Bosanska piramida Sunca vol.5
-
HoustonPiramidiot
Kviz:
Osobe koje i dalje tuse ideju piramidiotizma su:
A: Doktor Semirko (Zraka pici 2012. godine)
B: Arkadije (Ne mres ti nama Dovelicu uvalit)
B: Sljunko Prolupo (kak ti meni velis)
C: Chupo Prolupo (azgijsa pa ti shvati sta sam reko)
D: Mafija (mi ne prodajemo, smo mijenjamo za novac)
E: Dozivotni politicari (ne obazirite se na oponente)
F: Dozivotni Reis (klanjajmo i postimo pa ce piramide iznic)
G: Mirci (pusenje na vrhu piramide)
H: All of the above
Osobe koje i dalje tuse ideju piramidiotizma su:
A: Doktor Semirko (Zraka pici 2012. godine)
B: Arkadije (Ne mres ti nama Dovelicu uvalit)
B: Sljunko Prolupo (kak ti meni velis)
C: Chupo Prolupo (azgijsa pa ti shvati sta sam reko)
D: Mafija (mi ne prodajemo, smo mijenjamo za novac)
E: Dozivotni politicari (ne obazirite se na oponente)
F: Dozivotni Reis (klanjajmo i postimo pa ce piramide iznic)
G: Mirci (pusenje na vrhu piramide)
H: All of the above
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
pa rekoh ti, to je DUBOKO zakopanoveseoko_kukulamovic wrote:
Sve je to jako lijepo, al hoćeš li mi objasnit kakve to veze ima s onim što sam pitao? Dakle, kako to da se napravi jedno otkriće kao u Krivoglavcima kod Vogošće i da se u par dana zna o čemu se radi, a da Semke kopa dvije godine i ne može da nađe jednog jedinog dugmeta od te drevne civilizacije?
piramIDIOTE, ja stigoh samo do podnozja piramide, tako da moras promijeniti anektu
- veseoko_kukulamovic
Nekad mi nije ni blizu toliko zabavno pratit šta ljudi koji vjeruju u Semketovu lakrdiju govore drugima, koliko mi bude zabavno pratit šta govore sami sebi.mIRCerka wrote:pa rekoh ti, to je DUBOKO zakopano
-
stojdraga
Vukov tekst nema veze sa ničim. Ponovimo, sve je to senzacionalistički nategnuto, bez kraja i konca, a da bi dobil honorar od tih novina i valjda, apanažu od netransparentne love od Grahovca.
Baš me zanima što će pronač državni organi.... ono kolko za stipendije privilegovanih, kolko za njihova djela i uratke, kolko za službena putovanja kulturnih anonimaca i drugih diletanata.
Vidi se: frka vas uvatila.
Baš me zanima što će pronač državni organi.... ono kolko za stipendije privilegovanih, kolko za njihova djela i uratke, kolko za službena putovanja kulturnih anonimaca i drugih diletanata.
Vidi se: frka vas uvatila.
-
mIRCerka
suti i kopajveseoko_kukulamovic wrote:Nekad mi nije ni blizu toliko zabavno pratit šta ljudi koji vjeruju u Semketovu lakrdiju govore drugima, koliko mi bude zabavno pratit šta govore sami sebi.mIRCerka wrote:pa rekoh ti, to je DUBOKO zakopano
- veseoko_kukulamovic
mIRCi...
jel to visočka verzija onoga "šuti i puši"?

jel to visočka verzija onoga "šuti i puši"?
-
_ambassador
ne bih da se takarim sa antipiramidiotima, ali ne znam kako se jos nisu usutili...
pa i da nije piramida, vec bilo sta drugo, trebali bismo svi biti ponosni i sa lalama na usima. blizu smo otkrica koji moze "shokirati" cijeli svijet, izmijeniti dosadasnja shvatanja civilizacija tog doba, i sve sto bi to znacilo za nasu Bosnu... ne shvatam kako neki mogu osporavati nesto tako pozitivno i moguce, zbog cega?
ili je to samo po defaultu - uvijek kontra u svemu pa kako god...
cak mi je i smijesno sve ovo
-
luciferino
Zbog toga što "antipiramidioti" smatraju da takvo nešto jednostavno nije moguće uzimajući u obzir ono što se već zna o civilizacijama. Možda nismo otvoreni prema idejama alternativnih historičara ili bolje rečeno ne shvatamo ih ozbiljno._ambassador wrote:![]()
![]()
ne bih da se takarim sa antipiramidiotima, ali ne znam kako se jos nisu usutili...![]()
pa i da nije piramida, vec bilo sta drugo, trebali bismo svi biti ponosni i sa lalama na usima. blizu smo otkrica koji moze "shokirati" cijeli svijet, izmijeniti dosadasnja shvatanja civilizacija tog doba, i sve sto bi to znacilo za nasu Bosnu... ne shvatam kako neki mogu osporavati nesto tako pozitivno i moguce, zbog cega?
ili je to samo po defaultu - uvijek kontra u svemu pa kako god...
cak mi je i smijesno sve ovo![]()
![]()
Dakle, neka Semke i dalje otkopava grandiozne, monomentalne, kolosalne whatever. Možda stigne i do Kine. A to kakvu će korist Bosni donjeti, ostaje tek da se vidi.
- Fair Life
_ambassador wrote:...
...

- veseoko_kukulamovic
Ma haj što su ljudima prodali priču da je brdo piramida, nego sad razvaljuju nekropole stećaka i druge praistorijske lokalitete:
http://antibarbarorum.blogspot.com/2007 ... jinog.html
Kad se samo sjetim kako nam je smetalo kad su nam drugi rasturali kulturnu baštinu...

http://antibarbarorum.blogspot.com/2007 ... jinog.html
Kad se samo sjetim kako nam je smetalo kad su nam drugi rasturali kulturnu baštinu...
-
luciferino
[/quote]
[/quote]
Ma upade mi u oči što je rekao da će finansirati BEZ OBZIRA na stanje u državi (puna državna podrška???)...I šta se to tamo vidi? Šta to oni vide? Što ja ne vidjeh ništa? Svi nešto oduševljeni, svi ko omađijani Semketovom slatkorječivošću.
I ono mi je ministar za ljudska prava i izbjeglice. E tugo moja.
Ma nek mi samo nismo od majmuna postali...hebeni Darvin...Mi smo preci Egipćana. Nema druge. Došli smo s druge planete. Jesmo, jesmo...fenomen smo...palimo helikoptere u slobodno vrijeme kada se ne bavimo iskopavanjem.
Fuj, jesmo pogani.
[/quote]Ma upade mi u oči što je rekao da će finansirati BEZ OBZIRA na stanje u državi (puna državna podrška???)...I šta se to tamo vidi? Šta to oni vide? Što ja ne vidjeh ništa? Svi nešto oduševljeni, svi ko omađijani Semketovom slatkorječivošću.
I ono mi je ministar za ljudska prava i izbjeglice. E tugo moja.
Ma nek mi samo nismo od majmuna postali...hebeni Darvin...Mi smo preci Egipćana. Nema druge. Došli smo s druge planete. Jesmo, jesmo...fenomen smo...palimo helikoptere u slobodno vrijeme kada se ne bavimo iskopavanjem.
Fuj, jesmo pogani.
-
luciferino
Ne čudim se ja više ništa...šta se imam čuditi fenomenalno-grandioznoj civilizaciji monumentalnog kretenluka.Fair Life wrote:Sta se cudis luciferino... ??!
Safet je samo poslusan sluga gazdi Harisu... i radi onako kako mu je
nalozeno.
- veseoko_kukulamovic
Ne kontate vi to ništa jer ste anti-Bosanci i jer je to DUBOKO zakopano i misteriJozno!luciferino wrote:Ne čudim se ja više ništa...šta se imam čuditi fenomenalno-grandioznoj civilizaciji monumentalnog kretenluka.Fair Life wrote:Sta se cudis luciferino... ??!
Safet je samo poslusan sluga gazdi Harisu... i radi onako kako mu je
nalozeno.
-
bc_chupo
bilo bi odlicno to za stipendije penzije i to ali zasto to ne odrade od ovih slucaja... ?
NETRANSPARENTNO TROŠENJE NOVCA MINISTARSTVA KULTURE
13.09.2007
Kako javlja FENA Građansko organizovanje za demokratiju (GROZD) pokrenulo je danas u svim većim gradovima u BiH akciju informiranja javnosti o nezakonitoj i neregularnoj raspodjeli novca koja je, prema revizorskim izvještajima, zastupljena na gotovo svim nivoima vlasti u FBiH.
Revizorski izvještaji su pokazali da se novac troši i raspoređuje bez prateće dokumentacije, a iznosi koji se izdvajaju za praznične poklone te na reprezentaciju su, prema riječima predstavnika GROZD-a Ševke Bajića, zabrinjavajući i sramni.
Ministarstvo kulture i sporta FBiH je bez prateće dokumentacije potrošilo 7.760.432 KM. U nekoliko slučajeva registrirana su prekoračenja i nepostojanje izvještaja za trošenje novca.
GROZD poziva parlamentarce FBiH te Tužilaštvo FBiH da reagira na ove izvještaje i poduzme zakonom predviđene mjere.
a nek ima i za piramide onda ...
13.09.2007
Kako javlja FENA Građansko organizovanje za demokratiju (GROZD) pokrenulo je danas u svim većim gradovima u BiH akciju informiranja javnosti o nezakonitoj i neregularnoj raspodjeli novca koja je, prema revizorskim izvještajima, zastupljena na gotovo svim nivoima vlasti u FBiH.
Revizorski izvještaji su pokazali da se novac troši i raspoređuje bez prateće dokumentacije, a iznosi koji se izdvajaju za praznične poklone te na reprezentaciju su, prema riječima predstavnika GROZD-a Ševke Bajića, zabrinjavajući i sramni.
Ministarstvo kulture i sporta FBiH je bez prateće dokumentacije potrošilo 7.760.432 KM. U nekoliko slučajeva registrirana su prekoračenja i nepostojanje izvještaja za trošenje novca.
GROZD poziva parlamentarce FBiH te Tužilaštvo FBiH da reagira na ove izvještaje i poduzme zakonom predviđene mjere.
-
Neregistrirani
Safet, ministar koji u jednom danu "odradi" kolektivnu dzenazu u Kozarcu i dodje se uslikati na piramidu. (Bas isto kao i Brankovic sa ispracajem tabuta iz Visokog za Potocare, a onda posjetom Semiru.Obojica sluzbenim autima - pominjanje auta je maksuzija za Marjana, on se jako voli baviti ministarskim autima!
)
Iz postovanja prema zrtvama, mogao je napraviti bar dan razmaka, ako vec mora doci u Visoko, a ja pojma nemam sta on ima sluzbeno dolaziti na brdo! Ne zna se vise ni koje mu je bilo usput, dzenaza ili Visoko!!!
Sljedeci put kad dodje u Visoko, trebalo bi da ga saceka neko iz udruzenja izbjeglih i raseljenih lica, mozda i oni dobiju koju marku, kad je ministar vec tako siroke ruke prema Fondaciji.
Iz postovanja prema zrtvama, mogao je napraviti bar dan razmaka, ako vec mora doci u Visoko, a ja pojma nemam sta on ima sluzbeno dolaziti na brdo! Ne zna se vise ni koje mu je bilo usput, dzenaza ili Visoko!!!
Sljedeci put kad dodje u Visoko, trebalo bi da ga saceka neko iz udruzenja izbjeglih i raseljenih lica, mozda i oni dobiju koju marku, kad je ministar vec tako siroke ruke prema Fondaciji.
-
luciferino
I šta ovo tebi konkretno govori? Da ta ogavna vlast, koja očevidno i očislušno priznaje postojanje piramida i divi se nepostojećem, krade iz očiju ako treba?bc_chupo wrote:bilo bi odlicno to za stipendije penzije i to ali zasto to ne odrade od ovih slucaja... ?
13.09.2007
-
walkabout
Javio se Kemica, vrlo sretan:
“Sta je bilo, Kemice?”
“Ma imam ti dva dobra habera ovije dana. Prvi je da nam je ministar obeco (dolazijo nekidan) da ce nam doc zimnica u isto vrijeme kad i izbjeglicama tako dasam tija zbrinjen sve do iduceg ljeta.”
“A sta cete dobiti?
“E vidis, tu je malo tanko. Za vrijeme onije socijalistickije sindikata dobijo samti ja izrudnika i po pet gajbi jabuka delises zlatni i jos svasta nesta al sad samo tri jabuke!”
“Cuj tri- pa nije valjda!?”
“Jes, jes al nema brige – rekli su nam dasu to posebne jabuke sVisocce, zvane piramidache ione su ti 100put bolje od sviju ostalije. Rekli sam da nesmijemo dati djeci vise od jene kriskice pred spavanje, tako su jake, multivitaminske.”
“A drugi haber?”
“E to je sto je Mensura pobijedila na takmicenju za najbolji slogan fomdacije – njena izmislilica “Svuda podji – piramidi dodji!” je osvojila srcadi u ziriju i svi su je odma prifatili (izmislilicu, ne Mensuru). Pojedose odmuke, zensko dame pobijedi i usto jos vlastita zena, gore mije nego damije to ucinijo onaj supak tetic. Aleto inekaje, satije valjda to moderno da zenskinje ide naprijed ami zanjima pada ija bidnem malo moderan.“
“Sta je bilo, Kemice?”
“Ma imam ti dva dobra habera ovije dana. Prvi je da nam je ministar obeco (dolazijo nekidan) da ce nam doc zimnica u isto vrijeme kad i izbjeglicama tako dasam tija zbrinjen sve do iduceg ljeta.”
“A sta cete dobiti?
“E vidis, tu je malo tanko. Za vrijeme onije socijalistickije sindikata dobijo samti ja izrudnika i po pet gajbi jabuka delises zlatni i jos svasta nesta al sad samo tri jabuke!”
“Jes, jes al nema brige – rekli su nam dasu to posebne jabuke sVisocce, zvane piramidache ione su ti 100put bolje od sviju ostalije. Rekli sam da nesmijemo dati djeci vise od jene kriskice pred spavanje, tako su jake, multivitaminske.”
“A drugi haber?”
“E to je sto je Mensura pobijedila na takmicenju za najbolji slogan fomdacije – njena izmislilica “Svuda podji – piramidi dodji!” je osvojila srcadi u ziriju i svi su je odma prifatili (izmislilicu, ne Mensuru). Pojedose odmuke, zensko dame pobijedi i usto jos vlastita zena, gore mije nego damije to ucinijo onaj supak tetic. Aleto inekaje, satije valjda to moderno da zenskinje ide naprijed ami zanjima pada ija bidnem malo moderan.“
-
mIRCerka
walkabout wrote:Javio se Kemica, vrlo sretan:
“Sta je bilo, Kemice?”
“A sta cete dobiti?
“A drugi haber?”
- veseoko_kukulamovic
Hebeš ti to Kemice, ja čuo da Izmo otvara svoj univerzitet. Kažu biće uključen u međunarodnu mrežu visokoškolskih ustanova diljem svijeta.