Prvi grijeh to?!UUUUU imas ti jos stosta naucit,procitati,saznat,otkriti...Sad ja vidim koliko je sati,na hajr...Samo onda molim te,nemoj pisati ovakve stvari o Dzennetu ako bas ne poznajes materiju najbolje...A pored toga,pricas o Dzennetu kao da si vec gore bila i sve to prosla,pa ti preko glave doslo,prvo sto ljudi nece biti ovakvi sad kakvi jesu,sa svim svojim poganlucima itd,a drugo, ti neces imati ovakvo razmisljanje kakvo sada imas...besana wrote:Sa svojim cojekom? A sta cu ja raditi dok on bude sa ovih 200-300 hurija dnevno? (ovo nisam izmislila, procitala sam, naravno u hadisu) Setati Dzenetskim bascama? Eto ja ne upitah za muske hurije, toliko mi je spolnost, seksualnost i Dzenet nespojovo .... pa zar Ademu a.s. i Havi to ne bijashe prvi grijeh?
Dalo bi se sad i o prevodima te rijeci hurija, koja se negdje prevodi i kao sluskinja .... ali ne da mi se, fakat.
Par pitanja za one koji poznaju islam
- BHF_Manijak
#1001 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
- cat lover
#1002 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
sve isprevrtaste, ostade ono '...lijepe naravi...'
golo ko pištolj
golo ko pištolj
-
probitačan
#1003 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
.....................
Last edited by probitačan on 26/05/2010 23:13, edited 1 time in total.
- ljubav_aha
#1004 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
BHF_Manijak,sto je uloga zenskih i muskih hurija 
- ljubav_aha
#1005 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
besana
za direktnu iskrenost 
- bijela
#1006 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
pusti bona njih, ko su hurije? jesu one ljepotice, krasotice, i ostali sinonimi, ali one su nagrada, one nisu subjekat dunjalucke drame koje vodi u dzennet.
nisu nagradjene u dzennetu, nagradjene su vjernice, zene koje su zivjele sa istim tim muskarcima godinama na dunjaluku i sa kojima su zajedno uspjele doci do dzenneta.
tako da, akobogda kad udjes u dzennet, i ljubav_aha i ja i sve ostale muslimanske forumasice
a imaju i "muske hurije", samo nisu toliko potencirani, niti se prica o njima toliko.. ne znam evo zasto, mozda upravo iz razloga kojeg si, @besana, spomenula - da ne zamisljas dzennet na taj nacin (iskreno, ni ja ne mogu zamisliti da mi je uzivancija da imam 200-300 muskih hurija oko sebe
dok je muskarcima to mozda (bez provokacije) sasvim realna i jedva cekana situacija.
lillahil-fatihaaaa,
allaaaahumme sallli alaaa sejdinaaa muhammed..
sve stvoreno ucini se veselooo,
briga ode...
-
Static-X
#1007 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Uhhh sad tek postaje ozbiljno.
Nego ovaj @besana pa zar ti nerece da ti je Kur'an jasan ko dan?
- cat lover
#1008 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Ja bih rekao ništa od vila 
-
Static-X
#1009 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
besana wrote:Kad je preveden kako treba, i nemoj me provocirati vishe!Static-X wrote:Uhhh sad tek postaje ozbiljno.
@ bijela hvala ti puno
Boze sacuvaj, sta sam ti to lose rekao, kao provokativno?
- ljubav_aha
#1010 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
bijelabijela wrote:@besana, presavih se na ovaj tvoj post da ces izaci iz dzenneta ako se tamo budu muskarci druzili sa 300 hurija
![]()
pusti bona njih, ko su hurije? jesu one ljepotice, krasotice, i ostali sinonimi, ali one su nagrada, one nisu subjekat dunjalucke drame koje vodi u dzennet.
nisu nagradjene u dzennetu, nagradjene su vjernice, zene koje su zivjele sa istim tim muskarcima godinama na dunjaluku i sa kojima su zajedno uspjele doci do dzenneta.
tako da, akobogda kad udjes u dzennet, i ljubav_aha i ja i sve ostale muslimanske forumasice- ni jedna hurija nece biti ni vaznija niti ljepsa od tebe..
a imaju i "muske hurije", samo nisu toliko potencirani, niti se prica o njima toliko.. ne znam evo zasto, mozda upravo iz razloga kojeg si, @besana, spomenula - da ne zamisljas dzennet na taj nacin (iskreno, ni ja ne mogu zamisliti da mi je uzivancija da imam 200-300 muskih hurija oko sebe),
dok je muskarcima to mozda (bez provokacije) sasvim realna i jedva cekana situacija.
lillahil-fatihaaaa,
briga ode...
- bijela
#1011 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
ma jasta radi, cemu sikirancija,ljubav_aha wrote:bijelabijela wrote:@besana, presavih se na ovaj tvoj post da ces izaci iz dzenneta ako se tamo budu muskarci druzili sa 300 hurija
![]()
tako da, akobogda kad udjes u dzennet, i ljubav_aha i ja i sve ostale muslimanske forumasice- ni jedna hurija nece biti ni vaznija niti ljepsa od tebe..
a imaju i "muske hurije", samo nisu toliko potencirani, niti se prica o njima toliko.. ne znam evo zasto, mozda upravo iz razloga kojeg si, @besana, spomenula - da ne zamisljas dzennet na taj nacin (iskreno, ni ja ne mogu zamisliti da mi je uzivancija da imam 200-300 muskih hurija oko sebe),
lillahil-fatihaaaa,
briga ode...
ako je sve gore sigurno i osigurano,ne bi trebalo biti problema sa zenskim ili muskima hurijama
GORE je sve onako kako hoce njegovi stanovnici
- arzuhal
#1012 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
U ime Allaha, Svemilosnog, Samilosnog!
Kada nevjernici onomad zatražiše od Miljenika Gospodara svih svjetova, alejhi-selam, da im da rodoslov Boga u kojeg vjeruje i Njegov opis, onda Onaj osim kojeg drugog boga nema, objavi suru imenom Ihlas ili Iskrenost:
1. Reci: "On je Allah – jedan!
2. Allah je Utočište svakom!
3. Nije rodio i rođen nije,
4. i niko Mu ravan nije!"
A objavio je i:
Lejse kemislihi šej'/Ništa nije (slično) kao On!
Upravo zbog ovog ajeta, oni koji su spoznali, arifi-billah, su nas poučili da mi nikad ne možemo imati sliku, viziju, predstavu Uzvišenog Stvoritelja, jer ma šta mi za/mislili - to nije On! Pa i kada govorimo o Njegovom Znanju, ili Milosti, ili Snazi, ili Svetosti, ili...- sve to što mi uspoređujemo sa svojim znanjem, ili svojom milošću, ili svojom snagom - neusporedivo je sa Njim i nemjerljivo.
A kada je riječ o džennetu ili džehennemu, Allah Svemilosni nam daje tek naznaku, kroz ajete, o čemu se tu radi, kao što se djetetu daje slikovnica, djetetu nezrelom za viša promišljanja sebe i svijeta oko sebe.
Pa nam stoga Mudri Gospodar kazuje kako je džennet mjesto - ili kako Ahmed Behdžet jednom reče: vrijeme- najvećeg užitka, a da bi nam naslikao taj užitak (obzirom da su naše duše, umovi, srca, tijela napojeni ovosvjetskim slikama i definicijama užitka, te na svaki drugi način uskraćeni za razumjevanja džennetskog užitka) - On nam ukazuje na neke ovozemaljske užitke koji su neusporedivi sa džennetskim, a koji su nam poznati - užitak u lijepoj hrani, piću, seksu...
Jednako tako, i ove patnje zemaljske su najkraći i najsmješniji vic spram džehennema...
Ali - za one vjernike i vjernice koje žure svom Gospodaru i samo za takve, čija srca hoće Njega - valja napomenuti da je najveći džennetski užitak upravo onaj nezamislivi - gledanje u Lice Njegovo!
Ponudite mi, dakle, džennetske ljepotice i sve druge džennetske užitke, sa jedne strane, i gledanje u Njegovo Lice, sa druge, i budite sigurni da znam šta bih odabrao!
Jednako tako, pored svih muka u džehennemu, najstrašnija će biti riječi Gospodara: ''Danas ćemo Mi vas zaboraviti, kao što se vi na Nas zaboravili!''
A da te On zaboravi - nema veće patnje za insana.
Od samog dženneta - veće je Njegovo zadovoljstvo, a od samog džehennema - strašnija je Njegova srdžba.
Onaj koji svoj život na ovom svijetu podredi Njemu, On će mu dati ono što nije ni sanjao. Onaj rob koji htjedne Njega - i On će htjeti takvog roba.
Sve ono čime je sada opterećena ljudska duša - strah, nada, želja, htijenje, ljubav, ljubomora, zavist, samoljublje, krivica, itd - u Novom Svijetu, u Boljem Svijetu postaje nešto sasvim novo, neiskušano, nemjerljivo drukčije! Zato svojom pameću i svojim emocijama, ako mislimo samjeriti i objasniti Ahiret, samo sebi nasilje činimo. Na nama je da baš tu dušu, opterećenu svime i svačim, očistimo i spasimo se:
14. Postići će šta želi onaj koji se očisti
15. i spomene ime Gospodara svoga, pa namaz obavi!
16. Ali, vi više život na ovom svijetu volite,
17. a onaj svijet je bolji i vječan je.
Ne pokušavajmo zato samjeriti i objasniti Taj Svijet ovim svijetom ili Čistu Dušu ovom dušom koju sad imamo, zaprljanom svim i svačim, koja nam daje iskrivljenu, lažnu sliku poput odraza u prljavom ogledalu.
I valja imati na umu da će u džennet ući samo onaj muškarac i ona žena koji dođu sa Smirajem u srcu, sa Smirenom Dušom:
27. A ti, o dušo smirena,
28. vrati se Gospodaru svome zadovoljna, a i On tobom zadovoljan,
29. pa uđi među robove Moje,
30. i uđi u Džennet Moj!
Ako mi ne možemo da razumijemo jedni druge sada, pa kako onda da razumijemo nešto što je veće od svega nam poznatog!?
Ko god bude, samo i isključivo milošću Allahovom, ušao u džennet, žena ili muškarac - taj više nikad, ni zbog čega neće biti nesretan i neće osjetiti strah, srdžbu, bol, zavist i sve ono na što nam šejtanski krpelj sada ispija krv imana!
Molim Svemilosnog Allaha da nam se smiluje, oprosti i uputi,
da pređe preko onoga što zna o nama,
da nam pokrije naše sramote i na ovom svijetu i na Kijametskom danu,
da nam duše očisti, da ih u stranputicu ne odvedemo i uhelaćimo,
i da nas, milošću Svojom, učini od onih sretnih, sa kojima će On biti zadovoljan, a i mi Njime zadovoljni - amin!
Kada nevjernici onomad zatražiše od Miljenika Gospodara svih svjetova, alejhi-selam, da im da rodoslov Boga u kojeg vjeruje i Njegov opis, onda Onaj osim kojeg drugog boga nema, objavi suru imenom Ihlas ili Iskrenost:
1. Reci: "On je Allah – jedan!
2. Allah je Utočište svakom!
3. Nije rodio i rođen nije,
4. i niko Mu ravan nije!"
A objavio je i:
Lejse kemislihi šej'/Ništa nije (slično) kao On!
Upravo zbog ovog ajeta, oni koji su spoznali, arifi-billah, su nas poučili da mi nikad ne možemo imati sliku, viziju, predstavu Uzvišenog Stvoritelja, jer ma šta mi za/mislili - to nije On! Pa i kada govorimo o Njegovom Znanju, ili Milosti, ili Snazi, ili Svetosti, ili...- sve to što mi uspoređujemo sa svojim znanjem, ili svojom milošću, ili svojom snagom - neusporedivo je sa Njim i nemjerljivo.
A kada je riječ o džennetu ili džehennemu, Allah Svemilosni nam daje tek naznaku, kroz ajete, o čemu se tu radi, kao što se djetetu daje slikovnica, djetetu nezrelom za viša promišljanja sebe i svijeta oko sebe.
Pa nam stoga Mudri Gospodar kazuje kako je džennet mjesto - ili kako Ahmed Behdžet jednom reče: vrijeme- najvećeg užitka, a da bi nam naslikao taj užitak (obzirom da su naše duše, umovi, srca, tijela napojeni ovosvjetskim slikama i definicijama užitka, te na svaki drugi način uskraćeni za razumjevanja džennetskog užitka) - On nam ukazuje na neke ovozemaljske užitke koji su neusporedivi sa džennetskim, a koji su nam poznati - užitak u lijepoj hrani, piću, seksu...
Jednako tako, i ove patnje zemaljske su najkraći i najsmješniji vic spram džehennema...
Ali - za one vjernike i vjernice koje žure svom Gospodaru i samo za takve, čija srca hoće Njega - valja napomenuti da je najveći džennetski užitak upravo onaj nezamislivi - gledanje u Lice Njegovo!
Ponudite mi, dakle, džennetske ljepotice i sve druge džennetske užitke, sa jedne strane, i gledanje u Njegovo Lice, sa druge, i budite sigurni da znam šta bih odabrao!
Jednako tako, pored svih muka u džehennemu, najstrašnija će biti riječi Gospodara: ''Danas ćemo Mi vas zaboraviti, kao što se vi na Nas zaboravili!''
A da te On zaboravi - nema veće patnje za insana.
Od samog dženneta - veće je Njegovo zadovoljstvo, a od samog džehennema - strašnija je Njegova srdžba.
Onaj koji svoj život na ovom svijetu podredi Njemu, On će mu dati ono što nije ni sanjao. Onaj rob koji htjedne Njega - i On će htjeti takvog roba.
Sve ono čime je sada opterećena ljudska duša - strah, nada, želja, htijenje, ljubav, ljubomora, zavist, samoljublje, krivica, itd - u Novom Svijetu, u Boljem Svijetu postaje nešto sasvim novo, neiskušano, nemjerljivo drukčije! Zato svojom pameću i svojim emocijama, ako mislimo samjeriti i objasniti Ahiret, samo sebi nasilje činimo. Na nama je da baš tu dušu, opterećenu svime i svačim, očistimo i spasimo se:
14. Postići će šta želi onaj koji se očisti
15. i spomene ime Gospodara svoga, pa namaz obavi!
16. Ali, vi više život na ovom svijetu volite,
17. a onaj svijet je bolji i vječan je.
Ne pokušavajmo zato samjeriti i objasniti Taj Svijet ovim svijetom ili Čistu Dušu ovom dušom koju sad imamo, zaprljanom svim i svačim, koja nam daje iskrivljenu, lažnu sliku poput odraza u prljavom ogledalu.
I valja imati na umu da će u džennet ući samo onaj muškarac i ona žena koji dođu sa Smirajem u srcu, sa Smirenom Dušom:
27. A ti, o dušo smirena,
28. vrati se Gospodaru svome zadovoljna, a i On tobom zadovoljan,
29. pa uđi među robove Moje,
30. i uđi u Džennet Moj!
Ako mi ne možemo da razumijemo jedni druge sada, pa kako onda da razumijemo nešto što je veće od svega nam poznatog!?
Ko god bude, samo i isključivo milošću Allahovom, ušao u džennet, žena ili muškarac - taj više nikad, ni zbog čega neće biti nesretan i neće osjetiti strah, srdžbu, bol, zavist i sve ono na što nam šejtanski krpelj sada ispija krv imana!
Molim Svemilosnog Allaha da nam se smiluje, oprosti i uputi,
da pređe preko onoga što zna o nama,
da nam pokrije naše sramote i na ovom svijetu i na Kijametskom danu,
da nam duše očisti, da ih u stranputicu ne odvedemo i uhelaćimo,
i da nas, milošću Svojom, učini od onih sretnih, sa kojima će On biti zadovoljan, a i mi Njime zadovoljni - amin!
-
Static-X
- bijela
#1014 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
ima jedna anegdota:
birvaktile, neki vladar poslao izaslanika jednom narodu da ih pozove u islam.
covjek je otisao i objasnjavao im islam na najljepsi nacin.
medjutim, nakon nekog vremena, ljudi iz tog naroda upitase izaslanika kako muslimani gledaju na horoza?!
izaslanik se iznenadi tako banalnim pitanjem pa im odgovori da muslimani horoze ne tretiraju nikako posebno - to je nama dozvoljena hrana, mi zakoljemo horoza, ocerupamo ga, skuhamo i pojedemo.
uuu.. narod se zgrozi na taj odgovor, te mu rekose da je horoz kod njih veoma cjenjena zivotinja, te oni ne zele vjere koja se tako odnosi prema njima.
izaslanik se vrati vladaru neobavljenog posla i obasni mu zbog cega njegova misija nije uspjela.
nakon nekog vremena, vladar posla drugog izaslanika i upozna ga sa pricom o horozu.
nakon sto je izaslanik istom narodu ispricao sta je imao i objasnio islam, oni ga upitase isto pitanje - a sta je sa horozom?
ovaj im odgovori: ooo, kako je to lijepa zivotinja! pa horoz ima tako lijepo perje! sareno, koje se presijava na suncu! amaan, pa nema nista ljepse neg gledati u njega! a tek kad horoz zakukurice! allah, allah, pa on nas tad poziva na sabah i mi zurimo!
narod bi odusevljen odgovorom, te postepeno se poce sve vise priblizavati islamu.
pouka price u kontekstu onoga sto @kiki-miki rece je jasna
medjutim, nakon nekog vremena, ljudi iz tog naroda upitase izaslanika kako muslimani gledaju na horoza?!
izaslanik se iznenadi tako banalnim pitanjem pa im odgovori da muslimani horoze ne tretiraju nikako posebno - to je nama dozvoljena hrana, mi zakoljemo horoza, ocerupamo ga, skuhamo i pojedemo.
uuu.. narod se zgrozi na taj odgovor, te mu rekose da je horoz kod njih veoma cjenjena zivotinja, te oni ne zele vjere koja se tako odnosi prema njima.
izaslanik se vrati vladaru neobavljenog posla i obasni mu zbog cega njegova misija nije uspjela.
nakon nekog vremena, vladar posla drugog izaslanika i upozna ga sa pricom o horozu.
nakon sto je izaslanik istom narodu ispricao sta je imao i objasnio islam, oni ga upitase isto pitanje - a sta je sa horozom?
ovaj im odgovori: ooo, kako je to lijepa zivotinja! pa horoz ima tako lijepo perje! sareno, koje se presijava na suncu! amaan, pa nema nista ljepse neg gledati u njega! a tek kad horoz zakukurice! allah, allah, pa on nas tad poziva na sabah i mi zurimo!
narod bi odusevljen odgovorom, te postepeno se poce sve vise priblizavati islamu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1015 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
bijela wrote:ima jedna anegdota:
pouka price u kontekstu onoga sto @kiki-miki rece je jasna
- BHF_Manijak
#1016 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Da sam hanuma kojim slucajem kao sto nisam,ne bih razmisljao ni sekunde za koga cu se udati,znaj sejh Arzuhal da bih te ganjao do iznemoglosti!!!
DA nije ovog momka/covjeka,davno bih napustio citanje foruma i sam forum,mejdutim,sa toliko paznje citanjem njegove postove,kako on to samo zna srociti,da je to cudo jedno!!
DA te Allah nagradi ahbabu,svakim dobrom!!
DA nije ovog momka/covjeka,davno bih napustio citanje foruma i sam forum,mejdutim,sa toliko paznje citanjem njegove postove,kako on to samo zna srociti,da je to cudo jedno!!
- ljubav_aha
#1017 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
jao Chmoljo,ha ha ha 
- minjonja
#1018 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
mene zanima zasto su sure u kur'anu poredane onako kako su poredane, a ne hronoloski kako su objavljivane? izvinite ako je pitanje vec bilo, malo je tesko pretraziti temu od 40 strana.
- ljubav_aha
#1019 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
BHF_Manijak wrote:Da sam hanuma kojim slucajem kao sto nisam,ne bih razmisljao ni sekunde za koga cu se udati,znaj sejh Arzuhal da bih te ganjao do iznemoglosti!!!![]()
![]()
DA nije ovog momka/covjeka,davno bih napustio citanje foruma i sam forum,mejdutim,sa toliko paznje citanjem njegove postove,kako on to samo zna srociti,da je to cudo jedno!!![]()
![]()
arzulah jeste dobar forumash
pa zar ti i arzulah niste iz iste mahale
- minjonja
#1020 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
sta ovaj arzuHAL dobije izjava ljubavi dnevno
nemojte, ufurace se
nemojte, ufurace se
- bijela
#1021 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
oj, pa ako je kiki-miki mislila samo na arzuhala, onda je on valjda onaj drugi izaslanik jer lijepo predstavlja vjeru, a ne horoz sto kukurice
pouka je trebala biti: il lijepo objasnjavaj narodu islam, il suti.
Allah dž.š. je poslao Musaa i Haruna, a.s., najvecem zulumcaru, faraonu, pa im je rekao: kuulaa lehu kawlen lejjinen - blagim rijecima mu govorite.
pouka je trebala biti: il lijepo objasnjavaj narodu islam, il suti.
Allah dž.š. je poslao Musaa i Haruna, a.s., najvecem zulumcaru, faraonu, pa im je rekao: kuulaa lehu kawlen lejjinen - blagim rijecima mu govorite.
- BHF_Manijak
#1022 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Jok vala,mi ti se ne znamo hanumo,ali tako drag insan,da je to za neopisati...Sto ti je ljubav u ime Njegovo,ne znas insana a drag ti...Iz Sarajeva smo obojica,ali eto,ne znamo se Ljubav_aha...ljubav_aha wrote:BHF_Manijak wrote:Da sam hanuma kojim slucajem kao sto nisam,ne bih razmisljao ni sekunde za koga cu se udati,znaj sejh Arzuhal da bih te ganjao do iznemoglosti!!!![]()
![]()
DA nije ovog momka/covjeka,davno bih napustio citanje foruma i sam forum,mejdutim,sa toliko paznje citanjem njegove postove,kako on to samo zna srociti,da je to cudo jedno!!![]()
![]()
arzulah jeste dobar forumash![]()
pa zar ti i arzulah niste iz iste mahale![]()
-
Static-X
#1023 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
besana wrote:Jedini je aruhal rekao da bi redije vidio Njegovo Lice nego ne znam koliko hurija, e to mi ima smisla, a ne prihvatiti hurije kao razlog zelje za dzenetom, kao sto je kod pojedinih ....minjonja wrote:sta ovaj arzuHAL dobije izjava ljubavi dnevno![]()
nemojte, ufurace se
Heh nekontas smisao,... koliko mladi momaka je poginulo na Allahovom putu koji nisu imali sansu da se ozene i osjete tu ljubav, ti se nemogu nadati zeni jer je nisu ni imali, al zato ima i zato lijek... hurije
-
Static-X
#1024 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Ja da sam na tvom mjestu ja bi onda otisao i procitao tu suru a ne provocirao!
- BHF_Manijak
#1025 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
A jesam li ja to nesto slagao?!besana wrote: Samo da se zba kako je pocelo ....![]()
![]()
1. Prostor
2. Hurije (visoko rangirane kod pojedinih muskaraca) op.a.