Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Mahalac
#1001 Re: reprezentacija
Nama uvijek sve ide naopako, tako da ce nam i ova "pobjeda" donijeti vise stete nego koristi 
- Edin H.
#1002 Re: reprezentacija
Dvije grupe po tri ekipe, pa igraju pobjednici izmedju sebe za plasman na Evropsko prvenstvo.mileS wrote:Otprilike tako nestoEdin H. wrote:Mislim da je onaj glupi kao i prosli put.campa_xxx wrote:Posto se ja nesto slabije razumijem u kosarkaska pravila, moze li mi neko reci sta se desava ako budemo treci, ima li kakav baraz i tako to ?
Sve trece ekipe iz sest grupa plus 3 drugoplasirana, a samo jedna ekipa prolazi
http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH ... _6330.html
Rutinski prolazimo
-
mileS
#1003 Re: reprezentacija
Bugarska - Finska - Francuska - Belgija - Portugal - i MI
Mislim da sanse nemamo (mozda da se parker povrijedi i da kupimo nekog americkog centra)
Dakle sanse nemamo
Mislim da sanse nemamo (mozda da se parker povrijedi i da kupimo nekog americkog centra)
Dakle sanse nemamo
- J.P.Montoya
#1004 Re: reprezentacija
bugarska je otisla na evropsko a italija je u barazu (bugari bolji u medjusobnom)
-
mileS
#1005 Re: reprezentacija
A ja se jos potajno nadao da mozda i mozemo prociJ.P.Montoya wrote:bugarska je otisla na evropsko a italija je u barazu (bugari bolji u medjusobnom)
- Arminovski
#1006 Re: reprezentacija
Znaci
finska
italija
portugal
francuska
bosna
belgija
Jel tako?
Ima sanse uvijek
samo sto ovaj put ima dosta manje nego sto smo imali sad. Trebace se puno toga promijeniti ako racunamo da barem dodjemo do polufinala u barazu. Ovako maksimalno drugi u grupi. Francuska objektivno najaca.
finska
italija
portugal
francuska
bosna
belgija
Jel tako?
Ima sanse uvijek
- campa_xxx
#1007 Re: reprezentacija
Francuska nije propustila EP od 1977. godine ...sad cemo ih mi zaustaviti u barazu

i jos gore Italija nije propustila EP jos od 1963. god.
i jos gore Italija nije propustila EP jos od 1963. god.
- campa_xxx
#1008 Re: reprezentacija
Dobro bi bilo kad bi ovako izvukli grupe
GRUPA 1
Finska
Italija
Francuska
GRUPA 2
Bosna i Hercegovina
Portugal
Belgija
Pobjednici grupa igraju za plasman na EP
GRUPA 1
Finska
Italija
Francuska
GRUPA 2
Bosna i Hercegovina
Portugal
Belgija
Pobjednici grupa igraju za plasman na EP
- niskoprofilni
#1009 Re: reprezentacija
Da je babi muda...
- campa_xxx
#1010 Re: reprezentacija
Ovo su napisali na --- SPAM ---...
...Naši večerašnji protivnici, košarkaši Velike Britanije osvojili su prvo mjesto i izborili direktan odlazak u Poljsku, što je najveći uspjeh u povijesti ove reprezentacije. Drugo mjesto, koje također vodi u Poljsku, izborio je Izrael koji je svladao Češku 98:61. Češka je zauzela posljednje mjesto i sljedeće godine će igrati u B diviziji....[/size]

Dakle, 4 posljednja tima na tabelama ce igrati u "RR" (Relegation round) koje se igra od 5 do 30 AUG. 2009. i dva zadnja tima iz RR ispadaju u B diviziju!
ODKUD SPORTINU DA CESI DIREKTNO ISPADAJU ???
Ili ja nisam u pravu?
...Naši večerašnji protivnici, košarkaši Velike Britanije osvojili su prvo mjesto i izborili direktan odlazak u Poljsku, što je najveći uspjeh u povijesti ove reprezentacije. Drugo mjesto, koje također vodi u Poljsku, izborio je Izrael koji je svladao Češku 98:61. Češka je zauzela posljednje mjesto i sljedeće godine će igrati u B diviziji....[/size]

Dakle, 4 posljednja tima na tabelama ce igrati u "RR" (Relegation round) koje se igra od 5 do 30 AUG. 2009. i dva zadnja tima iz RR ispadaju u B diviziju!
ODKUD SPORTINU DA CESI DIREKTNO ISPADAJU ???
Ili ja nisam u pravu?
- sesalmir
#1011 Re: reprezentacija
Ma lupaju gluposti i na sportin i na sportsport se moze procitati svaki dan netacnih informacija. A sto se tice tvog prijedloga za grupe, mislim da je nemoguc onakav raspored ekipa, jer ce sigurno kao i u proslogodisnjem barazu, ekipe biti rangirane prema koeficijentu.
Tako da je za ocekivat da bude raspored nosioca:
1. grupa: italija i francuska
2: grupa: BiH i portugal
3. grupa: finska i belgija
Tako da nam bas treba cudo, al haj vidjet cemo, ko zna s kakvim ce sastavima ove ekipe nastupit dogodine.
Tako da je za ocekivat da bude raspored nosioca:
1. grupa: italija i francuska
2: grupa: BiH i portugal
3. grupa: finska i belgija
Tako da nam bas treba cudo, al haj vidjet cemo, ko zna s kakvim ce sastavima ove ekipe nastupit dogodine.
- van Basten
#1012 Re: reprezentacija
eto, desilo se i to - pobijedili smo u 3/4 nekoga, dapače, čak i prelomili utakmicu tada
ne bih da cjepidlačim, ali ovo je bila Britanija bez "povrijeđenog" Denga i jedva... šta bi bilo da se on nije "povrijedio".
što se tiče utiska koji imam... imamo zaista mladu i perspektivnu ekipu, šteta je što je pod palicom trenerskog mediokriteta koji ni iz izgrađenih igrača ne može izvući maksimum. Valjda ih neće upropastiti do kraja. Đedović već sada pokazuje potencijal za vrhunskog evropskog beka (recimo da je sada na nivou prosječne evropske klase, tj iznadprosječne za svoju uzrast), Kikanović, Gordić, pa i ove kvalifikacije na uštrb Bremera
zapostavljeni Nešović... još da se nekako poduplati pod košem... ubjedljivo smo najlošiji u grupi u tom segmentu... ali da se ne češem previše od Mensura.
Nisam iznenađen prolazom Izraela, a bili su zreli da se bore za opstanak u A diviziji... ali Jevreji uvijek nađu načina da se provuku do završnice.
ne bih da cjepidlačim, ali ovo je bila Britanija bez "povrijeđenog" Denga i jedva... šta bi bilo da se on nije "povrijedio".
što se tiče utiska koji imam... imamo zaista mladu i perspektivnu ekipu, šteta je što je pod palicom trenerskog mediokriteta koji ni iz izgrađenih igrača ne može izvući maksimum. Valjda ih neće upropastiti do kraja. Đedović već sada pokazuje potencijal za vrhunskog evropskog beka (recimo da je sada na nivou prosječne evropske klase, tj iznadprosječne za svoju uzrast), Kikanović, Gordić, pa i ove kvalifikacije na uštrb Bremera
Nisam iznenađen prolazom Izraela, a bili su zreli da se bore za opstanak u A diviziji... ali Jevreji uvijek nađu načina da se provuku do završnice.
- Dupli_skalp
#1013 Re: reprezentacija
večeras šesti dokaz zaredom, da smo imali iole boljeg trenera, sad bi smo mi mahali izraelcima iz poljske, oni bi se sad morali peglat s italijom i francuskom u baražu... e moj mensure, šta uradi...
nego me malo razočarao u ovim kvalifikacijama kikanović... momak u zvezdi cijelu sezonu na 13.5 poena, kod nene prošle godine u kvalifikacijama, a pogotovo u onom baražu jedan od najboljih, dok u ovih 6 utakmica nekako tih, samozatajan... ne traži loptu, ne ide na protivniče četvorke i petice, nema one igre 2 na 2 i pick and rolla koji je radio tada... očekivao sam da, uz kenu i mirzu, bude nosioc pod koševima, a ustvari nije odigrao na tom svom nekom nivou na koji sam navikao da ga gledam...
nego me malo razočarao u ovim kvalifikacijama kikanović... momak u zvezdi cijelu sezonu na 13.5 poena, kod nene prošle godine u kvalifikacijama, a pogotovo u onom baražu jedan od najboljih, dok u ovih 6 utakmica nekako tih, samozatajan... ne traži loptu, ne ide na protivniče četvorke i petice, nema one igre 2 na 2 i pick and rolla koji je radio tada... očekivao sam da, uz kenu i mirzu, bude nosioc pod koševima, a ustvari nije odigrao na tom svom nekom nivou na koji sam navikao da ga gledam...
- bijelo_dugme
#1014 Re: reprezentacija
zecko_kupuz wrote:Spiker u dvorani - "Ne zaboravite da imamo najmlađi tim u Evropi !"![]()
.
Nećemo zaboraviti da imamo i najglupljeg spikera u Evropi.
- bijelo_dugme
#1015 Re: reprezentacija
zecko_kupuz wrote:Mensurko je puko skrozzz. Na time-outu prvo drobi Bremeru, a onda se jedva prešalta sa engleskog na bosanski.
A otkud Bremer da za nas igra?
Jel makar zivio ikad u BiH?
- Bosanski_kralj
#1016 Re: reprezentacija
Jazvin je talašika. Još one njegovereakcije kad maši čiste šuteve ili napravi prekršaj u napadu, su mi odnijele barem 5 god. života
- Bosanski_kralj
#1017 Re: reprezentacija
U Skenderiji ne bi bilo 2000 - 3000 navijača, pa vjerovatno je zbog toga u CazinuMahalac wrote:
Ukratko sazeto precizno da ne moze bolje...i to je to.
A sad mi je jasno zasto su ih odveli u Cazin, nocas ce se u Cazinu naci 2000-3000 naivaca i jos aplaudirati Mensuuuuru...a bogami da je u Skenderiji, svacega bi se nasluso
- campa_xxx
#1018 Re: reprezentacija
U Cazinu kič na tribinama... 
- sesalmir
#1019 Re: reprezentacija
jeste, 2 mjeseca dok je igrao u bosni prije 2 godine.bijelo_dugme wrote:zecko_kupuz wrote:Mensurko je puko skrozzz. Na time-outu prvo drobi Bremeru, a onda se jedva prešalta sa engleskog na bosanski.
A otkud Bremer da za nas igra?
Jel makar zivio ikad u BiH?
-
svako_dobro_bih
#1020 Re: reprezentacija
1. France 3/3 50% 1.0313
2. BIH 3/3 50% 0.9893
3. Italy 4/4 50% 0.9728
4. Portugal 3/3 50% 0.8586
5. Finland 3/5 37.5%
6. Belgium 2/4 33.3% 0.9372
bosna je druga po koeficijentu
znaci, najvjerovatnije ce Francuska i Italija biti zajedno ili ce nama uvaliti Talijane. uglavnom, bolje da ne dobijemo portugalce posto ce nas oderati ko u sred skenderije

2. BIH 3/3 50% 0.9893
3. Italy 4/4 50% 0.9728
4. Portugal 3/3 50% 0.8586
5. Finland 3/5 37.5%
6. Belgium 2/4 33.3% 0.9372
bosna je druga po koeficijentu
znaci, najvjerovatnije ce Francuska i Italija biti zajedno ili ce nama uvaliti Talijane. uglavnom, bolje da ne dobijemo portugalce posto ce nas oderati ko u sred skenderije
- Luke Perry
#1021 Re: reprezentacija
BiH tesko da je bolja od Finske.
- mgogic
#1022 Re: reprezentacija
8.Novembra zrijeb u Varsavi za grupe!Ali ako smo pametni necemo gledati!Pa ima da nas pojedu Francuzi +40!Ti ljudi ne bi pogodili obruc da je precnik 2,5 metra,ali zato skacu mamu im jebem zabarsku,a Bog zna kako mi ocajno gledamo protivnike kako nas preskacu!Zato se ne treba nervirati,Memso Mudri ostaje vjerovatno,sansi za prolaz tako nemamo,ajmo se lijepo okrenuti drugim sportovima koji se igraju u drugim zemljama,ako hocemo da sacuvamo imalo pameti koja nam je nakon ovog ciklusa ostala!
- Comrad
#1023 Re: reprezentacija
ccc...da smo cesku oderali u gostima, sto je bilo apsolutno moguce sa ovom repkom, mogli sada lagano cekat izvlacenje grupa za EP... Jazvina cutuka treba izbaciti iz repke, jer tenkre konta visok sam, snazan i boli me briga ne moram nista raditi. Promasi cisto zakucavanje, nigdje nikoga, 2.10 visok, pa hebote moze je zdrobiti kako zeli...
Buducnost repke su Djedovic, Teletovic i Gordic, i Kikanovic iako je ove kvalifikacije podbacio... jos im samo dodati kakvog kvalitetnog centra, valjda ga pronadjemo za iduce kvalifikacije, i btw. valjda Menso do tada shvati da mu je vrijeme da ide.
Buducnost repke su Djedovic, Teletovic i Gordic, i Kikanovic iako je ove kvalifikacije podbacio... jos im samo dodati kakvog kvalitetnog centra, valjda ga pronadjemo za iduce kvalifikacije, i btw. valjda Menso do tada shvati da mu je vrijeme da ide.
- JThomas
#1024 Re: reprezentacija
ja se ne bi složio da je kikanović podbacio.
momak je pogodio manje više sve što mu se dalo, to što se ne igra na njega dovoljno (i što ne provodi dovoljno na parketu) nije njegova krivica.
momak je pogodio manje više sve što mu se dalo, to što se ne igra na njega dovoljno (i što ne provodi dovoljno na parketu) nije njegova krivica.
- Dupli_skalp
#1025 Re: reprezentacija
pa dobro, ali ruku na srce, jedinu utakmicu koju je solidno odigrao, to je ona protiv izraela u tuzli... i to samo prvo poluvrijeme...JThomas wrote:ja se ne bi složio da je kikanović podbacio.