Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hakazvaka

#1001 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

dakleN,

Ko je ZA da odemo negdje, recimo nedjelja ?

Moj prijedlog je neke tacke u visini, neka obliznja planina, kretanje ranom zorom :D :D :-)

ako ne to :( onda neka po gradu tura, Dariva, Vrelo Bosne, ne znam...
Rauber

#1002 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Rauber »

Evo ja sam ZA , ako kupim biciklo :D
jos sam u maloj dilemi :-)
hakazvaka

#1003 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

Rauber wrote:Evo ja sam ZA , ako kupim biciklo :D
jos sam u maloj dilemi :-)
kupi ba.
ja sam do ove godine vozao neko kinesko sranje, pa sam na njemu bio od 3 mjeseca ljeta, 1 sve skupa proveo na baciklu.
prije mjesec dana kupio GT, 600 maraka, al sam za ovih 30 dana presao oko 800 kilometara sa njim.. pa ti vidi :D
Rauber

#1004 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Rauber »

Ma jooooj, kontam kupiti ali mi malkice zao para :D opet kontam ako cu kupovati necu da svasta uzimam, mislio uzeti onog aggressora mada opet kontam mozda bolje dodati jos 150-200 km pa uzeti jos bolji :D
A onda me hastra kokuzluka do prvog :D
Nego kojeg ti uze za 600 maraka ? :)
hakazvaka

#1005 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

Rauber wrote:Ma jooooj, kontam kupiti ali mi malkice zao para :D opet kontam ako cu kupovati necu da svasta uzimam, mislio uzeti onog aggressora mada opet kontam mozda bolje dodati jos 150-200 km pa uzeti jos bolji :D
GT Avalanche 3.0 bez diskova
Rauber

#1006 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Rauber »

hakazvaka wrote:
Rauber wrote:Ma jooooj, kontam kupiti ali mi malkice zao para :D opet kontam ako cu kupovati necu da svasta uzimam, mislio uzeti onog aggressora mada opet kontam mozda bolje dodati jos 150-200 km pa uzeti jos bolji :D
GT Avalanche 3.0 bez diskova
Sad sam gledao na njihovoj stranici, dobar :thumbup:
Hajde kad akB kupim, tuspasit cu se, pa se idemo vozati ;)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1007 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Admir_1984 »

hakazvaka wrote:dakleN,

Ko je ZA da odemo negdje, recimo nedjelja ?

Moj prijedlog je neke tacke u visini, neka obliznja planina, kretanje ranom zorom :D :D :-)

ako ne to :( onda neka po gradu tura, Dariva, Vrelo Bosne, ne znam...
Nije ti losha ideja preko Velike Aleje, Stojcevca, Igman i na Hrasnicki stan. Prejaka tura, ali moras imati mal bolje biciklo zbog uspona makadamom na Igman. Ja bi ishao, al mi je biciklo u raspadajucem stanju :(
hakazvaka

#1008 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

mozel iko sutra ?
uopste ?
Rauber

#1009 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Rauber »

mali off
Haka jarane valja li ti to biciklo , zadevero si me pravo i kontam ga sutra otici uzeti :)
Jel' lagan,kakav je uzbrdo, jesi li ga gdje vozio po makadamu... De nafali ga malo pa makar i slag'o , da lakse prezalim pare :)
hakazvaka

#1010 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

Rauber wrote:mali off
Haka jarane valja li ti to biciklo , zadevero si me pravo i kontam ga sutra otici uzeti :)
Jel' lagan,kakav je uzbrdo, jesi li ga gdje vozio po makadamu... De nafali ga malo pa makar i slag'o , da lakse prezalim pare :)
jarane, evo ja ti garantujem da se neces pokajati, valjal tako ? :D

vozio ga uzbrdo tesko, ali je bio kao asfalt, ali ide ko veliki. vozio po makadamu, zapravo 40% sto vozim, gledam da idem po neravnom jer je zabavnije.
do sada ni najmanji kvar. imam ga vec mjesec dana.

u CikloCentar imas garanciju godinu dana na dijelove, i na ram 3 godine, ako se ne varam. sada ih moram posjetiti zbog nultog servisa koji je besplatan (mjesec dana nakon kupovine, rutinska provjera i zatezanje dijelova).

uglavnom, ja sam prezadovoljan, mada ti moje misljenje i ne treba biti previse relevanto jer ga imam vec mjesec dana samo, ali svi ovi profesionalci sa kojim sam pricao, fishtrija, d2 i sl. su mi rekli da ne znaju nikoga ko se razocarao u GT..

sve u svemu, KUPI, i sretno ;) :D :D
Rauber

#1011 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Rauber »

hakazvaka wrote:
Rauber wrote:mali off
jarane, evo ja ti garantujem da se neces pokajati, valjal tako ? :D

vozio ga uzbrdo tesko, ali je bio kao asfalt, ali ide ko veliki. vozio po makadamu, zapravo 40% sto vozim, gledam da idem po neravnom jer je zabavnije.
do sada ni najmanji kvar. imam ga vec mjesec dana.

u CikloCentar imas garanciju godinu dana na dijelove, i na ram 3 godine, ako se ne varam. sada ih moram posjetiti zbog nultog servisa koji je besplatan (mjesec dana nakon kupovine, rutinska provjera i zatezanje dijelova).

uglavnom, ja sam prezadovoljan, mada ti moje misljenje i ne treba biti previse relevanto jer ga imam vec mjesec dana samo, ali svi ovi profesionalci sa kojim sam pricao, fishtrija, d2 i sl. su mi rekli da ne znaju nikoga ko se razocarao u GT..

sve u svemu, KUPI, i sretno ;) :D :D
OK, hvala :)
Otici cu sutra akB pa cu ga pazariti , eto pa se onda cujemo za kakvu rutu da predjemo ;)
hakazvaka

#1012 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

moze! nadam se da si bar ti malo ono zivlji, da idemo negdje visocije :D
jos ako Gog-a nafatamo :-) :-)
Rauber

#1013 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Rauber »

hakazvaka wrote:moze! nadam se da si bar ti malo ono zivlji, da idemo negdje visocije :D
Jasta nego zivlji :) samo dok se malo uhodam, dok se naviknem na sjediste :)
Ne znam jesi li bio na Bukoviku, tamo vrijedi otici samo dionica je za krepat :)
hakazvaka

#1014 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

Rauber wrote:
hakazvaka wrote:moze! nadam se da si bar ti malo ono zivlji, da idemo negdje visocije :D
Ne znam jesi li bio na Bukoviku, tamo vrijedi otici samo dionica je za krepat :)
ma kakvi ba, neam skim nidje van ovog ravnog. maximum sto sam isao gore iznad darive, al je i gore zajebano
munevera44

#1015 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by munevera44 »

Nedjelja u 11h ispred RTV doma ko želi neka dodje.... a može nam se i usput pridružiti..... pa se dogovorimo za turu........idemo prema Vrelu Bosne pa prema Stoičevcu.........pa se opet dogovorimo.........

Ako bude padala kiša podrazumijeva se da otkazujemo vožnju.
Rauber

#1016 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Rauber »

babyline wrote:
Rauber wrote:
evo hocu i ja vozit tj, krepat do bukovika :)
Moze svega mi :), samo da kupim biciklo :-D , zovem 100% :)
hakazvaka

#1017 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

Rauber wrote:
babyline wrote:
Rauber wrote: Jasta nego zivlji :) samo dok se malo uhodam, dok se naviknem na sjediste :)
evo hocu i ja vozit tj, krepat do bukovika :)
Moze svega mi :), samo da kupim biciklo :-D , zovem 100% :)
idemo onda gore, kad nabavis bajk ! :D
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1018 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by dr.gog »

Jimm

#1019 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Jimm »

Pozdrav...

Vidim da dajete razlicite rute za bicikliranje po Sarajevu...(sto cu imati u vidu :) ), zanima me kakva je cesta od Sarajeva do Mostara za proci s biciklom?? Nisam nikad bio zapravo ni u tom dijelu bosne, ali frend i ja namjeravamo to proci uskoro..jeli veliko brdo, koliko vremenski otprilie..svaka info dobro dosla.
i da, ako ima zainteresiranih da nam se pridruze, dobrodosli su :D
saga

#1020 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by saga »

is, fina cesta za zaginuti... ja tuda vala ne bih smjela (kad kazem 'tuda', mislim na jedini put koji ja znam i kojim prolazim... ono konjic-jablanica ha hu :D)

a ja kupih prije 7 dana zvooonce za bicikl... i tokom svake voznje mi zatreba 15 puta, al nikad ne pozvonih :sad:
ne znam se ja koristit onim... mislim, znam pozvonit, al nikad kad zatreba :D
bez_ideje

#1021 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bez_ideje »

:lol: :lol: :lol: takodje.....pored zvonceta zivog ja vristim "sklanjaj seeeeeeee" :oops:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1022 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by dr.gog »

Zato ostavljaš guvernalom otiske po ljudima :D :D :lol: :lol:
hakazvaka

#1023 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

bez_ideje wrote::lol: :lol: :lol: takodje.....pored zvonceta zivog ja vristim "sklanjaj seeeeeeee" :oops:
moje taktike su tipa "ja nemam kocnica pa vi sad vidite"
radi provjereno ;)

btw, na jebenom vilsu je neki debil udario sa strane u mene bajkom, i srusio me na stranu gdje masinica stoji, tako da mi je slomio neki komad aluminija. Hajd i nekako, 15 maraka, ali kada sam otisao u CC i kad mi rece onaj da ne drze to na lageru nego narucuju iz EU !? !?
tako da sada cekam srijedu sljedece sedmice da komadic aluminija stigne do CC-a :x :x :x
pa da je biciklo to neko od 200-300 maraka, pa hajd i nekako da me driblaju ko debila.. al :roll:
bez_ideje

#1024 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bez_ideje »

Meni je Visonovo u nekom "udarnom"terminu igra nerava ,ruke na kocnicama i samo gledam kad ce djete kakvo izletit,kad dodjem dole u onaj dio kod trece gimnazije (manje prometan) ....odahnem ko da sam planinu prepedalala :-)
travar

#1025 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by travar »

Ma djecu samo napenališ na nogu, onako sa pedale :D
Taman uFatim neki ritam pedalanja a ono jal djete jal grupica "šetača" se proširila cijelom širinom ceste :x
Sjetih se sad onih čika što sa konja šćapom udaraju loptu :D, trebalo bi ono nabaviti :D

Image
Post Reply