HS kablovska
Moderator: anex
-
StupskaBitanga
#1001 Re: HS kablovska
danas sam od jednog poznanika dobio pritužbu na telefonsku uslugu HS
Kaže da je dobio račun od 100KM i da su pozivi prema bHtelecomu fixna prepreskupi
Kaže da je dobio račun od 100KM i da su pozivi prema bHtelecomu fixna prepreskupi
-
hoggarr
#1002 Re: HS kablovska
FedEx wrote:iiiiiiiiii sta bi ono za ARENASPORT.............od 2 septembra-...... i to ste rekli PROVJERENOOOOOO
- Tog famoznog 2. septembra negdje oko 13 h preskeniram frek. 335 MHz na digitali. Kada ono za ne povjerovati Arenasport 1, TV1 i TV1000 Balkan. Obradovao sam se kao malo dijete, i krenem da vas sve obavijestim o ovome, kad vraga - nemam internet konekciju.
Naravno moje slavlje je trajalo nekih možda pola sata, ukidoše Arenu i TV1, skotovi.
Ovo nisam mogao ranije napisati jer mi je tek juče nekada net proradio.
Toliko o naj, naj, naj... kablovskom operateru, ne'š vjerovat' u državi.
-
Sunshine19
#1003 Re: HS kablovska
a kako da skeniram frekvencije? poprilični sam laik u vezi sa tim
-
hoggarr
#1004 Re: HS kablovska
Sunshine19 wrote:a kako da skeniram frekvencije? poprilični sam laik u vezi sa tim
- Skeniranje i setovanje frekvencija digitalnog receiver-a (SET TOP BOX-a)
1. Pritisnuti tipku MENU na daljinskom upravljaču;
2. Strelicom za smanjivanje izabrati opciju Installation;
3. Strelicom za mijenjanje kanala (prema dole) izabrati opciju Channel search;
4. Pritisnuti tipku OK na daljinskom upravljaču;
5. Pritisnuti crvenu tipku na daljinskom upravljaču ( izabrati edit mode);
6. Setovati tražene parametre ( Frequency, Symbol rate, Modulation) sa strelicom prema dole i ukucavanjem brojeva preko daljinskog
Parametri kiji su potrebni za unošenje u digitalni receiver:
Frenquecy 386 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 128 QAM
Frenquecy 610 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
Frenquecy 642 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
Frenquecy 618 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
Frenquecy 626 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
Frenquecy 634 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
Frenquecy 327 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
Frenquecy 319 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
Frenquecy 335 MHz, Symbol rate 6875, Modulation 64 QAM
7. Strelicom prema dole izabrati opciju Save da bismo spasili unešene vrijednosti;
8. Tipkom prema dole izabrati opciju Search CH, zatim tipkom za pojačavanje tona izabrati opciju Search All CHs i pritisnuti tipku OK na daljinskom;
9. Kada receiver(Set-top box) završi sa skeniranjem izabrati opciju SAVE i pritisnuti tipku OK;
10. Nakon toga pritisnuti tipku EXIT na daljinskom ( dva puta) da se izađe iz menu-a.
Ako na kanalu Travel & Living nema tona, ili slike, procedura je slijedeća:
Prebaci na kanalu na kojem ti je sačuvan Travel & Living i pritisnite Info tipku dva puta. Zatim pritisni crveno dugme na upravljaču i promijeni vrijednost Audio PID na 1822.
Preuzeto sa hs web portala! (+ frekvencije koje kriju kao zmija noge)
-
Sunshine19
#1005 Re: HS kablovska
hvala!!!!
- chakany
#1006 Re: HS kablovska
Neki dan sam poslao mail u vezi toga da li ce biti RTL HR na HS-u.Odgovorili su mi da ce biti novih kanala, ali ne RTL HR.
- Cyrax
#1007 Re: HS kablovska
Da nisi slucajno pitao kojih novi kanala?chakany wrote:Neki dan sam poslao mail u vezi toga da li ce biti RTL HR na HS-u.Odgovorili su mi da ce biti novih kanala, ali ne RTL HR.
-
Dady
#1008 Re: HS kablovska
Ja sam isto pisao da je na toj freq 335 MHz prvo bio ZDF HD i Arte HD, pa su ukinuli ova dva free programa i ubacili TV1000 Balkan i Explorer/SCT payTV kanale.hoggarr wrote:FedEx wrote:iiiiiiiiii sta bi ono za ARENASPORT.............od 2 septembra-...... i to ste rekli PROVJERENOOOOOO
- Tog famoznog 2. septembra negdje oko 13 h preskeniram frek. 335 MHz na digitali. Kada ono za ne povjerovati Arenasport 1, TV1 i TV1000 Balkan. Obradovao sam se kao malo dijete, i krenem da vas sve obavijestim o ovome, kad vraga - nemam internet konekciju.
Naravno moje slavlje je trajalo nekih možda pola sata, ukidoše Arenu i TV1, skotovi.
Ovo nisam mogao ranije napisati jer mi je tek juče nekada net proradio.
Toliko o naj, naj, naj... kablovskom operateru, ne'š vjerovat' u državi.
Danas sam provjeravao samo je TV1000 Balkan na tom kanalu.
Ocigledno na toj novoj freq probaju nove kanale. Na jednoj freq za DVB-C moguce je smjestiti 8 SD tv kanala ili 2-3 HDTV kanala. Volio bih da bude napokon par HDTV kanala, zato sam se i radovao kada sam vidijeo ZDF HD i Arte HD.
Nadam se da ce ubrzo ova frq biti operativna i na njoj biti svi ovi programi koje su do sada probali. Prijavio sam se za HBO ali nemaju receivera kazu. Iza bajrama rekose da ih ocekuju.
- vicious
#1009 Re: HS kablovska
I kod mene ukinuli HBO (smart card out of date), a nisam ni prijavljivao ni odjavljivao. I sta na kraju treba raditi, treba li ih zvati ako hoces da nastavis gledati ili ako hoces da odjavis? Ili treba jos neki dodatni receiver za HBO?? 
- respo
#1010 Re: HS kablovska
ja zvao uzeo mi podatke i kaze brzo cemo to srediti
i evo do sada nista a jucce zvao
i jos kazem pisalo je ako ne prijavljujes znaci da zelis gledati kad on suplju neku
i reko ovaj vam broj tel pise da je za digitalnu tv
kad ovaj ma ovi to stave al ja sam za internet
i evo do sada nista a jucce zvao
i jos kazem pisalo je ako ne prijavljujes znaci da zelis gledati kad on suplju neku
i reko ovaj vam broj tel pise da je za digitalnu tv
kad ovaj ma ovi to stave al ja sam za internet
- chakany
#1011 Re: HS kablovska
Pitao sam samo za RTL HR, za ostalo stvarno ne znam.Rekli su da ce biti nesto, a sta to samo Bog zna.
Sigurno nesto tipa Otvorena TV Valentino, i nesto poput Amne, Behara itd

Sigurno nesto tipa Otvorena TV Valentino, i nesto poput Amne, Behara itd
-
luccko
#1012 Re: HS kablovska
provjereno: na digitali ide novih 15-tak programa! Između ostalih najvjerovatnije i hrvatski RTl i Arena.chakany wrote:Pitao sam samo za RTL HR, za ostalo stvarno ne znam.Rekli su da ce biti nesto, a sta to samo Bog zna.
Sigurno nesto tipa Otvorena TV Valentino, i nesto poput Amne, Behara itd![]()
![]()
Za HBO se ipak moramo prijaviti. Nece da imaju problema sa racunima!
- chakany
#1013 Re: HS kablovska
Znas li kada bi mogli biti ti kanali?luccko wrote:provjereno: na digitali ide novih 15-tak programa! Između ostalih najvjerovatnije i hrvatski RTl i Arena.chakany wrote:Pitao sam samo za RTL HR, za ostalo stvarno ne znam.Rekli su da ce biti nesto, a sta to samo Bog zna.
![]()
- beco
#1014 Re: HS kablovska
Ko su ti izvori? Ili je ovo samo jos jedna varka da se umire pretplatnici. Iskreno konkurencija barem sto se tice kablovske pomela HS, pa ljudi moji LOL daje 110 kanala vec sada. A BOg samo zna sta ce ELOB i ostali kupljeni od strane Engleza uskoro davati.luccko wrote:provjereno: na digitali ide novih 15-tak programa! Između ostalih najvjerovatnije i hrvatski RTl i Arena.chakany wrote:Pitao sam samo za RTL HR, za ostalo stvarno ne znam.Rekli su da ce biti nesto, a sta to samo Bog zna.
![]()
- chakany
#1015 Re: HS kablovska
Bitno je da se mi nadamo necemu.Ali ja mislim da ce prije Sudnji dan nego da nam uvedu neke kanale poput B92, FOX TV Srbija, ATLAS TV Crna Gora i RTL Hr.To su uzasno skupi kanali, i njima se ne ispati da ih stave na listu.
Svaka cast LOL-u, ali ja nemam LOL tako da nista od toga.
Svaka cast LOL-u, ali ja nemam LOL tako da nista od toga.
-
tacna
#1016 Re: HS kablovska
Od 07.10 postajem korisnik lol-a DUO+ paketa, cao HS lopovima.
-
ado-pasha
#1017 Re: HS kablovska
Vezano za HBO kanale:
ja sam isto izabrao onu opciju da ne javljam HS-u da necu odjavljivati HBO kanale u nadi da ce ih tako "automatski" ostaviti. Medjutim ukinuše ih. I ja zovnem, i rekoh im za HBO kanale, a on mi reče da pročitam neki broj sa zadnje strane receivera i da za 10-tak minuta isključim skroz receiver i opet uključim i kanali bi se automatski trebali pojaviti. I učinim sve tako, i stvarno kanali su tu.
Tako da ih trebate zovnuti da im pročitate te brojeve, resetujete i to je to
A ja još nemam Discovery Travel and Living. Bio sam kod prijateljice koja je na LOL-u (Logosoft) i vidio da tu ima D. Travel and living (i to sa prevodom), medjutim na HS-u nema. Kad sam ih pitao (prije nego sam isao u posjetu kod prijateljice) za ovaj kanal, rekose da je to nesto do njih, jer imam D.Science and D. World, pa kao u pitaju je samo kad ce ti neki pustiti.
A kako se mogu saznati koji su to novi kanali? hajde, ko ima familije u HS-u?
ja sam isto izabrao onu opciju da ne javljam HS-u da necu odjavljivati HBO kanale u nadi da ce ih tako "automatski" ostaviti. Medjutim ukinuše ih. I ja zovnem, i rekoh im za HBO kanale, a on mi reče da pročitam neki broj sa zadnje strane receivera i da za 10-tak minuta isključim skroz receiver i opet uključim i kanali bi se automatski trebali pojaviti. I učinim sve tako, i stvarno kanali su tu.
Tako da ih trebate zovnuti da im pročitate te brojeve, resetujete i to je to
A ja još nemam Discovery Travel and Living. Bio sam kod prijateljice koja je na LOL-u (Logosoft) i vidio da tu ima D. Travel and living (i to sa prevodom), medjutim na HS-u nema. Kad sam ih pitao (prije nego sam isao u posjetu kod prijateljice) za ovaj kanal, rekose da je to nesto do njih, jer imam D.Science and D. World, pa kao u pitaju je samo kad ce ti neki pustiti.
A kako se mogu saznati koji su to novi kanali? hajde, ko ima familije u HS-u?
-
ado-pasha
#1018 Re: HS kablovska
A kako pronalazite te frekfencije (mimo onih sto su date na web stranici HS-a)?
jel nasumično ukucavate brojeve ili ...?
- respo
#1019 Re: HS kablovska
ja zvao u subotu rekao onaj brzo ce to srediti kad klinac i sada smart card out of date
jebla ih televizija kad ne znaju nista
jos lik kaze ja sam za internet a taj telefon na njihovoj stranici pise digitalna tv
sad ih opet moram zvati da im kazem koju lijepu
eh da takodje nemam travel n living ne znam zasto
jebla ih televizija kad ne znaju nista
jos lik kaze ja sam za internet a taj telefon na njihovoj stranici pise digitalna tv
sad ih opet moram zvati da im kazem koju lijepu
eh da takodje nemam travel n living ne znam zasto
-
ado-pasha
#1020 Re: HS kablovska
Haj valja da nisam jedini problematican sa D. Travel & Living. A probao sam onaj savjet sa 2 x infor pa promjena audio pina, nista! 
-
jeran
#1021 Re: HS kablovska
nije ni kod mene odma radilo za travel $ l. dok nisam pored adio promijenio i video :
Video PID 1860
Audio PID 1822
sad ima i slike i zvuka
Video PID 1860
Audio PID 1822
sad ima i slike i zvuka
-
ado-pasha
#1022 Re: HS kablovska
Aaaa, super, ista stvar, proradio nakon tog "eksperimenta" i dobio sam D.T&L nesto "home zone"
I miješa se neki jezik (rumuni?? poljaci??) u toku najava, jinglova...koliko vidim u toku emisija je engleski jezik...
Pitanje, kontam za video pid i audio pid, a sta je onaj PCR pid? Da nije slucajno za prevod?
I da li još ima nekih interesantnih frekfencija?
Moji kanali na digitalnoj trenutno su (boldirani su koji nisu na kablovskoj, vec samo DTV):
HBO Comedy
HBO Adria
Fox Life
Fox crime
BBC Entertainment
Fine Living Network
Balkanika
Hallmar (ali pise Universal Channel)
D.Travel & Living
D. Science
D. World
NG Wild
MTV Adria
TV 1000
EURO SPORT 2
ESPN America
Yacht & Sailing
BAby TV
Extreme
Jim Jam
Zone romantica
World fashion
Weeding TV Asia
Hema
TRT turk
Zone reality
Hayat
National Geographic
Fashion TV
RTV Montenegro
Al Jazeera
CNN
RAI 1
RTL Njemacki
RTL 2
Vox
TVE
Das Erste
PB poslije 23
XXX
Hustler TV
SCT
da li ima još kanala?
Pitanje, kontam za video pid i audio pid, a sta je onaj PCR pid? Da nije slucajno za prevod?
I da li još ima nekih interesantnih frekfencija?
Moji kanali na digitalnoj trenutno su (boldirani su koji nisu na kablovskoj, vec samo DTV):
HBO Comedy
HBO Adria
Fox Life
Fox crime
BBC Entertainment
Fine Living Network
Balkanika
Hallmar (ali pise Universal Channel)
D.Travel & Living
D. Science
D. World
NG Wild
MTV Adria
TV 1000
EURO SPORT 2
ESPN America
Yacht & Sailing
BAby TV
Extreme
Jim Jam
Zone romantica
World fashion
Weeding TV Asia
Hema
TRT turk
Zone reality
Hayat
National Geographic
Fashion TV
RTV Montenegro
Al Jazeera
CNN
RAI 1
RTL Njemacki
RTL 2
Vox
TVE
Das Erste
PB poslije 23
XXX
Hustler TV
SCT
da li ima još kanala?
- respo
#1023 Re: HS kablovska
pcr ti je da bi ti sinkronizovao glas i sliku
kad se to ne slaze onda se stima ovo pcr pid
kad se to ne slaze onda se stima ovo pcr pid
-
Dady
#1024 Re: HS kablovska
Meni TV sam prijavi ako se pojavi novi kanal.ado-pasha wrote:A kako pronalazite te frekfencije (mimo onih sto su date na web stranici HS-a)?
- chakany
#1025 Re: HS kablovska
Ja sam jedno vrijeme imao kanal koji uopce nije bio u ponudi digitalne TV.U pitanju je bio ATLAS iz Crne Gore.Dva mjeseca od 0-24 je bio pusten i onda su ukinuli.