Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
emra_a

#1001 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by emra_a »

jao teme ko bi ovo procitao :-)

kako napreduje istrazivanje?
niskoprofilni

#1002 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by niskoprofilni »

"piramidiotizam - Piramidiotizam je karakterizovan zastupanjem vanzemaljske, dalekodokučive teorije o postanku, prirodi i svrsi egipatskih piramida. Teorije piramidiota su jedva poduprijete mršavim dokazima. One ne služe skoro ničemu osim da stoje kao loši primjeri špekulantskog mišljenja i fantastične imaginacije."

"pyramidiocy - Pyramidiocy is characterized by having an outlandish, farfetched theory about the origin, nature or purpose of the Egyptian pyramids. The theories of pyramidiots are barely supported by slender threads of evidence. They serve little purpose except to stand as bad examples of speculative thought and fanciful imagination."
Kolega sa Alipasinog

#1003 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Kolega sa Alipasinog »

Novi clanak od Irne:

"Qu’est-il arrivé au journalisme objectif et impartial ?"

http://irna.lautre.net/Qu-est-il-arrive ... lisme.html

Hmmm... Slucajnosti ne postoje :)

--
"STA SE DESILO S OBJEKTIVNIM, NEUTRALNIM I NEPRISTRASNIM NOVINARSTVOM?" - Semir Osmanagic o novinarima FENE.
"Funkcioniramo tako da mi Mario posalje informacije, ja napisem saopstenje ili vijest, posaljem njemu a on ga vrati na FENIN sluzbeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglasava" - novinarka FENE Sabina Alikadic K@ranjem-Do-Istine, u poruci Semiru Osmanagicu.
"Sabina Alikadic ne prati Fondaciju niti čak njihove pressice" - Zoran Ilić, glavni urednik FENE.
Rasimovski

#1004 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Ljudi Wels se povuce u duboko razmisljanje kad ga pitate sta je iskopano i sta je pronadjeno na Visocici.
Samo palamudi kad se rasprava skrene na neke manje bitne teme, oko ovih sljedbenika Dragana Dabica.
Fair Life

#1005 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Fair Life »

I sta vele... istopio se u kiselini.

Image
veseoko_kukulamovic

#1006 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by veseoko_kukulamovic »

Nemojte mi Welsa za]ebavat!
On to sve radi strogo samoinicijativno! :bih: :lol:
uozo

#1007 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by uozo »

:shock: HHHHHHHHHHHHHHhhhhhaaaaaaaaaaa!
Ja tek sad primjetio da pojedinci imaju sesir na svome avataru! :roll:
veseoko_kukulamovic

#1008 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Čitajte kako pripadnici sekte iz Damanhura podmeću bosanskim arheolozima:

http://irna.lautre.net/Beneath-contempt.html

http://antibarbarorum.blogspot.com/2008 ... n-ili.html

Fondacijo, ako je i od tebe, previše je! :x
Gdje Semir samo iskopa ovakve fašiste?! :x
Kolega sa Alipasinog

#1009 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

veseoko_kukulamovic wrote:Čitajte kako pripadnici sekte iz Damanhura podmeću bosanskim arheolozima:

http://irna.lautre.net/Beneath-contempt.html

http://antibarbarorum.blogspot.com/2008 ... n-ili.html

Fondacijo, ako je i od tebe, previše je! :x
Gdje Semir samo iskopa ovakve fašiste?! :x

Nije vise ni do Fondacije! Zar nije cudo jedno da drzava Bosna i Hercegovina mazohisticki i samo-destruktivno dopusta da njenu istoriju taocima drzi grupa varalica, lazova, jalijasa i "objektivnih" novinara!

Na srecu, izgleda da sve dolazi na svoje mjesto. Koliko god da je zalosno sto se ovo desilo Bosni, toliko je mozda dobro kao nauk za ubuduce.

--
"STA SE DESILO S OBJEKTIVNIM, NEUTRALNIM I NEPRISTRASNIM NOVINARSTVOM?" - Semir Osmanagic o novinarima FENE ;).
"Funkcioniramo tako da mi Mario posalje informacije, ja napisem saopstenje ili vijest, posaljem njemu a on ga vrati na FENIN sluzbeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglasava" - novinarka FENE Sabina Alikadic K@ranjem-Do-Istine, u poruci Semiru Osmanagicu.
"Sabina Alikadic ne prati Fondaciju niti cak njihove pressice" - Zoran Ilic', glavni urednik FENE.

Al-Ahram’s executive staff took the decision to assure the necessary media cover-up of ICBP 2008.
Kolega sa Alipasinog

#1010 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Novosti! Na naslovnoj stranici Fondacije prva vijest je o Komferncji na kojoj ce ucestvovat Izmo Guglic, a druga o Komferncji na kojoj ce ucestvovat Izmo Guglic.
PRVA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O BOSANSKIM PIRAMIDAMA

{shit izbrisan}

Preuzeto sa: sarajevo-x.com
Bilo bi fino znat otkud novinarima :) Sarajevo-X informacije, kad smo vec na njihovom forumu..

Da nije Semir jos nekog nako nezavisno natako i na Sarajevo-X?
Ide ista ideja, jelde, kao i prije : "Funkcioniramo tako da mi Mario posalje informacije, ja napisem saopstenje ili vijest, posaljem njemu a on ga vrati na FENIN sluzbeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglasava" - novinarka FENE Sabina Alikadic K@ranjem-Do-Istine, u poruci Semiru Osmanagicu.

--
"STA SE DESILO S OBJEKTIVNIM, NEUTRALNIM I NEPRISTRASNIM NOVINARSTVOM?" - Semir Osmanagic o novinarima FENE ;).
"Sabina Alikadic ne prati Fondaciju niti cak njihove pressice" - Zoran Ilic', glavni urednik FENE.

Al-Ahram’s executive staff took the decision to assure the necessary media cover-up of ICBP 2008.
veseoko_kukulamovic

#1011 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Šta bi sa Welsom, otišao da tihuje? :D

A ja se baš ponadao da će mi moći objasniti ovo najnovije kukavičje jaje koje Fondacija podmeće! Fondacija opet plasira slike i izjave o Starom gradu Visoki kao da su o piramidama!

Wels, je li to nova Semketova politika skupljanja artifataka: "Tuđe slikamo, svoje nemamo!"? :lol:

A vidim da su ga oni iskusni filmadžije nešto plaho nasekirali! :lol:

Dokle se stiglo sa otkopavanjem piramida? :D :bih:
Neregistrirani

#1012 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

veseoko_kukulamovic wrote: A vidim da su ga oni iskusni filmadžije nešto plaho nasekirali! :lol:
Sram ih bilo! Umalo da bude kao sa proslim filmom! :D
veseoko_kukulamovic

#1013 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Čuj, Zvonimir Butorac, učesnik konferencije o piramidama, kao "magistar turizma"!

A što ne piše, Zvonimir Butorac, učesnik konferencije o piramidama, kao vlasnik turističke agencije iz Splita koja ima tal sa Fondacijom?

Pljačkotrans! :lol:

Image
Kolega sa Alipasinog

#1015 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

uozo wrote::shock: HHHHHHHHHHHHHHhhhhhaaaaaaaaaaa!
Ja tek sad primjetio da pojedinci imaju sesir na svome avataru! :roll:
A naj mi je ljepse kad Semir natakari kacigu preko sesira u ovom filmu, tamo negdje oko napola.

http://buriedland.com/

Jeste, to je ovaj film sto ga je Fondacija trijumfalno najavila prosle godine: "Riječ je o ambicioznom projektu snimanja dokumentarnog filma na lokalitetu Bosanske doline piramida u Visokom, a sve u saradnji s Fondacijom „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" te lokalnim stanovništvom."

http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... AMIDA.html

Rodila majka budalu!

--

Neregistrirani

#1016 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

veseoko_kukulamovic wrote:Auuu, vidim da će piramidiotska jesen biti ispunjena NAUČNIM konferencijama! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Oni izgleda nisu culi da su kristalne lobanje proljetos "verifikovane":
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7414637.stm
http://www.world-science.net/othernews/080523_crystal
Neregistrirani

#1017 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Tanko radi ovaj press Fondacije. Nit' da objave da je Zo konacno napravio spot, ni da je bila svadba, a nema ni habera s foteljaske konferencije u Oslu. Za prva dva mora da jos cekaju press-kliping ili da preuzmu vijest s nekog sajta, a za ovu trecu....mora da su se tako dobro proveli, da cak ni sliku iz velike kongresne sale nisu objavili. :D
veseoko_kukulamovic

#1018 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Fakat otiš'o Wels da tihuje! :D
Čudi me da do sad nije objavljena bar jedna senzacionalna međunarodna verifikacija Semketovog učešća na kongresu geologa koji sigurno nisu krili svoje oduševljenje čim su ga vidjeli u šeširu. Ono, kao i obično, fotografija neke table na ulazu u zgradu na kojoj piše 'biblioteka' ili 'kongres'. :lol:
veseoko_kukulamovic

#1019 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Wels, poruči Čakiju i Ahmedu da pohite malo sa onim misterioznim biČima iz podzemnih tunela jerbo inače odoše svi turisti jope u Hercegovinu! :lol:

http://www.pincom.info/zanimljivosti/op ... p?ID=58941
Neregistrirani

#1020 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

veseoko_kukulamovic wrote:Wels, poruči Čakiju i Ahmedu da pohite malo sa onim misterioznim biČima iz podzemnih tunela jerbo inače odoše svi turisti jope u Hercegovinu! :lol:

http://www.pincom.info/zanimljivosti/op ... p?ID=58941

Ili u Tuzlu, u kojoj malo-malo, pa slucajno nesto pronadju! :bih:
veseoko_kukulamovic

#1021 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Neregistrirani wrote:Ili u Tuzlu, u kojoj malo-malo, pa slucajno nesto pronadju! :bih:
Ijaaaooo tih foteljaša, to je samo da Semketu napakoste, ništa više! Jel tako, Wels? :lol:
Kolega sa Alipasinog

#1022 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Cojek koji se bavi hiljadama nauka -- ma sta hiljadama, milionima -- htio bi ijope malo milijardi dolara!

http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... IHODA.html

Nego, nije li ono do sada Visoko vec trebalo da postane najbogatija opstina u kantonu, Evropi i Mlijecnom Putu? Na srecu, imamo mi naseg Sesirdziju da nam sredi da takva sudbina zadesi cijelu Bosnu i ostale stanovnike planete.

--

Kolega sa Alipasinog

#1024 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Uvijek me iznenadi kako idiot moze vidjeti uvredu za naciju kad se pogleda u ogledalo.
Semire, ne obaziri se na ovo neobjektivno novinarstvo.

Nego, iskopa li se sta? Ima li iko da ista vise tamo kopa, osim foteljasa iz Zemaljskog, koji sve iskopase, a ustvari nista ne rade i samo cuce iza svojih toplih blogova?

Ajao, vidio sam! Iskopa se koja budala, "primjerni volonter". Gdje nadje ovaj pridjev i imenicu, je li iz Pravilnika Saveza socijalisticke omladine, u kooperaciji sa Senadom Hodovicem Marksom?

--

Locked