Dešavanja u Srbiji
- Ivy
Ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin izjavio je da će Rusija primijeniti oružanu silu ako EU i NATO nastave provocirati Ujedinjene narode
Rusija bi mogla primijeniti silu budu li NATO i Europska unija izazivali UN u svezi s Kosovom, izjavio je ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin.
- Prihvati li Europska unija danas jedinstveno stajalište i prekorači li NATO svoj mandat na Kosovu, te će organizacije izazvati Ujedinjene narode, pa ćemo i mi onda polaziti od činjenice da trebamo primjenjivati grubu silu koja se zove oružana sila da bi nas se poštovalo - rekao je Rogozin na videokonferenciji iz Bruxellesa, a prenosi agencija Interfax. Glasnogovornik ruske diplomacije Mihail Kaminin rekao je da "Rusija žali zbog nasilja u četvrtak u Beogradu", ali je odgovornost prebacio na zemlje koje su priznale jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova.
- Ono što se dogodilo sinoć u Beogradu izaziva žaljenje... Ali snage koje su poduprle jednostrano priznanje Kosova morale bi biti svjesne posljedica takvog postupka - rekao je Kaminin.
Nekoliko sati nakon ruskih prijetnji oglasila se i Europska komisija. Rekli su da prijetnje oružanom silom en pridonose smirivanju sadašnje situacije.
- oldschool
Dosadilo mi je više čitati Rusija će ovo, ono, od toga nema ništa. Rusija se brine za Srbiju ko Zimbabe za RS, već je tu nešto drugo u pitanju. Rusija je 20 godina bila u zaprečku svjetskih dešavanja pa eto ko biva sad malo stala na noge i hoće samo da da do znanja ko sad se i ona nešto pita, eto ko oni se vratili kao svjetski igrači, čista utopija.Ivy wrote:Ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin izjavio je da će Rusija primijeniti oružanu silu ako EU i NATO nastave provocirati Ujedinjene narode
Rusija bi mogla primijeniti silu budu li NATO i Europska unija izazivali UN u svezi s Kosovom, izjavio je ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin.
- Prihvati li Europska unija danas jedinstveno stajalište i prekorači li NATO svoj mandat na Kosovu, te će organizacije izazvati Ujedinjene narode, pa ćemo i mi onda polaziti od činjenice da trebamo primjenjivati grubu silu koja se zove oružana sila da bi nas se poštovalo - rekao je Rogozin na videokonferenciji iz Bruxellesa, a prenosi agencija Interfax. Glasnogovornik ruske diplomacije Mihail Kaminin rekao je da "Rusija žali zbog nasilja u četvrtak u Beogradu", ali je odgovornost prebacio na zemlje koje su priznale jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova.
- Ono što se dogodilo sinoć u Beogradu izaziva žaljenje... Ali snage koje su poduprle jednostrano priznanje Kosova morale bi biti svjesne posljedica takvog postupka - rekao je Kaminin.
Nekoliko sati nakon ruskih prijetnji oglasila se i Europska komisija. Rekli su da prijetnje oružanom silom en pridonose smirivanju sadašnje situacije.
- uozo
http://www.blic.co.yu/zabava.php?id=31373
Ovi ce sami sebe izolovati kako izgleda i zivjeti u rezervatu!
-
Šandor
Šta ti je ba,ovi naši Srbi bi odma potegli vitalni nacionalni interes. Ne talasaj.pitt wrote:Citam na B92 sve zemlje cije su ambasade napadnute su ostro reagovale i uputile protesne note ambasadorima srbije.......sta ovi nasi dorati rade?![]()
-
foodoo
na pitanje koliko su srbi četnici u Srbiji, mislim da su zadnji izbori rekli sve. Da rezimiram.
1. Oko 50% građana Srbije bi garant me roknuli - Radikali
2. Oko 20% građana bi me roknuli - Socijalisti
3. Oko 29% Građana Srbije ne bi reklo ništa kada bi vidjeli da ovi drugi me rokaju. - Tadićevci.
4. Oko 1% građana Srbije bi reklo nemojte ga rokati - LDP.
Brojevi jasno govore o svemu, sve je ostalo šuplja.
Inače, ima li neko desnu Adidas tenu broj 43?
3. Oko 29% Građana Srbije ne bi reklo ništa kada bi vidjeli da ovi drugi me rokaju. - Tadićevci.
-
jefferson
Pa da, u nacionalno interesu je da se spali ambasada drzave u kojoj ziveŠandor wrote:Šta ti je ba,ovi naši Srbi bi odma potegli vitalni nacionalni interes. Ne talasaj.pitt wrote:Citam na B92 sve zemlje cije su ambasade napadnute su ostro reagovale i uputile protesne note ambasadorima srbije.......sta ovi nasi dorati rade?![]()
:D:D
-
d2
odlicno napisanofoodoo wrote:na pitanje koliko su srbi četnici u Srbiji, mislim da su zadnji izbori rekli sve. Da rezimiram.
-
retradicionaliziran
-
artzy
Rusi mogu prijetiti i njihova prica nije za potcjenjivanje ali USA i EU stoje na drugoj strani u tom slucaju gdje ga Rusi ipak puse. Kinezi su naucili da je svijet ispovezivan i da im zaostravanje sa Zapadom nije korisno. Zapadu pripada i Japan i druge razvijene azijske zemlje. Ovo moze biti slucaj gdje bi se na istoj strani mogli naci i Israel i Arapi.oldschool wrote:Dosadilo mi je više čitati Rusija će ovo, ono, od toga nema ništa. Rusija se brine za Srbiju ko Zimbabe za RS, već je tu nešto drugo u pitanju. Rusija je 20 godina bila u zaprečku svjetskih dešavanja pa eto ko biva sad malo stala na noge i hoće samo da da do znanja ko sad se i ona nešto pita, eto ko oni se vratili kao svjetski igrači, čista utopija.Ivy wrote:Ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin izjavio je da će Rusija primijeniti oružanu silu ako EU i NATO nastave provocirati Ujedinjene narode
Znaci mogu se malo qurciti ali i potom qurtzu zasvirati...
- bijelo_dugme
Eto vidis da je Srbija miroljubna drzava i da te nebi svi ubili.foodoo wrote:na pitanje koliko su srbi četnici u Srbiji, mislim da su zadnji izbori rekli sve. Da rezimiram.
PS. Vidi da nije tena ostala u ambasadi SAD.
-
Alija Alijagić
Poklanjamo ovu pobjedu Albanskom narodu na današnji dan kao priliku da se osvetimo četnicima za zločine od 1912 do danas.
Last edited by Alija Alijagić on 22/02/2008 17:52, edited 1 time in total.
- manijak1
P.S. Mirno spavajte
-
carla del ponte
Paaa, ne bih baš rekla da su 90% Srba; Hrvata, Engleza, Francuza, Iranaca, Bošnjaka, Slovenaca, Njemaca itd. itd.itd., nacionalisti, ali da ih ima u svakom narodu - ima! Zhahvaljujem svevišnjem što je i pamet i glupost ravnomjerno raspoređena.zweistein wrote:pa eto mislim da su 90% srba nacionalisti, a sto nisu demonstririla kada je bio rat u hrvatsku,bih,kosovo da kazu stop zlocinci nemoj to u ime srpskog naroda da radis a znali su svi sta se radilo, nene svi su dilazi tri prsta i tako podrzavali ratnezlonice, sta da pisem znate sami kako je to cudan narod (mislim 90%) moje misljejnje
- manijak1
Ja bih preispitao ravnomjernost raspodjeleZhahvaljujem svevišnjem što je i pamet i glupost ravnomjerno raspoređena.
-
artzy
Ruske serije? Rusi imaju televiziju? Kad bi tako nesto u radili radje bi gledao hitove Bollywooda...uozo wrote:http://www.blic.co.yu/zabava.php?id=31373
-
kijameta
Gledao sam jednom rusku seriju,SPECNAZI u Afghanistanu ali onako akcijska na Rambo fazon,nije losa uopste.artzy wrote:Ruske serije? Rusi imaju televiziju? Kad bi tako nesto u radili radje bi gledao hitove Bollywooda...uozo wrote:http://www.blic.co.yu/zabava.php?id=31373
-
basta sljezove boje
ne folirajte, imaju Rusi odlicnih filmova. Imam na kopu 2 ruska filma - "Deveta ceta" i "Turski gambit", oba iz 2005, a novi film Nikite Mihalkova kojeg nazalost nemam je kandidat za Oscarakijameta wrote:Gledao sam jednom rusku seriju,SPECNAZI u Afghanistanu ali onako akcijska na Rambo fazon,nije losa uopste.artzy wrote:Ruske serije? Rusi imaju televiziju? Kad bi tako nesto u radili radje bi gledao hitove Bollywooda...uozo wrote:http://www.blic.co.yu/zabava.php?id=31373
Ovi ce sami sebe izolovati kako izgleda i zivjeti u rezervatu!![]()
![]()
![]()
-
nocna_mora1001_noci