zavisi da li je ovaj iz naše lige spreman potpomoći tulića i ekipu financijskiHarnagaHarnaga wrote:Sto se mene tice za sve mlade reprezentacije bi prednost davao igracima iz BiH lige. U prevodu, ako ima neko da igra stopera te je standardan u Zelji, Velezu, Zrinjskom, Borcu...a nije napunio 21 godinu pozvao bi ga u mladu reprezentaciju prije ovoga sto igra za drugi tim u rumunskoj ligi, u stvari u bilo kojo ligi izuzev eventualno liga petice.HarnagaHarnaga wrote:A zasto bi trebao dobiti poziv?komeba wrote:Ovaj momak bi trebao dobiti poziv u u-21..Enes Sipovic,igra za rumunjski Otelul..
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100424041
BH fudbalski/nogometni talenti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
salle_eh1986
#1001 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
-
The 51st State
#1002 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Visca iz zeljeznicara, Stevanovic iz borca i Kenan Handzic iz Sarajeva, igraci koji su mi zapali za ako i na koje bi se moglo racunati u buducnosti ako im se karijere budu odvijale normalno, s obzrirom da je to ipak premijerligaski materijal.
-
herbion
#1003 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Na trzistu je trenutno najvredniji mladi igrac Subasic iz Olimpika.U notesu vecih klubova iz Olimpika su jos Velagic sa 18 god. i Hadzanovic sa 16,5 god. 
- Petit_Beurre
#1004 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ne, Osima ne zanimaju ti igračiherbion wrote:Na trzistu je trenutno najvredniji mladi igrac Subasic iz Olimpika.U notesu vecih klubova iz Olimpika su jos Velagic sa 18 god. i Hadzanovic sa 16,5 god.
- lerdi
#1005 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Veznjak, ali vjerovano već izgubljen. Opet su zapadni susjedi bili brži, a naši naravno spavaju li spavaju.
- JMGuti
#1006 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Koja golcina Salihovica, svaka mu dala ovaj sigurno ima talent za slobodnjake
-
elSaik
#1007 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Zato mi njima krademo iz HNL, hehehe.lerdi wrote:Veznjak, ali vjerovano već izgubljen. Opet su zapadni susjedi bili brži, a naši naravno spavaju li spavaju.
-
Rookie
#1008 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Vidim spominje se Višća. Momak jeste nedavno napunio 20 godina, ali igra savršeno zrelo i već je prevazišao nivo "talenat". Iako je tek zaigrao kako treba, redovno je nosio igru ŽELJE. Posebno u najvažnijim utakmicama finala kupa protiv Borca. Vjerovatno i najbolji poslijeratni šuter u BiH. Sve će ovo svima biti jasnije za jedno pola godine. Već formiran igrač u dobroj mjeri, samo mu fali vremena da se i zvanično dokaže.
-
Eborg
#1009 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ja sam za Višću čuo još prije 2 godine kada je bio prvotimac u Budućnosti iz Banovića. Trebao je doći u Čelik ali ovi naši mamlazi su nešto ispetljali i vratio se tamo. Kada smo odbili jednog Sušića možemo vala i Višću.
Ne, ozbiljno, ako mu Željezničar ponudi bolji i duži ugovor i Osim nastavi da radi s njim možda ga uspiju prodati za neke fine pare za dvije godine, taman dok skupi još iskustva i U-21 utakmica. Još ako odigra 2-3 utakmice za A reprezentaciju za koju godinu onda super!
Ne, ozbiljno, ako mu Željezničar ponudi bolji i duži ugovor i Osim nastavi da radi s njim možda ga uspiju prodati za neke fine pare za dvije godine, taman dok skupi još iskustva i U-21 utakmica. Još ako odigra 2-3 utakmice za A reprezentaciju za koju godinu onda super!
- Petit_Beurre
#1010 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Prednost Višće je što je polivalentan igrač, radnik, trkač a pride ima i dobru tehniku, viziju i šut. Ima sve što jedan moderan igrač mora imati. Višća će sasvim sigurno odraditi još 2-3 godine u Željezničaru, a onda, na krilima nastupa u U-21 i A reprezentaciji, te igranju u grupnim fazama nekog Euro takmičenja
prodati za velike pare. Momak je definitivno ogroman talenta, i veliki je posao što ga je Amar doveo baš kod nas 
-
Rookie
#1011 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Po meni je Višća već sad dosta bolji od Bekrića. Samo kad se pogledaju ove najvažnije utakmice finala kupa. Momak je doslovno nosio ekipu, iako nije nikakav formalni vođa, kao recimo Bekrić koji je 2-3 godine naš najbolji igrač.
Nisam vidio da neki naš igrač uveže sombrero i probacivanje kroz noge na istom protivničkom igraču u 2 sekunde. I da naravno zadrži loptu. Vrlo je brz, oštro centrira i ima odličan pas. A šut je ono najbolje što ima. Nevjerovatno koliko precizno i jako šutira iz svih pozicija. K'o Sneijder. Samo mu treba vremena da razvije reputaciju. Već je sad zvijer!
Nisam vidio da neki naš igrač uveže sombrero i probacivanje kroz noge na istom protivničkom igraču u 2 sekunde. I da naravno zadrži loptu. Vrlo je brz, oštro centrira i ima odličan pas. A šut je ono najbolje što ima. Nevjerovatno koliko precizno i jako šutira iz svih pozicija. K'o Sneijder. Samo mu treba vremena da razvije reputaciju. Već je sad zvijer!
- stranac2
#1012 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Visca , decko je ubica na terenu. Ono sto sam gledao najaci igrac Zelje ove sezone.
On kao da je ponikao iz Engleske skole fudbala. Kratak , nabijen , relativno brz puca iz prve tip igraca kakav fali BH. Vidi se da kada igra da je hladan kao spricer.
Samo da Amar radi s njim i da nema povreda bit ce nesto od njega !!!!!!!!!!
On kao da je ponikao iz Engleske skole fudbala. Kratak , nabijen , relativno brz puca iz prve tip igraca kakav fali BH. Vidi se da kada igra da je hladan kao spricer.
- motachjointa
#1013 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
mora da se salis, nigdje veze igrac, sitan, smotan ni na sta nalikstranac2 wrote:Visca , decko je ubica na terenu. Ono sto sam gledao najaci igrac Zelje ove sezone.
- stranac2
#1014 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Skini te pitarske naocale kroz koje gledas pa mozda nesto i vidis.motachjointa wrote:mora da se salis, nigdje veze igrac, sitan, smotan ni na sta nalikstranac2 wrote:Visca , decko je ubica na terenu. Ono sto sam gledao najaci igrac Zelje ove sezone.
Usput receno , Zeljo mi je skoro pa mrzak ali ovaj decko ce biti veliki igrac !!!!!!!!!
-
elSaik
#1015 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Mora se dodati da se Višća tek nedavno oporavio od povrede, i da mu je ova polusezona zapravo bila prva poslije duge pauze i neigranja. Mislim da će tek u narednoj sezoni, nakon što prođe pripreme sa ekipom, biti onaj pravi.
Priča se da bi u Želju mogao Matijas Pejić, lijevi bek. Eto još jedan igrač kojeg ćemo moći gurati u repku.
Priča se da bi u Želju mogao Matijas Pejić, lijevi bek. Eto još jedan igrač kojeg ćemo moći gurati u repku.
-
oridjidji
#1016 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Drug. Pitar sam gledao sam utakmicu Zeljinu protiv Borca i to jedinu ove sezone i mogu ti reci da je Visca jedan od najdarovitijih i najboljih igraca Zelje. Svidijela mi se njegova igra, prejako dijeluje na terenu. Trci, dribla, dodaje, suta i to svaki put kada to moze... Talenat ima, vrijeme ce pokazati koliki i dali ce izrasti u klasnog igraca... uglavnom sada je vise nego dobar...stranac2 wrote:Skini te pitarske naocale kroz koje gledas pa mozda nesto i vidis.motachjointa wrote:mora da se salis, nigdje veze igrac, sitan, smotan ni na sta nalikstranac2 wrote:Visca , decko je ubica na terenu. Ono sto sam gledao najaci igrac Zelje ove sezone.
Usput receno , Zeljo mi je skoro pa mrzak ali ovaj decko ce biti veliki igrac !!!!!!!!!
-
udrch
#1017 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Višća je jedini igrač koji je mene dojmio u našoj ligi..
Meni je čudno uopšte da on igra u našoj ligi..
Nema onog klasičnog meljanja sa loptopm, igra brzo i ekspozivno..
Vidi se da ga je povreda izbacila iz forme, nema snage, ali sve ostalo je tu..
Meni je čudno uopšte da on igra u našoj ligi..
Nema onog klasičnog meljanja sa loptopm, igra brzo i ekspozivno..
Vidi se da ga je povreda izbacila iz forme, nema snage, ali sve ostalo je tu..
- Stoner
#1018 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Visca i Bekric bi mogli iz Zelje ... tehnicki su obojica dobri ... Lice mi na Ibricica ,ovako po stilu igre.
Da , i Stevanovic iz Borca nije los, mada mi je nekakav frljav, brz al smotan,gubi loptu... i sta on igra? napadaca? sumnjam da bi nasao mjesta...
Al treba vidit da nekako Repuha zovnemo...Jos on ima fore.
Da , i Stevanovic iz Borca nije los, mada mi je nekakav frljav, brz al smotan,gubi loptu... i sta on igra? napadaca? sumnjam da bi nasao mjesta...
Al treba vidit da nekako Repuha zovnemo...Jos on ima fore.
-
student001
#1019 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Marko Marin - to je ono što treba BH repki, ali jbg...
- Stoner
#1020 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
A sta je sa onim malim iz Svicarske...
Seferovic?
Seferovic?
- alphonse kauders
#1021 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ne znam da li je spomenut ovaj momak Moris Fikić, ali je upravo postao omladinski prvak Njemačke sa Hansom iz Rostock-a. 19 godina, rođen u Prijedoru.
http://www.transfermarkt.de/de/moris-fi ... 83702.html
Nažalost, i on napadač, ali ne igra ni za jednu reprezentaciju trenutno.
-
BaileyS
#1022 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ne stoji bas da je napadac vec Offesive Allrounder a to bi moglo biti svasta u ofanzivnom dijelu. Nama trebaju i brza krila samo nacekat cemo se dok ovaj momak do gura do nivoa reprezentacije.alphonse kauders wrote:Ne znam da li je spomenut ovaj momak Moris Fikić, ali je upravo postao omladinski prvak Njemačke sa Hansom iz Rostock-a. 19 godina, rođen u Prijedoru.
Ali slazem se, treba ih na vrijeme skupljati
- Stoner
#1023 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
A sta je sa ovim malim Muhamedom Besicem iz HSV-a ,17 godina, jos igra odbranu.
A ima i ovaj mali Haris Vuckic iz Newcastle,nije jos zaigro za A repku Slovenije,pa bi trebalo gledat da ga nekako upecamo... Sam igra napad menscini...
A ima i ovaj mali Haris Vuckic iz Newcastle,nije jos zaigro za A repku Slovenije,pa bi trebalo gledat da ga nekako upecamo... Sam igra napad menscini...
-
anlayan12
#1024 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ermin Bešić, golman francuskog Beauvaisa, na meti je Liverpoola. Jedan je od najboljih golmana lige, a odbio je Francuze u nadi da će u BiH obratiti pažnju na njega
Opširnije: http://--- SPAM ---/tekst.aspx?id=28158
-
salle_eh1986
#1025 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
šta će nam još jedan golman, dosta nam je i ovih što ih imamoanlayan12 wrote:Ermin Bešić, golman francuskog Beauvaisa, na meti je Liverpoola. Jedan je od najboljih golmana lige, a odbio je Francuze u nadi da će u BiH obratiti pažnju na njega