PROTESTI, 23.2. U 13h, KATEDRALA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Bosnae

Post by Bosnae »

evo jos jedna da za bolji san prije sutrasnje zadave ;-)

Image
don vito

Post by don vito »

Maloprije slucajno naletih na intervju vrle nam gradonacelnice na Studiju 99 :-)
Govorila je o "sutrasnjim mirnim protestima", naravno spomenula ih kao "destabilizaciju Sarajeva" i kroz "zloupotrebu jednog tragicnog dogadjaja rusenje dobrog imidza Sarajeva kojeg su (ona i drustvo) bili na dobrom putu da postignu". :-)
To je pokusaj parafraziranja njenih rijec koliko sam uspio shvatiti. Jer, osoba sa takvim vokabularom, nesuvislom pricom, teskocama u izrazavanju, skromnim rjecnikom maternjeg jezika, na celu jedne evropske metropole predstavlja uvredu za:
1. gradjane Sarajeva
2. zene Sarajeva
3. muskarce Sarajeva
4. stranku SDA
5. bosnjacki narod...

Svi na protest!!!! Otpor, stoko!!!
maki_celo

Post by maki_celo »

@bosnae

tek sad necu moci spavati :-) STRAAAAAAAAAAAAH MEEEEEEEEEEEEE :lol:
zemljotres

Post by zemljotres »

Big Boy wrote:Svi bili na http://www.sarajevo.ba !?

Super, tako treba. Nasa vrla gradonacelnica se polomi od posla a i ljudi koji odrzavaju sajt takodje. Ili !?!? :D

http://www.sarajevo.ba/en/
Image
Znaci ako se englezite... mozete odabrati Yes ili No (preporucujemo da samo vicete Yes Yes)

http://www.sarajevo.ba/cir/
Image
A ukoliko vam je cirilica bliska imate kompleksan izbor... misliti ili ne, pitanje je sad.

Ma rodila majka sluzbenika koji prati internet... vjerovatno jadnicak od printanja nije stigao napraviti UpDate engleske i cirilicne vezije. Hajd, ocito da mu engleski i nije jaca strana... ali cirilica. Pa... da i to nije neki vid diskriminacije !?

Ili ako mu je slucajno nestalo tonera pa sad jadnicak prepisuje li prepisuje... valja praviti izvjestaj. :roll:

:-)
da-bog-da da znaju english, ne daj bože ćirilicu :shock:
да-бог-да да знају енглисх, не дај боже ћирилицу :D
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

don vito wrote:Maloprije slucajno naletih na intervju vrle nam gradonacelnice na Studiju 99 :-)
Govorila je o "sutrasnjim mirnim protestima", naravno spomenula ih kao "destabilizaciju Sarajeva" i kroz "zloupotrebu jednog tragicnog dogadjaja rusenje dobrog imidza Sarajeva kojeg su (ona i drustvo) bili na dobrom putu da postignu". :-)
To je pokusaj parafraziranja njenih rijec koliko sam uspio shvatiti. Jer, osoba sa takvim vokabularom, nesuvislom pricom, teskocama u izrazavanju, skromnim rjecnikom maternjeg jezika, na celu jedne evropske metropole predstavlja uvredu za:
1. gradjane Sarajeva
2. zene Sarajeva
3. muskarce Sarajeva
4. stranku SDA
5. bosnjacki narod...

Jedino sto se, nakon njene ostavke, moze destabilizirati je njeno finansijsko stanje - novcanik :lol:
Area_51

Post by Area_51 »

don vito wrote:Maloprije slucajno naletih na intervju vrle nam gradonacelnice na Studiju 99 :-)
1. gradjane Sarajeva
2. zene Sarajeva
3. muskarce Sarajeva
4. stranku SDA
5. bosnjacki narod...

Sad znamo, ovdje smo svi nebosnjaci i nismo za SDA. :-D

Sram te bilo Semiha, koje argumente koristis, jesi li i obavjestajne sluzbe AID, OSA, SIPA, zvala da nam saznaju imena, pa tako govoris. Pucas stara zadnje argumente, jer prethodni ti ne stoje. Spala si izgleda na nacionalizam. Znas sta znaci tako nesto reformistkinjo Semiha, blizu si, jako blizu, ali ne orgazma, vec neizglasavanja povjerenja. Hoces da probas, gradjani te pozivaju da probas, pitaj Gradsko vijece sta misli o tome.

Imaces priliku uci u historiju po dva osnova, prva zena gradonacelnik Sarajeva i prva zena koja je smijenjena. Hoce li opet biti gender manipulacija tada. Tanka si. A nas sve vise.

Znas kako ces dobit naredne izbore nakon ovakvih izjava. Nikad. Nece te pet Fadila Sera i Danisa Tanovica spasiti. Bice to dobro, zavali se u fotelju i uzivaj. Dolazimo. :)
_mubarle_

Post by _mubarle_ »

Area_51 wrote:
1. gradjane Sarajeva
2. zene Sarajeva
3. muskarce Sarajeva
4. stranku SDA
5. bosnjacki narod...

Sram te bilo Semiha, koje argumente koristis, jesi li i obavjestajne sluzbe AID, OSA, SIPA, zvala da nam saznaju imena, pa tako govoris. Pucas stara zadnje argumente, jer prethodni ti ne stoje. Spala si izgleda na nacionalizam. Znas sta znaci tako nesto reformistkinjo Semiha, blizu si, jako blizu, ali ne orgazma, vec neizglasavanja povjerenja. Hoces da probas, gradjani te pozivaju da probas, pitaj Gradsko vijece sta misli o tome.

Imaces priliku uci u historiju po dva osnova, prva zena gradonacelnik Sarajeva i prva zena koja je smijenjena. Hoce li opet biti gender manipulacija tada. Tanka si. A nas sve vise.

Znas kako ces dobit naredne izbore nakon ovakvih izjava. Nikad. Nece te pet Fadila Sera i Danisa Tanovica spasiti. Bice to dobro, zavali se u fotelju i uzivaj. Dolazimo. :)

buaaaaahahaha 8-)
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

Post by Big Boy »

Danas vidjeh na nekim vijestima (TVSA mislim) Semihu kako trubi nekim NVOima koje je okupila da je jako vazno imati informacije gdje i kako je utrosen silni novac koji oni dobijaju od vlade.

Pa vrla gradonacelnice... pogledaj malo i u svoju avliju. Zvanicna web stranica grada Sarajeva nema iste vijesti na razlicitim jezicima, da ne pricam o nebuloznim anketama (pitam se samo ko i zasto je glasao u onolikom broju na onim nebuloznim anketama). Da mi je samo vidjeti racun izrade i odrzavanja web stranice http://www.sarajevo.ba i kako ce da opravdaju bahatu neazurnost iste. Sramota!

Spoljni element mozda samo razumije bosanski jezik - latinicno pismo !?

Ma Sic ! :x

Dosta od mene za veceras... zVIzDIMO se sutra ! :D
_mubarle_

Post by _mubarle_ »

jos malo manje od 13 sati :-D
suncica24

Post by suncica24 »

Mene puca trema... ko da ja protestvujem... :D
nesvjesna

Post by nesvjesna »

Area_51 wrote:
1. gradjane Sarajeva
2. zene Sarajeva
3. muskarce Sarajeva
4. stranku SDA
5. bosnjacki narod...

ne samo da smo nebošnjaci koji nismo iz SDA nego nismo ni građani sarajeva, ni muškarci ni žene. mi smo svi hermafroditski seljaci s okolnih brda, i još ktomu nismo za SDA, sram nas bilo.
Discball

Post by Discball »

Ljudi ma mi smo legende, al ono fakat legende i legende moraju ustrajat što je najbitnije...

Svi ispred katedrale i to u velikom broju...

:sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax:
_mubarle_

Post by _mubarle_ »

Image
nema vise dubai-a sto si vidjela vidjela,
viva_castro

Post by viva_castro »

zemljotres wrote:Image

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Jos 11 sati i 20 minuta :D
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Samo uporan ostati,ništa više i ništa manje. :D
Asana

Post by Asana »

Dobro jutro.

:D
teAMICA

Post by teAMICA »

Dobro jutro!
Svanuo je lijep i sunčan dan ZA GRAĐANE SARAJEVA!
Sreeetnoooooooo ruuuulljoooooooooooooooo :bih: :bih: :bih:
maki_celo

Post by maki_celo »

ponesite pišće :lol:
memlija

Post by memlija »

Eee raja samo da se i ja stupasim....Imate punu podrsku sa memli strane, barem od mene, u mene mi zene, malca i jos jednog koji je na putu. :-D ..da vam puno ne trunim, pratim sve oko protesta od pocetka i tu sam sa vama napokon....danke adminima. :D ..supruga i malac dolaze danas, a moja malenkost morati raditi...cuvajte se danas i idemo lagano sportski...
NIKAD ROBOM BAKE MI !!!
memlija

Post by memlija »

samo jedna stara kineska. :D ..sada mi pade na pamet... 8-)
NEK' BUDE BORBA NEPRESTANA, NEK' BUDE STO BITI NE MOZE...
a za dizanje morala preslusajte od Bon Jovi-a KEEP THE FAITH... :D
delightful

Post by delightful »

Sad su pozvali na protest na FTV vijestima :)
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

Raja samo pametno,služite kao otvorena oglasna ploča trenutno,mudro i odmjereno,građanski i ljudski.
Pozdrav.
le piaf

Post by le piaf »

bucika wrote:Omladino,smrt fasizmu-sloboda narodu. Jos malo sati ostalo,koliko li ce nas samo specijalaca docekati.
puno vjeruj...znam jednog, kaze da su im svima najavili da nista ne planiraju za vikend zbog protesta ...
delightful

Post by delightful »

Baby Blue wrote:
delightful wrote:Sad su pozvali na protest na FTV vijestima :)
Uranili, zoru prevarili :roll:
Poklonjenom konju se ne gleda u zube :D

Ne treba se oko toga puno sekirati, prosli put je bilo u svim dnevnicima, pa opet nije imalo velikog odjeka. Bitni su plakati i sve ostalo sto se radilo ove sedmice :)
Locked