NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Comrad

#1001 Re: NBA na OBN-u

Post by Comrad »

piskerernest wrote:
Epitop wrote:Večeras San Antonio-Houston. Hajd' da vidimo Houston, ali San Antonia i njihove igre mi je više i previše. Ubjedljivo najdosadnije utakmice kada oni igraju, a znamo da se NBA gleda zbog velikog broja poena. Možda je ovo moje lično mišljenje, ali mi se stvarno njihova igra ne dopada.
slažem se da san antonio nije baš atraktivna ekipa za gledati jer nisu napadačka ekipa,ali su prvaci,a imaqju i ginobilija koji je pun iznenađujućih poteza i duncana koji je 11 ili 12 godina na 20+10 učinku i član 1. ili 2. najbolje petorke lige
Jesu Spursi prvaci, svaka im cast, ali mislim, gledali smo ih vec nekoliko puta. Imamo tu jednu tekmu sedmicno da pogledamo i sta gledamo, naguravanje Spursa i guzeljanje do 70-ak poena. Al ajd...valjda ce obn pripremiti sta uzbudljivije za play-off...
b@tto

#1002 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

mirza vilić "LUIS SCOLA ROOKIE U 37. GODINI".

scola rođen 1980. godine
irfan2

#1003 Re: NBA na OBN-u

Post by irfan2 »

mislim da je ipak reko 27 :) ..
LSD

#1004 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Malo su glupa ova NBA pravila gdje se nevjerovatno forsira pozicija prvaka divizije,ne gledajuci se pritom na omjer ...primjer:kada bi sad poceo play-off L.A.Lakersi bi bili 3. i isli bi na 6.Phoenix iako imaju identican omjer pobjeda i poraza (49-24 kod oba tima),s tim da bi naravno Lakersi imali prednost domaceg terena...stvarno glupo pravilo.
piskerernest

#1005 Re: NBA na OBN-u

Post by piskerernest »

irfan2 wrote:mislim da je ipak reko 27 :) ..
i ja sam čuo da je rekao u 37. godini,ali ništa novo od njega.
b@tto

#1006 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

na ekranu piše "spurs scoring leaders",navedeno 5 igrača,ko imalo zna engleski jezik zna šta ovo znači,vilić govori kako je to petorka koja je trenutno na parketu
jasko_ba

#1007 Re: NBA na OBN-u

Post by jasko_ba »

rasturiše ih fino brale, sve je ulazilo
a mcgrady sut iz igre cini mi se 5/23 :lol:
alphonse kauders

#1008 Re: NBA na OBN-u

Post by alphonse kauders »

piskerernest wrote:
irfan2 wrote:mislim da je ipak reko 27 :) ..
i ja sam čuo da je rekao u 37. godini,ali ništa novo od njega.
100% je rekao 37 i onda odmah nakon toga je izgovorio neku nevjerovatno komplikovanu rečenicu bez imalo smisla, onako tipično vilićevski...
arze

#1009 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

b@tto wrote:na ekranu piše "spurs scoring leaders",navedeno 5 igrača,ko imalo zna engleski jezik zna šta ovo znači,vilić govori kako je to petorka koja je trenutno na parketu
hahaha :-D
meni su najbolje one njegove screen post,backside post,...ma njemu je svakaa akcija neki post...
al ono je dobro kaze visoki pick and roll :D :D :D :D :D :D
To on bukvalno shvata...pa svaki je onda pick and roll visoki, ne pravi niko u reketu pick and roll :-D
arze

#1010 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

jasko_ba wrote:rasturiše ih fino brale, sve je ulazilo
a mcgrady sut iz igre cini mi se 5/23 :lol:
povez preko ramena sve ti je reko'!
trener ga uopste nesto puno ne angazuje u napadu kako bi sto odmorniji usao u play off jer je gotovo nemoguce da ne udu imaju 4 utakmice prednosti u odnosu na dallas
sesalmir

#1011 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

T-mac ce sigurno nastaviti sa svojim prokletstvom ispadanja u 1. rundi i ove sezone, jer realno Houston ce zavrsit na 6. mjestu zapada tako da nece imati prednost domaceg terena i realno nemaju nikakvih sansi za prolaz koga god da dobiju, jedino ih mogu spasiti neke povrede glavnih igraca protivnicke ekipe. Eventualno ce ostvariti 1 ili 2 pobjede u 1.rundi, kada mcgrady-a bude isao sut. Mislim da je covjek fenomen, igrac sa takvim statistikama u 11 godina koliko je u NBA da nije 1. rundu nikada prosao, ne htjede on sa carterom da ostane, kao bio bi vazda u njegovoj sjeni i raptorsi odmah do 2. runde dodjose, kakav lik, ocito je kod njeg parola bitno je da sam glavni u ekipi pa makar nista ne osvojio, ego ubi neke igrace i to je ono sto ih cini gubitnicima, bez obzira na njihove strasne igracke kvalitete. Zato spursi iz godine u godinu imaju ekipu koja je u vrhu, tim, tony, manu igracine koje ne uzimaju maximalu, a realno mogli bi, igracine kojima nije bitno ko ce biti MVP finala, kojima nije bitno koliko ce poena postici i koliku ce minutazu imati, samo da ekipa pobjedi.Zato i imaju 3 prstena iz zadnjih 5 sezona. Iako ih ne volim zbog realno neatraktivne igre u kojoj nema igraca koji ce imati spektakularna zakucavanja, koji ce zalijepiti banane pri cemu ce lopta odletjeti u 3. red tribina i sl. divim im se zbog svih ovih osobina koje bi svaki igrac trebao da posjeduje, jer sta neko ima od prosjeka iz godine u godinu od 25 poena kada ekipa nece nista postici.
btw. najavise 3 tekme sedmicno u playoffu, svaka cast, respect za obn, a i na vilica sam se navikao vise, taman da se covjek moze nasmijat ponekad, scola 37 god., prejak je :lol:
LSD

#1012 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Znaci,ove godine Houston i Dallas ulaze u play-off bez svojih kljucnih igraca (Ming i Dirk) sto im automatski smanjuje maximalno sanse da nesto naprave ove godine...sto se tice Lakers-a izvjestan je povratak Gasola,dok je Bynum jos uvijek upitan (vece su sanse da se nece vratiti do kraja godine na parket ,ali nikad se ne zna)
Ko ce uci kao 8.na zapadu jos se ne zna...mrtva trka izmedju Denvera i Golden State-a.
sesalmir

#1013 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

LSD wrote:Znaci,ove godine Houston i Dallas ulaze u play-off bez svojih kljucnih igraca (Ming i Dirk) sto im automatski smanjuje maximalno sanse da nesto naprave ove godine...sto se tice Lakers-a izvjestan je povratak Gasola,dok je Bynum jos uvijek upitan (vece su sanse da se nece vratiti do kraja godine na parket ,ali nikad se ne zna)
Ko ce uci kao 8.na zapadu jos se ne zna...mrtva trka izmedju Denvera i Golden State-a.
Moguce da dallas ni ne udje, sva tri tima sada imaju isti omjer, ja bi iskreno najvise i volio kada se vec treba birati izmanju ova tri tima da dallas otpadne, a najvili su na obn i prenos den-gsw, tamo pred kraj sezone moguce da to bude tekma koja ce odluciti o 8. na zapadu.
LSD

#1014 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

sesalmir wrote:
LSD wrote:Znaci,ove godine Houston i Dallas ulaze u play-off bez svojih kljucnih igraca (Ming i Dirk) sto im automatski smanjuje maximalno sanse da nesto naprave ove godine...sto se tice Lakers-a izvjestan je povratak Gasola,dok je Bynum jos uvijek upitan (vece su sanse da se nece vratiti do kraja godine na parket ,ali nikad se ne zna)
Moguce da dallas ni ne udje, sva tri tima sada imaju isti omjer, ja bi iskreno najvise i volio kada se vec treba birati izmanju ova tri tima da dallas otpadne, a najvili su na obn i prenos den-gsw, tamo pred kraj sezone moguce da to bude tekma koja ce odluciti o 8. na zapadu.
Da, u pravu si...ova 3 tima ce voditi trku za 8.mjesto...ali po meni,Dallas je sa Dirkom najjaca ekipa od ove 3 navedene...kod GSW i Denvera nema ozlijedjenih igraca (bar niko od kljucnih nije ozlijedjen,a svi znamo sta Dirk znaci za Dallas)...ovo isto vazi i za Houston (tamo je Ming uz T-Maca glavni igrac ekipe).
b@tto

#1015 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

šta mislite čita li vilić ove naše postove u kojima pišemo o njegovim greškama,postidi li se
Epitop

#1016 Re: NBA na OBN-u

Post by Epitop »

b@tto wrote:šta mislite čita li vilić ove naše postove u kojima pišemo o njegovim greškama,postidi li se
Kakvi, da čita ne bi se pojavio na TV-u i lupo gluposti. Može se i o njemu jedna tema otvoriti kao o Saši Vugdaliću. :lol:
Neelix

#1017 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

po zadnjim informacijama bynum bi trebao odigrati nekoliko utakmica u regularnom dijelu sezone. s pocetkom play offa vraca se 100% :)
LSD

#1018 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Neelix wrote:

po zadnjim informacijama bynum bi trebao odigrati nekoliko utakmica u regularnom dijelu sezone. s pocetkom play offa vraca se 100% :)
Opet je stari lisac Jackson slozio opasnu ekipu....pred pocetak sezone vratio Fishera-doduše Utah je dopustila prelazak Fishera u L.A. zbog bolesne kcerke,trejdom sa Memphisom doveo Gasola,od Bynuma napravio opasnog centra,tu su vec standardni Kobe i Odom...fakat je covjek trenerski mag i nema tek-tako 9 prstenova u svojoj kolekciji...a nebi me cudilo da nabaci i 10-ti ove godine,taman za svakog prsta :mrgreen: 8-)
Epitop

#1019 Re: NBA na OBN-u

Post by Epitop »

Gledam na tv prije nekog vremena kako Bynam vježba horok (sky hook) sa Karimom Abdul Jabarom i kaže ne ide tako lagano kao što izgleda kada to izvodi Karim. Karim za njega tvrdi da će biti najkompletniji centar u narednim sezonama.
Iako nešto nisam ljubitelj Lakers-a volio bih da igraju finale s Bostonom. Onda u finalu ko bude bolji.
Samo da San Antonio ne osvoji titulu. :lol:
Neelix

#1020 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

eto vam Denver, nakukali ste dovoljno :lol: :lol: :lol: :lol:
Comrad

#1021 Re: NBA na OBN-u

Post by Comrad »

Jel to njih napokon prenose, nisam gledao sinoc tekmu. Evo vidim igraju sa Houstonom u nedjelju, je li tu tekmu ili neku drugu.
alphonse kauders

#1022 Re: NBA na OBN-u

Post by alphonse kauders »

Comrad wrote:Jel to njih napokon prenose, nisam gledao sinoc tekmu. Evo vidim igraju sa Houstonom u nedjelju, je li tu tekmu ili neku drugu.

Ne vjerujem da će Denver prenositi, jer bi morali početi prenos u 2 ujutro s nedjelje na ponedjeljak (ko će to gledati), tako da je vjerovatnija opcija da prenose L.A. Lakers - San Antonio ili Detroit - Toronto
Neelix

#1023 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

pa jel gledao IKO sinoc utakmicu????

s cetvrtka na petak u noci, u 2 ujutro, denver - gsw (ili je srijeda na cetvrtak mozda), a sljedecu nedjelju lakers - san antonio.
LSD

#1024 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Neelix wrote:pa jel gledao IKO sinoc utakmicu????

s cetvrtka na petak u noci, u 2 ujutro, denver - gsw (ili je srijeda na cetvrtak mozda), a sljedecu nedjelju lakers - san antonio.
Phoenix izgubio gotovo dobijenu utakmicu...vodili 11 razlike na pocetku 4.cetvrtine i onda Dallas napravio nevjerovatan break 22-4 i na kraju zasluzeno pobjedili...Dirk je odigrao majstorski.
Ne znam sta je sa ovim Phoenixom,ja ih gotivim i za njih navijam ove godine ali nesto im fali...ne znam sta :mrgreen: ...imaju dobro slozenu ekipu,dosta iskusnu,2. su najefikasnija ekipa lige,ali opet nesto fali...mozda jaca odbrana,sinoc su dozvolili Dallasu da naprave onakav prekoret :-?
arze

#1025 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

ma phoenix je ocito posto odlicna ekipa...samo team chemistry ih zajebaje!!!tesko je shaqa uklopit u njihovu filiozofiju igre
al sto je onaj denver cudna ekipa.....izgubise od sacramenta kuci pa onda od seattlea kojeg su dobili 50 razlike...neshvatiljivo!!!!!
Dok phoenixu fali uigranost denveru ocigledno fali kvalitet :-D
A.I&Mello sign it!!!!!!!!....al opetttt...decu to rec..al fali im nesto samo nezna niko sta ;-)
Post Reply