Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Lakat Jebić

#1001 Re: Pravni fakultet

Post by Lakat Jebić »

samosvoja wrote:ee kako me utjesi... :D
:lol:

de mi reci prave li diskriminaciju..ono ako nisi iz sarajeva..?
sta jos trebam znati?
8-)
neam pojma, nije mi se niko zalio, al eto pitaj nekog ko studira ovdje a nije iz sa

p.s. vidi presao sam 1000 postova... kako mi je to promaklo :run: :D
Eborg

#1002 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

@samosvoja: Ja bih da ostanem aMoniman. :D

Uglavnom, prva 2-3 mjeseca nećeš fakat imati gdje sjesti, na rimskom pravu sam redovno sjedio ili s profesorom za katedrom (najbolja solucija da se šutaš nogom u dupe od sreće), ili na prozoru (dobro bude jer ima zraka) ili na podu (budeš prljav k'o pas poslije derneka ali makar ti cirkulacija radi). :D

Diskriminacije nema, ja sam redovno stavljao Čelikov grb na Power Point prezentacije i osim par rečenica gunđanja nije bilo problema. :D Uostalom, većina profesora ionako koristi Ze-Do kanton kada želi nešto pojasniti, Nećko pogotovo: "Vidiš Boga ti, kako ovaj Indijac uništava u Zenici, bitno je da su ovi na vlasti uzeli pare da šute." :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1003 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Eborg wrote: ili na prozoru (dobro bude jer ima zraka)
Jest...do prvog zvona. I onda komotno mozes reci adio zraku jer valjaju krkani i krkanke da zapale u kabinetu, ne pitajuci smetal kome. 8-) :oops:
samosvoja

#1004 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

Lakat Jebić wrote:
samosvoja wrote:ee kako me utjesi... :D
:lol:

de mi reci prave li diskriminaciju..ono ako nisi iz sarajeva..?
sta jos trebam znati?
8-)
neam pojma, nije mi se niko zalio, al eto pitaj nekog ko studira ovdje a nije iz sa

p.s. vidi presao sam 1000 postova... kako mi je to promaklo :run: :D
ee sve cestitke na preko 1000 tvojih postova :lol: :lol:
:run:
samosvoja

#1005 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

ladyblue18 wrote:
Jest...do prvog zvona. I onda komotno mozes reci adio zraku jer valjaju krkani i krkanke da zapale u kabinetu, ne pitajuci smetal kome. 8-) :oops:
predobro!
znaci ugodno,mirisljavo i nema guzve.. :lol: :lol:
:D
ladyblue18

#1006 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

samosvoja wrote:
ladyblue18 wrote:
predobro!
znaci ugodno,mirisljavo i nema guzve.. :lol: :lol:
:D
Aham. :D Samo u BiH. :D Ja bih turistima maksuz nudila obilazak faxa i predavanja da vide sta je civilizovan svijet. :D
Naravno opet ti je nekako najlakse dok su pauze izmedju predavanja ostati u kabinetu, jer ti treba jedno 5 minuta da izadjes kad svi nahrle, a onda kad izadjes skontas da je situacija deset puta gora po pitanju mirisljavosti. :D
A u wc ako ne moras ne zalazi, tu je tek veselo. :D

I definitivno najjace je kada pred kabinetom ispit ceka 100njak studenata i u tom krklanjcu neko zapali, narocito ako je ljeto, ihhhh to moras iskusitit da znas o cemu pricam. :run: :lol:
Eborg

#1007 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Što bi profesor sociologije i metodologije prof. dr. Ivo Tomić rekao: "Napravimo pauzu da osvježimo pluća."

Bilo mi je simpatično dok nisam skontao da ih on osvježava Marlborom. :D
Eborg

#1008 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

ladyblue18 wrote:Aham. :D Samo u BiH. :D Ja bih turistima maksuz nudila obilazak faxa i predavanja da vide sta je civilizovan svijet. :D
Naravno opet ti je nekako najlakse dok su pauze izmedju predavanja ostati u kabinetu, jer ti treba jedno 5 minuta da izadjes kad svi nahrle, a onda kad izadjes skontas da je situacija deset puta gora po pitanju mirisljavosti. :D
A u wc ako ne moras ne zalazi, tu je tek veselo. :D

I definitivno najjace je kada pred kabinetom ispit ceka 100njak studenata i u tom krklanjcu neko zapali, narocito ako je ljeto, ihhhh to moras iskusitit da znas o cemu pricam. :run: :lol:
Moja sjećanja na prvu godinu su da sam vječno na fakultetu bio pospan, gladan i smrdio na cigare. Moraš ujutro ustati u 6 da se dočepaš radijatora, sendviči iz kantine su kao dabrov izmet a oblaci dima svakodnevni dekor. :D
ladyblue18

#1009 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Eborg wrote:Što bi profesor sociologije i metodologije prof. dr. Ivo Tomić rekao: "Napravimo pauzu da osvježimo pluća."

Bilo mi je simpatično dok nisam skontao da ih on osvježava Marlborom. :D
:lol: :lol: :lol: ah Tomic i njegove price o stoci i stadu ovaca tj. nama. :D
Ja sam dolazila na pocetku na predavanja, dok nisam skontala da svaki put sa predavanja odem istaumirana, a sjedila sam u prva 2,3 reda i nikada ga nista nisam cula...onda sam batalila to. :D

A ja sam uvijek mislila da preuvelicavaju kada kazu moras u 6 ustati da uhvatis mjesto, kad jok. :-) :D
Lakat Jebić

#1010 Re: Pravni fakultet

Post by Lakat Jebić »

ma ja sam evo haman ocistio semestar, a kazem eto, od novembra sam na predavanjima bio 2-3 puta... nabavi literaturu, i ne moras ni ici ako ti se ne biva u dimu i na tvrdom :D
samosvoja

#1011 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

Lakat Jebić wrote:ma ja sam evo haman ocistio semestar, a kazem eto, od novembra sam na predavanjima bio 2-3 puta... nabavi literaturu, i ne moras ni ici ako ti se ne biva u dimu i na tvrdom :D

a potpisi ?
:o :-)
Lakat Jebić

#1012 Re: Pravni fakultet

Post by Lakat Jebić »

samosvoja wrote:
Lakat Jebić wrote:ma ja sam evo haman ocistio semestar, a kazem eto, od novembra sam na predavanjima bio 2-3 puta... nabavi literaturu, i ne moras ni ici ako ti se ne biva u dimu i na tvrdom :D

a potpisi ?
:lol: :lol: :lol: sve ce ti se samo kazat kad dodjes :D
samosvoja

#1013 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

Lakat Jebić wrote:
samosvoja wrote:

a potpisi ?
:lol: :lol: :lol: sve ce ti se samo kazat kad dodjes :D
ahaaaaa :lol: :mrgreen:
ladyblue18

#1014 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Sto se tice potpisa, potpisi ti trebaju samo ako si redovna tj. samofinansirajuca. I potpise dobijas na osnovu prisustva na vjezbama, ne smijes imati vise od 3 minusa tj. izostanka.

A najpametniji savjet koji su meni dali je da na predavanjima nista apsolutno neces nauciti, nego fino knjige i kuci uci. :D
90% profesora samo cita iz knjige sta pise, i prica ono sto je u knjizi.
Jedino idi na rim. Shvatices i sama kada krene fax, da nema potrebe da ides na predavanja, a neces ni imati vremena. :D :-)
Lakat Jebić

#1015 Re: Pravni fakultet

Post by Lakat Jebić »

ladyblue18 wrote:Sto se tice potpisa, potpisi ti trebaju samo ako si redovna tj. samofinansirajuca. I potpise dobijas na osnovu prisustva na vjezbama, ne smijes imati vise od 3 minusa tj. izostanka.

A najpametniji savjet koji su meni dali je da na predavanjima nista apsolutno neces nauciti, nego fino knjige i kuci uci. :D
Jedino idi na rim. Shvatices i sama kada krene fax, da nema potrebe da ides na predavanja, a neces ni imati vremena. :D :-)
ovo ti je zvanicno... a kad dodje vakat da se daju potpisi, vjeruj mi da niko ne gleda nikakav spisak, nit kome pada napamet u onoj frtutmi i guzvi gledat jesil ti dolazio ili nisi :D

poznanica moje poznanice (sto odmah daje manji kredibilitet prici, al nema veze :D ) je od jednog profesor (Z.L.) dobila potpis u tramvaju :-) :-)
samosvoja

#1016 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

ladyblue18 wrote:Sto se tice potpisa, potpisi ti trebaju samo ako si redovna tj. samofinansirajuca. I potpise dobijas na osnovu prisustva na vjezbama, ne smijes imati vise od 3 minusa tj. izostanka.

vrlodobra sam sam sve do sad bila..tak da ocekujem da cu biti redovna samofinansirajuca..
sve mi frka da se necu snac :S
ladyblue18

#1017 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Lakat Jebić wrote:
poznanica moje poznanice (sto odmah daje manji kredibilitet prici, al nema veze :D ) je od jednog profesor (Z.L.) dobila potpis u tramvaju :-) :-)
:shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Samosvoja nemoj onda zaboraviti da na upisu zaokruzis da zelis biti samofinansirajuca, jer tona raje stavi da zeli bit redovna pa ih stave u vanredne.
A vala ako ces savjet vise se isplati bit vanredan. :D
Placas 200 maraka manje godinu, ne ganjas potpise, imas ista prava kao i ostali, samo sto kod nekih profesora ne mozes mozda seminarski raditi.
JThomas

#1018 Re: Pravni fakultet

Post by JThomas »

tomić je nevjerovatan erudita i generalno prepametan čovjek. to je tragedija što ga je alkohol skroz uništio.
samosvoja

#1019 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

ma kakvi..necu vanredno.. :D

sad ce upis jos malo..vrijeme ce brzo proletiti :D
huh jedva cekam :D
Lakat Jebić

#1020 Re: Pravni fakultet

Post by Lakat Jebić »

JThomas wrote:tomić je nevjerovatan erudita i generalno prepametan čovjek. to je tragedija što ga je alkohol skroz uništio.
vjerovatno jedan od najboljih profesora na fakultetu, al jbg, ne moze funkcionisat bez odredjenog promila loze u sebi
Eborg

#1021 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Meni je bio mrzak zbog tog alkoholnog stava i nervoze ali da je situacija drugačija itekako bih volio sjesti na kahvu s njim i oplesti priču. :)
Djokej

#1022 Re: Pravni fakultet

Post by Djokej »

Ivo Tomić je petkom u kafani na Marin-dvoru koja se zove "Opera" (20 m ispod Jagode- ljubitelji pića će znati). Strašan profesor, izuzetno pametan..
Eborg

#1023 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Djokej wrote:Ivo Tomić je petkom u kafani na Marin-dvoru koja se zove "Opera" (20 m ispod Jagode- ljubitelji pića će znati). Strašan profesor, izuzetno pametan..
I ja sam ga vidio jednom tu, ja ulicom kad on tup ispred mene, malo je falilo da se zabijem u njega: "Ammm, dobro veče profesore!" :D
JThomas

#1024 Re: Pravni fakultet

Post by JThomas »

stalno je tamo na marindvoru.

komedija je kad prelazi ulicu od opere prema tramvajskoj...
elSaik

#1025 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

De ti ostavi link za facebook profil, pokazat ću ti ja fakultet. Ili možda ne.
Post Reply