Prirodno matematicki fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
chengaba

#1001 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by chengaba »

Čujem da se na prijemnom iz biologije moglo prepisati fino :D :D
Industrialyzer

#1002 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Industrialyzer »

Liina wrote:Ljudi moji, ima li ikakve šanse da rezultati vezani za prijemni ispit izađu na stranici PMF-a?

Ako nisi u mogucnosti da odes do PMF-a i vidis rezultate , mozes mi na PP poslati ime pa ti to mogu provjeriti , ja cu danas ici , valjda cu biti primljen :-D
Liina

#1003 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Liina »

minjonja wrote:
Liina wrote:Ljudi moji, ima li ikakve šanse da rezultati vezani za prijemni ispit izađu na stranici PMF-a?
prije je bilo al su stranicu mijenjali i ne radi vise kako treba. ja cu u petak na fax pa mogu ti ja provjeriti rezultate ako mozes cekati toliko :D
Joj šteta :( ma saznat ću ja prije petka svakako, ali sam se ponadala da možda bude na stranici. Hvala minjonja u svakom slučaju! :)
Industrialyzer

#1004 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Industrialyzer »

..
Last edited by Industrialyzer on 12/11/2011 14:38, edited 1 time in total.
Liina

#1005 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Liina »

chengaba wrote:Čujem da se na prijemnom iz biologije moglo prepisati fino :D :D
Mnogo opominjanja i potpisivanja je bilo, a ne znam za druge, ali ja se nisam smjela ni okrenuti :D rek'o bolje da ne riskiram, uzdala se u svoje znanje i hvala Bogu odlično prođe. :)
minjonja

#1006 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

Industrialyzer wrote:Primljen :)

11. na spisku , a 10 redovnih , 0.7 bodova mi falilo :(
cestitam :D ne znam moze li to, ali ja bi vidjela ima li neki smjer gdje nisu ni svi redovni popunjeni pa da se tu onda prebacis u redovne, a smjer onda mozes mijenjati opet do trece godine. prosle godine su svi redovni bili odmah popunjeni, dok prije dvije godine nisu.
minjonja

#1007 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

Liina wrote:
Mnogo opominjanja i potpisivanja je bilo, a ne znam za druge, ali ja se nisam smjela ni okrenuti :D rek'o bolje da ne riskiram, uzdala se u svoje znanje i hvala Bogu odlično prođe. :)
pa sazna li jesil polozila?
Industrialyzer

#1008 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Industrialyzer »

minjonja wrote:

cestitam :D ne znam moze li to, ali ja bi vidjela ima li neki smjer gdje nisu ni svi redovni popunjeni pa da se tu onda prebacis u redovne, a smjer onda mozes mijenjati opet do trece godine. prosle godine su svi redovni bili odmah popunjeni, dok prije dvije godine nisu.

Hvala. A sve je puno , pokusacu sa nekom molbom ili mozda da odem na uvid , da ponovo pogledjau prijemni , mozda se nadje negdje jedan bod :) Mene zanima kakva je situacija sa opstinskom stipendijom. Da li samofinansirajuci student moze aplicirati za nju ?
minjonja

#1009 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

Industrialyzer wrote:
minjonja wrote:

Hvala. A sve je puno , pokusacu sa nekom molbom ili mozda da odem na uvid , da ponovo pogledjau prijemni , mozda se nadje negdje jedan bod :) Mene zanima kakva je situacija sa opstinskom stipendijom. Da li samofinansirajuci student moze aplicirati za nju ?
nisam sto posto sigurna, ali s obzirom da se to sluzbeno zove "redovni samofinansirajuci" trebalo da moze jer si znaci redovan samo sto sam placas.

otidji na uvid, imas pravo i nemoj da ti bude ofirno.
neo7

#1010 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by neo7 »

Da li samofinansirajuci student moze aplicirati za nju ?
Ti imas ista prava i obaveze kao redovni studenti. Slobodno ovo samofinansirajuci izbaci iz upotrebe :D Razlikuje se samo sto ti platis svoje troskove studija a drzava kod ostalih :) I naravno da mozes konkurisati za bilo koju stipendiju..
Last edited by neo7 on 06/07/2011 21:57, edited 1 time in total.
Industrialyzer

#1011 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Industrialyzer »

I ja sam to tako shvatio. Jer razlika izmedju redovnog i samofinansirajuceg je samo u tome sto ja placam skolovanje, Ostalo je sve isto. A zanimljivo je kako sam izgubio taj bod. Na prijemnom uradio sve i nisam nista gledao oko sebe i slucajno pogledam prvo pitanje kod kolegice pored kad ona zaokruzila drugi odg. I ja razmisljao , nisam bio siguran u sebe. Prekrizim svoje , zaokruzim kao ona i tu izgubim bod jer je moje bilo tacno. Da to nisam uradio , bio bih redovan :)

neo7: hvala na odgovoru , drago mi je to cuti :thumbup:
Liina

#1012 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Liina »

minjonja wrote:
Liina wrote:
pa sazna li jesil polozila?
Jesam :D upala u redovne :D samo mi je čudno što nisu bodovali posebno priznanje ministarstva obrazovanja za one sa prosjekom 5.0, jer prema konkursu Univerziteta u Sarajevu to se boduje sa 5 bodova, a pošto je na netu izašla rang lista sa odsjeka matematike, vidim oni su bodovali to, ne znam zašto biologija nije :S
minjonja

#1013 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

Industrialyzer wrote:I ja sam to tako shvatio. Jer razlika izmedju redovnog i samofinansirajuceg je samo u tome sto ja placam skolovanje, Ostalo je sve isto. A zanimljivo je kako sam izgubio taj bod. Na prijemnom uradio sve i nisam nista gledao oko sebe i slucajno pogledam prvo pitanje kod kolegice pored kad ona zaokruzila drugi odg. I ja razmisljao , nisam bio siguran u sebe. Prekrizim svoje , zaokruzim kao ona i tu izgubim bod jer je moje bilo tacno. Da to nisam uradio , bio bih redovan :)

neo7: hvala na odgovoru , drago mi je to cuti :thumbup:
to ti Bog salje signale da vise ne prepisujes :D

a jbg, zao mi je stvarno, nije malo milju i po dati. moja jedna kolegica je upala tako u paralelne i uspjela je da postigne taj neki prosjek i prebacila se u normalne redovne, eh sad il je prosjek 8,5 ili 8, nisam sigurna, al ipak mislim da je prije 8 dovoljno jer 8,5 je skoro pa nemoguce postici. ja nisam dizala glavu s knjige ove godine kako bih imala 8 prosjek zbog stipendije, ali opet je bilo sve uzaludno jer imam 7,8 prosjek. da sam bogdo odmarala ovu godinu :D
Industrialyzer

#1014 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Industrialyzer »

Ne znam vise , danas je bio uzbudljiv dan. Zasluzio sam malo odmora prije pocetka "pakla" :-D Bitno je da sam upao na faks , izboricu se da budem sto bolji student i da sto vise naucim. Naucio sam dosta od prosle godine tako da , zajebancije nema :)
minjonja

#1015 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

Liina wrote:
Jesam :D upala u redovne :D samo mi je čudno što nisu bodovali posebno priznanje ministarstva obrazovanja za one sa prosjekom 5.0, jer prema konkursu Univerziteta u Sarajevu to se boduje sa 5 bodova, a pošto je na netu izašla rang lista sa odsjeka matematike, vidim oni su bodovali to, ne znam zašto biologija nije :S
cestitam :D :D

a kod nas ti je vazda nesto drugacije nego kod drugih :D na drugim fakultetima je prosjek iz srednje nosio max 20 bodova, kod nas 40, al nema veze bitno je da ste primljeni. ovo vam sad treba biti najbolji raspust u zivotu. meni pakao jos nije gotov. tek od ponedjeljka sam na raspustu. nikad da dodje vise taj ponedjeljak...
Keksich

#1016 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Keksich »

Evo da i ja čestitam nesuđenim kolegama :razz:
Sortis

#1017 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Sortis »

Eh, zna li neko od kolega (jest' mi ovo drago :D )kada je uvid u rad i da li ga uopce ima i kada pocinje upis :-D ?
ČiČke

#1018 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by ČiČke »

Sortis wrote:Eh, zna li neko od kolega (jest' mi ovo drago :D )kada je uvid u rad i da li ga uopce ima i kada pocinje upis :-D ?
paaa ima na oglasnoj tabli, ondje gdje je pisalo i za prijemni, ne znam kad počinje upis, ali znam da traje do 22.7. i za dokumentaciju nisam sigurna, treba ljekarsko i 100 KM ( ako si redovna :) ) ne znam je li to sve :D
ČiČke

#1019 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by ČiČke »

Industrialyzer wrote:Ne znam vise , danas je bio uzbudljiv dan. Zasluzio sam malo odmora prije pocetka "pakla" :-D Bitno je da sam upao na faks , izboricu se da budem sto bolji student i da sto vise naucim. Naucio sam dosta od prosle godine tako da , zajebancije nema :)
polako bolan, sad je vrijeme za uživanje kad smo upali :D :D
chengaba

#1020 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by chengaba »

Industrialyzer wrote:Ne znam vise , danas je bio uzbudljiv dan. Zasluzio sam malo odmora prije pocetka "pakla" :-D Bitno je da sam upao na faks , izboricu se da budem sto bolji student i da sto vise naucim. Naucio sam dosta od prosle godine tako da , zajebancije nema :)
:D
Nadam se da će ti ostati taj entuzijazam kroz cijelo školovanje! Trebat će ti. :lol: :lol:
Liina

#1021 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Liina »

minjonja wrote:
Liina wrote:
cestitam :D :D

a kod nas ti je vazda nesto drugacije nego kod drugih :D na drugim fakultetima je prosjek iz srednje nosio max 20 bodova, kod nas 40, al nema veze bitno je da ste primljeni. ovo vam sad treba biti najbolji raspust u zivotu. meni pakao jos nije gotov. tek od ponedjeljka sam na raspustu. nikad da dodje vise taj ponedjeljak...

Hvalaa :D :D Ma da nisam upala u redovne, žalila bih se sigurno, ali ovako nema veze, što kažeš, bitno je da smo primljeni :D do septembra odmor, a onda... :D
Liina

#1022 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Liina »

Za one koji još nisu vidjeli (ako ih ima uopšte :D) izašli su rezultati na stranici PMF-a :)
ČiČke

#1023 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by ČiČke »

Sortis wrote:Eh, zna li neko od kolega (jest' mi ovo drago :D )kada je uvid u rad i da li ga uopce ima i kada pocinje upis :-D ?
http://pmf.unsa.ba/dokumenti/oglasna/In ... erzija.pdf

ovdje imaš i kad je uvid u rad, tj. žalbe, i kad je upis :wink:
Industrialyzer

#1024 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Industrialyzer »

9 muskaraca upisano , pa kakva je to nepravda :P :-D
Sortis

#1025 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Sortis »

Industrialyzer wrote:9 muskaraca upisano , pa kakva je to nepravda :P :-D
Kao da je zenska medresa :D ( sala, nemojte me shvatiti pogresno :wink: )

@Cicke: Hvala, ali nece hepek cijeli dan da se otvori :x
Post Reply