Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
JThomas

#1001 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by JThomas »

tuga brate, ne znam kako drukčije to reći...

ako je tako voliš, potraži je, pa makar...a šta ćeš dalje, to možete razriješiti samo ti i ona...uz sve dobre namjere, mi možemo samo nagađati.
Lesli Eldridž

#1002 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

skojotovski wrote:da pokusamo sumirati nakon svega:

stisni petlju i pronadi je. taman i da je na kraju svijeta. ima ovdje raje koja ce ti rado pomoci. :wink:

ako ima interesa s njene strane, a ocito da tu jos tinja nesto, jer u suprotnom bi te otresla prije tel. razgovora s mamom, a ne bi izrazila zelju da popijete kafu, dogovorite tu fucking kafu, caj, pivu, lozu...ovo-ono... oci u oci i budite iskreni jedno prema drugom. ali do koske, sto se kaze.
tek nakon toga, znaces i ti i ona na cemu ste. sve ostalo je nedoreceno, a kosta zdravlja i tebe, a vjerovatno i nju, na neki nacin.
jer, ako s njene strane nema interesa, onda je tu tacka i moras okrenuti novi list u svom zivotu. ne sazaljevati i nanositi sebi bol, nego nastaviti ziviti i uzivati u svakom danu, a pojavice se prava. vjeruj mi.

i moras hladne glave razmisljati, a ne srcem i osjecajima.
ako joj je mama i dalje prioritet u zivotu, osoba koja upravlja njenim zivotom, kao punoljetne osobe, zajebi i osjecaje i srce, ako nije spremna rez napraviti. ne odreci se mame, nego jednostavno mami dati do znanja da je to vas, a ne njen zivot. da ga vi, a ne ona, organizujete.

zato, prijatelju moj,
hvataj se nacina da stupis u kontakt s njom.
nakon toga, sve ce ti se samo reci.
Hvala.
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#1003 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Šeherzada »

Lesli,tesko je sve to.....Tesko je njemu,meni i nije toliko.Ne znam sta je u pitanju,ja zelim da budem s njim ali tesko da cu te ja obradovati setnim krajem.Ne vjerujem da ce tu biti ista......Ne znam-mozda ga razumijem,zaista pokusavam da ga razumijem,ali onda za minutu-opet mislim da je ljubav jaca i tada ga ne shvatam.....Vidjecemo sta ce biti dalje,mada se ne nadam nicemu dobrom :sad:.....

Otreznjenje od ovog statusa mislim da je neminovno svakoj od nas prije ili kasnije..Nisam ja gajila nade,izluzije kako bih on sve ostavio zbog mene..Ne bih ja to ni prihvatila,mozda sam nekad samo zeljela da sanjam jednu noc o tome..
Elem,kada se nije pricalo o tome,meni je to bilo jako daleko od mene..
Na njegovo insistiranje na razgovoru sa mnom,rekao mi je bas to sto mi je trebalo vise od bilo kog samara koji se zove-PROBUDI SE..
Sreca tek sam bila usnula,i nije mi zivot tako prosao pored mene dok sam cekala na njega
Znala sam i sama sve..jos prvog dana kada sam ga upoznala znala sam da sam ga prekasno srela..i valjda me svakog dana gonilo sve vise i dublje da uzivam dok traje jer je pitanje trenutka do kada ce trajati..
Rekao mi je,da ga nemoze izdati,ne moze to uraditi ....Lijepo od njega..
I tesko je sad tako probudjenoj snaci se..ali zivim....moram..
i sutim..samo ovde pomenuh ga ......
Šeherzada

#1004 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Šeherzada »

Nema nikog da tabirimo ovo temu
Meni je uvijek februar nekako tuzan..Sjecam se jednog februara u svom zivotu ,tumarala sam centom grada..svi su nesto bili uzurbani,padala je kisa i mali cigan je sjedio na kartonu prkriven najlonom i prosio..Svi su negdje zurili pored njega..Otisla sam i kupila mu punu kesu slatkisa..Vratila se i nije ga bilo..Pocela sam da ga trazim po okolnim pasazima i nasla ga kako broji parice..bio je to bas debeo stos sitnine,uzeo je slatkise i ja sam otisla kuci..
.. Depresija je otisla sa prvim danima marta......
I evo me opet u februaru..Ranjivija nego tada......
Sat po sat,cekam da prodje da ga prebolim..Uspomene se nizu i nedaju mira..Koliko jos?
mamba

#1005 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by mamba »

Lesli meni ti nisi jasan. Iz tvojih postova se vidi da ste se oboje ponasali kao djeca i krivica je podjednako i na tvojoj i na njenoj strani. Na tvojoj jer si dozvolio da tvojim zivotom upravlja njena mama i na taj nacin da vam upropasti brak (jer ljudi te maltretiraju samo kad im to dozvolis, vjeruj mi), a ona sto je jako vezana za majku pa je dozvolila da sve to prolazi tek tako i vise puta se stavljala na njenu stranu. A ono ponasanje tokom i poslije razvoda samo za sebe govori. Sada vam se mozda pruza prilika da opet budete zajedno, jer ljubav ako je dovoljno jaka uvijek nadje put, a ovaj put znate gdje ste grijesili i sta vam je upropastilo brak i cisto sumnajam da bi se ponovo na to vracali. Naravno ljubav uvijek mora biti obostrana, jer drugacije ne vrijedi. Kako ces to saznati? Umjesto da je potrazis i budes uporan, ti radije biras da se samosazaljevas unutar cetiri zida. Tako neces nikada krenuti dalje uvijek ce to ostati visiti u zraku. 'Mozda sam terbao, mozda me jos uvijek voli'. Rjesi to brate kada ti se pruza prilika, pa onda placi ako te ona stvarno prebolila,mada sumnja.
Kod Seherzade je drugacija situacija, dosta komplikovanija. Mada prava ljubav, pogotovo ona prijateljska ne trazi nikakve uslove. I da judi stvarno vole i cijene jedni druge ovo bi bilo skroz ok. Razgovarala sam sa prijateljicom juce i evo sta mi je rekla: 'Ja ne bih imala nista protiv toga'. Ako vise ne volim nekoga, zasto bih recimo tebi dobroj prijateljici uskracivala ljubav sa nekim za koga mislis da ste srodne duse i da je ljubav tvoga zivota'. Bila sam zapanjena, kako nesebicno od nje. Pitala sam jos jednu osobu, jako dobru i do cijeg misljenja jako, jako drzim i ispricao mi je jednu instinitu pricu o četiri para koji su bili najbolji prijatelji i kumovi. Ljetovali su svake godine negdje na moru. Nakon provedenih godina tako zajedno shavtili da se bolje slazu, da se fenomenalno slazu ali kada obrnu redoslijed parova. Sjeli su, razgovarali, razveli se i stupili u brak sa nekadasnjm kumovim, sada bracnim drugovima. I ponovo su bili kumovi jedni drugima i isli svake godine na more. Ah da, i tu je tuzna pjesma Gabi Novak, koja govori upravo o ovakvoj ljubavi.
Medjutim nije na Seherzadi sada da odlucuje o tome, vec na dvojici drugova. Ako je stvarno prijateljstvo u pitanju ono ce to otrpiti, ako nije onda nije ni bilo prijateljstvo. Sada svi pate. Ja stvarno ne bi voljela da neko pati i ne moze biti u vezi zbog mene a pogotovo ako mi pati najbolji prjatelj zbog osobe prema kojoj ja nemam vise nekadasnja osjecanja. Ipak se nadam da ce obje price imati happy end :)
Šeherzada

#1006 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Šeherzada »

Mamba nadam se i ja......I da,mislim zaista da se taj moj bivsi nebi toliko ni ljutio.Mislim da je to sve do tog "prijatelja"koji vjerujem nema hrabrosti da prica s njim
mamba

#1007 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by mamba »

Šeherzada wrote:Mamba nadam se i ja......I da,mislim zaista da se taj moj bivsi nebi toliko ni ljutio.Mislim da je to sve do tog "prijatelja"koji vjerujem nema hrabrosti da prica s njim
Ma doci ce on sebi, jer to onda nije ni prijateljstvo. Izlaziti s nekim i biti zaljubljen u njenu bivsu, kriti istinu od njega, ili obostrano to presucivati i ignorisati to je daleko od pravog prijateljstva. Ali eto, iskustvo nam govori da ljudi vise vole da se grizu,i pate nego da otvoreno porazgovaraju.
Šeherzada

#1008 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Šeherzada »

Mislim da je on upravo takav......Mozda grijesim,mozda je zaista pricao s njim ali ja ne znam,ipak ZNAM da ovaj bivsi zna da se samnom vidja.Prosli put kada smo izasli naisla su im jos 2 druga koji su otisli s njim,a ja i on smo ostali.Znaci-brzo je doslo do nega ako nije znao ranije!!!
Ne znam ni sama......Sve mi je zamrseno
mamba

#1009 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by mamba »

Šeherzada wrote:Mislim da je on upravo takav......Mozda grijesim,mozda je zaista pricao s njim ali ja ne znam,ipak ZNAM da ovaj bivsi zna da se samnom vidja.Prosli put kada smo izasli naisla su im jos 2 druga koji su otisli s njim,a ja i on smo ostali.Znaci-brzo je doslo do nega ako nije znao ranije!!!
Ne znam ni sama......Sve mi je zamrseno
Cudan im je onda odnos pravo. Ti si sve uradila na njemu je sada. Daj mu vremena, da si poslaze sve te stvari i da rijesi to s prijateljem. Ovako ne moze ostati vjeruj mi. Puknuce negdje. A ja vjerujem da ce izabrati na kraju tebe :), sto opet ne mora znaciti da ce izgubiti druga zavisi kako to poslazu. Sve moze biti tako lijepo i jednostavno, samo da ljudi nemaju toliku potrebu da se pate... A javice se on tebi, ma znam,zenski kutak :wink: na ovom ne moze ostati...
Šeherzada

#1010 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Šeherzada »

Mamba,daj Boze da se javi.......Sve manje vjerujem u to.........
Sjecam se kada smo moja drugarica i ja bile mladje stalno su nam govorili roditelji-otvori oci dobro..Proslo je dugo od tad,usle smo u srednje dvadesete,ona je i dalje sama..I nedavno sam cula njenu majku kako joj kaze E SAD ZATVORI OCI :-D Ne mogu dA VJERUJEM DA SE U 26-27 zatvaraju oci? :?
Ne znam da li su moje oci bile zatvorene kada sam ga upoznala,ali cinilo mi se da s tim prvim zracima proleca u nasim srcima,dugim setnjama samo tabirimo neke glupe teme i nekako smo bili sagovornici koji se nadopunjuju iz dana u dan..Ne znam kad sam se zaljubila..Desilo se spontano...Nekako uz njega sam postala zadovoljna..I dalje sam ja vjetopirasta i nemirnog duha,ali on me uvijek cekao sa svih mojih putovanja,sa njime sam sredjivala neke svoje nemani iz proslosti..I postajala sve vise i vise njegova...
Ne mislim da sam uradila nesto lose,sto sam sebi dozvolila luksuz da budem "ono izmedju"..Ne znam da li sam to i bila,jer sam bila vjetropirasta Bosanka,svojeglava i nekako mnogo svoja..da bih mogla da tu ulogu igram jos dugo..Nisam ja ni trazila neku ulogu,ali taj dan se samo ta rola dijelila,i ja sam bas tad bila u redu..
A sjecam se jednom kada sam bila mala,dobro ne bas jako mala..gledali smo neki film moji prijatelji iz detinstva i ja u bioskopu,poslije projekcije sam ih tjerala da glume moje najblize saradnike koji sjede pored mene na dodjeli oskara,i grle me dok ja uzbudjeno krecem prema pozornici..Tada ni slutila nisam da jedina uloga koja ce mi biti dodijeljena u zivotu,ali stvarnom zivotu, ce biti uloga"ono izmedju"koja ce mi slomiti srce
Lesli Eldridž

#1011 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

mamba wrote:Lesli meni ti nisi jasan. Iz tvojih postova se vidi da ste se oboje ponasali kao djeca i krivica je podjednako i na tvojoj i na njenoj strani. Na tvojoj jer si dozvolio da tvojim zivotom upravlja njena mama i na taj nacin da vam upropasti brak (jer ljudi te maltretiraju samo kad im to dozvolis, vjeruj mi), a ona sto je jako vezana za majku pa je dozvolila da sve to prolazi tek tako i vise puta se stavljala na njenu stranu. A ono ponasanje tokom i poslije razvoda samo za sebe govori. Sada vam se mozda pruza prilika da opet budete zajedno, jer ljubav ako je dovoljno jaka uvijek nadje put, a ovaj put znate gdje ste grijesili i sta vam je upropastilo brak i cisto sumnajam da bi se ponovo na to vracali. Naravno ljubav uvijek mora biti obostrana, jer drugacije ne vrijedi. Kako ces to saznati? Umjesto da je potrazis i budes uporan, ti radije biras da se samosazaljevas unutar cetiri zida. Tako neces nikada krenuti dalje uvijek ce to ostati visiti u zraku. 'Mozda sam terbao, mozda me jos uvijek voli'. Rjesi to brate kada ti se pruza prilika, pa onda placi ako te ona stvarno prebolila,mada sumnja.
Kod Seherzade je drugacija situacija, dosta komplikovanija. Mada prava ljubav, pogotovo ona prijateljska ne trazi nikakve uslove. I da judi stvarno vole i cijene jedni druge ovo bi bilo skroz ok. Razgovarala sam sa prijateljicom juce i evo sta mi je rekla: 'Ja ne bih imala nista protiv toga'. Ako vise ne volim nekoga, zasto bih recimo tebi dobroj prijateljici uskracivala ljubav sa nekim za koga mislis da ste srodne duse i da je ljubav tvoga zivota'. Bila sam zapanjena, kako nesebicno od nje. Pitala sam jos jednu osobu, jako dobru i do cijeg misljenja jako, jako drzim i ispricao mi je jednu instinitu pricu o četiri para koji su bili najbolji prijatelji i kumovi. Ljetovali su svake godine negdje na moru. Nakon provedenih godina tako zajedno shavtili da se bolje slazu, da se fenomenalno slazu ali kada obrnu redoslijed parova. Sjeli su, razgovarali, razveli se i stupili u brak sa nekadasnjm kumovim, sada bracnim drugovima. I ponovo su bili kumovi jedni drugima i isli svake godine na more. Ah da, i tu je tuzna pjesma Gabi Novak, koja govori upravo o ovakvoj ljubavi.
Medjutim nije na Seherzadi sada da odlucuje o tome, vec na dvojici drugova. Ako je stvarno prijateljstvo u pitanju ono ce to otrpiti, ako nije onda nije ni bilo prijateljstvo. Sada svi pate. Ja stvarno ne bi voljela da neko pati i ne moze biti u vezi zbog mene a pogotovo ako mi pati najbolji prjatelj zbog osobe prema kojoj ja nemam vise nekadasnja osjecanja. Ipak se nadam da ce obje price imati happy end :)
Nisam ni ja sebi bio jasan. Ja sam bio prekinuo sa njom kraje 2006. Pritiskala me da se vjenčamo. Ja nisam znao da nađem stan, nisam joj 100% ni vjerovao, ali da sam imao odmah stan vjenčao bih je odmah čini mi se. Sjedimo jednom u "Imperijalu" i ja kažem da sam smotan i nesposoban da nađem stan i šta ću sad. Ona mi je ranije bila obećala da će me ostaviti, ako je ubrzo ne uzmem za ženu. Ja joj to kažem (da sam nesposoban i smotan da nađem fion, jeftin stan, da sam jednom to uspio i umao ga kupio, a sad ne znam, nemam više prilike za to). Ona me samo gleda stisnutih usana i ništa ne govori. Ja platih račun i izađosmo jedno pored drugog i kod parka na ekonomiji se razdvojismo. Kontam kraj je, nemam više obraza da išta od nje tražim, obećanje je obećanje, neka ide gotovo je. Mjesec dana sam bio bolestan, nisam spavao, budio se, sanjao je, sanjao da mi je žena, sanjao djecu sa njom, nevjerovatno. Ali sam dobro glumio nikom ništa ne govorim. Samo mi roditelji znaju da sam prekinuo i šute, ništa ne govore. Njihov savjet ranije je bio da se ne ženim. Ja glumim da sam cool. Onda iza nove godine 2007 ne izdržah nazvah je, a ona kaže da ne zna šta će biti dalje. Opet prohodasmo, nakon jednogh fatalnog susreta. Početak januara, pada snijeg, krpama, na Titovoj ulici oko 23.00 ja sa kolegom, a ona sa prijateljicom (kasnijom stanodavkom). Pritrčasmo i polubismo se. Ostali se izmakli i drže se po strani. To me je prelomilo i prohodasmo nakon mjesec opet. E sjedimo mi poslije par dana u "Palmi" i onas mikaže da je našla namješten stan od prijateljice. Ja joj rekoh da ćemo se uzeti. Ona iznenađeno reče:"Stvarno!" Stvarno je izgledala srećno. Pogledali smo stan u centru sve ima ni iglu ne moramo unijeti. Kupila nam stanodavka Amela i fin kauč, na kojem možemo i spavati. Budzašto nam dala to maltene da čuvamo. Ja organizujem vjenčanje, po njenom, sve bili pozvano, bruku para se potrošilo. Moji zadovoljni, kažu, sad pamet u glavu, nisu se petljali. UI Dubrovniku imali medeni mjesec, sve super. I onada krenu zajednički život i sve poslije puče. Nastavit ću kasnije idem da jedem...
burek_in_space

#1012 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by burek_in_space »

Lesli Eldridž wrote:Nisam ni ja sebi bio jasan. Ja sam bio prekinuo sa njom kraje 2006. Pritiskala me da se vjenčamo. Ja nisam znao da nađem stan, nisam joj 100% ni vjerovao, ali da sam imao odmah stan vjenčao bih je odmah čini mi se. Sjedimo jednom u "Imperijalu" i ja kažem da sam smotan i nesposoban da nađem stan i šta ću sad. Ona mi je ranije bila obećala da će me ostaviti, ako je ubrzo ne uzmem za ženu. Ja joj to kažem (da sam nesposoban i smotan da nađem fion, jeftin stan, da sam jednom to uspio i umao ga kupio, a sad ne znam, nemam više prilike za to). Ona me samo gleda stisnutih usana i ništa ne govori. Ja platih račun i izađosmo jedno pored drugog i kod parka na ekonomiji se razdvojismo. Kontam kraj je, nemam više obraza da išta od nje tražim, obećanje je obećanje, neka ide gotovo je. Mjesec dana sam bio bolestan, nisam spavao, budio se, sanjao je, sanjao da mi je žena, sanjao djecu sa njom, nevjerovatno. Ali sam dobro glumio nikom ništa ne govorim. Samo mi roditelji znaju da sam prekinuo i šute, ništa ne govore. Njihov savjet ranije je bio da se ne ženim. Ja glumim da sam cool. Onda iza nove godine 2007 ne izdržah nazvah je, a ona kaže da ne zna šta će biti dalje. Opet prohodasmo, nakon jednogh fatalnog susreta. Početak januara, pada snijeg, krpama, na Titovoj ulici oko 23.00 ja sa kolegom, a ona sa prijateljicom (kasnijom stanodavkom). Pritrčasmo i polubismo se. Ostali se izmakli i drže se po strani. To me je prelomilo i prohodasmo nakon mjesec opet. E sjedimo mi poslije par dana u "Palmi" i onas mikaže da je našla namješten stan od prijateljice. Ja joj rekoh da ćemo se uzeti. Ona iznenađeno reče:"Stvarno!" Stvarno je izgledala srećno. Pogledali smo stan u centru sve ima ni iglu ne moramo unijeti. Kupila nam stanodavka Amela i fin kauč, na kojem možemo i spavati. Budzašto nam dala to maltene da čuvamo. Ja organizujem vjenčanje, po njenom, sve bili pozvano, bruku para se potrošilo. Moji zadovoljni, kažu, sad pamet u glavu, nisu se petljali. UI Dubrovniku imali medeni mjesec, sve super. I onada krenu zajednički život i sve poslije puče. Nastavit ću kasnije idem da jedem...
Kao da ti je malo bolje! :-D Izvini,ali nisam mogao da ne primijetim ovo shto si napisao. :D
A sad,matere ti de kani se pisanja po forumu vec saberi u svojoj glavi 2 i 2,ako je tako volish kao shto pishesh nama ovdje,zaleti se pa u akciju.Dzaba ti sve ovo ovdje napisano ako ne poduzmesh neku konkretnu akciju nakon koje cesh biti ili pukovnik ili pokojnik,ali bar cesh znati na chemu si.
Lesli Eldridž

#1013 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

Ok.
PalaSa Marsa

#1014 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by PalaSa Marsa »

Ma nema nista lose u tome sto pise ovdje Bureke..Prosto mozda je nasao kutak za sebe, sto da ne...
Ali svakako se slazem s'tim, da treba da poduzme konkretne poteze, kako bi ustvari znao.. kako dalje..i ne mora da znaci da ce bit' pokojnik..niti Pukovnik..
Bitno je da bude neko novo ljepse sutra, s'njom ili bez nje..
Sretno, kako god.. :)
swirl

#1015 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by swirl »

Ma ja mislim da si ti malo previse opsjednut sa tom zenom. Mislim, nemoj se ljutiti, imali smo svi ljubavnih jada, nesretnih ljubavi, i nesretnih brakova, ali ovo mi je bas malo previse. Daj dohavizaj se, ili idi trazi je, ali ovako ces se na kraju ubiti, nije ti ovo zdravo nikako.
Lesli Eldridž

#1016 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

Šeherzada wrote:Mamba,daj Boze da se javi.......Sve manje vjerujem u to.........
Sjecam se kada smo moja drugarica i ja bile mladje stalno su nam govorili roditelji-otvori oci dobro..Proslo je dugo od tad,usle smo u srednje dvadesete,ona je i dalje sama..I nedavno sam cula njenu majku kako joj kaze E SAD ZATVORI OCI :-D Ne mogu dA VJERUJEM DA SE U 26-27 zatvaraju oci? :?
Ne znam da li su moje oci bile zatvorene kada sam ga upoznala,ali cinilo mi se da s tim prvim zracima proleca u nasim srcima,dugim setnjama samo tabirimo neke glupe teme i nekako smo bili sagovornici koji se nadopunjuju iz dana u dan..Ne znam kad sam se zaljubila..Desilo se spontano...Nekako uz njega sam postala zadovoljna..I dalje sam ja vjetopirasta i nemirnog duha,ali on me uvijek cekao sa svih mojih putovanja,sa njime sam sredjivala neke svoje nemani iz proslosti..I postajala sve vise i vise njegova...
Ne mislim da sam uradila nesto lose,sto sam sebi dozvolila luksuz da budem "ono izmedju"..Ne znam da li sam to i bila,jer sam bila vjetropirasta Bosanka,svojeglava i nekako mnogo svoja..da bih mogla da tu ulogu igram jos dugo..Nisam ja ni trazila neku ulogu,ali taj dan se samo ta rola dijelila,i ja sam bas tad bila u redu..
A sjecam se jednom kada sam bila mala,dobro ne bas jako mala..gledali smo neki film moji prijatelji iz detinstva i ja u bioskopu,poslije projekcije sam ih tjerala da glume moje najblize saradnike koji sjede pored mene na dodjeli oskara,i grle me dok ja uzbudjeno krecem prema pozornici..Tada ni slutila nisam da jedina uloga koja ce mi biti dodijeljena u zivotu,ali stvarnom zivotu, ce biti uloga"ono izmedju"koja ce mi slomiti srce
Ja mislim da su i meni itebi dali najbolji savjet: Poduzmite nešto. E sad na nama je. Ako budemo imali hrabrosti da presječemo i uradimo kako nam srca nalažu, bićemo sretniji. Ja još skupljam hrabrost i pravim nekakvu strategiju. Đaba nam je sad žaliti se, a ne poduzimati ništa. Ili da prebolimo nekako i da ih ganjamo, nema treće. E sad, ovo je bilo lako konstatovati, valja nam i reagovati. Udahnimo duboko, skupimo hrabrosti i probajmo konačno nešto učiniti. Ja sam još uvijek mali miš u tom pogledu i tek skupljam hrabrost, jer sam duboko zaglibio... Tebi će možda lakše biti... Sretno... :thumbup:
Lesli Eldridž

#1017 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

swirl wrote:Ma ja mislim da si ti malo previse opsjednut sa tom zenom. Mislim, nemoj se ljutiti, imali smo svi ljubavnih jada, nesretnih ljubavi, i nesretnih brakova, ali ovo mi je bas malo previse. Daj dohavizaj se, ili idi trazi je, ali ovako ces se na kraju ubiti, nije ti ovo zdravo nikako.
Znam. Nije zdravo, skratio sam sebi života. U prošlom postu sam pokušao dati "savjet", a još ni sam nemam hrabrosti (tek je skupljam) da nešto poduzmem. Eto gledat ću da vas više ne gnjavim. Dosadio sam i sam sebi...
burek_in_space

#1018 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by burek_in_space »

Evo da odgovorim i tebi @Lesli,a i @Marsovki ujedno-meni nisi dosadan ni najmanje,ali ti za tvoje dobro i zbog tvog zdravlja preporuchujem da poduznesh neshto konkretno.Sve ovo shto ovdje pishesh ti predstavlja trenutno olakshanje,bar ja to tako vidim,a jedino shto ti zaista mozhe pomoci je konkretan potez/i koje cesh poduzeti tako shto cesh nju kontaktirati ili mozhda i otici tamo negdje gdje ona sad zhivi.U tom smislu sam i mislio da cesh biti "pukovnik ili pokojnik" nakon susreta s njom.Od sveg srca ti zhelim da uspijesh u onome shto je tvoja intimna zhelja,ali to ne zavisi ni od mene ni od bilo koga drugog osim tebe i nje.Sretno. :thumbup:
PalaSa Marsa

#1019 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by PalaSa Marsa »

burek_in_space wrote:Evo da odgovorim i tebi @Lesli,a i @Marsovki ujedno-meni nisi dosadan ni najmanje,ali ti za tvoje dobro i zbog tvog zdravlja preporuchujem da poduznesh neshto konkretno.Sve ovo shto ovdje pishesh ti predstavlja trenutno olakshanje,bar ja to tako vidim,a jedino shto ti zaista mozhe pomoci je konkretan potez/i koje cesh poduzeti tako shto cesh nju kontaktirati ili mozhda i otici tamo negdje gdje ona sad zhivi.U tom smislu sam i mislio da cesh biti "pukovnik ili pokojnik" nakon susreta s njom.Od sveg srca ti zhelim da uspijesh u onome shto je tvoja intimna zhelja,ali to ne zavisi ni od mene ni od bilo koga drugog osim tebe i nje.Sretno. :thumbup:
Tako je Bureke Tri put' ura za govornika :mrgreen:
Šeherzada

#1020 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Šeherzada »

Lesli Eldridž wrote:]Ja mislim da su i meni itebi dali najbolji savjet: Poduzmite nešto. E sad na nama je. Ako budemo imali hrabrosti da presječemo i uradimo kako nam srca nalažu, bićemo sretniji. Ja još skupljam hrabrost i pravim nekakvu strategiju. Đaba nam je sad žaliti se, a ne poduzimati ništa. Ili da prebolimo nekako i da ih ganjamo, nema treće. E sad, ovo je bilo lako konstatovati, valja nam i reagovati. Udahnimo duboko, skupimo hrabrosti i probajmo konačno nešto učiniti. Ja sam još uvijek mali miš u tom pogledu i tek skupljam hrabrost, jer sam duboko zaglibio... Tebi će možda lakše biti... Sretno... :thumbup:
Lesli,tvoja je situacija jako teska.....Ali bori se za nju.Mislim da si u pravu.I ja i ti trebamo poduzeti nesto jer ne vrijedi kukati......Ja ne znam kako da poduzmem ista.Kada tu stoji njegov prijatelj....
Da,usamljena sam...Uvek sam bila misljenja da zivot jedne zene treba da bude ispunjen sam od sebe,a ne da to cini musko bice..A ja sam svoj nekako uvijek ispunjavala,malim i velikim zadovoljstvima..Sto bi neki moderni zivotni kriticari rekli-radila sam na sebi sve godine mog zivota..Spadam u kategoriju vjecno nasmijanih zena..omiljena u svom blizem drustvu,brbljiva katastoficarka kojoj se uvijek nesto zanimljivo desava...
Ne volim usiljene zenske price i vjecito zensko srce koje neko slama i lomi,mrzim nesrecne ljubavi i u iste ne vjerujem!!
Ali..
Nesto mi se dogodilo..Usporih se i ucutah,sklopih krila i poceh da brojim sat po sat..u tisini..Zar mi toliko nedostaje,da ne umijem dalje sama?
Trebaju mi kise da liju napolju,da se zavucem u krevet i da to traje danima dok ne prodje,da ustanem jer i pad je let.
Lesli Eldridž

#1021 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

Šeherzada wrote:
Lesli Eldridž wrote:]Ja mislim da su i meni itebi dali najbolji savjet: Poduzmite nešto. E sad na nama je. Ako budemo imali hrabrosti da presječemo i uradimo kako nam srca nalažu, bićemo sretniji. Ja još skupljam hrabrost i pravim nekakvu strategiju. Đaba nam je sad žaliti se, a ne poduzimati ništa. Ili da prebolimo nekako i da ih ganjamo, nema treće. E sad, ovo je bilo lako konstatovati, valja nam i reagovati. Udahnimo duboko, skupimo hrabrosti i probajmo konačno nešto učiniti. Ja sam još uvijek mali miš u tom pogledu i tek skupljam hrabrost, jer sam duboko zaglibio... Tebi će možda lakše biti... Sretno... :thumbup:
Lesli,tvoja je situacija jako teska.....Ali bori se za nju.Mislim da si u pravu.I ja i ti trebamo poduzeti nesto jer ne vrijedi kukati......Ja ne znam kako da poduzmem ista.Kada tu stoji njegov prijatelj....
Da,usamljena sam...Uvek sam bila misljenja da zivot jedne zene treba da bude ispunjen sam od sebe,a ne da to cini musko bice..A ja sam svoj nekako uvijek ispunjavala,malim i velikim zadovoljstvima..Sto bi neki moderni zivotni kriticari rekli-radila sam na sebi sve godine mog zivota..Spadam u kategoriju vjecno nasmijanih zena..omiljena u svom blizem drustvu,brbljiva katastoficarka kojoj se uvijek nesto zanimljivo desava...
Ne volim usiljene zenske price i vjecito zensko srce koje neko slama i lomi,mrzim nesrecne ljubavi i u iste ne vjerujem!!
Ali..
Nesto mi se dogodilo..Usporih se i ucutah,sklopih krila i poceh da brojim sat po sat..u tisini..Zar mi toliko nedostaje,da ne umijem dalje sama?
Trebaju mi kise da liju napolju,da se zavucem u krevet i da to traje danima dok ne prodje,da ustanem jer i pad je let.
Znam, znam, i ja sam na početku takav bio, jedva čekao da pada kiša, da nigdje ne hodam. Onda mi je bilo puno lakše kad sam izašao među ljude, otišao na more. Svi su se tada bojali za mene, govorili da se ne sekiram. I stvarno, izvukoh se to ljeto. Zimi je malkice teže bilo, kad me uhvate duge depresivne zimske noći, a ja sam među četiri zida. I opet mi je bilo bolje. Nije strašno bilo godinu, ali onda sam je prvi puta sreo... Očito je to tinjalo nerazriješeno u meni. Sad kad vratim film u glavi, jednim dijelom duše, sam ipak skoro stalno mislio o njoj. Nesvjesno naravno. Ja ovo moram da razriješim sam sa sobom. Pa ili da idem dalje, ili da je nađem. Vjeruj mi, ja svojima ne smijem ni da zucnem o ovome, previše su bola od mene dobili. Danas sam razgovarao sa dobrom prijateljicom i bivšom radnom kolegicom, koja mi po godinama, može majka biti. Ima iza sebe dva propala braka. Moram otići da je vidim i da se malo resetujem i posavjetujem. Ona kaže preko telefona, da i ne pomišljam na povratak sa njom, da je gotovo, da to ne ide... Dobronamjerna je žena, a ja sam na poslu skoro zaplakao kad smo pričali o tome. Pita me kako sam, a ja kažem:"Nikako." Zvao sam je u petak, sav nervno rastrojen, sjeban pravo... Kaže da dođem da razgovaramo... Zove me da popričamo, jer ja više stvarno ne mogu ovo da držim u sebi. Malo mi je sada lakše (trenutno). Kako ću dalje vidjet ću... Moram se boriti, ne mogu doći do bivše trenutno, vidjet ću šta ću dalje... Ti se bori, imaš više šanse nego ja i očekujem od tebe happyend. Nema razloga za kraj kod tebe. Bit će sve ok, vidjet ćeš. Zovi ga. Zvaće i on tebe. Sretno i obraduj me svojom srećom... :thumbup:
Šeherzada

#1022 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Šeherzada »

Lesli,tesko da ce sve biti ok ali nadam se.....Ipak!!!
I ja tebi zelim svu srecu :)
Lesli Eldridž

#1023 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

Hvala, od srca ti hvala. Vidi nešto. Sve sam objasnio i ja sam praktično zatvorio vrata i teško da tu ima povratka. Uh, zeza me muzika opet -Tornero , i santo california. Kod tebe je drugačiji slučaj. Vi se volite, niste razvedeni, nema još velike štete, sve se da popraviti. Mislim da nema razloga da se uzmete. Ne odustajte. Samo vam je mali korak potreban. :thumbup:
Šeherzada

#1024 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Šeherzada »

Nije bas takva situacija ali hvala ti.Puno znaci kada ti neko da ruku utjehe!
Ne odustaj,ne predaji se,okreni se svom zivotu(sa njom ili bez nje_)I sam si rekao-ne vrijedi nam kukati!Sta je tu je....
Cholina_Lokica

#1025 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Cholina_Lokica »

Šeherzada wrote:Nije bas takva situacija ali hvala ti.Puno znaci kada ti neko da ruku utjehe!
Ne odustaj,ne predaji se,okreni se svom zivotu(sa njom ili bez nje_)I sam si rekao-ne vrijedi nam kukati!Sta je tu je....
bice bolje, bice bolje :D
Post Reply