Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
pure_love

#1001 Re: o ratu u Palestini??- zna li neko

Post by pure_love »

elSaik wrote:Arapski svije da hoće, a neće, i da može, a ne može, Izraela ne bi ni bilo.
da su muslimanske zemlje ujedinjene u toj zelji,mogle bi..ali nisu ;) e to je problem,a ne sto ne mogu
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#1002 Re: o ratu u Palestini??- zna li neko

Post by Latina »

žao mi je nedužnih civila, slike i snimke koje svakodnevno gledamo posljednjih nekoliko dana (čitaj: nekoliko decenija!) su poražavajuće za cijeli ljudski rod, za sve narode, za sve države
Ukljucujuci Izrael.

@pure_love, pusti suplju o budjenju ummeta. Da nije beskrajno tuzno, bilo bi nevjerovatno smijesno.
_veleposlanik

#1003 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

fireman wrote:štaćemo kada Fatah sjedne za sto? Šta je sa golanske visoravni? kontroliranje vodovoda Damasku,napad na Liban, 82 bejrut, odsjecanje sela u palestini i terorisanje civila sve pod izgovorom izolacija terorista,prijatelji moji ovdje niko nema problema sa jevrejima nego sa cionistima koji terorišu čitav svijet preko un-a ,mmf-a i raznoraznih masonskih vlada koji žele da dovrše projekat n.s.p. i globalizacije.Pogledajte kartu prije naseljavanja židova u palestinu!Pročitajte knjigu SIONSKI MUDRACI!
upravo, radi se o globalizaciji. zato je smijesno da, sa danasnjim pristupom informacija, ravno stanovnistvo i dalje vjeruje u oficijalne verzije poput terorizma, islamizma, uvodjenja demokratije i oruzja za masovno unistenje... zato ce svijet morati pretrpjeti globalnu katastrofu (usudio bih se reci i nuklearnu) da bi se mogao uspostaviti jedinstven i globalizovan rezim, gdje bi se okrivili "teroristi", uveli nam chipove, i nasa funkcija bi bila nista drugacija od mravlje populacije u mravnjaku... kapitalizam kao vjera... ne znam, ovo su moja nagadjanja za taj NWO rezim, ali da se isti sprovodi, u to nema ni trunke sumnje...
pure_love

#1004 Re: o ratu u Palestini??- zna li neko

Post by pure_love »

Fatah se ukljucio u borbu zajedno s hamasom :thumbup: :-D Abbas izjavio da su nesuglasice proslost i da sada vazi jedinstvo

pa ti vidi koliko je nevjerovatno smjesno,ko se ne uzda u Allaha i ne zasluzuje njegovu pomoc,a muslimani ,vecina njih,se elhamdullilah uzdaju
Last edited by pure_love on 04/01/2009 16:18, edited 1 time in total.
elSaik

#1005 Re: o ratu u Palestini??- zna li neko

Post by elSaik »

pure_love wrote:
elSaik wrote:Arapski svije da hoće, a neće, i da može, a ne može, Izraela ne bi ni bilo.
da su muslimanske zemlje ujedinjene u toj zelji,mogle bi..ali nisu ;) e to je problem,a ne sto ne mogu
Da, da, mogu... koliko su ono mogle nekad davno? 6 dana. Izrael je vojna sila. I tu sva priča prestaje. Znaš, kada si američki satelit u muslimanskom svijetu u mogućosti si da svašta radiš.
ulpinian

#1006 Re: o ratu u Palestini??- zna li neko

Post by ulpinian »

ja mislim da se klupko počelo polahko odmotavati i da proces ujedinjenja ummeta više niko ne može zaustaviti...
fireman

#1007 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by fireman »

veleposlanik, sve si rekao,ovdje se nema šta dodati, to je to.
elSaik

#1008 Re: o ratu u Palestini??- zna li neko

Post by elSaik »

Ima li taj ummet oružja dovoljno? :-?
pure_love

#1009 Re: o ratu u Palestini??- zna li neko

Post by pure_love »

Islamic Jihad’s Al-Quds Brigades launched a Rocket Propelled Grenade (RPG) at an Israeli tank next to the Al-Ja’al fuel station east of Gaza City.

In an earlier clash in the Az-Zaitoun area the Brigades said four activists were injured.

The Brigades statement said the attack was to assure the Israeli forces that Gazans would not stand aside as their people are massacred by the Israeli army.

Earlier in the day Islamic Jihad’s military wing the Al-Quds Brigades said their fighters detonated an explosive near an Israeli tank in the Zaitoun neighborhood of Gaza City. They said the tank was completely destroyed and its ruins aflame. They said the soldiers in the tank were either dead or seriously injured.

The Brigades said they fired at least one projectile at an Israeli target and clashed with Israeli troops in the northern Strip.

The military wing affiliated to the Popular Resistance Committees, the An-Nasser Salah Ad-Din Brigades said they fired two projectiles at Kfar Azza where they said two Israeli soldiers were injured.

Spokesperson of the brigades Abu Mujahed said “the resistance fighters are causing injuries among the Israeli soldiers during the clashes but they [the Israelis] do not admit their losses."
Madame de Pompadour

#1010 Re: o ratu u Palestini??- zna li neko

Post by Madame de Pompadour »

elSaik wrote:Ima li taj ummet oružja dovoljno? :-?
Sta ce ummetu oruzje, ako nema pameti! :x
omar little

#1011 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

ostro i na prvu wrote:
omar little wrote:
ostro i na prvu wrote:@_veleposlanik ,koliko hamas ima odgovornosti za stanje u gazi ?
pozivam te da dodjes u izrael i budes moj gost i da vidis malo stvari izbliza i iz prve ruke . :wink:
a jel'? da razumijemo strah od "teroristickih" napada koji unistavaju krovove i prozore dok tone bombi siju smrt i destrukciju po gazi? sta treba da razumijem, cinjenicu da je gaza u blokadi godinama i da ljudi nemaju hrane, lijekova, medicinske pomoci?!? zato sto se neko boji vozat' autobusom po tel avivu?!? daj, molim te.
teroristicki napadi u : tel avivu,jerusalemu,haifi,bersheva,natanija .... mozda su ti nepoznati ili nisu bitni :) ali ako se potrudis mozes naci ;-)
godinama granatiraju, da ne ponavljam i to mora prestati htjeli vi to ili ne .
ubice sa bobmama oko pojasa u kaficima.robnim kucama,autobusima setalistima mozda su ti nepoznate meni ne .
hamas je teroristicka organizacija koju treba iskorjeniti i onda sjesti za sto(abasom) vratiti sto treba i mora vratiti i miran izrael i bosna :bih:
iskreno mi je zao stradanja civila i djece koji stradaju u napadima IDF .
poznati jesu ali ja fasisticku taktiku sto za jednog prezirem i gadi mi se neljudskost svakog ko je odobrava. iracionalne strahove i ideoloshku manipulaciju (izraelska politika) na osnovu istih takodjer. genocidnu i organiziranu politku suverene drzave (izrael) isto prezirem tako da ti "strahovi" po jerusalemu i tel avivu :roll: puno toga mora prestati ali, eto, moglo bi se poceti sa prestankom genocida nad palestinskom populacijom. aaaa cekaj, pa nema niko drugi na svijetu pravo na status zrtve, monopol je cvrsto u rukama izraela. od zrtve zlocinac i to mutirani i nemilosrdan.
eh, da, ja sam, naravno, antisemit i islamski terorista. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1012 Re: o ratu u Palestini??- zna li neko

Post by Truba »

đaba u krave ak nema uprave :cry:
karanana

#1013 Re: o ratu u Palestini??- zna li neko

Post by karanana »

ni meni nije jasna ta situacija sa granicom sa egiptom. ko drzi tu granicu? jeli izraelska vojska na toj granici a ispod nje idu ti neki tuneli? ili granica nije pod kontrolom izraela?
ma egipat se usrao u gace poslije 6-dnevnog rata kada je izrael za dan uzeo cijeli sinaj i bio pred vratima kaira, tako i da egipat nije najveci primatelj americkih donacija, ne bi oni smjeli izraelu ni prismrditi.
RIZVA

#1014 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by RIZVA »

Izraelci su priznali da im je jedan vojnik poginuo.

- Sve grupacije u Gazi su jedinstvene u otporu okupatoru i zajedno provode odbranu svojih ognjišta.

- PLO je izjavio da neće prihvatiti razaranje Gaze i pozvao sve Arape da se ujedine i rade na spašavanju Gaze.

- Mahmud Abas: Sva retorika i međusobna optuživanja su prestala i ne treba da se vrate među Palestince. Nacionalno jedinstvo je sada najsvetija stvar koju imamo.

Izrael je okupirao sjedište El-Aksa TV kanala koju je vodio Hamas i emituje poruke liderima Hamasa da se predaju.

- Najnoviji tragični balans u Gazi - 485 ubijenih!

- Medicinski izvori javljaju da je od početka kopnenog napada poginulo najmanje 25 ljudi, većinom civila.

- Sukob između demonstranata i policije u Bejrutu, ispred američke ambasade.

- U Ramalli na Zapadnoj Obali i u Bejrutu, glavnom gradu Libana, održavaju se masovni protesti.
alen_zenica

#1015 Re: o ratu u Palestini??- zna li neko

Post by alen_zenica »

karanana wrote:ni meni nije jasna ta situacija sa granicom sa egiptom. ko drzi tu granicu? jeli izraelska vojska na toj granici a ispod nje idu ti neki tuneli? ili granica nije pod kontrolom izraela?
ma egipat se usrao u gace poslije 6-dnevnog rata kada je izrael za dan uzeo cijeli sinaj i bio pred vratima kaira, tako i da egipat nije najveci primatelj americkih donacija, ne bi oni smjeli izraelu ni prismrditi.
tu granicu uglavnom cuvaju egipcani
karanana

#1016 Re: o ratu u Palestini??- zna li neko

Post by karanana »

zaboravih upitati, vise je retoricko pitanje, ali mozda neko i ima odgovor na njega:

Sta je uloga UN-a u danasnjem svijetu i koja je poenta postojanja ove ogranizacije kada jedna ili dvije zemlje mogu da blokiraju bilo kakvu odluku pa cak i najjednostavniji poziv ove organizacije na primirje? UN definitivno treba ukinuti.
Madame de Pompadour

#1017 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

ostro i na prvu wrote:@_veleposlanik ,koliko hamas ima odgovornosti za stanje u gazi ?
pozivam te da dodjes u izrael i budes moj gost i da vidis malo stvari izbliza i iz prve ruke . :wink:
Nekoliko puta poslovno boraveci u Izraelu upravo sam dozivjela stvari izbliza i iz prve ruke :evil: , zidovi su oteli tudju zemlju i napravili od nje koncentracioni kamp, oholo, bezobrazno praveci planove kako da taj kamp uniste zauvijek.

"Oteto-prokleto" zivot zauvijek u strahu, :twisted: :run:
BarbaDue

#1018 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

Madame de Pompadour wrote:
Nekoliko puta poslovno boraveci u Izraelu upravo sam dozivjela stvari izbliza i iz prve ruke :evil: , zidovi su oteli tudju zemlju i napravili od nje koncentracioni kamp, oholo, bezobrazno praveci planove kako da taj kamp uniste zauvijek.

"Oteto-prokleto" zivot zauvijek u strahu, :twisted: :run:
ne mora niko otici tamo da bih znao pravu istinu, pa nisam slijep i gluh i bar malo mozga u glavi...da bih skontao sta je Izrael i u sta su se pretvorili, u stvari nisu se pretvorili oni su takvi oduvjek i bili.
i to ce tako i biti sve dok ne razmjene jedno dvije tri atomske bombe.
x generation

#1019 Re: o ratu u Palestini??- zna li neko

Post by x generation »

alen_zenica wrote:
karanana wrote:ni meni nije jasna ta situacija sa granicom sa egiptom. ko drzi tu granicu? jeli izraelska vojska na toj granici a ispod nje idu ti neki tuneli? ili granica nije pod kontrolom izraela?
tu granicu uglavnom cuvaju egipcani
Kada su Israel i Egipat potpisali mirovni sporazum '79 godine kojim je odredjen broj vojnika koji borave na granici izmedju Israela-Egipta-i pojasa Gaze svako povecanje broja vojnika na egipatskoj strani mora biti dopusteno od strane Israel-a (sto je i odredjeno tim sporazumom).
Ovo je vezano za granicni prijelaz Rafah,i koliko je poznato egipcani su spremni da kontroliraju gr.prijelaz ali sa snagama odanim palestinskom predsjedniku Abbas-u,ali uz nadzor promatraca EU (kako je dogovoreno iz 2005 izmedju Israel-a i Palestinske samouprave)
Eh sad israelske snage nisu prisutne na gr.prijelazu ali ga nadgledaju uz pomoc kamera,provjeravaju sve i svasta od osoba do robe koja se krece.
Vlast u Egiptu smatra da je Rafah cisto palestinsko pitanje i njihova unutarnja politika,sa trece strane Hamas je pristao da na Rafah-u rade zaposleni odani pred. Abbas-u ali uvjet je da borave u Gazi,ali Hamas ne zeli da bude ukljucen niti da kontrolira i nadzire granicu sa Israel-om,na sto Egipat ne prihvaca.
Lincoln-Burrows

#1020 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lincoln-Burrows »

_veleposlanik wrote:
fireman wrote:štaćemo kada Fatah sjedne za sto? Šta je sa golanske visoravni? kontroliranje vodovoda Damasku,napad na Liban, 82 bejrut, odsjecanje sela u palestini i terorisanje civila sve pod izgovorom izolacija terorista,prijatelji moji ovdje niko nema problema sa jevrejima nego sa cionistima koji terorišu čitav svijet preko un-a ,mmf-a i raznoraznih masonskih vlada koji žele da dovrše projekat n.s.p. i globalizacije.Pogledajte kartu prije naseljavanja židova u palestinu!Pročitajte knjigu SIONSKI MUDRACI!
upravo, radi se o globalizaciji. zato je smijesno da, sa danasnjim pristupom informacija, ravno stanovnistvo i dalje vjeruje u oficijalne verzije poput terorizma, islamizma, uvodjenja demokratije i oruzja za masovno unistenje... zato ce svijet morati pretrpjeti globalnu katastrofu (usudio bih se reci i nuklearnu) da bi se mogao uspostaviti jedinstven i globalizovan rezim, gdje bi se okrivili "teroristi", uveli nam chipove, i nasa funkcija bi bila nista drugacija od mravlje populacije u mravnjaku... kapitalizam kao vjera... ne znam, ovo su moja nagadjanja za taj NWO rezim, ali da se isti sprovodi, u to nema ni trunke sumnje...
Zbog čega si uvjeren u teoriju zavjere?
hik--meta

#1021 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by hik--meta »

***UPDATE*** New York City mayor Michael Bloomberg is heading to Israel to show his support, along with NYPD Commissioner Raymond Kelly and New York Rep. Gary Ackerman.

***UPDATE*** The U.S. has blocked a UN Security Council resolution calling for an immediate cease-fire in the Gaza strip.
koliko dugo ce ameri blokirati u un-u? moje predvidjanje - dok ne izgine 3-4 hiljada ljudi.
mini srebrenica.
Madame de Pompadour

#1022 Re: o ratu u Palestini??- zna li neko

karanana wrote:zaboravih upitati, vise je retoricko pitanje, ali mozda neko i ima odgovor na njega:

Sta je uloga UN-a u danasnjem svijetu i koja je poenta postojanja ove ogranizacije kada jedna ili dvije zemlje mogu da blokiraju bilo kakvu odluku pa cak i najjednostavniji poziv ove organizacije na primirje? UN definitivno treba ukinuti.
UN je farsa bogatih da mogu raditi sta hoce, kakav UN i ko jos u to vjeruje?
Svo znamo kako se kako kome kroje rezolucije :dance:
Drvosjeca iz Dejcica

#1023 Re: o ratu u Palestini??- zna li neko

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Meni nije jasno zasto Palestinci ne sprovedu opstu mobilizaciju ako zele nesto ozbiljnije napraviti. Jer ako i ono malo teritorije bude okupirano od strane Izraela, a kako je krenulo hoce, bolje im je da se svi kolektivno isele. :oops:
1941.

#1024 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 1941. »

Sve se češće čuje kako je zapravo mosad formirao hamas i kako ga koristi po potrebi.
Doda li se tome činjenica da se Izrael mjesecima pripremao za ovu akciju,jasno je u čemu se ovdje zapravo radi i u kakvoj je zaista nevolji taj jadni narod Palestine.
_elvira_

#1025 Re: o ratu u Palestini??- zna li neko

Post by _elvira_ »

Da se kolektivno isele??? Da se predaju? A godinama se bore za svoje ideje?
To ti je isto kao da se cijela Bosna i Hercegovina kolektivno iselila 1992. Je li trebalo to da se desi?
Znam na sta mislite - da se spase zivoti.. Ali nije to jedini nacin da se spase zivoti civila, ali i onih koji u borbama ucestvuju.
U cijeloj ovoj "igri" su velike sile, to je svima jasno kao dan, kakav Izrael - prkno od svijeta - a njihovi susjedi ne smiju prstom mrdnuti - niko. Egipat, Saudi, cijeli taj arapski svijet - trebalo bi da se nekom crnoma nalogijom bore za Palestince - ali to bi se pretvorilo u rat Amerike s njima - jer Izrael je samo paravan..
Locked