policiji se niko nije službeno prijavio kao organizator. a moj posao je da spriječim svakoga ko pokuša gađati, a ja ga vidim i dovoljno mi je blizu da mu mogu prići, zato što, ako on baci, ja zajedno s njim ispadam "podivljali delikvent". to je moj posao jer neću da im dam tu satisfakciju da nas okarakterišu kao "rulju".Faust wrote:Zašto bi posao forumaša ili bilo kojih drugih organizatora bilo kakvih protesta trebao biti traženje onih koji nečim gađaju? Eno policije, neka traže, hapse one koji divljaju i tačka.
Dogovori za protest 13. 2.
-
nesvjesna
- Faust
Jasno. Sve što mogu uraditi je pokazati na divljaka. Ali neću ga tražiti.nesvjesna wrote:policiji se niko nije službeno prijavio kao organizator. a moj posao je da spriječim svakoga ko pokuša gađati, a ja ga vidim i dovoljno mi je blizu da mu mogu prići, zato što, ako on baci, ja zajedno s njim ispadam "podivljali delikvent". to je moj posao jer neću da im dam tu satisfakciju da nas okarakterišu kao "rulju".Faust wrote:Zašto bi posao forumaša ili bilo kojih drugih organizatora bilo kakvih protesta trebao biti traženje onih koji nečim gađaju? Eno policije, neka traže, hapse one koji divljaju i tačka.
- le piaf
Objavljeno pismo "forumaša", s posebnim akcentom na MIRNE proteste.delightful wrote:Dnevnik!!!
MUP opet obavjestava da nije najavljen skup i apeluju na mirno i dostojanstveno okupljanje, a ukoliko dodje do remećenje javnog reda sa ce reagovati.
24 NVO ostro osudile PLACENI OGKLAS KS objavljen danas u sredstvima javnog informisanja.
- MuaDib
Protesti u Sarajevu u srijedu, su izmakli kontroli i dostojanstvu, jer je u jednom trenutku došla grupa očigledno organizovanih huligana da miniraju proteste. Uvjeren sam da iza kamenovanja zgrade Kantona ne stoji ni Grozd ni Dosta, već naprotiv Vlada Kantona Sarajevo i vladajuča koalicija. Oni su uspješno pažnju građana sa evidentnog nasilja, skrenuli na huliganstvo protestanata. Pribjegavanje teoriji međunarodne zavjere, nije ništa drugo do prazna demagogija, a današnje saopštenje za javnost je nemoralno i arogantno vrijeđanje građana. S druge strane mnogi direktori škola će postati kolateralna šteta, ako se uzme u obzir da su provesori srednjeg obrazovanja na rubu štrajka, vjerovatno se radi o pritisku na očigledno nepodobne direktore.
Premijer Silajdžić treba da se stidi i da ga je sram, jer njgovo ponašanje nedvojbeno liči na demonstraciju sile i totalitarizam. Ovakvo drmanje javnosti je njima trebalo. Našli su način da se obračunaju sa NVO i to rade, morbidno iskorištavajući brutalno ubistvo dječaka i spaljivanje starice.
Nadam se da će građani dostojanstveno i mirno suta održati proteste, i poručiti vlasi da ih nisu učutkali.
Premijer Silajdžić treba da se stidi i da ga je sram, jer njgovo ponašanje nedvojbeno liči na demonstraciju sile i totalitarizam. Ovakvo drmanje javnosti je njima trebalo. Našli su način da se obračunaju sa NVO i to rade, morbidno iskorištavajući brutalno ubistvo dječaka i spaljivanje starice.
Nadam se da će građani dostojanstveno i mirno suta održati proteste, i poručiti vlasi da ih nisu učutkali.
-
fixer
al s druge strane tko kaze da smo ovisni o sa-x. samo treba da se napravi mailing lista i da se rijeshi problem. samo mi nije jasno kako se ja mogu osjecati kao govno kad znam da cinim ispravnu stvar. ja nisam ni protiv semihe ni protiv bilo koga. ti ljudi mi ne smetaju. smeta mi to sto me smatraju ruljom, a ne gradjaninom. smeta mi jedino sto misle da su izabrani i da ne polazu racune. mi svi trebamo da veslamo u isti smjer. zelim da brankovic bude usjpesan (ako je demokratski izabran) jer onda sam usjpjesan ja, onda je uspjesna moja Bosna. ako kojim slucajem nisu njihovi rezultati zadovoljavajuci i nadje se jedna grupa koja ce to pokazati, prestanite pokazivati tu grupu kao marginalce. prestanite kroz medije prikazivat te ljude kao placenike. zar ja moram biti placen da bi vidio da nesto ne valja? meni iskreno ne znaci mnogo smjena semihe i brankovica. zasto? jer ne vidim opoziciju. ako se popravi njihov nacin ponasanja prema ljudima koji su glasali za njih, ja sam sretan jer smo promjenili nesto.
-
damirm
Ja duboko vjerujem da ce sutrasnji protesti biti mirni i da ce biti najbolje organizovani protesti do sada. Na nama je odgovornost da sve one malo neodgovornije urazumimo i objasnimo o cemu se radi. Svi smo dobro upuceni kako treba da se ponasamo i red je da to prenesemo i na druge, koji nisu toliko upoznati s portalom, nego su negdje culi da ce biti neki protesti. Nesto smo valjda naucili u srijedu. Na deset mjesta ce biti ispisano da mnogi jedva cekaju nasilje jer je to jedini nacin sa nas zaustave. I na kraju, ono u srijedu su bila djeca koju je mogao zaustaviti svako ko je stvarno htio. Ovaj put...reagujemo!
Sto se tice govorancije. Bilo bi dobro da smo nesto unaprijed pripremili i dogovorili. Kako stvari sada stoje, mozemo jos jednom procitati nasu zajednicku izjavu i eventualno nesto sto dogovorimo veceras. Nemojte ljudi da lupamo bez veze. Bolje je i u sutnji protestvovat, nego da se izvaljujemo.
Najbitnije je da sutra odrzimo kontinuitet, vratimo protestima pozitivan image, steknemo iskustvo i napravimo prvu probu za 01.03.
Administratorima jos jednom hvala. Imajte povjerenja u nas. Ucinicemo sve da vas ne iznevjerimo.
Sto se tice govorancije. Bilo bi dobro da smo nesto unaprijed pripremili i dogovorili. Kako stvari sada stoje, mozemo jos jednom procitati nasu zajednicku izjavu i eventualno nesto sto dogovorimo veceras. Nemojte ljudi da lupamo bez veze. Bolje je i u sutnji protestvovat, nego da se izvaljujemo.
Najbitnije je da sutra odrzimo kontinuitet, vratimo protestima pozitivan image, steknemo iskustvo i napravimo prvu probu za 01.03.
Administratorima jos jednom hvala. Imajte povjerenja u nas. Ucinicemo sve da vas ne iznevjerimo.
- homo_sapiens
Ja ipak mislim da bi sutrašnji protestni skup trebali ozvučiti, na kojem bi se javilo nekoliko govornika (bilo je ovdje i ponuda za istup u javnosti), ali, koji bi na samom početku skrenuli pažnju svim prisutnim da se radi o organizaciji mirnog okupljanja i da se apelira na dostojanstvo i bez izazivanja nereda.
Treba javno pročitati naše zahtjeve, i ograničiti skup na neko vrijeme, možda 1 sat. Sasvim dovoljno, tim prije što će sutra biti jako hladno, što se može i izdržati, ali više iz razloga što je to sasvim dovoljno vrijeme da se kaže potrebno.
Biće prisutni mediji, kamere će sve potrebno snimiti i odaslati ogroman signal u svijet. Neprocjenjivo dobro. Osim toga, na taj način bismo osujetili i sve ubačene vandale koji bi nam mogli minirati skup, i nanijeti ogromnu štetu. I nama i poštovanoj upravi Sa-x portala. i na njih moramo misliti, jer im moramo biti beskrajno zahvalni.
Treba javno pročitati naše zahtjeve, i ograničiti skup na neko vrijeme, možda 1 sat. Sasvim dovoljno, tim prije što će sutra biti jako hladno, što se može i izdržati, ali više iz razloga što je to sasvim dovoljno vrijeme da se kaže potrebno.
Biće prisutni mediji, kamere će sve potrebno snimiti i odaslati ogroman signal u svijet. Neprocjenjivo dobro. Osim toga, na taj način bismo osujetili i sve ubačene vandale koji bi nam mogli minirati skup, i nanijeti ogromnu štetu. I nama i poštovanoj upravi Sa-x portala. i na njih moramo misliti, jer im moramo biti beskrajno zahvalni.
- Zox
Saopstenje se moze drasticno promijeniti na televiziji pukim naglasavanjem razlicitih rijeci. A Dnevnik je ucinio SJAJAN posao, MIRNI protesti i PLACENI oglas. Super!
Jedino mi ovo "forumashi" u potpisu malo smeta, nekoj neni bi to moglo zvucati kao gerilci, ali ipak bilo je u datom trenutku mozda najbolje.
Jedino mi ovo "forumashi" u potpisu malo smeta, nekoj neni bi to moglo zvucati kao gerilci, ali ipak bilo je u datom trenutku mozda najbolje.
-
damirm
Ovo sto je sapiens rekao je vrlo vazno. Nece nam ici na ruku ako se oni malo zivahniji pocnu dosadivati. Sat, sat i po i vidimo se u sljedecu subotu!!!homo_sapiens wrote:Ja ipak mislim da bi sutrašnji protestni skup trebali ozvučiti, na kojem bi se javilo nekoliko govornika (bilo je ovdje i ponuda za istup u javnosti), ali, koji bi na samom početku skrenuli pažnju svim prisutnim da se radi o organizaciji mirnog okupljanja i da se apelira na dostojanstvo i bez izazivanja nereda.
-
Vertex_bh
Slazem se, 1 sat je dosta.
Vazno je odrzati kontinuitet, pokusati skupiti sto veci broj ljudi i dati do znanja da ovo nece prestati dok se S.Silajdzic i teta Semiha ne maknu.
Jedini je problem kako napraviti "fajront" ako ne bude razglasa?
Megafon se definitivno nista ne cuje, to se vidjelo u srijedu.
Vazno je odrzati kontinuitet, pokusati skupiti sto veci broj ljudi i dati do znanja da ovo nece prestati dok se S.Silajdzic i teta Semiha ne maknu.
Jedini je problem kako napraviti "fajront" ako ne bude razglasa?
Megafon se definitivno nista ne cuje, to se vidjelo u srijedu.
-
damirm
Napravicemo fajront tako sto cemo vidjeti da je 14h i razici se
. Od sustinske vaznosti je ostati disciplinovan i nakon silnog pistanja postovati dogovor i svako na svoju stranu! Moramo pokazati koliko smo zreli i za.ebani! Trebamo biti krajnje svjesni da je ovo od esencijalne vaznosti za uspjeh ovog i svih onih protesta koji trebaju doci!
- suncica24
Zasto iko mora pricati? Mozemo pustiti "revolucionarne pjesme", bar Duboza, Franky, Zoster, Stuke imaju sta reci...
I zasto niko ne smije procitati zahtjeve? Zar je dotle doslo?
JA jos jednom pnavljam: RAZGLAS!
I zasto niko ne smije procitati zahtjeve? Zar je dotle doslo?
- don vito
FTV-u i HayatuZox wrote:Saopstenje se moze drasticno promijeniti na televiziji pukim naglasavanjem razlicitih rijeci. A Dnevnik je ucinio SJAJAN posao, MIRNI protesti i PLACENI oglas. Super!
Hayat je cak otisao korak dalje i postavio:
NAGRADNO PITANJE: KO CE PLATITI OGLAS?
U nekoj normalnoj zemlji bi, cak i da vlast super obavlja svoj posao, samo ovaj sramotni placeni oglas bio razlog za ostavku cijele kantonalne vlade. Parama gradjana lezihljebovici placaju oglas usmjeren protiv tih istih gradjana!? Bagra je napravila toliko gafova u ovih nekoliko dana da se pitam da li su te greske produkt: a)bezobrazluka b)panike ili c)jednostavno neznanja.
Mene su uspjeli natjerati da sutra dodjem iako nisam bio na prethodna dva protesta.
- suncica24
damirm, to sto cemo se mi razici ne znaci da ce se svi razici! Mogu ostati da prave belaj poslije nas?!damirm wrote:Napravicemo fajront tako sto cemo vidjeti da je 14h i razici se. Od sustinske vaznosti je ostati disciplinovan i nakon silnog pistanja postovati dogovor i svako na svoju stranu! Moramo pokazati koliko smo zreli i za.ebani! Trebamo biti krajnje svjesni da je ovo od esencijalne vaznosti za uspjeh ovog i svih onih protesta koji trebaju doci!
Mislim da se neko mora zahvaliti ljudima sto su dosli i pozvati ih da dodju i 1. Marta, ukoliko vlada Kantona ne pocne raditi svoj posao, ne samo u domenu sigurnosti, vec i u svim ostalim domenima.
I treba najaviti da, ako bude slijedeceg puta nece ostati samo na vladi Kantona, vec idemo i dalje, do Federalne i drzavne vlade, da i njih opametimo.
Last edited by suncica24 on 15/02/2008 20:33, edited 1 time in total.
- Bonnie-Clydova mala
suncica24 wrote:Zasto iko mora pricati? Mozemo pustiti "revolucionarne pjesme", bar Duboza, Franky, Zoster, Stuke imaju sta reci...
I zasto niko ne smije procitati zahtjeve? Zar je dotle doslo?![]()
http://www.youtube.com/watch?v=4B9AKh8BqEo
- stochar
- suncica24
.jolia wrote:nisi prolupala al fixer me opomenuo da cu onda biti pod posmatranjem policije, ne znam, ja mogu pitat momka koji to iznajmljuje, ali ne garantujem nista sigurno, sviju je prpa uhvatila poslije srijede, ko eto nesto ce im bit opremi
Ja stavljam novac ako bude nesto razglasu! Ko jos? Dosta vise straha!!!