Najbolji restoran u Sarajevu
- sheilak
- Banksy
#1002 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nema veze, jelo se negdje
Stekla sam dojam da je to ona vrsta ''dobre menze'' gdje jede cijeli grad, i mladi i stari, s kvalitetnom, domaćom hranom, a običnim enterijerom i prostorom, svaki grad ih ima ...
- HowForWhom
#1003 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kod Kibeta
- yoda82
#1004 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ma realno to može pojesti samo neko ko se prežderava. Jedino da služe neke bifteke i tako neka jela.JanuaryJones wrote:Bio je onaj na Koreji za 9km, Food Office, pa zatvori. 22km je baš puno za jednu osobukaranana wrote:slazem se. ne vjerujem da ce ovo imati uspjeha sa tolikom cijenom. ne kazem, mozda po kvaliteti i vrijedi, ali sa tom cijenom, mislim da nece privuci dovoljan broj musterija. mozda grijesim, mozda je red na ulici da se udje.
- Bluemore
#1005 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
gdje je ta Vegehana?esmasaric wrote:Za posebne prilike, pod tim mislim klopanje oko 50-100KM tu su Marocco, 4 sobe, Tavola....
A ove za ne tako posebne prilike, treba odabrati šta vam se sviđa, ukusi su različiti, ja lično volim Zembilj, Fellini, Vegehanu....
- mayab
#1006 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
yoda82 wrote:Ma realno to može pojesti samo neko ko se prežderava. Jedino da služe neke bifteke i tako neka jela.JanuaryJones wrote:Bio je onaj na Koreji za 9km, Food Office, pa zatvori. 22km je baš puno za jednu osobukaranana wrote:slazem se. ne vjerujem da ce ovo imati uspjeha sa tolikom cijenom. ne kazem, mozda po kvaliteti i vrijedi, ali sa tom cijenom, mislim da nece privuci dovoljan broj musterija. mozda grijesim, mozda je red na ulici da se udje.
-
Paul F.
#1007 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Neki dan bili u novoj Bentbaši. Tri popodne. Nema gužve. Kaže konobar, ako ćete jagnjetinu, biće za po sahata. Kažemo, u redu, donesite nam plećku, krompir, salatu i hljeb a u međuvremenu pive.
Donese nam jagnjetinu ali rebarca, vrat itd bez hljeba i ostalog. Nekako smo uspjeli hljeb izganjati bez ostalog i to pojedosmo. Na kraju konobar pita je l bilo u redu. Mi mu kažemo šta je i on se izvino i kuća počastila pićem.
Donese nam jagnjetinu ali rebarca, vrat itd bez hljeba i ostalog. Nekako smo uspjeli hljeb izganjati bez ostalog i to pojedosmo. Na kraju konobar pita je l bilo u redu. Mi mu kažemo šta je i on se izvino i kuća počastila pićem.
-
Coconut
#1008 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
To je prava usluga i tako i treba. U Kimonu mi se, neki dan, konobar poceo derati sto ja, zaboga, nisam imala sitno da platim racun a njemu je, ocigledno, bilo mrsko da ode da rasitni (iako na onom spratu ima najmanje 10 radnji gdje bi mogao to uciniti). Umjesto da kaze na primjer: izvinite, nemamo da vam vratimo kusur, pun je objekat, ne mogu otici itd., pa bih otisla ja, nije problem. Medutim, on mi je jos poceo govorit ˝ovdje su cehovi po 100, 150 KM˝ kako bi time podcijenio moj racun od 7,5 KM, iako sam ja do tada X puta jela tu, ali nakon ovog- vise nikadPaul F. wrote:Neki dan bili u novoj Bentbaši. Tri popodne. Nema gužve. Kaže konobar, ako ćete jagnjetinu, biće za po sahata. Kažemo, u redu, donesite nam plećku, krompir, salatu i hljeb a u međuvremenu pive.
-
direstraits0078
#1009 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Prava usluga? Naručio plećku, došla rebra? Naručiš supu, donese grah?Coconut wrote:To je prava usluga i tako i treba. U Kimonu mi se, neki dan, konobar poceo derati sto ja, zaboga, nisam imala sitno da platim racun a njemu je, ocigledno, bilo mrsko da ode da rasitni (iako na onom spratu ima najmanje 10 radnji gdje bi mogao to uciniti). Umjesto da kaze na primjer: izvinite, nemamo da vam vratimo kusur, pun je objekat, ne mogu otici itd., pa bih otisla ja, nije problem. Medutim, on mi je jos poceo govorit ˝ovdje su cehovi po 100, 150 KM˝ kako bi time podcijenio moj racun od 7,5 KM, iako sam ja do tada X puta jela tu, ali nakon ovog- vise nikadPaul F. wrote:Neki dan bili u novoj Bentbaši. Tri popodne. Nema gužve. Kaže konobar, ako ćete jagnjetinu, biće za po sahata. Kažemo, u redu, donesite nam plećku, krompir, salatu i hljeb a u međuvremenu pive.
- vjesticanametli
#1010 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Cje dere se.....zovi sefa i trazi knjigu zalbi.....nek se dere mami svojoj
- Edin H.
#1011 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
A sta ako je sef, pa se dere?vjesticanametli wrote:Cje dere se.....zovi sefa i trazi knjigu zalbi.....nek se dere mami svojoj
Naravoucenije: digitron I pune dzepove sice, pa u restoran!
- hrusta
#1012 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Moj komsilukHaris033 wrote:http://www.laperla.ba/![]()
https://www.facebook.com/la.perla.142?fref=ts
Bolje hrane za manje novca nema u cijelom gradu + super atmosfera![]()
Preporuka za sve pizze, paste, čorbe, maslenice, šnicle, salate....
-
Coconut
#1013 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ja sam bila u tom restoranu nekoliko puta i imam samo rijeci hvale ali bila sam takoder i u nekim drugim restoranima gdje se znalo desiti da konobar pogrijesi kod narudzbe, medutim cim mi donese kazem mu da nisam to narucila i da mi donese sta sam narucila i problem rijesen. Bitno mi je da je konobar kulturan, da se izvini ako je pogrijesio i da ispravi gresku (bez kolutanja ocima).Paul F. wrote: Prava usluga? Naručio plećku, došla rebra? Naručiš supu, donese grah?
-
Shaptach kobilama
#1014 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Zvučiš kao strah& trepet konobara u kantonu Sarajevo

-
Paul F.
#1015 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Napravila si grešku u citiranju. Nisam ja napisao ono što si citirala.Coconut wrote:Ja sam bila u tom restoranu nekoliko puta i imam samo rijeci hvale ali bila sam takoder i u nekim drugim restoranima gdje se znalo desiti da konobar pogrijesi kod narudzbe, medutim cim mi donese kazem mu da nisam to narucila i da mi donese sta sam narucila i problem rijesen. Bitno mi je da je konobar kulturan, da se izvini ako je pogrijesio i da ispravi gresku (bez kolutanja ocima).Paul F. wrote: Prava usluga? Naručio plećku, došla rebra? Naručiš supu, donese grah?
Inače, nikad nije dobro vraćati jela u restoranu.
Last edited by Paul F. on 05/12/2015 12:49, edited 1 time in total.
- Edin H.
#1016 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Coconut utjerao/la strahopostovanje ugostiteljaShaptach kobilama wrote:Zvučiš kao strah& trepet konobara u kantonu Sarajevo![]()
-
Coconut
#1017 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Pardon za pogresno citiranje
Hahahaha, pa tako i treba. Ne ocekujem vrhunsku uslugu na nekim ˝no name˝ mjestima, al´ vec kad ste popularni- opravdajte to
Hahahaha, pa tako i treba. Ne ocekujem vrhunsku uslugu na nekim ˝no name˝ mjestima, al´ vec kad ste popularni- opravdajte to
- vjesticanametli
#1018 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
knjiga zalbe.....briga me sto je sef nek se dere svojoj mamiEdin H. wrote:A sta ako je sef, pa se dere?vjesticanametli wrote:Cje dere se.....zovi sefa i trazi knjigu zalbi.....nek se dere mami svojoj![]()
- Edin H.
#1019 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
vjesticanametli wrote:knjiga zalbe.....briga me sto je sef nek se dere svojoj mamiEdin H. wrote:A sta ako je sef, pa se dere?vjesticanametli wrote:Cje dere se.....zovi sefa i trazi knjigu zalbi.....nek se dere mami svojoj![]()
Cini se da ti imas problem sa autoritetom
- vjesticanametli
#1020 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
- karanana
#1021 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Sta mislite o ovom novom mjestu american chicken? Ok, fast food je i nije mu neka lokacija, je frajer cini mi se fino napuco mjesto. Ko drzi ovo?
- JanuaryJones
#1022 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Where is it?karanana wrote:Sta mislite o ovom novom mjestu american chicken? Ok, fast food je i nije mu neka lokacija, je frajer cini mi se fino napuco mjesto. Ko drzi ovo?
- karanana
#1023 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Na stupu ce biti, malo prije energoinvesta.
-
Pirija
#1024 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ja sam mislio da se vec otvorilo
ali sa obrizom na lokaciju sumnjam da ce radit...
https://www.facebook.com/CaliforniaFriedChickenBiH/
ali sa obrizom na lokaciju sumnjam da ce radit...
https://www.facebook.com/CaliforniaFriedChickenBiH/
-
mali_balon
#1025 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Bas hocu da pitam, jer mi na FB izljecu reklame....pa jel otvoreno....i ako je kako je...ono... odnos cijena dobiveno i tako to