Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sheilak

#1001 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by sheilak »

:D :lol:
Banksy

#1002 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

Nema veze, jelo se negdje :D Stekla sam dojam da je to ona vrsta ''dobre menze'' gdje jede cijeli grad, i mladi i stari, s kvalitetnom, domaćom hranom, a običnim enterijerom i prostorom, svaki grad ih ima ...
HowForWhom

#1003 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by HowForWhom »

Kod Kibeta
yoda82

#1004 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by yoda82 »

JanuaryJones wrote:
karanana wrote:slazem se. ne vjerujem da ce ovo imati uspjeha sa tolikom cijenom. ne kazem, mozda po kvaliteti i vrijedi, ali sa tom cijenom, mislim da nece privuci dovoljan broj musterija. mozda grijesim, mozda je red na ulici da se udje.
Bio je onaj na Koreji za 9km, Food Office, pa zatvori. 22km je baš puno za jednu osobu :shock:
Ma realno to može pojesti samo neko ko se prežderava. Jedino da služe neke bifteke i tako neka jela.
Bluemore

#1005 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Bluemore »

esmasaric wrote:Za posebne prilike, pod tim mislim klopanje oko 50-100KM tu su Marocco, 4 sobe, Tavola....

A ove za ne tako posebne prilike, treba odabrati šta vam se sviđa, ukusi su različiti, ja lično volim Zembilj, Fellini, Vegehanu.... :D
gdje je ta Vegehana?
mayab

#1006 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mayab »

yoda82 wrote:
JanuaryJones wrote:
karanana wrote:slazem se. ne vjerujem da ce ovo imati uspjeha sa tolikom cijenom. ne kazem, mozda po kvaliteti i vrijedi, ali sa tom cijenom, mislim da nece privuci dovoljan broj musterija. mozda grijesim, mozda je red na ulici da se udje.
Bio je onaj na Koreji za 9km, Food Office, pa zatvori. 22km je baš puno za jednu osobu :shock:
Ma realno to može pojesti samo neko ko se prežderava. Jedino da služe neke bifteke i tako neka jela.
:thumbup:
Paul F.

#1007 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Paul F. »

Neki dan bili u novoj Bentbaši. Tri popodne. Nema gužve. Kaže konobar, ako ćete jagnjetinu, biće za po sahata. Kažemo, u redu, donesite nam plećku, krompir, salatu i hljeb a u međuvremenu pive.
Donese nam jagnjetinu ali rebarca, vrat itd bez hljeba i ostalog. Nekako smo uspjeli hljeb izganjati bez ostalog i to pojedosmo. Na kraju konobar pita je l bilo u redu. Mi mu kažemo šta je i on se izvino i kuća počastila pićem.
Coconut

#1008 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Coconut »

Paul F. wrote:Neki dan bili u novoj Bentbaši. Tri popodne. Nema gužve. Kaže konobar, ako ćete jagnjetinu, biće za po sahata. Kažemo, u redu, donesite nam plećku, krompir, salatu i hljeb a u međuvremenu pive.
Donese nam jagnjetinu ali rebarca, vrat itd bez hljeba i ostalog. Nekako smo uspjeli hljeb izganjati bez ostalog i to pojedosmo. Na kraju konobar pita je l bilo u redu. Mi mu kažemo šta je i on se izvino i kuća počastila pićem.
To je prava usluga i tako i treba. U Kimonu mi se, neki dan, konobar poceo derati sto ja, zaboga, nisam imala sitno da platim racun a njemu je, ocigledno, bilo mrsko da ode da rasitni (iako na onom spratu ima najmanje 10 radnji gdje bi mogao to uciniti). Umjesto da kaze na primjer: izvinite, nemamo da vam vratimo kusur, pun je objekat, ne mogu otici itd., pa bih otisla ja, nije problem. Medutim, on mi je jos poceo govorit ˝ovdje su cehovi po 100, 150 KM˝ kako bi time podcijenio moj racun od 7,5 KM, iako sam ja do tada X puta jela tu, ali nakon ovog- vise nikad :!:
direstraits0078

#1009 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by direstraits0078 »

Coconut wrote:
Paul F. wrote:Neki dan bili u novoj Bentbaši. Tri popodne. Nema gužve. Kaže konobar, ako ćete jagnjetinu, biće za po sahata. Kažemo, u redu, donesite nam plećku, krompir, salatu i hljeb a u međuvremenu pive.
To je prava usluga i tako i treba. U Kimonu mi se, neki dan, konobar poceo derati sto ja, zaboga, nisam imala sitno da platim racun a njemu je, ocigledno, bilo mrsko da ode da rasitni (iako na onom spratu ima najmanje 10 radnji gdje bi mogao to uciniti). Umjesto da kaze na primjer: izvinite, nemamo da vam vratimo kusur, pun je objekat, ne mogu otici itd., pa bih otisla ja, nije problem. Medutim, on mi je jos poceo govorit ˝ovdje su cehovi po 100, 150 KM˝ kako bi time podcijenio moj racun od 7,5 KM, iako sam ja do tada X puta jela tu, ali nakon ovog- vise nikad :!:
Prava usluga? Naručio plećku, došla rebra? Naručiš supu, donese grah?
vjesticanametli

#1010 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

Cje dere se.....zovi sefa i trazi knjigu zalbi.....nek se dere mami svojoj
Edin H.

#1011 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Edin H. »

vjesticanametli wrote:Cje dere se.....zovi sefa i trazi knjigu zalbi.....nek se dere mami svojoj
A sta ako je sef, pa se dere? :D

Naravoucenije: digitron I pune dzepove sice, pa u restoran! :izet:
hrusta

#1012 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by hrusta »

Haris033 wrote:http://www.laperla.ba/ :thumbup:
https://www.facebook.com/la.perla.142?fref=ts

Bolje hrane za manje novca nema u cijelom gradu + super atmosfera :izet:

Image

Image

Image

Image

Preporuka za sve pizze, paste, čorbe, maslenice, šnicle, salate....
Moj komsiluk :thumbup:
Coconut

#1013 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Coconut »

Paul F. wrote: Prava usluga? Naručio plećku, došla rebra? Naručiš supu, donese grah?
Ja sam bila u tom restoranu nekoliko puta i imam samo rijeci hvale ali bila sam takoder i u nekim drugim restoranima gdje se znalo desiti da konobar pogrijesi kod narudzbe, medutim cim mi donese kazem mu da nisam to narucila i da mi donese sta sam narucila i problem rijesen. Bitno mi je da je konobar kulturan, da se izvini ako je pogrijesio i da ispravi gresku (bez kolutanja ocima).
Shaptach kobilama

#1014 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Shaptach kobilama »

Zvučiš kao strah& trepet konobara u kantonu Sarajevo :lol: :lol:
Paul F.

#1015 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Paul F. »

Coconut wrote:
Paul F. wrote: Prava usluga? Naručio plećku, došla rebra? Naručiš supu, donese grah?
Ja sam bila u tom restoranu nekoliko puta i imam samo rijeci hvale ali bila sam takoder i u nekim drugim restoranima gdje se znalo desiti da konobar pogrijesi kod narudzbe, medutim cim mi donese kazem mu da nisam to narucila i da mi donese sta sam narucila i problem rijesen. Bitno mi je da je konobar kulturan, da se izvini ako je pogrijesio i da ispravi gresku (bez kolutanja ocima).
Napravila si grešku u citiranju. Nisam ja napisao ono što si citirala.
Inače, nikad nije dobro vraćati jela u restoranu.
Last edited by Paul F. on 05/12/2015 12:49, edited 1 time in total.
Edin H.

#1016 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Edin H. »

Shaptach kobilama wrote:Zvučiš kao strah& trepet konobara u kantonu Sarajevo :lol: :lol:
Coconut utjerao/la strahopostovanje ugostitelja :izet:
Coconut

#1017 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Coconut »

Pardon za pogresno citiranje :)

Hahahaha, pa tako i treba. Ne ocekujem vrhunsku uslugu na nekim ˝no name˝ mjestima, al´ vec kad ste popularni- opravdajte to :D
vjesticanametli

#1018 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Edin H. wrote:
vjesticanametli wrote:Cje dere se.....zovi sefa i trazi knjigu zalbi.....nek se dere mami svojoj

knjiga zalbe.....briga me sto je sef nek se dere svojoj mami :D
Edin H.

#1019 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Edin H. »

vjesticanametli wrote:
Edin H. wrote:

knjiga zalbe.....briga me sto je sef nek se dere svojoj mami :D

Cini se da ti imas problem sa autoritetom :oops:
vjesticanametli

#1020 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

:lol: ma bjez jos sipku nek nabave da isibaju nevaljaje goste :lol:
karanana

#1021 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by karanana »

Sta mislite o ovom novom mjestu american chicken? Ok, fast food je i nije mu neka lokacija, je frajer cini mi se fino napuco mjesto. Ko drzi ovo?
JanuaryJones

#1022 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

karanana wrote:Sta mislite o ovom novom mjestu american chicken? Ok, fast food je i nije mu neka lokacija, je frajer cini mi se fino napuco mjesto. Ko drzi ovo?
Where is it?
karanana

#1023 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by karanana »

Na stupu ce biti, malo prije energoinvesta.
Pirija

#1024 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Pirija »

ja sam mislio da se vec otvorilo
ali sa obrizom na lokaciju sumnjam da ce radit...

https://www.facebook.com/CaliforniaFriedChickenBiH/
mali_balon

#1025 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mali_balon »

Bas hocu da pitam, jer mi na FB izljecu reklame....pa jel otvoreno....i ako je kako je...ono... odnos cijena dobiveno i tako to
Post Reply