Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
bullmastiff
#1001 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ako bi se mogao otvoriti racun npr u austriji i povezati sa paypalom..mogli bi i primati novac iz inostranstva na racun u austriji zar ne?
-
Amko80
#1002 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Samo mala obavijest za raju. Ne da se može podići novac sa paypala u Bosni, nego se uopšte ne mogu primiti pare na paypal. Lik mi je probao platiti nešto iz inostranstva, i evo šta mu je pisalo:
''Currently PayPal accounts in Bosnia and Herzegovina are only able to send payments. This recipient is not eligible to receive funds.''
Tješi me samo što nismo jedini, ne radi ni u susjedstvu...
''Currently PayPal accounts in Bosnia and Herzegovina are only able to send payments. This recipient is not eligible to receive funds.''
Tješi me samo što nismo jedini, ne radi ni u susjedstvu...
- alica.k
#1003 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
pa da, to je u biti to. da ih mozes primiti, mogao bi i povuci na racun s paypala.
-
mini miki
#1004 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Moze li mi neko pomoci,molim vas!!!
Postoji li ogranicenje na slanje novca PAYPALom?
Naime,do sada sam poslala 250€,ali mi neda vise.
Da li je to neka granica?
Moram li ponovo povecati limit?
Kako?
Postoji li ogranicenje na slanje novca PAYPALom?
Naime,do sada sam poslala 250€,ali mi neda vise.
Da li je to neka granica?
Moram li ponovo povecati limit?
Kako?
Last edited by mini miki on 01/11/2010 12:46, edited 1 time in total.
- Dozer
#1005 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ja koristim AlertPay, i funkcionise.skyhs0168 wrote:Da li postoji ikoji "online payment" koji omogucava da se prima novac preko "bank transfer"???
Razmisljam da pocnem biznis koji ce preko web-stranice prodavati i samo moram da sredim taj nacin placanja, ali jos nisam nasao idealnu soluciju? Volio bih da napravim da se moze platiti preko banke novac, jer mnogi mladi u BiH jos ne koriste kartice. Razmisljao sam za PayPal ali vidim jos se nemoze primati novac preko njeg, a mozda je preko moneybookers moguce ali mi previse komplikovano izgleda kod njih.
-
Cibra
#1006 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Na koji nacin ja mogu uploadovati pare na paypal account. Verfikovao sam cash&pay debitnu karticu.
- ChataDodajStaHoces
#1007 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Online plaćanje na PikPayu
U decembru stiže balkanski PayPal
Sredinom decembra ove godine kompanija Pik d.o.o pustit će u rad servis za sigurno plaćanje i naplatu putem interneta za sva pravna i fizička lica. Servis će svoje usluge prvo ponuditi građanima Bosne i Hercegovine, a potom je planirano širenje na zemlje regiona, Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru.
Piše: A. Karadža
U razgovoru za naš portal Emir Pilavdžić, suosnivač projekta, kazao je kako je PikPay jedinstveni domaći servis koji će nuditi mogućnost plaćanja i online naplate svim fizičkim i pravnim licima sa područja BiH, a naknadno i korisnicima iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Sistem će biti odvojen na dio za pravna i fizička lica, a pristup korisničkom nalogu će biti omogućen putem sigurnog web interfacea.
Bez regionalnih ograničenja
Svi korisnici će uz registrovani nalog dobiti virtuelnu prepaid Mastercard karticu, a nakon verifikacije dobit će i mogućnost naručivanja fizičke prepaid Mastercard kartice. Obje kartice se mogu koristiti za online naplatu i plaćanje, ali podizanje novca na bankomatima će biti moguće samo uz fizičku karticu.
Dopunjavanje PikPay naloga korisnici će vršiti na tri načina: online uplatom putem druge debitne ili kreditne kartice, uplatnicom preko lokalne pošte/banke i prebacivanjem sa drugog PikPay naloga.
Važno je naglasiti da PikPay kartica nema regionalnih ograničenja i može se koristiti bilo gdje u svijetu na svim VISA/MasterCard platnim mjestima (online prodavnice, restorani, shopping centri).
U Bosni i Hercegovini je određeno vrijeme dostupan PayPal, ali Pilavdžić smatra da ovaj, inače odličan servis, ima manu koju je PikPay ispravio.
"PayPal je odličan servis kojem manjka jednu stvar. Građani BiH i regije ga ne mogu koristiti da povuku novac sa interneta. PikPay dolazi uz fizičku Mastercard debitnu karticu pomoću koje uvijek možete podići novac na najbližem bankomatu", rekao je Pilavdžić za Sarajevo-x.com.
Brojne prednosti u odnosu na PayPal
On je dodao da raspolaže nezvaničnim informacijama da PayPal-u i sličnim platnim sistemima uopšte nije u interesu da se upuštaju u posao na Balkanu zbog loše zakonske uređenosti.
Pilavdžić vjeruje da će PikPay dobiti veliki broj korisnika iz prostog razloga što će biti jedini servis koji će građanima BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore nuditi mogućnost brze i sigurne naplate robe ili usluge preko interneta. On je dodao da su dodatne prednosti niže provizije od PayPal-a i drugih servisa, mogućnost plaćanja sa VISA/Mastercad karticama i podizanje novca na bankomatima.
PikPay korisnicima nudi brojne prednosti u odnosu na keš. Prije svega je to brzina i sigurnost transakcije, jer se sve dešava u nekoliko sekundi bez napuštanja fotelje. Korisnici također imaju uvid u detaljnu historiju transakcija i mogućnost povrata novca u slučaju prevare.
Slanje novca iz dijaspore
"Prednosti ovog servisa najviše dolaze do izražaja kada je u pitanju slanje i transport novca (slanje novca iz dijaspore, sigurna kupovina/prodaja artikala preko online oglasnika uz rezervaciju sredstava ). Bitno je i naglasiti da gubljenje PikPay kartice nije jednako gubljenju novca jer se nova kartica lako može izdati, a novac ostaje zaštićen i 24/7 pristupačan putem sigurnog web interfacea odnosno putem druge virtualne kartice", rekao je suosnivač projekta za naš portal.
Garancija usluga na PikPay Servisu osigurana je visokim nivoom zaštite kao što je SSL i PCI DSS certifikat u komunikaciji sa bankom. Implementiran je i 3D Secure i Verified by Visa. Na svim PikPay web pristupnim mjestima će biti prisutna Extended SSL validacija.
"Bitno je naglasiti da će ljudi iz cijelog svijeta moći da vam plate odnosno pošalju novac, a da pri tom izbjegnu birokraciju, čekanje po bankama i plaćanje skupih provizija na ino doznake", rekao je Pilavdžić za kraj.
Web: PikPay.ba
Ono o cemu sam pricao prije par mjeseci
- Chivas1
#1008 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Nikakve veze ovo nema sa paypalom...ni 1% paypala ovo nije
-
Cafe Camargue
#1009 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
možda se neće moći trgovati na svjetskim stranicama u početku, ali strašno dobra stvar za kupovinu na piku ili marketuChivas1 wrote:Nikakve veze ovo nema sa paypalom...ni 1% paypala ovo nije
a evo kažu da će se širiti i na čitav balkan
sasvim solidno tržište, za početak. a još naše
- ChataDodajStaHoces
#1010 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Po cemu nema ni 1% paypala? Mislim da za novi produkt i poslovanje iza kojeg stoji Pik doo ima itekako dobre sanse da uspije...Chivas1 wrote:Nikakve veze ovo nema sa paypalom...ni 1% paypala ovo nije
dobitna kombinacija bi bilo povezivanje fizicke PikPay Master kartice sa PayPalom za inostrane kupovine a u isto vrijeme koristenje kartice za transakcije u bih/regionu
vec znamo da se svaka kartica moze povezati s paypalom, tako da ne vidim nikakve prepreke ovoj ideji
-
bigmaster
#1011 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
pozz drustvo,resio i ja da se malo igram sa pay palom,nabavim karticu stavim nesto love na nju ,odm na pay pal regam se,skinu mi 1,95$ ,dobijem 4cifreni broj ukucam dobijem verifet,ali od povrata tih 1,95$ nigdje,nije ni vazno ko ih hebe ,ali me sad kopka da nisam sta dobro uradio pa to ne vracaju,da li se to kome desilo,pozzz
- marketleader
#1012 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Vratice ti,ne sikiraj se. Automatski valjda to ide. Pa ako si verifikovao nalog, sve je u dure i sad udribigmaster wrote:pozz drustvo,resio i ja da se malo igram sa pay palom,nabavim karticu stavim nesto love na nju ,odm na pay pal regam se,skinu mi 1,95$ ,dobijem 4cifreni broj ukucam dobijem verifet,ali od povrata tih 1,95$ nigdje,nije ni vazno ko ih hebe ,ali me sad kopka da nisam sta dobro uradio pa to ne vracaju,da li se to kome desilo,pozzz
-
bigmaster
#1013 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
dje ba majstore ima da se kupi ovih igracih konzola tipa xbox,pl3,psp,jeftino i sigurno ,da primaju pay pal sem ebaya,nesto su mi skupi tu
- marketleader
#1014 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ja sam pricao sa likom koji drzi videoteku/igraonu i koji ima vise od 10 ps3-ica,i on je na ebayu kupovao i plejke i igre. Ja nesto izbjegavam tako skupe stvari kupovati preko interneta,plafon 100KM mozda.bigmaster wrote:dje ba majstore ima da se kupi ovih igracih konzola tipa xbox,pl3,psp,jeftino i sigurno ,da primaju pay pal sem ebaya,nesto su mi skupi tu
-
bigmaster
#1015 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
mislis poslje zbog pdv i carine da se naplati ili zbog varanja
- marketleader
#1016 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Oboje. Kako sam skontao iz postova sa foruma carina i pdv se placaju na sve sto predje sa shippingom 50KM,pa imaju razlicite stope,uz to jos dodaju carinski pregled...a mozes proci i bez carine,sve zavisi kakve si nafake. Ima ovdje guru za tu temu "poznanik"bigmaster wrote:mislis poslje zbog pdv i carine da se naplati ili zbog varanja
A za varanje...ima sigurno i toga,pa tako da se nisam jos usudio nesto skuplje naruciti.
-
bigmaster
#1017 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
¸ok hvala druze,probacemo nesto uraditi,nema druge,pozzzz
-
rimano
#1018 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Vratit ce ti se nakon prve kupovinebigmaster wrote:pozz drustvo,resio i ja da se malo igram sa pay palom,nabavim karticu stavim nesto love na nju ,odm na pay pal regam se,skinu mi 1,95$ ,dobijem 4cifreni broj ukucam dobijem verifet,ali od povrata tih 1,95$ nigdje,nije ni vazno ko ih hebe ,ali me sad kopka da nisam sta dobro uradio pa to ne vracaju,da li se to kome desilo,pozzz
- Chivas1
#1019 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Jel kad se nesto placa preko paypala ..i ne bude uredu (odnosno ne dobijes robu) paypal vraca pare ako im se zalis ...a da to naruceno nije sa ebaya nego neka druga stranica..zanima me jer nisam siguran koliko je pouzdana stranica a pise da je paypal verified i da moze preko paypala se platit ..
- alica.k
#1020 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
da, imas 45 dana rok za onaj dispute.Chivas1 wrote:Jel kad se nesto placa preko paypala ..i ne bude uredu (odnosno ne dobijes robu) paypal vraca pare ako im se zalis ...a da to naruceno nije sa ebaya nego neka druga stranica..zanima me jer nisam siguran koliko je pouzdana stranica a pise da je paypal verified i da moze preko paypala se platit ..
- Chivas1
#1021 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Probat cemo onda narucit sa ove stranice pa sta bude
valjda se necu morat natezat puno ako ne bude ok sve
- marketleader
#1022 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
I ja sam inace samo na ebayu kupovao,pratim feedback i vidim ima ono buyer protection,vako nako. Ali mi nekako nesigurno na nekim divljim stranicama narucivati,pa sam isto prije par dana sa neke stranice narucio nesto 17dolara sa shippingom. Poslali mi paypal invoice,platio i sad valja cekati.Chivas1 wrote:Probat cemo onda narucit sa ove stranice pa sta budevaljda se necu morat natezat puno ako ne bude ok sve
-
Aleman
#1023 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Jedno pitanje..vidim da su vam iskustva dosta dobra, mogu reći samo da sam kupovao na adresu u Hrvatskoj i preko Visa Elektron debitne kartice iz Hrvatske i da sam imao dosta problema sa carinom i porezima, nevjerojatno koliko je država prokleta..tamo carina ide na sve preko 160 KN - nekih 40 KM, kažete da je ovdje 50 KM, znači da je ipak malo povoljnije naručivat na bosansku adresu?
A kakva su vam iskustva sa porezima, jel naplaćuju PDV? Znam da tamo lupu na taj iznos sa carinom još i PDV 22% i to onda ispadne pravi vašar..
A kakva su vam iskustva sa porezima, jel naplaćuju PDV? Znam da tamo lupu na taj iznos sa carinom još i PDV 22% i to onda ispadne pravi vašar..
- ChataDodajStaHoces
#1024 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Jedina informacija vezano za Ebay kupovine... nakon sto nisam dobio item od sellera, trazio sam refund i on mi je bez problema vratio puni iznos koji je legao na UniCredit debitnu karticu...
Znaci prilikom kupovine povuklo mi je novac sa racuna i mjesec dana nakon, kada sam trazio da mi vrati, novac je legao bez ikakvih problema...
Izgleda da nema nikakvih problema u slanju novca...
Znaci prilikom kupovine povuklo mi je novac sa racuna i mjesec dana nakon, kada sam trazio da mi vrati, novac je legao bez ikakvih problema...
Izgleda da nema nikakvih problema u slanju novca...
-
Richard Peti