PROTESTI, 08.03.2008. god. u 13h

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

oni koji potpišu ovo za smjenu
jel moraju biti iz kantona???
Šapat

Post by Šapat »

Ne moraju!!!!

Ovo nije stvar smo KS-a.

A i meni je dizajn za blog OK. Jednostavno i pregledno.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Šapat wrote:Stanite ba malo!

Ribice, pa prijevremeni izbori i JESU konacni cilj svega, ali mora se ici korak po korak. Mora se ostatku zemlje pokazati da je nesto moguce, a to su ove dvije ostavke. Mora se pokazati da se NESTO MOZE. Na jednom mjestu, malom, a u ovom skucaju je to Sarajevo.

Ti smatras da ovo nema efekta, ovi protesti mislim, ovakvi kakvi su, a ja ti kazem da imaju. Pa pogledaj samo koja je panika kod Semihe. Na zadnjih par javnih istupa, na tv, toliko se sama sa sobom zakomplikovala i toliko je neuloza izvalila da su se ljudi poceli valjat od sege. A sve to je posljedica pritiska koji su prouzrokovali ovi protesti.

Pogledaj Silajdzica, premijera. VIdis li ga igdje? Pa i ne mozes ga vidjeti jer se nije pojavio nigdje vec danima. Sklonjen, sakrio se, suti, a sve je to planski uradjeno. Dakle, opet je i to iznudjeno ovim protestima.

Bice rezultata Ribice, samo polako. I ja sam kao i ti, najradje bih poskid'o glave i rijesio sve, ali...ne ide tako. Ponekad i ide, naravno, ali nece valjati ako dodjemo do toga da ih zubima iscupamo iz fotelja. Nece valjati jer cemo tada imati narod protiv naroda...

A mozda...i necemo...mozda treba i to proati, u neka doba,a?

Rekao sam da se više neću javljati, ali evo pljunuću sebi u obraz. Zar cilj protesta nije bilo poboljšanje bezbjednosne situacije u gradu, vraćanje ovlaštenja policiji, kontrola rada tužilaštava i sudova i šta sve ne. Koristite tragedije koje su se desile za skupljanje političkih poena, samo interesuje me u čije ime..Onih 10.000 građana na prve proteste je izašlo zbog straha za vlastiti život, a ne zbog vanrednih izbora..

Imali smo jedinstvenu šansu da život u našem gradu učinimo sigurnijim i ljepšim..Ovako, droga će se i dalje prodavati za nekoliko KM, razbojnici će otimati mobitele i tašne, bosti one koji im se pokušaju suprostaviti..Trebalo je protestovati zbog toga, a ne zbog vanrednih izbora..

Žalosno će biti ako opet neka tragedija izvede narod na ulice..

Mislim da smo šansu prokockali..
:(
suncandan

Post by suncandan »

SVAKI POCETAK JE TEZAK!
BICE DOBRO!

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
valterbranisarajevo

Početak je bio težak i na njemu je bilo prisutno 10.000 ljudi, a sada?

Problem je što neki koji ovdje vuku konce imaju isti interes kao i ovi lopovi protiv kojih se bore – hoće fotelje i vlast. Koriste tragedije koje su nas snašle za kupljenje jeftinih političkih poena. Izbori su u oktobru, pa bujrum. Pustite građane da se pokušaju izboriti za miran i siguran život u svom gradu, nemojte se kriti iza njihovih leđa i govoriti da ovo organizuju građani Sarajeva..I ja sam građanin Sarajeva i ne sviđa mi se u šta se ovo pretvorilo..Ko vam je dao mandat da danas ukinete proteste u 13 sati. Da nisu možda građani?

Da me neko ne bi pogrešno shvatio, siguran sam da većina ljudi koji se javljaju na ove teme iskreno žele miran i siguran život, ali su se, na žalost među njih uvukli sitnošićardžije i politikanti...
sniPod

Post by sniPod »

Evo da se ne peglamo, ispod je html code koji treba samo copy i paste u blogger, idete na IZGLED--->Izmjeni HTML code---> i samo paste ovaj code sto sam upload-ovao na rapidshare. Ako budete imali problema sa postavljanjem samo mi javite na PM. pozz...

http://rapidshare.com/files/98059499/index.html
J.B.Tito

Post by J.B.Tito »

valterbranisarajevo wrote:

Ribice, pa prijevremeni izbori i JESU konacni cilj svega, ali mora se ici korak po korak. Mora se ostatku zemlje pokazati da je nesto moguce, a to su ove dvije ostavke. Mora se pokazati da se NESTO MOZE. Na jednom mjestu, malom, a u ovom skucaju je to Sarajevo.

Ti smatras da ovo nema efekta, ovi protesti mislim, ovakvi kakvi su, a ja ti kazem da imaju. Pa pogledaj samo koja je panika kod Semihe. Na zadnjih par javnih istupa, na tv, toliko se sama sa sobom zakomplikovala i toliko je neuloza izvalila da su se ljudi poceli valjat od sege. A sve to je posljedica pritiska koji su prouzrokovali ovi protesti.

Pogledaj Silajdzica, premijera. VIdis li ga igdje? Pa i ne mozes ga vidjeti jer se nije pojavio nigdje vec danima. Sklonjen, sakrio se, suti, a sve je to planski uradjeno. Dakle, opet je i to iznudjeno ovim protestima.

Bice rezultata Ribice, samo polako. I ja sam kao i ti, najradje bih poskid'o glave i rijesio sve, ali...ne ide tako. Ponekad i ide, naravno, ali nece valjati ako dodjemo do toga da ih zubima iscupamo iz fotelja. Nece valjati jer cemo tada imati narod protiv naroda...

Rekao sam da se više neću javljati, ali evo pljunuću sebi u obraz.Zar cilj protesta nije bilo poboljšanje bezbjednosne situacije u gradu, vraćanje ovlaštenja policiji, kontrola rada tužilaštava i sudova i šta sve ne. Koristite tragedije koje su se desile za skupljanje političkih poena, samo interesuje me u čije ime..Onih 10.000 građana na prve proteste je izašlo zbog straha za vlastiti život, a ne zbog vanrednih izbora..

Imali smo jedinstvenu šansu da život u našem gradu učinimo sigurnijim i ljepšim..Ovako, droga će se i dalje prodavati za nekoliko KM, razbojnici će otimati mobitele i tašne, bosti one koji im se pokušaju suprostaviti..Trebalo je protestovati zbog toga, a ne zbog vanrednih izbora..

Jako mi je zao da ovako pises, i to TI, Valtere, koji si ovo i zatalasao.
Sansu jos uvijek imamo, ali ako TI mislis da se guraju neciji ciljevi, onda mi nije cudno kad drugi koji pojma nemaju tako pricaju.
Jos davno sam pitao gdje si, zasto se vise ne javljas, i ne mogu se nacuditi tvom postu.
Ako je šapat napisao da hoce prijevremene izbore, da li mislis da to znaci da je svaciji cilj prijevremeni izbori.
Moj cilj se podudara sa tvojim, ali "tiha voda brijeg roni", polako, danas sam se naslusao mnogih drugih prijedloga i slazem se da treba prosiriti "paletu".
Molim te, hajde se ukljuci i jos vise te molim da izbijes to misljenje iz glave da neko "igra" za neku politiku, pojedinca, grupu.
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

valterbranisarajevo wrote:

Rekao sam da se više neću javljati, ali evo pljunuću sebi u obraz. Zar cilj protesta nije bilo poboljšanje bezbjednosne situacije u gradu, vraćanje ovlaštenja policiji, kontrola rada tužilaštava i sudova i šta sve ne. Koristite tragedije koje su se desile za skupljanje političkih poena, samo interesuje me u čije ime..Onih 10.000 građana na prve proteste je izašlo zbog straha za vlastiti život, a ne zbog vanrednih izbora..

oprosti valtere, ti kao da nisi bio u sarajevu ovih sedmica, a dobro znas da postoje izriciti zahtjevi, koji u prvom dijelu imaju smjene, a u drugom sve ono sto ti sada spominjes.

i lako se danas praviti pametan i po fb kritizirati sve ono sto je ucinjeno i u cemu si ti osobno ucetvovao i to u velikoj mjeri, pa si se kasnije poput malog djeteta naljutio sto ti je neko zakljucao (a privremeno) temu, i napustio sve nas.

ne pljuje niko do sada postignuto, a postignuto jest. a pisanje peticije je i jedan od nacina protestiranja, valjda i sam to znas. a o mandatu - a gdje si ti danas u organiziranju i osmisljavanju protesta? na fb ? divno to tamo radis.
Šapat

Post by Šapat »

Stani malo Valter. Pogresno ti je tumacenje, i to totalno.

Mozda sam se ja pogresno izrazio sa onim sto si boldirao. Nisam mislio bukvalno na prijevremene izbore (mada to niamlo ne bi bilo lose), nego na to da se ovdje podhitno treba promijeniti puno toga kako bi se doslo na bolju situaciju. Da se razumijemo, smjenom premijera KS-a se mijenja i njegova vlada, zar ne?

Jel' ti stvarno mislis da se nesto moze mijenjati samo u Sarajevu i da ta promjena ostane "ekskluziva" za Sarajevo, a da ostatak zemlje, odnosno ostali kantoni ostanu na istom? Tesko...

Imamo lokalne izbore u Septembru...i iskreno - zivo me zanima kako ce narod glasati.

Ja licno nisam glasao od '98, iskreno, ali sada definitivno HOCU, i isto tako znam ko NECE dobiti moja glas - ni jedna stranka, kao ni ljudi iz tih stranaka, koja je bila u bilo kakvom kontekstu vlasti u ratu.
Sto se mene tice, lopovi, izdajnici i poltroni koji su nas vodili u rat, a sada nas vode i u "miru" za mene vise jednostavno ne postoje. A koliko cujem od ljudi s kojima komuniciram, a ima ih sigurno 2-3 stotine, svi dijelimo isto misljenje. I pretpostavljam da je i u sirem krugu ljudi ovako.
Asana

Post by Asana »

valterbranisarajevo wrote: Zar cilj protesta nije bilo poboljšanje bezbjednosne situacije u gradu, vraćanje ovlaštenja policiji, kontrola rada tužilaštava i sudova i šta sve ne. Koristite tragedije koje su se desile za skupljanje političkih poena, samo interesuje me u čije ime..Onih 10.000 građana na prve proteste je izašlo zbog straha za vlastiti život, a ne zbog vanrednih izbora..
Imali smo jedinstvenu šansu da život u našem gradu učinimo sigurnijim i ljepšim.. Ovako, droga će se i dalje prodavati za nekoliko KM, razbojnici će otimati mobitele i tašne, bosti one koji im se pokušaju suprostaviti..Trebalo je protestovati zbog toga, a ne zbog vanrednih izbora..
Protesti su se desili ne samo zbog zahtjeva za poboljsanje bezbjednosne situacije u gradu, nego i zbog trazenja odgovornosti za to.
Kako si ti to mislio uciniti zivot u gradu sigurnijim i lljepsim, pa je ta mogucnost propala ovakvim razvojem situacije? :?

Vanredni izbori nisu bili ni uzrok ni povod pocetku protesta, ali ukoliko ne dodje do smjene odgovornih ili do ostavki, onda preostaje jedino taj, "institucionalizirani" nacin, na koji nas same vladajuce stranke stalno upucuju.
Dakle oni nisu nikad bili cilj, ali pojavljuju se kao moguce legitimno sredstvo, ukoliko do ostavki, i pred svega, ne dodje.

Tako barem ja vidim razvoj situacije, a pratim ovaj forum jednako kao ti - ili sudeci po ovom tvom komentaru, ipak nesto pazljivije...
valterbranisarajevo

Gdje su nestali zahtjevi za vraćanje ovlasti policiji, za kontrolu rada sudova i tužilaštava.Ko je i zbog čega odgodio današnje proteste, iako su najavljeni na protestima 1.3, a tako se zove i ova tema..?

Samo građani koji mirno i dostojanstveno protestvuju na ulicama i ne daju pvod da na njima niko primjeni silu (uvažavajući specifičnosti Sarajeva da većina građana umire od straha kada čuje zvuk petarde) uvlače strah u kosti vlastima i tjeraju ih da rade svoj posao. Protestant snješko bijelić i ispijanje čaja pred katedralom je samo igrarija...

Narod želi da se u njegovom gradu ne nalazi ovo, kada osjete da ima šanse da se to riješioni će doći da podrže...

Hapšenjem dilera potvrđene sumnje policije

U Sarajevu postoji ilegalna laboratorija droge

Policija Druge sarajevske PU u subotu je uhapsila njima poznatog dilera Almira Zelihića Zelu iz Sarajeva, i kod njega pronašla spid, hašiš, marihuanu, ekstazi i materiju za miksanje sa spidom.
Zelihić je, kako doznajemo, primijećen i zaustavljen sasvim slučajno, u Ulici Nedima Filipovića, a u njegovom autu pronađena je PVC kesa sa materijom za koju je policija posumnjala da je sirovi spid.
Radilo se o gnjecavoj, još ne izmiksanoj materiji. Odmah je pretresen njegov stan u Ulici Nedima Filipovića, i tu je pronađeno 450 grama spida, dvije kese mlijeka u prahu i drugih supstanci pogodnim za miksanje sa spidom, 209 tableta ekstazija, ploča od 120 grama hašiša, osam paketića marihuane, tri paketića spida, tri mobitela i izvjesna količina novca koja potiče od preprodaje droge.
“Našli smo pravi mini market droga. Interesantno je da je spid u kesi još bio gnjecav što ukazuje da je tek proizveden u nekoj laboratoriji u Sarajevu“, saznajemo od izvora u sarajevskoj policiji.
Spid se može proizvesti u većoj šerpi, jedino je pitanje kako je proizvođač došao do amfetamina, koji su na listi prekursora i teško ih je nabaviti. Postoje priče da se u BiH nalaze laboratorije za proizvodnju spida smještene na kamionima. Zbog činjenice da tek proizvedena smjesa ima jak i neugodan miris, dileri kamion na kojem se nalazi laboratorija parkiraju na pustom mjestu. Nakon što proizvedu drogu, miksaju je sa raznim supstancama da bi se ublažio smrad.
Da u gradu postoji najmanje jedna ilegalna laboratorija ukazuju i niske cijene tableta ekstazija i spida. Navodno je ulična vrijednost droge sa 10 pala na dvije marke za koju svotu se dobiva droga loše kvalitete.

Oslobođenje

Ja znam da ću ostati usamljen u svojim stavovima, i nisam želio da se na ovakav način oprostim od foruma, ali stvarno sam dobronamjerno želio da dam svoje mišljenje. Nisam se javljao na forum, ali sam našao način da dam neke prijedloge za efikasniju organizaciju protesta. Ni jedan od mojih prijedloga nije usvojen ni djelimično. Tada sam shvatio da scenaristi ne dopuštaju promjene scenarija...

Sada opet odoh u ilegalu...
:zzzz:
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Odlaskom u ilegalu se ne pomaže narodu. Izadji i bori se !
J.B.Tito

Post by J.B.Tito »

valterbranisarajevo wrote: Ja znam da ću ostati usamljen u svojim stavovima, i nisam želio da se na ovakav način oprostim od foruma, ali stvarno sam dobronamjerno želio da dam svoje mišljenje. Nisam se javljao na forum, ali sam našao način da dam neke prijedloge za efikasniju organizaciju protesta. Ni jedan od mojih prijedloga nije usvojen ni djelimično. Tada sam shvatio da scenaristi ne dopuštaju promjene scenarija...
Sada opet odoh u ilegalu...
:zzzz:
Zao mi je sto tako mislis, ali znaj da grijesis, jako grijesis i u misljenju i zbog ovog postupka.
Ja te opet molim, a poslacu ti i pp kasnije.
Faust

Post by Faust »

Evo pouzdaniji link za prvi broj Gradjanina:

http://rapidshare.com/files/98071804/gr ... _.pdf.html
chvacka

Post by chvacka »

napokon mi je odobren account za forum...

1.Danas smo se kao gradjani prikazali jako primitivno. Semihina karikatura (jedina pred katedralom) je bila nepotrebna posebno zbog 8. marta i zato sto je ona ipak zena... Gdje su bile Taijine karikature?

2. Prica koju su neki aktivisti prosipali setacima kako bi potpisali peticiju je ocajna.Moja mama, sa tri kolegice (akademski obrazovane) koje je maksuz dovela, na kraju se nekako postidila.Argumenti tipa otisla u Dubaji da kupi kompletic ili lako je njoj, ima kupanje u termama i sl., je vise nego ocajan pristup. Gdje je prica o nesigurnosti, o vidljivom neradu drzavnih struktura itd...

3. Pregledao sam sve priloge na TV-u. Mediji su se polako poceli hraniti ovim desavanjima oko protesta ali najvise zbog toga sto se ista mogu pripojiti aktuelnim politickim desavanjima gdje ce na kraju nas osnovni cilj (ako postoji onda se polako gubi - komentari Valtera) kao gradjana biti zanemaren.

Danas smo nekako najvise pokazali slabosti, nismo vise simpa, izgubio se neki urbani duh, prica koju prosipamo nekako nije nista novo jer narod je navikao da pljuju jedni po drugima...

Intelektualni dio sve jace detektuje nase greske. Npr. moj profesor sa politickih nauka kaze da su argumenti na Semihinoj peticiji napravljeni na principu rekla-kazala.

Pobjegli smko od sustine i dozvolili da se licno nezadovoljstvo prema pojedincima pojavi u prvom planu.
amrica

Post by amrica »

ja sam i za Titu i za Valtera, nemojte se svadjati, to zele mrski vanjski i unutrasnji neprijatelji, a mi smo svi na istoj strani. Postoje stvari na koje se ne moze ujecati, broj ljudi na protestima nece biti veci ako padaju na neki praznik, narocito ako je to vezano za tradiciju, ako je ovaj dan posvecen zenama, bilo suprugama, curama, mamama, nanama, tetkama, kcerkama,.... pametnije je bilo organizirati potpisivanje peticije, koje traje par minuta nego skupiti "rulju" da setnjom protestira. A rezultati su, u krajnjoj liniji, vise nego dobri. Imamo materijalni dokaz nezadovoljstva gradjana, sa brojem potpisanih zahtjeva se ne moze manipulirati kao sa brojem protestanata.
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

chvacka wrote:napokon mi je odobren account za forum...

1.Danas smo se kao gradjani prikazali jako primitivno. Semihina karikatura (jedina pred katedralom) je bila nepotrebna posebno zbog 8. marta i zato sto je ona ipak zena... Gdje su bile Taijine karikature?

2. Prica koju su neki aktivisti prosipali setacima kako bi potpisali peticiju je ocajna.Moja mama, sa tri kolegice (akademski obrazovane) koje je maksuz dovela, na kraju se nekako postidila.Argumenti tipa otisla u Dubaji da kupi kompletic ili lako je njoj, ima kupanje u termama i sl., je vise nego ocajan pristup. Gdje je prica o nesigurnosti, o vidljivom neradu drzavnih struktura itd...

Intelektualni dio sve jace detektuje nase greske. Npr. moj profesor sa politickih nauka kaze da su argumenti na Semihinoj peticiji napravljeni na principu rekla-kazala.

Pobjegli smko od sustine i dozvolili da se licno nezadovoljstvo prema pojedincima pojavi u prvom planu.
Uz dobrodoslicu, zelim ti odmah skrenuti paznju na nekorektan pristup i krivo tumacenje, pretpostavljam iz neznanja, a ne iz zle namjere, zahtjeva - peticije za ostavku Semihe Borovac:
Mozes kopirati ovaj naredni tekst peticije, i ponijeti ga svojim profesorima, uglednim akademskim gradjanima, da jos jednom procitaju i prepoznaju principe rekla-kazala. A mozes i ti sam to procitati, ako nisi vec.
A takodjer, pokazi i maminim akademskim prijateljicama, mogu i one utvrditi u kojem dijelu peticije se spominju bazeni i sl. Ili je i to tvoja proizvoljna konstrukcija.

I JA ZAHTJEVAM
DA GRADONAČELNICA GRADA SARAJEVA
SEMIHA BOROVAC
PODNESE NEOPOZIVU OSTAVKU

Ostavku mora podnijeti zato što nije uradila ništa u skladu sa svojim institucionalnim mogućnostima, te van njih, da nam ne ubijaju djecu po tramvajima, da nam ne spaljuju starce, da nam ne bacaju bombe na autobuska stajališta, da po ulicama Sarajeva ne hoda stotine kriminalaca, da se po prvi put od rata ne osjećamo krajnje nesigurno.

Ostavku mora podnijeti zato što nije bila sa građanima/kama Sarajeva u trenucima njihove zabrinutosti, već je otputovala u Dubai, te tim nije našla za shodno da prihvati ni minimum moralne odgovornosti.

Ostavku mora podnijeti jer je pokazala koliko je spremna grčevito se boriti za svoju poziciju, lagati prilikom gostovanja u medijima, zloupotrebljavati strah građana/ki konstruišući različite političke priče kako bi krivicu za haotično stanje u Gradu prebacila na građane/ke, političke i nevladine organizacije.

Ostavku mora podnijeti jer nije ništa učinila na mobiliziranju ostalih nivoa vlasti na preventivnom rješavanju problema (ne)sigurnosti u Gradu, nije iskoristila svoju funkciju i utjecaj da potakne direktno odgovorne da prije eskalacije problema rade na njegovoj prevenciji.

Ostavku mora podnijeti da bi svaki drugi neodgovorni, korumpirani, nedorasli/a političar/ka konačno shvatilo/la da je došao kraj bahatom ponašanju i omaložavanju nas koji smo ih doveli na te pozicije i koji godnama trpimo i plaćamo njihov nerad
Mogly

Post by Mogly »

TVSA u drugom dnevniku, li kako se već zove, dao pozitivan prilog (čuda su moguća). "Skupljeno 10000 potpisa...peticija se nastavlja...za 6 april najavljeni masovni protesti ako ne bude ostavki..." Bili su opet zajedljivi kada su rekli da je organizator "grupa koja se predstavlja kao građani" ili tako nešto. Uglavnom moj je utisak da je ova Bastilja pala i da se pakuju koferi.

Ima li prijedloga za dalje. Čini mi se da je party opet aktuelan. Shuriken je dao jake argumente za i niko ih nije pobio (po meni). Nisam ni ja za klasičan party sa "samo nek je mooving", već da skupimo na jedno mjesto bendove koji su vezani za proteste. Za početak Dubiozu, Šarana...

Danas je bio pun pogodak, ljudi ovo ode daleko :-)
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

Post by Big Boy »

Fakat je neobicno da mi kao drustvo tako lako prepoznajemo sta sve ne valja ali odmah padamo na sljedecem koraku... ako nesto ne valja sta uraditi da se to ispravi. Svako ima neku svoju ideju i ako ta instant ne prodje kod ostalih odmah se pali sujeta... i pojedinac dize/pere ruke.

Danas sam skupljao peticije... i razgovarao s ljudima koji su potpisivali peticije a pricao sam i s nekima koji nisu bili zainteresovani da ostave svoj potpis. Stajao sam pored prolaznika s buntom peticija i olovkom i cuo sam gomile jako pozitivnih komentara. Pitao sam ljude kako dozivljavaju nas i dobijao sam mnogo pametnih ideja, podrske... cestitanja.

Sviju zanima ko to stoji iza svega. Istina je ocito tesko varljiva jer ja prvi ne znam ni imena ostalih koji su danas prikupljali potpise. Tesko je ljudima zamisliti da mi nemamo jasno odredjenu organizaciju i hijerarhiju. Nekima je falila muzika... nekome smeta sto je jedan mladic pozivao ljude megafonom, nekog zanima ko mu je dao taj megafon... nekome smeta ovo, nekome smeta ono.

Nekome smeta cifra, nekom smeta nacin... mah. Nema covjeka koji bi mogao svima ugoditi.

Volio bih da oni koji se tek ukljuce (i ocito nonsalantno preskoce sve napisano u svezi svih do sada odrzanih protesta) prvo kazu sta su oni konkretno uradili da bi predlagali i pokazivali na ono sto bi se po njima dalo promijeniti ?

Gledano sa strane mozda moze izgledati ovako ili onako. Ali, iz prve ruke je ipak sve to totalno drugacije.

Ne znam odakle u nasem mentalitetu to silno nestrpljenje. Ako nije gotovo za dan ili dva... odmah se uhvatimo kukanja, nema od tog nista, sizifov posao. Ili u gorem obliku... ako nije kukanje onda je pljuvanje. Optuzivanje... izbacivanje rekla/kazala informacija.

Sabura ljudi... bolje i to nego Suti i Trpi.
Truba

Post by Truba »

meni je smetalo što niste dobro čuvali kutiju punu potpisanih peticija... malo spretniji lopov i hop ode sav trud... a vjerujem da ga policija ne bi ganjala :roll:

i nadam se da ljudi nisu potpisivali više puta peticiju :-?

ja sam potpisao 2
ali jedna je za Taju a za drugu nisam siguran ... nadam se da nisam 2 puta istu
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

amrica wrote:ja sam i za Titu i za Valtera, nemojte se svadjati, to zele mrski vanjski i unutrasnji neprijatelji, a mi smo svi na istoj strani. Postoje stvari na koje se ne moze ujecati, broj ljudi na protestima nece biti veci ako padaju na neki praznik, narocito ako je to vezano za tradiciju, ako je ovaj dan posvecen zenama, bilo suprugama, curama, mamama, nanama, tetkama, kcerkama,.... pametnije je bilo organizirati potpisivanje peticije, koje traje par minuta nego skupiti "rulju" da setnjom protestira. A rezultati su, u krajnjoj liniji, vise nego dobri. Imamo materijalni dokaz nezadovoljstva gradjana, sa brojem potpisanih zahtjeva se ne moze manipulirati kao sa brojem protestanata.

Tako je amrice. Ovdje, na ovom forumu, nekoliko puta je pisano i usvojeno, da ce se u subotu, 08. marta, samo potpisivati peticije !
Ovdje, na ovom forumu nikada niko nije rekao ni predlozio, a pogotovo pozvao ikoga da se protest, kakvim se smatra i potpisivanje peticije, omasovi i uredi u obliku setnje kroz grad, kako je bilo do sada.
Takav je plan bio zbog cinjenice da je danas ipak praznik, da danas svi imaju prece poslove nego setati kroz grad i sl.
Osim toga, vrijeme nije bilo pogodno, svi znamo da je bilo snjegovito i kisovito, i hladno. Ne izlazi nas narod ni kad je suncano vrijeme, a ne po onakvom vremenu !
Medjutim, oko 13. sati ispred Katedrale se je pocela okupljati grupa gradjana, ocekujuci da ce neko drzati govor, da ce ih neko povesti u setnju ulicama, i td.
Znaci - neko izvan ovog foruma je postao dezinformaciju narodu, neko ih je slagao.

No, uprkos tome, ipak je na dva razlicita mjesta, svoj potpis peticijama za ostavkama dalo oko 7.500 gradjana.
Zar ta brojka dovoljno ne prikazuje stanje svijesti gradjana!
Truba

Post by Truba »

Mogly wrote:TVSA u drugom dnevniku, li kako se već zove, dao pozitivan prilog (čuda su moguća). "Skupljeno 10000 potpisa...peticija se nastavlja...za 6 april najavljeni masovni protesti ako ne bude ostavki..." Bili su opet zajedljivi kada su rekli da je organizator "grupa koja se predstavlja kao građani" ili tako nešto. Uglavnom moj je utisak da je ova Bastilja pala i da se pakuju koferi.
evo meni je problem objasniti najbližim prijateljima i poznanicima da JA NISAM jedan od organizatora...

ljudi valjda povežu činjenicu da sam forumaš na mnogim forumima sa viješću da forumaši organiziraju proteste :-?

ja samo podržavam organizatore :D:D:D nešto kao u FIGHT CLUB

svi znaju o tome ali ne govore :D

:-)
Bosanski_kralj

Post by Bosanski_kralj »

Jel ima išta od masovnih protesta na dan Grada Sarajeva. Ako će biti išta od toga obavjestite unaprijed da i mi van sarajeva možemo doći
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Bosanski_kralj wrote:Jel ima išta od masovnih protesta na dan Grada Sarajeva. Ako će biti išta od toga obavjestite unaprijed da i mi van sarajeva možemo doći
Svako id protestnih okupljanja se ovdje inicira, dogovara i uskladjuje, a potom ovdje i objavljuje.

Pored eve teme, postoje i druge teme na ovom podforumu koje sadrze gotove materijale, pozivnice, letke, i sl.

Samo treba citati, sve pise.
Bosanski_kralj

Post by Bosanski_kralj »

homo_sapiens wrote:
Bosanski_kralj wrote:Jel ima išta od masovnih protesta na dan Grada Sarajeva. Ako će biti išta od toga obavjestite unaprijed da i mi van sarajeva možemo doći
Svako id protestnih okupljanja se ovdje inicira, dogovara i uskladjuje, a potom ovdje i objavljuje.

Pored eve teme, postoje i druge teme na ovom podforumu koje sadrze gotove materijale, pozivnice, letke, i sl.

Samo treba citati, sve pise.
Hvala, pokušaću
Locked