Prirodno matematicki fakultet
- chengaba
#1001 Re: Prirodno matematicki fakultet
Čujem da se na prijemnom iz biologije moglo prepisati fino

- Industrialyzer
#1002 Re: Prirodno matematicki fakultet
Liina wrote:Ljudi moji, ima li ikakve šanse da rezultati vezani za prijemni ispit izađu na stranici PMF-a?
Ako nisi u mogucnosti da odes do PMF-a i vidis rezultate , mozes mi na PP poslati ime pa ti to mogu provjeriti , ja cu danas ici , valjda cu biti primljen
- Liina
#1003 Re: Prirodno matematicki fakultet
Joj štetaminjonja wrote:prije je bilo al su stranicu mijenjali i ne radi vise kako treba. ja cu u petak na fax pa mogu ti ja provjeriti rezultate ako mozes cekati tolikoLiina wrote:Ljudi moji, ima li ikakve šanse da rezultati vezani za prijemni ispit izađu na stranici PMF-a?
- Industrialyzer
#1004 Re: Prirodno matematicki fakultet
..
Last edited by Industrialyzer on 12/11/2011 14:38, edited 1 time in total.
- Liina
#1005 Re: Prirodno matematicki fakultet
Mnogo opominjanja i potpisivanja je bilo, a ne znam za druge, ali ja se nisam smjela ni okrenutichengaba wrote:Čujem da se na prijemnom iz biologije moglo prepisati fino![]()
- minjonja
#1006 Re: Prirodno matematicki fakultet
cestitamIndustrialyzer wrote:Primljen![]()
11. na spisku , a 10 redovnih , 0.7 bodova mi falilo
- minjonja
#1007 Re: Prirodno matematicki fakultet
pa sazna li jesil polozila?Liina wrote:Mnogo opominjanja i potpisivanja je bilo, a ne znam za druge, ali ja se nisam smjela ni okrenutichengaba wrote:Čujem da se na prijemnom iz biologije moglo prepisati fino![]()
rek'o bolje da ne riskiram, uzdala se u svoje znanje i hvala Bogu odlično prođe.
- Industrialyzer
#1008 Re: Prirodno matematicki fakultet
minjonja wrote:cestitamIndustrialyzer wrote:Primljen![]()
11. na spisku , a 10 redovnih , 0.7 bodova mi falilone znam moze li to, ali ja bi vidjela ima li neki smjer gdje nisu ni svi redovni popunjeni pa da se tu onda prebacis u redovne, a smjer onda mozes mijenjati opet do trece godine. prosle godine su svi redovni bili odmah popunjeni, dok prije dvije godine nisu.
Hvala. A sve je puno , pokusacu sa nekom molbom ili mozda da odem na uvid , da ponovo pogledjau prijemni , mozda se nadje negdje jedan bod
- minjonja
#1009 Re: Prirodno matematicki fakultet
nisam sto posto sigurna, ali s obzirom da se to sluzbeno zove "redovni samofinansirajuci" trebalo da moze jer si znaci redovan samo sto sam placas.Industrialyzer wrote:minjonja wrote:cestitamIndustrialyzer wrote:Primljen![]()
11. na spisku , a 10 redovnih , 0.7 bodova mi falilone znam moze li to, ali ja bi vidjela ima li neki smjer gdje nisu ni svi redovni popunjeni pa da se tu onda prebacis u redovne, a smjer onda mozes mijenjati opet do trece godine. prosle godine su svi redovni bili odmah popunjeni, dok prije dvije godine nisu.
Hvala. A sve je puno , pokusacu sa nekom molbom ili mozda da odem na uvid , da ponovo pogledjau prijemni , mozda se nadje negdje jedan bodMene zanima kakva je situacija sa opstinskom stipendijom. Da li samofinansirajuci student moze aplicirati za nju ?
otidji na uvid, imas pravo i nemoj da ti bude ofirno.
- neo7
#1010 Re: Prirodno matematicki fakultet
Ti imas ista prava i obaveze kao redovni studenti. Slobodno ovo samofinansirajuci izbaci iz upotrebeDa li samofinansirajuci student moze aplicirati za nju ?
Last edited by neo7 on 06/07/2011 21:57, edited 1 time in total.
- Industrialyzer
#1011 Re: Prirodno matematicki fakultet
I ja sam to tako shvatio. Jer razlika izmedju redovnog i samofinansirajuceg je samo u tome sto ja placam skolovanje, Ostalo je sve isto. A zanimljivo je kako sam izgubio taj bod. Na prijemnom uradio sve i nisam nista gledao oko sebe i slucajno pogledam prvo pitanje kod kolegice pored kad ona zaokruzila drugi odg. I ja razmisljao , nisam bio siguran u sebe. Prekrizim svoje , zaokruzim kao ona i tu izgubim bod jer je moje bilo tacno. Da to nisam uradio , bio bih redovan 
neo7: hvala na odgovoru , drago mi je to cuti
- Liina
#1012 Re: Prirodno matematicki fakultet
Jesamminjonja wrote:pa sazna li jesil polozila?Liina wrote:Mnogo opominjanja i potpisivanja je bilo, a ne znam za druge, ali ja se nisam smjela ni okrenutichengaba wrote:Čujem da se na prijemnom iz biologije moglo prepisati fino![]()
rek'o bolje da ne riskiram, uzdala se u svoje znanje i hvala Bogu odlično prođe.
- minjonja
#1013 Re: Prirodno matematicki fakultet
to ti Bog salje signale da vise ne prepisujesIndustrialyzer wrote:I ja sam to tako shvatio. Jer razlika izmedju redovnog i samofinansirajuceg je samo u tome sto ja placam skolovanje, Ostalo je sve isto. A zanimljivo je kako sam izgubio taj bod. Na prijemnom uradio sve i nisam nista gledao oko sebe i slucajno pogledam prvo pitanje kod kolegice pored kad ona zaokruzila drugi odg. I ja razmisljao , nisam bio siguran u sebe. Prekrizim svoje , zaokruzim kao ona i tu izgubim bod jer je moje bilo tacno. Da to nisam uradio , bio bih redovan
a jbg, zao mi je stvarno, nije malo milju i po dati. moja jedna kolegica je upala tako u paralelne i uspjela je da postigne taj neki prosjek i prebacila se u normalne redovne, eh sad il je prosjek 8,5 ili 8, nisam sigurna, al ipak mislim da je prije 8 dovoljno jer 8,5 je skoro pa nemoguce postici. ja nisam dizala glavu s knjige ove godine kako bih imala 8 prosjek zbog stipendije, ali opet je bilo sve uzaludno jer imam 7,8 prosjek. da sam bogdo odmarala ovu godinu
- Industrialyzer
#1014 Re: Prirodno matematicki fakultet
Ne znam vise , danas je bio uzbudljiv dan. Zasluzio sam malo odmora prije pocetka "pakla"
Bitno je da sam upao na faks , izboricu se da budem sto bolji student i da sto vise naucim. Naucio sam dosta od prosle godine tako da , zajebancije nema 
- minjonja
#1015 Re: Prirodno matematicki fakultet
cestitamLiina wrote:
Jesamupala u redovne
samo mi je čudno što nisu bodovali posebno priznanje ministarstva obrazovanja za one sa prosjekom 5.0, jer prema konkursu Univerziteta u Sarajevu to se boduje sa 5 bodova, a pošto je na netu izašla rang lista sa odsjeka matematike, vidim oni su bodovali to, ne znam zašto biologija nije :S
a kod nas ti je vazda nesto drugacije nego kod drugih
-
Keksich
#1016 Re: Prirodno matematicki fakultet
Evo da i ja čestitam nesuđenim kolegama 
- Sortis
#1017 Re: Prirodno matematicki fakultet
Eh, zna li neko od kolega (jest' mi ovo drago
)kada je uvid u rad i da li ga uopce ima i kada pocinje upis
?
- ČiČke
#1018 Re: Prirodno matematicki fakultet
paaa ima na oglasnoj tabli, ondje gdje je pisalo i za prijemni, ne znam kad počinje upis, ali znam da traje do 22.7. i za dokumentaciju nisam sigurna, treba ljekarsko i 100 KM ( ako si redovnaSortis wrote:Eh, zna li neko od kolega (jest' mi ovo drago)kada je uvid u rad i da li ga uopce ima i kada pocinje upis
?
- ČiČke
#1019 Re: Prirodno matematicki fakultet
polako bolan, sad je vrijeme za uživanje kad smo upaliIndustrialyzer wrote:Ne znam vise , danas je bio uzbudljiv dan. Zasluzio sam malo odmora prije pocetka "pakla"Bitno je da sam upao na faks , izboricu se da budem sto bolji student i da sto vise naucim. Naucio sam dosta od prosle godine tako da , zajebancije nema
- chengaba
#1020 Re: Prirodno matematicki fakultet
Industrialyzer wrote:Ne znam vise , danas je bio uzbudljiv dan. Zasluzio sam malo odmora prije pocetka "pakla"Bitno je da sam upao na faks , izboricu se da budem sto bolji student i da sto vise naucim. Naucio sam dosta od prosle godine tako da , zajebancije nema
Nadam se da će ti ostati taj entuzijazam kroz cijelo školovanje! Trebat će ti.
- Liina
#1021 Re: Prirodno matematicki fakultet
minjonja wrote:cestitamLiina wrote:
Jesamupala u redovne
samo mi je čudno što nisu bodovali posebno priznanje ministarstva obrazovanja za one sa prosjekom 5.0, jer prema konkursu Univerziteta u Sarajevu to se boduje sa 5 bodova, a pošto je na netu izašla rang lista sa odsjeka matematike, vidim oni su bodovali to, ne znam zašto biologija nije :S
![]()
![]()
a kod nas ti je vazda nesto drugacije nego kod drugihna drugim fakultetima je prosjek iz srednje nosio max 20 bodova, kod nas 40, al nema veze bitno je da ste primljeni. ovo vam sad treba biti najbolji raspust u zivotu. meni pakao jos nije gotov. tek od ponedjeljka sam na raspustu. nikad da dodje vise taj ponedjeljak...
Hvalaa
- Liina
#1022 Re: Prirodno matematicki fakultet
Za one koji još nisu vidjeli (ako ih ima uopšte
) izašli su rezultati na stranici PMF-a 
- ČiČke
#1023 Re: Prirodno matematicki fakultet
http://pmf.unsa.ba/dokumenti/oglasna/In ... erzija.pdfSortis wrote:Eh, zna li neko od kolega (jest' mi ovo drago)kada je uvid u rad i da li ga uopce ima i kada pocinje upis
?
ovdje imaš i kad je uvid u rad, tj. žalbe, i kad je upis
- Industrialyzer
#1024 Re: Prirodno matematicki fakultet
9 muskaraca upisano , pa kakva je to nepravda

- Sortis
#1025 Re: Prirodno matematicki fakultet
Kao da je zenska medresaIndustrialyzer wrote:9 muskaraca upisano , pa kakva je to nepravda![]()
@Cicke: Hvala, ali nece hepek cijeli dan da se otvori