OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Nevidljiva Pilotkinja

Post by Nevidljiva Pilotkinja »

:) Saopštenje je okej

ako dopustite evo korekcije još malo...

Mi, gradjani i građanke Sarajeva, ogorčeni/e smo posljednjim sapoštenjem Kantonalne koordinacije boračkih organizacija koje predstavlja ne samo manipulaciju borcima ovog grada, već i manipulaciju potpisanim udruženjima, navodno prisutnim na vanrednoj sjednici.
Kontaktirajući neka od navedenih udruženja: Organizaciju "Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka", Udruženje paraplegičara, Savez antifašista i boraca NOR-a, rečeno nam je da organi navedenih udruženja nisu donijeli ovakav zaključak, te da njihovi predstavnici nisu bili na navedenom sastanku. Također nam je rečeno da unutar samih udruženja nije bilo razgovora na ovu temu, te da oni oštro osuđuju ovakvu manipulaciju njihovim imenom i njihovim članovima.
Svjesni/e smo da kantonalni premijer Silajdžić koristi činjenicu da se ova udruženja djelomično finansiraju iz budžeta Kantona Sarajevo, te da zbog sopstvenog straha od odgovornosti i preuzimanja iste, koristi navedena zbog manipulacije javnosti u svrhu očuvanja sopstvene pozicije.Pri tome ne prezaju ni od stvaranja razdora izmedju građana i građanki i boračkih organizacija, što može imati vrlo ozbiljne posljedice.

Mi, građani/ke Sarajeva, znamo da boračka populacija podržava proteste, jer njihovi članovi su od početka tu među nama, učestvuju u našim diskusijama i organizaciji protesta. I ne dozvoljavamo da se njima manipuliše, jer oni su se i u ratu borili za Sarajevo, a spremni su, što su svojim prisustvom i pokazali, boriti se za njega I u miru.

-građani i građanke
anakadabra

Post by anakadabra »

Ovi pacijenti su mi najdraži što se registruju samo da bi nam rekli da smo smiješni i zavedeni :D :D :D Šta ću, jadna, priznam šarmiro me Samke pa sam iz subote u subotu sve luđa za njim :D :D :D

RULJO SUBOTA SE BLIŽI :bih:

Ja sam s kamerom i aparatom na žardinjerama slikam i snimam SVE ;-) a najdraži su mi oni s kapuljačom na glavi što dođu sranja pravit :D :D :D

Zamolila bih sve forumaše koji imaju kamere i aparate da ih ponesu u subotu i da svi damo svoj doprinos u suzbijanju bilo kakvog nereda, te na taj način pomognem policiji koja iz subote u subotu profesionalno obavlja svoj posao. Tim ljudima treba skinut kapu i nastojat pomoći im koliko se pomoći može.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Last edited by anakadabra on 28/02/2008 17:49, edited 1 time in total.
nesvjesna

Post by nesvjesna »

anakadabra wrote:Ovi pacijenti su mi najdraži što se registruju samo da bi nam rekli da smo smiješni i zavedeni :D :D :D Šta ću, jadna, priznam šarmiro me Samke pa sam iz subote u subotu sve luđa za njim :D :D :D

RULJO SUBOTA SE BLIŽI :bih:

Ja sam s kamerom i aparatom na žardinjerama slikam i snimam SVE ;-) a najdraži su mi oni s kapuljačom na glavi što dođu sranja pravit :D :D :D

Zamolila bih sve forumaše koji imaju kamere i aparate da ih ponesu u subotu i da svi damo svoj doprinos u suzbijanju bilo kakvog nereda, te na taj način pomognem policiji koja iz subote u subotu profesionalno obavlja svoj posao. Tim ljudima treba skinut kapu i nastojat pomoći im koliko se pomoći može.

nosim i ja digitalac, koji snima i klipove. samo nek vidim da CVIJET poleti, kamoli jaje, pogotovo kamen...

šifra: cinkaroš
_mubarle_

Post by _mubarle_ »

Pearl wrote:jel ostaje plan za subotu: sjedenje pred zgradom kantona (je li ono tu bilo?) i setnja (skracena) do skenderije?

PONESITE KARTONE ZA POD ZADNJICE!! :D:D
i ja sam za ovu opciju...polomio sam se prosle subote taman dosao do parlamenta i hajmo nazad, zamalo nisam poceo plakat :sad:
:-D
anakadabra

Post by anakadabra »

CCI: Godišnja ocjena rada vlasti u BiH - stanje opće uzbune

Rezultat rada Parlamentarne skupštine BiH i Vijeća ministara u 2007. godini je sraman i poziva na opću uzbunu, zaključak je realiziranih monitoring procesa rada ovih institucija koju su proveli Centri civilnih inicijativa (CCI) iznesen na danas održanoj konferenciji za novinare.

Istraživanja pokazuju da je od trocifrenog broja (112) zakona planiranog Programom rada Vijeća ministara, Parlamentarna skupština BiH usvojila samo njih devet.

"Ovim tempom PSBiH usvojit će zakone planirane Programom rada Vijeća ministara za 2007. tek daleke 2018.", objasnio je izvršni direktor CCI-a Zlatan Ohranović.

S druge strane, Vijeće ministara je od sazivanja 9. februara 2007. pa u narednih deset mjeseci na 32 sjednice realiziralo 28 zakona iz Programa za 2007. koji je predviđao realizaciju njih 112.
O 84 zakona se na ovim sjednicama uopće nije raspravljalo.

"Izdvajamo ponovo najgore od najgorih i na prvom mjestu su Safet Halilović iz SBiH, ministar za ljudska prava i izbjeglice koji od predviđenih šest zakona nije realizirao nijedan, te Slobodan Puhalac iz SNSD-a, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, koji je od 17 planiranih realizirao samo tri. U stopu ih prati Božo Ljubić iz HDZ 1990, ministar prometa i komunikacija. Umjesto sankcija oni su nagrađeni ponovnim imenovanjem u saziv Vijeća ministara", kazali su danas predstavnici CCI-a.

Parlamentarna skupština BiH do kraja 2007. nije usvojila program rada za 2008. niti su usvojili proračun institucija i međunarodnih obveza BiH, a što predstavlja kršenje zakona i Poslovnika o radu oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Rezultati pokazuju i da je u prošloj godini na samo dvije sjednice Zastupničkog doma od 19 održanih bilo svih 42 zastupnika te pet zastupnika na svih deset sjednica Doma naroda PSBiH.

"U Parlamentarnoj skupštini BiH Sead Jamakosmanović iz SDA cijelu godinu nije progovorio ni riječi. Nije se javljao za diskusije niti o jednom pitanju a mjesečni paušal od 840 KM mu je uredno uplaćivan", informirao je novinare koordinator za monitoring rada PSBiH Ivica Čavar.

On je dodao da su na 29 sjednica oba doma PSBiH zastupnici na zasjedanjima proveli samo 17 dana, a "građani BiH su ih za takav rad mjesečno plaćali između 3.000 - 4.000 KM.

"Da li vlasti misle da će građani čekati 50 godina da se ispuni njihov četverogodišnji plan i da u tom periodu gledamo njihovo bogaćenje na naš račun, njihove vile i auta, isprazne pregovore, medijska prepucavanja, ubistva, pljačke, opću nesigurnost i beznađe? Apeliramo na predstavnike vlasti da nam pokažu da su svjesni stanja i potrebe za ogromnim pomakom i njihovim danonoćnim radom. U protivnom nam poručuju da je stvarno rješavanje problema građana u izlascima na ulicu", kazao je Ohranović.

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080228081

Subota; 01.03.2008. god. ispred Sarajevske Katedrale dođite i pokažite da mi ne mislimo čekati 50 godina!!!

Alhemicarkaa

Post by Alhemicarkaa »

_mubarle_ wrote:
Pearl wrote:jel ostaje plan za subotu: sjedenje pred zgradom kantona (je li ono tu bilo?) i setnja (skracena) do skenderije?

i ja sam za ovu opciju...polomio sam se prosle subote taman dosao do parlamenta i hajmo nazad, zamalo nisam poceo plakat :sad:
Je li obavezno to sjedenje, ja bih da stojim... :D

I ja najvise volim slikati ove sa kapuljacem, nekako su najfotogenicniji, necu nijednog masiti :-D
_mubarle_

Post by _mubarle_ »

Alhemicarkaa wrote:
_mubarle_ wrote:

I ja najvise volim slikati ove sa kapuljacem, nekako su najfotogenicniji, necu nijednog masiti :-D
e pa sad...odudarat ces ti cucni :D
mala-i

Post by mala-i »

Jedva čekam subote!!! I spremna sam da zavodim javni red i mir. :D
pitt

Post by pitt »

mala-i wrote:Jedva čekam subote!!! I spremna sam da zavodim javni red i mir. :D
little one trenira strogocu oooooooo :D:D:D:D:D
mala-i

Post by mala-i »

pitt wrote:
Shut, dijasporo :D .Bolje ti je kupi nekoliko paketa pishti i šalji, ovdje se sve rasprodalo. A ja bila spremna još dublje u minus da utonem, samo da ih zbavim u dovoljnim količinama.
pitt

Post by pitt »

mala-i wrote:
pitt wrote:
Shut, dijasporo :D .Bolje ti je kupi nekoliko paketa pishti i šalji, ovdje se sve rasprodalo. A ja bila spremna još dublje u minus da utonem, samo da ih zbavim u dovoljnim količinama.
Americke piste drugaciji zvuk proizvode :D:D
anakadabra

Post by anakadabra »

mala-i wrote:
pitt wrote:
Meni čojk kupio za 4 KM pishte pravo :D
sijedi

Post by sijedi »

[
buka,bučnost je posljedica straha da razno-razne šićardžije se ne prišlepaju i ne okrenu stvari u pravcu gdje oni žele i gdje njima paše, a vidim da ovdje ima puno ljudi kojima bi se mogli tušnuti.
Mene ohrabruje činjenica da je ovdje negdje momak koji se javlja na cz 202 i tamo pozdravlja domovinu i ne livo d.z.(sa razlogom)
p.s.u zadnje vrijeme mi je okračao fitilj...
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Jucer sam vidjela u INTERSPORT-u u Merkatoru (kod socijalnog) da ih ima od 5,30 KM 6,.. 7,... pa do 16 KM...

slucajano sam tu usla da pitam. Kod kineza ih nema.

Mozda jos treba pitati u MARS-97 (svastarska radnja, ima svega) kod Zeljinog stadiona, potrudicu se sutra da tamo odem..
Risto Kuglarić

Post by Risto Kuglarić »

anakadabra wrote: Meni čojk kupio za 4 KM pishte pravo :D
:shock: a kuku majko što cijene divljaju. Ovo je gore nego sa uljem. eeeee, kad se sjetim kad su po marke bile... :(
_mubarle_

Post by _mubarle_ »

SPIJUNI SU MEDJU NAMA :D :D :D
dalipali

Post by dalipali »

vidite dobre fore
http://www.kostunicajezlo.org/

mogli bi i mi nesto slicno otvoriti....... sta kazete?
alica.k

Post by alica.k »

Alhemicarkaa wrote:Posto imamo problem sa pistama kakav imamo, ima li gdje online kurs zvizdanja na prste? :D
nema, al je neko postavio neki tutorial za zvizdanje uz pomoc cepa, oraha, i raznih drugih stvari... :S
Last edited by alica.k on 28/02/2008 20:06, edited 1 time in total.
roditelj

Post by roditelj »

Alhemicarkaa wrote:
_mubarle_ wrote:

ovo stvarno tjera na radikalnije poteye.gledam dnevnik i skupstina kantona naylost daje podrsku vladi KS,jedino Pecanac sto je trazio da se preispita zahtjev.stranka bih podrzala silajdica sto je normalno,a sda suzdrzana opet normalno.ljudi bez lupanja,unistavanja,ali neophodna je blokada saobracaja i svaki drugi vid represije prema ovima sto jedni druge cuvaju.svjesni su oni danas ovi a sutra mozda oni.zato se oni nedaju,a nas "rulju" ko sljivi.
potrbno je i sjedeanje i blokada,ali u duzem trajanju nego prije,potrebno je otici i pred parlament i urlati jer oni nemaju morala.dokaz tome je i taj da cak silajdic i pored brojnih pitanja uopce nije htio da razgovara sa novinarom tv fbih.toliko o njegovoj kulturi.

POMOZITE:IMA LI IKO Mailadresu Gdina VIKICA
jefferson

Post by jefferson »

Meni samo nije ajsno sto se protestvuje zbog lose sigurnosne situacije? Ne kontam sta ce se promjeniti ako sutra vlada izvede 5,000 vojnika noruzanih automatskim puskama na cestu? Nista!
Ovdje je promasena bit demonstaracija.
Prvo, kako organizatori traze odgovornost, tako sami nisu spremni na odgovornost onog trenutka kada ih je kompromitivana vlast napala, za pazi sad, bacanje jaja i kamenja. Sta da je neko bacio molotovljev koktel u zgradu, kao sto se radi u ostalim malo civilizovanijim zemljama, kao npr. Francuskoj?
Protestvovati protiv sigurnosne situacije, a ne OPCE politicke i drustvene situacije je stvarno smijesno. Eto sutra nek se izgrade zatvori, nek se hapse maloljetnici, hocel to promjeniti njihovu percepciju da su idoli Gasi, Celo i slicni iz jet-set rubrike Avaza? Dok oni kupuju ferrarije, hodaju s iglom u vratu i sl, obrazovani ljudi jedva dignu kredit za neku ohrdinu od auta a da negovorimo o stanovima i sl.
Ovo je trebao biti povod da se istjeraju oni paraziti iz vlade kantona, federacije, parlamenta FBiH i drzavnog. Sta ce se dobiti smjenom Silajdzica i Semihe? Nista, doce novi Silajdzic i Semiha, ali ako se taj isti Silajdzic, Semiha, Nedzad, Safet Halilovic i onaj stariji Silajdzic natjeraju putem koktela, kamenja i ostalim rekvizitima na bjeg, pitao bi ja sutra ko bi sjeo u fotelju bez ekonomskog plana razvoja! Na kraju krajeva, niko nije protestvovao protiv tuzilastva koje tavori uz basnoslovne plate i oslobadja seksualne prijetupnike (Adamovic) zbog toga sto su jarani na oci cjele BiH!
alica.k

Post by alica.k »

jefferson wrote: ekonomskog plana razvoja!
ja kad vidim da ovo pise, ne moram ni gledat ko je napisao...
Asana

Post by Asana »

Jefferson, ako ja tebe dobro razumijem ti podrzavas radikalnije metode... a onda se pitas zasto organizatori MIRNIH protesta nece preuzeti odgovornost za djela takvih, nemirnih :-?

Meni je sasvim jasno zasto se gradski funkcioneri opiru svim silama i ne biraju sredstva u napadima na "organizatore"; ako bi se desio presedan da neko od klike odgovara za svoje postupke, sta onda drugi mogu ocekivati... zato zbijaju redove, kompromitiraju proteste, spekuliraju o tome ko iza toga stojij... jedino sto im je jasno jeste, da taj neko nije u talu. Inace bi sutio.
jefferson

Post by jefferson »

alica.k wrote:
jefferson wrote: ekonomskog plana razvoja!
ja kad vidim da ovo pise, ne moram ni gledat ko je napisao...
jbg, ide obrnuto, ali nebitno :D
mala-i

Post by mala-i »

Please, do not feed the troll :D
roditelj

Post by roditelj »

MAIL ADRESA GDINA VIKICA??? MOLIM IMA LI IKOOOOOOOOOOOOOOOOO :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Locked