navijackim redovima ,naravno da ih ima,i kada huliganski postupas trebas biti svjestan sta ti postupci povlace sami po sebi,ukljucujuci i sve opravdane i zakonski propisane sankcije.

Ali u velikooom broju slucajeva zaostravanje odnosa,nervozu,osjecaj frustracije i diskriminacije koju navijaci osjete,lose obavljen posao i sve ovo iznad napisano...doprinese dobrom dijelu incidenata,nemira i svega i svacega,i to od strane Policije ,sto kasnije proizvede reakciju "obaranja domina" i u cemu na kraju nastradaju ,u velikom broju slucajeva i nevini policajci,ali i nevini navijaci kao i ljudi koji apsolutno nikakve veze nemaju ni sa jednima ni sa drugima.

Jel' nekada ,neko od policajaca odgovarao za bilo koji propust u organizaciji,za zlostavljanje navijaca,za batinjanje i navijaca i prolaznika,za UBISTVA..jel' neko od policajaca odgovarao ikada za bilo sta sto su uradili mimo zakona na relaciji policija -organizacija utakmica-javni red i mir-navijaci??????

Iko ikada?????????????
Last edited by -LIBERO- on 24/04/2010 20:15, edited 1 time in total.
harbit

#1017 Re: Huliganstvo

Post by harbit »

Evo sto je Policija uradila je uzas uopce se ne razlikuju od Huligana ako nisu i gori da smo u normalnoj zemji ovi policajci nebi mogli raditi ni sekunde vise ovo je krsenje ZAKONA, a zakon bi trebao biti isti za sve i ove navijace koji su divljali ,a pogotovo za ovakve policajce koji ipak prestavljaju drzavu nevjerovatno da ovakvi primaju platu poreskih obaveznika i prestavljaju policiju UZAS.Nadam se samo da ce neko iz EUPM vidjeti ovaj Klip pa da presudi civilizovani Evropski policajac jeli ovo normalan postupak policije i dali su prekrsili ovlascenja.Ovo treba obavezno poslati na stranicu EUPM kao i na stranicu TI za zastitu ljudskih prava pa neka oni presude ovo je BRUKA za Policiju i za sam grad Sarajevo ne mogu da svatim da neko staje u zastitu po meni ovih Serifa kao da smo na Divljem Zapadu.Nije mi cilj ni da pravdam ponasanje navijaca, ali ako su krivi neka budu uhapseni u skladu sa zakonom i odvedeni pred sud koji treba da utvrdi krivicu i da ih osudi ili oslobodi i tacka.
Last edited by harbit on 24/04/2010 19:51, edited 2 times in total.
reloader

#1018 Re: Huliganstvo

Post by reloader »

Mascherano wrote:
reloader wrote:J
Spominjes kako 10 igraca sakama i nogama udara zastitara (koji je stariji i nabijen) i to uporedjujes sa udaranjem pendrecima, stitovima i pancirnim cizmama zavezanog momka od nekih 20 godina?
Ako pogledas opet snimke shvatices da navijaci UVIJEK rade jednu stvar kod tuca, kad dobijes dovoljno batina prestace te tuci, tako je njih par izvelo i onog prasinara i zastitare.

:shock:

E ne mogu da vjerujem sta se ovde sve pise... :lol:

Pa covjece, da li si ti svjestan uopste sta pises? :-)
jesam, da klinci znaju sta je previse a vi retardirani idioti ne!
A vjeruj mi, najveci mudonja od svih vas zajebanih drotova (pickica) je onaj celavi deba zastitar sto se zaletio sam bez opreme na 200 ljudi da pomogne drugu, niko ga nije ni dirnuo (u crnom je bio bez one fluroscentne oznake)

Ja sam licno ucestvovao u masovnim tucama navijaca, prvi put me bilo strah, drugi ne...znate sto???
Jer kad bih se nasao IZMEDJU NJIH 10 momci bi me tukli par sekundi na podu i stali, iz tuce bih svaki put izlazio s par modrica i nista vise, za razliku od vas degena koji ubijate na mrtvo!
Bas bih vas volio vidjeti bez onih pancira stitova i pendreka (dobro pendrek moze) ne biste se vi bas zalijetali i glumili silu ;)

sad citam tvoj post, odgovor za udarac u glavu

Da Bog da ti murjaci nekog bliznjeg tako da vidimo hoces li doci do pravog odgovora ;) il ces kolutat ocima
cuj policajac a nije kompetentan...ccc
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#1019 Re: Huliganstvo

Post by pape »

jeza u ledja wrote:
.
Koji to 'vi'?
Navijaci nisu 'vi' i ne moze jedan navijac odgovarati za nasilnicko ponasanje drugog.

I da, ja sam stavljao 'huligani' pod navodnike jer ste pausalno sve navijace nazivali huliganima.
Svaki koji je preskocio ogradu i usao u teren se moze tako nazvati.
Svaki onaj koji im je sa tribina pruzao podrsku u vandalizmu je isti kao i oni, ... saucesnik.
Normalni navijaci su to osudili.
Sta oni imaju traziti na terenu?
Zadatak zastitara i policije je da im ne dozvole ulazak u teren i bilo kakva divljanja.
Da su odgledali utakmicu, izvizdali svoje pulene zbog uskracivanja radosti pobjede i razisli se kucama, ... sve bi bilo normalno.
Ovako, ... trazite im i dalje opravdanja koja ne postoje.
upaljac83

#1020 Re: Huliganstvo

Post by upaljac83 »

pape wrote:
jeza u ledja wrote:
.
Koji to 'vi'?

Svaki koji je preskocio ogradu i usao u teren se moze tako nazvati.
Svaki onaj koji im je sa tribina pruzao podrsku u vandalizmu je isti kao i oni, ... saucesnik.
Zadatak zastitara i policije je da im ne dozvole ulazak u teren i bilo kakva divljanja.
Da su odgledali utakmicu, izvizdali svoje pulene zbog uskracivanja radosti pobjede i razisli se kucama, ... sve bi bilo normalno.
Sta ovo treba da znaci :?
luckylaka

#1021 Re: Huliganstvo

Post by luckylaka »

jeza u ledja wrote:
luckylaka wrote:,Svabo zna sta ga ceka ako kojim slucakem udari zastitara ili ne daj boze policajca.
Sta ga ceka?
nista,saceka ga 5-6 policajaca van stadiona i prebije ga(pitaj engleze sto ne prave belaj na stadionu)
Kumerle

#1022 Re: Huliganstvo

Post by Kumerle »

Kakvi klauni stalno rade sranja i uvijek se ogradjuju kao to su uvijek neki pojedinci jos na kraju i zrtve glume i zale se.

Uhapsiti! Osuditi! Zabraniti djelovanje!
cappy_tempo

#1023 Re: Huliganstvo

Post by cappy_tempo »

Da Bog da ti murjaci nekog bliznjeg tako da vidimo hoces li doci do pravog odgovora ;) il ces kolutat ocima
cuj policajac a nije kompetentan...ccc
e to bi i ja volio ili da huligani koji nedaju na sebe izgazaju necije djete kao sto oni gazaju neciju djecu pa da vide malo kako je to.znaci oni idu logikom "ja sam policajac i ja njega smijem udarat koliko hocu i gdje hocu,a on meni ne smije vratiti,a ako mi vrati to je napad na sluzbeno lice i onda mogu zvati kolege da mi pomognu i da ga posaljemo 2 mjeseca u zatvor". dobro neko rece,policijaci su pravi huligani koje zakon stiti, a cine sve da druge okrive.isto je to uradio onaj miokovic(onaj kao glavni) poslje marsaklola na zapadu kad je belaj bio,a glavni rekao kako policija nije upotrijebila silu nego samo razdvojila dvije grupe navijaca,a poslje njega govori doktor sa cuma da svi povrijedjeni imaju udarce od pendreka i kamenja.bio sam tu i vidio da nas gama gura napolje,a specijalci stoje jedan do drugog i udaraju sve sto stignu pa je meni tako pendrek prosao pored oka i dan danas se cudim kako me uspio fuliti i onda u svoj toj trci nas tjeraju niz ono brdo prema barama ili prema jugu dje nas ceka agentura sa kamenjem i flasama.naravno huligani nisu nista tu noc uradili nego su prvo napadnuti od strane agenture pa poslje utakmice od strane policije po dogovoru uprava-agentura-policija.i mascherano sta za tu noc kazes,huligani su opet krivi ali mislim na huligane koji su tada bili na zapadu,a sada na sjeveru? mascherano postujem te kao starijeg od mene,ali kao policajca te ne postujem nego te pljujem i zalim najlakse receno.

@pape ovo nije obicna utakmica da se moze izvizdati,psovati i slicno,ova utakmica je bila najvaznija za svakog navijaca Sarajeva i svi znamo zasto i ovu utakmicu se nije moglo zvizdati.a za uljetanje pitaj policiju zasto u 92min ostalo nekih 5 policajaca kod istoka,a ostali su otisli sa stadiona i ono game sto je bilo ispred sjevera treba da sacuva 3000 ljudi na sjeveru? policija pogrijesila,uprava jedva docekala, navijaci iskoristili glupost policije.prosle sezone isto protiv listice na kosevu se pokusalo uletiti na teren jer je Sarajevo izgubili 2:1 ali tada se nije uspjelo uletiti zato sto je bilo policije na stadionu i zato sto odma dosli do onih vrata i nisu dali da se udje,a u srijedu ufatili se ljudi noge
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#1024 Re: Huliganstvo

Post by pape »

upaljac83 wrote:
pape wrote: Svaki koji je preskocio ogradu i usao u teren se moze tako nazvati.
Sta ovo treba da znaci :?
To treba da znaci da su oni koji su sa tribina likovali, u vrijeme vandalskog razbijanja stadionskih instalacija, veoma slicni vandalima.
Sve osim osude inicijatora huliganizma i vandalizma, a to su bez sumnje ovi sto se nadjose na terenu, ... nema smisla.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1025 Re: Huliganstvo

Post by -LIBERO- »

A da neko osudi huligansko ponasanje policije?????
Locked