Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Uglavnom, prva 2-3 mjeseca nećeš fakat imati gdje sjesti, na rimskom pravu sam redovno sjedio ili s profesorom za katedrom (najbolja solucija da se šutaš nogom u dupe od sreće), ili na prozoru (dobro bude jer ima zraka) ili na podu (budeš prljav k'o pas poslije derneka ali makar ti cirkulacija radi).
Diskriminacije nema, ja sam redovno stavljao Čelikov grb na Power Point prezentacije i osim par rečenica gunđanja nije bilo problema. Uostalom, većina profesora ionako koristi Ze-Do kanton kada želi nešto pojasniti, Nećko pogotovo: "Vidiš Boga ti, kako ovaj Indijac uništava u Zenici, bitno je da su ovi na vlasti uzeli pare da šute."
Eborg wrote:
ili na prozoru (dobro bude jer ima zraka)
Jest...do prvog zvona. I onda komotno mozes reci adio zraku jer valjaju krkani i krkanke da zapale u kabinetu, ne pitajuci smetal kome.
predobro!
znaci ugodno,mirisljavo i nema guzve..
Aham. Samo u BiH. Ja bih turistima maksuz nudila obilazak faxa i predavanja da vide sta je civilizovan svijet.
Naravno opet ti je nekako najlakse dok su pauze izmedju predavanja ostati u kabinetu, jer ti treba jedno 5 minuta da izadjes kad svi nahrle, a onda kad izadjes skontas da je situacija deset puta gora po pitanju mirisljavosti.
A u wc ako ne moras ne zalazi, tu je tek veselo.
I definitivno najjace je kada pred kabinetom ispit ceka 100njak studenata i u tom krklanjcu neko zapali, narocito ako je ljeto, ihhhh to moras iskusitit da znas o cemu pricam.
ladyblue18 wrote:Aham. Samo u BiH. Ja bih turistima maksuz nudila obilazak faxa i predavanja da vide sta je civilizovan svijet.
Naravno opet ti je nekako najlakse dok su pauze izmedju predavanja ostati u kabinetu, jer ti treba jedno 5 minuta da izadjes kad svi nahrle, a onda kad izadjes skontas da je situacija deset puta gora po pitanju mirisljavosti.
A u wc ako ne moras ne zalazi, tu je tek veselo.
I definitivno najjace je kada pred kabinetom ispit ceka 100njak studenata i u tom krklanjcu neko zapali, narocito ako je ljeto, ihhhh to moras iskusitit da znas o cemu pricam.
Moja sjećanja na prvu godinu su da sam vječno na fakultetu bio pospan, gladan i smrdio na cigare. Moraš ujutro ustati u 6 da se dočepaš radijatora, sendviči iz kantine su kao dabrov izmet a oblaci dima svakodnevni dekor.
Eborg wrote:Što bi profesor sociologije i metodologije prof. dr. Ivo Tomić rekao: "Napravimo pauzu da osvježimo pluća."
Bilo mi je simpatično dok nisam skontao da ih on osvježava Marlborom.
ah Tomic i njegove price o stoci i stadu ovaca tj. nama.
Ja sam dolazila na pocetku na predavanja, dok nisam skontala da svaki put sa predavanja odem istaumirana, a sjedila sam u prva 2,3 reda i nikada ga nista nisam cula...onda sam batalila to.
A ja sam uvijek mislila da preuvelicavaju kada kazu moras u 6 ustati da uhvatis mjesto, kad jok.
ma ja sam evo haman ocistio semestar, a kazem eto, od novembra sam na predavanjima bio 2-3 puta... nabavi literaturu, i ne moras ni ici ako ti se ne biva u dimu i na tvrdom
Lakat Jebić wrote:ma ja sam evo haman ocistio semestar, a kazem eto, od novembra sam na predavanjima bio 2-3 puta... nabavi literaturu, i ne moras ni ici ako ti se ne biva u dimu i na tvrdom
Lakat Jebić wrote:ma ja sam evo haman ocistio semestar, a kazem eto, od novembra sam na predavanjima bio 2-3 puta... nabavi literaturu, i ne moras ni ici ako ti se ne biva u dimu i na tvrdom
Sto se tice potpisa, potpisi ti trebaju samo ako si redovna tj. samofinansirajuca. I potpise dobijas na osnovu prisustva na vjezbama, ne smijes imati vise od 3 minusa tj. izostanka.
A najpametniji savjet koji su meni dali je da na predavanjima nista apsolutno neces nauciti, nego fino knjige i kuci uci.
90% profesora samo cita iz knjige sta pise, i prica ono sto je u knjizi.
Jedino idi na rim. Shvatices i sama kada krene fax, da nema potrebe da ides na predavanja, a neces ni imati vremena.
ladyblue18 wrote:Sto se tice potpisa, potpisi ti trebaju samo ako si redovna tj. samofinansirajuca. I potpise dobijas na osnovu prisustva na vjezbama, ne smijes imati vise od 3 minusa tj. izostanka.
A najpametniji savjet koji su meni dali je da na predavanjima nista apsolutno neces nauciti, nego fino knjige i kuci uci.
Jedino idi na rim. Shvatices i sama kada krene fax, da nema potrebe da ides na predavanja, a neces ni imati vremena.
ovo ti je zvanicno... a kad dodje vakat da se daju potpisi, vjeruj mi da niko ne gleda nikakav spisak, nit kome pada napamet u onoj frtutmi i guzvi gledat jesil ti dolazio ili nisi
poznanica moje poznanice (sto odmah daje manji kredibilitet prici, al nema veze ) je od jednog profesor (Z.L.) dobila potpis u tramvaju
ladyblue18 wrote:Sto se tice potpisa, potpisi ti trebaju samo ako si redovna tj. samofinansirajuca. I potpise dobijas na osnovu prisustva na vjezbama, ne smijes imati vise od 3 minusa tj. izostanka.
vrlodobra sam sam sve do sad bila..tak da ocekujem da cu biti redovna samofinansirajuca..
sve mi frka da se necu snac :S
Lakat Jebić wrote:
poznanica moje poznanice (sto odmah daje manji kredibilitet prici, al nema veze ) je od jednog profesor (Z.L.) dobila potpis u tramvaju
Samosvoja nemoj onda zaboraviti da na upisu zaokruzis da zelis biti samofinansirajuca, jer tona raje stavi da zeli bit redovna pa ih stave u vanredne.
A vala ako ces savjet vise se isplati bit vanredan.
Placas 200 maraka manje godinu, ne ganjas potpise, imas ista prava kao i ostali, samo sto kod nekih profesora ne mozes mozda seminarski raditi.
Djokej wrote:Ivo Tomić je petkom u kafani na Marin-dvoru koja se zove "Opera" (20 m ispod Jagode- ljubitelji pića će znati). Strašan profesor, izuzetno pametan..
I ja sam ga vidio jednom tu, ja ulicom kad on tup ispred mene, malo je falilo da se zabijem u njega: "Ammm, dobro veče profesore!"