Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
convict

#1001 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by convict »

E vala mi Silajdzica nije zao, i treba da ga pljuju. Ko s djavolom tikve sadi...
amrica

#1002 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by amrica »

kakavdanakneiskustvu wrote:[

Malo gramatike, za promjenu :D

On je necijA sluga?

:lol: :lol: :lol:
Milsim, bilo bi smijesno da to nije iz novina u kojim razapinju ljude po zelji jednog co'jka i pisu gadaosti da ti se zivot zgadi. Politicko-privatno-sitno-krupno-sicardzijski pamfletnjak opasan po mikro i makro okruzenje :run:

nemoj tako žestoko,ipaj je to najbolja novina u bih,što bi pojedinci rekli
[/quote]

Oki, necu 8) . Sad cu fino i polako.
Havaz je novina opasna po mentalno zdravlje citaca (ostecenje zavisi od trenutnog stanja svijesti i IQ citaca, za neke je bezopasan, nema sta ostetiti)
U Havazu rade nepismeni, ali ono bas elementarno nepismeni novinari.
U Havazu rade neobrazovani ljudi, opce obrazovanje 0 bodova, poznavanje istorije, kulture, tradicije... najblizih susjeda 0 bodova, da ne pricam dalje. A tek stranih jezika :D i fonetsko pisanje :roll:
U Havazu rade ljudi bez obraza, morala i skrupula, bez ikakvog postovanja prema necijoj porodici, djeci, tragediji (slucaj malog kidnapovanog djecaka i objavljivanje njegove slike i vijesti na naslovnici, kad su svi ostali mediji odlucili sutjeti zbog sigurnosti djeteta...)
Nemaju svoj stav, kako se fr okrene, tako se i oni okrecu, danas ljube noge i lizu guzu nekome, a sutra tog ispljuju i izvrijedjaju, a prekosutra ko zna, mozda sve iz pocetka, uglavnom bice kako fr kaze :skoljka:

A sto lazu i friziraju vijesti :run:
VjecitiStudent

#1003 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by VjecitiStudent »

Fahro bi vrlo rado uveo cenzuru svega i svacega na nasim televizijama, argumenti su u ovom slucaju SMS-ovi "nezadovoljnih gledalaca".

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... /komentari

Poznavajuci njihovu ljubav prema istini, vjerovatno pola Avaza salje SMS-ove drugoj polovini, pa onda oni to uzimaju kao "misljenje gledalaca"
StupskaBitanga

#1004 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by StupskaBitanga »

Ma reis i co bi upravljali FTV
ne pa ne može
još je najgore što upliću Udruženje "Majke Srebrenice i Podrinja"

ma strašno
mustang

#1005 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by mustang »

jbo talibane sta su ovi nasi u stanju napravit :x :evil: :x :evil:
callmethebreeeze

#1006 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by callmethebreeeze »

hajmo se dogovoriti i poslati stotinjak smsova u redakciju avaza s porukom da nam je na vrh glave populizma, nepismenosti i gluposti koja dolazi iz fAhrove tiskovine. bas me zanima da li ce to objaviti. :D takodjer mozemo osnovati udruzenje gradjana "mi koji usnama ne micemo dok slova sricemo" koje moze izdati saopstenje za javnost u kojem se ostro osudjuje iskoristavanje medija za licno promovisanje i neosnovane napade na gradjane bih.
atko

#1007 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by atko »

VjecitiStudent wrote:Fahro bi vrlo rado uveo cenzuru svega i svacega na nasim televizijama...
Uvijek sam se dvoumio sta li bi fahro bio ako dobije izbore ??? ... Da li bi se opredjelio za jake veze sa mafijom ili bi bio diktator ... mislim da bi bio 50:50

Tesko nama s nama
nokia6170

#1008 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by nokia6170 »

Image

Sta kaze Sanja Vlaisavljevic za ovaj tekst?
zonbirile

#1009 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

šta bi sa Izetom Fazlinovićem,strijela je odapeta.
maslina

#1010 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by maslina »

Sinoć ga nešto gledam na Ftv-u. Imao sam osjećaj da posmatram kamen koji govori. I kao svaki primitivac, upalio se kod prve rečenice koja mu nije bila po volji. Isti Dodik...
zonbirile

#1011 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

i F.Tuđman je onako skakao u sred intervjua,nego,hajde što je mali nego kao da je gnom s onim ručicama,ili mi se samo čini.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1012 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Truba »

StupskaBitanga wrote:Ma reis i co bi upravljali FTV
ne pa ne može

ma strašno
te žene nisu ni svjesne koliko su izmanipulirane :cry: :cry: :cry:

proizvest će kontraefekt
callmethebreeeze

#1013 Re: Jos jedan Avazov biser :)

komi wrote:
ne pa ne može

ma strašno

proizvest će kontraefekt
jadnice. na njihovoj tragediji fahro profitira.
softly

#1014 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by softly »

callmethebreeeze wrote:
komi wrote:
ne pa ne može
ma strašno
proizvest će kontraefekt
jadnice. na njihovoj tragediji fahro profitira.
Bas tako. Ni meni se ne svidja ono sranje od one serije, ali "Majke Srebrenice" se ne b smjele srozavati na nivo IZ-a i Avaza.
Nazalost, kod nas je sve tako.
Control panel

#1015 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Control panel »

softly wrote: jadnice. na njihovoj tragediji fahro profitira.

Bas tako. Ni meni se ne svidja ono sranje od one serije, ali "Majke Srebrenice" se ne b smjele srozavati na nivo IZ-a i Avaza.
Nazalost, kod nas je sve tako.
neka samo one nastave podrzavati ''branitelje'' interesa i ''dusebriznika'' bosnjackog naroda kao sto su do sada radile glasavsi za SDA, S BiH a sada i za Fahra pa ce im ubuduce trebati viza kada budu isle na mezarje u Srebrenicu.
callmethebreeeze

#1016 Re: Jos jedan Avazov biser :)

problem sa ovim, a i mnogim drugim avazovim clancima, je sto nisu napisani iz "novinarskih" pobuda, tipa da je tema zanimljiva za siru javnost, da je dovoljno intrigantna, da ce neke razvezeliti ili naljutiti. mislim, ovaj clanak sadrzi i te komponente, ali je njegov primarni cilj da se fahro obracuna sa ftv. ja sam milion posto ubijedjen u to. i stalno se igra na tu kartu bosnjastva i muslimanstva. sjetimo se same naslovnica za vrijeme queerfesta. a neces procitati clanak "humanisti i ateisti protiv bozicnog i ramazanskog programa".

svako iole posten, ne mora uopste znati nista o novinarstvu, bi se slozio da je krajnje neprofesionalno i licemjerno graditi clanak na osnovu navodnih sms-poruka. ja sam zato i napisao gore prijedlog da se udruzimo i sicamo avaz porukama. cisto da vidimo hoce li ista objaviti.
jedna

#1017 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by jedna »

callmethebreeeze wrote:problem sa ovim, a i mnogim drugim avazovim clancima, je sto nisu napisani iz "novinarskih" pobuda, tipa da je tema zanimljiva za siru javnost, da je dovoljno intrigantna, da ce neke razvezeliti ili naljutiti. mislim, ovaj clanak sadrzi i te komponente, ali je njegov primarni cilj da se fahro obracuna sa ftv. ja sam milion posto ubijedjen u to. i stalno se igra na tu kartu bosnjastva i muslimanstva. sjetimo se same naslovnica za vrijeme queerfesta. a neces procitati clanak "humanisti i ateisti protiv bozicnog i ramazanskog programa".

svako iole posten, ne mora uopste znati nista o novinarstvu, bi se slozio da je krajnje neprofesionalno i licemjerno graditi clanak na osnovu navodnih sms-poruka. ja sam zato i napisao gore prijedlog da se udruzimo i sicamo avaz porukama. cisto da vidimo hoce li ista objaviti.
ja se slažem s tobom :D
spremna sam i prihvatam prijedlog. imamo li još istomišljenika?
amrica

#1018 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by amrica »

jedna wrote:
callmethebreeeze wrote:problem sa ovim, a i mnogim drugim avazovim clancima, je sto nisu napisani iz "novinarskih" pobuda, tipa da je tema zanimljiva za siru javnost, da je dovoljno intrigantna, da ce neke razvezeliti ili naljutiti. mislim, ovaj clanak sadrzi i te komponente, ali je njegov primarni cilj da se fahro obracuna sa ftv. ja sam milion posto ubijedjen u to. i stalno se igra na tu kartu bosnjastva i muslimanstva. sjetimo se same naslovnica za vrijeme queerfesta. a neces procitati clanak "humanisti i ateisti protiv bozicnog i ramazanskog programa".

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hoce, hoce, garant, samo ne znam hoce li sad ili odmah :mrgreen:
veljaca

#1019 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by veljaca »

jedna wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Radite li mozda vas dvoje u BHTelecomu i putem sms-a nastojite povecati profit ove kompanije ? Ili mozda u HT-Eronet-u ili mozda u m-tel-u ?
VjecitiStudent

#1020 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by VjecitiStudent »

jedna wrote:

+1 tj. pridruzujem se
jedna

#1021 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by jedna »

kakavdanakneiskustvu wrote:
jedna wrote:

moj brat, inače student žurnalistike (što i sama bijah nekada, hehehhhh...) se jedno vrijeme bio nameračio da im šalje reagovanja. pa je analizirao neke njihove tekstove, kritikovao kada bi na naslovnici ugledao leševe, isl. svakodnevno je čamio pred računarom, nadajući da će nekakav odgovor stići na mail - naravno da nije. onda im je jednom želio ponuditi svoje usluge. da radi za DŽ, samo da bi pokazao kako on - student druge godine- može bolje od njihovih "izgrađenih imena" :lol:
koliko mi je poznato odustao je od te ideje :lol:

imate,samo što je smiješno i pomisliti da bi avaz to objavio
callmethebreeeze

#1022 Re: Jos jedan Avazov biser :)

naravno da avaz to nece objaviti. ali bi bila dobra zajebancija. cisto da vide da nismo magarci.
mogu li se poruke slati iz inostranstva?
Control panel

#1023 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Control panel »

Hirovi: Silajdžić hoće pasoš broj 2, a Radmanoviću svejedno
Na listi MVP-a našao se i Nikola Radmanović, a Nebojše nema
Autor: S. ŠKULETIĆ
04.02.2010. 08:20
Radmanović: Nije tražio pasoš
Foto: Arhiv

Hiroviti zahtjev člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, koji je Agenciji za identifikacione dokumente BiH (IDDEEA) vratio nedavno izdati diplomatski pasoš zatraživši njegovo poništenje, jer mu se ne sviđa broj pasoša, naišao je na zgražanje i nevjericu.

Kako saznajemo, njegovom zahtjevu da dobije pasoš s rednim brojem 2 teško će biti udovoljeno, jer, prema sistemu izdavanja biometrijskih pasoša, brojevi se biraju kompjuterski nasumično, kao što je praksa i u svim evropskim zemljama.

Ipak, iz Ministarstva vanjskih poslova, pod oznakom povjerljivosti, IDDEEA-i je upućen Plan za izdavanje diplomatskih pasoša prema kojem bi predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić trebao dobiti pasoš s rednim brojem 1, Silajdžić s rednim brojem dva, dok bi treći član, koji se u ovom planu zove Nikola umjesto Nebojša Radmanović, trebao dobiti pasoš s rednim brojem tri.
Faksimil dopisa iz MVP-a
Image
Faksimil dopisa iz MVP-a

Zanimljivo je da je u raspodjeli 22 VIP diplomatska pasoša, ministar vanjskih poslova Sven Alkalaj rangiran ispred premijera BiH Nikole Špirića. Za njima na listi slijede članovi kolegija oba doma Parlamenta BiH, a onda i ostali članovi Vijeća ministara BiH. Na kraju liste VIP pasoša su entitetski predsjednici Rajko Kuzmanović i Borjana Krišto, te premijeri RS i FBiH - Milorad Dodik i Mustafa Mujezinović.

Radmanović je potvrdio da on nije tražio novi pasoš, te najavio da neće insistirati na bilo kojem posebnom broju. Iz njegovog kabineta je saopćeno da Predsjedništvo nikada nije odlučivalo o tome koji će broj pasoša kojem diplomati pripasti.

- Koliko nam je poznato, u čitavoj Evropi se brojevi za pasoše biraju kompjuterskim sistemom slučajnog odabira. Ovo bi bio prvi slučaj u Evropi da se za ovu vrstu pasoša diktiraju neki brojevi po nekom naručenom redoslijedu - stav je Radmanovića.

Tihić već preuzeo pasoš

Diplomatski pasoš je, bez pobune zbog njegovog broja, preuzeo šef bh. diplomatije Sven Alkalaj. VIP diplomatske pasoše preuzeli su i Sulejman Tihić i Sadik Ahmetović, predsjedavajući Doma naroda BiH, odnosno ministar sigurnosti.

otkud njima ove povjerljive informacije. zar ih neko nebi trebao tuziti. ako je nesto oznacenno kao povjerljivo kako su onda dosli u posjed ovog akta. ko to njima iz predsjednistva dotura? za ovakvo odavanje sluzbenih tajni i dopisa neko treba da odgovara.

na stranu sto se i ja ne slazem da oni imaju ove brojeve pasosa ali ovo vec prevazilazi sve norme novinarstva i ponasanja.
callmethebreeeze

#1024 Re: Jos jedan Avazov biser :)

ma to sto imaju tajne izvore je dobra stvar, ta nece samo ici na oficijalne izvore. samo meni citava ova prica nije jasna oko rednih brojeva. ja nimalo ne volim silajdzica, ali oni su mu se naklatili na kosti. samo cekam naslov: silajdzic prdi po javnim mjestima, i sl.
Control panel

#1025 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Control panel »

callmethebreeeze wrote:ma to sto imaju tajne izvore je dobra stvar, ta nece samo ici na oficijalne izvore. samo meni citava ova prica nije jasna oko rednih brojeva. ja nimalo ne volim silajdzica, ali oni su mu se naklatili na kosti. samo cekam naslov: silajdzic prdi po javnim mjestima, i sl.
ma ja skrecem paznju na to kako se lako moze doci do sluzbenih tajni u nasem predsjednistvu. znaci nista tamo nije zasticeno i svako moze doci do bilo koje informacije bila ona glupa kao ovo sa brojevima ili nesto mnogo vaznije.

ovo sto govorim nema veze sa imenima. pitanje koliko je predsjednistvo nase drzave zasticeno od curenja informacija.
zamisli da se ovo desilo u obaminom kabinetu.
Post Reply