Stomatolog - gdje, šta, kako...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
xy_z

#1001 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by xy_z »

levian wrote:Pozz,

Ima li neko iskustva sa ordinacijom Denta S, tacnije sa doktorom Herceglić Kemalom?

Hvala

Sto se tice dr. Herceglic Kemala, ja imam sve same pohvale za njega. Radio mi je zube na obje vilice (oko 12-13 zuba, karijes je bio u pitanju) i prezadovoljna sam. Cak su tu bila 3-4 zuba koja je uspio spasiti od lijecenja, barem na neki odredjeni period. Plus sto mi je nadogradio gornju jedinicu koja je nekad davno bila slomljena i sad izgleda bolje nego kad nije bila slomljena. Profesionalan, strucan, predan svom poslu i izuzetno ljubazan. Tako da, ko god bude isao u Denta S ordinaciju, obavezno neka trazi da mu radi dr. Herceglic, nece se pokajati.
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#1002 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by de facto. »

Raja ima li ko iskustva sa stomatološkom ordinacijom Kenzzo?Kakvo je osoblje,ko je stomatolog,i tako to?
cicos

#1003 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by cicos »

Da li je neko imao iskustva sa ordiancijom Denta S? Ima neka ponuda za air flow ciscenje zuba, pa me zanima isplati li se uzeti?
GaRGa

#1004 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by GaRGa »

moze li neko preporuciti zubara za ultrazvucno skidanje kamenca po mogucnosti u centru grada ?

Hvala
acer5101

#1005 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by acer5101 »

Ja u zadnje vrijeme idem kod Prohica i zadovoljan jos uvijek ;)
ifaufa

#1006 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by ifaufa »

Zna li neko u ordinaciji Sulejmanagić ili Begeta koliko koštaju cirkon oksid navlake po zubu...gledala sam na njihovim stranicama, i jako lijepo izgledaju...Hvalaaa
terra_incognita

#1007 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by terra_incognita »

cicos wrote:Da li je neko imao iskustva sa ordiancijom Denta S? Ima neka ponuda za air flow ciscenje zuba, pa me zanima isplati li se uzeti?
kupon jeste proüao ali da upozorim: ni slucajno!
ordinacije jeste nova i moderna ali ...
popravili su mi tri zuba, ni jedan me prije toga nije bolio a sada sva tri i to na zagriz samo
cijene su im katastrofa , kazu jedno-poslije ispadne drugo, uglavnom za ta tri zuba sam mogla otputovati negdje i popraviti pride kod normalnog zubara
opa22

#1008 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by opa22 »

E zdravo ljudi, interesira me koje stomatoloske usluge stoje na raspolaganju osiguranicima u KS (troškove pokriva zavod za zdravstveno osiguranje ili sta znam ko :D )
E da je li znate mozda 'ko radi ljuskice i koja je cijena????
Conte el Basan

#1009 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Conte el Basan »

Stomatološka ordinacija Sulejmanagić definitivno - Stručno osoblje (2 x stomatologa - oralna hirurga, 1 x pedodont) + vrhunski profesionalizam. To su ljudi koji će izvesti sve moguće varijante u cilju spašavanja vašeg prirodnog zuba, a naravno ukoliko dođe i do toga da se ne može ništa, i u tom slučaju opet će preporučiti opciju koja je u skladu sa vašim željama i mogućnostima. Ovo govorim iz ličnog iskustva kao dugogodišnji pacijent. Pozdrav
Forsaken

#1010 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Forsaken »

Da li neko zna nekog dobrog endodonta u Sarajevu?
adna_2604

#1011 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by adna_2604 »

un1ted wrote:Na zalost ja sam samo student, kako se to gleda!? U studentsku polukliniku me niko nece natjerati, svega sam se gore nagledao.
Dr. Lana Bijedić radi u studentskoj poliklinici i predobra je... Ne znam da se iko ikada na nju pozalio....
BHfanatik

#1012 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by BHfanatik »

Da li ovaj Dr Prohic ima neki drugi broj osim onoga na njegovoj stranici? Evo vec dva dana se niko ne javlja na onaj tel koji je ostavio. Ako neko zna drugi kontakt zamolio bih da mi se dostavi na pm :thumbup:
BHfanatik

#1013 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by BHfanatik »

Ne zna niko? Evo vec treci dan kako pokusavam i niko se nejavlja na tel sto je jako cudno. :dance:
fole13

#1014 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by fole13 »

Gdje je najbolje slikati vilicu privatno? Znam da se moze na stomatoloskom ali, ja bi to uradio ipak privatno jer mi se ne ceka. ;-)
sema911s

#1015 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by sema911s »

fole13 wrote:Gdje je najbolje slikati vilicu privatno? Znam da se moze na stomatoloskom ali, ja bi to uradio ipak privatno jer mi se ne ceka. ;-)
imate na dobrini u zanatskom centru kod unicredit banke prije godinu je bilo 15km sada koliko neznam i bude gotovo brzo(znam da je bilo gotovo za cas jer imam fobiju od tih zubara)
katherinepierce

#1016 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by katherinepierce »

pozdrav ljudi

da li ima neko iskustva sa dr. Pačariz ?

Dvoumim se izmedju njega i dr. Pirovica
blonda

#1017 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by blonda »

katherinepierce wrote:pozdrav ljudi

Ja bih preporucila dr. Pirovica.....prezadovoljna sam i uslugom i cijenama....popravke, vadjenje, sve za 10.
katherinepierce

#1018 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

blonda wrote:
katherinepierce wrote:pozdrav ljudi

Ja bih preporucila dr. Pirovica.....prezadovoljna sam i uslugom i cijenama....popravke, vadjenje, sve za 10.
Ja trebam da radim mostove,jel mozda znas koja je cijena?
blonda

#1019 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by blonda »

katherinepierce wrote:
Ne znam cijenu za mostove......mozes ih nazvati pa pitati ili posalji mail....ja sam mail poslala, objasnila sta hocu, pitala cijene i doktor mi odgovorio za dan. Evo link: http://www.pirovic.ba/
katherinepierce

#1020 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

blonda wrote:
katherinepierce wrote:
Ne znam cijenu za mostove......mozes ih nazvati pa pitati ili posalji mail....ja sam mail poslala, objasnila sta hocu, pitala cijene i doktor mi odgovorio za dan. Evo link: http://www.pirovic.ba/
hvala ti puno :)
nihad78

#1021 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by nihad78 »

joj muko moja kad se samo sjetim orucevica i njegove zene.ja u zivotu nisam vidio onako preseravanje.kao ono,ljubazni su oni i sve to ali nisam bas zadovoljan napravljenim navlakama,em predebele em boja neka nedefinisana.Jos mi se stalno vrzmalo po glavi dok sam sjedio na onoj prokletoj stolici kako to da nema vise osoblja osim njega i doticne i zasto mi se neka pascetina stalno muva pod nogama.dobro su me oprali po djepu i rekao sam nikad vise pa makar mi poispadale i ove preostale kljove..Ispratili su me uz onaj namjestenolicemjerni osmjeh a glavom mi je samo proletjelo :mr`š!
rookfash

#1022 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by rookfash »

Ima li ko za preporuku dobrog i jeftinog (cudite se da ne trazim loseg i skupog :D ) stomatologa. naime trebao bih raditi krunice na vise zuba i odem kod jednog i kad mi on rece da mi za jedan zub treba preko 300KM meni se zanesvijestilo :) hvala
cicos

#1023 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by cicos »

rookfash wrote:Ima li ko za preporuku dobrog i jeftinog (cudite se da ne trazim loseg i skupog :D ) stomatologa. naime trebao bih raditi krunice na vise zuba i odem kod jednog i kad mi on rece da mi za jedan zub treba preko 300KM meni se zanesvijestilo :) hvala
Cijena metalo-keramickih krunica ti se krece od 200-250km u zavisnosti kod kojeg stomatologa radis. Preko 300km to je bas nesto preskupo, izuzev ako ti zubi nisu kanalski lijeceni ili ih treba lijeciti, pa da je onda sveukupno veca i cijena...
amelinoo

#1024 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by amelinoo »

jedno brzinsko pitanje,
Pošto mi je izvađen(mrtav) živac, vjerovatno će zub nakon nekog vremena potamniti.
Čitao sam na netu da imaju neke metode izbjeljivanja, gdje se to može uraditi u Sarajevu, da se na vrijeme informišem?
urban.

#1025 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by urban. »

da li je neko imao slican problem (donja lijeva slika):

Image

koliko bi kostala nadogradnja, navlaka ili sta vec je najbolje rijesenje? hvala unaprijed
Post Reply