Hvala ti, iscitacu.
VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Moderator: anex
-
Niemand
#1001 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
-
Niemand
#1002 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ako mislis na teda kazinskog, bio je on u pravu za jos stosta. Jedino sto je izabro pogresan put do cilja.KIseljak12 wrote:
Jos bolje, manje ce se divljaka radjati. Kaczynski ipak nije bio u pravu: medicinska revolucija cijepljenja nije unistila prirodnu selekciju, ona je samo promijenila nacin izvedbe.
-
KIseljak12
#1003 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Upravo na njega. Momak je bio malo lud, tj. "puno je konto" sto bi rekli nasi, razmisljanja su mu preobjektivna i lisena "humanosti", kao da je Vulkanac, a ne Zemljanin. Upravo zbog te svoje distanciranosti je uspio hladne glave sagledati tehnolosko drustvo. Ne slazem se s cjelokupnim njegovim manifestom, ali da je u pravu u vezi mnogo stvari, jeste. Takodjer, ne slazem se s njegovim nacinom izvedbe.Niemand wrote:Ako mislis na teda kazinskog, bio je on u pravu za jos stosta. Jedino sto je izabro pogresan put do cilja.KIseljak12 wrote:
Jos bolje, manje ce se divljaka radjati. Kaczynski ipak nije bio u pravu: medicinska revolucija cijepljenja nije unistila prirodnu selekciju, ona je samo promijenila nacin izvedbe.
- sadie_forever
#1004 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
KIseljak12 wrote:Jos bolje, manje ce se divljaka radjati. Kaczynski ipak nije bio u pravu: medicinska revolucija cijepljenja nije unistila prirodnu selekciju, ona je samo promijenila nacin izvedbe.Black swan wrote:ukucao sam beze rubeola outbreak bosnia
http://www.eurosurveillance.org/ViewArt ... leId=19343
This preliminary report describes a fairly large laboratory-confirmed outbreak of rubella affecting mainly unvaccinated or partially vaccinated 16-17 year-old school children in three contiguous municipalities and one distant region in RS. As the clinical diagnosis of rubella is unreliable, the real number of cases may be somewhat overestimated as for a few suspected cases there may have been different reasons for the symptoms observed.
haha rubeola nije ni strasna osim za trudnice,citaj,to ti je kao i ospice,sto ne vakcinisu protiv ospica? dajte da sve ukinemo,ako ikako moze ove viruse sto haraju svake godina dosdadni si skroz
-
KIseljak12
#1005 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
sadie_forever wrote:KIseljak12 wrote: Jos bolje, manje ce se divljaka radjati. Kaczynski ipak nije bio u pravu: medicinska revolucija cijepljenja nije unistila prirodnu selekciju, ona je samo promijenila nacin izvedbe.
haha rubeola nije ni strasna osim za trudnice,citaj,to ti je kao i ospice,sto ne vakcinisu protiv ospica? dajte da sve ukinemo,ako ikako moze ove viruse sto haraju svake godina dosdadni si skroz
Djeca majki zarazenih rubellom nemaju pretjerane sanse da prezive. Jos bolje, time nece prenijeti gene svoje glupe matere koja nije "vjerovala u vakcine".
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1006 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
ma ja
kad se nešto drugome događa i evidentirano je
nije ništa
nije ništa
-
Niemand
#1007 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Citala sam jednog nakvog francuskog filozofa koji se zanimao tim jel moralno prihvatiti rijeci serijskog ubice, ne sjecam se fkt kako se zove, davno bilo. Ali je bio u pravu, ljudi uopste nisu toliko racionalni i logicni ko sto vole reci za sebe.KIseljak12 wrote:
Upravo na njega. Momak je bio malo lud, tj. "puno je konto" sto bi rekli nasi, razmisljanja su mu preobjektivna i lisena "humanosti", kao da je Vulkanac, a ne Zemljanin. Upravo zbog te svoje distanciranosti je uspio hladne glave sagledati tehnolosko drustvo. Ne slazem se s cjelokupnim njegovim manifestom, ali da je u pravu u vezi mnogo stvari, jeste. Takodjer, ne slazem se s njegovim nacinom izvedbe.
Al hajd.
- sadie_forever
#1008 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
KIseljak12 wrote:sadie_forever wrote:KIseljak12 wrote: Jos bolje, manje ce se divljaka radjati. Kaczynski ipak nije bio u pravu: medicinska revolucija cijepljenja nije unistila prirodnu selekciju, ona je samo promijenila nacin izvedbe.
Djeca majki zarazenih rubellom nemaju pretjerane sanse da prezive. Jos bolje, time nece prenijeti gene svoje glupe matere koja nije "vjerovala u vakcine".
-
KIseljak12
#1009 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Anegdote ne predstavljaju dokaze. I moj je dedo umro u 90im godinama zivota a pusio od osme. To nije nikakav dokaz da cigarete nisu stetne po zdravlje.Black swan wrote:ma ja
nije ništa
Ljudi opcenito vole jednostavna objasnjenja i model svijeta. Religije su, izmedju ostalog, toliko rasirene jer pruzaju jednostavno objasnjenje svijeta. Sta god da upitas, mozes odgovoriti sa "tako bog dao". Iz istog tog razloga je najvise antivakcinasa medju vjernicima. Puno je lakse reci "vakcine uzrokuju autizam" nego se zamarati s kompleksnoscu ljudskog organizma, imunologijom, epidemijologijom, genetikom, itd.
-
Niemand
#1010 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Nije ti to bas tako. Navela sam primjer hadza. Al dobro.
- Filter
#1011 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
haj sve bi svario... nekako, al otkud skolioza od vakcine jbmuNaslovnica wrote:
Usporedba Vaccineinjury.info i KIGGS studije (srpanj 2012)
- Truba
#1012 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
ja sam se ovoj sadi obraćaoKIseljak12 wrote:Anegdote ne predstavljaju dokaze. I moj je dedo umro u 90im godinama zivota a pusio od osme. To nije nikakav dokaz da cigarete nisu stetne po zdravlje.Black swan wrote:ma ja
nije ništa
Ljudi opcenito vole jednostavna objasnjenja i model svijeta. Religije su, izmedju ostalog, toliko rasirene jer pruzaju jednostavno objasnjenje svijeta. Sta god da upitas, mozes odgovoriti sa "tako bog dao". Iz istog tog razloga je najvise antivakcinasa medju vjernicima. Puno je lakse reci "vakcine uzrokuju autizam" nego se zamarati s kompleksnoscu ljudskog organizma, imunologijom, epidemijologijom, genetikom, itd.
medjutim dobro si rekao
- Truba
#1013 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
može sve ba ne znaš ti šta oni unutra stavljajuFilter wrote:haj sve bi svario... nekako, al otkud skolioza od vakcine jbmuNaslovnica wrote:
kod moje ove jedne kone djetetu izrastao rep i magareće uši od te rubeole što je dobila vakcinu
- Filter
#1014 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
može sve ba ne znaš ti šta oni unutra stavljajuBlack swan wrote:
[/quote]
a vidim i ja da moze sve
-
Naslovnica
#1015 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Pretpostavljam da ti ne bi bilo toliko smiješno da imaš svoje dijete, siguran sam da bi makar malo drugačije razmišljao.Black swan wrote:može sve ba ne znaš ti šta oni unutra stavljajuFilter wrote:haj sve bi svario... nekako, al otkud skolioza od vakcine jbmuNaslovnica wrote:
kod moje ove jedne kone djetetu izrastao rep i magareće uši od te rubeole što je dobila vakcinu![]()
U periodu od maja 2003 do maja 2006, Njemačka najveca zdravstvena ustanova Robert Koch Instituta (RKI) sprovela istraživanje velikih razmjera po imenu KIGGS za procjenu fizičkog i mentalnog zdravlja djece i mladih do 17 godina. U studiji je učestvovalo 17.641 djece i sakuljena je velika kolicina podataka, uključujući i nezeljene efekte vakcinacije.
Privatni građani su mogli dobiti podatke za naknadu, što je omogućilo Angelika Kögel-Schauz (sada Angelika Müller) da napravi statističke procjene informacija koje se odnose na vakcinaciju, a tema ima dugogodišnji interes.
Rezultati njenog istraživanja jasno pokazuju i potvrdjuju da djeca NEvakcinisana su zdravija od vakcinisane djece .
A skolioza, što je abnormalna zakrivljenost kralježnice, npr naći u 5,3% cijepljenih djece, dok je među nevakcinisanom djecom bez broja skolioze , zabiljezenih slučajeva je nula, što iz statističkog gledišta je vrlo značajan nalaz.
Vakcine su neurotoksične, što znači da imaju posebno štetan učinak na nervni sistem, uključujući mozak. Ako živac ili živce mišića koji drže kičmu dozive ostecenja uzrokovano vakcinama doci ce do poremecaja u lezistu , to je rezultat abnormalne zakrivljenosti kralježnice (skolioze).
- Filter
#1016 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
ako je replika upucena meni, onda da odgovorim.Naslovnica wrote: Pretpostavljam da ti ne bi bilo toliko smiješno da imaš svoje dijete, siguran sam da bi makar malo drugačije razmišljao.
U periodu od maja 2003 do maja 2006, Njemačka najveca zdravstvena ustanova Robert Koch Instituta (RKI) sprovela istraživanje velikih razmjera po imenu KIGGS za procjenu fizičkog i mentalnog zdravlja djece i mladih do 17 godina. U studiji je učestvovalo 17.641 djece i sakuljena je velika kolicina podataka, uključujući i nezeljene efekte vakcinacije.
Privatni građani su mogli dobiti podatke za naknadu, što je omogućilo Angelika Kögel-Schauz (sada Angelika Müller) da napravi statističke procjene informacija koje se odnose na vakcinaciju, a tema ima dugogodišnji interes.
Rezultati njenog istraživanja jasno pokazuju i potvrdjuju da djeca NEvakcinisana su zdravija od vakcinisane djece .
A skolioza, što je abnormalna zakrivljenost kralježnice, npr naći u 5,3% cijepljenih djece, dok je među nevakcinisanom djecom bez broja skolioze , zabiljezenih slučajeva je nula, što iz statističkog gledišta je vrlo značajan nalaz.
Vakcine su neurotoksične, što znači da imaju posebno štetan učinak na nervni sistem, uključujući mozak. Ako živac ili živce mišića koji drže kičmu dozive ostecenja uzrokovano vakcinama doci ce do poremecaja u lezistu , to je rezultat abnormalne zakrivljenosti kralježnice (skolioze).
da, imam dijete, 15 godina prvi srednje, uredno vakcinisano i revakcinisano.
i ne, nije mi smijesno niti sam stavio smajli, niti ista slicno, ali jbmu sve, zna se sta je skolioza. vjerujem da je kod nas procenat djece sa skoliozom u nekom stadiju daleko veci. ali prebaciti odgovornost za to, na vakcinu. meni nema smisla
- Truba
#1017 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
ma hajte molim vas gospodo
-
Niemand
#1018 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ama, naravno da vakcine nisu 100% sigurne, nisu ni antibiotici nit ijedan drugi lijek.
Al ako tek tako odbacimo vakcine, sta je alternativa i sta onda?
-
Naslovnica
#1019 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Nije tebi nego labudu.Filter wrote:ako je replika upucena meni, onda da odgovorim.Naslovnica wrote: Pretpostavljam da ti ne bi bilo toliko smiješno da imaš svoje dijete, siguran sam da bi makar malo drugačije razmišljao.
da, imam dijete, 15 godina prvi srednje, uredno vakcinisano i revakcinisano.
i ne, nije mi smijesno niti sam stavio smajli, niti ista slicno, ali jbmu sve, zna se sta je skolioza. vjerujem da je kod nas procenat djece sa skoliozom u nekom stadiju daleko veci. ali prebaciti odgovornost za to, na vakcinu. meni nema smisla
-
Naslovnica
#1020 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Nema alternative, apsolutno se slažem.Niemand wrote:Ama, naravno da vakcine nisu 100% sigurne, nisu ni antibiotici nit ijedan drugi lijek.
Ali zakonski prisiljavati roditelje da vakcinišu djecu, prijetiti novčanim i zatvorskim kaznama?!
U obaveznu imunizaciju stavljati vakcine protiv bolesti od kojih se nikada nije umiralo i koje nikada nisu ostavljale posljedice?!
Očigledno je da je farmaceutski lobi svemoguć.
-
Naslovnica
#1021 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Haj ti...Black swan wrote:ma hajte molim vas gospodo
- JanuaryJones
#1022 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Nije danas sigurno ništa, ni tlo (pesticidi), ni voda ni zrak (vidi Sarajevo zimiNiemand wrote:Ama, naravno da vakcine nisu 100% sigurne, nisu ni antibiotici nit ijedan drugi lijek.
- LolaLola
#1023 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Secer_033 wrote:Mene samo zanima zasto doktori ne vakcinisu svoju djecu.
I te kako vakcinisu, i te kako prijatelju.
-
Niemand
#1024 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Dobro, ako sve vise ljudi ne vakcinise svoju djecu, sta ce biti sa onom djecom koja nisu poput vase zdrava ko drijen i sa jakim imunim sistemom?Naslovnica wrote:Nema alternative, apsolutno se slažem.Niemand wrote:Ama, naravno da vakcine nisu 100% sigurne, nisu ni antibiotici nit ijedan drugi lijek.
Ali zakonski prisiljavati roditelje da vakcinišu djecu, prijetiti novčanim i zatvorskim kaznama?!
U obaveznu imunizaciju stavljati vakcine protiv bolesti od kojih se nikada nije umiralo i koje nikada nisu ostavljale posljedice?!
Očigledno je da je farmaceutski lobi svemoguć.
To je egoisticno. Nije humano. Mislila sam da smo je covjecanstvo napredovalo od "zakona jaceg".
-
Niemand
#1025 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Upravo.JanuaryJones wrote:Nije danas sigurno ništa, ni tlo (pesticidi), ni voda ni zrak (vidi Sarajevo zimiNiemand wrote:Ama, naravno da vakcine nisu 100% sigurne, nisu ni antibiotici nit ijedan drugi lijek.
Al ako tek tako odbacimo vakcine, sta je alternativa i sta onda?). Svi jedemo iz aluminijskog posuđa i koristimo aluminijsku foliju, volimo krastavce, tost topljeni sir i pravimo kolače sa praškom za pecivo, prščemo se dezodoransom ispod pazuha - iako svjesno ili nesvjesno unosimo aluminij u sebe, neurotoksin - ne raspravljamo o tome na dugo i na široko o tome. Isto vrijedi za živu, naklopamo se tunjevine iz konzerve i unesemo više neurotoksina nego vakcina i hejbet drugih sličnim primjera. Al' hajmo o vakcinama i zavjeri bjelosvjetskoj a niko ne gleda da li mu dijete liže sumnjivu trećerazrednu igračku iz Kine, koliko ima pesticida u lijepoj, domaćoj, skuhanoj kašici od mrkve, krompira i špinata, šta je u gel sastavu u pelenama, čime se mažu bebe (koža je najveći organ u tijelu) itd itd.
Al se pitam gdje je humanost. I kad smo postali ovakvi egoisti.