dobro si, ja cugam pomalo i u vrijeme Ramazana, moram sad dobro pazit jel' me neko gledaGandalfSivi wrote:Samo da cestitam rodnome gradu na dobijanju vjerske policije. Dugo smo bili i izdrzali, punih 13 godina od kraja agresije. Sinoc su bili homoseksualci na tapetu, pitanje je sta slijedi. Ja bih rekao da su slijedeci oni koji se usude pijani na bajram po ulici hodati...VjecitiStudent wrote:
Sretno nam svima...
U Sarajevu protest protiv queer festival
-
convict
#1001 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
- inferno75
#1002 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Jedno pitanje: Jesi li se ti borio??? Ja recimo jesam, pištim na svakom aerodromu od gelera,sa 19 sam bio jedan od najmlađih poručnika u ArBiH, a nisam to zaradio u logistici, 1995 sam dobio Zlatnog ljiljana! Da,veliki sam protivnik svakog ispoljavanja homosexualnih da ne napišem vrijednosti. I šta sada??? Vehabija nisam, ali vjerujem u Boga. Nisam za nasilje, ali mi je homseksualno devijatno ponašanje gnusno i odvratno!BHG wrote:E stvarno zasta su se ljudi borili i ginuli sve one godine da ti sad brdo balave i za zivot nesposobne djece zajedno sa bradatim govnima i njihovim ninja zenama uredjuju avliju i odredjuju sta valja a sta nevalja i to sve uz tihu podrsku vladajucih struktura! Jebemti rat, ovaj glupi narod, odvratni balkan! Kud ostah ovdje, nabijem ja na qraz svoj optimizam u zivot u bosni!
Hoćete li me odmah banirati zbog toga što su mi odvratni homoseksualci??? Jel vrijednost jednog društva mjerljiva u tome da svakoj manjini damo ista prava??? Da damo pedofilima to isto ili možda osnujemo udruženje nekrofila, zoofila, koprofaga???? A da vas podsjetim homeksualizam se oduvijek promatrao kao devijacija osnovnih bioloških nagona što samim tim predstavlja psihopatološki fenomen!
Zar ste mišljenja da ljudski rod sam po sebi ne bi trebao težiti za produženjem svoje vrste??? Zar čovjek sam u svojoj oholosti ne prelazi sve granice prirodnog???
Možda će vam odgovore dati visoko cijenjena queer populacija, jedna od silnih manjina kojoj su zagarantovana prava "savršenim" ljudskim zakonima!
- vee-jay
#1003 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Mislim da mi ne moras objasnjavati kako je u Svabiji. Znam, znam i to vrlo dobro:MELBOURNE_SARAJEVO wrote:Ti ocigledno nisi skontao ili ne kontas o cemu ja pricam ....U svabiji imas naciste koji redovno napadaju pedere i naravno strance to svi znamo..Isto tako u svakoj euro zemlji imas grupice ljudi koji ne razmisljaju normalno..A kad vec mislis da si pametan onda bi trebao da svatis da gay parada u Sydney je postala cista zarada za drzavu i zato vlada i svi stoje iza toga.Okupi se 3 miliona ljudi i dodju sa svih krajeva planete turisti koji ostavljaju novac itd ..Isto vazi i za Berlin i ostale gay parade ..Jeli ti mislis da je ovde izaslo 100,hiljada ljudi na paradu da bi vehabije ista mogli da urade??????lako je udariti na 20 ljudi itd..I sta hoces da kazes da bi ti volio ovo da bude ovako u Sa po ferhadiji recimo cim to uzimas za primjer???vee-jay wrote:BerlinMELBOURNE_SARAJEVO wrote:
Svaka cast to je ono sto pricam fakat me idu na neku stvar ovi sto odmah pisu stidim se naseg grada ili dodje mi da odmah idem odavde..Pa jeli vi fakat mislite da u Londonu ili Berlinu ili ostalim velikim gradovima ne postoje grupe ljudi koji ce ovako izaci na ulice i prepadati homice ili psovati protiv njih..Izgleda da dosta nasih ljudi ne vidi vise od kucnog praga pa im je lakse samo pljuvati po nasem gradu itd..Gdje god postoje homosexualci tu i postoje ljudi koji su protiv njih i uvjek ce tako biti..I jos nesto da budem iskren odrastao sam vani druzio se sa homosexualcima i nemam nista protiv njih naprotiv mislim da bi uvjek vise volio da mi je komsija homic nego narkoman ili kriminalac ali ipak organizatori su ovaj fest trebali organizovati recimo preko ljeta ili mozda uz film festival gdje bi vise dobili medijske paznje u pozitivnom smislu nego pred bajram.
http://www.youtube.com/watch?v=B6iGxhW7ZJo
London
http://www.youtube.com/watch?v=ocnsVUALDf0
Amsterdam
http://www.youtube.com/watch?v=-7YGQjX7GmY
Keln
http://www.youtube.com/watch?v=L1_akCFDlOE]
Sarajevo
Vjerovatno ovo smatras prepadanjem i psovanjem?

http://www.klaus-wowereit.de/
Za one koji ne znaju: Wowereit je gradonacelnik Berlina. I nije jedini veliki politicar u Njemackoj koji je gay.
Hmmm ako bi to znacilo da se raja zeza i hoda po gradu (kao na vidjenim filmovima) i svima lijepo i uzivancija (samo cistacima pada mrak na oci) i muzika i sega i grad se nakupi loveeee i.., hmmm pa zasto bi bio protiv toga???sta hoces da kazes da bi ti volio ovo da bude ovako u Sa po ferhadiji recimo cim to uzimas za primjer???
Ako inace nisi svjestan toga, ova tvoja izjava je latentni rasizam:
mislim da bi uvjek vise volio da mi je komsija homic nego narkoman ili kriminalac
-
delightful
#1004 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
sllatki, opomena.
-
VjecitiStudent
#1005 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
radijator wrote:A gdje sam ja ovdje podržao nasilje, pa si ovako nešto dubokoumno zaključio? Dobro ti stoji nick.VjecitiStudent wrote: Ti se ocito slazes da manjine u Banjaluci treba kamenovati cim pravoslavna vecina skonta da tako treba?
radijator wrote:Ja govorim o poštivanju muslimana i njihovog mjeseca Ramazana. U većinski muslimanskom gradu promovisat ovaj festival za vrijeme Ramazana je ništa drugo do tjeranje inata. A ko se inati, nerjetko i fasuje.
-
NKVD
#1006 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Platiti autoru fotografije zasluženi honorar, sliku kopirati u mnoštvo primjeraka, dopisati ispod "kristalna noć - ti si sljedeći" i dijeliti po gradu...
-
delightful
#1007 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
fordas, opomena
radijator, opomena
radijator, opomena
- Vincent Raine
#1008 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
OVDJE NIKO NIJE NORMALAN! 
- GandalfSivi
#1009 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Regularno, ovo je jedna sasvim konkretna ideja, koja bi se trebala realizovati...NKVD wrote:Platiti autoru fotografije zasluženi honorar, sliku kopirati u mnoštvo primjeraka, dopisati ispod "kristalna noć - ti si sljedeći" i dijeliti po gradu...
- Baltazar_khan
#1010 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Compos_Sui wrote:za mene...najporaznije od svega je otkazivanje festivala..
A za mene je najporaznije od svega što ovaj grad ima bradate spodobe, nazvane vehabijama...
- Vincent Raine
#1011 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
SVI SMO MI SEKSUALCI!!! 
-
MELBOURNE_SARAJEVO
#1012 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Hmmm ako bi to znacilo da se raja zeza i hoda po gradu (kao na vidjenim filmovima) i svima lijepo i uzivancija (samo cistacima pada mrak na oci) i muzika i sega i grad se nakupi loveeee i.., hmmm pa zasto bi bio protiv toga???sta hoces da kazes da bi ti volio ovo da bude ovako u Sa po ferhadiji recimo cim to uzimas za primjer???
[/quote]mislim da bi uvjek vise volio da mi je komsija homic nego narkoman ili kriminalac
ti nemas pojima sta je gay parada cuj zezaju se plesu
- kockica_kockica
#1013 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Para meni usi mnogo toga.. od toga da kazu da Banja Luka grad sa vecinskim srpskim stanovnistvom do toga da je Sarajevo vecinski muslimanski itd... Znas ja ljude gledam na to koliko je ta osoba covjek a ne djelim ih na muslimane pravoslavce i katolike... I slavim sa svima sve praznike i radujem se s njima zbog njih... a to koga vise ili manje je u nekom gradu tako nevazno....radijator wrote:Ne znam što ti toliko para uši ako kažem da je Sarajevo većinski muslimanski grad? Pa to je činjenica. Ne govorim ja nekom strancu da živim u "većinski muslimanskom gradu Sarajevu" već u "Sarajevu". Ali je činjenica da u Sarajevu veliku većinu stanovništva čine muslimani. Nemaš razloga zbog toga da me žališ, s obzirom da mi se ostatak tvog posta sviđa. Naravno, podržavat homoseksualizam mi vjera ne dozvoljava. Ali opet, neću nikog tuči zbog toga. Peace!kockica_kockica wrote:radijator wrote:Ima li ovdje ijedan vjernik, bio on musliman, pravoslavac, katolik, ili nešto drugo, da podržava ovaj festival?
Teoretski, samo bi oni nedefinisani, nesvrstani, u literaturi poznati kao ateisti, mogli ovo podržavat... Pitam, možda bi trebalo temu prebacit u "Religiju", jer se silom prilika (i dešavanja) ovdje mješaju dvije teme: "osuda homoseksualizma" i "osuda nasilja nad homoseksualcima". Ovo drugo se komotno može nastavit diskutovat ovdje, mada ne vidim šta se ima pametno napisat. Svaki vid nasilja i podsticanja na nasilje treba suzbit banom.
ps. sad vidim da je otkazan festival... prva pametna organizatora
tebi zaista nema pomoci...![]()
podrzavam festival a katolkinja sam... a ono nisu bili muslimani, jer muslimani koje ja poznajem moj radijator ne govore da nekoga treba ubiti jer je drugaciji, ti isti muslimani u ovom mjesecu ramazana pokusavaju pokazati ljubav prema Allahu, i ti isti muslimani nemaju problem da zive zajedno sa pravoslavcima, katolicima, jevrejima i drugim u Sarajevu, ne govore da je Sarajevo muslimanski nego NAS .... i opet ti kazem ja tebe jako jako zalim...
- suncica24
#1014 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ups, ja se slikala s Wowereit-om, hocel neko da me prebije zbog toga?Mislim da mi ne moras objasnjavati kako je u Svabiji. Znam, znam i to vrlo dobro:
http://www.klaus-wowereit.de/
Za one koji ne znaju: Wowereit je gradonacelnik Berlina. I nije jedini veliki politicar u Njemackoj koji je gay.
mislim da bi uvjek vise volio da mi je komsija homic nego narkoman ili kriminalac
-
ponosna_manjina
#1015 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Pomenuti gradovi se razlikuju od Sarajeva po općenito tolerantnijom društvenom okruženju ali i po vrsti napadača. Vehabije nisu tek obične desničarske budaletine kakve viđaš kao protivnike parade po Zapadu, nego politički jako dobro organizovan i finansiran pokret sa pretenzijama na zauzimanje vlasti. Čak mislim da se ovdje ljudi prate i da se prave liste za odstrijel. I ko god misli da ne predstavljaju realnu opasnost taj griješi. Što se mene tiče ne pouzdam se više ni u ovdašnje vlasti ni u narod. Samo jače američko prisustvo, pomogli su devedesetih, a pomoći će i ovaj put ako bude potrebe. Valjda. Nadam se.olduser wrote: a pederi pokazali da su jos slabi na ovim prostorima - prva prepreka i odmah otkazali fest, pa svugdje su bili u pocetku napadani, i berlin i amsterdam i zg..dokazali da su pic*ice obicne..
idemo dalje..
-
Benighted
#1016 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ja mislim da ne treba otkazivati fest.
Treba ga odloziti za 10-ak dana da ovi pravi pederi vise ne mogu huskati vehabije pod izgovorom ramazana.
Treba insistirati da policija radi svoj posao.
Ovako srednjovjekovni divljaci pobjedjuju,a ruzna poruka ide u svijet.
Treba ga odloziti za 10-ak dana da ovi pravi pederi vise ne mogu huskati vehabije pod izgovorom ramazana.
Treba insistirati da policija radi svoj posao.
Ovako srednjovjekovni divljaci pobjedjuju,a ruzna poruka ide u svijet.
- Vincent Raine
-
klixober
#1018 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ako otkazu ovaj queer fest,ja cu licno biti protiv odrzavanja iduceg.To bi znacilo posustajanje pred fasistima i pobjeda istih.Ako to urade organizatori,protiv sam bilo kakvih slicnih desavanja u buducnosti.
- Vincent Raine
-
radijator
#1020 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Čuj opomena, a zašto molim te?delightful wrote:fordas, opomena
radijator, opomena
- suncica24
#1021 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ovo je sasvim normalnoVincent Raine wrote:![]()
![]()
-
sllatki
#1022 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Mislim da pretjeruje osoba koja dijeli opomene... 
-
delightful
#1023 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
vincent raine, opomena
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#1024 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
@sllatki, ... zadrzi komentare o administraciji za sebe, .... ovo ti je posljednja opomena. Slobodno iznesi misljenje o temi, ... ne vrijedjaj, ne pozivaj na nasilje, i ..... pokusaj shvatiti da je ovdje administracija ta koja uredjuje.sllatki wrote:Mislim da pretjeruje osoba koja dijeli opomene...
-
delightful
#1025 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
sllatki wrote:Mislim da pretjeruje osoba koja dijeli opomene...
hvala na tvom misljenju. hajde jos nesto reci, molim te