"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
krusty

#1001 Re: "Majstori" parkiranja

Post by krusty »

respo wrote:posto vidim da je meni namjenjeno
nisam rekao da je auto luksuz svima
nego je auto luksuz opcenito onima koji ga ne mogu odrzavati
a koliko tih ima u bih evo uzmimo konkretno sarajevo jer se najvise vrtimo oko njega
od svih auta ne uzimajuci sluzbena mozda nekih lupam 40% ljudi ima za odrzavanje auta ostalo voze samo onako da imaju auto

to sto govoris za soping stoji
jbt postat cemo amerika jos malo pa neces moci ni u trafiku bez auta

sto se tice puta na posao koliko ujutro auta iz pravca ilidze ide prema centru i koliko auta je po 1 vozac

necu vise u off ici ako zelis mozemo preko privatnih ili na drugoj temi
nije tebi nego svima koji palamudite o tom luksuzu

sta podrazumijevas pod odrzavanjem ? sta je recimo sa onim koji radije popije u kafani nego sto bi placao parking pa svuda parkira ? jel on ima za odrzavanje ili nema odnosno je li takvom auto luksuz ili ne ?
to sto neko kupi auto pa ga nikad ne pere i ne mjenja ulje ne znaci da on nema para za to

a to sto kazes svako sam u autu, pa hajde ti naredi ljudima da neko pokupi 3 kolege pa ih vozi na posao, i sta onda dok taj 1 sviju vrati kuci doce svojoj u 6 ?

kako ne kontate da je broj auta nesto sto raste sa vremenom, vi bi samo da nesto stagnira i da se nikad ne mjenja...najbolje bi bilo da su nam auta jos uvijek ko na pocetku proslog stoljeca i da ih ima u tolikom broju, samo ne znam kako bi se onda vi vozali u ovim tramvajima da nije bilo nikakvih napredaka u industriji ?

sve vise ljudi vozi, to znaci drzava mora praviti vise novih cesta, treba se praviti vise garaza, automatski gradjevinske firme imaju posao, neko dobije posao na naplati parkinga, sto je vise auta vise se goriva potrosi, vise love u budzet, vise love od registracija i od poreza svakakvih i eto para za ceste i garaze, sto je vise auta vise ljudi putuju, veca potrosnja u svakom pogledu, pa profitiraju mnogi od nas sviju koji imamo i vozimo auto a vi pricate o nekom luksuzu

na kraju, nemoj se nesto uvrijediti ali kako ti mozes pricati o luksuzu a vozas CC u gradu gdje imas 4 mjeseca suncana godisnje ? jel to preseravanje ili sta ? :D
chuchumbamayumbe

#1002 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

Ne tako davno su se pod pojmom luksuza podrazumijevali i ves masina, TV, frizider, konfljuter, internet...
respo

#1003 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

krusty necu se uvrijediti ;)
nisam siguran da je samo 4 mjeseca ja vozio spustenog krova neki dan :D decembar mjesec :P

hocu da kazem da je za neke auto luksuz

meni tebi ili mozda nekom trecem je luksuz otici na bali na ljetovanje nekome nije nekome je luksuz tunis nekome nije nekome je luksuz cak i istra zato svi kojima je to luksuz ljetuju u makarskoj a kome nije luksuz otici ce u istru ali ne moze na bali u tome je citava prica
tako i ti bi sigurno vozio Q7 da ga mozes priustiti recimo i ne bi ti bio luksuz zato vozas ono sto mozes priustiti
nemoj se ni ti uvrijediti ne znam sta vozis i sta mozes priustiti niti me zanima volio bi da vozis ono sto volis
ja sam sebe rijesio i vozim ono sto volim i to mi nije luksuz ali bi mi sada bio luksuz ferari aston martin ili sta ja znam

p.s. to za spicu i svak po jedan u autu sam samo naveo primjer koliko je raji mrsko prosetati nekad do posla mrsko koristiti gradski saobracaj itd itd

imam kolegu na poslu koji sa dzidzikovca s autom dolazi na posao kod parkuse pa ti meni reci da to nije preseravanje
kockica_kockica

#1004 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kockica_kockica »

taxi_driver wrote:
Samo cu odgovoriti na ovo boldirano.Ako zelis besplatan parking blizu posla onda nek ti ga poslodavac plati.A ako ne plati onda plati ti sama.Prvo, parking mjesto nije tvoje vlasnistvo nego opstine i ona je tu da odluci placa li se ili ne.Drugo, i parking mjesta ispred tvoje zgrade su u vlasnistvu opstine i sutra da opsitna odluci da ce se tu placati parking ti bi ga ili placala ili bi morala prodati auto.Znaci auto bi ti bilo luksuz ako nemas da platis sve obaveze koje auto podrazumjeva.Ja mjesecno placam (pored parkinga) 150 € osiguranje i porez na auto.Niko me ne pita je li mi auto potreba nego me pitaju mogu li ja to sve poplacati.

ja za svoje auto mnogo vise placam za osiguranje porez i slicno ... da se odmah razumijemo... to nije ovdje besplatno... kod nas nema nista besplatno.... :lol:

sto se tice besplatnog parkinga.. nadjem ga nakon odradjenih krugova u potrazi za mjestom na kojem nikome necu smetati, livade unistavati, na trotoare se penjati ili na pjesacki se montirati... a inace imamo ispred firme parking mjesto osigurano e na to parking mjesto od krkana i papaka i seljaka ne mozemo stici na red.. jer njima tabla rervisano nista ne znaci ( ko zna da li su uopce zamijetili IKADA) ...

i imamo bezbroj vozaca i vozacica koji bi bas da se naparkiraju na nasa vrata pa ih tjeramo sa dobrim razlogom da niti izaci ne mozemo ( onda smo svakakvi ).... i o ovim likovima je ovdje rijec na ovoj temi....

150 KM za 6 mjeseci parkinga = koliko po mjesecu 25 KM... da se ne lazemo taxista ovdje je taj parking mnogo skuplji i mnogo losiji ....naravno kad pricamo o nekakvim uslovima... a cijena kod nas je 60 KM puta 6 mjeseci je = 360 KM za sest mjeseci a to ti u tvojim eurima oko 180 eura pa sad izracunaj sve to i nadoci ces u putu .... :)

kad mi vlasti osiguraju sigurne ceste bez kamikaza, normalne parkinge bez rupa i sljunka i sa dovoljno prostora, kad dobijemo europske plate i uslove za rad, kad bude 150 KM 6 mjeseci parking... vrlo rado cu ga placati ... :dance:

ovako taxista moj zelim besplatan parking .... :oops:
DoradO

#1005 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DoradO »

jbg nije nesto ... slikao mobitelom iz auta :razz:

Image
krusty

#1006 Re: "Majstori" parkiranja

Post by krusty »

to su ti oni security iz BBI ;)
kurty

#1007 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kurty »

krusty wrote:to su ti oni security iz BBI ;)
pa nije zar da oni koji rade u BBI, a imaju i dolaze na posao autom, moraju platiti parking???
holowey

#1008 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

kockica_kockica wrote:
taxi_driver wrote:
Samo cu odgovoriti na ovo boldirano.Ako zelis besplatan parking blizu posla onda nek ti ga poslodavac plati.A ako ne plati onda plati ti sama.Prvo, parking mjesto nije tvoje vlasnistvo nego opstine i ona je tu da odluci placa li se ili ne.Drugo, i parking mjesta ispred tvoje zgrade su u vlasnistvu opstine i sutra da opsitna odluci da ce se tu placati parking ti bi ga ili placala ili bi morala prodati auto.Znaci auto bi ti bilo luksuz ako nemas da platis sve obaveze koje auto podrazumjeva.Ja mjesecno placam (pored parkinga) 150 € osiguranje i porez na auto.Niko me ne pita je li mi auto potreba nego me pitaju mogu li ja to sve poplacati.

ja za svoje auto mnogo vise placam za osiguranje porez i slicno ... da se odmah razumijemo... to nije ovdje besplatno... kod nas nema nista besplatno.... :lol:

sto se tice besplatnog parkinga.. nadjem ga nakon odradjenih krugova u potrazi za mjestom na kojem nikome necu smetati, livade unistavati, na trotoare se penjati ili na pjesacki se montirati... a inace imamo ispred firme parking mjesto osigurano e na to parking mjesto od krkana i papaka i seljaka ne mozemo stici na red.. jer njima tabla rervisano nista ne znaci ( ko zna da li su uopce zamijetili IKADA) ...

i imamo bezbroj vozaca i vozacica koji bi bas da se naparkiraju na nasa vrata pa ih tjeramo sa dobrim razlogom da niti izaci ne mozemo ( onda smo svakakvi ).... i o ovim likovima je ovdje rijec na ovoj temi....

150 KM za 6 mjeseci parkinga = koliko po mjesecu 25 KM... da se ne lazemo taxista ovdje je taj parking mnogo skuplji i mnogo losiji ....naravno kad pricamo o nekakvim uslovima... a cijena kod nas je 60 KM puta 6 mjeseci je = 360 KM za sest mjeseci a to ti u tvojim eurima oko 180 eura pa sad izracunaj sve to i nadoci ces u putu .... :)

kad mi vlasti osiguraju sigurne ceste bez kamikaza, normalne parkinge bez rupa i sljunka i sa dovoljno prostora, kad dobijemo europske plate i uslove za rad, kad bude 150 KM 6 mjeseci parking... vrlo rado cu ga placati ... :dance:

ovako taxista moj zelim besplatan parking .... :oops:
gdje vi nalazite taj parking po 60km mjesecno? najjeftiniji parking u centru sarajeva je 1km po satu, sto znaci da ja citav topli obrok mjesecno skrkam na parking (pod uslovom da parkiram samo radnim danima i to samo osam sati)... i neka mi neko kaze da to nije luksuz... ali jbg pokrijes se koliko je jorgan dug... nekad se nema za parking pa se na posao ide pjesice, ali mi ne pada na pamet parkirati gdje nije oznaceno za parking...
Cholina_Lokica

#1009 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

holowey wrote:gdje vi nalazite taj parking po 60km mjesecno? najjeftiniji parking u centru sarajeva je 1km po satu, sto znaci da ja citav topli obrok mjesecno skrkam na parking (pod uslovom da parkiram samo radnim danima i to samo osam sati)... i neka mi neko kaze da to nije luksuz... ali jbg pokrijes se koliko je jorgan dug... nekad se nema za parking pa se na posao ide pjesice, ali mi ne pada na pamet parkirati gdje nije oznaceno za parking...
ako parking iznajmljujes mjesecno onda ti ne racuna po satu :-)
holowey

#1010 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

Dile wrote:
holowey wrote:gdje vi nalazite taj parking po 60km mjesecno? najjeftiniji parking u centru sarajeva je 1km po satu, sto znaci da ja citav topli obrok mjesecno skrkam na parking (pod uslovom da parkiram samo radnim danima i to samo osam sati)... i neka mi neko kaze da to nije luksuz... ali jbg pokrijes se koliko je jorgan dug... nekad se nema za parking pa se na posao ide pjesice, ali mi ne pada na pamet parkirati gdje nije oznaceno za parking...
naravno, onda me kosta 300km mjesecno...ako imas info kako jeftinije proci pls posalji mi to na pp
Control panel

#1011 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Image

tacno se vidi da je nekome mrsko parkirati kako treba. evo ovaj lik je prvi u redu ali opet mu je bilo mrsko parkirati. i nemoj da ga neko brani te neko preso u njegovu te ovo te ono.
jedini ko je presao u ciju traku je on.
kockica_kockica

#1012 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kockica_kockica »

holowey wrote:
Dile wrote:
naravno, onda me kosta 300km mjesecno...ako imas info kako jeftinije proci pls posalji mi to na pp
na alipasinom polju je parking mjesec dana 60 KM mjesecno.... jer je daleko od centra
U centru najjeftinija ponuda za mjesecno parkiranje 275 KM .. mjesecno
Troll_Happens

#1013 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Troll_Happens »

ako je kome potrebna povoljno garaza u centru nek mi se javi na pp. :oops:
duboka_misao

#1014 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

na mojoj omiljenoj lokaciji pjesacki prelaz stoji sivi golf dvica nista novo,kad vidjel lolu u policijskoj uniformi prilazi autu,kontam kazna sad idem nemogu da vjerujem,kad lola sjede u svoje auto i razguli :D
respo

#1015 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

trebam li ja pominjati situaciju :)
golf 1,2 i 3 zajedno sa chevrolet sparkom passatom i fiatom na trotoaru
golf 2 na nacrtanoj zabrani ispred kontejnera
to je znaci trenutna situacija :D
Qler

#1016 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Qler »

Image

jutros u BBI-u. Parking polu-prazan, mjesta bilo da biras... ovome je ocigledno bilo mrsko

i nije bilo nikoga kod kase za naplatu, znaci nije placao parking...
WizzMerlin

#1017 Re: "Majstori" parkiranja

Post by WizzMerlin »

imam ja par ovakvih na mobitelu :D, al sam negdje zglajzao mobitel, nish odoh opet veceras u lov :D
"majstori" cuvajte se :P
krusty

#1018 Re: "Majstori" parkiranja

Post by krusty »

holowey wrote: naravno, onda me kosta 300km mjesecno...ako imas info kako jeftinije proci pls posalji mi to na pp
na marin dvoru kod zgrade skupstine cuvani parking 24h, 100 mjesecno
krusty

#1019 Re: "Majstori" parkiranja

Post by krusty »

kurty wrote:
krusty wrote:to su ti oni security iz BBI ;)
pa nije zar da oni koji rade u BBI, a imaju i dolaze na posao autom, moraju platiti parking???
eh sad to ne znam, sigurno ne placaju punu cijenu...

al nema sanse da bi nekom drugom dali da ondje parkira, zato kazem da su oni sigurno, jer svakako se tu stalno nesto utovara u BBI iz kamiona pa mozda tu stanu ovi sto vani stoje ... jbg ne znam :D
holowey

#1020 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

krusty wrote:
holowey wrote: naravno, onda me kosta 300km mjesecno...ako imas info kako jeftinije proci pls posalji mi to na pp
na marin dvoru kod zgrade skupstine cuvani parking 24h, 100 mjesecno
parkirao sam jedno vrijeme tamo... a onda mi je dojadilo da opravljam auto... bar jednom mjesecno me je ili neko udario, ogrebao, ili mi je neko obio auto... ne isplati se brate...

ovako izletim 8km x br radnih dana i bar sam miran sto se tice auta...ali kad zapne sa lovom, protegnem noge do posla... smatram da mi nista ne moze biti izgovor za pakiranje na trotoaru ili travnjaku...
Cholina_Lokica

#1021 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

Qler wrote:i nije bilo nikoga kod kase za naplatu, znaci nije placao parking...
cuj nikoga kod kase za naplatu... sta ce ti oni da platis parking :-)
Neelix

#1022 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Neelix »

nisi skontala (cini mi se da si zensko :D ), nije bilo tog lika kod kase/automata da placha, znaci da je ostavio auto tu i osho negdje :)
Cholina_Lokica

#1023 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

Neelix wrote:nisi skontala (cini mi se da si zensko :D ), nije bilo tog lika kod kase/automata da placha, znaci da je ostavio auto tu i osho negdje :)
a vidis dobro di :D

sta fali sto se covjek ovako parkirao, ovo je postao novi stil u bbi :D
krusty

#1024 Re: "Majstori" parkiranja

Post by krusty »

holowey wrote: parkirao sam jedno vrijeme tamo... a onda mi je dojadilo da opravljam auto... bar jednom mjesecno me je ili neko udario, ogrebao, ili mi je neko obio auto... ne isplati se brate...
jbg onda nemas srece... to nema veze ni sa parkingom ni sa cijenom parkinga ocito... moze te neko zagrebati bilo gdje i bilo kada ne mozes auto drzati pod zvonom...
Dile wrote: sta fali sto se covjek ovako parkirao, ovo je postao novi stil u bbi :D
slazem se, ovako umjesto 450 kapacitet garaze se poveca na 600 :D
holowey

#1025 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

krusty wrote:
holowey wrote: parkirao sam jedno vrijeme tamo... a onda mi je dojadilo da opravljam auto... bar jednom mjesecno me je ili neko udario, ogrebao, ili mi je neko obio auto... ne isplati se brate...
jbg onda nemas srece... to nema veze ni sa parkingom ni sa cijenom parkinga ocito... moze te neko zagrebati bilo gdje i bilo kada ne mozes auto drzati pod zvonom...
fakat izgleda nemam srece...ogrebu me tako da se zadnja vrata vise ne mogu otvoriti jer su deformisali stok... ogrebu me tako da nadjem karambolku na zemlji... one sitne ogrebotine od udaraca vrata sa strane sam davno prestao brojati... a sto se tice obijanja na tom parkingu, to me je naucilo da vise u autu ne cuvam ni prljavu maramicu, cetiri puta sam morao kupovati obaveznu opremu... mdvor kod skupstine, ma bjazi, ni pod razno...
Locked