Dešavanja u Srbiji

Post Reply
Šapat

Post by Šapat »

Nasa ambasada ije ni napadnuta. Samo unistena policijska kucica ispred, znaci - njihovo vlasnistvo :D
Ivy

Post by Ivy »

Ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin izjavio je da će Rusija primijeniti oružanu silu ako EU i NATO nastave provocirati Ujedinjene narode
Rusija bi mogla primijeniti silu budu li NATO i Europska unija izazivali UN u svezi s Kosovom, izjavio je ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin.
- Prihvati li Europska unija danas jedinstveno stajalište i prekorači li NATO svoj mandat na Kosovu, te će organizacije izazvati Ujedinjene narode, pa ćemo i mi onda polaziti od činjenice da trebamo primjenjivati grubu silu koja se zove oružana sila da bi nas se poštovalo - rekao je Rogozin na videokonferenciji iz Bruxellesa, a prenosi agencija Interfax. Glasnogovornik ruske diplomacije Mihail Kaminin rekao je da "Rusija žali zbog nasilja u četvrtak u Beogradu", ali je odgovornost prebacio na zemlje koje su priznale jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova.
- Ono što se dogodilo sinoć u Beogradu izaziva žaljenje... Ali snage koje su poduprle jednostrano priznanje Kosova morale bi biti svjesne posljedica takvog postupka - rekao je Kaminin.
Nekoliko sati nakon ruskih prijetnji oglasila se i Europska komisija. Rekli su da prijetnje oružanom silom en pridonose smirivanju sadašnje situacije.
pitt

Post by pitt »

Šapat wrote:Nasa ambasada ije ni napadnuta. Samo unistena policijska kucica ispred, znaci - njihovo vlasnistvo :D
Aha...to sasvim slucajno jel.
Šapat

Post by Šapat »

Pojmanemam...u toj ulici nema nikakvih radnji, osim jendog kafic, pa valjda nije bila interesantna i odmah su produzili tamo gdje ima izloga za razbiti :).

Evo malo sege :D :D :D

Image
oldschool

Post by oldschool »

Ivy wrote:Ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin izjavio je da će Rusija primijeniti oružanu silu ako EU i NATO nastave provocirati Ujedinjene narode
Rusija bi mogla primijeniti silu budu li NATO i Europska unija izazivali UN u svezi s Kosovom, izjavio je ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin.
- Prihvati li Europska unija danas jedinstveno stajalište i prekorači li NATO svoj mandat na Kosovu, te će organizacije izazvati Ujedinjene narode, pa ćemo i mi onda polaziti od činjenice da trebamo primjenjivati grubu silu koja se zove oružana sila da bi nas se poštovalo - rekao je Rogozin na videokonferenciji iz Bruxellesa, a prenosi agencija Interfax. Glasnogovornik ruske diplomacije Mihail Kaminin rekao je da "Rusija žali zbog nasilja u četvrtak u Beogradu", ali je odgovornost prebacio na zemlje koje su priznale jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova.
- Ono što se dogodilo sinoć u Beogradu izaziva žaljenje... Ali snage koje su poduprle jednostrano priznanje Kosova morale bi biti svjesne posljedica takvog postupka - rekao je Kaminin.
Nekoliko sati nakon ruskih prijetnji oglasila se i Europska komisija. Rekli su da prijetnje oružanom silom en pridonose smirivanju sadašnje situacije.
Dosadilo mi je više čitati Rusija će ovo, ono, od toga nema ništa. Rusija se brine za Srbiju ko Zimbabe za RS, već je tu nešto drugo u pitanju. Rusija je 20 godina bila u zaprečku svjetskih dešavanja pa eto ko biva sad malo stala na noge i hoće samo da da do znanja ko sad se i ona nešto pita, eto ko oni se vratili kao svjetski igrači, čista utopija.
uozo

Post by uozo »

http://www.blic.co.yu/zabava.php?id=31373
Ovi ce sami sebe izolovati kako izgleda i zivjeti u rezervatu! :roll:
Šandor

Post by Šandor »

pitt wrote:Citam na B92 sve zemlje cije su ambasade napadnute su ostro reagovale i uputile protesne note ambasadorima srbije.......sta ovi nasi dorati rade? :roll: :?
Šta ti je ba,ovi naši Srbi bi odma potegli vitalni nacionalni interes. Ne talasaj. :D:D:D
foodoo

Post by foodoo »

na pitanje koliko su srbi četnici u Srbiji, mislim da su zadnji izbori rekli sve. Da rezimiram.

1. Oko 50% građana Srbije bi garant me roknuli - Radikali
2. Oko 20% građana bi me roknuli - Socijalisti
3. Oko 29% Građana Srbije ne bi reklo ništa kada bi vidjeli da ovi drugi me rokaju. - Tadićevci.
4. Oko 1% građana Srbije bi reklo nemojte ga rokati - LDP.

Brojevi jasno govore o svemu, sve je ostalo šuplja.

Inače, ima li neko desnu Adidas tenu broj 43?
jefferson

Post by jefferson »

Šandor wrote:
pitt wrote:Citam na B92 sve zemlje cije su ambasade napadnute su ostro reagovale i uputile protesne note ambasadorima srbije.......sta ovi nasi dorati rade? :roll: :?
Šta ti je ba,ovi naši Srbi bi odma potegli vitalni nacionalni interes. Ne talasaj. :D:D:D
Pa da, u nacionalno interesu je da se spali ambasada drzave u kojoj zive :D
boucheron

Post by boucheron »

Šapat wrote:Nasa ambasada ije ni napadnuta. Samo unistena policijska kucica ispred, znaci - njihovo vlasnistvo :D
Ma samo tako :x , kao i 91 kada je Dubrovnik i Vukovar gorio.Samo ljudi bez ideje i muda nemaju svoje JA.
d2

Post by d2 »

foodoo wrote:na pitanje koliko su srbi četnici u Srbiji, mislim da su zadnji izbori rekli sve. Da rezimiram.

3. Oko 29% Građana Srbije ne bi reklo ništa kada bi vidjeli da ovi drugi me rokaju. - Tadićevci.

odlicno napisano :D
artzy

Post by artzy »

oldschool wrote:
Ivy wrote:Ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin izjavio je da će Rusija primijeniti oružanu silu ako EU i NATO nastave provocirati Ujedinjene narode
Dosadilo mi je više čitati Rusija će ovo, ono, od toga nema ništa. Rusija se brine za Srbiju ko Zimbabe za RS, već je tu nešto drugo u pitanju. Rusija je 20 godina bila u zaprečku svjetskih dešavanja pa eto ko biva sad malo stala na noge i hoće samo da da do znanja ko sad se i ona nešto pita, eto ko oni se vratili kao svjetski igrači, čista utopija.
Rusi mogu prijetiti i njihova prica nije za potcjenjivanje ali USA i EU stoje na drugoj strani u tom slucaju gdje ga Rusi ipak puse. Kinezi su naucili da je svijet ispovezivan i da im zaostravanje sa Zapadom nije korisno. Zapadu pripada i Japan i druge razvijene azijske zemlje. Ovo moze biti slucaj gdje bi se na istoj strani mogli naci i Israel i Arapi.

Znaci mogu se malo qurciti ali i potom qurtzu zasvirati...
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

foodoo wrote:na pitanje koliko su srbi četnici u Srbiji, mislim da su zadnji izbori rekli sve. Da rezimiram.

Eto vidis da je Srbija miroljubna drzava i da te nebi svi ubili.

PS. Vidi da nije tena ostala u ambasadi SAD.
kijameta

Post by kijameta »

Bosna je srpska zemlja :D :D :D ,gdje ce dizati ruku na srpske svetinje :D :D :D
Alija Alijagić

Post by Alija Alijagić »

Poklanjamo ovu pobjedu Albanskom narodu na današnji dan kao priliku da se osvetimo četnicima za zločine od 1912 do danas.
Last edited by Alija Alijagić on 22/02/2008 17:52, edited 1 time in total.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Kontam sutrašnje okupljanje iskoristiti za atak na :oops: kućicu ispred ambasade do iranske :D :D .....pak ako ćemo o Rogozinu .....čovjek na strateškom mjestu .....kako bi rekao Brane .....kurvin sin (ali ipak tako nešto ne bi mogao izjaviti bez Putinovog miga :D :D ).....a naše amabasade su kao i naša zemlja .....složene :D :D jednostavno čekam da državni parlament odjebe RS.......preglasavanjem :oops: :D pa da vidimo SPONčiće i Miliće i ponovo Čakrčiće :D :D .
P.S. Mirno spavajte :oops: :D :D belaja će vazda biti :oops:
JohnnyS

Post by JohnnyS »

evo sad gledam na Novoj TV (znam da nije baš omiljena na forumu, ali eto :D) da je leš nađen u SAD veleposlanstvu najvjerojatnije dječak star 14 godina :shock:
carla del ponte

Post by carla del ponte »

zweistein wrote:pa eto mislim da su 90% srba nacionalisti, a sto nisu demonstririla kada je bio rat u hrvatsku,bih,kosovo da kazu stop zlocinci nemoj to u ime srpskog naroda da radis a znali su svi sta se radilo, nene svi su dilazi tri prsta i tako podrzavali ratnezlonice, sta da pisem znate sami kako je to cudan narod (mislim 90%) moje misljejnje :D
Paaa, ne bih baš rekla da su 90% Srba; Hrvata, Engleza, Francuza, Iranaca, Bošnjaka, Slovenaca, Njemaca itd. itd.itd., nacionalisti, ali da ih ima u svakom narodu - ima! Zhahvaljujem svevišnjem što je i pamet i glupost ravnomjerno raspoređena.
manijak1

Post by manijak1 »

Zhahvaljujem svevišnjem što je i pamet i glupost ravnomjerno raspoređena.
Ja bih preispitao ravnomjernost raspodjele :D :D za svaki slučaj :oops: :D
artzy

Post by artzy »

uozo wrote:http://www.blic.co.yu/zabava.php?id=31373
Ruske serije? Rusi imaju televiziju? Kad bi tako nesto u radili radje bi gledao hitove Bollywooda...
pitt

Post by pitt »

nego zna li se stvarni broj ljudi sto su protestovali juce? Srbski mediji su neslozni meni se cini u ocjeni. Blic tvrdi vise od pola miliona dok Danas izvjestava preko 250 hiljada? :?
kijameta

Post by kijameta »

artzy wrote:
Ruske serije? Rusi imaju televiziju? Kad bi tako nesto u radili radje bi gledao hitove Bollywooda...
Gledao sam jednom rusku seriju,SPECNAZI u Afghanistanu ali onako akcijska na Rambo fazon,nije losa uopste. :D :D :D :D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

kijameta wrote:
artzy wrote:
Gledao sam jednom rusku seriju,SPECNAZI u Afghanistanu ali onako akcijska na Rambo fazon,nije losa uopste. :D :D :D :D
ne folirajte, imaju Rusi odlicnih filmova. Imam na kopu 2 ruska filma - "Deveta ceta" i "Turski gambit", oba iz 2005, a novi film Nikite Mihalkova kojeg nazalost nemam je kandidat za Oscara
Post Reply